2013. február 26. kedd

febr. 26
0:00
Pénteken jelenthetik be Matolcsy Györgyöt (Privátbankár)
Március elsején, vagyis e hét pénteken lesz a jegybankelnök-jelölt bizottsági meghallgatása a Parlamentben, ez már biztos. Maga Orbán Viktor jelentette be a HírTV hétfő esti műsorában. Egyre biztosabb: pénteken Matolcsy Györgynek lesz jelenése a gazdasági és költségvetéssel foglalkozó bizottság előtt.
febr. 26
0:06
Magyarországot is elérte a lóhúsbotrány (Pénzcentrum)
Magyarországra is érkezett lóhúsos lasagne - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági országos igazgatója hétfőn az MTI-nek....
febr. 26
4:06
Reszkess olajipar! Jön a palaolaj! (ProfitLine)
A palaolaj kitermelés világpiacra gyakorolt hatása forradalmasíthatja az energiapiacot a következő néhány évtizedben, mivel jelentős olajár-csökkenést és magasabb globális GDP-t hozhat magával. Várhatóan geo- és üzletpolitikai változtatásra is kényszeríti az olaj- és gázvállalatokat – állítják a PwC szakértői nemrég megjelent elemzésükben. A Shale oil – the next energy revolution című tanulmány…
febr. 26
5:42
Simor: az MNB ezt nem tette meg a devizahitelezés terjedése ellen (Infostart)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
febr. 26
5:48
Nincs jele a növekedésnek (Üzlet és Utazás)
Ragaszkodik a kormány a 0,9 százalékos növekedési prognózisához, és egyelőre nem tervez újabb költségvetési kiigazítást. Szakértők szerint 100-140 milliárd forintos lyukat okoz a költségvetésen a kabinet túlzott makrogazdasági optimizmusa, így várhatóan tavasszal újabb bevételnövelő intézkedésekről határoznak.
febr. 26
5:48
10 tipp: így vásárolj, így spórolj a hónap végén (Pénzcentrum)
Elérkeztünk a hónap végéhez, és - bár február rövid hónapnak számít - sokaknak bizony a fizetés előtti napok arról szólnak, hogy fogják vissza kiadásaikat, hogyan spóroljanak. A Pénzcentrum.hu most tíz vásárlási tippet mutat, amelyekkel jelentősen csökkenthetjük azt az összeget, amit egy átlagos bevásárláskor a kasszánál hagyunk. Tanácsaink természetesen nem kizárólag a hónap végén…
febr. 26
5:50
Folytatódik a sztrájk a Dunaferrnél (Üzlet és Utazás)
Békésen, atrocitásoktól mentesen zajlik a dolgozók sztrájkja az ISD Dunaferr Zrt.-nél - tájékoztatott a sztrájkbizottság elnöke. Mucsi Zoltán elmondta: a múlt pénteken nem ültek tárgyalóasztalhoz a munkáltatóval, a sztrájkbizottság azonban mindenképpen a tárgyalások folytatása mellett van.
febr. 26
5:52
Ma dönt a Kúria a mobiltenderről (Üzlet és Utazás)
Várhatóan ma hirdet ítéletet a Kúria a mobilfrekvencia-árverés ügyében, így eldől: a tavaly januárban lezárt árverés eredménye hatályban marad, vagy újra le kell folytatni a licitet.
febr. 26
5:54
Idén sem vásárolunk többet (Üzlet és Utazás)
Tavaly két százalékkal csökkent a hazai kiskereskedelmi forgalom. Idén az elemzők szerint valamivel 1 százalék alatt lehet a visszaesés, de a legbizakodóbb előrejelzések azt sem zárják ki, hogy a 2012-eshez hasonló lesz a fogyasztás nagyságrendje, vagyis már a stagnálást is eredménynek könyvelnék el.
