2007. július 1. vasárnap

júl. 1
7:02
Nem született nézőcsúcs,de 200 ezren voltak a Kapcsolat-koncerten (Népszava)
Bár nem született nézőcsúcs, így is mintegy 200 ezren élvezték szombat este az 56-osok terén (a volt Felvonulási téren) a T-Mobile 11. Kapcsolat koncertjét, amelynek sztárjai Rúzsa Magdi és a kanadai Bryan Adams volt. A koncert társszervezője a Showtime Budapest koncertiroda volt.
júl. 1
8:28
Lenyűgözte a kritikusokat Marion Cotillard (Infostart)
A legnevesebb kritikusok is kiemelkedőnek tartják Marion Cotillard alakítását az Edith Piaf életéről francia-angol-cseh koprodukcióban készült filmben.
júl. 1
9:13
Július 1-jén történt: meghalt Vladimir Nabokov (MaHu)
Harminc éve, 1977. július 2-án hunyt el a svájci Montreux-ben Vladimir Nabokov orosz származású amerikai író, a Lolita szerzője. Botrányos könyve a filmművészettől a könnyűzenéig számos helyen érezteti hatását.
júl. 1
11:09
"Kompromisszumot mindig lehet találni" (Infostart)
Sokszor előfordul, hogy ingatlanfejlesztők műemlékvédelem alatt álló házakban szeretnének lakásokat kialakítani. Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hol tudnak kompromisszumot találni a befektetők a műemlékvédelemmel.
júl. 1
15:54
Bryan Adams: Nem a lányok és a drogok miatt lettem rocksztár - Exkluzív fotókkal (MaHu)
Bryan Adams fantasztikus két órás koncerttel ajándékozta meg a magyar közönséget szombat este a 11. Kapcsolat Koncerten.
júl. 1
16:14
Bryan Adams: Nem a lányok és a drogok miatt lettem rocksztár - Exkluzív fotókkal (MaHu)
Bryan Adams fantasztikus két órás koncerttel ajándékozta meg a magyar közönséget szombat este a 11. Kapcsolat Koncerten.
júl. 1
16:53
Bezár és költözik az Akropoliszi Múzeum (HVG)
Hétfőn bezár az Akropoliszi Múzeum eddigi épülete, amelyből a szobrokat a jövőre megnyíló új épületbe költöztetik át - közölte a görög kulturális minisztérium.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
6:35
Micsoda időket élünk! (Népszava)
E sorok írójának leírhatatlan gyengesége, hogy tudomány-fogalma eltéphetetlenül múlt századhoz kötődik. A természet felderítetlen titkaihoz, emberi gondolkodásunk fehér foltjaihoz, részecske kutatáshoz, új dimenziókhoz, génkutatáshoz, ilyesmikhez. Szerencsére a Magellán című tudományos magazin segít kitágítani e szűkös korlátokat. Legutóbbi adása megvilágosította bűnös tudatlanságomat, és a modern…
júl. 2
9:36
Deti Picasso: örmény- orosz népi rock (orientpress)
Fantasztikus énekesnővel ellátott örmény-orosz népi-alterrock társulás alkalmi fellépésére kerül sor július 4- én az A38 Hajón. Funk, dzsessz, elektronika és minden, ami egy nagyszerű produkcióhoz elengedhetetlen. A rendezvényre a belépés ingyenes.
júl. 2
10:56
A törvénytelen színház (szinhaz.hu)
Rossz körülmények között van ma a gyógyítás, a közoktatás, a családügy, a kiskereskedelem és a kisipar. Már Molnár Ferenc megmondta: minden válsághelyzetben a színháziak tudnak leghangosabban és legékesszólóbban panaszkodni. Színházról beszélve mostanában az első kimondott szó a pénz. Művészet helyett fiskális kérdés lett a színjátszás. Nem csodálom, a Nemzeti Színház is részvénytársaság. Úgy…
júl. 2
11:17
Diana kedvenceit hívták fiai az emlékkoncertre - Képekben a szívek hercegnője (MaHu)
Méltó módon emlékezett édesanyja születésnapjára Vilmos és Harry herceg - Diana kedvenc zenészei játszottak az emlékkoncerten.
