2007. március 24. szombat

márc. 24
12:01
Jön a meleg - milyen ásványvizet igyunk? (Napi)

2007. április 1. vasárnap

ápr. 1
1:00
Új szóvivő és kommunikációs vezető az MNB-nél (Mfor)
Az MNB új szóvivője Iglódi-Csató Judit lesz péntektől, Missura Gábor közös megegyezéssel távozik a jegybanktól.
ápr. 1
1:00
Megszületett a rehabilitációs járulék terve (Mfor)
Rehabilitációs járadékot vezet be a kormány 2008-tól a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakításának keretében - jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.
ápr. 1
1:00
APEH: 1,6 milliárd a legnagyobb adótartozás (Mfor)
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette azoknak az adózóknak a nevét, akiknél az első negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre. A legnagyobb adóhiányt felhalmozó cég 1,654 milliárd forinttal tartozik az államnak, melyet további 1,132 milliárd forint bírság és késedelmi pótlék…
ápr. 1
1:00
Az adószigor miatt nem csökkent az alapkamat? (Mfor)
Változatlanul hagyta az alapkamatot a jegybank, így az tavaly október óta nyolc százalékon áll. Az indoklás szerint az inflációs adatok vegyes képet mutatnak, így például nem tudni, hogy a kiigazítás vagy más miatt nő-e a bérkiáramlás. Elemzők szerint a jegybank túl szigorú monetáris politikát folytat. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
A kormánynak tetszik a körbetartozás elleni csomag (Mfor)
A kormány elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazza. A javaslat szerint a csődeljárásról, illetve a közbeszerzésekről szóló törvény mellett a Polgári törvénykönyv is változna.
ápr. 1
1:00
Nyitnak a zárt nyugdíjpénztárak is (Mfor)
Jelentős változásra lehet számítani a ma még zártan működő önkéntes nyugdíjpénztáraknál a közeljövőben - írja szakértőkre hivatkozva a Napi Gazdaság. A pénztári rendszer kialakulásakor a munkáltatói háttér számított általánosnak, ez azonban mostanra jelentősen megváltozott, még a nagyobb cégekhez kötődő kasszák is lehetővé teszik bárki számára a belépést.
ápr. 1
1:00
Kevesebb társasági, több személyi jövedelemadót vár a kormány (Mfor)
Az eredeti előirányzatnál 45 milliárd forinttal kevesebb társasági adóval, ugyanakkor százmilliárd forinttal több járulékkal, személyi jövedelemadóval és jövedéki adóval, valamint 70 milliárd forinttal kisebb kamatkiadással számol szerdán kiadott tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium.
ápr. 1
1:00
A hivatalokon keresztül támadnak a gyógyszergyártók (Mfor)
Miután a számukra hátrányos reformintézkedések bevezetését év elején nem tudták megakadályozni, most - a jogalkotás hibáira hivatkozva - különböző hivataloknál "kérnek segítséget" a gyógyszergyártók. Egy hét leforgása alatt a Versenyhivatalnak és az APEH-nek is beadványt írtak. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Nem csökkentették az alapkamatot (Mfor)
A várakozásoknak megfelelően nem csökkentette az alapkamatot hétfői ülésén a Monetáris Tanács.
ápr. 1
1:00
Idén is díjazzák a legszuperebb márkákat (Mfor)
2007-ben Magyarországon is újra jelentkezik a nemzetközileg jól ismert márkaminősítő program, a Superbrands. Az idei évben harmadszorra rendezik meg Magyarországon a márkaminősítő programot, amely eredetileg Nagy-Britanniából indult, azonban mára a világ 55 országában működik.
ápr. 1
1:00
Afrikában terjeszkedik a Human Telex (Mfor)
Két hónappal ezelőtt, Marokkóban alakult meg a Human Telex Maroc SARL. Az afrikai kontinensen megszületett céget Orosz Pál, a Human Telex magyarországi ügyvezető igazgatója vezeti.
ápr. 1
1:00
Heteken belül jön az ingatlanadó tervezete (Mfor)
Még mindig csak egyeztet a kormány az ingatlanadóval kapcsolatos elképzelésekről. A terv ugyanakkor változatlan: jövő januártól bevezetik. Már csak néhány tisztázatlan kérdés maradt: kinek kell fizetni, mi után és mennyit. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
130 millió forint balatoni turisztikai pályázatokra (Mfor)
A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság (BRIB) idén 130 millió forintot fordíthat turisztikai pályázatok támogatására - mondta a bizottság elnöke sajtótájékoztatón szerdán Balatonfüreden.
