2007. április 13. péntek

ápr. 13
13:58
Washingtonban lesz vezető karmester Fischer Iván (Infostart)
A washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki Fischer Ivánt. A magyar muzsikus a 2008-2009-es évadban veszi át tisztségét.
ápr. 13
16:57
Nem lesz több állami pénz a kultúrára (Infostart)
Koherens, átfogó és megvalósításra érdemes kulturális politikára törekszik a kulturális tárcavezető. Ezt Hiller István miniszter mondta a Kulcskérdések című közéleti vitasorozatának rendezvényén Budapesten. A politikus szerint a kulturális politikának feladata a nemzeti identitás ápolása és a modern identitás alakítása.

2007. április 15. vasárnap

ápr. 15
9:11
Szabó Magdát és Göncz Árpádot is köszöntik a könyvfesztiválon (Infostart)
Szakmai elismerések átadásával és a kerek születésnapjukat ünneplő írók, költők tiszteletére rendezett irodalmi szalonnal zárul vasárnap a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.
ápr. 15
10:11
Ma kezdődik a Vidéki Színházak Találkozója (Infostart)
Megkezdődik a Vidéki Színházak Találkozója vasárnap Budapesten; a május 4-ig tartó rendezvényen 18 vidéki teátrum 25 előadása látható.
ápr. 15
15:30
Kígyózó sorok a fesztiválon (Infostart)
Csaknem 55 ezren látogattak el a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra a Kongresszusi Központba. A vasárnap záruló négynapos rendezvény díszvendége a kortárs világirodalom egyik legjelentősebb alakja, Umberto Eco, valamint Kanada volt.

2007. április 16. hétfő

ápr. 16
11:24
Egyedülálló zsidó-magyar népzenével lép fel a Muzsikás együttes (Infostart)
Bob Cohen, Yale Strom és Elizabeth Swarz lesz a Muzsikás együttes vendége este a Fővárosi Művelődési Házban, ahol zsidó-magyar népzenét játszanak - közölte Hamar Dániel, a zenekar alapítója.

2007. április 18. szerda

ápr. 18
4:00
Megjelent Tolkien "új" regénye (Infostart)
Hurin gyermekei (Children of Hurin) címmel már kapható a Gyűrűk Ura szerzőjének, J. R. R. Tolkiennek "új" könyve Nagy-Britanniában. A könyvet az író halála után 34 évvel adták ki.
ápr. 18
5:48
Végső búcsú Kaszás Attilától (Infostart)
A Nemzeti Színház parkjában szerdán vesznek végső búcsút Kaszás Attila színművésztől. A temetést szűk családi körben tartják, helyét és időpontját nem hozták nyilvánosságra.
ápr. 18
10:28
Nem süllyed a Titanic (Infostart)
A vártnál jobban hajózik a Titanic - mondta a nemzetközi filmfesztivál igazgatója. Horváth György hozzátette: Antal Nimród nagyon izgul új filmjének budapesti bemutatója miatt.
ápr. 18
13:56
Átvette a Goethe-érmet Tandori Dezső (Infostart)
Tandori Dezső Kossuth-díjas költő, író és műfordító átvette a Goethe-érmet a budapesti Goethe Intézetben.

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
16:42
Alakul a botrány Szolnokon (Infostart)
Nem csillapodnak a viták a szolnoki Szigligeti Színházban az új igazgató kinevezése miatt. Szikora János, a színház hivatalban lévő vezetője megkezdte a szerződések megkötését a társulat tagjaival, elmondásuk szerint arra hivatkozva, hogy konzultált a leendő igazgatóval, Balázs Péterrel, ám az új pályázatot még csak most írták ki a vezetői posztra. A szolnoki társulatból mindössze nyolc színész…

2007. április 20. péntek

ápr. 20
16:36
Végső búcsút vettek Méhes Györgytől (Infostart)
Családtagjai, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút Méhes György írótól, műfordítótól Budapesten, a Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas művész, a Magyar Írószövetség örökös tagja életének 91. évében, április 10-én hunyt el.

