2013. február 22. péntek

febr. 22
2:51
Nem lett békésebb a világ tavaly (ProfitLine)
Csökkent a háborúk száma 2012-ben, de nem lett békésebb a világ a heidelbergi nemzetközi konfliktuskutató intézet (HIIK) csütörtökön bemutatott elemzése szerint.
febr. 22
4:30
FreeSoft: 136,2 millió forint nettó nyereség (ProfitLine)
A Freesoft cégcsoport 2012-ben 136,2 millió forint nettó eredményt ért el, 16 százalékkal többet a 2011. évinél, a negyedik negyedévi nettó eredmény 136,6 millió forint, 40,4 százalékkal csökkent - tette közzé a szoftverfejlesztő és számítástechnikai szolgáltató társaság csütörtökön a BÉT honlapján gyorsjelentésében.
febr. 22
5:12
Megint drágult a benzin (HVG)
Bruttó 3 forinttal emelte péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 22
5:48
Kiakadt a fideszes rezsifelelős, pedig nem neki üzentek (HVG)
A rezsicsökkentési intézkedések következményeit ismerteti az Elmű-Émász társaságcsoport a lakossági ügyfeleknek a napokban kiküldött levelében – írta a pénteki Népszava. A lap szerint Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző parlamenti munkacsoport vezetője a levelet felháborítónak nevezte.
febr. 22
5:48
Devizaalapú útvesztések (Népszava)
Korunk rákfenéje a deviza-alapú jelzáloghitelezés, amely a devizaárfolyamok ugrásszerű emelkedése, a gazdasági visszaesés és a munkahelyek megszűnése miatt több ezer családot taszított kilátástalan helyzetbe. Az okok kutatása változatlanul aktuális, és főként a hitelnyújtók magatartása vet fel eddig megválaszolatlan kérdéseket.
febr. 22
5:48
Lyukat égetett a villamosba a felsővezeték: a BKV szerint nincs gond (Pénzcentrum)
Ijesztő fotókat küldött szerkesztőségünkbe a Pénzcentrum.hu egyik hűséges olvasója. Február elején a 18-as villamos Széll Kálmán téri végállomásán egy leszakadt felsővezeték lyukat égetett egy forgalomban lévő szerelvénybe. Olvasónk szerint kész csoda, hogy egyetlen utast sem ért halálos áramütés. A Pénzcentrum.hu utánajárt az esetnek....
febr. 22
5:50
Sztrájkhullám a béremelésekért (Népszava)
Fegyelmezetten zajlik a Dunaferrnél szerdán megkezdődött határozatlan idejű munkabeszüntetés, és már a kokszolóban is csatlakoztak ahhoz a munkavállalók - tájékoztatott tegnap a sztrájkbizottság elnöke. Mucsi Zoltán elmondta: a gyár egész területén rend van, kisebb atrocitások voltak, de "azokat gyorsan rövidre zárták".
febr. 22
5:52
Domokos feljelentette Simort (Népszava)
Az Állami Számvevőszék szerint túllépte hatáskörét és üzleti titkokat szolgáltatott ki a Magyar Nemzeti Bank a Nemzetközi Valutaalapnak. A számvevők tájékoztatása alapján a rendőrség hivatali visszaélés, valamint gazdasági titok megsértése bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a jegybank ellen. Az MNB viszont értetlenül áll a történtek előtt, szerintük nem sértettek banktitkot. Ráadásul…
febr. 22
5:54
Elkezdi behajtani a kamarai díjakat a NAV (HVG)
Rövidesen megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
febr. 22
6:00
Féléves kincstárjegy jegyzés vége - F2013/35 (Privátbankár)
febr. 22
6:06
Az Európai Bíróság előtt a magyar pálinka (Népszava)
Az Európai Bizottság tegnap úgy határozott, hogy az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, mert a tagállam jövedéki adó alóli mentességet biztosít a gyümölcspárlatok (pálinka) előállítása kapcsán. A magyar szabályozás értemében nem kell jövedékiadót fizetni a háztartások vagy a szeszfőzdék által személyes használatra előállított pálinka évi 50 litere után.
