2018. január 1. hétfő

jan. 1
0:36
Mit jelentenek újévi szokásaink? (ProfitLine)
Az újévhez kötődő népszokások célja, hogy segítsék a következő évi bőség megteremtését, ennek megfelelően étkeztek és cselekedtek az emberek - mondta Tátrai Zsuzsanna, a Magyar Tudományos Akadémia néprajztudományi intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa vasárnap az M1 aktuális csatornán.
jan. 1
1:36
Mindig tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart! (ProfitLine)
Áder János köztársasági elnök azt kívánta újévi köszöntőjében, hogy legyen erőnk mindig, minden helyzetben tisztelni a másikban az embert, egymásban a magyart.
jan. 1
3:00
Alig nőtt a feltárt olaj- és gázkészlet (NRGreport)
A világ idén feltárt olaj- és gázkészlete 6,7 milliárd hordó (1 hordó=159 liter) olajegyenértékű volt, a legkevesebb a negyvenes évek óta.
jan. 1
4:42
Hétfőtől hat hónapon át Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnökségét (ProfitLine)
Hétfőtől hat hónapon át Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a kelet-balkáni állam Észtországtól veszi át, s júliusban Ausztriának adja tovább a tisztséget.
jan. 1
4:46
Több családokat érintő jogszabály változik (ProfitLine)
Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével, így egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tar
jan. 1
5:36
Sokan kerülnek kórházba szilveszterkor (ProfitLine)
Szilveszterkor kiugróan magas szerepet játszik a betegek kórházba kerülésénél az alkohol. Erről Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában beszélt.
jan. 1
6:36
Trump Twitter-bejegyzésekben ünnepelt (ProfitLine)
Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésekben ünnepelte elnöksége első esztendejét. Donald Trump, aki még mindig floridai birtokán, Mar-a-Lagóban tartózkodik, egymás után több miniblog-bejegyzést tett közzé.
jan. 1
6:48
Hogyan lehet töröltetni az interneten megjelent személyes információkat? (Adózóna)
Hol és miként lehet töröltetni a magánszemély nevének a Google-ba vagy más internetes forráshelyre történő beütése után megjelenő internetes információt? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.
jan. 1
7:48
Így adózunk 2018-ban: bomba újítás is jön (Portfolio)
Lényeges változások léptek életbe ma a hazai adózásban és nemcsak azért, mert több fontos adókulcs is változik. Elég csak az adózás rendjéről szóló törvény módosítására gondolni, de az online számlázás élesítése még fontosabb...
jan. 1
7:54
Ezek voltak 2017 legfontosabb gazdasági változásai (AQUA)
Jóval nagyobb sebességre kapcsolt 2017-ben a magyar gazdaság, oly mértékben, hogy az az előzetes várakozásokat is felülmúlta. A gyorsulást a lakossági fogyasztás bővülése és a beruházások mértékének növekedése is segítette. Jól teljesített a GDP, bővült a foglalkoztatottság, nőttek a keresetek. A hirado.hu összefoglalta a magyar gazdaság változásai
jan. 1
8:00
Máris új pénzforrást talált Észak-Korea (Portfolio)
Komoly pénzügyi támogatást követel Japántól Észak-Korea a titkosszolgálata által elfogott japán állampolgárok elengedéséért cserébe - írta hétfőn a Mainicsi Sinbun című japán napilap. "Kim Dzsong Un nem tesz semmilyen lépést...
jan. 1
8:06
Kitett magáért tavaly a Kaspersky (TőzsdeFórum)
Tavaly a Kaspersky Lab 360 ezer rosszindulatú fájlt észlelt naponta, ami 11,5 százalékos növekedés az előző évhez képest. A két évvel ezelőtti enyhe csökkenés után idén második alkalommal tapasztalhatunk a kibercsapdák számában jelentős emelkedést.
jan. 1
8:27
Van családod? Mától a te életed is gyökeresen megváltozik (Privátbankár)
Több, a családokat érintő jogszabály is változik január elsejével, ami elsősorban pénzbeli támogatást jelent majd a gyerekeseknek. Nő a gyed, könnyebb lesz megszabadulni a diákhiteltől és a lakáson lévő hitelektől is. Ráadásul életbe lép az új polgári perrendtartás, így probléma esetén – elvileg – gyorsabban és szakszerűbben lehet bírósághoz fordul
jan. 1
8:36
Nagy-Britannia megnövelt biztonsági intézkedésekkel fogadta az újévet (ProfitLine)
Fokozott biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeken több százezren vettek részt.
jan. 1
8:54
Ezek a családok járnak jobban idén (Adózóna)
Az egy és a három, illetve annál több gyermeket nevelők családi adókedvezménye nem változik idén, a kétgyermekes családok kasszája viszont havonta 5 ezer forinttal gyarapszik, amennyiben a teljes kedvezményt igénybe tudják venni.
