2013. február 19. kedd

febr. 19
0:06
Héthónapi mélyponton a font (ProfitLine)
Héthónapi mélypontra gyengült a font a dollárral szemben a hétfői londoni kereskedésben.
febr. 19
0:10
Hívj fel! A hálószobában vagyok... (ProfitLine)
A briteknek csaknem fele már a lakáson belül is csak mobiltelefonon vagy más elektronikus távközlési eszközzel tudatja mondandóját családtagjaival egy hétfőn ismertetett országos felmérés szerint.
febr. 19
2:42
A Graphisoft Park 2012-ben 1,844 millió euró nettó profitot ért el (MaHu)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el.
febr. 19
4:30
Pénz nélküli kaszinó nyílt - de mi értelme? (ProfitLine)
Pénz nélkül üzemelő kaszinó kezdte meg működését a dél-kínai Szanja üdülővárosban, a kezdeményezés akár a jelenleg tiltott szerencsejáték legalizálása felé vezető utat is megnyithatja.
febr. 19
5:48
Tízezrek állása veszélyben (Népszava)
Kiszivárgott a szövetkezeti törvény tervezetének néhány olyan pontja, amelyek a szakemberek között máris aggodalmat keltettek. Ugyanakkor a szöveg írói nem fel a szerzőséget, a kirobbant felháborodás miatt. A javaslat - egyebek mellett - kizárólag a földműveseknek tenné lehetővé a szövetkezeti tagságot, ami azt jelentené, hogy a nyugdíjasokat el kellene küldeni, a szolgáltatásban dolgozókkal…
febr. 19
5:48
Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók is veszélyben! (Pénzcentrum)
Már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat....
febr. 19
5:50
A lényegről nem volt szó a Malév-bizottságban (Népszava)
Jóváhagyta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága tegnap, hogy a plenáris ülés elé kerüljön a Malév 2002 és 2010 közti privatizálását, majd visszaállamosítását vizsgáló bizottság jelentését. A döntést csak a kormánypárti képviselők támogatták.
febr. 19
5:52
Magyar Termék: uniós kifogás jöhet (Népszava)
Mindössze 38 név szerepel a Magyar Termék Nonprofit Kft. honlapján, vagyis ennyien használhatják az eredetmegjelölő logót. Többségük élelmiszeripari terméket gyártó cég, illetve termék.
febr. 19
5:54
Keleti nyitás - hiányzó eredmények (Népszava)
A keleti nyitás politikája semmilyen kézzelfogható eredményt nem hozott a kormányváltás óta - közölte tegnap Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt mondta: kormányzati "szócséplés", sok "méregdrága utazás" és néhány amorális gesztus - mint Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadása - tapasztalható volt ugyan, de a ciklus felének elteltével valódi eredménye nem volt a keleti nyitásnak.
febr. 19
5:56
Bajnai: Bizalom és célok nélkül nem megy (Népszava)
Nem ígérjük, hogy manna fog hullani az égből: csak azt, hogy szorgos munkával a mostani süllyedő pályáról visszatérhetünk a felzárkózó pályára - mondta el tegnap Bajnai Gordon, az általa vezetett Haza és Haladás Alapítvány konferenciáján, ahol az elmúlt fél évben kidolgozott gazdasági programjukat mutatták be.
febr. 19
5:58
Nehezen tartható a hiány (Népszava)
Brüsszel vélhetően további intézkedésekhez fogja kötni a túlzott-deficiteljárás megszüntetését - vélik elemzők. Az Európai Bizottság pénteken teszi közzé tavaszi helyzetértékelését a magyar gazdaságról, a végleges döntés az eljárás megszüntetéséről azonban várhatóan csak május-júniusban, a 2012-es végleges hiányszám után várható.
febr. 19
6:09
Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram (ProfitLine)
Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram: bővült a hitelfelvevők köre, emelkedett a hitelösszeg, és változott az ügyleti kamat is.
febr. 19
6:15
Nagy változások jönnek bankkártya-fronton (Napi)
Nagyszabású pos-telepítési program kezdődhet a közeljövőben − értesült a Napi Gazdaság több forrásból. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeAz elmúlt évben a jegybank egyebek mellett azt javasolta ... ...
