2017. január 1. vasárnap

jan. 1
0:09
Szilveszteri csattanó: meghekkelték a Bilderberg-csoportot is (Portfolio)
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, 2016 most már kitörölhetetlenül az elitek elleni lázadás éveként fog bevonulni a történelembe. Év végi top 10 sztorink első három helyezettje is Donald Trump...
jan. 1
3:54
Merkel: Németország és a németek ereje okot ad a bizakodásra (ProfitLine)
Az óév a nehéz próbatételek éve volt, de Németország és a németek ereje okot ad a bizakodásra - mondta Angela Merkel német kancellár újévi köszöntőjében, amelyet szombat este sugárzott az ARD országos közszolgálati televízió.
jan. 1
3:58
A gyógyszertárak száma Magyarországon - ábra (ProfitLine)
A gyógyszertárak száma Magyarországon (1990-2015)
jan. 1
4:27
Példátlan biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia (ProfitLine)
Példátlan biztonsági intézkedések közepette köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában. Az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva tartott nagyszabású szabadtéri rendezvényeket csak Londonban háromezer rendőr biztosította, és vasárnaptól a brit közlekedési rendőrség rendszeres fegyveres járőrözést kezdett a londoni metróhálózaton.
jan. 1
5:33
Erősíteni kell a Nébih rendőrségi attitűdjét (ProfitLine)
Jövőre erősíteni kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "rendőrségi attitűdjét", fejleszteni kell a hivatal szemléletformáló szerepét társadalomban, a tudatos vásárlói magatartás kialakulását - mondta a Nébih elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
jan. 1
6:06
Gyógyhellyé nyilvánították Kehidakustányt (ProfitLine)
Gyógyhellyé nyilvánította Kehidakustányt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A termálfürdővel is rendelkező település a minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg - mondta el a Zala megyei település polgármestere az MTI-nek.
jan. 1
7:00
Amire mindenképp figyelned kell 2017-ben! (Portfolio)
Alapjaiban határozhatja meg a 2017-es évet, hogy Donald Trump milyen gazdaságpolitikát folytat majd. A fiskális stimulus biztosra vehető, más kérdés, hogy ez mennyire lesz sikeres és hogyan...
jan. 1
7:09
Alkalmi munkás szilveszterkor: ennyi bérpótlékot kell neki fizetni (Adózóna)
Szilveszteri rendezvényen egyszerűsített foglalkoztatottat alkalmaztak, aki 2016.12.31-én este 20 órától 2016.01.01. hajnali 4 óráig dolgozott összesen 8 órát. A NAV felé kettő napra lett bejelentve. Hogyan kell kiszámolni a bérét, milyen pótlékok illetik meg? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.
jan. 1
7:12
150 millió forintos pénzmosással gyanúsítanak két olaszt (ProfitLine)
Pénzmosással gyanúsítanak egy 25 és egy 24 éves olasz állampolgárt; akkor érték tetten őket, amikor csaknem 150 millió forintot kíséreltek meg felvenni egy fővárosi pénzintézetben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.
jan. 1
7:17
Megszólal az asztrológus: erre számíthatnak a magyarok 2017-ben (Pénzcentrum)
A csillagok szerint erre számíthatunk idén a pénzügyek terén....
jan. 1
8:09
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.01) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.01.01-i időjárásjelentése....
jan. 1
8:18
Tudod, mennyibe kerül mától egy doboz cigi? (Privátbankár)
A legnagyobb változások április 1-től lépnek életbe a jövedéki szabályozásban, de már január 1-jétől is érheti majd meglepetés a trafikok vásárlóit: a zárjegyre mostantól nem írják rá, hogy mennyibe kerül a cigi, helyette a NAV honlapján teszik közzé az árakat, amelyek egy héten akár kétszer is változhatnak - pont úgy, mint az üzemanyagok. Egy darabig ugyanaz a cigi két áron is a polcokon lehet.