júl. 2
11:29
Szeptember végére eldőlhet, kié lesz a Deejay egykori frekvenciája (HVG)
Szeptember végére eldőlhet, melyik társaság sugározhat műsort a Rádió Deejay egykori frekvenciáján; a médiahatóság a közelmúltban közzétette a hullámsávra kiírt pályázatot, amely szerint az érdeklődők július 24-én nyújthatják be ajánlatukat.
júl. 2
12:08
Még egy díj a lagówi nyári filmfórumon (orientpress)
Lengyelország Lubuskie tartományában július elsején ért véget a lagówi nyári fesztivál és filmfórum. Maja Komorowskát, Elek Judit A hét nyolcadik napja című filmjében nyújtott kimagasló színészi alakításáért, különdíjban részesítette a zsűri.
júl. 2
12:36
Díjazottak - Kisvárda, 2007. (szinhaz.hu)
Szombaton véget ért a XIX. Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja Kisvárdán. Tekintse meg a díjazottak listáját ITT >>>
júl. 2
13:06
Miénk a „Világ leghosszabb koncertje” (orientpress)
192 órán keresztül zenélt 300 művész Balatonfüreden, s ezzel megdöntöttük a világcsúcsot. A „Világ leghosszabb koncertje” Guinness-rekordot eddig Japán tartotta 184 órával.
júl. 2
13:09
Pécs a legnagyobb esélyt puskázza el éppen (HVG)
Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa (EKF) lesz. Ahhoz azonban, hogy a város alkalmas legyen az egész éven át tartó programsorozat megvalósítására, az előkészítést fel kellene gyorsítani. Kornai Gábor, az önkormányzati projektekben tapasztalatokat szerzett AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. elnöke, a Pécsi Tudományegyetem tanára azonban súlyos diagnózist adott a helyzetről a hvg.hu-nak.…
júl. 2
13:17
Július 2-án történt - "Akiért a harang szól" (MaHu)
Ernest Hemingway, a depresszióval valamint paranoiával küzdő, irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett író 1961. július 2-án, 62 éves korában öngyilkosságot követett el.
júl. 2
13:37
EU - Prágából jöttem (szinhaz.hu)
Prágából jöttem, két betűt hoztam, mesterségem címere: PQ, azaz Prágai Quadriennálé. Az idén már 11. alkalommal megrendezett nemzetközi szcenikai, színházépítészeti kiállítás és fesztivál.
júl. 2
14:06
Irán a saját hőseit sem kíméli (ANNO Online)
Állami utasításra hamarosan lerombolják azt az iráni emlékművet, amely a híres síita hősnek, Abu Lulu sírjának ad otthont.
júl. 2
14:52
Bécs után, London előtt- interjú a Söndörgő Együttessel (orientpress)
Muzsikás, Vujicsics, Jánosi. Ez az a névsor, melyhez július 14- én csatlakozik a Söndörgő Együttes: Magyarországról ugyanis e szentendrei zenekar lesz a negyedik, aki abban a hatalmas megtiszteltetésben részesül, hogy koncertet adhat a londoni Queen Elizabeth Hallban. Tizenkét év kemény munka áll mögöttük, az utóbbi időszakban pedig a Vujicsics egykori tanítványaiból önálló, nemzetközi szinten is…
júl. 2
15:17
Vendégjáték - A Médeia sikere (szinhaz.hu)
Sikerrel szerepelt a budapesti Katona József Színház Euripidész: Médeia című előadása Zsámbéki Gábor rendezésében az Izrael Fesztiválon.
