2013. október 1. kedd

okt. 1
0:00
Jövőre adómentes lenne a bankkártyás fizetés (ProfitLine)
Az origo.hu értesülése szerint a bankadót jövőre is fizetnie kell a pénzügyi szférának, a bank- és hitelkártyás fizetések utáni tranzakciós adóról viszont valószínűleg lemond az állam, hogy így harcoljon a feketegazdaság ellen. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat, cserébe kérné az összeg 19 százalékát - írta a portál a birtokába jutott…
okt. 1
0:33
Teljes kapacitással dolgozik a kecskeméti Mercedes-gyár (ProfitLine)
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással és teljes foglalkoztatás mellett fog dolgozni - mondta Frank Klein a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek.
okt. 1
0:42
Ennyit visz el a választás és a kampány (Adózóna)
Tízmilliárd forintot különítene el a kormány a jövő évi választások előkészítésére a költségvetésben, a pártok és a jelöltek kampányköltségeire pedig hatmilliárdot - írja a stop.hu.
okt. 1
1:45
Négyszeres áfát javasolnak Japánban (Adózóna)
Megrendülhet a bizalom a japán kötvénypiacban, ha nem találnak megoldást az ország fenntarthatatlan finanszírozási helyzetére - véli Takatoshi Ito. A neves japán közgazdász-professzor véleménye szerint a forgalmi adót 20 százalékra kéne emelnie a kormányzatnak 2020-ig, hogy elkerülje a katasztrófát - írja az index.hu.
okt. 1
3:51
Mi lesz a hajléktalanokkal? Módosították a szabálysértési törvényt (ProfitLine)
A szabálysértési törvény módosítása ellen tiltakoztak mintegy háromszázan A Város Mindenkié csoport szervezésében hétfőn Budapesten.
okt. 1
5:21
Kicentizték a költségvetést (Üzlet és Utazás)
Veszélyes mutatványt próbál meg a kormány: a sok megszorítás után azt ígérik, jövőre már "mindenki" többet kap a költségvetésből, ugyanakkor a túlzottdeficit-eljárás réme miatt a hiány nem érheti el a 3 százalékot. Az eredmény a bevételeket több ponton túltervező, ráadásul kellő tartalékokkal föl nem vértezett, kifeszített büdzsé.
okt. 1
5:21
Százmilliárdokról mond le a kormány (Portfolio)
A kormány saját becslései szerint jövőre megközelítőleg 700-750 milliárd forintnyi adó- és járulékbevételről mond le különböző kedvezmények címén. A legjelentősebb összeget a személyi jövedelemadó...
okt. 1
5:39
Magyar államosítás határok nélkül (Üzlet és Utazás)
Rendületlenül folytatódik az államosítás. Jószerivel már minden gazdaságilag fontos és kevésbé fontos ágazat, cég a centrális erőtér kezébe került, vagyis a kormány államosította. A hivatalos érvelés hol az ellátás biztonságára, hol az árak kordában tartására, vagy a mohó multik extraprofitjára, esetleg az állampolgárok nyugdíjának megvédésére hivatkozva vásárolt vissza a kormány, vagy einstandolt…
okt. 1
5:39
Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket nyerhetsz vele! (Pénzcentrum)
Van rá mód, hogy ne lássunk többet villanyszámlát az életben....
okt. 1
5:41
Földgáztározókat veszélyeztet a rezsiharc (Üzlet és Utazás)
Szakértők szakmai hibának, sőt egyenesen bűncselekménynek tartja, hogy az újabb rezsicsökkentés finanszírozásához a földgáztározók úgynevezett párnagázát is felhasználná a kormány. Nem meglepő módon, tegnap az Országgyűlés gazdasági bizottságában a kormánypárti többség megszavazta, hogy az aggályok ellenére megkezdődjön a rezsicsökkentés újabb fejezetét taglaló törvényjavaslat parlamenti vitája.
