2007. május 1. kedd

máj. 1
1:00
Nyereséges volt tavaly az MTV (Menedzsment Fórum)
Második évét zárta nyereséggel a Magyar Televízió, 2006-ban az MTV 4,405 milliárd mérleg szerinti eredményt ért el, ez két és félszer akkora, mint az egy évvel korábbi.
máj. 1
1:00
Brüsszeli ámen a magyar fejlesztésekre (Menedzsment Fórum)
Az Európai Unió is áldását adta az Új Magyarország Fejlesztési Programra: az megfelel az uniós fejlesztéseknek is, jelentette be egy csütörtöki konferencián Budapesten Bajnai Gordon kormánybiztos.
máj. 1
1:00
A Universal McCann nyert a Sony Pictures tenderén (Menedzsment Fórum)
A Universal McCann lesz a Sony Pictures Releasing Ausztrália új kommunikációs partnere, miután elnyerte a Sony húszmillió dolláros tender kiírását.
máj. 1
1:00
Interneten adja el az autóroncsokat az Union Biztosító (Menedzsment Fórum)
Az Union Biztosító internetes licitálással értékesíti az ügyfelei totálkáros autóit. Ha az ötlet beválik, hosszabb távon akár a biztosítási díjak is csökkenhetnek - közölte a biztosító.
máj. 1
1:00
Mi lesz Wolfowitz-cal? (Menedzsment Fórum)
Az amerikai külügyminiszter közbenjárt a Világbank elnöke érdekében, miközben egyes lapok már arról cikkeznek, hogy kik jöhetnek szóba Wolfowitz udódaként.
máj. 1
1:00
Rupert Murdoch megvenné a Dow Jones médiakonszernt (Menedzsment Fórum)
A Rupert Murdoch amerikai médiamágnás birodalmához tartozó News Corp vételi ajánlatot tett a Dow Jones médiakonszernre.
máj. 1
1:00
Tömegével buknak le az egészségügy potyautasai (Menedzsment Fórum)
Április óta ötvenezren jelezték az adóhatóságnak, hogy egészségügyi szolgáltatási járulékot fognak fizetni, mert nincs biztosítási jogviszonyuk. Emellett a potyautasok kiszűrése is halad: másfél hónap alatt 160 ezerszer kezeltek az orvosok biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező személyeket. Mfor.hu háttér.
máj. 1
1:00
Hülye, aki nem ünnepel? (Menedzsment Fórum)
Több fogyasztói panasz is érkezett a Reklámszövetség Etikai Bizottságához a Media Markt születésnapi kampányával kapcsolatban. A hülye szót már öt éve használja a vállalat, ám eddig a "Mert hülye azért nem vagyok" egyes szám első személyű formával élt, senkinek sem szúrt szemet. A bizottsági döntés még nem publikus. Mfor.hu körkép.
máj. 1
1:00
Elhanyagolva érzik magukat a rádiók (Menedzsment Fórum)
A rádiók vezetői úgy érzik, jóval kevesebb figyelem irányul a digitális átállás során erre a piacra, mint a televíziósra - derült ki a Media Hungary konferencia több szerdai fórumán is.
máj. 1
1:00
Konkurenst kaphat a TV2 és az RTL Klub (Menedzsment Fórum)
Az első három - várhatóan ez év ősztől - megpályázható frekvenciatartomány (multiplex) egyaránt 75 százalék feletti lefedettséget biztosít majd; a kiírás pedig ösztönözni fogja egy új kereskedelmi csatorna indítását - tudta meg a Világgazdaság a kedden kezdődött Media Hungaryn.
máj. 1
1:00
Kilencezren biztos visszakapják a regisztrációs adójukat (Menedzsment Fórum)
Valamivel több mint tizennyolcezer regisztrációs adó (regadó) visszatérítési kérelem érkezett be a vámhatósághoz a múlt hét végéig - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). Ennek felét már el is bírálta a szervezet.
máj. 1
1:00
A TV2 főnöke szerint rosszul készítik elő a digitális átállást (Menedzsment Fórum)
Rosszkor és rosszul készítik elő a digitális átállást a TV2 kereskedelmi televíziós csatorna vezérigazgatója szerint; Kereszty Gábor erről kedden beszélt Tihanyban, a Media Hungary konferencián.
