2013. február 3. vasárnap

febr. 3
4:27
Csaknem 7 milliárd forint az Albert Stadion építésére idén (ProfitLine)
A kormány 6,9 milliárd forint átcsoportosításáról határozott a ferencvárosi Albert Stadion építésének idei munkálataira.
febr. 3
7:15
Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok (Portfolio)
Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a...
febr. 3
7:45
Euróövezet, avagy a műtét sikerült, a beteg meghalt? (ProfitLine)
Az euróövezetet alaposan "megoperálták" tavaly. A "görögtüzet" néhány évre takaréklángra tették a második görög mentőprogrammal, majd a görög államadósság egy részének árengedményes eladásával és az adósságcsökkentési határidők meghosszabbításával.
febr. 3
7:51
Nagy Orbán étvágya: a Rail Cargo is kell neki (168 Óra Online)
Az osztrák Kurier, amely egyébként csak igen ritkán foglalkozik Magyarországgal, most arról ír, hogy a politikai beavatkozások elriasztják Magyarországtól a befektetőket. A visszaállamosítás már az osztrák államvasutak érdekeltségét is fenyegeti.
febr. 3
8:18
Nem könnyű idén kiütni a BUX-ot (ProfitLine)
Immár második hete emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, viszont az elmúlt héten tíz százalékkal csökkent a forgalom. A BUX egy hét alatt 0,32 százalékkal, 61,08 ponttal emelkedett, és 19 358,16 ponton zárt pénteken. A vezető részvények közül a legjobban, 3,5 százalékkal a Magyar Telekom erősödött. A legnagyobb vesztes 1,6 százalékkal a Richter volt.
febr. 3
8:27
Euróövezet, avagy a műtét sikerült, a beteg meghalt? (Üzlet és Utazás)
A "görögtüzet" néhány évre takaréklángra tették a második görög mentőprogrammal, majd a görög államadósság egy részének árengedményes eladásával és az adósságcsökkentési határidők meghosszabbításával.
febr. 3
8:27
Megjött a hungarikumok legfrissebb listája (Pénzcentrum)
A napokban elfogadták az első hivatalos hungarikum listát. A Hungarikum Bizottság a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ezévi első ülésén állította össze a hungarikumnak minősülő nemzeti értékek összesítését. Ezen mások mellett szerepel például a mohácsi busójárás, a matyó népművészet, Hollókő ófalu, vagy a Hortobágyi Nemzeti Park....
febr. 3
8:51
Vezetőváltás és reform előtt áll a Magyar Tűzoltó Szövetség (ProfitLine)
Vezetőváltás és átalakulás vár a mintegy 1100 egyesület 20 ezer tagját képviselő Magyar Tűzoltó Szövetségre (MTSZ), ugyanis a 143 évvel ezelőtt alakult szervezet elnöke és több elnökségi tagja már nem lesz vezetőségi jelölt a március eleji tisztújító kongresszuson.
febr. 3
9:03
Egy éve állt le a Malév (Üzlet és Utazás)
2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
9:03
Hatalmas dobás az Apple-től: sétáló bankautomaták lehetünk (Portfolio)
Az Apple egy úgynevezett alkalmi készpénzelosztó hálózat szabadalmi jogait védette le, ami az ügyfeleik számára akkor is segítséget nyújt a készpénzfelvételben, ha éppen nincs a közelükben ATM. A...
febr. 3
9:12
Osztalékalap és bevételi határ katásoknál - leggyakoribb kérdések 3. rész (Adózóna)
Katás bt.-nél mi lesz a kültag osztalékalapja? Melyik egyéni vállalkozónak nem éri meg a katát választania? Olvasói kérdésekre Szolnoki Béla, az Adózóna szakértője válaszol.