jan. 1
8:19
Bővíti kapacitását a győri Rekard Kft. (ProfitLine)
Nagy teljesítményű gépekkel bővíti kapacitását a győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft., az 500 millió forintos fejlesztés több mint felét vissza nem térítendő uniós támogatásból fedezik - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
jan. 1
9:09
Gömb alakú gumiabroncs - tényleg ez lesz az autókon? (Privátbankár)
A Goodyear még csak koncepcióként, de idén elkészítette a gömb alakú abroncsot, ami máris múzeumba került.
jan. 1
9:18
Ha ezt megteszed, az átlagbér másfélszeresét kapod nyugdíjasként (Pénzcentrum)
Húsz év múlva jöhet a hideg zuhany....
jan. 1
10:12
Hatalmas a kockázat, ha ezeket a fizetőeszközöket használod (Pénzcentrum)
Nem tartoznak egyetlen jegybank vagy hatóság felügyelete alá sem....
jan. 1
10:18
Akarod tudni, mi lesz a kidobott karácsonyfád sorsa? Most megnézheted! (Privátbankár)
5-600 ezer fa kerül nemsokára az utcára, és utána?
jan. 1
10:45
Újévi baba – Fél perccel éjfél után született az első gyermek a fővárosban, Debrecenben született az első gyermek vidéken (GazdaságPortál)
Mindössze fél perccel éjfél után a Semmelweis Egyetem II. Női Klinikáján jött világra 2017 első újszülöttje a fővárosban. Az intézmény tájékoztatása szerint a gyermek 2850 grammal született és a Noel nevet kapta. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül sok helyen született gyermek Újév napján, több kórházban 2017 első órájában: az Uzsoki kórházban 0 óra 12 ...
jan. 1
11:06
Mibe fektessek 2017-ben? (Portfolio)
2016-ban megúsztuk az összeomlást, ez viszont jelentős részben annak köszönhető, hogy a tavaly fellépő kockázatok igazán csak idén fognak kiteljesedni; gondoljunk akár Trump győzelmére, akár a...
jan. 1
11:12
Nagyon jó üzlet tanulni a hibáidból – mi lehet a cégek titkos fegyvere? (Privátbankár)
Szakítani sosem egyszerű, akár egy párkapcsolatról, akár egy üzleti kapcsolatról van szó. Valószínűleg mindenki váltott szolgáltatót, bankot, vagy egyéb céget élete folyamán, sokszor viszonylag piszlicsáré okok miatt. De honnan tanulhatják meg a vállalkozások, hogy mi borít ki egy ügyfelet, és mi bírhatná maradásra adott esetben? Az exit-interjú lehet a titkos csodafegyver.
jan. 1
11:39
Romániában 19 százalékra csökkent az áfa (GazdaságPortál)
Romániában újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent vasárnaptól az általános forgalmi adó, eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót. Romániában 2010-ben a gazdasági válság miatt emelték 19-ről 24 százalékra az áfát. Másfél éve arról döntött a bukaresti parlament, hogy két lépcsőben térnek vissza…
jan. 1
11:42
Romániában 19 százalékra csökken az áfa vasárnaptól (Portfolio)
Romániában újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent vasárnaptól az általános forgalmi adó, eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három...
jan. 1
11:42
Hetente kétszer is változhat a cigaretta ára (Pénzcentrum)
A NAV diktálja az árakat....
jan. 1
12:42
Megszületett a döntés: ez lett az év hala Magyarországon (Privátbankár)
A szavazatok majdnem felét elvitte a győztes. Régen kétmázsás példányokat is fogtak, ma már százkilósat se nagyon fognak.
jan. 1
13:00
330 magyar igencsak túltolta a szilveszteri bulit - köztük vagy? (Privátbankár)
Csaknem háromezer riasztást kaptak a mentők, a legtöbb esetben a piálás miatt kellett őket kihívni.
jan. 1
13:12
A világ legidősebb emberei elmondták, mi a hosszú, boldog élet titka (Pénzcentrum)
Meglepő és egyszerű tippeket adtak....
jan. 1
13:21
Mennyi lesz a cigi ára? Majd a NAV megmondja (Adózóna)
A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők.