máj. 1
1:00
Strukturális problémákkal küzd a magyar adórendszer (Menedzsment Fórum)
Az adóverseny ellenére 1995-2005 között a GDP-arányos adóterhelés nőtt az Európai Unió régi 15 tagjánál, miközben az új EU-tagoknál csökkent - mondta Pitti Zoltán, a Corvinus Egyetem tanára, az APEH egykori elnöke az Európa Klub keddi rendezvényén. A szakember szerint túl magasak a munkáltatókat terhelő adók, amelyek egy részét a munkavállalókra kéne terhelni, miközben névre szóló járulék…
máj. 1
1:00
Répával és ostorral kellene terelgetni az adózókat (Menedzsment Fórum)
A magyar adóhatóság a régiót tekintve előkelő helyen áll: egyre fontosabbá válik a prevenció és a megfelelő adómorál kialakítása. Európai szinten is vannak kiemelkedő eredmények, de azért bőven van hová fejlődni, például a revizori képzésben - mondta Erdős Gabriella, a PriceWaterhouseCoopers cégtársa egy keddi sajtóbeszélgetésen. Mfor.hu tudósítás.
máj. 1
1:00
Újabb gazdasági napilap a magyar piacon (Menedzsment Fórum)
A Magyar Tőkepiac a jövőben az online kiadás mellett megújulva, napilapként is megjelenik a magyar újságpiacon - mondta a lap hétfői sajtótájékoztatóján Mátray Mihály, a lapot kiadó Geo.hu Kommunikációs Zrt. vezérigazgatója.
máj. 1
1:00
Nehezen, de kijátszhatók a vagyonosodási vizsgálatok (Menedzsment Fórum)
Adószakértők és kiadók is megpróbálnak hasznot húzni a vagyonosodási vizsgálatokból: több könyv és előadássorozat is született már a témában. Vadász Iván adószakértő szerint nagyon fontos például, hogy nehogy nőket bízzunk meg az ügyintézéssel. Meg az is, hogy ne a barátainkra hivatkozzunk, ha azt állítjuk, kölcsönt kaptunk. Mfor.hu tudósítás.
máj. 1
1:00
Védjegypert nyert a Viasat3 a TV2 ellen (Menedzsment Fórum)
Ideiglenesen eltiltotta a Fővárosi Bíróság pénteken a TV2-t a "NCIS - Tengerészeti Helyszínelők" megjelölés használatától a műsorsugárzás és a műsor reklámozása tekintetében is - közölte a Viasat3.
máj. 1
1:00
Négymillió embernél kezdett el visszaszámolni az APEH (Menedzsment Fórum)
Tíz nap múlva jár le a személyi jövedelemadó bevallások beadási határideje, illetve május 21-ig kell elszámolniuk a munkáltatóval azoknak, akik munkaadói adómegállapítást kértek. Több mint négymillió bevallásról van szó, ebből 1,8 millió már megérkezett. Mfor.hu tudósítás.
máj. 1
1:00
Az RTL Klubhoz igazolhat az ex-TV2-s vezető (Menedzsment Fórum)
Rényi Ádám, a TV2 korábbi pr-csoportvezetője lehet az RTL Klub új sajtófőnöke, tudta meg az [origo].
máj. 1
1:00
Drága, de népszerű a faktoring (Menedzsment Fórum)
A faktoring tevékenység piaci és jogi környezetének alakítását, a tevékenység ismertségének növelését, és a tagok számára nyújtott szolgáltatások fejlesztését tűzte ki egyebek között célul a Magyar Faktoring Szövetség három évre újraválasztott elnöke, Csáki Ferenc.
máj. 1
1:00
A Saatchi készítette az Immola reklámfilmjeit (Menedzsment Fórum)
Az Immola Kft. a Saatchi & Saatchi-t bízta meg az április közepén indult televíziós kampányához szükséges reklámfilmek elkészítésével. A cég március végétől elérhető honlapját két különböző szpottal népszerűsítették a kereskedelmi tévécsatornákon.
