2018. január 1. hétfő

jan. 1
0:36
Mit jelentenek újévi szokásaink? (ProfitLine)
Az újévhez kötődő népszokások célja, hogy segítsék a következő évi bőség megteremtését, ennek megfelelően étkeztek és cselekedtek az emberek - mondta Tátrai Zsuzsanna, a Magyar Tudományos Akadémia néprajztudományi intézetének nyugalmazott tudományos főmunkatársa vasárnap az M1 aktuális csatornán.
jan. 1
1:36
Mindig tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart! (ProfitLine)
Áder János köztársasági elnök azt kívánta újévi köszöntőjében, hogy legyen erőnk mindig, minden helyzetben tisztelni a másikban az embert, egymásban a magyart.
jan. 1
3:00
Alig nőtt a feltárt olaj- és gázkészlet (NRGreport)
A világ idén feltárt olaj- és gázkészlete 6,7 milliárd hordó (1 hordó=159 liter) olajegyenértékű volt, a legkevesebb a negyvenes évek óta.
jan. 1
4:42
Hétfőtől hat hónapon át Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnökségét (ProfitLine)
Hétfőtől hat hónapon át Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a kelet-balkáni állam Észtországtól veszi át, s júliusban Ausztriának adja tovább a tisztséget.
jan. 1
4:46
Több családokat érintő jogszabály változik (ProfitLine)
Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével, így egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tar
jan. 1
5:36
Sokan kerülnek kórházba szilveszterkor (ProfitLine)
Szilveszterkor kiugróan magas szerepet játszik a betegek kórházba kerülésénél az alkohol. Erről Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában beszélt.
jan. 1
6:36
Trump Twitter-bejegyzésekben ünnepelt (ProfitLine)
Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésekben ünnepelte elnöksége első esztendejét. Donald Trump, aki még mindig floridai birtokán, Mar-a-Lagóban tartózkodik, egymás után több miniblog-bejegyzést tett közzé.
jan. 1
6:48
Hogyan lehet töröltetni az interneten megjelent személyes információkat? (Adózóna)
Hol és miként lehet töröltetni a magánszemély nevének a Google-ba vagy más internetes forráshelyre történő beütése után megjelenő internetes információt? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.
jan. 1
7:48
Így adózunk 2018-ban: bomba újítás is jön (Portfolio)
Lényeges változások léptek életbe ma a hazai adózásban és nemcsak azért, mert több fontos adókulcs is változik. Elég csak az adózás rendjéről szóló törvény módosítására gondolni, de az online számlázás élesítése még fontosabb...
jan. 1
7:54
Ezek voltak 2017 legfontosabb gazdasági változásai (AQUA)
Jóval nagyobb sebességre kapcsolt 2017-ben a magyar gazdaság, oly mértékben, hogy az az előzetes várakozásokat is felülmúlta. A gyorsulást a lakossági fogyasztás bővülése és a beruházások mértékének növekedése is segítette. Jól teljesített a GDP, bővült a foglalkoztatottság, nőttek a keresetek. A hirado.hu összefoglalta a magyar gazdaság változásai
jan. 1
8:00
Máris új pénzforrást talált Észak-Korea (Portfolio)
Komoly pénzügyi támogatást követel Japántól Észak-Korea a titkosszolgálata által elfogott japán állampolgárok elengedéséért cserébe - írta hétfőn a Mainicsi Sinbun című japán napilap. "Kim Dzsong Un nem tesz semmilyen lépést...
jan. 1
8:06
Kitett magáért tavaly a Kaspersky (TőzsdeFórum)
Tavaly a Kaspersky Lab 360 ezer rosszindulatú fájlt észlelt naponta, ami 11,5 százalékos növekedés az előző évhez képest. A két évvel ezelőtti enyhe csökkenés után idén második alkalommal tapasztalhatunk a kibercsapdák számában jelentős emelkedést.
jan. 1
8:09
Fontos változásokkal kezdődik az év (Napi)
Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével: egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tartozá
jan. 1
8:15
Látja a bank, hogy jó adós vagy, mégis meg kell büntetnie, ha hitelt kérsz (24.hu)
A hitelkártya-használók között nem tesznek különbséget a magyar szabályok, a hitelkeret 5 százaléka akkor is törlesztési teher, ha valójában nem az.
jan. 1
8:27
Van családod? Mától a te életed is gyökeresen megváltozik (Privátbankár)
Több, a családokat érintő jogszabály is változik január elsejével, ami elsősorban pénzbeli támogatást jelent majd a gyerekeseknek. Nő a gyed, könnyebb lesz megszabadulni a diákhiteltől és a lakáson lévő hitelektől is. Ráadásul életbe lép az új polgári perrendtartás, így probléma esetén – elvileg – gyorsabban és szakszerűbben lehet bírósághoz fordul
jan. 1
8:36
Nagy-Britannia megnövelt biztonsági intézkedésekkel fogadta az újévet (ProfitLine)
Fokozott biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeken több százezren vettek részt.
