2017. augusztus 1. kedd

aug. 1
0:00
Jó júliust zárt a New York-i tőzsde (Napi)
A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,28 százalékkal, 21 891,12 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 0,07 százalékkal csökkent, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,42 százalékkal lett kevesebb az előző záráshoz képest - írta az MTI.
aug. 1
0:33
A venezuelai események fokozzák az Európai Unió aggodalmát (ProfitLine)
Az elmúlt nap eseményei fokozzák az Európai Unió aggodalmát a demokrácia venezuelai sorsát illetően - közölte Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője hétfőn, egy nappal a dél-amerikai országban Nicolás Maduro elnök kezdeményezésére megtartott alkotmányozó nemzetgyűlési választások után.
aug. 1
1:03
Megszűnik a lakossági villamosenergia-szolgáltatás a Telekomnál (ProfitLine)
A Magyar Telekom 2017. november 1-jével megszünteti a lakossági felhasználók részére nyújtott villamosenergia-szolgáltatását - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
aug. 1
1:33
Forgalomkorlátozás lesz a 3-as metró vonalán (ProfitLine)
Forgalomkorlátozások lépnek életbe szerdától Budapesten az Árpád hídi metrómegálló környékén a 3-as vonal felújításának előkészületei miatt - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.
aug. 1
2:03
Végrehajtható a Hungast Sodexo feletti irányításszerzése (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Hungast Holding Zrt. (Hungast) összefonódás-bejelentésére indult versenyfelügyeleti eljárásban megállapította, hogy a Hungast irányításszerzése a Sodexo Magyarország Kft. (Sodexo) felett nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt.
aug. 1
2:33
Iskolai programot indít az egészséges táplálkozásért az EB (ProfitLine)
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése és minél szélesebb elterjedése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít, amelyet már az ősszel induló tanév első napjától kezdve minden uniós tagállamban bevezethetnek.
aug. 1
3:03
A lakosságnak csupán 11 százalékát védi valamilyen balesetbiztosítás (ProfitLine)
Magyarországon évek óta mintegy 630 ezer önálló balesetbiztosítást tartanak nyilván, lakás- gépjármű- és egyéb biztosítások kiegészítő balesetbiztosítási szolgáltatásaival együtt is a lakosságnak mindössze 11 százalékát védi ma valamilyen balesetbiztosítás. E védelemre korántsem csak az aktív életmódot folytatók szorulnak rá: a balesetek 85-90 száz
aug. 1
3:33
Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's (ProfitLine)
Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's Investor Service, a felminősítés a május 8-i felminősítést valószínűsítő felülvizsgálatot zárja le - derül ki hitelintézet rendkívüli tájékoztatásából, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tett közzé.
aug. 1
4:03
Már csak az inflációt követi a casco drágulása (ProfitLine)
A Netrisk.hu adatai szerint 2017 első félévében a személyautók átlagos cascódíja 77 600 forint volt, ami mindössze 2,1 százalékkal magasabb a 2016 hasonló időszakában mért 76 000 forintos szintnél. Két év alatt jelentősen, 20-ról 30 százalékra emelkedett azoknak az autósoknak az aránya, akik a casco mellé valamilyen kiegészítő biztosítást, elsősorb
aug. 1
4:33
Most vágjon bele az energiahatékonysági beruházásba! (ProfitLine)
A nem kifejezetten energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások is részesülhetnek adókedvezményben, ha valóban energiahatékonyság-növekedéssel járnak. A részletszabályokat tartalmazó, frissen megjelent kormányrendelet a maximum 15 millió euróig terjedő adókedvezményt energetikai audithoz köti – áll a MAZARS legfrissebb összefoglalójában. Az ene
aug. 1
5:03
Több ezer szavazatot adhattak le ül törvénytelen a tavalyi amerikai elnökválasztáson (ProfitLine)
Egy amerikai konzervatív intézet kutatói hétfőn bejelentették: a tavalyi elnökválasztáson több ezer szavazatot adhattak le törvénytelenül.
aug. 1
5:12
Kié lesz az év tanyája? (Adózóna)
Pályázatot hirdet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Az év tanyája díj elnyerésére, amelyre augusztus 31-éig lehet jelentkezni – jelentette be V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.
aug. 1
5:21
Több ezer szavazatot adhattak le törvénytelenül a tavalyi amerikai elnökválasztáson (ProfitLine)
Egy amerikai konzervatív intézet kutatói hétfőn bejelentették: a tavalyi elnökválasztáson több ezer szavazatot adhattak le törvénytelenül.
aug. 1
5:33
Nyílnak az új MFB pontok (ProfitLine)
Az OTP Bank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank és az NHB Bank egy-egy fővárosi fiókjában tartott megnyitóval elindult az MFB Pontok hálózatának bővítése. 2017. július 31-vel 126 új MFB Pont kezdte meg működését, melyet - legkésőbb év végéig – további 74 MFB Pont megnyitása követ majd. Ezzel összesen 642 elemből álló hálózat gondoskodik majd az európai uni
aug. 1
5:51
A nagy élelmiszeripari trükk: hogy kerülnek ezek az állatkák az ételeinkbe? (Pénzcentrum)
Egyes felmérések szerint mindössze 0,1 másodpercet töltünk az élelmiszerek csomagolásán lévő feliratok olvasásával. Így nem meglepő, hogy sokszor fogalmunk sincsen arról, pontosan milyen helyettesítőket etetnek meg velünk az élelmiszergyártók. Hazánkban...