jan. 1
13:30
Még várnia kell annak, aki fél az átveréstől az újlakás-piacon (Portfolio)
Jövőre már azoknak is lehet esélye új lakást venni, akik nem szeretnének csak a tervek alapján milliókat kifizetni egy ingatlanért, hanem egy már bejárható, használatba vételi engedéllyel rendelkező...
jan. 1
13:33
Mennyire beteg a brit királynő? (Privátbankár)
Több "kötelező" év végi programot is kihagyott a 90 éves Erzsébet királynő - azt mondják, nincs komoly baja, bár ha lenne se mondanák el.
jan. 1
13:48
Heti makronaptár – Államháztartási és ipari, kiskereskedelmi statisztikai adatok is megjelennek (GazdaságPortál)
Ipari, kiskereskedelmi, munkaerőpiaci statisztikai adatok jelennek meg a jövő héten, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztat az államháztartás tavaly év végi helyzetéről. Hétfőn publikálja a decemberi beszerzésimenedzser-indexet a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Novemberben tizenegyedik hónapja jelzett bővülést az index, amelynek szezonálisan kiigazított…
jan. 1
13:51
Elromlott az autód? Nagyobb melleket szeretnél? Beköszöntött az új világ Magyarországon (Privátbankár)
Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.
jan. 1
14:09
Szörnyen indult az év: terrorista mészárolt Isztambulban, külföldi áldozatok is vannak (Privátbankár)
A halottak száma meghaladta a háromtucatot Isztambulban, közülük 15-en biztosan külföldiek voltak. A merénylő nincs meg.
jan. 1
14:24
Románia csökkentett: visszaállította a 2010-es szintre az áfakulcsot (Adózóna)
Újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent január 1-jétől az általános forgalmi adó Romániában. Emellett eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.
jan. 1
14:24
A szigorú biztonsági intézkedések ellenére is voltak szexuális bűncselekmények Kölnben, ezen a szilveszteren is (GazdaságPortál)
A szigorú biztonsági intézkedések ellenére is voltak szexuális bűncselekmények Kölnben, ezen a szilveszteren is – hangzott el az M1 vasárnap reggeli Híradójában. Az M1 kölni tudósítójának beszámolója szerint a város több pontján is intézkedniük kellett a rendőröknek, mert bevándorlók rendbontásokra készültek. A kölni rendőrség szóvivője hajnalban jelentette, hogy migránsok zaklatták az ünneplőket.…
jan. 1
14:27
Nagyon jó üzlet tanulni a hibáidból – mi lehet a cégek titkos fegyvere? (Privátbankár)
Szakítani sosem egyszerű, akár egy párkapcsolatról, akár egy üzleti kapcsolatról van szó. Valószínűleg mindenki váltott szolgáltatót, bankot, vagy egyéb céget élete folyamán, sokszor viszonylag piszlicsáré okok miatt. De honnan tanulhatják meg a vállalkozások, hogy mi borít ki egy ügyfelet, és mi bírhatná maradásra adott esetben? Az exit-interjú lehet a titkos csodafegyver.
jan. 1
14:42
Változnak idén a gyógyszertámogatások (Pénzcentrum)
Nagy újítások lesznek az egészségügyben....
jan. 1
14:48
Számos változás várható az egészségügyben (ProfitLine)
Az ágazati bérfejlesztés folytatása, a gyermek sürgősségi és a pszichiátriai ellátás fejlesztése, és a gyógyszertámogatás területén lesz többek között változás idén az egészségügyben.
jan. 1
15:18
Jogszabályváltozások – Nő a kétgyermekesek adókedvezménye, a nyugdíj, a rendőrök és a katonák, a közfoglalkoztatottak bére (GazdaságPortál)
Több jogszabály módosul január 1-jével: emelkedik a kétgyermekesek által igényelhető adókedvezmény, 1,6 százalékkal nő a nyugdíj és tovább nő a rendőrök és a katonák, valamint a közfoglalkoztatottak bére. Január 1-jétől 350 ezer kétgyerekes család adókedvezménye emelkedik, havi 30 ezer forintra. A frissen házasodottakat is érinti a január 1-jével életbe lépett változás, ha viszonylag hamar jön ...
