2016. január 1. péntek

jan. 1
0:33
Ezt mondta Áder János újévi köszöntőjében (Napi)
A békéről és biztonságról beszélt Áder János köztársasági elnök televíziós újévi köszöntőjében, amely 2016 első perceiben hangzott el. Beszédét azzal zárta, hogy legyen cselekedeteink iránytűje a szeretet. ... ...
jan. 1
0:33
Összeomlottak a vidéki közszolgáltatások (ProfitLine)
Az LMP szerint az év végére a kormányzati vidékfejlesztési politika kudarca miatt teljesen összeomlottak a fővároson kívüli közszolgáltatások, ami nyolcmillió állampolgár életét nehezíti meg.
jan. 1
2:45
Quaestor: sűrűbben fogja ellenőrizni az MNB a brókercégeket (MaHu)
A pénzügyi kultúrát is fejleszteni kell, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, mikor helyeznek el betétet, és mikor válnak befektetővé.
jan. 1
4:12
MNB: a forintban felvett új lakáshitelek összege 32,5 milliárd forint volt novemberben (ProfitLine)
A forintban felvett új lakáshitelek összege - a szezonálisan kiigazított adatok szerint - 32,5 milliárd forint volt novemberben, ez 48,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál, viszont 15 százalékkal kevesebb az októberi értéknél - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.
jan. 1
4:51
Átcsoportosítások a stadionfejlesztési programban (MaHu)
Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában.
jan. 1
5:39
Januártól lép életbe az MNB új devizaszabályozása (Infostart)
Január elsejével lépnek életbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendeletei az új devizaegyensúly-mutató (DEM) bevezetéséről, valamint a devizafinanszírozás-megfelelési mutató (DMM) szigorításáról a bankok számára.
jan. 1
6:24
Itt a friss magyar államadósság-adat (ProfitLine)
Az államháztartás névértéken számításba vett bruttó (maastrichti) adóssága 25 910 milliárd forint volt az idén a harmadik negyedév végén, a GDP 78 százaléka - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
jan. 1
6:39
Áder János: “Legyen a mi iránytűnk a szeretet” (FigyelőNet)
A szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet az államfő újévi köszöntőjében. Az alábbiakban közöljük az elnöki köszöntő teljes szövegét.
jan. 1
6:39
Iposz: késésben vannak az uniós pályázatok (MaHu)
Olyan pályázatokat kellene kiírni, amelyek a legkisebb vállalkozások számára is elérhetők.
jan. 1
6:39
Így adózol 2016-ban (Portfolio)
Számos változás lépett életbe 2016. január 1-jétől a magyar adórendszerben: csökkent a személyi jövedelemadó és a kamatadó kulcsa, növekedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, illetve a...
jan. 1
6:57
Az Iszlám Állam müncheni merényletre készült (FigyelőNet)
A terrorveszély miatt lezártak két müncheni pályaudvart.
jan. 1
6:59
Vajna Timi bulizás közben kívánt boldog új évet (FigyelőNet)
Andy Vajna felesége a szilveszteri partin sem feledkezett meg rajongóiról, sőt férjét is bevonta az ünnepi köszöntőbe.
jan. 1
7:00
MNB: az államadósság a GDP 78 százalékát tette ki a harmadik negyedév végén (GazdaságPortál)
Az államháztartás névértéken számításba vett bruttó (maastrichti) adóssága 25 910 milliárd forint volt az idén a harmadik negyedév végén, a GDP 78 százaléka – jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön. A harmadik negyedévben mindössze 32 milliárd forinttal nőtt az adósság, mivel a forint erősödése 60 milliárd forinttal csökkentette a ...
jan. 1
7:01
Vízilabda Eb: Megvan az utazó keret, de még akadnak kisebb kérdőjelek (FigyelőNet)
A tizenhárom fősre szűkített csapat vesz részt vasárnaptól a háromnapos győri Volvo Kupán is.
jan. 1
7:15
Robert Redford halálhírét keltették (FigyelőNet)
Az amerikai színész sajtósa hamar cáfolta a hírt. Közölte, hogy Redford él, jól van, a haláláról szóló Twitter-bejegyzés beteges átverés.
jan. 1
7:15
Megszólal az asztrológus: erre számíthatnak a magyarok 2016-ban (Pénzcentrum)
A csillagok szerint erre számíthatunk jövőre a pénzügyek terén....