ápr. 1
1:00
Gyurcsány: 2010 és 2014 között lehet bevezetni az eurót (Mfor)
Magyarország 2010 és 2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.
ápr. 1
1:00
2013-ig 400 milliárd forint jut turizmusfejlesztésre (Mfor)
A következő hét évben közel 400 milliárd forint használható fel a regionális operatív programokból és a vidékfejlesztési forrásokból turizmusfejlesztésre - mondta Kovács Miklós, a területfejlesztési tárca turisztikai főosztályvezetője kedden Gyöngyösön.
ápr. 1
1:00
EFFIE: Hat éves idén a Marketing Oscar (Mfor)
Hatodik alkalommal írták ki idén a reklámszakma legrangosabb díját, az EFFIE-t. A legnagyobb újdonság, hogy idén már olyan kampányok is indulhatnak, amelyek nem tartalmaznak ATL-elemet (tv, rádió, sajtó, outdoor).
ápr. 1
1:00
A külföldiek jókedve mentette meg gazdaságunkat (Mfor)
Alig javított hazánk azon a Political Capital Institute és a Figyelő című hetilap által kialakított országértékelő indexen, amely a gazdaság és a politika kockázatát mutatja meg. A száz pontból hazánk 55,1 pontot ért el tavaly, ami a kedvező külső környezetet figyelembe véve siralmas. Sosem volt még ilyen mélyponton a politikai kockázat, és a gazdasági egyensúly is katasztrofális. Mfor.hu…
ápr. 1
1:00
A német cégek szerint vicc a magyar gazdaságpolitika (Mfor)
Saját magukkal, a piaccal és az ország nyújtotta lehetőségekkel elégedettek a hazánkba települt német cégek. A fejük a gazdaságpolitika miatt fáj csupán: elégedetlenek az adórendszerrel, a kiszámíthatóság pedig lényegében eltűnt, mintha zűrösek és átláthatlanok lennének a viszonyok. Mfor.hu tudósítás.
ápr. 1
1:00
Nem mond le a barátnőjét túlfizető Világbank-elnök (Mfor)
Nem szándékozik lemondani tisztségéről Paul Wolfowitz, a Világbank amerikai elnöke, amiért barátnőjét "jól fizető álláshoz segítette", jóllehet az intézmény tagországai vasárnap rendreutasították a történtek miatt a bírálatok kereszttüzébe került vezetőt.
ápr. 1
1:00
A programutak írmagját is eltörli a kormány (Mfor)
Sikertelen próbálkozás volt a programutak (a büdzsén kívüli elszámolású utak) kitalálása a kormánytól tavaly: a finanszírozási trükközés nagyon nem jött be, így most teljes egészében sutba dobják az egykori jó ötletet. Emellett gyorsítaná is a kabinet az autópálya-építést: például azzal, hogy nem épít túl sokat. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Továbbra is magyar alelnöke van az EASÁ-nak (Mfor)
2007. április 19-20-án immár 15. alkalommal tartotta éves közgyűlését az Európai Önszabályozó Reklámszervezet, az EASA (European Advertising Standards Alliance). A rendezvény helyszíne Budapest, házigazdája pedig az EASA magyar tagja, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) volt.
ápr. 1
1:00
Külföldön terjeszkedne a Capital Group (Mfor)
Több jelentős megbízás megszerzésével számol már az idei év első felében a Capital Group Zrt. - mondta el a Világgazdaságnak Szabados Krisztián, a cég egyik alapító tulajdonosa és a Political Capital ügyvezető igazgatója. Emellett profilbővítésben és regionális terjeszkedésben is gondolkodik a tavaly Bulgáriában irodát nyitott cégcsoport. A Capital Group tevékenységét szeretnék kiterjeszteni…
ápr. 1
1:00
Külpiaci marketinggel erősít a Magyar Turizmus Zrt. (Mfor)
Elkészült a Magyar Turzimus Zrt. külpiaci stratégiája - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn. A dokumentumot kedden tárgyalja meg az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága.
ápr. 1
1:00
Sikeres konferenciával jubilált a PMSZ (Mfor)
PMSZ Channel - Piackutatás on-demand főcímmel rendezett kétnapos jubileumi konferenciát a Piackutatók Magyarországi Szövetsége fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. A kétnapos konferencia 2007. április 19-20-án a WAX centerben került megrendezésre.
