2013. február 16. szombat

febr. 16
6:42
Az Erkel és a moszkvai metró (Spa Trend Online)
Március elsején megnyílik az Erkel Színház, de egyelőre csak próbaüzem zajlik. Az 1,8 milliárd forintos beruházás november 7-én a névadó születésnapjára készül el. Az operaházi leépítések azonban úgy megtizedelték a zenekart, hogy egyelőre nem tudni, kik játszanak a június 9.-ig tartó próbaüzem nyolcvanegy estéjén.
febr. 16
6:44
Jó mulatság (Spa Trend Online)
Áll négy idős ember a színpadon. A legfiatalabb is hatvan éves. Néha persze leülnek, kimennek egy kicsit pihenni. Komoly munkát végeznek. Több mint három órán át. Koncerteznek. Ők az LGT. Vannak még fiatalabb társaik, régóta bevált zenész-csapat. És a négy idős ember hozzájuk fiatalodik. Vagy talán még náluk is fiatalabb lesz. Mert azt csinálják, amit szeretnek. és nagyon tudnak is.
febr. 16
6:46
A társulat fele távozhat a Nemzeti Színházból (Spa Trend Online)
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház leendő igazgatója szerdán elkezdte a négyszemközti szerződtetési tárgyalásokat a teátrum jelenlegi társulatának tagjaival. Szerdán tizenegy, csütörtökön tizennégy, pénteken tíz színésszel beszélt. Úgy tudjuk, a három napos megbeszélést követően kiderült az évad végén a jelenlegi társulat csaknem fele távozik a színháztól.
febr. 16
13:00
Áprilisban nyílik a török kulturális intézet (Metropol)
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök múlt heti látogatása alkalmával beszélt az intézet megnyitásáról.
febr. 16
13:54
Megnyílt a Lajtha László-emlékszoba (Metropol)
A 20. század egyik kiemelkedő zeneszerzőjének emlékszobája a budai Várban található.
febr. 16
14:30
Már anyja táplálja a budapesti állatkert újszülött kiselefántját (Spa Trend Online)
Már anyja táplálja a budapesti állatkert újszülött kiselefántját: a borjú szombaton megtalálta Angele emlőjét, és sikerült jóllaknia.
febr. 16
16:18
Kiállítják Hatsepszut fáraó mészkő kápolnáját (Spa Trend Online)
Először láthatja a nagyközönség az ókori egyiptomi 18. dinasztia ötödik fáraójának, I. Thotmesz lányának, Hatsepszutnak a mészkőből készült kápolnáját, amelyet négyévnyi rekonstrukció után február végétől kereshetnek fel az érdeklődők a karnaki szabadtéri múzeumban.
febr. 16
16:36
Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat (Metropol)
A határokon átívelő irodalmi pályázatra benyújtott alkotásokat 2012-ben "A magyar táj Jókai írásaiban" témában várták.
febr. 16
17:48
Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat (Spa Trend Online)
Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat, a nyertes alkotó Jókai Mór szülővárosában, Révkomáromban részesült az elismerésben: egy díszoklevelet, Jókai kezének másolatát és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomagot vehetett át - tudatta a Falvak Kultúrájáért Alapítvány szombaton az MTI-vel.
febr. 16
20:30
Mandoki-koncert - Megkezdődött az est a Müpában (Spa Trend Online)
Megkezdődött Leslie Mandoki és világsztár zenészbarátai koncertje szombaton a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa). Az eseményen jelen van Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, Edmund Stoiber volt bajor kormányfő, valamint több más magyar és német politikus és üzletember is.
febr. 16
21:06
Berlinale: román filmé az Arany Medve (Metropol)
Egy roma család kálváriáját feldolgozó bosnyák dráma kapta a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét.
febr. 16
22:54
Román film kapta az Arany Medvét (Infostart)
Calin Peter Netzer román rendező Pozitia Copilului (A gyermek fekvése) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Medvét, egy roma család kálváriáját feldolgozó bosnyák dráma, az Epizoda u zivotu beraca zeljeza (Epizód egy vasgyűjtő életéből) pedig a zsűri nagydíját, egy Ezüst Medvét a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.

Keresés