jan. 1
8:39
Így zárták az évet a britek (Napi)
Fokozott biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeken több százezren vettek részt.
jan. 1
8:51
Más világ jön a könyvtárakban (Napi)
Január elsejétől változik az előadóművészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény. Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatályba lépésével emellett egyszerűsödik több, a kulturális ágaz
jan. 1
8:54
Ezek a családok járnak jobban idén (Adózóna)
Az egy és a három, illetve annál több gyermeket nevelők családi adókedvezménye nem változik idén, a kétgyermekes családok kasszája viszont havonta 5 ezer forinttal gyarapszik, amennyiben a teljes kedvezményt igénybe tudják venni.
jan. 1
8:54
Uniós szintű változás az adatvédelemben (TőzsdeFórum)
Így érinti a magyar állampolgárt érint a GDPR, az unió új adatvédelmi rendelete. Ezek a legfontosabb tudnivalók.
jan. 1
9:15
Hiába figyelmeztetett a rendőrség, nem mindenki vette komolyan (Napi)
Több mint tíz esetben kellett intézkedni a rendőröknek pirotechnikai eszközök miatt szilveszterkor - közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 1
9:17
Visszatér a hidegháború 2018-ban (Napi)
Ideológiák mentén megosztott nemzetekre oszlik a világ, amelyek élesen szemben állnak egymással ugyanúgy, ahogy az a hidegháború idején történt – osztja meg vízióját olvasóival a Financial Times publicistája. A 2018-as év az egyes ideológiák uralma alá rendelt országok harcát hozza.
jan. 1
9:24
Felforgathatja kormányát januárban Theresa May (Portfolio)
Komoly kormányátalakításra készül januárban Theresa May, aki akár öt miniszterét is menesztheti - írja a Bloomberg a Sunday Times cikkét idézve. A brit lap szerint akár Boris Johnson külügyminiszter szerepe is változhat, a pénzügyminiszter...
jan. 1
9:36
Jelentős adóváltozások lesznek Romániában (ProfitLine)
Január 1-jével jelentős adóváltozások lépnek hatályba Romániában, csökken a személyi jövedelemadó, a társadalombiztosítási járulékok fizetése áthárul az alkalmazottakra, a kormány viszont arra számít, hogy összességében nem módosulnak az adóterhek az állampolgárok és a vállalkozások számára.
jan. 1
9:42
Venezuelában 40 százalékkal növelik a minimálbért (444.hu)
Az intézkedés várhatóan tovább növeli a hiperinflációt.
jan. 1
9:48
Alávághat a lakásáfa az építőiparnak (TőzsdeFórum)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter InfoRádiónak adott novemberi interjúja alapján nem várható, hogy a 2019. december 31-ét követően sor kerülne az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcs meghosszabbítására.
jan. 1
9:54
Több pénzt hoz a családoknak az új év (vg.hu)
Több, a családokat érintő jogszabály változik január 1-jével, így egyebek mellett nő a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, a gyermek várásakor az édesanya diákhitelének törlesztését felfüggesztik, a második gyermek vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek vállalásánál pedig a teljes tar
jan. 1
9:57
Sokaknak végződött rosszul az este (Napi)
A megszokottnál kevesebben, de a mostani szilveszteren is csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban - idézte az MTI az M1-en elhangzott riportot.
jan. 1
10:09
Megvolt az első idei mentőtámadás (Napi)
Országszerte több mint háromezer - ebből csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren.
jan. 1
10:12
40 százalékkal emelik a minimálbért, mégis tovább szenvedhet a világ legcsóróbb országa (Portfolio)
Venezuelában januártól 40 százalékkal nő a minimálbér - jelentette be Nicolás Maduro, az ország államfője. Televíziós beszédében Maduro közölte, hogy a magasabb bérek megvédik a dolgozókat "Washingtonnak" a szocializmus szabotálását...
jan. 1
10:27
Van, akinek 70 ezerrel hízhat jövőre a nyugdíja (24.hu)
De csak akkor, ha a milliósak klubjába tartozik. Átlagos nyugdíjra átlagos a januári plusz is. Mutatjuk, kinek mennyi jár.
jan. 1
10:27
Durván nő a venezuelai minimálbér, még sincs ok az örömre (vg.hu)
Venezuelában januártól 40 százalékkal, 797 510 bolívarra nő a minimálbér. A lépés várhatóan tovább növeli az inflációt a válságban lévő országban.
jan. 1
10:36
A szecesszió még ma is rabul ejti az emberiséget (TőzsdeFórum)
Kiállítást rendeztek.