júl. 2
15:49
Értünk küzdenek az Autobotok: Transformers (MaHu)
A Transformers egyetlen baja, hogy maguk a készítők sem igazán tudták, mit akarnak kihozni a rég ismerős sztoriból. Így nem túl intuitívan, de legalább nem is zavaróan kevernek egy hősfilmet egy sztenderd képregényalapú tinilávsztorival. A mozijegy árát megéri.
júl. 2
16:13
Vidék - A Negyedik nővér Kisvárdán (szinhaz.hu)
Masszív, rozsdásnak tűnő vasépítményt látunk a Rákóczi-stúdióterem ideiglenes színpadán. Kétoldalt lépcső fut fel, középen ősöreg vörös szőnyeg torkollik egy elhasznált lakásajtóba, melyre széket erősítettek: itt „lakik" a családfő.
júl. 2
17:34
Határontúl - Zene - Tánc Műhely kurzus (szinhaz.hu)
A magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely Nemzetközi Improvizatív Zene-Tánc Műhely kurzust tart 2007. július 16-19. között a belgrádi Francia Kultúrális Központ segítségével.
júl. 2
17:37
Magyar igazgató a párizsi Jazzcolors élén (HVG)
A Párizsban működő 14 külföldi kulturális intézet magyar igazgatót választott Derdák András személyében a Jazzcolors nevű dzsessz-fesztivál élére - tájékoztatott a Párizsi Magyar Intézet.
júl. 2
17:37
A környezetvédelem is része a Hegyalja Fesztiválnak (orientpress)
„Egy nagy nyári fesztivál már nem szerveződhet csak a bulizás köré. Fel kell ismernünk, hogy ez a néhány nap kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a neves zenekarok és a jó programok mentén a környezetvédelem fontosságára és környezettudatos életmódra sarkalljuk azt a sok ezer fiatalt, aki július 11. és 15. között elzarándokol a tokaj-rakamazi Tisza Kempingbe'- mondta a a nyolcadik alkalommal…
júl. 2
17:37
Koenig kapitány visszatér: Alfa-hétvége a Filmmúzeumon (MaHu)
Az Alfa holdbázis című 48 részes, színes angol sci-fi sorozat 1975. és1977. között készült. Annak idején a Magyar Televízió nagy sikerrel vetített belőle néhány epizódot, s a sorozatból valóságos kultfilm vált Magyarországon.
júl. 2
17:49
Budapest - Táncestek (szinhaz.hu)
A Nemzeti Táncszínház minden nyáron a gyönyörű, történelmi múltat sugárzó Karmelita Udvaron rendezi meg táncestjeit, ahol idén is változatos programmal várják a látogatókat hiszen a tánc több stílusát tekinthetik meg ezeken a nyáresteken. Előadásaikon látható lesz néptánc, modern balett, tangó és flamenco is - a műfajok kiválóságainak előadásában.
júl. 2
18:32
Nemzeti: lehet, hogy Jordán december 31. után is marad? (Infostart)
Elképzelhető, hogy mandátuma lejárta után még néhány hónapig irányítja a Nemzeti Színházat távozó igazgatója.
júl. 2
18:33
Ötvenezer eurót kaphat, aki területén a legjobbnak választanak (Népszava)
Az ötödik alkalommal odaítélendő Prima Primissima Díj több újdonsággal is szolgál, mivel bevezették a Junior-, valamint a Jubileumi Prima Primissima Díjat is. Ez utóbbi elismerés megvalósulásához a díjat alapító Demján Sándor az eredeti 1,65 milliárd forintos felajánlásához újabb ajánlatot tett. Mindeközben Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: politikai…
júl. 2
18:34
Megkezdődött a Nemzetközi Karlovy Vary-i filmfesztivál (orientpress)
A Delirious című, Tom DiCillo- rendezte amerikai alkotás bemutatásával pénteken este a nyugat-csehországi Karlovy Varyban ünnepélyes keretek között megnyílt a 42. nemzetközi filmfesztivál. A rangos szemlére két magyar gyártású film kapott meghívást: Kamondi Zoltán Dolina című munkája a hivatalos programban, a Bogdán Árpád által rendezett Boldog új élet az East of the West (Nyugatról Keletre)…
júl. 2
19:28
Hiller-Jordán tárgyalás a Nemzeti jövőjéről (MaHu)
A Nemzeti Színház jövőjéről tárgyalt Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Jordán Tamás, az intézmény december végén távozó vezetője és a társulat több tagja.
