2013. február 26. kedd

febr. 26
0:00
Pénteken jelenthetik be Matolcsy Györgyöt (Privátbankár)
Március elsején, vagyis e hét pénteken lesz a jegybankelnök-jelölt bizottsági meghallgatása a Parlamentben, ez már biztos. Maga Orbán Viktor jelentette be a HírTV hétfő esti műsorában. Egyre biztosabb: pénteken Matolcsy Györgynek lesz jelenése a gazdasági és költségvetéssel foglalkozó bizottság előtt.
febr. 26
0:06
Magyarországot is elérte a lóhúsbotrány (Pénzcentrum)
Magyarországra is érkezett lóhúsos lasagne - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági országos igazgatója hétfőn az MTI-nek....
febr. 26
4:06
Reszkess olajipar! Jön a palaolaj! (ProfitLine)
A palaolaj kitermelés világpiacra gyakorolt hatása forradalmasíthatja az energiapiacot a következő néhány évtizedben, mivel jelentős olajár-csökkenést és magasabb globális GDP-t hozhat magával. Várhatóan geo- és üzletpolitikai változtatásra is kényszeríti az olaj- és gázvállalatokat – állítják a PwC szakértői nemrég megjelent elemzésükben. A Shale oil – the next energy revolution című tanulmány…
febr. 26
5:36
NSZ: pénteken bejelentik Matolcsyt, de új név is elhangozhat (HVG)
Kormányzati források a Népszabadságnak megerősítették: biztos, hogy Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő vezetője – számol be róla a lap keddi száma. Varga Mihály az NGM élére kerülhet, Cséfalvay Zoltán marad a parlamenti államtitkár, Naszvadi György, az államháztartásért felelős államtitkár pedig visszavonulhat, hiszen lassan eléri a hetvenedik életévét – írja a lap.
febr. 26
5:42
Simor: az MNB ezt nem tette meg a devizahitelezés terjedése ellen (Infostart)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
febr. 26
5:48
Nincs jele a növekedésnek (Népszava)
Ragaszkodik a kormány a 0,9 százalékos növekedési prognózisához, és egyelőre nem tervez újabb költségvetési kiigazítást. Szakértők szerint 100-140 milliárd forintos lyukat okoz a költségvetésen a kabinet túlzott makrogazdasági optimizmusa, így várhatóan tavasszal újabb bevételnövelő intézkedésekről határoznak.
febr. 26
5:48
10 tipp: így vásárolj, így spórolj a hónap végén (Pénzcentrum)
Elérkeztünk a hónap végéhez, és - bár február rövid hónapnak számít - sokaknak bizony a fizetés előtti napok arról szólnak, hogy fogják vissza kiadásaikat, hogyan spóroljanak. A Pénzcentrum.hu most tíz vásárlási tippet mutat, amelyekkel jelentősen csökkenthetjük azt az összeget, amit egy átlagos bevásárláskor a kasszánál hagyunk. Tanácsaink természetesen nem kizárólag a hónap végén…
febr. 26
5:50
Folytatódik a sztrájk a Dunaferrnél (Népszava)
Békésen, atrocitásoktól mentesen zajlik a dolgozók sztrájkja az ISD Dunaferr Zrt.-nél - tájékoztatott a sztrájkbizottság elnöke. Mucsi Zoltán elmondta: a múlt pénteken nem ültek tárgyalóasztalhoz a munkáltatóval, a sztrájkbizottság azonban mindenképpen a tárgyalások folytatása mellett van.
febr. 26
5:52
Ma dönt a Kúria a mobiltenderről (Népszava)
Várhatóan ma hirdet ítéletet a Kúria a mobilfrekvencia-árverés ügyében, így eldől: a tavaly januárban lezárt árverés eredménye hatályban marad, vagy újra le kell folytatni a licitet.
febr. 26
5:54
Idén sem vásárolunk többet (Népszava)
Tavaly két százalékkal csökkent a hazai kiskereskedelmi forgalom. Idén az elemzők szerint valamivel 1 százalék alatt lehet a visszaesés, de a legbizakodóbb előrejelzések azt sem zárják ki, hogy a 2012-eshez hasonló lesz a fogyasztás nagyságrendje, vagyis már a stagnálást is eredménynek könyvelnék el.
