2007. május 1. kedd

máj. 1
7:14
Elhunyt Székely Magda költő (MaHu)
Elhunyt Székely Magda Kossuth-díjas költő - Rövid betegség után, hétfőn hajnalban érte a halál.
máj. 1
9:00
Május elsején történt - Százhét éve hunyt el Munkácsy Mihály (MaHu)
Százhét évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Munkácsy Mihály festőművész, a magyarországi realizmus egyik legkiemelkedőbb egyénisége.
máj. 1
9:40
A sci-fi-király esete Hollywooddal (HVG)
Mindig is megvetette a hollywoodi science-fictiont a műfaj 25 éve elhunyt mestere, Philip K. Dick, akit a nagyközönség paradox módon az álomgyári adaptációkból ismerhet. Hollywoodban most az író életét viszik vászonra. (3 hozzászólás)
máj. 1
11:30
Júdás titkai - A félreértett tanítvány elveszett evangéliumának hiteles története (MaHu)
Júdás evangéliumának előkerülése szinte sokkolta a keresztény világot - Amit Máté, Márk, Lukács és János ír az Újszövetségben a mesterét eláruló tanítványról, most egészen más színben tűnik fel.
máj. 1
12:00
Csodálatos Kárpátalja - Képes album egy kevésbé szem előtt levő tájról (MaHu)
Egy képes album, amely a történelmi Magyarország ezen kevéssé szem előtt lévő, ám természeti, történelmi, kulturális szépségekben, emlékekben mégis oly gazdag régióját tárja elénk.
máj. 1
12:30
Csillogó-villogó mesevilág! - Tündérek és hercegnők matricákkal sorozat (MaHu)
Csillogó-villogó Mesevilág - A gyerekek könnyen beleélhetik magukat a mesékbe, miközben a helyükre ragasztják a képek hiányzó részleteit.
máj. 1
13:00
2006 legfontosabb futball-eseményei - Egy kötetben! (MaHu)
Az évösszegző sorozat legújabb részében megtalálhatjuk a futballvilág legfontosabb 2006-os történéseit.
máj. 1
13:30
Ezerarcú - Lenyűgöző bolygónk, a Föld (MaHu)
Miképpen alakultak ki ezerarcú bolygónk titokzatos tájai? - Elgondolkozott már azon, hogyan keletkeztek bolygónk csodálatos és egyedi tájai, mint például a Dolomitok, a Bajkál-tó, a Fuji, a Yosemite-völgy, a Kis-Antillák vagy a szlovéniai karsztvidék?
máj. 1
14:00
Antik városok - Letűnt korok emlékei (MaHu)
Az ókor városai a tudósok számára a történelemtudomány szentélyei - Bennük eresztett gyökeret a hatalmas birodalmakat és kultúrákat létrehozó emberi civilizáció.
máj. 1
14:30
Márai Sándor - a forradalmártól az értékőrzőig (MaHu)
Márai Sándor életművének legnagyobb része az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan hozzáférhetővé vált az olvasók számára - Jelen tanulmánykötetben az indulás éveinek írásai is megtalálhatók.
máj. 1
15:00
Mesevilág - Klasszikus altatómesék (MaHu)
Nincs szebb annál, mint egy klasszikus mesét olvasva vagy hallgatva álomba szenderülni.
máj. 1
15:31
A szív titkai - Avagy a szerelem nagykönyve! (MaHu)
Az igazi szerelmes sohasem telik be kedvese élvezésével - mondta Stendhal.
máj. 1
15:49
Garantált minimálbérért tüntettek a németek (HVG)
A minimálbér törvényes bevezetésének követelése állt a május elsejei, németországi nagygyűlések középpontjában kedden. A megmozdulásokon jóval több mint félmillióan vettek részt.
máj. 1
16:00
Belle De Jour - Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai (MaHu)
Belle de Jour könyve világsiker - 2003-ban nem véletlenül nyert Guardian-díjat: a londoni call-girl internetes naplója naponta több millió embert vont a varázsa alá.