okt. 1
5:57
Alaptörvényt sérthet a zsebszerződések irtása (Üzlet és Utazás)
Aggályosnak tartja több szempontból is Polt Péter legfőbb őügyész egy fideszes képviselő törvényjavaslatát, amely növelné az ügyészségek jogosítványait a zsebszerződések felderítése érdekében.
okt. 1
5:59
Windisch: csökken az államadósság (Üzlet és Utazás)
Mától újabb, harmadik alelnöke van a jegybanknak, miután az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén támogatta Windisch László kinevezését.
okt. 1
6:03
Kandrács Csaba lett monetáris tanács ötödik külső tagja (ProfitLine)
Kandrács Csabát választotta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának ötödik külső tagjává a parlament a gazdasági bizottság javaslatára hétfőn.
okt. 1
6:09
Államcsődhangulat az USA-ban - leállt a pandakamera is (Napi)
Nem született megállapodás az amerikai kongresszusban a kormány további finanszírozásáról az amerikai idő szerint éjféli határidőig, így az új adóév mai kezdetével részben leáll az USA közigazgatása, ami ... ...
okt. 1
6:15
Külföldre merészkedne vállalkozása? Van, aki pénzzel is segít (Privátbankár)
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal azért jött létre, hogy a magyar cégeket segítse a külpiacra való kilépésben, a kapcsolatépítésben és partnerek felkutatásában. Emellett olyan külföldi beruházásokat támogatnak Magyarországon, amelyekkel a magyar cégek gyümölcsöző kapcsolatot építhetnek ki. De hogyan csinálja ezt a HITA?
okt. 1
6:15
Robbanhat az amerikai költségvetési bomba (Portfolio)
Az amerikai egészségügyi törvényjavaslattal kapcsolatos viták és az állam leállása nem vetít előre túl sok jót az adósságplafonnal kapcsolatos egyeztetések várható alakulásával kapcsolatban,...
okt. 1
6:27
Így lehet spórolni az orvosképzéssel (Napi)
A svájci orvoshiány már évek óta csak külföldi orvosok alkalmazásával oldható meg. 2011-ben a szabadfoglalkozású orvosok 17 százaléka rendelkezett külföldi diplomával és a tendencia erősödik. A kórházi ... ...
okt. 1
6:36
Mától nincs önálló PSZÁF - beolvad az MNB-be (ProfitLine)
Október elsejétől a jegybank látja el a pénz-, tőke- és biztosítási piac felügyeletét, továbbá a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) eddigi fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti funkcióit.
okt. 1
7:00
Vaterázás és szja-fizetés (Adózóna)
Bizonytalankodnak a különféle holmiktól szabadulni akarók, merjék-e cuccaikat kínálni az internet aukciós portáljain (Vatera, Tesz-Vesz, eBay). Nem is ok nélkül: az adóhatóság figyeli, hogy a sikeres ügyletek szereplői helyesen értelmezik-e adózási kötelezettségeiket. Azonban nem kell mindenkinek aggódnia. Mit kell tudniuk a vaterázó magánszemélyeknek?
okt. 1
7:03
Államcsődhangulat az USA-ban - leáll részben a közigazgatás (Napi)
Nem született megállapodás az amerikai kongresszusban a kormány további finanszírozásáról az amerikai idő szerint éjféli határidőig, így az új adóév mai kezdetével részben leáll az USA közigazgatása, ami ... ...
okt. 1
7:06
Varga: csökkenő lakossági terhek és egyszerűsödő adminisztráció (Infostart)
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hangsúlyozta: a javaslatok csökkentik a lakosság terheit és a vállalkozások adminisztrációját.
okt. 1
7:09
Ma indul a növekedési hitelprogram második szakasza (ProfitLine)
Elindul kedden a Növekedési Hitelprogram második szakasza, amelynek keretében az MNB 2014. december 31-ig összesen 2000 milliárd - ebből október 1-jétől 500 milliárd - forint nulla százalékos kamatozású refinanszírozási hitelt nyújt a bankoknak a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozására, amelyért azok továbbra is legfeljebb 2,5 százalékot számolhatnak fel az ügyfeleknek.