jan. 1
8:54
Uniós szintű változás az adatvédelemben (TőzsdeFórum)
Így érinti a magyar állampolgárt érint a GDPR, az unió új adatvédelmi rendelete. Ezek a legfontosabb tudnivalók.
jan. 1
9:24
Felforgathatja kormányát januárban Theresa May (Portfolio)
Komoly kormányátalakításra készül januárban Theresa May, aki akár öt miniszterét is menesztheti - írja a Bloomberg a Sunday Times cikkét idézve. A brit lap szerint akár Boris Johnson külügyminiszter szerepe is változhat, a pénzügyminiszter...
jan. 1
9:36
Jelentős adóváltozások lesznek Romániában (ProfitLine)
Január 1-jével jelentős adóváltozások lépnek hatályba Romániában, csökken a személyi jövedelemadó, a társadalombiztosítási járulékok fizetése áthárul az alkalmazottakra, a kormány viszont arra számít, hogy összességében nem módosulnak az adóterhek az állampolgárok és a vállalkozások számára.
jan. 1
9:42
Venezuelában 40 százalékkal növelik a minimálbért (444.hu)
Az intézkedés várhatóan tovább növeli a hiperinflációt.
jan. 1
9:48
Alávághat a lakásáfa az építőiparnak (TőzsdeFórum)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter InfoRádiónak adott novemberi interjúja alapján nem várható, hogy a 2019. december 31-ét követően sor kerülne az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcs meghosszabbítására.
jan. 1
9:54
Több pénzt hoz a családoknak az új év (vg.hu)
Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével, így egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tar
jan. 1
10:12
40 százalékkal emelik a minimálbért, mégis tovább szenvedhet a világ legcsóróbb országa (Portfolio)
Venezuelában januártól 40 százalékkal nő a minimálbér - jelentette be Nicolás Maduro, az ország államfője. Televíziós beszédében Maduro közölte, hogy a magasabb bérek megvédik a dolgozókat "Washingtonnak" a szocializmus szabotálását...
jan. 1
10:27
Durván nő a venezuelai minimálbér, még sincs ok az örömre (vg.hu)
Venezuelában januártól 40 százalékkal, 797 510 bolívarra nő a minimálbér. A lépés várhatóan tovább növeli az inflációt a válságban lévő országban.
jan. 1
10:36
A szecesszió még ma is rabul ejti az emberiséget (TőzsdeFórum)
Kiállítást rendeztek.
jan. 1
11:00
Mi számít saját kocsinak? Új költségelszámolási szabályok (Adózóna)
Január 1-jétől néhány pontban változtak a személyijövedelemadó-törvény költségelszámolást érintő szabályai – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
jan. 1
11:24
Innovatív ötletekre vadásznak (TőzsdeFórum)
Az innovatív ötletek és az azokat hasznosítani tudó nagyvállalatok gyakran a legjobb szándék esetén sem találnak egymásra.
jan. 1
11:33
Idén is folytatódik az adócsökkentés (vg.hu)
Az újév újabb adócsökkentéseket hoz a hazai vállalkozásoknak. A kormány az újabb adócsökkentésekkel tovább szeretné növelni a magyar vállalkozások versenyképességét és segíteni őket abban, hogy a dolgozók bérét emelni tudják – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
jan. 1
11:36
Kisfiú lett az első fővárosi újszülött baba (ProfitLine)
A fővárosi Szent István kórházban született 2018 első budapesti újszülöttje.
jan. 1
11:36
Nagy a forgalom a bankokban: hasítanak a személyi kölcsönök (Pénzcentrum)
A jegybank hivatalos adatai szerint idén az újonnan folyósított személyi hitelek összege 47 százalékkal 228 milliárd forintra emelkedett a magyarországi piacon. A személyi hitelek iránti keresletet fokozza az, hogy sok háztartás a korábbi...
jan. 1
12:06
Idén csak úgy durroghatnak a lufik (Portfolio)
Évek óta emelkedő részvénypiacok, folyamatosan új csúcsra dráguló lakások és bitcoin-őrület után mi is lehet vajon a legnagyobb kockázat 2018-ban? A válasz: ha ezek a lufik kipukkadnak. Újévi cikksorozatunk második része, a negatív...
jan. 1
12:09
Azt hitted, Budapest drága? Szétnéztél már Európában? (Privátbankár)
Budapest lakásárai kifejezetten olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román számít olcsóbbnak. Ugyanakkor a budapesti lakásár kevésbé megfizethető az itt élők számára, mint a prágai vagy varsóiak számára. Nálunk a használt lakásokért 884 ezret, az újakért akár 1,4-1,8 m
jan. 1
12:36
Háromezerszer riasztották a mentőket országszerte (ProfitLine)
Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 1
12:36
Olcsóak a fővárosi lakások, csak nem az itt élőknek (TőzsdeFórum)
Budapest lakásárai olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román az olcsóbb.