máj. 1
16:30
Egy zöldfülű antropológus kalandjai - Feljegyzések a sárkunyhóból (MaHu)
Afrikában töltött első évéről írott őszinte, mulatságos és kihagyhatatlan, lefegyverzően tiszteletlen beszámolójával Nigel Barley bepillantást enged egy szociálantropológus mindennapjaiba.
máj. 1
18:26
Botrány az Európa a színházért díjkiosztón - Zadek nem jött el, Lepage kapta a díjat! (MaHu)
Botrányos körülmények között adták át az EU alapította Európa a színházért díjat vasárnap a görögországi Szalonikiben - A nyertes nem jött el, a megosztott díjat a másik győztesnek adták.
máj. 1
20:24
A botrányok után végre zenél Paul McCartney (Infostart)
Gyermekkori emlékek ihlették Paul McCartney-t a legújabb albumának készítésekor. A Memory Almost Full című lemez egyik számához a híres francia rendező, Michel Gondry dirigálásával készül videoklip.

2007. május 2. szerda

máj. 2
6:30
Szőkén és szuperdivatosan lépnek Beckhamék a sztárok hazájába! (MaHu)
Beckhamék mindenre felkészültek - Kiszőkítve és szuperdivatosan érkeznek Los Angeles-be, új otthonukba.
máj. 2
6:45
Bruce Willis René-t is átvágja? (MaHu)
Újabb skalp vagy szerelem? - A legújabb hollywood-i pletykák szerint a nőcsábász Bruce Willis új partnere nem más, mint Bridget Jones megszemélyesítője, René Zellweger!
máj. 2
7:00
Bollók elismerő oklevelet kapott Trondheimben (orientpress)
Norvégiában nyert elismerő oklevelet Bollók Csaba „Iszka utazása” című filmje. A trondheimi Kosmorama filmfesztivál zsűrije az alkotás formanyelvi következetességét, a történetmesélés szenvtelenségét és realizmusát, valamint a közép-európai filmművészet hagyományainak követését díjazta.
máj. 2
7:11
Több ezres tömeg, közös ünneplés Rúzsa Magdival "megpecsételve" a Hősök terén (MaHu)
Sokakat tett kíváncsivá az idei majális - ígéretes programokat kínáló - beharangozása, amelyet 2007. május 1-jén rendeztek Budapesten a Hősök terén.
máj. 2
7:50
Búcsúzik a Nox - De csak a magyar közönségtől! (MaHu)
Nyugat-európai turnéra indul a Nox jövőre - Az idei Várturné alkalmával láthatjuk őket utoljára országos koncertsorozaton Magyarországon.
máj. 2
9:44
Jótékonysági előadás Kaszás Attila családjának megsegítésére (MaHu)
Jótékony célú előadást tartanak a jövő hétfőn a Vígszínházban: A padlás című musical aznap esti bevételét a nemrég elhunyt Kaszás Attila családjának megsegítésére ajánlják fel - közölte Kiss Péter, a teátrum sajtófőnöke.
máj. 2
10:00
Pucéran pózol és szajhának nevezi magát Paris Hilton! (MaHu)
Nem gondoltuk, hogy még sorozatos botrányai után is tud újabb meglepetést okozni a szállodaörökösnő, Paris Hilton - Pedig sikerült neki.
máj. 2
10:50
Ételmérgezés miatt koncerteket mondtak le (Infostart)
Több koncertjét is törölte amerikai turnéján a Muse és a My Chemical Romance, mivel a zenészek és a kíséret több tagja ételmérgezést kapott.
máj. 2
11:00
Paris irritálja legjobban az embereket - A legidegesítőbb hollywoodi sztárok képekben! (MaHu)
Toplistába gyűjtötte egy internetes oldal azokat a sztárokat, akik leginkább irritálják az embereket - Akik drogoznak, részegen vezetnek és a fehérneműnél is gyakarbban cserélik le partnerüket!