febr. 3
9:24
Megint a benzineseken csattanhat az ostor (Infostart)
Tovább tart a rali az olaj piacán, így a finomított termékárak is felfelé mozdultak. Ezen legfeljebb a forint erősödése segíthetne, a hazai fizetőeszköz erősödése mindkét üzemanyagtípus esetén elegendő lehet arra, hogy letörje a drágulást. Az áremelés ennek ellenére a benzineseket sújtja majd - írja a Portfolio.
febr. 3
9:24
Korszerűsítik és bővítik a zalakarosi fedett fürdőt (ProfitLine)
Az új gyermekrészleg korábban már bejelentett kialakításával egy időben korszerűsítik és szolgáltatásaiban is bővítik Zalakaroson a fedett fürdőt, illetve a gasztronómiai lehetőségeket - tájékoztatta a Gránit Gyógyfürdő Zrt. az MTI-t.
febr. 3
9:39
Az iparosoknak is szükségük van stratégiai együttműködésre a kormánnyal (Üzlet és Utazás)
A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató kisiparosoknak is - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke.
febr. 3
9:57
MALÉV - 1 éve már, hogy nincs... (ProfitLine)
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartana
febr. 3
9:59
A 'nemzet jobbágyainak' is érezniük kell, hogy számítanak rájuk (ProfitLine)
A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató kisiparosoknak is - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.
febr. 3
10:15
Az Ötöslottó nyerőszámai az 5. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 5. heti nyerőszámait. Ezúttal sem volt telitalálat, a jövő heti várható főnyeremény 512 millió forint....
febr. 3
10:18
Egy éve állt le a Malév (Infostart)
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
10:30
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége (ProfitLine)
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége a Fejér megyei Kajászón, amelynek legfőbb célja, hogy mielőbb ezer gazdatanács legyen az országban és közösen léphessenek fel saját érdekeik védelmében.
febr. 3
10:33
Elrettentő kampánnyal tartanák otthon a bevándorlókat a britek (Portfolio)
Azt fontolgatja a brit kormány, hogy negatív kampányok indításával próbálják otthon tartani a potenciális új bevándorlókat Bulgáriából és Romániából a jövő évi teljes munkaerőpiaci nyitás előtt....
febr. 3
11:03
Az izraeli elnök megbízta Netanjahut a kormányalakítással (ProfitLine)
Simon Peresz izraeli elnök szombat este megbízta Benjámin Netanjahut az új izraeli kormány megalakításával. Az elnöki rezidencián ez alkalomból megtartott ünnepség kezdetét közvetítették az izraeli tévécsatornák.
febr. 3
11:05
Olaszország a választási kampány lázában ég (ProfitLine)
Huszonkét nappal a parlamenti választások előtt egymást követték az olasz miniszterelnök-jelöltek kampánykijelentései, folyamatosan változó közvélemény-kutatási adatokkal.
febr. 3
11:06
Menüzéssel, közétkeztetéssel készülnek az éttermek (Napi)
Vendég nincs, ha van, akkor sem költ sokat, a költségek pedig csak nőnek – mondták a Napi Gazdaság által megszólaltatott éttermek. Sokat segíthetne egy, a szektort érintő áfacsökkentés, de ... ...
febr. 3
11:09
Kiderült: ennyit kerestek a kormánytagok 2012-ben (Pénzcentrum)
A kormánytagok többségének nem változott jelentősen az anyagi helyzete 2012-ben a péntektől elérhető vagyonnyilatkozataik alapján. Egyetlen miniszter sem vásárolt ingatlant, vagy gépkocsit az elmúlt évben, a legnagyobb jövedelemre ezúttal is Pintér Sándor belügyminiszter tett szert, aki korábbi cégeladásaiból tavaly és idén is félmilliárd forintot kap....
febr. 3
11:27
EU: a jómódú országok kevesebbet fizetnének (Üzlet és Utazás)
A középtávú uniós költségvetésről egyeztetnek hétfői brüsszeli tanácskozásukon az EU-tagállamok Európa-ügyi tárcavezetői.