2007. április 22. vasárnap

ápr. 22
5:34
Harry Potter nem meztelenkedik tovább (Infostart)
Bár a kritikusok lelkesen fogadták az Equust, amelynek egyik főszereplője a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe, a darabot most mégis leveszik a műsorról, csupán néhány hónappal a premier után.

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
4:10
Kevesebb mint harminc perc alatt elfogyott az összes jegy (Infostart)
Kevesebb mint harminc perc alatt elfogyott a Bon Jovi londoni koncertjére szóló összes belépőjegy.
ápr. 23
4:54
Ismét együtt Hollywood szívtiprói (Infostart)
Újra egy filmben játszik majd az Ocean's eleven két sztárja, George Clooney és Brad Pitt.
ápr. 23
6:27
Magyar filmsiker Amerikában (Infostart)
Jól szerepelt az Egyesült Államokban Antall Nimród rendező új filmje, amely az első hétvégén visszahozta a ráfordított költségek majdnem a felét.
ápr. 23
11:56
Karnyóné boogie-woogie-ja az Operában (Infostart)
Számos zenei műfaj, köztük a népzene, az operett és a boogie-woogie ötvöződik Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című komédiájának operaváltozatában, amelyet május 5-én mutatnak be az Operaházban.
ápr. 23
19:55
Marék Veronika és Alföldi Róbert kapta a Janikovszky-díjat (Infostart)
19,00-ig EMBARGÓ!!! Marék Veronika meseírónak és Alföldi Róbert színművésznek adományozták az első alkalommal odaítélt Janikovszky Éva-díjat - közölte a Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány.

2007. április 24. kedd

ápr. 24
7:53
Szenzációs Monet-képek a tárlaton (Infostart)
Három olyan Claude Monet-képet állítanak ki New Yorkban, amelyet még nem láthatott a nagyközönség.
ápr. 24
16:46
Törőcsik: "A vászon szétrepedt a jelenségétől" (Infostart)
Sokat játszott együtt az életének 70. évében elhunyt Madaras József színművésszel Törőcsik Mari, aki személyes emlékeiről beszélt az InfoRádióban.

2007. április 25. szerda

ápr. 25
7:13
Freskóra bukkantak az étterem alatt (Infostart)
Csaknem kétezer éves freskó maradványaira bukkantak egy olasz étterem alatt Londonban.
ápr. 25
12:31
Félig szcenírozott Trubadúr a Művészetek Palotájában (Infostart)
Verdi Trubadúr című operájával folytatódik a Művészetek Palotájában a félig szcenírozott operaelőadások sorozata. A rendező szerint az előadás több szempontból is különleges.
ápr. 25
13:10
Ismét Afroaid fesztivál a fővárosban (Infostart)
Koncertek és kiállítások várják az afrikai kultúra iránt érdeklődőket az Afroaid fesztiválon szombat este az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Bemutatkozik a táv-örökbefogadási program is.
ápr. 25
19:13
Több mint százmillióért kelt el a graffiti-óriás festménye (Infostart)
Rekordot döntött a művészvilágban a magát gerilla művésznek tituláló Banksy. A korábban botrányos graffitieivel és hamisítványaival ismerté vált művész 288 ezer fontért, azaz több mint 110 millió forintnak megfelelő összegért értékesítette egyik alkotását egy árverésen.

2007. április 26. csütörtök

ápr. 26
14:37
Rejtély, barátság és egy kitüntetés (Infostart)
Körmendi Vilmos zeneszerző-karmester kapta az idén a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete zenei tagozatának elismerését. A Fényes Szabolcs-díjat Bródy János adta át.

2007. április 27. péntek

ápr. 27
4:27
Rúzsa Magdi: "Szerbiában magyar voltam, itt most jugó vagyok" (Infostart)
Az Eurovíziós dalfesztiválra készülő Rúzsa Magdi a Heti Válaszban egyebek mellett arról beszél, hogy egyelőre nem magyar állampolgár. Tartózkodási engedélye van, most kérvényezett letelepedési engedélyt. Az énekesnő szerint nyilván vannak, akik nem kedvelik, nincs ezzel semmi baja, szerinte ez az élet rendje.
ápr. 27
10:26
Meghalt Msztyiszlav Rosztropovics (Infostart)
Elhunyt Msztyiszlav Rosztropovics világhírű orosz csellista, karmester és emberi jogi harcos. A művész hosszú betegség után 81. életévében egy moszkvai klinikán halt meg.