okt. 1
7:21
Ennyivel nőhet a fizetése 2014-ben (Napi)
Több munkaadói, vállalkozói szervezet máris megkezdené a 2014-es bértárgyalásokat, míg vannak, akik szerint még korai ezzel foglalkozni. Az egyeztetéseket preferálók a jövőre várható 2,4 százalékos infláció ... ...
okt. 1
7:42
Megszűnne a tranzakciós illeték a bankkártyás fizetésnél (ProfitLine)
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hangsúlyozta: a javaslatok csökkentik a lakosság terheit és a vállalkozások adminisztrációját.
okt. 1
7:44
Csődhelyzetben az amerikai kormányzat (ProfitLine)
Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett kormányzati intézmények az új pénzügyi év kezdetétől, vagyis közép-európai idő szerint kedd reggel hat óra egy perctől függesszék fel tevékenységüket.
okt. 1
7:45
Kiszivárgott adócsomag: újra ingyenes lehet a kártyás vásárlás (Privátbankár)
Lapértesülés szerint a bankkártyás fizetések utáni tranzakciós illetékről lemondana az állam, így vélhetően a bankok is.
okt. 1
7:45
Varga az új adócsomag részleteiről beszélt (Portfolio)
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a...
okt. 1
7:47
Megválasztották a Monetáris Tanács új tagját (Privátbankár)
Kandrács Csabát választotta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának ötödik külső tagjává a parlament a gazdasági bizottság javaslatára hétfőn.
okt. 1
8:03
Matolcsy-program 2.0: indul az újabb monetáris lazítás (Privátbankár)
Elindul a második Növekedési Hitelprogram: most több idő lesz a hitel felvételére, és az érkezési sorrend számít.
okt. 1
8:03
Adójavaslatok 2014-re (Adózóna)
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
okt. 1
8:03
Nincs megállapodás: részleges csőd az USA-ban (Portfolio)
Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett kormányzati intézmények az új...
okt. 1
8:05
Ne mondjon le az akcióról! (Privátbankár)
A régi értékesítési technikák kudarcot vallottak mára, helyettük azonban lett számos új. A piacukat megtartani, növelni akaró kis- és középvállalkozásoknak muszáj megismerkedni az elmúlt években megszületett kreatív értékesítési technikákat. Erre teremt lehetőséget a Piac & Profit szakmai rendezvénye. (x)
okt. 1
8:05
Nagyot hajrázott a Richter - Megvan az MSCI-tagság (Portfolio)
A tegnapi nappal hivatalosan is lezárult az az időszak, mely alapján az MSCI a november 7-i felülvizsgálathoz kalkulálja a likviditási kritériumokat (a standard indexekre vonatkozó többlet...
okt. 1
8:15
Magyar Telekom: a társaság fenntartja osztalékpolitikáját! (ProfitLine)
A Magyar Telekom bejelentette a hétfői befektetői napon rövid és hosszú távú kilátásait, amely szerint a 2017. évi EBITDA meghaladja majd a 2013. évi szintet, a 2017. évi szabad cash flow pedig a 2012. évi szintet, továbbá a társaság fenntartja osztalékpolitikáját.
okt. 1
8:21
Miből futja a "rezsicsökkentés költségvetésére"? (Privátbankár)
Áfából és szja-ból több bevételre, míg jövedéki adóból kevesebbre számít a kormány jövőre.
okt. 1
8:21
Letartóztatási parancsot adhatnak ki a MOL-vezér ellen (Portfolio)
Megkapta a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató letartóztatására vonatkozó kérelmet a horvát rendőrség igazgatósága - adta hírül hétfőn a Hina horvát hírügynökség. A rendőrség a Hinának azt...
okt. 1
8:39
Nincs szerencsénk: milliárdokat bukhat ezen az állam (Privátbankár)
Idén már nem indul legális fogadási oldal, így az online szerencsejátékok megadóztatása sem lehetséges.