jan. 1
7:30
A nyomozás folytatódik, újabb letartóztatás Brüsszelben (ProfitLine)
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe csütörtökre virradóra Brüsszel Molenbeek negyedében a múlt havi párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban indított nyomozások keretében - adta hírül a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.
jan. 1
7:32
Opera csúcs (ProfitLine)
A tavalyinál tíz százalékkal több nézővel és bérletértékesítési csúccsal zárja a 2015. évet a Magyar Állami Operaház. A Májusünnepen Faust225 Fesztivált tartottak nagy sikerrel, folytatódott a diákok tízezreit mozgósító OperaKaland program, a Magyar Nemzeti Balett pedig többek között A diótörő 65 éves produkcióját újította meg idén - mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató az MTI-nek.
jan. 1
7:33
A TEK nem mozdul Orbán házától (FigyelőNet)
A Terrorelhárítási Központ vezetője újra és újra a 2013. október 3-án kiadott döntését vizsgálja felül.
jan. 1
7:51
Jön a hó (FigyelőNet)
Már figyelmeztetést is kiadtak.
jan. 1
7:51
Januártól számos változás a személyi jövedelemadóban (MaHu)
Többek között csökken az adókulcs, új bevallási módokat vezetnek be és nem lehet megbírságolni a késedelmes bevallókat.
jan. 1
7:51
A kirúgások éve jöhet az európai bankoknál (Portfolio)
Létszámleépítéssel kompenzálhatják az európai bankok a szigorodó jogszabályi környezet, a gyenge gazdasági növekedés és a technológiai újítások miatti bevételkiesésüket 2016-ban - vélik a Reuters...
jan. 1
7:53
Nem nehéz kitalálni, mi lehet Gary Neville újévi fogadalma (FigyelőNet)
Újabb győzelmet aratott a Villarreal, három pontra vannak a Realtól.
jan. 1
8:03
Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek (Infostart)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.
jan. 1
8:03
Bevonás-bevonódás. 2017-re készül a kormány és a szociális partnerek (ProfitLine)
A 2015. évi minimálbér-tárgyalások során megállapodtak a szociális partnerek a kormánnyal arról, hogy már januárban megkezdik a felkészülést a 2017-es költségvetés tárgyalására és az adótörvények előkészítésére - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.
jan. 1
8:05
MNB: tovább bővül az elektronikus fizetési módok használata (ProfitLine)
Tovább bővült az elektronikus fizetési módok használata 2015 harmadik negyedévében - ismerteti a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön kiadott tájékoztatójában, amely a honlapján olvasható.
jan. 1
8:09
2016-ban erre számíthatnak a magyarok (FigyelőNet)
Több jogszabály módosult január 1-jén.
jan. 1
8:09
Idén még többet vásárolhatunk (Portfolio)
Az eddig megjelent adatok alapján egyértelmű, hogy jó évet zárt a kiskereskedelem tavaly, és a kedvező tendencia folytatódhat ebben az évben is - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi...
jan. 1
8:11
F1: Berobbant a sorozatba Senna, Vettel és Alonso keveréke (FigyelőNet)
Sok izgalmat nem tartogatott a 2015-ös szezon, egy fiatal holland versenyző azonban választ adott a kritikusoknak és megmutatta, hogy a száguldó cirkusz egyik legnagyobb versenyzője lehet.
jan. 1
8:27
Iszak Eszti fehérneműs fotóival igazán jól indulhat az év (FigyelőNet)
A fiatal műsorvezető még az óévben rukkolt elő vadító új képekkel.
jan. 1
8:29
Matolcsy mától szigorít (FigyelőNet)
Január elsejétől hatályosak az MNB rendeletei az új devizaegyensúly-mutató (DEM) bevezetéséről és a devizafinanszírozás-megfelelési mutató (DMM) szigorításáról a bankoknak.
jan. 1
8:31
Szilveszterkor tuja, kuka, autó és ház gyulladt ki, kazán és gázpalack is robbant (FigyelőNet)
Pirotechnikai termék miatt 19 tűzesethez riasztották a tűzoltókat éjszaka.
jan. 1
8:36
Jól megtérül a geotermikus távfűtési beruházás (Infostart)
Legalább még 20-25 település távfűtési rendszerét lehetne megtérülő beruházással átállítani a geotermális energia használatára az eddigi mintegy tucat projekten túl - állítja a geotermális projektek fejlesztésével foglalkozó EU-Fire Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 1
8:36
Milliárdos támogatások a köznevelési intézményekben (ProfitLine)
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csaknem 12,5 milliárd forint támogatásból komplex informatikai fejlesztést valósít meg a köznevelési intézményekben az Új Széchenyi Terv keretében.
