2018. január 1. hétfő

jan. 1
10:36
Szájon vágta tanárát és leejtett egy híres színészt – hetvenöt éve halt meg Rejtő Jenő (hirado.hu)
1943. január 1-jén halt meg az ukrajnai Jevdokovóban a munkaszolgálatra hurcolt Rejtő Jenő, alias P. Howard, a magyar szórakoztató irodalom egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.
jan. 1
10:39
2017 legnagyobb durranásai (Infostart)
Az eladási listák tetején Bödőcs Tibor irodalmi paródiakötete végzett.
jan. 1
11:09
Filmőrület vár ránk 2018-ban a mozikban (Infostart)
Közönségsiker várományos a Herendi Gábor rendezte Valami Amerika 3, az egyik leginkább várt magyar film pedig Nemes Jeles László Sunset című alkotása lesz jövőre – mondta az InfoRádiónak Kárpáti György filmkritikus. Hozzátette, hogy soha annyi folytatás nem készült még amerikai filmeknek, mint amennyi 2018-ban fog.
jan. 1
11:27
Az új Star Wars lett 2017 legsikeresebb filmje, átlépte az egymilliárdos bevételt (Blikk)
Átlépte az egymilliárd dolláros jegybevételt a Star Wars - Az utolsó Jedik című sci-fi az év utolsó hétvégéjén, és ezzel az észak-amerikai piac legsikeresebb filmje lett 2017-ben.
jan. 1
11:45
Több kulturális jogszabály változik január elsejétől (autopro)
Január elsejétől változik az előadóművészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény. Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatályba lépésével emellett egyszerűsödik több, a kulturális ágaz
jan. 1
17:12
Szarvas József volt Szabó Anett vendége (autopro)
Szarvas József 1958-ban, Debrecenben született. Jászai Mari-díjas magyar színész. 1977-1983 között segédszínész volt szülővárosában. 1983-1987 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult. 1987-1997 között a Vígszínház tagja volt.
jan. 1
19:24
Fábry: Optimista időszak volt a rendszerváltás utáni (hirado.hu)
A humorista a Kossuth Rádió 25 éve történt című magazinműsorának mesélt a 90-es évek időszakának rádiókabaréjáról, humoristáiról, buktatóiról és örömeiről, pályakezdéséről.
jan. 1
20:27
Így nézték meg az új Star Warst a Nemzetközi Űrállomáson (Blikk)
Levetítették az új Star Wars-filmet a NASA űrhajósainak, méghozzá kint az űrben.