febr. 22
6:08
Egy hungarikum, amire nem lehetünk büszkék (Népszava)
Tíz európai ország vesz részt abban a nemzetközi programban, amely a társadalom egy-egy kiválasztott célcsoportjának tagjait segíti az álláskeresésben. Az Európai Unió támogatásával indított ENCLOSE projekt magyar résztvevője a Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány, amely szakemberek segítségével az állástalan, lelkibeteg emberek számára nyitja meg a munka világának ajtaját.
febr. 22
6:09
Meredeken csökkennek a főváros kiadásai és bevételei (ProfitLine)
Negyedével csökkentek a reálisan tervezhető működési kiadások a főváros idei költségvetési tervezetében, egyrészt az önkormányzattól elkerülő feladatok, másrészt a kapcsolódó bevételek nagymértékű szűkülése miatt.
febr. 22
6:10
Kevesebb adó folyt be a vártnál (Népszava)
Az államháztartás központi alrendszerének - az önkormányzatok nélkül számolt - 2013. január havi hiánya 2,5 milliárd forint volt, ami az idei költségvetési törvényben meghatározott 841,8 milliárd forintos hiánycélnak mindössze 0,3 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tegnap.
febr. 22
6:12
Nem a bankoké a legtöbb végrehajtás (HVG)
Nem a bankok a fő kezdeményezői a végrehajtásoknak – ez derül ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) adataiból. A statisztikákat a Napi Gazdaság ismerteti pénteki számában.
febr. 22
6:18
Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír (Privátbankár)
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
febr. 22
6:27
Nem működik a jegybanki csodafegyver (Napi)
A válság 2007-08-as kitörése óta az amerikai Fed a befektetések serkentésére, a gazdasági növekedés ösztönzésére és a munkanélküliség csökkentésére különböző eszközöket vetett be. Ezek azonban nem működtek ... ...
febr. 22
6:39
Ha már kétszer emelhet a MOL... Ma is drágul a benzin (ProfitLine)
Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 22
6:42
Súlyos tízmilliárdok tűntek el a magyar biztosítóktól (Portfolio)
Csak szenvedett tavaly a magyar biztosítási piac: 53 milliárd forinttal, vagyis 6,5%-kal esett 2012-ben a hazai biztosítók összesített díjbevétele. A piac teljes, 768 milliárd forintos díjbevétele...
febr. 22
6:54
Barack Obama telefonált (Privátbankár)
Barack Obama amerikai elnök telefonon beszélt a kongresszusi republikánus vezetőkkel a március 1-énéletbe lépő automatikus költségvetési megszorítások ügyében - közölte a Fehér Ház szóvivője.
febr. 22
7:12
További türelmet kér az E-Star (Privátbankár)
Közzétette fizetőképességének helyreállítását célzó programját és módosított egyezségi javaslatát az E-Star a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 22
7:12
Csak erős idegzetűeknek! Fektessen széttaposott görög részvényekbe! (ProfitLine)
A görög tőzsde indexe (ATHEX Composite Index) a 2007-es csúcsához képest közel 90%-ot zuhant, míg 2012 júniusában elérte a mélypontját. Az azóta eltelt időszakban mintegy 100%-ot emelkedett, kevesebb mint egy év alatt... Halásszunk a zavarosban!
febr. 22
7:24
Így bukják el lakásukat az adósok - meglepő tények az árverésekről (Napi)
A végrehajtási eljárásokat elsősorban nem a bankok kezdeményezik, tavalyelőtt például a közel negyvenezer ilyen eljárás négyötödét polgári peres ügyek miatt vagy éppen közműcégek indították. A végrehajtások ... ...
