2013. február 16. szombat

febr. 16
5:42
Ellenkező irányban haladt az aszteroida - videók! (MaHu)
Rekordközelben száguldott el a Föld mellett pénteken a 2012 DA 14 katalógusjelű aszteroida. Már túl van rajtunk és semmi köze az Ural hegység felett elszáguldó tűzgolyóhoz: a két űrobjektum ellenkező irányban haladt.
febr. 16
6:18
Veszélyben a Föld (168 Óra Online)
Az oroszországi meteorbecsapódás és a kisbolygó kockázatosan közeli elhaladása is azt bizonyítja: a Föld nincs biztonságban. Bármikor megtörténhet a katasztrófa.
febr. 16
6:36
Akár ezer liter atombomba-maradék is elcsepeghetett a nukleáris temetőből (MaHu)
Radioaktív folyadék szivárog az amerikai Washington államban lévő Hanford nukleárishulladék tárolóból - jelentette be helyi idő szerint pénteken az állam kormányzója.
febr. 16
7:12
Nemzetközi fenyegetésnek minősíttetnék a klímaváltozást egyes szigetállamok (MaHu)
Nemzetközi fenyegetésnek szeretnék minősíttetni az ENSZ-ben a klímaváltozást egyes, alacsony fekvésű szigetállamok, amelyeknek létét veszélyezteti a tenger szintjének emelkedése.
febr. 16
7:18
Rekord közelségben száguldott el a Föld mellett egy aszteroida (Népszava)
Rekordközelben száguldott el a Föld mellett pénteken a 2012 DA 14 katalógusjelű aszteroida - közölte a NASA amerikai űrkutatási ügynökség.
febr. 16
7:48
Legalább húsz hirosimai bombát tett ki a felrobbant meteor (MaHu)
Legalább hússzor több energia szabadult fel az Oroszország felett pénteken felrobbant meteorból, mint a hirosimai atombomba felrobbanásakor.
febr. 16
9:18
Állítólag Kubában is felrobbant egy meteor (MaHu)
Kuba középső részén is felrobbant állítólag egy meteor - legalábbis ezt jelentette a kubai média szemtanúkra hivatkozva.
febr. 16
10:15
Idegeinkre megy a politika? (nyest.hu)
Politológusok és neurológusok bebizonyították, hogy különböző agyterületeiket használják a liberálisok és a konzervatívok kockázatos döntések meghozatalakor. Az agyműködés vizsgálata alapján megjósolható volt, hogy az illető republikánus vagy demokrata volt-e.
febr. 16
10:48
Robot "takaríthat" a fukusimai reaktorban (MaHu)
A fukusimai atomerőmű sérült 1-es reaktorának megtisztítására kifejlesztett robot prototípusát mutatta be a Toshiba elektronikai cég Japánban.
febr. 16
15:39
Szenzációs újdonság: megjegyzi az utat az autó (168 Óra Online)
Egészen olcsó lehet az önmagát vezető autó „robotsofőri” képességét biztosító brit technika, akár 100 fontra (35 ezer forintra) is lemehet az ára – jövendöli Paul Newman, az Oxfordi Egyetem professzora.
febr. 16
17:24
A külső hanglat irányíthatja a forintot (orientpress)
Jövő héten itthon egyetlen adatközlésre kerül sor, a bérek alakulására vonatkozó decemberi statisztikákat publikálja a KSH. Mindemellett csütörtökön az ÁKK szokásos kétheti kötvény aukcióira figyelhetünk. A sikeres devizakötvény kibocsátást követően igazi piacmozgató erővel az MNB-vel kapcsolatos esetleges új hírek bírhatnának, a miniszterelnök azonban korábban már jelezte, hogy csak az utolsó…
febr. 16
20:39
Kisebb földrengés volt Füzesabonynál (MaHu)
A Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű földrengés volt szombaton este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében.
febr. 16
22:45
Először láthatja a nagyközönség Hatsepszut fáraó mészkő kápolnáját (MaHu)
Először láthatja a nagyközönség az ókori egyiptomi 18. dinasztia ötödik fáraójának, I. Thotmesz lányának, Hatsepszutnak a mészkőből készült kápolnáját, amelyet négyévnyi rekonstrukció után február végétől kereshetnek fel az érdeklődők a karnaki szabadtéri múzeumban.
febr. 16
23:03
Apple TV: álom vagy valóság? - 2013-02-16 22:23:19 (sat.hu)
Apple TV: szoftverfejlesztő kerestetik. Az Apple új generációs dekóderéhez és talán a régóta találgatások alapjául szolgáló Apple iTV-hez is szoftverfejlesztőt keres.

Keresés