febr. 26
5:56
Titokban tárgyalnak a devizahitelekről (Népszava)
A pénzügyi jogok biztosa által összehívott, a devizahitelekről szóló háromoldalú tárgyaláson holnap a civil oldalt Boros Imre közgazdász, és Varga István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagja képviseli. Boros Imre az első Orbán-kormány PHARE-ügyekkel foglalkozó tárca nélküli minisztere volt, míg Varga Istvánt a Jobbik delegálta a jegybank felügyelőbizottságába, így utóbbi…
febr. 26
6:00
A Mol eredménye három százalékkal csökkent tavaly (Infostart)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
6:02
A TVK vesztesége 10,2 milliárd forint volt 2012-ben (Infostart)
A Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 10,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly, üzemi eredménye több mint 42 százalékkal esett vissza 2011-hez képest, bár 2012 utolsó negyedévét 344 millió forint nyereséggel zárta a harmadik negyedévi 5,5 milliárd forintos mínusz után - közölte a vállalat kedden.
febr. 26
6:06
Áfát csökkentenének az ellenzéki pártok (Népszava)
Az elszegényedő lakosság helyzetének javítása, illetve a feketegazdaság visszaszorítása érdekében sürgeti az élelmiszerek áfájának csökkentését a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt. Ez derült ki a szervezetek tegnapi egyeztetésén.
febr. 26
6:06
Óriási bevételt jelentene a marihuána legalizálása az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai Colorado és Washington államokban tavaly év végén legalizálták a marihuána használatát, azonban ez több oldalról is igen heves ellenkezést váltott ki, lévén az engedélyezés nem várt...
febr. 26
6:12
Jön az utolsó kamatdöntés Simor alatt (HVG)
A jegybanki alapkamat újabb 25 bázispontos csökkenése számít az elemzők többsége a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának mai ülésén, így az alapkamat 5,25 százalékra mérséklődhet .
febr. 26
6:18
Devizahitel-katasztrófa: mi lett volna a megoldás? (ProfitLine)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
febr. 26
6:27
Az online kereskedés tehet keresztbe a dohányboltoknak (Napi)
Múlt péntek éjfélkor járt le a dohány-kiskereskedelmi koncessziós pályázat beadási határideje, de egyelőre csak annyi információ szivárgott ki az engedélyekről, hogy többszörös a túljelentkezés. Az EU ... ...
febr. 26
6:36
Egy korszak véget ért: készülnek a brit vészforgatókönyvek (Privátbankár)
Egy Izland-féle összeomlás sem elképzelhetetlen Nagy-Britanniában. Az országot 35 év után minősítette le a Moody's, a döntés előhozza az eddig elrejtett feszültségeket: az egyik legjobban eladósodott európai állam eddig olcsón megúszta volna a válságot? Hol van már a magabiztos David Cameron?
febr. 26
6:45
Az Audi kezébe csap ma Orbán Viktor (HVG)
Stratégiai partnerségi megállapodást köt ma a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft. A mostani lesz a tizenhatodik stratégiai megállapodás a magyar kormány és nagybefektetők között.
febr. 26
6:45
Óriási bevételt jelentene a marihuána legalizálása (eBroker)
Az amerikai Colorado és Washington államokban tavaly év végén legalizálták a marihuána használatát, azonban ez több oldalról is igen heves ellenkezést váltott ki, lévén az engedélyezés nem várt folyamatokat indukálhat. A döntést támogatók pedig azzal érvelnek, hogy a legalizálással a már létező marihuána piac részben kifehéríthető, és az egyes államok jelentős összegű adóbevételre tehetnek szert,…
febr. 26
6:48
Simor Andrást a tíz csapás sem zúzta porrá (HVG)
A hét végén távozó Simor András jegybankelnököt a második Orbán-kormány, ahol tudta, támadta. Az elnök azonban alelnökeivel, Karvalits Ferenccel és Király Júliával mindvégig megvédte a jegybank stábjának függetlenségét és szakmaiságát. Simor kedden utoljára vesz részt kamatdöntő ülésen. A parlamenti kétharmad által delegált tagok már rég átvették az irányítást a monetáris tanácsban, így…
febr. 26
6:51
Stratégiai megállapodást köt a kormány és az Audi (Infostart)
Stratégiai partnerségi megállapodást köt ma a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft.