máj. 1
1:00
Új ügyvezető a Lastminute Advertising színeiben (Menedzsment Fórum)
A Lastminute Advertising Kft. új ügyvezetője, Cservenka Norbert a HPS-től érkezett a reklámügynökséghez, ahol korábban üzletfejlesztési vezetőként dolgozott. A mindennapi ügymenet koordinálása mellett új munkahelyén meghatározó szerepet vállal majd az üzleti stratégia kialakításában és kivitelezésében.
máj. 1
1:00
A lakástulajdonosok számíthatnak az ingatlanadóra (Menedzsment Fórum)
A szakma készségesen elfogadná az ingatlanadót, ha az nem puszta adónövelés lenne, vagyis ha a mostani zavaros helyi adózásban egyúttal rendet tenne. Az ingatlanszektor az értékalapú rendszer bevezetését szorgalmazná, mert jóllehet bonyolultabb, ám igazságosabb. Az adót valószínűleg mindenki, cég és magánszemély is meg kell fizesse, az alany pedig vélhetően a tulajdonos, s nem a bérlő lesz.…
máj. 1
1:00
Fitt Shrekkel kampányolnak a Mekiben (Menedzsment Fórum)
Az egészséges életmódot kívánja népszerűsíteni legújabb, Dreamworks Animation Shrek 3. című filmet reklámozó promóciójában a McDonald Corp.
máj. 1
1:00
Médiatanácsadó céggel erősít a Quad Light (Menedzsment Fórum)
Stratégiai együttműködést kötött a Quad Light és a MediaGo Holding.
máj. 1
1:00
Nemzetközi hálózathoz csatlakozott az Avantgarde (Menedzsment Fórum)
Az Avantgarde Group április végén stratégiai partneri szövetséget kötött a Financial Dynamics (FD) nemzetközi kommunikációs hálózattal, melynek értelmében kölcsönösen ajánlják egymást külföldi terjeszkedést tervező ügyfeleiknek.
máj. 1
1:00
Új tagozattal bővül az MRSZ (Menedzsment Fórum)
A Magyar Reklámszövetség 2007 májusától új tagozattal bővül. A DiRekTa (Digitális Reklámeszközök Tagozata) hosszas előkészítés után alakult meg azzal a céllal, hogy elősegítse az új generációs reklámeszközök elterjedését, növelje elismertségüket és részesedésüket a piacon, továbbá mérésekkel, kutatásokkal alátámassza azok hatékonyságát.
máj. 1
1:00
Oszkó Péter lett a Deloitte magyarországi főnöke (Menedzsment Fórum)
2007. június 1-től dr. Oszkó Pétert nevezték ki a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatójává, aki a Simor András jegybankelnöki kinevezését követően a Deloitte tevékenységét az elmúlt hónapokban ideiglenesen felügyelő Alastair Teare-től veszi át cég irányítását.
máj. 1
1:00
Keresik a legszebben borotvált férfiarcot (Menedzsment Fórum)
Újabb állomásához érkezett a Gillette márciusban piacra dobott termékcsaládjának kampánya. Május 7-től internetes szépségversenyt hirdetett a márka és Magyarország legszebben borotvált férfiarcát keresik.
máj. 1
1:00
MTV: megalakult a digitális igazgatóság (Menedzsment Fórum)
A korábbi Gyártási és Műszaki Igazgatóság átszervezésével megalakult a székház-projekttel kapcsolatos munkákat is koordináló Digitális MTV Igazgatóság a Magyar Televízióban (MTV) - közölte a közszolgálati médium.
máj. 1
1:00
Búcsút inthetnek pénzüknek az IL Ferro ügyfelei? (Menedzsment Fórum)
Egyelőre úgy tűnik, hogy az autóreklámokra specializálódott IL Ferro ügyfelei végleg lemondhatnak pénzükről. A legfrissebb hírek szerint a társaság volt budapesti telephelyének udvarán több ezer ügyfél szerződéseit hagyták hátra, amelyeken azok személyes adatai, bankszámla- és személyi igazolványainak számai is megtalálhatóak. A korábban elrendelt nyomozás esetében még a szakértői véleményre…
máj. 1
1:00
Kis pénzből nagy márkát: a legnagyobb marketingköltési bakik (Menedzsment Fórum)
Egy cégnek súlyos veszteséget okozhat, ha a marketingbüdzsét nem a megfelelő célcsoportra fordítja, s az is hátrányos, ha a sales- és a marketingosztály keresztben áll egymással. Kis- és középvállalkozásoknak szóló sorozatunkban az mfor.hu által felkért szakértő ezúttal a leggyakrabban előforduló marketingköltési hibákat veszi számba.