máj. 2
13:53
Elhunyt Pertis Jenő zeneszerző (HVG)
Életének 68. évében, szerdára virradóra elhunyt Pertis Jenő zeneszerző - tájékoztatta Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke.
máj. 2
14:00
Csapj zajt, válj láthatóvá! (HVG)
Breuer Marcell-kiállítás a LUMÚ-ban. Láthatatlan dolgok a Trafóban. Spiderman 3; ettől a falra mászol! Alpha Dog: Nick Cassavetes új filmje a mozikban. Taoub: marokkói-francia akrobatikus cirkuszosok, Fuori Uso, azaz Használaton kívül; kiállítás a WAX-ban. Csapj zajt az emberi jogokért! - koncert az A38-on. Programok ínyenceknek a hvg.hu-tól!
máj. 2
14:51
Guinness-rekord a Monty Pythonnal! - A világ legnagyobb "Kókuszdió zenekara" (MaHu)
Lelkes Monty Python rajongók alakítottak óriási "kókuszdió zenekart" Londonban. Az eseményen 5567 fanatikus vett részt.
máj. 2
15:30
Kihirdették a 15. Bravo Otto jelöltjeit (MaHu)
Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Bravo Otto díjkiosztó gála. A legnépszerűbb zenei ifjúsági magazin, a Bravo által alapított díj jelöltjeire most is az olvasók szavazhatnak.
máj. 2
16:00
Nyáron irány a BalaTONE és a Hegyalja Fesztivál! (MaHu)
A már végleges Hegyalja-fellépők: Banco De Gaia, Sepultura, Pendulum, Noisia, Deladap, Bloodhound Gang és Elite Force. Zánka sztárjai pedig: az Asian Dub Foundation, a Dog Eat Dog, Dillinja és Freq Nasty stb.
máj. 2
16:08
Cannes-i filmpillanatok Budapesten (MaHu)
Az idén 60 éves budapesti Francia Intézet, a Filmarchívum és a Magyar Filmunió az elmúlt hat évtized emlékezetes Cannes-i "filmpillanatait" eleveníti fel a május 15 -én kezdődő vetítéssorozatán.
máj. 2
16:20
Britney újra a színpadon! - fölös kilók nélkül lépett fel (MaHu)
Csaknem három év kihagyás után Britney Spears teljes fényében tért vissza a színpadra, keddi koncertjével San Diegóban a House of Blues nevű klubban káprázatos sikert aratott.
máj. 2
18:20
Pezseg a diákélet - Zsigmond Nap a főiskolán (MaHu)
Lábszépségverseny, játékok és tudomány is szerepel a mai harmadszorra megrendezett Zsigmond napi happening programjában, a Zsigmond Király Főiskolán. Az immár hagyományos rendezvényen tanárok és diákok egyaránt részt vesznek.
máj. 2
18:32
Anyák napján kezdődik a születés hete (MaHu)
Immár ötödik alkalommal, idén is megrendezik a Születés Hete országos rendezvénysorozatot.
máj. 2
18:55
Jeanne Carroll Budapesten (orientpress)
A 76 éves bluesnagyi újra Budapesten koncertezik. Jeanne Carroll csütörtökön az A38 színpadán lép fel. A jelenleg Németországban élő énekesnőt magyarországi fellépésein a hazai zenészekből álló Turnaround zenekar kíséri.
máj. 2
20:00
Zelk Zoltán: A három nyúl (MaHu)
Zelk Zoltán verse három nyulacskáról szól, akikről elterjed az erdőben, hogy óriásira nőttek, hatalmas foguk van, és még a puskagolyó sem fog rajtuk.