febr. 22
7:30
Csattognak a pofonok - a jegybank visszaszólt Matolcsy Györgynek (Privátbankár)
A Magyar Nemzeti Bank visszautasítja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a jegybankot érintő kijelentéseit és vádjait.
febr. 22
7:32
Vége a sunnyogásnak - százezer vállalkozásnak üzent a NAV (Privátbankár)
Rövidesen megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását.
febr. 22
7:33
293,40 forinton állt az euró reggel (HVG)
A forint árfolyama a jenhez képest erősödött, a többi vezető devizához viszonyítva gyengült péntek kora reggel a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.
febr. 22
7:36
Ismét drágult a benzin (Elemzésközpont)
Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott. tovább
febr. 22
7:38
Deloitte: a pénzintézetek nem bíznak az eltérő számviteli standardok közeledésében (Elemzésközpont)
A Deloitte globális felmérése szerint a világ legnagyobb pénzintézetei belátható időn belül nem sok esélyt látnak a két meghatározó nemzetközi számviteli standard, az IASB és amerikai párja, az FASB standardjai közötti közeledés megvalósulására, a válaszadó bankok szerint a két testület alapvető kérdésekben sem ért egyet. tovább
febr. 22
7:40
Obama felhívta a kongresszus republikánus vezetőit a büdzsé ügyében (Elemzésközpont)
Barack Obama amerikai elnök telefonon beszélt a kongresszusi republikánus vezetőkkel az automatikus költségvetési megszorítások ügyében, amelyek március 1-jén lépnek hatályba, ha a törvényhozás nem jut kompromisszumra - közölte a Fehér Ház szóvivője csütörtökön. tovább
febr. 22
7:42
FreeSoft: 136,2 millió forint nettó nyereség (Elemzésközpont)
A Freesoft cégcsoport 2012-ben 136,2 millió forint nettó eredményt ért el, 16 százalékkal többet a 2011. évinél, a negyedik negyedévi nettó eredmény 136,6 millió forint, 40,4 százalékkal csökkent - tette közzé a szoftverfejlesztő és számítástechnikai szolgáltató társaság csütörtökön a BÉT honlapján gyorsjelentésében. tovább
febr. 22
7:44
Kissé gyengült a forint estére (Elemzésközpont)
Kissé vesztett árfolyamából kora délutáni jegyzéseihez képest csütörtök estére a forint a vezető devizákhoz képest. tovább
febr. 22
7:45
Behajtja a kamarai díjat a NAV (ProfitLine)
Rövidesen megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
febr. 22
7:46
A jegybank visszautasítja Matolcsy vádjait (Elemzésközpont)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszautasítja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtöki, a jegybankot érintő kijelentéseit és vádjait - közölte az MTI-vel az MNB sajtóosztálya. tovább
febr. 22
7:47
Ismét csökkenéssel zárult az amerikai kereskedés (ProfitLine)
A nap végén mutatott emelkedési kísérlet ellenére ismét csökkenéssel zártak az amerikai részvénypiacok, ennek hátterében a gyenge európai és amerikai makroadatok álltak.
febr. 22
7:48
Mindjárt kiderül, mennyi lakás épült Magyarországon (Privátbankár)
A Központi Statisztikai Hivatal ma teszi közzé a lakásépítések 2012. évi adatait.