febr. 26
6:51
A pénztárgéped megmondja, ki vagy - avagy bízhatsz-e a saját gépedben, ha jelent? (Adózóna)
A pénztárgépekre vonatkozó új szabályok közvetlenül összekötnek az adóhatósággal – javul-e ettől az adózói fegyelem? 2013. február 15-én hirdették ki a Magyar Közlöny 24. számában az adóhatósággal online kapcsolatra képes a pénztárgépekre és taxaméterekre vonatkozó rendeletet. A 3/2013. (II. 15.) NGM rendelettől jelentős előrelépést vár a kormányzat a feketegazdaság visszaszorításában. A…
febr. 26
6:51
3%-kal csökkent a MOL eredménye 2012-ben (ProfitLine)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
6:54
Stratégiai megállapodást köt a kormány és az Audi (MaHu)
Stratégiai partnerségi megállapodást köt ma a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft.
febr. 26
6:56
A TVK vesztesége 10,2 milliárd forint volt 2012-ben (MaHu)
A Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 10,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly, üzemi eredménye több mint 42 százalékkal esett vissza 2011-hez képest.
febr. 26
6:58
Pénteken jelentik be Matolcsyt? (MaHu)
Lapértesülések szerint már biztos, hogy Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő vezetője.
febr. 26
7:03
A TVK vesztesége 10,2 milliárd forint volt 2012-ben (Elemzésközpont)
A Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 10,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly, üzemi eredménye több mint 42 százalékkal esett vissza 2011-hez képest, bár 2012 utolsó negyedévét 344 millió forint nyereséggel zárta a harmadik negyedévi 5,5 milliárd forintos mínusz után - közölte a vállalat kedden. tovább
febr. 26
7:05
Simor: az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen (Elemzésközpont)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig. tovább
febr. 26
7:06
Magyar Termék-fogalmat szeretne a VM (HVG)
Elcsendesedett a Magyar Termék-rendelet körüli vita Brüsszelben, csak egy levélváltásra került eddig sor. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) igyekezett eloszlatni a brüsszeli félelmeket - mondta a Napi Gazdaságnak Gyaraky Zoltán, a tárca élelmiszer-feldolgozási főosztályának vezetője.
febr. 26
7:07
A Mol eredménye három százalékkal csökkent tavaly (Elemzésközpont)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. tovább
febr. 26
7:09
Obama kormányzók támogatását kérte a költségvetési kompromisszumhoz (Elemzésközpont)
Munkahelyek megszűnésével jár a szövetségi államokban, ha március 1-jén életbe lépnek az automatikus költségvetési megszigorítások - jelentette ki a kormányzók előtt hétfőn Barack Obama amerikai elnök, aki egyúttal arra biztatta hallgatóságát, hogy gyakoroljanak nyomást államuk szövetségi képviselőire és szenátoraira a megegyezés érdekében. tovább
febr. 26
7:11
Orbán: pénteken hallgatja meg a jegybankelnökjelöltet a parlament szakbizottsága (Elemzésközpont)
Péntek délután hallgatja meg a jegybankelnökjelöltet az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága - közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a HírTV Rájátszás című műsorában, amelyben beszélt arról is, a vártnál kedvezőbb gazdasági adatokra számít az első fél év végén. tovább
febr. 26
7:12
Simor: "Ez hiba volt" (MaHu)
Az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen.
febr. 26
7:13
Devizapiac - Eltérő forintmozgás estére a piacon (Elemzésközpont)
A forint árfolyama az euró kivételével csökkent a főbb devizákkal szemben hétfő estére a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon. A forint árfolyamát délután és este elsősorban az olasz választások előzetes adatai, és ezeknek a nemzetközi devizapiacokra gyakorolt hatásai befolyásolták. tovább
febr. 26
7:14
A Mol eredménye három százalékkal csökkent tavaly (MaHu)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben.