ápr. 1
1:00
A Google mindent letarol (Mfor)
Miután kiadta kiemelkedő eredményeiről szóló adatait a Google, a cég papírjai a Wall Street-i részvénykereskedelemben négy százalékkal drágult nyitás után. A cég kétharmadával növelte eredményét, amely elérte az egymilliárd dollárt.
ápr. 1
1:00
Júniusban fizet az IL Ferro (Mfor)
Az autós reklámokkal foglalkozó IL Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a február-március-áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés - mondta Körmendi Ákos, a társaság tulajdonos-ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten.
ápr. 1
1:00
Magyar Turizmus: sikeres volt a Téli Invázió (Mfor)
A budapesti szállodákat népszerűsítő Winter Invasion elnevezésű akció plusz 5500 vendéget és 25 500 vendégéjszakát hozott - közölte a Magyar Turizmus Zrt. szombaton.
ápr. 1
1:00
A Google a világ legértékesebb márkája (Mfor)
A Google megelőzte a Microsoftot az éves Brandz Top 100 Most Powerful Brands ranglistán.
ápr. 1
1:00
Túlfizeti szeretőjét a Világbank elnöke (Mfor)
Megkérdőjelezik Washingtonban, hogy a Világbank elnöke alkalmas-e a hitelező intézmény vezetésére. A George Bush elnök javaslatára korábban kinevezett Paul Wolfowitz hitelességét az utóbbi napokban azért kezdték ki, mert - mint világbanki források kiszivárogtatták -, jelentős mértékben megnövelt fizetést juttat a Világbank egy női alkalmazottjának, akihez gyengéd érzelmi szálak fűzik.
ápr. 1
1:00
Lemondott MNB felügyelő bizottságának elnöke (Mfor)
Lemondott Akar László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöke. Erről Szili Katalin házelnök tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, miután Akar László levélben közölte a szándékát az Országgyűlés elnökével.
ápr. 1
1:00
Veres: jó ideig nem lesz radikális adócsökkentés (Mfor)
Belátható időn belül radikális adócsökkentéssel Magyarországon nem lehet számolni, szögezte le a Die Presse csütörtöki számában Veres János pénzügyminiszter, aki szerint ennek megvalósíthatatlanságát mára a jobboldali konzervatív ellenzék is belátta.
ápr. 1
1:00
Még az idén elkezdődhet a kongresszusi központ építése (Mfor)
Az idén elindulhat az ötezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ építése Budapesten - mondta Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) turisztikai szakállamtitkára.
ápr. 1
1:00
Energiatakarékossági médiakampányt indít a GKM (Mfor)
Médiakampányt indított az energiatudatosság és -takarékosság javítására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hétfőn - tájékoztatta Rácz Krisztina, a GKM kommunikációs főosztályvezetője az MTI-t.
ápr. 1
1:00
Kis pénzből nagy márkát: hogyan tanuljunk a konkurenciától? (Mfor)
Egy cég sikeressége szempontjából a konkurencia rendszeres feltérképezése és kiértékelése legalább olyan hasznos, mint a fogyasztók megismerése. Ez segítheti a hatásos megkülönböztetést és az eredményes kommunikációt. Kis- és középvállalkozásoknak szóló sorozatunkban az mfor.hu által felkért marketingszakértő arra ad tippeket, hogyan segítheti a konkurencia a mi cégünket.
ápr. 1
1:00
Magyarországot is érinti a Citigroup-leépítés (Mfor)
Nagyon kis mértékben ugyan, de a Citigroup magyarországi érdekeltségeit és irodáit is érinti a cég bejelentett átalakítása és az ezzel járó leépítések - mondta lapunknak Hencz Éva, a Citibank sajtószóvivője. A magyarországi leépítések pontos mértékéről azonban nem közölt adatokat.
ápr. 1
1:00
A várthoz képest csökkent az államháztartási hiány (Mfor)
A Pénzügyminisztérium (PM) áprilisra - önkormányzatok nélkül - 9 milliárd forint pénzforgalmi többletet vár, az első félévre pedig 1.130,7 milliárd forint hiányt - jelentette be Tátrai Miklós, a szaktárca államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 1
1:00
Brazíliában terjeszkedik a Metro (Mfor)
Sao Paulo-ban, a világ ötödik legnagyobb városában napi 150 ezer példánnyal indul a Metro brazil változata.
ápr. 1
1:00
GfK: felveszik a versenyt a helyi rádiók (Mfor)
A hazai helyi rádiók összhallgatottsága nagyobb, mint némelyik országos adóé - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megrendelésére készített év eleji, ezer fős mintán készített felmérésből.