febr. 26
5:56
Titokban tárgyalnak a devizahitelekről (Üzlet és Utazás)
A pénzügyi jogok biztosa által összehívott, a devizahitelekről szóló háromoldalú tárgyaláson holnap a civil oldalt Boros Imre közgazdász, és Varga István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagja képviseli. Boros Imre az első Orbán-kormány PHARE-ügyekkel foglalkozó tárca nélküli minisztere volt, míg Varga Istvánt a Jobbik delegálta a jegybank felügyelőbizottságába, így utóbbi…
febr. 26
6:00
A Mol eredménye három százalékkal csökkent tavaly (Infostart)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
6:02
A TVK vesztesége 10,2 milliárd forint volt 2012-ben (Infostart)
A Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 10,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly, üzemi eredménye több mint 42 százalékkal esett vissza 2011-hez képest, bár 2012 utolsó negyedévét 344 millió forint nyereséggel zárta a harmadik negyedévi 5,5 milliárd forintos mínusz után - közölte a vállalat kedden.
febr. 26
6:06
Áfát csökkentenének az ellenzéki pártok (Üzlet és Utazás)
Az elszegényedő lakosság helyzetének javítása, illetve a feketegazdaság visszaszorítása érdekében sürgeti az élelmiszerek áfájának csökkentését a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt. Ez derült ki a szervezetek tegnapi egyeztetésén.
febr. 26
6:06
Óriási bevételt jelentene a marihuána legalizálása az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai Colorado és Washington államokban tavaly év végén legalizálták a marihuána használatát, azonban ez több oldalról is igen heves ellenkezést váltott ki, lévén az engedélyezés nem várt...
febr. 26
6:18
Devizahitel-katasztrófa: mi lett volna a megoldás? (ProfitLine)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
febr. 26
6:27
Az online kereskedés tehet keresztbe a dohányboltoknak (Napi)
Múlt péntek éjfélkor járt le a dohány-kiskereskedelmi koncessziós pályázat beadási határideje, de egyelőre csak annyi információ szivárgott ki az engedélyekről, hogy többszörös a túljelentkezés. Az EU ... ...
febr. 26
6:36
Egy korszak véget ért: készülnek a brit vészforgatókönyvek (Privátbankár)
Egy Izland-féle összeomlás sem elképzelhetetlen Nagy-Britanniában. Az országot 35 év után minősítette le a Moody's, a döntés előhozza az eddig elrejtett feszültségeket: az egyik legjobban eladósodott európai állam eddig olcsón megúszta volna a válságot? Hol van már a magabiztos David Cameron?
febr. 26
6:51
Stratégiai megállapodást köt a kormány és az Audi (Infostart)
Stratégiai partnerségi megállapodást köt ma a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft.
febr. 26
6:51
A pénztárgéped megmondja, ki vagy - avagy bízhatsz-e a saját gépedben, ha jelent? (Adózóna)
A pénztárgépekre vonatkozó új szabályok közvetlenül összekötnek az adóhatósággal – javul-e ettől az adózói fegyelem? 2013. február 15-én hirdették ki a Magyar Közlöny 24. számában az adóhatósággal online kapcsolatra képes a pénztárgépekre és taxaméterekre vonatkozó rendeletet. A 3/2013. (II. 15.) NGM rendelettől jelentős előrelépést vár a kormányzat a feketegazdaság visszaszorításában. A…
febr. 26
6:51
3%-kal csökkent a MOL eredménye 2012-ben (ProfitLine)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
7:18
Lehet-e magyar egy termék? - Brüsszel ebbe is beleszólna (Napi)
Elcsendesedett a Magyar Termék-rendelet körüli vita Brüsszelben − mondhatni, áll az ügy, így csak egy levélváltásra került eddig sor. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeAz EU-illetékesek szerint ... ...
febr. 26
7:18
Meglepően jó számok a TVK-tól (Portfolio)
A továbbra is igen gyenge iparági környezet ellenére csaknem 4 mrd Ft-os EBITDA-t ért el a TVK a negyedik negyedévben, ami elsősorban a költségek csökkentésének volt betudható. A gyorsjelentés...
febr. 26
7:24
Kamatdöntés: További enyhítést várnak az elemzők (Infostart)
A jegybanki alapkamat újabb 25 bázispontos csökkenése számít az elemzők többsége a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának mai ülésén, így az alapkamat 5,25 százalékra mérséklődhet.