febr. 19
6:18
Itt az új rekord, soha nem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában (Privátbankár)
Januárban majdnem 54 ezer fővel megdöntötte a nyári történelmi rekordot az Ausztriában foglalkoztatott magyar állampolgárok száma, ez 1602 fős növekedés egy hónap alatt. A többi környező volt szocialista országból is jöttek, de egyikből sem ilyen sokan. Ezzel most először leköröztük a törököket is, csak a németek és a volt Jugoszlávia van még előttünk.
febr. 19
6:36
Közgazdászok az Orbán-korban: "Ha túl magasra repülsz, elveszíted a szárnyaid" (HVG)
Bár az Orbán-kormány látszólag jól megvan nélkülük, az új közgazdásznemzedék tagjai különféle stratégiákat alakítottak ki a hatalommal szemben. Vannak, akik teljesen távol tartják magukat, mások a háttérből árulják az ötleteiket. Volt olyan, aki hitelét, más a hitét vesztette, miután felemelkedett. Akadt, aki mérhetetlenül csalódott, és felajánlotta a tudását más politikai formációnak.…
febr. 19
6:42
Újra az alkotmány módosítását tárgyalja a Parlament (ProfitLine)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
7:12
"Ezt magyarázzák meg" - az MSZP szerint rosszabbul élünk, mint három éve (HVG)
A 2010-es kormányváltást megelőzően, a válság beütésekor 3 millió 924 ezer ember dolgozott az országban, külföldön alig százezren dolgoztak. A kormányváltáskor 3 millió 822 ezer ember dolgozott itthon, külföldön nem dolgozott százezer magyar munkavállaló se - közölte az MSZP.
febr. 19
7:12
Mélyponton az angol font (Privátbankár)
Héthavi mélypontra gyengült a font a dollárral szemben.
febr. 19
7:14
A családi gazdaságokat fejlesztené a kormány (HVG)
Az üzemgazdasági törvény a családi gazdaság fogalmának meghatározásával a középbirtokosokat erősíti majd, emellé pedig olyan adózási rendszert is kidolgoznak, amely a családi gazdaságok fejlődését fogja elősegíteni - nyilatkozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Magyar Nemzetnek.
febr. 19
7:14
Jogszerű volt a Malév leánycégeinek értékesítése (Privátbankár)
A Fővárosi Törvényszék múlt szerdán hozott első fokú - még nem jogerős - ítéletével elutasította a Vnyesekonombank keresetét, és megállapította, hogy szabályos volt a Malév két leányvállalatának, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által bonyolított értékesítési eljárása - közölte az MNV.
febr. 19
7:21
Elképesztő állapotok a kórházakban - van, ahol már gyógyszerre sem futja (Napi)
Az ellátórendszer továbbra is "darabokban" van, sok helyen olyan alacsony a kórházak költségvetése, hogy a szükséges gyógyszereket sem tudják kiadni a betegeknek, akik gyakran elégtelen ellátást kapnak ... ...
febr. 19
7:30
Tovább nőtt a Graphisoft Park profitja (Privátbankár)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el, amely 0,9, illetve 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság tőzsdei gyorsjelentéséből.
febr. 19
7:48
Csak a jenhez képest gyengült a forint reggel (HVG)
Kedd reggel nem sokkal hét óra után 290,98 forinton jegyezték az eurót a hétfő esti 291,50 forintos jegyzés után. Az euró forintárfolyama február eleje óta viszonylag szűk sávban, 289 forint és 295 forint között mozog.
febr. 19
7:48
Így szeretjük a bankokat (Privátbankár)
A lakosság szimpátiája tekintetében nem áll rosszul a hitelintézeti szektor, a megkérdezettek a bankoknak és a takarékszövetkezeteknek egyaránt hatosnál erősebb osztályzatot adtak egy tízfokozatú, az "egyáltalán nem szimpatikustól a nagyon szimpatikusig" terjedő skálán - olvasható a TakarékBank közleményében.