febr. 3
11:45
Már az űrből is látszik az amerikai "palaforradalom" árnyoldala (Portfolio)
Rendkívül érdekes műholdképeket közölt a napokban a NASA, amelyek rávilágítottak az Egyesült Államokban zajló nem konvencionális szénhidrogén-termelés felfutásának környezetkárosító "mellékhatásaira"...
febr. 3
11:48
Egy éve Malév nélkül (Privátbankár)
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
12:21
Az EU-pénzekről egyeztet az államtitkár Brüsszelben (Napi)
A középtávú uniós költségvetésről egyeztetnek hétfői brüsszeli tanácskozásukon az EU-tagállamok Európa-ügyi tárcavezetői, és áttekintik a március 14-15-ei "rendes" EU-csúcs témáit is. Az Általános Ügyek ... ...
febr. 3
12:36
Vesztett fényéből a Torkos Csütörtök (Napi)
Három év alatt százezerrel csökkent az 50 százalékos kedvezményes étkezést biztosító Torkos Csütörtök vendégeinek száma. A csatlakozó éttermek érdeklődése tavaly és idén is visszaesést mutat a korábbi ... ...
febr. 3
12:39
Sokkoló bejelentés várható vasárnap (Napi)
Huszonkét nappal a parlamenti választások előtt egymást követték az olasz miniszterelnök-jelöltek kampánykijelentései, folyamatosan változó közvélemény-kutatási adatokkal. A Mario Monti vezette centrumpárti ... ...
febr. 3
12:57
MSZP: megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása (Üzlet és Utazás)
Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, a kormány tranzakciója a hűtlen kezelés gyanúját is felveti, mivel szerintük az állam - a hírekből feltételezhetően - a piaci ár kétszereséért vásárolta meg a vállalatot.
febr. 3
13:00
Megint nekifutnak az új uniós büdzsének (Privátbankár)
A középtávú uniós költségvetésről egyeztetnek hétfőn Brüsszelben az uniós tagállamok Európa-ügyi tárcavezetői.
febr. 3
13:09
Az Alkotmánybíróság elé kerülhet a művészeti akadémia ügye (Napi)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala vasárnap az MTI-vel. ... ...
febr. 3
13:15
Megmagyarázhatatlan az E.ON gázüzletágának megvásárlása (ProfitLine)
Az MSZP szerint nincs racionális magyarázat az E.ON veszteséges gázüzletágának megvásárlására.
febr. 3
13:15
Kiderült: trükköznek a gázzal, rákkeltő anyagok a ruhákban - Hírösszefoglaló (Pénzcentrum)
Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Szokatlan színnel égett a gáz és a beszámolók szerint fűtőértéke sem volt megfelelő. Heti hírösszefoglalónkból kiderül, mi ennek az oka. Egyes cikkeinket a kiemelt címekre kattintva tudsz elolvasni. Beszámoltunk a héten megrendezett devizahiteles konferenciáról, kiderítettük, mi lehet szennyező egy ruhában és megmutattuk a legújabb…
febr. 3
13:18
Rómában majdnem katasztrófát okozott a Carpatair (Privátbankár)
Az olasz ügyészség vizsgálatot indított, a légiforgalmi szakszervezetek pedig sztrájkot hirdettek a szombat este a római repülőtéren történt baleset miatt. A Carpatair román légitársaság gépe kisiklott a leszállópályáról.
febr. 3
13:33
Stratégiai együttműködésre van szükségük az iparosoknak is (Portfolio)
A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató...
febr. 3
13:35
Történelmet írhat Magyarországon az új jegybankelnök (Portfolio)
Még a héten végrehajtott 25 bázispontos magyar jegybanki kamatcsökkentés után is vezeti Magyarország azt a feltörekvő piaci rangsort, amely a következő 9 hónapra összesen várt jegybanki...