febr. 26
7:30
Ma kiderül, mennyi hiányzik még az egymillió munkahelyből (Privátbankár)
A tavaly november és 2013. január közötti foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal.
febr. 26
7:42
Gyengült a forint kedd reggelre (Infostart)
Vesztett árfolyamából a forint kedd reggelre az előző esti jegyzésekhez képest a nemzetközi devizapiacokon.
febr. 26
7:48
Történelmi mélypontra vághatják ma az alapkamatot (Privátbankár)
A jegybanki alapkamat újabb 25 bázispontos csökkenése számít az elemzők többsége a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának mai ülésén, így az alapkamat 5,25 százalékra mérséklődhet.
febr. 26
7:54
Megvan az eredmény: csak az alsóházban nyert az olasz balközép (Portfolio)
Délután 3-kor bezártak a szavazóhelyiségek Olaszországban és az ekkor közzétett elsõ exit poll eredmények alapján az volt valószínû, hogy nem tér vissza a hatalomba Silvio Berlusconi. A...
febr. 26
7:57
Olaszország - minimális előnnyel nyert a balközép koalíció (ProfitLine)
A balközép koalíció győzelmét hozták az olasz parlamenti választások, a Pierluigi Bersani vezette tömörülés biztos többségre tett szert az alsóházban, a szenátusban viszont patthelyzet alakult ki, egyik párt vagy koalíció sem szerzett többséget. Nagy sikert ért el az 5 Csillag Mozgalom, és visszatért Silvio Berlusconi - ez a voksolás mérlege kedd reggel.
febr. 26
7:59
USA - Jó hangulatú nyitásból komoly esés lett (ProfitLine)
Nagy eséssel zárult a tegnapi kereskedés az amerikai piacokon az olasz választásokról érkező részeredmények hatására.
febr. 26
8:06
Simor: a devizahitelek ellen többet tehettünk volna (Privátbankár)
Simor András egy interjúban elmondta, hogy voltak hibás döntései hivatalai ideje alatt, például a devizahitelezés terjedése ellen többet tehetett volna az MNB, de minden jogszerűen történt.
febr. 26
8:08
Megvan, miből lesz még itt rezsicsökkentés? (Privátbankár)
Nemcsak az őszi, hanem akár a jövő tavaszi rezsicsökkentéshez is meglehet a fedezet, ha az állami MVM megvásárolja az E.ON gáztárolóit: lapinformációk szerint a föld alatt a német cég ugyanis hatalmas mennyiségű fűtőanyagot tárol, amely szinte azonnal felhasználhatóvá válik.
febr. 26
8:12
Megvan az eredmény: nyert az olasz balközép (Portfolio)
Délután 3-kor bezártak a szavazóhelyiségek Olaszországban és az ekkor közzétett elsõ exit poll eredmények alapján az volt valószínû, hogy nem tér vissza a hatalomba Silvio Berlusconi. A...
febr. 26
8:14
Csalódást keltő számok a MOL-tól (Portfolio)
Év/év alapon rendre csökkenésről számolt be a MOL a fontosabb profit sorokon ma hajnalban közzétett negyedéves gyorsjelentésében, ezzel pedig az elemzői várakozásokat is alulteljesítette, az egyszeri...
febr. 26
8:18
Simor: nem volt eszközünk a devizahitelezés terjedése ellen (Napi)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint ... ...
febr. 26
8:24
Próbálkoznak a küszködő devizahitelesek, de sokan elbuknak (Privátbankár)
Több mint negyedével növekedett tavaly a bankoknál az átstrukturált hitelek állománya, az átstrukturálás azonban sok ügyfélnél csak elodázza a problémát - írja a Világgazdaság.
febr. 26
8:30
Az ázsiai piackokat is megviselte az olasz választás (ProfitLine)
Az olaszországi választásokon született szoros eredmény, illetve a várható politikai patthelyzet következtében esésnek indultak az ázsiai részvénypiacok. Befektetők attól tartanak, hogy az olasz választás nyomán újabb fejezetet nyithat az európai adósságválságban.
