2007. április 13. péntek

ápr. 13
13:58
Washingtonban lesz vezető karmester Fischer Iván (Infostart)
A washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki Fischer Ivánt. A magyar muzsikus a 2008-2009-es évadban veszi át tisztségét.
ápr. 13
16:57
Nem lesz több állami pénz a kultúrára (Infostart)
Koherens, átfogó és megvalósításra érdemes kulturális politikára törekszik a kulturális tárcavezető. Ezt Hiller István miniszter mondta a Kulcskérdések című közéleti vitasorozatának rendezvényén Budapesten. A politikus szerint a kulturális politikának feladata a nemzeti identitás ápolása és a modern identitás alakítása.

2007. április 15. vasárnap

ápr. 15
9:11
Szabó Magdát és Göncz Árpádot is köszöntik a könyvfesztiválon (Infostart)
Szakmai elismerések átadásával és a kerek születésnapjukat ünneplő írók, költők tiszteletére rendezett irodalmi szalonnal zárul vasárnap a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.
ápr. 15
10:11
Ma kezdődik a Vidéki Színházak Találkozója (Infostart)
Megkezdődik a Vidéki Színházak Találkozója vasárnap Budapesten; a május 4-ig tartó rendezvényen 18 vidéki teátrum 25 előadása látható.
ápr. 15
15:30
Kígyózó sorok a fesztiválon (Infostart)
Csaknem 55 ezren látogattak el a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra a Kongresszusi Központba. A vasárnap záruló négynapos rendezvény díszvendége a kortárs világirodalom egyik legjelentősebb alakja, Umberto Eco, valamint Kanada volt.

2007. április 16. hétfő

ápr. 16
11:24
Egyedülálló zsidó-magyar népzenével lép fel a Muzsikás együttes (Infostart)
Bob Cohen, Yale Strom és Elizabeth Swarz lesz a Muzsikás együttes vendége este a Fővárosi Művelődési Házban, ahol zsidó-magyar népzenét játszanak - közölte Hamar Dániel, a zenekar alapítója.

2007. április 18. szerda

ápr. 18
4:00
Megjelent Tolkien "új" regénye (Infostart)
Hurin gyermekei (Children of Hurin) címmel már kapható a Gyűrűk Ura szerzőjének, J. R. R. Tolkiennek "új" könyve Nagy-Britanniában. A könyvet az író halála után 34 évvel adták ki.
ápr. 18
5:48
Végső búcsú Kaszás Attilától (Infostart)
A Nemzeti Színház parkjában szerdán vesznek végső búcsút Kaszás Attila színművésztől. A temetést szűk családi körben tartják, helyét és időpontját nem hozták nyilvánosságra.
ápr. 18
10:28
Nem süllyed a Titanic (Infostart)
A vártnál jobban hajózik a Titanic - mondta a nemzetközi filmfesztivál igazgatója. Horváth György hozzátette: Antal Nimród nagyon izgul új filmjének budapesti bemutatója miatt.
ápr. 18
13:56
Átvette a Goethe-érmet Tandori Dezső (Infostart)
Tandori Dezső Kossuth-díjas költő, író és műfordító átvette a Goethe-érmet a budapesti Goethe Intézetben.

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
16:42
Alakul a botrány Szolnokon (Infostart)
Nem csillapodnak a viták a szolnoki Szigligeti Színházban az új igazgató kinevezése miatt. Szikora János, a színház hivatalban lévő vezetője megkezdte a szerződések megkötését a társulat tagjaival, elmondásuk szerint arra hivatkozva, hogy konzultált a leendő igazgatóval, Balázs Péterrel, ám az új pályázatot még csak most írták ki a vezetői posztra. A szolnoki társulatból mindössze nyolc színész…

2007. április 20. péntek

ápr. 20
16:36
Végső búcsút vettek Méhes Györgytől (Infostart)
Családtagjai, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút Méhes György írótól, műfordítótól Budapesten, a Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas művész, a Magyar Írószövetség örökös tagja életének 91. évében, április 10-én hunyt el.

2007. április 22. vasárnap

ápr. 22
5:34
Harry Potter nem meztelenkedik tovább (Infostart)
Bár a kritikusok lelkesen fogadták az Equust, amelynek egyik főszereplője a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe, a darabot most mégis leveszik a műsorról, csupán néhány hónappal a premier után.

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
4:10
Kevesebb mint harminc perc alatt elfogyott az összes jegy (Infostart)
Kevesebb mint harminc perc alatt elfogyott a Bon Jovi londoni koncertjére szóló összes belépőjegy.
ápr. 23
4:54
Ismét együtt Hollywood szívtiprói (Infostart)
Újra egy filmben játszik majd az Ocean's eleven két sztárja, George Clooney és Brad Pitt.
ápr. 23
6:27
Magyar filmsiker Amerikában (Infostart)
Jól szerepelt az Egyesült Államokban Antall Nimród rendező új filmje, amely az első hétvégén visszahozta a ráfordított költségek majdnem a felét.
ápr. 23
11:56
Karnyóné boogie-woogie-ja az Operában (Infostart)
Számos zenei műfaj, köztük a népzene, az operett és a boogie-woogie ötvöződik Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című komédiájának operaváltozatában, amelyet május 5-én mutatnak be az Operaházban.
ápr. 23
19:55
Marék Veronika és Alföldi Róbert kapta a Janikovszky-díjat (Infostart)
19,00-ig EMBARGÓ!!! Marék Veronika meseírónak és Alföldi Róbert színművésznek adományozták az első alkalommal odaítélt Janikovszky Éva-díjat - közölte a Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány.