febr. 26
7:15
BÉT - Az olasz választások mozgatták a piacokat, a BUX-ot kevésbé (Elemzésközpont)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,74 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel, 18 820,96 ponton zárt hétfőn. tovább
febr. 26
7:17
Békésben 3 milliós támogatás is elnyerhető egy új munkahelyért (Elemzésközpont)
Békés megye leghátrányosabb helyzetű térségeiben a munkaadók 2013-ban akár 3 millió forint támogatást is elnyerhetnek egy új munkahely után. A munkahelyteremtő beruházások 2013-as pályázati lehetőségeit a munkaügyi központ március közepéig fórumokon ismerteti. tovább
febr. 26
7:18
Lehet-e magyar egy termék? - Brüsszel ebbe is beleszólna (Napi)
Elcsendesedett a Magyar Termék-rendelet körüli vita Brüsszelben − mondhatni, áll az ügy, így csak egy levélváltásra került eddig sor. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeAz EU-illetékesek szerint ... ...
febr. 26
7:18
Meglepően jó számok a TVK-tól (eBroker)
A továbbra is igen gyenge iparági környezet ellenére csaknem 4 mrd Ft-os EBITDA-t ért el a TVK a negyedik negyedévben, ami elsősorban a költségek csökkentésének volt betudható. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - enyhén javuló külső iparági környezet; - pozitív, 3,9 mrd Ft-os EBITDA termelő képesség; - csökkenő költségek; - pozitív kilátások; - terveknek megfelelően…
febr. 26
7:18
Meglepően jó számok a TVK-tól (Portfolio)
A továbbra is igen gyenge iparági környezet ellenére csaknem 4 mrd Ft-os EBITDA-t ért el a TVK a negyedik negyedévben, ami elsősorban a költségek csökkentésének volt betudható. A gyorsjelentés...
febr. 26
7:19
MNB - Londoni elemzők: "Matolcsy sem okozna negatív piaci meglepetést" (Elemzésközpont)
Valószínűleg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sem okozna intézkedéseivel negatív piaci meglepetéseket, ha ő váltaná Simor Andrást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élén - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. tovább
febr. 26
7:21
Államkincstár: januárban 4,4 milliárddal csökkent a központi tartozásállomány (Elemzésközpont)
A kincstári költségvetéssel rendelkező központi költségvetési szervek és a társadalombiztosítási alapok együttes tartozásállománya 2013. január végén 62,2 milliárd forint volt, az eredeti előirányzat 2,1 százaléka, a tartozásállomány egy hónap alatt 4,4 milliárd forinttal csökkent - közölte honlapján a Magyar Államkincstár. tovább
febr. 26
7:23
Az Accor szállodalánc veszteséggel zárta a tavalyi évet (Elemzésközpont)
A legnagyobb európai szállodalánc, a Magyarországon is jelen lévő francia Accor 599 millió euró adózás utáni veszteséggel zárta a tavalyi évet az egy évvel korábbi 27 millió euró nyereség után; a mínusz az Egyesült Államokban működő Motel 6 szállodalánc eladásának elszámolási veszteségéből keletkezett, e nélkül 80 millió euró volt a cég tavalyi profitja - áll a cég közleményében, amelyet hétfőn…
febr. 26
7:24
Nem jók a kilátások az árampiacon (HVG)
Az idén tovább romlottak a villamos energia hazai előállítási és értékesítési lehetőségei: míg egy éve körülbelül 70 euróért lehetett eladni egy megawatt órányi áramot, ma csak 50 euró körül. A kilátások sem jók – írja a keddi Világgazdaság.
febr. 26
7:24
Kamatdöntés: További enyhítést várnak az elemzők (Infostart)
A jegybanki alapkamat újabb 25 bázispontos csökkenése számít az elemzők többsége a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának mai ülésén, így az alapkamat 5,25 százalékra mérséklődhet.
febr. 26
7:25
A BÉT napi jelentése (Elemzésközpont)
A BET napi jelentése: tovább
febr. 26
7:27
A BÉT napi jelentése (Elemzésközpont)
A BET napi jelentése: tovább
febr. 26
7:30
Ma kiderül, mennyi hiányzik még az egymillió munkahelyből (Privátbankár)
A tavaly november és 2013. január közötti foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Keresés