febr. 26
8:30
Nem fizet osztalékot a Plotinus (Portfolio)
Hétfő este tette közzé a Plotinus a február 22-én megismételt közgyűléséről a jegyzőkönyvet, mely szerint az közgyűlésen a tisztségviselők megválasztása mellet a mérleg- és eredménykimutatás...
febr. 26
8:32
Gázárcsökkentés: az E.ON gáztárolói nyújthatják a fedezetet (Portfolio)
Az E.ON gáztárolóiban elhelyezett földgáz lehet a fedezete a további gázárcsökkentéseknek - értesült a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a tárolókban lévő párnagáz felszabadításával egy őszi...
febr. 26
8:36
Már biztos, hogy Matolcsy lesz a jegybankelnök? (Napi)
Péntek délután hallgatja meg a jegybankelnökjelöltet az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a HírTV Rájátszás ... ...
febr. 26
8:42
Olaszország: patthelyzet lehet a célfotós győzelemből (Napi)
Hajszállal nyert a baloldal az olasz parlamenti választásokon, de nagyon nehéz dolga lesz, ha kormányt akar alakítani. A kommentárok patthelyzetről, holtpontról és a valószínű kormányozhatatlanságról szólnak. ... ...
febr. 26
8:42
150 milliárdos profit: gyenge éve volt a Molnak (Privátbankár)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
8:44
Unga-bungától félnek a piacok, mélybe lökték az eurót - tartja magát a forint (Privátbankár)
Az euró közel héthetes mélypontra csúszott a dollárral szemben kedden hajnalban az olasz választások eredménye körüli bizonytalanságok miatt. A forint az egymilliomodik Matolcsy-pletyka és a várható kamatvágás ellenére tartja magát.
febr. 26
8:48
Óriási bevételt jelentene a marihuána legalizálása (Portfolio)
Az amerikai Colorado és Washington államokban tavaly év végén legalizálták a marihuána használatát, azonban ez több oldalról is igen heves ellenkezést váltott ki, lévén az engedélyezés nem várt...
febr. 26
8:48
Márciustól drágább lesz Volán-busszal vidékre utazni (Pénzcentrum)
Emelik március közepétől az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon....
febr. 26
8:50
Nagy esés a piacokon az olasz választások hírére (Portfolio)
Az olaszországi választások eredménye komoly aggodalmakat generált a nemzetközi piacokon, a piaci szereplők attól tartanak, hogy a mostani helyzet akár az európai hitelválság felerősödéséhez is...
febr. 26
8:52
Háromhetes mélyponton a forint Orbán esti jelzése után (Portfolio)
Rendkívül nagy befektetői hangulatromlást váltotta ki tegnap délután óta a meglepő eredményt hozó olasz választások, hiszen a nem egyértelmű helyzet alapján nőtt az esélye az újabb választások...
febr. 26
8:54
Három hónapja áll a győri szemétégető (Infostart)
Százmilliós nagyságrendű kiesést jelent a győri hulladékégetőnek, hogy kilencven napja nem üzemelhet, mert egy elromlott sósavszintmérő miatt a szakhatóság felfüggesztette működésüket - írja keddi számában a Kisalföld.
febr. 26
9:00
Óriási mennyiségű olcsó gázhoz juthat az MVM (Napi)
Nemcsak az őszi, hanem akár a jövő tavaszi rezsicsökkentéshez is meglesz a fedezet, ha az állami Magyar Villamos Művek (MVM) megvásárolja az E.On gáztárolóit, a német cég ugyanis hatalmas mennyiségű, rendkívül ... ...
febr. 26
9:03
Meredek eséssel nyithat Európa (ProfitLine)
Az olaszországi választások eredményeként kialakult patthelyzet miatt jelentős eséssel indulhat a kereskedés az európai piacokon a tegnapi emelkedés után. Az euró jegyzése tovább zuhan a dollárral és a jennel szemben.
febr. 26
9:06
Óriási tőkebeáramlásra számít a Deutsche Bank (Portfolio)
Minden évben publikálja a bank a fedezeti alap iparágról szóló felmérését, a mostaniból az derült ki, hogy nagyon jó év vár a szektorra, a tőkebeáramlás értéke háromszorosára növekedhet éves alapon....

Keresés