máj. 1
1:00
Pesti Estesekből alakult az új médiatanácsadó (Menedzsment Fórum)
Új független médiaszolgáltató cégcsoport kezdte meg működését a magyar piacon. A MediaGo Holding sales house tevékenységet, online reklámbörzét, kutatás-outsource-ot és média képzést kínál leendő ügyfelei számára. Az alapítók között többen korábban a Pesti Est csapatát erősítették.
máj. 1
1:00
Több mint kétszáz alkotás versenyez az idei Arany Pengén (Menedzsment Fórum)
Véget ért a nevezési időszak az Arany Penge Kreatív Reklámfesztiválon. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által idén nyolcadik alkalommal megszervezésre kerülő eseményre a tavalyinál 20 százalékkal több, összesen 243 alkotás érkezett.
máj. 1
1:00
Kóka: Könnyebben juthatnak hitelhez a mikrovállalkozások (Menedzsment Fórum)
A mikrohitelezési konstrukció átalakításával a legkisebb vállalkozásoknak is esélyük lesz arra, hogy hitelhez jussanak, és így a következő hét évben az uniós és a magánforrások együtt mintegy 27 ezer mikrovállalkozás számára biztosíthatnak forrásokat - hangsúlyozta Kóka János gazdasági miniszter kedden a mikrohitelezés magyarországi jövőjéről rendezett konferencián.
máj. 1
1:00
A magyar cégek búsonganak, a szlovákok örvendeznek (Menedzsment Fórum)
A visegrádi országok közül hazánkban látják legrosszabnak a vállalkozók saját helyzetüket az Ernst & Young nemzetközi felmérése alapján. Az idén először elvégzett hangulatjelentés szerint hazánk igencsak le van maradva. Magyarország mellett Csehország és Lengyelország is hasonló szintet képvisel, Szlovákia azonban elhúzott a mezőnytől. Mfor.hu tudósítás.
máj. 1
1:00
Bankpiac: lemaradunk a fejlődésben (Menedzsment Fórum)
A kelet-közép-európai bankrendszer eszközállománya 2006 és 2014 között éves átlagban 17,9 százalékkal fog nőni - állítja az European Financial Management & Marketing Association (EFMA) és a ZEB közös kutatása. A 2007-ben már másodszor megjelent felmérés szerint a régión belül a közép-európai államok egyre jobban lemaradnak majd a fejlődésben - olvasható a Napi Gazdaság cikkében.
máj. 1
1:00
Egészségbiztosítás: tovább alkudoznak a koalíciós pártok (Menedzsment Fórum)
Azt leszámítva, hogy még idén megalkotja a kormány az egészségbiztosítás új modelljét, nem sok minden derült ki a hétvégi koalíciós egyeztetésről kiszivárgott hírekből és a miniszterelnök parlamenti felszólalásából. Valamiféle vegyes rendszerünk lesz, de ez nem ment meg feltétlenül a gettósodástól. Mfor.hu háttér.
máj. 1
1:00
Infláció: a térségben hazánk van a legmesszebb az euró-kritériumoktól (Menedzsment Fórum)
Hazánkban az infláció átmeneti növekedése után az év második felében már dezinfláció várható. A kérdés az, mikorra és hogyan lehet tartósan két-három százalék közé szorítani a 2008-ban három-négy százalékra süllyedő mutatót. Az időszakos leszorítással ugyanis még nem feltétlenül felelnénk meg az euró bevezetéséhez szükséges uniós kritériumoknak, amelyekhez egyelőre Csehország és Szlovákia áll a…
máj. 1
1:00
MT: sikeres volt a "kettőt fizet hármat kap" akció (Menedzsment Fórum)
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség által, a belföldi turizmus élénkítése érdekében meghirdetett "kettőt fizet hármat kap" akció 4500 plusz vendégéjszakát hozott - tájékoztatta az MT Zrt. az MTI-t.