jan. 1
10:39
Fontos bejelentést tett a rendőrség (Napi)
Január elsejétől a rendőrség biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata január elsején az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 1
11:00
Mi számít saját kocsinak? Új költségelszámolási szabályok (Adózóna)
Január 1-jétől néhány pontban változtak a személyijövedelemadó-törvény költségelszámolást érintő szabályai – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
jan. 1
11:21
Biztonsági zóna várta az utcai bulikon zaklatott nőket Berlinben (Napi)
Berlinben, Kölnben és Hamburgban is történtek elszigetelt szexuális molesztálások a szilveszteri utcai rendezvényeken - írta a 444.hu az MTI-re és dpa hírügynökségre hivatkozva.
jan. 1
11:24
Innovatív ötletekre vadásznak (TőzsdeFórum)
Az innovatív ötletek és az azokat hasznosítani tudó nagyvállalatok gyakran a legjobb szándék esetén sem találnak egymásra.
jan. 1
11:33
Idén is folytatódik az adócsökkentés (vg.hu)
Az újév újabb adócsökkentéseket hoz a hazai vállalkozásoknak. A kormány az újabb adócsökkentésekkel tovább szeretné növelni a magyar vállalkozások versenyképességét és segíteni őket abban, hogy a dolgozók bérét emelni tudják – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
jan. 1
11:36
Kisfiú lett az első fővárosi újszülött baba (ProfitLine)
A fővárosi Szent István kórházban született 2018 első budapesti újszülöttje.
jan. 1
11:36
Nagy a forgalom a bankokban: hasítanak a személyi kölcsönök (Pénzcentrum)
A jegybank hivatalos adatai szerint idén az újonnan folyósított személyi hitelek összege 47 százalékkal 228 milliárd forintra emelkedett a magyarországi piacon. A személyi hitelek iránti keresletet fokozza az, hogy sok háztartás a korábbi...
jan. 1
11:51
Lakást venne? Ez a hír érdekelni fogja (Napi)
Budapest lakásárainál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román olcsóbb az európai fővárosok között, mégis kevésbé megfizethető az itt élők számára, mint a prágai vagy varsóiak számára. Budapesten a használt lakások négyzetméteréért 884 ezer, az újakért 1,4-1,8 millió forintot fizetünk, ez a harmada, negyede Európa pénzügyi és gazdaság
jan. 1
12:06
Idén csak úgy durroghatnak a lufik (Portfolio)
Évek óta emelkedő részvénypiacok, folyamatosan új csúcsra dráguló lakások és bitcoin-őrület után mi is lehet vajon a legnagyobb kockázat 2018-ban? A válasz: ha ezek a lufik kipukkadnak. Újévi cikksorozatunk második része, a negatív...
jan. 1
12:09
Azt hitted, Budapest drága? Szétnéztél már Európában? (Privátbankár)
Budapest lakásárai kifejezetten olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román számít olcsóbbnak. Ugyanakkor a budapesti lakásár kevésbé megfizethető az itt élők számára, mint a prágai vagy varsóiak számára. Nálunk a használt lakásokért 884 ezret, az újakért akár 1,4-1,8 m
jan. 1
12:27
Ekkora béremelést kapnak a mentősök (Napi)
Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
jan. 1
12:36
Háromezerszer riasztották a mentőket országszerte (ProfitLine)
Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 1
12:36
Olcsóak a fővárosi lakások, csak nem az itt élőknek (TőzsdeFórum)
Budapest lakásárai olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román az olcsóbb.
jan. 1
12:39
Így adózunk 2018-ban (24.hu)
Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat.
jan. 1
12:39
Olcsónak számít a budapesti lakás, de többet dolgozunk érte (vg.hu)
Budapest lakásárai olcsónak számítanak az európai fővárosok között. A magyar fővárosnál csak a horvát, a szerb, a bolgár, a ciprusi és a román az olcsóbb. Ugyanakkor a budapesti lakásár kevésbé megfizethető az itt élők számára, mint a prágai vagy varsóiak számára. Nálunk a használt lakásokért 884 ezret, az újakért 1,4-1,8 millió forintot fizetünk n
jan. 1
12:51
Átlépett egy határt a sikerfilm (Napi)
Átlépte az egymilliárd dolláros jegyárbevételt, ezzel 2017-ben az észak-amerikai piac legsikeresebb filmje lett a Csillagok háborúja legújabb része, Az utolsó Jedik - írta a 444.hu az MTI-re hivatkozva.
jan. 1
12:57
Dől a pénz a sikerfilmből (Napi)
Átlépte az egymilliárd dolláros jegyárbevételt, ezzel 2017-ben az észak-amerikai piac legsikeresebb filmje lett a Csillagok háborúja legújabb része, Az utolsó Jedik - írta a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Keresés