ápr. 1
1:00
Egyre igényesebbek az akciós újságok (Mfor)
A kereskedelmi láncok által kiadott akciós újságok száma évről évre egyre nő, de ezzel párhuzamosan egy minőségi és tartalmi fejlődés is elkezdődött - derült ki a GfK Hungária Leaflet Monitor 2006 jelentéséből. A már az elektromos árucikkek hirdetésében is egyre népszerűbb hirdetési eszközt szinte minden kereskedelmi csatorna alkalmazza. Az akciós kiadványokban hirdetett legtöbb termék az…
ápr. 1
1:00
Megszüntetnék a szeszturizmust az unióban (Mfor)
31 százalékkal növelné a sör, valamint különböző alkoholfokú párlatok és szeszek minimumadó szintjét az EU bizottsága. A brüsszeli hivatal így kívánja csökkenteni a tagállamok közti nagy jövedékiadó-különbségeket. Az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága szerint azonban az emelés ötlete nem oldaná meg a problémákat, sőt káros hatással lenne a szeszipari cégekre.
ápr. 1
1:00
Mi lesz a gyessel a több biztosítós rendszerben? (Mfor)
Egy vagy több biztosítós rendszer váltsa az egyre működésképtelenebb egészségbiztosítást? Ősszel valószínűleg eldől a kérdés, arról azonban egyelőre semmit sem hallani, mit fognak csinálni a biztosítók, ha a többszereplős verzió nyer. Mindenért a magántársaságok felelnének? Ez azt jelentené, hogy a pénzbeni ellátásokat is utóbbiak koordinálnák, vagyis fizetnék a gyest, a gyedet vagy a táppénzt.…
ápr. 1
1:00
Életműdíjat alapított a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (Mfor)
A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából életműdíjat alapított, amelyet most adnak át először a piackutató szakma két képviselőjének - közölte a szövetség csütörtökön.
ápr. 1
1:00
A hitelben vásárlókra hajtanak a bankok (Mfor)
Új hitelkártyával jelent meg a piacon a Budapest Bank. A pénzintézet szakított az utóbbi hónapok trendjével és - az OTP-vel vagy a Citibankkal ellentétben - nem társmárkás (co-branded) terméket fejlesztett, hanem önállóan próbálja meghódítani az ügyfeleket. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Marie Claire: holnaptól kapható Magyarországon (Mfor)
2007. április 20-án jelenik meg a Sanoma Budapest Zrt. gondozásában a nemzetközi Marie Claire magazin magyar kiadása. A havi glossy magazin utcára kerülését nagyszabású marketingkommunikációs kampány kíséri, valamint egy országos faültetési akció a Föld Napja alkalmából.
ápr. 1
1:00
Konferenciaközpont lesz a Tüskecsarnokból (Mfor)
A kormány jóváhagyta az önkormányzati minisztérium tervét, mely szerint a volt Expo-területen lévő Tüskecsarnok nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz - közölte a kormányszóvivői iroda.
ápr. 1
1:00
IL Ferro: a néven bukhatnak a románok (Mfor)
Nagyváradon és Szatmárnémetiben már működik, Brassóban rövidesen irodát nyit az IL Ferro Kft., amely havi kétszáz euró bevételt ígér azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik autójukat felajánlják reklámcélokra - adja hírül pénteki számában az erdélyi Krónika című napilap.
ápr. 1
1:00
Megúszták a híradót az új országos tévék (Mfor)
Fellélegezhetnek a közelmúltban országos tévécsatornává minősített adók. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) revideálta korábbi álláspontját, és nem kötelezi hírműsor sugárzására a tematikus csatornákat. Az ügy egyetlen vesztese a Viasat3. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Átszervezések a Ringiernél (Mfor)
Magyarország legnagyobb napilapkiadó vállalata, a Ringier 2007. május 1-jétől átszervezi a központi b2b feladatokat ellátó osztályát. A tevékenység irányítása Miczinkó Katalin hirdetési igazgatóhoz tartozik a jövőben, aki a kiadó teljes portfoliójának sales tevékenységéért is felel.
ápr. 1
1:00
Digitális rádiózás és a televíziózás lesz 2012-től (Mfor)
Digitális rádiózás és televíziózás lesz Magyarországon 2012-től, miután a kormány szerdán döntött arról, hogy a műsorterjesztésben az átállást meg kell valósítani - mondta Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) politikai főtanácsadója a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Keresés