máj. 1
1:00
Új promóciós vezető a HPS Experience-nél (Menedzsment Fórum)
Götz Petrát nevezték ki a HPS Experience promóciós divíziójának vezetőjévé. A szakember korábban öt évet dolgozott a McCann Erickson Budapestnél, ahol a BTL-divíziót irányította.
máj. 1
1:00
Kevesebb napilap fogyott az első negyedévben (Menedzsment Fórum)
A Színes Bulvár Lap (SZBL) kivételével minden országos napilapnál csökkenést mutatnak az értékesítési adatok az év első három hónapjában - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) Napi Gazdaságban közölt gyorsjelentéséből.
máj. 1
1:00
Radikális ötletekkel számolná fel a kormány a körbetartozást (Menedzsment Fórum)
Ismét az Országgyűlés elé került egy, a körbetartozások felszámolását célzó javaslat. A tervek szerint nem lehet majd folyton a csődvédelem mögé bújni, a felszámolási eljárásnál pedig már nem lehet vita tárgya a fizetendő összeg. A közbeszerzéseknél minden nyilvános lesz. Mfor.hu háttér.
máj. 1
1:00
Tony Blair lehet a Világbank új elnöke (Menedzsment Fórum)
A hamarosan leköszönő Tony Blair brit miniszterelnök veheti át júliustól a Világbank elnöki tisztét, állította a szervezet belső forrásaira hivatkozva a Le Journal du Dimanche című francia lap.
máj. 1
1:00
Magyar zsűritag a DM Oscarján (Menedzsment Fórum)
A 2007-es ECHO Awards zsűrizésének első európai fordulóját Koppenhágában tartják május 8-án és 9-én. Az idei év az első, hogy a kreatív és marketinges szakemberekből álló nemzetközi zsűri tagjai között magyar képviselő is lesz, a Café Contact kreatívigazgatója, Nádassy-Bátor Marianna személyében.
máj. 1
1:00
Egymilliós bírságot kapott az Unitravel (Menedzsment Fórum)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa szerint az Unitravel Utazásszervező Kft. a 2006. évben három általa szervezett út esetében megtévesztő módon adott tájékoztatást a részvételi díjon (alapdíjon) felüli egyes, a fogyasztókat terhelő költségekről. A GVH a versenytörvénybe ütköző magatartás miatt 1 millió forint bírságot szabott ki a cégre.
máj. 1
1:00
Új ízesítésű Fantát dobott piacra a Coca-Cola (Menedzsment Fórum)
Fanta World Mangó néven új termékkel jelentkezik a Coca-Cola Magyarország, amit ismét egy újszerű kommunikációs eszközzel népszerűsít a cég.
máj. 1
1:00
Jövőre nem lesz könnyű rokkantnyugdíjba menni (Menedzsment Fórum)
A kormány csütörtökön sürgősséggel nyújtotta be az Országgyűlésnek a rehabilitációs járadék szabályairól szóló törvényjavaslatot. A legfeljebb három évre szóló, a rehabilitációs foglalkozásokat elősegítő járadék azoknak járna jövőre, akik ötven százaléknál magasabb, de 79 százaléknál kisebb mértékű egészségkárosodást szenvedtek. Mfor.hu háttér.
máj. 1
1:00
Etarget : idén 28 százalékkal nő az internetes hirdetési piac (Menedzsment Fórum)
Az internetes hirdetésekkel foglalkozó Etarget szerint a webes reklámpiac 28 százalékkal nő az idén világszerte.
máj. 1
1:00
Három napon át nyakalhatjuk ingyen a bort (Menedzsment Fórum)
Ismét megrendezi a Nyitott Pincék Napját a Magyar Turizmus Zrt., a Nyitott Pincék szövetsége és a Bacchus Arts Stúdió. A hazai borturizmus élénkítése érdekében szervezett akció idén három napon át tart, ennek megfelelően a neve Nyitott Pince Napokra változik. A pünkösdi hosszú hétvégén országszerte több mint száz pincében várják a vendégeket ingyenes, illetve kedvezményes borkóstolóval.

Keresés