2013. február 26. kedd

febr. 26
7:24
Félmillió dollárért árulnak egy Nobel-díjat (168 Óra Online)
A 2004-ben, 88 éves korában elhunyt brit biológus, Francis Crick családja úgy döntött, elárverezik a tudós Nobel-díját, amit 1962-ben kapott két kollégájával, Maurice Wilkinsszel és Rosalind Franklinnel megosztva a DNS-molekula felfedezéséért. A család a díj eladásából befolyó összeg nagy részét amerikai és brit tudományos alapítványoknak ajánlja fel, a maradékból pedig Francis Crick Institute…
febr. 26
9:18
Különleges Nobel-díjat árvereznek el (Infostart)
Több mint 70 éve első ízben fordul elő, hogy árverésre bocsátanak egy Nobel-díjat, ráadásul nem is akármelyiket: azt az elismerést, amelyet 1962-ben Francis Crick angol tudós vehetett át megosztva a DNS struktúrájának felfedezéséért.
febr. 26
12:42
A világ két legkisebb űrteleszkópját bocsájtották fel (Adó1százalék)
A parányi berendezéseket egy indiai hordozórakéta fedélzetén indították útnak a szriharikotai űrtelepről. Bár korábban is felbocsátottak már hasonló "nanoműholdakat", a feladatuk a Föld megfigyelése, illetve új űrtechnológiák kipróbálása volt, nem pedig a világűr vizsgálata.
febr. 26
13:30
Pálinkás: szabadon hozzáférhetőek lesznek az MTA kutatóhálózat eredményei (Infostart)
Bárki számára elérhetővé válnak az MTA közpénzből létrehozott tudományos eredményei, a Magyar Tudományos Akadémia idén életbe lépett Open Access (nyílt hozzáférés) irányelvei ugyanis kimondják, hogy a kutatóknak lehetőség szerint szabad hozzáférésű folyóiratokban kell publikálniuk - hangsúlyozta Pálinkás József.
febr. 26
19:30
Ezért hosszú a dinoszauruszok nyaka (Infostart)
Valamennyi dinoszaurusz sokkal hosszabb nyakú volt a Földön élt bármely állatnál, ennek egyik fő okát a tudósok a nagyon üreges nyakcsigolyákkal magyarázzák.

Keresés