okt. 1
8:39
Varga: csökkennek a lakossági terhek (Üzlet és Utazás)
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hangsúlyozta: a javaslatok csökkentik a lakosság terheit és a vállalkozások adminisztrációját.
okt. 1
8:39
Nincs megállapodás: részlegesen leáll az USA (2.) (Portfolio)
Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn amerikai idő szerint éjfélig, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett...
okt. 1
8:39
Január elsejétől blokkolhatják a fogadási oldalakat (Pénzcentrum)
Idén már biztosan nem indulhat legális fogadási oldal, a pályázati időtartam ugyanis 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni....
okt. 1
8:41
Az autókölcsönzés bizalmon alapuló üzlet (Portfolio)
Az autó sokak számára a második - de bérelt lakás esetén az első - legértékesebb vagyontárgyuk. A bérautót viszont mindenki máshogy kezeli, az csak egy kölcsönvett tárgy, aminek az értéke nem is...
okt. 1
8:43
Mától nincs többé PSZÁF (Portfolio)
Október elsejétől a jegybank látja el a pénz-, tőke- és biztosítási piac felügyeletét, továbbá a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) eddigi fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti funkcióit. ...
okt. 1
8:48
Enyhe emelkedéssel nyithat Európa (ProfitLine)
Szerény indexemelkedésre lehet számítani kedden az európai tőzsdék nyitásakor annak ellenére, hogy keddre virradóra nem sikerült elkerülni az amerikai kormányzati rendszer részleges leállítását forráshiány miatt, mivel a kongresszusban a pénzügyi év utolsó pillanatában sem jött létre megállapodás a költségvetési kiadások áthidaló finanszírozását biztosító jogszabályról.
okt. 1
8:50
Idén már nem indul legális fogadási oldal (ProfitLine)
Idén már biztosan nem indulhat legális fogadási oldal, a pályázati időtartam ugyanis 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni - írta keddi számában a Világgazdaság.
okt. 1
8:51
Komoly béremelést kapnak a közalkalmazottak? (Napi)
Több munkaadói, vállalkozói szervezet máris megkezdené a 2014-es bértárgyalásokat, míg vannak, akik szerint még korai ezzel foglalkozni. Az egyeztetéseket preferálók a jövőre várható 2,4 százalékos infláció ... ...
okt. 1
8:53
Megműtötték Orbán Viktort (Napi)
Lábműtéten esett át Orbán Viktor miniszterelnök sportsérülés miatt hétfőn egy budapesti kórházban - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. Havasi Bertalan közlése szerint edzés közben ... ...
okt. 1
8:57
Nincs megállapodás: részlegesen leáll az USA (3.) (Portfolio)
Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról hétfőn amerikai idő szerint éjfélig, így a Fehér Ház elrendelte, hogy az érintett...
okt. 1
8:59
Nagyot hajrázott a Richter - Visszakerülhet az MSCI-indexekbe (Portfolio)
A tegnapi nappal hivatalosan is lezárult az az időszak, mely alapján az MSCI a november 7-i felülvizsgálathoz kalkulálja a likviditási kritériumokat (a standard indexekre vonatkozó többlet...
okt. 1
9:01
A Servier-ajánlat miatt érkezett leminősítés az Egisre (Portfolio)
Az idei első féléves eredmények tükrében publikálta friss régiós gyógyszerpiaci kitekintőjét az Erste, ebből kiderül, hogy a Richter esetében az ajánlás továbbra is vétel, enyhén megemelt célár...
okt. 1
9:03
Bevezetés a devizakereskedésbe- díjmentes szeminárium MA (Portfolio)
A soron következő előadásunkon a sikeres devizakereskedési szemléletmódot, illetve a devizakereskedés alapjait ismerhetik meg a résztvevők. Előadónktól megtudhatja, mely tényezőkre kell figyelnie a...

Keresés