jan. 1
12:39
Olcsónak számít a budapesti lakás, de többet dolgozunk érte (vg.hu)
Budapest lakásárai olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román az olcsóbb. Ugyanakkor a budapesti lakásár kevésbé megfizethető az itt élők számára, mint a prágai vagy varsóiak számára. Nálunk a használt lakásokért 884 ezret, az újakért 1,4-1,8 millió forintot fizetünk n
jan. 1
13:06
Itt vannak az új adóztatási számlaszámok (Adózóna)
Közzétette az adóhatóság a költségvetési számlaszámok jegyzékét.
jan. 1
13:06
Hosszú, boldog életre vágysz? A világ legidősebb emberei elárulták a titkot (Pénzcentrum)
Rohanás, állandó időhiány, stressz. Sokak számára ilyenek a dolgos hétköznapok. Ámulva hallgatjuk a sztorikat azokról, akik már túl vannak a 100. születésnapjukon, jó egészségnek örvendnek és nyugodt, kiegyensúlyozott élnek. Tényleg...
jan. 1
13:06
Innovatív ötletekre vadásznak a nagyvállalatok (TőzsdeFórum)
Az innovatív ötletek és az azokat hasznosítani tudó nagyvállalatok gyakran a legjobb szándék esetén sem találnak egymásra.
jan. 1
13:24
A korszerű cégek aranyszabályai (TőzsdeFórum)
Néhány éve, amikor a startupok elkezdték meghódítani a világot, új módszertanokkal ismerkedett meg a világ. A "klasszikus" vállalkozók viszont szkeptikusan fogadták a friss tanokat, állították egy nagy szervezetnél már nem lehet bevezetni.
jan. 1
13:36
Mától egyes kulturális jogszabályok is változnak (ProfitLine)
Január elsejétől változik az előadóművészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény. Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatályba lépésével emellett egyszerűsödik több, a kulturális ágaz
jan. 1
14:06
Új lendületet kaphat a magyar hal fogyasztása (hirado.hu)
Ugyan szeretjük a halat, de évek óta keveset fogyasztunk belőle – s ez most talán gyökeresen megváltozhat. A folytatódó áfacsökkentés következő körében a fogyasztásra szánt hal és az abból készült félkész termékek áfája csökkenhet. A szakma várakozása szerint ez elő fogja segíteni, hogy halból, főleg a magyar halból többet fogyasszunk.
jan. 1
14:18
Fejlesztésre szorul az orvostechnológia (TőzsdeFórum)
Fejleszteni szeretné a magyarországi orvostechnológiai ipart a kormány.
jan. 1
14:36
Hetvenen kerültek detoxikálóba a fővárosban (ProfitLine)
A megszokottnál kevesebben, de a mostani szilveszteren is csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban - hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
jan. 1
14:57
Figyelmeztetni kell a fogyasztókat, hogy milyen mézet esznek (Infostart)
A szakértő szerint a magyar méhészek háromszor annyi mézet állítanak elő, mint amennyit belföldön el lehetne adni, de a Kínából érkező rossz minőségű dömpingárúval képtelenség felvenni a versenyt.
jan. 1
15:12
Már ezeket az ügyeket is elektronikusan intézheti (Adózóna)
Január elsejétől a rendőrség biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét – hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.
jan. 1
15:12
Egy alapítvány a pénzügyi tudatosságért (TőzsdeFórum)
Ismételten izgalmas előadásokkal várta november 29-én a középiskolai iskolahálózatának tagjait a Pénziránytű Alapítvány. Az ingyenes rendezvényen a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott intézmények képviselőinek volt lehetősége részt venni.
jan. 1
15:27
Végre jó helyre megy a béremelés – most ők kapnak pluszpénzt (Privátbankár)
Pluszpénz jut az OMSZ-nek.
jan. 1
15:36
Kisebb tüzeket okoztak a tűzijátékok (ProfitLine)
Országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat szilveszterkor - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.
jan. 1
15:57
Szoros volt a verseny: megvan az év hala (Privátbankár)
2010 óta mindig megválasztják az év kedvenc halát.
jan. 1
16:06
Hat kihívás, ami elé a holnap internetje állít (TőzsdeFórum)
Hat kibervédelmi jóslat
jan. 1
16:12
Mit hoz a jövő a lakáspiacon? (Portfolio)
A lakáspiaci folyamatokat nézve sokan kíváncsiak arra, hogy vajon meddig tarthat a mostani áremelkedés, mikor jöhet el az újabb fordulat ideje. Számíthatunk-e arra, hogy a jövőben újra visszaesnek az árak a néhány évvel ezelőtti szintre...

Keresés