2007. május 3. csütörtök

máj. 3
3:58
Beteggé tesz Brad Pitt új filmje (Infostart)
Rosszullétet okozhat a Bábel című film megtekintése - erre újsághirdetésben figyelmeztették az alkotás forgalmazói a japán mozilátogatókat. A szigetországban legalább 15 ember panaszkodott rosszullétre a film alatt a helyi bemutató, április 28-ika óta.
máj. 3
7:00
Jordan szülni készül - A férje haldoklik? (MaHu)
Nagyon rossz állapotban van a brit sajtó szerint az egykori neves modell, Jordan férje, Peter André - A férfi vírusos agyhártyagyulladásban szenved.
máj. 3
9:30
Bombaformában Britney - Csúcskoncert és meztelen fotózkodás képekben! (MaHu)
Visszatért Britney Spears! - Fantasztikus koncertet adott egy San Diegó-i klubban, és szinte egy szál semmiben fotóztatta magát!
máj. 3
9:30
Contemporary Gregorian utoljára a Zeneakadémián (orientpress)
Dés László, Balázs Elemér és Mizsei Zoltán május 3-án, a budapesti Zeneakadémia nagytermében mutatja be Magyarországon utoljára azt a különleges, egyedi koncert programot, melyet a zenekedvelők 2005-ben hallhattak tőlük először és amely a Contemporary Gregorian nevet viseli.
máj. 3
10:01
Géppuska mint műláb: Tarantino kénytelen ismét vágni (Infostart)
Nagyot bukott Quentin Tarantino és barátja, Robert Rodriguez közös dupla filmje, a Grindhouse, a páros ezért kénytelen újravágni az elkészült anyagot.
máj. 3
10:39
Budapestre jönnek a New York-i Filharmonikusok (HVG)
Lorin Maazel vezényletével május 4-én és 5-én Budapesten adnak koncertet a New York-i Filharmonikusok. Ez a fellépés európai körútjuk második állomása; másfél hónap alatt nyolc városban tizennégy hangversenyük lesz.
máj. 3
11:10
Lélegzetelállító show, jön Tiesto! - Képek a sztár DJ bulijairól! (MaHu)
Összesen nyolcvannégy országban lép fel Tiesto az "Elements of Life" világkörüli turné keretében - Május 26-án Budapesten hallgathathjuk meg!
máj. 3
11:19
Ismét nyomtatásban a híres Antall-interjú (Infostart)
Nagyszeben, Kassa, valamint Prága múltja és jelene is megismerhető az Európai Utas című folyóirat legújabb lapszámából.
máj. 3
11:54
Meztelen alakok lepik el Londont (Infostart)
Életnagyságú, meztelen szobrok kerülnek majd a brit főváros főbb pontjaira és híres épületeire, hogy felhívják a figyelmet az őket alkotó művész új kiállítására.
máj. 3
12:40
"Már az egész színházi szakmát összeugrasztották" (Infostart)
Javában zajlanak az egyeztetések a készülő színházi törvényről a szakmán belül és a minisztériumban is. A színházi szakma azonban - úgy tűnik - nagyon megosztott a kérdésben.
máj. 3
12:48
Miért nem épült magyar Breuer-ház? (HVG)
Máig kevéssé ismert, milyen kínos huzavona eredményeképp hiúsult meg, hogy a világhíres Breuer Marcell épületet tervezzen szülőhazájában.
máj. 3
13:17
Natalie Portman meztelenül a moziban (HVG)
Natalie Portman igazán visszafogott színésznő, nincsenek körülötte magánéleti botrányok, nem pózol meztelenül férfimagazinoknak. A premiereken decens ruhákban jelenik meg, komolyan vette az egyetemet és elhivatott több civil ügy iránt is. Talán pont ezért is akkora az érdeklődés, amikor valamelyik filmjében többet láttat a testéből, mint azt megszoktuk tőle. A színésznő Goya festményéhez áll…
máj. 3
13:48
Reagál a megszorító intézkedésekre az Országos Széchényi Könyvtár (HVG)
A gazdasági megszorító intézkedések ellensúlyozására a szolgáltatások elektronikus elérését kívánja fejleszteni az Országos Széchényi Könyvtár - közölte Monok István főigazgató.

Keresés