febr. 19
7:48
A HuGBC volt az Év Legzöldebb Irodája díj szakmai partnere (iroda.hu)
A HuGBC, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, mint a hazai környezetbarát építéssel foglalkozó legdinamikusabban fejlődő építőipari közösség több szempontból is kiemelkedő szerepet vállalt az iroda.hu által szervezett „Az Év Irodája” versenyen.
febr. 19
7:48
Közszolgálati sztrájksorozat kezdődött Németországban (ProfitLine)
Sztrájksorozat kezdődött hétfőn a német közszolgálati szférában, a bértárgyalásokon előterjesztett követeléseknek elsőként a tanárok adtak nyomatékot munkabeszüntetéssel Berlinben.
febr. 19
7:50
Graphisoft Park - 1,844 millió euró nettó profit 2012-ben (ProfitLine)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el, amely 0,9, illetve 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság hétfőn közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.
febr. 19
7:57
Elképesztő állapotok a kórházakban - van, ahol már gyógyszerre sem futja (Napi)
Az ellátórendszer továbbra is "darabokban" van, sok helyen olyan alacsony a kórházak költségvetése, hogy a szükséges gyógyszereket sem tudják kiadni a betegeknek, akik gyakran elégtelen ellátást kapnak ... ...
febr. 19
7:59
Nagy változások jönnek bankkártya-fronton (Napi)
Nagyszabású pos-telepítési program kezdődhet a közeljövőben − értesült a Napi Gazdaság több forrásból. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeAz elmúlt évben a jegybank egyebek mellett azt javasolta ... ...
febr. 19
8:06
Ellephetik az országot a bankkártyaterminálok (HVG)
Bankkártya terminál-telepítési program kezdődhet a közeljövőben - írja a Napi Gazdaság több, meg nem nevezett forrásra hivatkozva.
febr. 19
8:06
Aláírható az Egységes Szabadalmi Bíróság létrehozásáról szóló megállapodás (orientpress)
A kormány felhatalmazást adott az Egységes Szabadalmi Bíróság létrehozásáról szóló megállapodás (ESZB-megállapodás) aláírására. Az ESZB-megállapodás aláírásával lezárul egy hosszú tárgyalási folyamat, amely szorosan összefügg a megerősített együttműködés keretében létrehozott egységes hatályú európai szabadalomról szóló uniós rendeletek elfogadásával.
febr. 19
8:08
Hiába tukmálják a bankok az ügyfelekre a személyi kölcsönt (HVG)
Az elmúlt hónapokban több bank is akciós ajánlatokkal újított, és a személyi kölcsön konstrukciói kiemelt helyen szerepelnek a termékek között.
febr. 19
8:12
Újabb PannErgy-részvényeket adott el a nagytulajdonos (Portfolio)
A PannErgy bejelentette, hogy az Erste Befektetési Zrt. kényszerlikvidálási jogának gyakorlása alapján a Lazarus Vagyonkezelő Zrt. 8 000 db PannErgy Nyrt. törzsrészvénye 2013. február 18-án 334,86...
febr. 19
8:12
Elegük van: sztrájksorozat kezdődött (168 Óra Online)
Sztrájksorozat kezdődött hétfőn a német közszolgálati szférában, a bértárgyalásokon előterjesztett követeléseknek elsőként a tanárok adtak nyomatékot munkabeszüntetéssel Berlinben.
febr. 19
8:15
Nyomozók az ELTE BTK-n (Napi)
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai is megjelentek hétfőn az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszán, ahol az egyetemfoglalókat a Tiltakozás az alaptörvény felsőoktatást érintő módosításai ellen című demonstrációról ... ...
febr. 19
8:21
Lelőtte magát fürdőszobájában a Metro alapítója (HVG)
Fürdőszobájában lelőtte magát a 89 éves Otto Beisheim, legendás német üzletember, a Metro üzletlánc alapítója.
febr. 19
8:21
A negyedik alkotmánymódosítás tárgyalásába kezd a Ház (ProfitLine)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
8:23
Az EU szerint aggályosak a Google adatvédelmi szabályai (ProfitLine)
Az európai adatvédelmi hatóságok tovább vizsgálják a Google tavaly márciusban elfogadott adatvédelmi szabályait, mert az amerikai internetes cég nem adott megfelelő válaszokat a korábban megfogalmazott aggályokra.