júl. 2
19:29
Kobajasi Ken-Icsiro vezényel a Művészetek Palotájában (Népszava)
Kobajasi Ken-Icsiro japán karmester Beethoven IX. szimfóniáját vezényli a Tokiói Filharmonikus Zenekar és Énekkar élén jövő szombaton, július 14-én Budapesten, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
júl. 2
19:34
A Macskák a Szegedi Szabadtéri Játékokon (orientpress)
Július 6-án megkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az immár 76 éves múltra visszatekintő kulturális fesztivál nyitánya a Magyarországon először élő zenével és sztárfellépőkkel bemutatkozó Macskák.
júl. 2
20:31
Dob+basszus - A klasszikus számok elfogyni látszanak (Népszava)
Miről lehet beszélni egy félórás műsorban? Bizony - ahogy mondani szokták - ennyi még a semmire is kevés. És, hát valami ilyesmiről, jelesül a magyar rapről szólt Lévai Balázs Dob+basszus műsora vasárnap. Természetesen attól, hogy egy műfaj nem, vagy csak nagyító alatt láthatóan létezik, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne műsort csinálni belőle. Sőt! Lévai a tőle megszokott alapossággal mélyült…

2007. július 3. kedd

júl. 3
6:11
Augusztusi csemege lesz a Drakula című musical ősbemutatója (Népszava)
Növekszik az érdeklődés a nyári szabadtéri előadások iránt. A fővárosban két játszóhely várja az érdeklődőket, akikből szerencsére nincs hiány. A hazai vendégek mellett sok külföldi turista is szívesen vált jegyet az előadásokra. A nyári szezonban több tízezren szavaznak az amúgy igen gazdag budapesti kulturális kínálatból a szabadtéri színházakra, ahol idén ősbemutatókra is sor kerül.
júl. 3
6:34
Reszkess, Herzigova! Képeinken a 23 éves trónkövetelő, Kim Smith (MaHu)
A szakértők szerint a 23 éves Kimberley Smith a kifutók új trónkövetelője - a csinos barna hajú modell nevét valószínűleg jó párszor halljuk még. Jól nézzék hát meg képeinket - egyrészt érdemes, másrészt még hasznos lehet.
júl. 3
8:31
Nemzeti Kortárs Gyűjtemény: mit, miből, milyen céllal? (HVG)
Június 26-án kelt a Kovács Gábor bankár fémjelezte művészeti alapítvány, a KOGART bejelentése, amely szerint elindul az úgynevezett Nemzeti Kortárs Gyűjtemény létrehozása. Különös fejlemény ez: eleddig nem fordult elő, hogy a kultúrában egy magánkezdeményezés a „nemzeti” jelzővel látta volna el saját magát. A KOGART nemzeti nagyintézményi funkcióra tör, vagy csak nem tudja, mit csinál? (1…
júl. 3
9:22
Újra Budapesten a Buena Vista Social Club (orientpress)
Július 19-én, a Papp László Sportarénában újra nálunk zenél a legendás Buena Vista Social Club. A kubai ritmusok szerelmesei Lopez, Mirabal, Ramos és Galbán muzsikáját élvezhetik a 11 tagú zenekar előadásában. Az együttes a 1990-es években vált világhírűvé: 1997-ben Grammy díjjal jutalmazták. Több mint 5 millió eladott albummal büszkélkedhet.