2007. április 28. szombat

ápr. 28
8:37
Sok milliót kaszált az élelmes gyűjtő a lomtalanításkor (Infostart)
Több mint egymillió fontért, vagyis mintegy 400 millió forintért keltek el Francis Bacon festményei és egyéb tárgyai, amelyeket a festő harminc évvel ezelőtt kidobott.

2007. április 30. hétfő

ápr. 30
5:05
A tragikus hirtelenséggel elhunyt színészre emlékeznek (Infostart)
Bertók Lajosra emlékeznek május elsején Debrecenben. A 40 évesen, tragikus hirtelenséggel, tavaly elhunyt Jászai-díjas színművész emlékére emlékszobát és mellszobrot is avatnak - mondta el az esemény szervezője.
ápr. 30
5:33
Az anyagi gondok miatt elsüllyedhet a Titanic (Infostart)
A közönségsiker ellenére üres a kassza, gyakorlatilag semmire nincs fedezet, pedig már most el kellene kezdeni a jövő évi Titanic Fesztivál szervezését - mondta el az InfoRádiónak Horvát György fesztiváligazgató. Hozzátette: az idei rendezvény költségvetésén háromszor kellett módosítani.
ápr. 30
6:00
Erdei Dalnokversennyel emlékeznek Lázár Ervinre (Infostart)
Hétfő este a Művészetek Palotájában kelnek életre a Négyszögletű Kerek Erdő lakói. Az Erdei Dalnokverseny című esten zenével, tánccal, mesével és verssel is emlékeznek a tavaly decemberben elhunyt Lázár Ervinre - mondta Sebő Ferenc, a Sebő Együttes vezetője.
ápr. 30
6:57
Zorán: A hitelesség mindenen átsüt (Infostart)
Május 18-án a Budapest Sportarénában lesz Zorán: Közös szavakból című lemezbemutató turnéjának budapesti koncertje.
ápr. 30
14:37
Gyémántokkal díszített koponya - 18 milliárdért (Infostart)
Rekordáron, ötvenmillió fontért (18 milliárd forintért) kínálnak egy meglehetősen bizarr műalkotást, egy gyémántokkal ékesített emberi koponyát.

2007. május 1. kedd

máj. 1
20:24
A botrányok után végre zenél Paul McCartney (Infostart)
Gyermekkori emlékek ihlették Paul McCartney-t a legújabb albumának készítésekor. A Memory Almost Full című lemez egyik számához a híres francia rendező, Michel Gondry dirigálásával készül videoklip.

2007. május 2. szerda

máj. 2
10:50
Ételmérgezés miatt koncerteket mondtak le (Infostart)
Több koncertjét is törölte amerikai turnéján a Muse és a My Chemical Romance, mivel a zenészek és a kíséret több tagja ételmérgezést kapott.

2007. május 3. csütörtök

máj. 3
3:58
Beteggé tesz Brad Pitt új filmje (Infostart)
Rosszullétet okozhat a Bábel című film megtekintése - erre újsághirdetésben figyelmeztették az alkotás forgalmazói a japán mozilátogatókat. A szigetországban legalább 15 ember panaszkodott rosszullétre a film alatt a helyi bemutató, április 28-ika óta.
máj. 3
10:01
Géppuska mint műláb: Tarantino kénytelen ismét vágni (Infostart)
Nagyot bukott Quentin Tarantino és barátja, Robert Rodriguez közös dupla filmje, a Grindhouse, a páros ezért kénytelen újravágni az elkészült anyagot.
máj. 3
11:19
Ismét nyomtatásban a híres Antall-interjú (Infostart)
Nagyszeben, Kassa, valamint Prága múltja és jelene is megismerhető az Európai Utas című folyóirat legújabb lapszámából.
máj. 3
11:54
Meztelen alakok lepik el Londont (Infostart)
Életnagyságú, meztelen szobrok kerülnek majd a brit főváros főbb pontjaira és híres épületeire, hogy felhívják a figyelmet az őket alkotó művész új kiállítására.
máj. 3
12:40
"Már az egész színházi szakmát összeugrasztották" (Infostart)
Javában zajlanak az egyeztetések a készülő színházi törvényről a szakmán belül és a minisztériumban is. A színházi szakma azonban - úgy tűnik - nagyon megosztott a kérdésben.
máj. 3
17:33
Nyolc díjat kaptak magyar filmek Houstonban (Infostart)
Nyolc díjat kaptak a meghívott magyar alkotások Houstonban, a 40. alkalommal megrendezett WorldFest nemzetközi filmfesztiválon. A jubileumi rendezvényre, amelyen a világ friss filmterméséből mutattak be válogatást, két magyar játékfilmet hívtak meg.