febr. 22
7:48
Matolcsy: olyan országnak lehet jövőképe, amely képes megállítani az államadósság növekedését (Elemzésközpont)
A válság utáni korban csak olyan országnak lehet távlati jövőképe, víziója, amely képes megállítani az államadósság növekedését; az olyan országok, amelyek befelé mennek az államadósság erdejébe, nem képesek elérni céljaikat - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a XVIII. Logisztikai konferencián csütörtökön Budapesten. tovább
febr. 22
7:50
Nőttek az adóbevételek a Közép-dunántúli régióban (Elemzésközpont)
Nőttek az adóbevételek tavaly a Közép-dunántúli régióban a 2011-hez képest, miközben az ismertté vált bűncselekmények száma kevesebb mint felére esett vissza – közölték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal régiós és megyei vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, Székesfehérváron. tovább
febr. 22
7:52
Intrum Justitia: nagy változások előtt a követeléskezelő piac (Elemzésközpont)
A mostani gazdasági környezetben a kintlévőségek hatékony kezelése kulcsfontosságú lehet a hazai kis- és középvállalkozások számára, a követeléskezelés hazai piaca jelentős változások előtt - mondta Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója a cégcsoport budapesti sajtótájékoztatóján. tovább
febr. 22
7:54
Ismét drágult a benzin (Népszava)
Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 22
7:54
Elemző: a Fed-jegyzőkönyv nyomta rá bélyegét a budapesti kereskedésre is (Elemzésközpont)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 345,32 pontos, 1,81 százalékos csökkenéssel, 18 749,84 ponton zárt csütörtökön. tovább
febr. 22
7:56
NGM: a makrogazdasági prognózist, így az idei 0,9 százalékos GDP-előrejelzést áprilisban aktualizálja a kormány (Elemzésközpont)
A korábbi, 2012 októberében készített makrogazdasági prognózist az Európai Bizottságnak áprilisban küldendő konvergenciaprogramban aktualizálja a kormány - közölte Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője a csütörtöki online tájékoztatón. tovább
febr. 22
7:58
A BÉT napi jelentése (Elemzésközpont)
A BET napi jelentése: tovább
febr. 22
8:00
Ismét drágult a benzin (Napi)
Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 438-439 forintra nőtt, a gázolajé 433-434 ... ...
febr. 22
8:00
Ismét többet kell fizetni a benzinért (MaHu)
Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 22
8:06
Fehér csekken érkeznek az ELMŰ-ÉMÁSZ számlák (orientpress)
A Magyar Posta Zrt. és az ELMÜ-ÉMÁSZ megállapodásának eredményeként az energiaszolgáltató több mint egymillió ügyfele kapja kézhez néhány héten belül villanyszámlája mellé a Magyar Posta Zrt. által bevezetett új fehér csekket, mely a számla kibocsátók számára előnyös üzleti konstrukciót jelent, és a befizetők számára nem jelent változást.
febr. 22
8:12
A túlélés során nincs igény beruházási hitelre (iroda.hu)
Beruházási hitelre alig van kereslet, a vállalkozások főként a forgóeszköz hiteleket igénylik - derül ki a K&H Bank kis és közepes vállalati (kkv) körben végzett kutatásából. A pénzintézet mindebből arra következtet, hogy a közeljövőben sem várható a kkv szektorban a beruházások számottevő növekedése.
febr. 22
8:12
Matolcsy nekiment a holnapi MNB-jelentésnek - Megjött a válasz (Portfolio)
Matolcsy György szerint "családi vita" kerekedett a magyar jegybank pénteken publikálandó elemzéséből. Ebben ugyanis az MNB szakértői növekvő államadósságot jeleznek előre Magyarország számára, ami...
febr. 22
8:14
223 ezer forint volt a bruttó átlagkereset 2012-ben (iroda.hu)
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 223 000 forint volt 2012-ben; nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 4,6 százalékkal haladták meg az előző évit, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 2,0 százalékkal emelkedtek 144 000 forintra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
febr. 22
8:18
Az egész ország hó alatt van (Napi)
Szinte az egész ország területén havazik, de a közúti közlekedésben nincsenek fennakadások - tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Útinform alapján péntek reggel az MTI-vel. A közútkezelők közlése szerint ... ...
febr. 22
8:18
Vegyes mozgások a forint piacán kora reggel (MaHu)
A forint árfolyama a jenhez képest erősödött, a többi vezető devizához viszonyítva gyengült péntek kora reggel a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.

Keresés