júl. 3
9:27
Meghalt Beverly Sills (HVG)
Egyszerre volt opera- és médiasztár, aki magazinok címlapján és tv-show-kban szerepelt. Hetvennyolc éves korában rákbetegségben meghalt Beverly Sills amerikai énekesnő.
júl. 3
9:36
Levetkőzött az amerikai Big Brother-sztár - Emily Parr izgató szexi képei! (MaHu)
Levetkőzött a Nuts magazinnak a kiszavazott amerikai valóságshow-sztár, Emily Parr - A szőke szépség a szórakoztatóiparban szeretne maradni, talán ez az első lépés?
júl. 3
9:38
A Titanic sztárja a Lancome új arca! - Szexi képek a szép Kate Winslet-ről (MaHu)
A Lancome francia kozmetikai cég Kate Winslet angol filmsztárt választotta termékei, köztük a Trésor nevű parfümje új arcának.
júl. 3
10:34
„Cigányok útja - a Balkántól egészen Andalúziáig' (orientpress)
Koncertet és előadást rendeznek július 7- én szombaton a Skanzeneben. Az est a RomanoDrom együttes fellépésével és táncházzal kezdődik, melyet az EtnoRom Balkántól Andalúziáig című előadása követ.
júl. 3
11:16
Július 3-án történt - Megszületett Tom Cruise (MaHu)
1962. július 3-án született Tom Criuse, a sármos amerikai színész - Ma a világ egyik legnagyobb sztárja, és immár kisgyermekes apa is.
júl. 3
11:32
Áldott, szép hisztériák Miskolcon (HVG)
A művészet fenséges magaslatából sem lehet nem észrevenni, hogy egy feldúlt lelkiállapotú országban élünk, ahol elképesztő dolgok történhetnek meg velünk. Debussy Pelléas és Mélisande-ja, Poulenc Emberi hangja, Bartók Kékszakállúja a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon – talán szándékkal, de akaratlanul is – erre az összefüggésre hívta föl a figyelmet.
júl. 3
11:34
Fesztivál - Agria Összművészeti Fesztivál (szinhaz.hu)
Júliustól augusztusig nagyszabású összművészeti fesztivált rendez Eger. A programsorozat július 6-án kezdődik a West Side Story című musical bemutatójával.
júl. 3
12:09
A szcientológia miatt bukhat a sztár (ANNO Online)
Nagy felháborodást váltott ki Németországban a hír, mely szerint Tom Cruise játszaná az 1944-es Hitler elleni merénylet történetét feldolgozó film főszerepét. A német védelmi minisztérium és a merénylő, Claus von Stauffenberg fia egyaránt nemtetszését fejezte ki a színész személyével kapcsolatban.
júl. 3
14:16
Vuk, Ludas Matyi és Gombóc Artúr egy falon (Infostart)
Háry János, a Mézga család, Vuk, Gusztáv és még sok rajzfilmhős szerepel együtt a magyar rajzfilmhősök emlékfalán.
júl. 3
14:16
Fődíjat nyert Srdan Golubovic A CSAPDA című filmje (orientpress)
Június 22-30. között rendezték meg Trencsényteplicen az ArtFilm fesztivált. A 15. alkalommal megrendezett nemzetközi seregszemle fődíját az Új Budapest Filmstúdió részvételével készült A csapda című szerb-német-magyar koprodukció nyerte el, melynek rendezője Srdan Golubovic.
júl. 3
14:18
Hollywood duzzogói sztrájkra készülnek (Infostart)
A forgatókönyvírókat legalább annyira becsüljék meg, mint a színészeket és a rendezőket - követelik azok a szerzők, akik világszerte aláírták az erről szóló petíciót. A filmek eredeti ötleteivel előálló, de gyakran mostohán kezelt írók közül az amerikaiak sztrájkra készülnek - derült ki a forgatókönyvírók nemzetközi fesztiválján, az angliai Cheltenham-ben.

Keresés