2018. január 2. kedd

jan. 2
6:00
Százhetvenöt éve bolyog az a bizonyos hollandi (hirado.hu)
Richard Wagner első jelentős, önálló stílusú műve az operarepertoár máig világszerte kedvelt darabja.
jan. 2
6:54
Visszakérjük az irodalmunkat! (autopro)
„Ami azután következett, az olyan volt, mint valami rossz álom. A költő úgy vágta szájon a görög díjbirkózót, hogy az repedt állkapoccsal röpült egy vasoszlopnak, és elájult. Aztán egyetlen könnyed mozdulattal a kanadai favágót fél kézzel nekicsapta a társainak. […] A több mint huszonkét oldalas verset azután már feszült figyelemmel hallgatták végi
jan. 2
11:18
Kortárs szerzők kapnak segítséget a Színházi Dramaturgok Céhe nyílt fórumán (hirado.hu)
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban négy napon át tart majd fórum, amelyre ötven fiatal szerző küldte el pályamunkáját.
jan. 2
12:12
Koncerttel köszöntötték az új évet a Virtuózok (hirado.hu)
A fiatal művészek ezúttal két alkalommal is koncertet adtak a Zeneakadémián.
jan. 2
13:18
Újév-köszöntés a Müpában (autopro)
„Az egek teremtő, csillagok építő, menynek-földnek Istene, / Az kit ez világra, szabadulásunkra, szép szűzleány szüle, / Ez új esztendőnek, ti kegyelmeteknek kezdetit megszentelje! / Békesség, boldogság, bor, búza, gazdagság házatokat újítsa!
jan. 2
14:12
Egy tanév a szakmunkásképzőben (autopro)
Tegnap volt 75 éve, hogy 37 éves korában munkaszolgálatosként meghalt a Szovjetunió területén, a hivatalos irat szerint egy kis faluban, Jevdakovóban, röviddel a doni áttörést megelőzően. A dráma- és kalandregényíró Rejtő Jenő emlékének ajánljuk a következő írást.
jan. 2
14:27
A Jóbarátoktól a Jóapátokig (Blikk)
Adam élete fenekestül felfordul, amikor a felesége újra dolgozni kezd, és az ő nyakába szakad a gyereknevelés minden gondja. A most induló amerikai vígjátéksorozat minden hétköznap 19.00-tól látható a Viasat3-n.
jan. 2
14:30
A magyar film új aranykorát hozta el 2017 (hirado.hu)
A világ legkülönbözőbb filmfesztiváljain összesen 67 díjat arattak a magyar filmek, és több mint 1 millió nézőt ültettek le a hazai mozikban. A tavalyi év a magyar film új aranykorát hozta el, melyben az alkotások határon túl és és azon belül is sikert sikerre halmoztak.
jan. 2
14:54
Példátlan botrányokat okozott ez a darab – hamarosan bemutatják (hirado.hu)
A Centrál Színház Ibsen egyik ritkán játszott darabját tűzi műsorára Básti Julival, Gáspár Tiborral és Gáspár Sándorral a főbb szerepekben.
jan. 2
15:42
Faragó Laura ujjlenyomata (autopro)
A magyar népballada és a Biblia címmel az elmúlt év végén jelent meg Faragó Laura, Magyar Érdemrend tisztkeresztje-díjas énekművész kötete. A könyv és CD-melléklete értékességét már önmagában az ismert és kevéssé ismert balladák szövegének és a hozzájuk tartozó dallamkincsnek a rögzítése is szavatolná, ez a különleges kiadvány azonban több puszta d
jan. 2
16:21
Év eleji improvizációk Lajkó Félixszel (Infostart)
Csütörtökön szóló estjével nyitja az évet a Zeneakadémián Lajkó Félix. A hegedűművész azt ígérte: a koncert több mint fele improvizáció lesz. Hétfőn pedig a Müpában az idei WOMEX-et is megnyitó lengyel Volosival és Alexander Balanescuval muzsikálnak majd közösen.
jan. 2
17:45
Fotóregény-pályázatot hirdetnek Cseh Tamás és Bereményi Géza lemezeire (Blikk)
A Corvina Kiadó fényképregény-pályázatot hirdetett Bereményi Géza és Vető János közös műve, az Antoine és Desiré kapcsán. A könyv alcíme: fényképregény az 1970-es évekből.
jan. 2
18:39
Ő a világ legnagyobb showmanje – Ismerje meg a Barnum-sztorit (Blikk)
A cirkusz maga a csoda. A csodatévő pedig P.T. Barnum. A legendás Barnum cirkusz alapítójának hihetetlen ötletei voltak, és ami a lényeg, meg is valósította őket. Mások viszont gátlástalan szélhámosnak, pénzcsinálónak tartották. Az ellentmondásos figura életét idézi meg A legnagyobb showman című film.
jan. 2
18:42
Világhírű énekesek is részt vettek Mága Zoltán újévi koncertjén (hirado.hu)
Világhírű énekesek, köztük Katharine McPhee amerikai előadó, Aida Garifullina tatár származású énekes, valamint a többszörös Grammy-díjas David Foster is részt vett Mága Zoltán hegedűművész 10. Budapesti Újévi Koncertjén a budapesti Arénában.