febr. 3
13:48
Kaposvárról is elindult az éhségmenet (ProfitLine)
Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap, közülük tizenöten - közmunkások, munkanélküliek, MSZP-tagok - az egész távot meg akarják tenni, hogy az Országgyűlés első ülésnapjára, február 11-re a fővárosi Kossuth térre érjenek.
febr. 3
13:51
Magas osztalékkal okoz örömöt a Daimler (Portfolio)
Tavaly októberben a Daimler profit warningot adott ki, a gyenge harmadik negyedéves számok fényében ugyanis nem gondolták tarthatónak az egész éves terveket. A piaci szereplők azt a következtetést...
febr. 3
14:24
Gyorsulva bővül a kínai szolgáltatóipar (Napi)
Augusztus óta a legnagyobb ütemben bővültek a szolgáltató iparágak Kínában. A kínai szolgáltatói beszerzési menedzser index (bmi) 56,2 pontot ért el januárban a decemberi 56,1 pontot követően a pekingi ... ...
febr. 3
14:42
Az ingatlanadó visszafizetését ígéri Berlusconi (Napi)
Az ingatlanadó visszafizetését ígérte az olaszoknak Silvio Berlusconi arra az esetre, ha ismét kormányra kerül, bevételi forrásként nevezte meg azt is, hogy egyszeri adót vetnének ki az olasz állampolgárok ... ...
febr. 3
15:03
Brutális mozgás jöhet az arany árfolyamában (Portfolio)
December közepe óta egy viszonylag szűk, jellemzően 40 dolláros sávban hullámzik az arany dollárban kifejezett árfolyama (1650-1690 között) és ha távolabból nézzük a folyamatokat, akkor a technikai...
febr. 3
15:15
Párt lett a Párbeszéd Magyarországért Platformból (Napi)
Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja nevét a Párbeszéd Magyarországért Platform - jelentette be az MTI tudósítása szerint egy fővárosi kávéházban tartott vasárnapi sajtótájékoztatón Jávor Benedek ... ...
febr. 3
15:33
Párt lesz a Párbeszéd Magyarországért Platformból (Napi)
Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja a nevét, és hamarosan párttá is alakul az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Platform. Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja nevét a Párbeszéd ... ...
febr. 3
15:39
London szerint Orbán mégis Matolcsyt jelöli az MNB élére (168 Óra Online)
Timothy Ash a london Standard Banktól úgy látja, Matolcsy György valóban arra hajt, hogy ő legyen a jegybank új elnöke – írja a Bloomberg. A szakértő abból vonta le ezt a következtetést, hogy a WSJ-nek adott tegnapi interjúban a miniszter az MNB részéről kizárta a sokkterápiát, valamint azt, hogy az intézmény a kormány terveit finanszírozza.
febr. 3
16:15
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai az 5. héten (Pénzcentrum)
1035345,1035343,1035334,1035331Kihúzták a Hatoslottó 5. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a jövő héten már 505 millió forint keresi majd gazdáját....
febr. 3
16:33
A francia hadsereg Kidal térségét bombázta (ProfitLine)
A francia hadsereg folyamatosan bombázta vasárnap Maliban Kidal térségét, az iszlamisták által megszállt utolsó területet, az afrikai ország északkeleti részén, az algériai határ közelében - közölte a francia vezérkar.
febr. 3
16:33
Élénkülhet az ázsiai feldolgozóipar (Portfolio)
Jó hónapokra számíthatnak az ázsiai feldolgozóipari vállalatok. A legfrissebb felmérések eredményei szerint Kínában és Indiában további élénkülés várható. Kedvezőtlen adat egyedül Indonéziából...
febr. 3
17:06
McDonald's-okba menekülnek a japán hajléktalanok (ProfitLine)
Az ország két évtizedes gazdasági gondjai miatt rengeteg középkorú ember veszti el megélhetését és lakását Japánban, a tartós munkanélküliek közül pedig egyre többen McDonald's éttermekben és éjjelnappali üzletekben kénytelenek átvészelni az éjszakákat.

Keresés