2007. április 24. kedd

ápr. 24
7:53
Szenzációs Monet-képek a tárlaton (Infostart)
Három olyan Claude Monet-képet állítanak ki New Yorkban, amelyet még nem láthatott a nagyközönség.
ápr. 24
16:46
Törőcsik: "A vászon szétrepedt a jelenségétől" (Infostart)
Sokat játszott együtt az életének 70. évében elhunyt Madaras József színművésszel Törőcsik Mari, aki személyes emlékeiről beszélt az InfoRádióban.

2007. április 25. szerda

ápr. 25
7:13
Freskóra bukkantak az étterem alatt (Infostart)
Csaknem kétezer éves freskó maradványaira bukkantak egy olasz étterem alatt Londonban.
ápr. 25
12:31
Félig szcenírozott Trubadúr a Művészetek Palotájában (Infostart)
Verdi Trubadúr című operájával folytatódik a Művészetek Palotájában a félig szcenírozott operaelőadások sorozata. A rendező szerint az előadás több szempontból is különleges.
ápr. 25
13:10
Ismét Afroaid fesztivál a fővárosban (Infostart)
Koncertek és kiállítások várják az afrikai kultúra iránt érdeklődőket az Afroaid fesztiválon szombat este az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Bemutatkozik a táv-örökbefogadási program is.
ápr. 25
19:13
Több mint százmillióért kelt el a graffiti-óriás festménye (Infostart)
Rekordot döntött a művészvilágban a magát gerilla művésznek tituláló Banksy. A korábban botrányos graffitieivel és hamisítványaival ismerté vált művész 288 ezer fontért, azaz több mint 110 millió forintnak megfelelő összegért értékesítette egyik alkotását egy árverésen.

2007. április 26. csütörtök

ápr. 26
14:37
Rejtély, barátság és egy kitüntetés (Infostart)
Körmendi Vilmos zeneszerző-karmester kapta az idén a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete zenei tagozatának elismerését. A Fényes Szabolcs-díjat Bródy János adta át.

2007. április 27. péntek

ápr. 27
4:27
Rúzsa Magdi: "Szerbiában magyar voltam, itt most jugó vagyok" (Infostart)
Az Eurovíziós dalfesztiválra készülő Rúzsa Magdi a Heti Válaszban egyebek mellett arról beszél, hogy egyelőre nem magyar állampolgár. Tartózkodási engedélye van, most kérvényezett letelepedési engedélyt. Az énekesnő szerint nyilván vannak, akik nem kedvelik, nincs ezzel semmi baja, szerinte ez az élet rendje.
ápr. 27
10:26
Meghalt Msztyiszlav Rosztropovics (Infostart)
Elhunyt Msztyiszlav Rosztropovics világhírű orosz csellista, karmester és emberi jogi harcos. A művész hosszú betegség után 81. életévében egy moszkvai klinikán halt meg.

2007. április 28. szombat

ápr. 28
8:37
Sok milliót kaszált az élelmes gyűjtő a lomtalanításkor (Infostart)
Több mint egymillió fontért, vagyis mintegy 400 millió forintért keltek el Francis Bacon festményei és egyéb tárgyai, amelyeket a festő harminc évvel ezelőtt kidobott.

2007. április 30. hétfő

ápr. 30
5:05
A tragikus hirtelenséggel elhunyt színészre emlékeznek (Infostart)
Bertók Lajosra emlékeznek május elsején Debrecenben. A 40 évesen, tragikus hirtelenséggel, tavaly elhunyt Jászai-díjas színművész emlékére emlékszobát és mellszobrot is avatnak - mondta el az esemény szervezője.
ápr. 30
5:33
Az anyagi gondok miatt elsüllyedhet a Titanic (Infostart)
A közönségsiker ellenére üres a kassza, gyakorlatilag semmire nincs fedezet, pedig már most el kellene kezdeni a jövő évi Titanic Fesztivál szervezését - mondta el az InfoRádiónak Horvát György fesztiváligazgató. Hozzátette: az idei rendezvény költségvetésén háromszor kellett módosítani.
ápr. 30
6:00
Erdei Dalnokversennyel emlékeznek Lázár Ervinre (Infostart)
Hétfő este a Művészetek Palotájában kelnek életre a Négyszögletű Kerek Erdő lakói. Az Erdei Dalnokverseny című esten zenével, tánccal, mesével és verssel is emlékeznek a tavaly decemberben elhunyt Lázár Ervinre - mondta Sebő Ferenc, a Sebő Együttes vezetője.
ápr. 30
6:57
Zorán: A hitelesség mindenen átsüt (Infostart)
Május 18-án a Budapest Sportarénában lesz Zorán: Közös szavakból című lemezbemutató turnéjának budapesti koncertje.
ápr. 30
14:37
Gyémántokkal díszített koponya - 18 milliárdért (Infostart)
Rekordáron, ötvenmillió fontért (18 milliárd forintért) kínálnak egy meglehetősen bizarr műalkotást, egy gyémántokkal ékesített emberi koponyát.

Keresés