2018. január 3. szerda

jan. 3
7:00
Európai cirkuszcsúcsot tartanak Budapesten (autopro)
A magyar fővárosban kezdik megünnepelni az európai cirkuszművészet születésének 250. évfordulóját. A négy földrészről érkező fellépők számai között sok kísérletező is lesz, de nem hiányoznak majd a klasszikus, hagyományos cirkuszi attrakciók sem. Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával beszélgettünk a január 8. és 14. között megrendez
jan. 3
7:33
Tett az erkölcsre a szörnyszülöttek ura – A Barnum-sztori (2. rész) (Blikk)
Egyesek szerint P.T. Barnum a világ legnagyobb showman-je volt, mások szerint gátlástalan szélhámos és pénzcsináló. Az életéről szóló filmben Hugh Jackman kelti életre. Itt a Barnum-sztori második része!
jan. 3
10:12
2017 legjobb alkotásai 80 művésztől egy tárlaton (hirado.hu)
Kiállítás nyílt a felújított Nagybányai festőtelepen, ahol a szobroktól a tájképeken át egészen a kortárs festészetig változatos műfajú és témájú műveket láthatunk.
jan. 3
10:54
Nagy szavak nélkül az igazi szeretetről (autopro)
Visky András erdélyi költő, író, drámaíró Nevezd csak szeretetnek című kötete tovább építi azt a sajátos versnyelvet, amely a szerző korábbi műveire is jellemző: rávilágít a mindennapi életben megfigyelhető biblikusságra, és rendkívül eredeti és érvényes, teljesen mai módon mutatja be mindezeket. Új kötete lehengerlő, megrendítő és nagyon különlege
jan. 3
12:33
Budapesten kitör a cirkusz (Infostart)
Budapesten kezdik ünnepelni az európai cirkuszművészet születésének 250. évfordulóját. A négy földrészről érkező fellépők számai között sok kísérletező is lesz, de nem hiányoznak majd a klasszikus, hagyományos cirkuszi attrakciók sem – írja a Magyar Idők.
jan. 3
13:00
Újratöltött magyar versek (autopro)
A Hungarikum Pódiumon (Vörösmarty tér 7–8.) januárban négy alkalommal is látható a Q – Klasszikusok Újratöltve egyfelvonásos interaktív zenés komédia. Célja nem komolyabb, mint komolytalannak lenni, nem több, mint megszólítani a fiatal közönséget és nem kevesebb, mint szórakoztatni – vegytiszta örömmel.
jan. 3
14:12
Csak röhögünk a kiszolgáltatottságunkon (autopro)
Folyóügy – #magyarvalóság egy felvonásban címmel mutatták be szeptemberben a Braun Barna abszurd jeleneteiből összeállított szkeccsdarabot az RS9 Színházban, Csáki Rita rendezésében. Január hatodikán és hetedikén ismét műsorra tűzik.
jan. 3
14:54
Már a Carmen opera sem lehet a régi (hirado.hu)
A nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet a Carmen új firenzei bemutatója. Radikálisan új befejezéssel játsszák a világ egyik leghíresebb operáját, a Carment a hétvégétől egy firenzei operaszínpadon: nem szúrják le a hősnőt, mert szembeszáll gyilkosával – számolt be róla a The Daily Telegraph.
jan. 3
15:12
Egy igazi szimfónia Párizshoz (hirado.hu)
Micheller Myrtill egyike a francia sanzonok leghitelesebb magyar előadóinak. A jazz-énekesnő most saját együttese és az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében áll színpadra a Müpában, hogy Yves Montand, Edith Piaf, Charles Aznavour, Dalida, Joe Dassin és Michel Legrand dalait szólaltassa meg.
jan. 3
17:45
Mi történik, ha eltűnik a Föld? Áprilisban érkezik az új Cloverfield-film (Blikk)
Áprilisban mutatják be a harmadik Cloverfield filmet a mozikban.
jan. 3
20:27
Hamarosan indul a Válótársak új évada – Most belenézhet premier előtt (Blikk)
Január 4-én indul az RTL Klub sorozatának harmadik évada. A Válótársak című sorozat legújabb évada rengeteg izgalmas fordulatot, dráma pillanatot tartogat. Most premier előtt megnézheti, hogy a Lengyel Tamás és Földes Eszter által alakított pár sorsa hogyan alakul.