febr. 19
8:24
Feladatok a 2014-2020 tervezési időszakra stratégiai tervezés előkészítést támogató kiírásra (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent 'Stratégiai tervezés és projekt előkészítés a 2014-2020 tervezési időszakra' című (KEOP - 7.9.0/12 kódszámú) kiírás esetében az alábbiak szerint határozzuk meg a tájékoztatási és nyilvánossági feladatokat-tudatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
febr. 19
8:24
Többnyire erősödött a forint (MaHu)
Az euróval, a dollárral és a frankkal szemben erősödött, a jenhez képest gyengült kedd reggelre a forint a bankközi piacon.
febr. 19
8:26
Döntött a Parlament - bővül a dohányboltokban árusítható termékek köre (orientpress)
Ezentúl szeszesitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket, energiaitalt és újságot is árulhatnak majd a nemzeti dohányboltok - így döntött az Országgyűlés. A jogszabályváltozás értelmében akik már rendelkeznek engedéllyel, július helyett már májusban megnyithatják dohányboltjukat. Ezt azonban be kell jelenteni a vámhatóságnak.
febr. 19
8:30
Nyereségessé fogyott a CIG Pannónia (Portfolio)
Történetének első nyereséges negyedévéről számolt be kedden reggel közzétett gyorsjelentésében a CIG Pannónia. Az életbiztosító profitábilissá válása paradox módon éppen a korábban reméltnél...
febr. 19
8:36
Nyereséges lett a CIG (Napi)
A tőzsdén jegyzett egyetlen hazai biztosító első nyereséges negyedévét zárta. Ráadásul mind a nettó profit, mind a bruttó díjbevétel meghaladta az előzetes elemzői prognózist. A menedzsment közleményében ... ...
febr. 19
8:42
Akár egy hét alatt megoldaná a devizahitelesek gondjait Doubravszky (HVG)
A pénzügyi jogok biztosa már hétfőn szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a devizahitelesek gondjainak megoldásáról; úgy véli, hogy javaslata nem igényel külső forrást, és akár egy hét alatt megoldás születhet.
febr. 19
8:42
A 'Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása'kiírás újra pályázható (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében újra lehet pályázni a 'Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása' című (GOP-2012-2.1.3 kódszámú) pályázati kiírásra. A pályázati felhívás A.3. Támogatás összege pontjának módosítása alapján az igényelhető támogatás összege maximum 1.000 millió forint lehet.
febr. 19
8:48
Nyereségessé fogyott a CIG Pannónia (2.) (Portfolio)
Történetének első nyereséges negyedévéről számolt be kedden reggel közzétett gyorsjelentésében a CIG Pannónia. Az életbiztosító profitábilissá válása paradox módon éppen a korábban reméltnél...
febr. 19
8:48
Eldőlt! Alkohol is lesz a trafikokban (Pénzcentrum)
Szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket és újságot is árulhatnak majd a nemzeti dohányboltok - döntött a parlament hétfőn.A jogszabály-módosítás alapján az engedéllyel rendelkezők július 1-je helyett már május 1-jén megnyithatják dohányboltjukat annak érdekében, hogy a fogyasztók megismerhessék azt. Ezt azonban be kell jelenteni a vámhatóságnak. Azok a kiskereskedők pedig, akik a…
febr. 19
8:50
Borongós volt a hangulat Ázsiában (Portfolio)
Zárva voltak az amerikai piacok hétfőn, ennek ellenére Ázsiában nem állt meg az élet, és a vezető benchmarkok a lejtőre kerültek. Tegnap a negatív tartományba kerülő hongkongi börzék ma tovább...
febr. 19
8:51
A vártnál jobban teljesített a Graphisoft Park (iroda.hu)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el, amely 0,9, illetve 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság hétfőn közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.
febr. 19
8:52
Késnek az új típusú energiaszámlák (Portfolio)
Legkorábban áprilisban, egyes esetekben márciusban találkozhatnak a fogyasztók az új típusú számlákkal, miután a szolgáltatók technikai akadályok miatt nem voltak képesek az előírt 15 napos határidőn...

Keresés