2007. május 4. péntek

máj. 4
9:12
Paul McCartney megverte Stinget (Infostart)
Hiába fanyalogtak a komolyzene purista hívei, az ítészek ezúttal Sir Paul McCartney Ecce Cor Meum (Nézd a szívem!) című művét találták az idei év legjobb klasszikus lemezének. A vert mezőnyben szerepel Sting 16. századi zenét tartalmazó albuma is.
máj. 4
14:05
Borat alakíthatja Freddie Mercuryt (Infostart)
Sacha Baron Cohen alakíthatja a Queen zenekar legendás énekesét, Freddie Mercuryt a róla szóló filmben.
máj. 4
16:35
Elkérte a cigányzenész hegedűjét a New York-i filharmonikusok vezetője (Infostart)
Tizennégy év után, pénteken és szombaton este ismét Budapesten adnak koncertet a New York-i filharmonikusok. A New York-i Filharmonikus Zenekart péntek és szombat este Lorin Maazel vezényli a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

2007. május 6. vasárnap

máj. 6
7:04
Lehúzták a Pókember 3-at a kritikusok (Infostart)
Nem fogadták valami lelkesen a kritikusok a pénteken vetíteni kezdett Pókember 3 című filmet. Nyoma sincs az első két részt övező osztatlan lelkesedésnek, ettől persze még kasszasiker lehet a negyedmilliárd dollárból (45 milliárd forint) elkészített alkotás.
máj. 6
7:09
Alföldi: Majd belehaltam, mikor nézők előtt kellett énekelni (Infostart)
Hangoztatja, hogy ő csak hályogkovács módjára énekel, mégis már a második musical főszerepét alakítja a Madách Színházban. Alföldi Róberttel két éve arról beszélgettünk, rendezőként vagy színészként képzeli-e el a jövőjét. Akkor azt mondta, tíz éven belül már csak rendezni fog. Azóta mégis többet látjuk színpadon és filmen is. A színész a Madách Színház Édeskettes hármasban című darabjának…

2007. május 7. hétfő

máj. 7
6:20
Visszatérnek a tőzsdecápák (Infostart)
Húsz év után készül a Magyarországon Tőzsdecápák címmel vetített Wall Street című film folytatása.
máj. 7
10:19
Ön melyik filmet nézné meg ismét? (Infostart)
A Csillagok háborúja trilógia és a Dirty Dancing az a két film, amelyet az emberek legszívesebben néznek meg újra és újra.
máj. 7
14:38
Kosztolányi művei szabadon felhasználhatóak (Infostart)
2008-tól bárki engedély nélkül kiadhatja, vagy felhasználhatja József Attila műveit. A jogszabály ugyanis a szerző halála után hetven évig kötelezi a kiadókat arra, hogy hozzájárulást kérjenek, illetve jogdíjat fizessenek az örökösöknek. Az 1936-ben elhunyt Kosztolányi Dezső esetében már idén lejárt a védelmi idő, az 1938-ban meghalt Karinthy Frigyes műveit pedig 2009-től nem óvja a szerzői jog.
máj. 7
16:16
Kéziratos kincsek az Akadémián (Infostart)
Reprezentatív kiállítás nyílt a Magyar Tudományos Akadémián, amely az iszlám, a hebraisztika és a kereszténység emlékeit mutatja be. A tárlat anyagát a közeljövőben esszékkel, kulturális háttérrel kiegészítve, könyv alakban is megjelentetik.

Keresés