2018. január 4. csütörtök

jan. 4
7:00
Számkivetettek boldogsága (autopro)
P. T. Barnum életének és életművének valós eseményeit veszi alapul a korábban effektesként dolgozó, első filmes Michael Gracey rendező A legnagyobb showman című musicalje. A sztárokat felvonultató zenés film perfekt alkotás, profin kivitelezett iparosmunka, amiben minden megvan, ami egy jó musical sajátja, s csak két dolog ­hiányzik belőle: a lélek
jan. 4
7:15
Dalra fakad és táncra perdül az X-Men Farkasa – A Barnum-sztori (3. rész) (Blikk)
Hugh Jackman a pénzét is kockára tette, hogy sikerre vigye A világ legnagyobb showman-jének történetét. Itt a Barnum-sztori harmadik, befejező része!
jan. 4
10:09
Új részletek is vannak A cigánybáró előadásában (Infostart)
Jókai Mór ajánlotta Johann Straussnak a budapesti látogatása alkalmával az egyik kisregényét, ebből született a sokat játszott színpadi mű. Az Erkel Színházban Szinetár Miklós rendezésében most egy újabb verziót láthat a közönség, erről beszélt az InfoRádióban.
jan. 4
10:51
Az idén is nézünk majd, mint a moziban (Infostart)
Szász János új alkotása nyitja idén a magyar filmek bemutatóinak sorát, de 2018-ban érkezik a mozikba az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje, Pálfi György Az Úr hangja című alkotása és a Liza, a rókatündért jegyző Ujj Mészáros Károly skandináv típusú krimije.
jan. 4
11:12
Batang felé - A fontos dolgok mindig két ember között történnek (hirado.hu)
Koltai Róbertet egy új színdarabban láthatjuk, amelyben egy idős, elbutuló férfi szerepében tűnik fel.
jan. 4
12:00
Komolyan vette a liberális kulimászt (autopro)
Sosem tudtam eldönteni, hogy Kovács István filozófus egysze­rűen önsorsromboló vagy a végletekig bátor ember, aki körömszakad­táig ragaszkodik az elveihez. Csillogó sikerekkel induló útja mindenesetre a semmibe vezetett.
jan. 4
12:18
Csak a puszta élvezetért nem ment soha Cannes-ba Cate Blanchett (hirado.hu)
A kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő sokszor járt már Cannes-ban, most egészen új szerepkörben látogat a városba.
jan. 4
12:39
Élő adásban szakadt le a díszlet az ATV műsorában – Így reagált a váratlan fordulatra a műsorvezető (Blikk)
A fenti videón megnézheti az ATV Fórum című élő műsorában történt technikai bakit, és persze azt is, hogyan reagált minderre Somos András, a műsor vezetője.
jan. 4
13:45
Elhunyt Csák Máté (Infostart)
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Csák Máté, okleveles építészmérnök, festőművész, humanista gondolkodó, a magyar kortárs művészet támogatója és gyűjtője - közölte a család az MTI-vel csütörtökön.
jan. 4
13:48
Hamarosan indul a Dal 2018 (hirado.hu)
Az első felvezetőműsor szombaton fél nyolctól lesz látható a Dunán, a második január 13-án.
jan. 4
13:54
Hamarosan indul a Dal 2018 (hirado.hu)
Az első felvezetőműsor szombaton fél nyolctól lesz látható a Dunán, a második január 13-án.
jan. 4
14:12
Vikidál, Zeffer, Mobilmánia (autopro)
Szombat este hét órakor kétfelvonásos jubileumi koncertkavalkád kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában: Vikidál Gyula idén hetvenéves, Zeffer András hatvanéves, az egykori P. Mobil-tagokból alakult rockegyüttes, a Mobilmánia pedig kereken tíz esztendős.
jan. 4
15:54
Kulinária és szakralitás, gyomor és lélek együtt (autopro)
Nem tudom, más népeknél hogy megy mostanság, de minálunk még mindig akkora metafizikája van a táplálkozásnak, hogy alig fér a konyhába. A vezető hazai gasztronómiai magazin, a Magyar Konyha ünnepi kiadásában hatalmas a merítés, és ahogy már megszokhattuk, az interjúk, receptek, a séfek és éttermek bemutatása mellé bőven kapunk kultúrtörténeti vonat
jan. 4
16:00
A Dal: Schell Judit számára igazi kihívás a zsűrizés (hirado.hu)
Schell Judit, A Dal zsűrijének új tagja izgalommal várja a szombat esti élő adásokat.
jan. 4
16:30
Woody Allen egyik nagy kedvencét próbálják a Madáchban (hirado.hu)
A Hatalmas Aphroditét Valló Péter rendezi, az olvasópróbák már elkezdődtek.
jan. 4
17:27
Őrült meglepetés a KFT-től: hallgassa meg az Afrikát szuahéli nyelven (Blikk)
A KFT együttes egy ajándékkal lepte meg rajongóit az új évre.
jan. 4
17:36
Hibázott a sorsjegyárus, ötmillió dollárt nyert egy nő (Spa Trend Online)
Két hétig könyvjelzőként használta, aztán egyszer csak lekaparta.

Keresés