jan. 1
15:36
Az év eddigi legjobb híre: ma kevesebb adót kell fizetni, mint tegnap! (Privátbankár)
Az év első napján mindig egy csomó minden egyszerre változik meg - az idei végre egy olyan év, amikor tényleg csökkenő adóterhekről tudunk beszámolni. A magánszemélyek és a cégek is alacsonyabb adókulcsok mellett kezdhetik meg az évet - igaz, a kisebb vállalatoknak meggyűlhet közben a bajuk a magasabb bérek előteremtésével. A rántott csirke viszont biztosan sokkal olcsóbb lesz, mint a múlt héten.
jan. 1
15:36
Atyavilág, még ez is!? Időzített bombák ketyegnek 2017-ben (Portfolio)
Rengeteg olyan kockázatot azonosítottak a Portfolio által megkérdezett elemzők, amelyek akár már az új évben "robbanhatnak". Európát a 2017-ben várható választások eredményei, vagy épp egy ismét...
jan. 1
15:51
Egészségtelen levegőre ébredtünk (ProfitLine)
A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három településen veszélyes, hat további településen - köztük Budapesten - egészségtelen a levegő.
jan. 1
16:18
Jogszabályváltozások – Újabb tevékenységeknél kötelező az online kassza (GazdaságPortál)
Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől. Az értékesítésről, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármű-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-működtetést; textil-,…
jan. 1
16:30
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 52. héten (Pénzcentrum)
22, 30......
jan. 1
16:54
Mi történt itt szilveszter éjjel? - Mentős körkép (ProfitLine)
A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatornának vasárnap reggel. Csak a fővárosban több mint negyvenen kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt.
jan. 1
17:06
Mihez kezdünk a százmilliárdokkal? Rögtön egy lavinával indul az év Magyarországon (Privátbankár)
Jön az adatlavina - rögtön az év első hetén kiemelten fontos makroadatok érkeznek. Megtudhatjuk, lesz-e 760 milliárdos hiány a 60 milliárd forintos többletből, talpra tud-e állni a pocsék teljesítményt nyújtó magyar ipar, és hogyan áll a munkanélküliség, vagyis inkább a munkaerőhiány helyzete Magyarországon. A kiskereskedelemről és a feldolgozóipari kilátásokról szóló hírek már csak a habot adják…
jan. 1
17:18
Jogszabályváltozások – Több közteher mértéke csökken (GazdaságPortál)
Január elsejétől több lakossági és vállalati adó és más közteher mértéke is csökken, nő a minimálbér és a szakmunkás bérminimum. A legnagyobb mértékű csökkenés a baromfihús, a tojás és a friss tej forgalmi adóját érinti, az áfa e termékekre egységesen 5 százalék lesz. A fogyasztók ennek hatására legalább 17 százalékos árcsökkenésre számíthatnak e termékeknél, de ...
jan. 1
17:24
Londoni elemzők: 2017 a dollár erősödésének éve lesz (GazdaságPortál)
Az idei év a dollár erősödésének éve lesz – jósolták 2017-re szóló vasárnapi előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők. Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló, átfogó világgazdasági prognózisát. Vasárnap ismertetett idei előrejelzésükben a CEBR londoni…
jan. 1
17:39
22 ezer forintért adnák a repülőjegyet New Yorkba (Pénzcentrum)
Idén lehet, hogy a tengeren túli utazást is kipipálhatod a bakancslistádon?...
jan. 1
18:00
Új év, új esélyek? (ProfitLine)
Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szerint a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó hiedelmek, népszokások azért fontosak, mert az emberek törekszenek befolyásolni a jövőjüket, hogy sikeresek és gazdagok legyenek.
jan. 1
18:24
Jogszabályváltozások – A NAV teszi közzé a dohánytermékek kiskereskedelmi árát (GazdaságPortál)
A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők. Az adóhatóság az MTI megkeresésére közölte: az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer…

Keresés