jan. 1
8:36
Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek (GazdaságPortál)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója. A társasági adótörvény 2016-tól hatályos módosítása vezette be a növekedési adóhitelt, amelyet a szakértők ...
jan. 1
8:38
Növekvő munkanélküliség az USA-ban (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.
jan. 1
8:45
Idén is maradhat 310-320 körüli forint-euró árfolyam (orientpress)
A Magyar Nemzeti bank érezhetően nem szeretne a jelenleginél erősebb forint árfolyamot látni a jövőben - mondta Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Samu János, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a legfontosabb kérdés, hogy milyen eséllyel küzd az erősödéssel szemben a jegybank. Az elemzők szerint 2016-ban is maradhat a 310-320 körüli forint-euro árfolyam.
jan. 1
9:06
Ilyen nincs minden nap: fillérekért adnak egy világsikert (Privátbankár)
A Scala kedvezménykártyát kínál a 30 év alattiaknak - rögtön az év elején ingyen beengedik a fiatalokat a Rigoletto főpróbájára.
jan. 1
9:09
Gyorsan növekszik a cége? Túl gyorsan bővül? Fizesse csepegtetve a társasági adóját (ProfitLine)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.
jan. 1
9:11
Iránytű 2016-ra: segítő szándék, jóakarat, alázat (ProfitLine)
A szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyet péntek nulla óra után, 2016 első pillanataiban sugároztak a televíziók. Áder János azt javasolta, hogy ezek legyenek az új év cselekedeteinek vezérlő elvei.
jan. 1
9:18
Így ünnepelt a világ a terror árnyékában (FigyelőNet)
Fokozott biztonsági készültségben köszöntötték az új évet a világ nagyvárosaiban. Az éjszaka a világ nagy részén jelentősebb szerencsétlenségek nélkül telt el.
jan. 1
9:18
Mit hoz az előttünk álló év? Egy biztos, 2016 hosszabb lesz, mint 2015 (Napi)
A Volkswagentől kezdve az Apple-en és az időjáráson át az amerikai elnökválasztás kimeneteléig sok mindenről elmondták előrejelzéseiket a Bloomberg vezető szerkesztői, akik láthatóan feszengtek a jós szerepében. ... ...
jan. 1
9:20
Cameron a szélsőségesség vereségét ígéri (FigyelőNet)
A brit miniszterelnök újévi üzenetében kijelentette, hogy a brit életforma gyűlöletére épülő szélsőséges ideológiák vereségre vannak ítélve.
jan. 1
9:36
Noel és Flóra – 2016 első kisbabái (FigyelőNet)
Győrben született a kisfiú, a fővárosban a kislány.
jan. 1
9:39
Terrorveszély - Megnyitották a müncheni pályaudvarokat (Népszava)
Két öngyilkos merénylőről szóltak a rendőrség értesülései.
jan. 1
9:42
Bővülő önsegélyezési lehetőség januártól az MKB-nál (ProfitLine)
Önsegélyezési lehetőségekkel bővíti szolgáltatásait január elsejével az MKB Egészségpénztár, erre az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvénymódosítás biztosít lehetőséget.
jan. 1
9:54
Újra megnyitották a müncheni pályaudvarokat (Napi)
Újra megnyitották péntek reggel azt a két müncheni pályaudvart, amelyeket terrortámadás veszélye miatt az előző este kiürítettek és lezártak. A Reuters hírügynökség úgy értesült: a fenyegetésről nem tudtak ... ...
jan. 1
9:54
Szilveszter – három halott az utakon (FigyelőNet)
Három közlekedési balesetben három ember vesztette életét az ország közútjain szilveszter napján - közölte a rendőrség péntek reggel a honlapján.
jan. 1
9:56
Angela Merkel üzent a bevándorlóknak (Napi)
Németország jelentősen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz, katonái életükkel és testükkel védik az ország értékeit, biztonságát és szabadságát - mondta Angela Merkel német kancellár újévi köszöntőjében ... ...
jan. 1
9:56
Betöréssel nyitotta az új évet (FigyelőNet)
Nagyorosziban tetten érték.

Keresés