aug. 1
5:57
Tényleg félnünk kell az ingatlanpiac bedőlésétől Magyarországon? (Portfolio)
Rohamléptékben zajló fejlesztésekkel, hatalmas toronydarukkal és a semmiből felépülő épületekkel találkozhatunk ma Budapest számos kerületében. A város egyre több pontján válnak kézzelfoghatóvá a közelmúltban bejelentett irodaház-fejlesztések....
aug. 1
6:03
A fiatalok több mint harmadának van megtakarítása, legnagyobb részük lakásra gyűjt (ProfitLine)
Hány éves kortól van szüksége egy fiatalnak bankszámlára, bankkártyára, egyáltalán mikor sétál ügyfélként egy bankba? A K&H Bank jóléti-index kutatása szerint a 19 és 26 év közötti fiatalok 83 százalékának van bankkártyája, 74 százalékuknak saját folyószámlája is. A többi banki szolgáltatást elenyésző mértékben veszik igénybe: hitelük, banki megtak
aug. 1
6:15
Példák a munkavállaló hátrányára köthető megállapodásokra (Adózóna)
A munkavállaló hátrányára is köthető megállapodás, ha az adott kérdésben ezt a munka törvénykönyve megengedi. A törvény mintegy 50 ilyen lehetőséget kínál.
aug. 1
6:18
Rossz hír: tízezreknek emelkedik a törlesztőrészlete (Infostart)
Az elkövetkező hetekben ismét több volt devizahitelesnek ugrik meg a törlesztőrészlete azért, mert lejár az árfolyamgát ötéves időszaka. Az átlagos emelés 15 százalék, ami havi 6-8 ezer forint. 44 ezer adósnál a futamidőt is meg kell hosszabbítani.
aug. 1
6:24
Az egészésges élelmiszerek népszerűsítésére kap pénzt Magyarország is (Napi)
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít. Magyarország hatmillió euró támogatást kap a programokra - írja az MTI.
aug. 1
6:24
Fájni fognak az amerikai szankciók (vg.hu)
Emelkedni kezdett hétfőn az olaj világpiaci ára a Venezuelát fenyegető újabb amerikai szankciók miatt.
aug. 1
6:26
Hosszú távú befektetés a vizes vb (vg.hu)
Az infrastrukturális és az országimázs-növelést célzó marketingkiadások megtérülésén is múlik, jó rendezője volt-e Magyarország a 17. vizes világbajnokságnak.
aug. 1
6:28
Megindult felfelé a maginfláció (vg.hu)
Továbbra sem jelentkezik erős inflációs nyomás az euróövezetben. A lapunk által megkérdezett szakértők szerint azonban a nyári adatokból nem is lehet trendekre következtetni.
aug. 1
6:30
Félmilliós adóval sarcolná az új lakásokat Veresegyház (Menedzsment Fórum)
Élénkül a veresegyházi lakáspiac, egyre csak nő a lakosságszám, ezért, hogy legyen miből biztosítani az intézményi és közmű infrastruktúra fenntartását, fejlesztését, megadóztatnák az újonnan épülő lakásokat a városban.
aug. 1
6:30
Családapák ideális üzleti autója (vg.hu)
Nagyobb csomagtartóval és kisebb tömeggel száll versenybe az 5-ös sorozat ötödik Touring változata.
aug. 1
6:32
Új uniós fehérjepolitikára van szükség (vg.hu)
Hazai forrásokból kell ellensúlyoznia Európának az élelmiszerekben és állati takarmányban felhasznált, genetikailag módosított szervezeteket tartalmazó szójabab tengerentúli importjától való függést.
aug. 1
6:45
Felvételi – Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásra (GazdaságPortál)
Augusztus 7-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet. A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivétel az ápolás…
aug. 1
6:45
4 év alatt 20 milliárdot költhet utazásra az állam (24.hu)
Korábban már kellett módosítani a keretet, mert túl gyorsan elfogyott a pénz.
aug. 1
6:48
Szinte mindenki magának akarja a bankhatóságot (Napi)
Csaknem az összes EU-tagállam pályázhat a Londonból a Brexit miatt várhatóan kiköltöző két nagy uniós hatóság, a Farkas Ádám főigazgató által vezetett Európai Bankhatóság (EBA), illetve az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadására - írja a Reuters-re hivatkozva a Portfolio.hu.
aug. 1
6:57
Hosszú távú befektetés a vizes vb (vg.hu)
Az infrastrukturális és az országimázs-növelést célzó marketingkiadások megtérülésén is múlik, jó rendezője volt-e Magyarország a 17. vizes világbajnokságnak.
aug. 1
6:59
A fesztiválok, rendezvények idején megnő a taxik iránti kereslet (vg.hu)
Rengeteg taxis dolgozott a hétvégén, de még így is volt, hogy hosszabb ideig kellett várni autóra az utasoknak.
aug. 1
7:03
Növekvő bevétel ellenére is csökkenhet az MTEL eredménye (ProfitLine)
A Magyar Telekom augusztus 2-án, piaczárást követően publikálja negyedéves eredményszámait.
aug. 1
7:03
Erős hónapot zárt Amerika (TőzsdeFórum)
Pozitív kezdés után vegyesen alakultak az árfolyamok hétfőn az amerikai értékpapír piacokon, de az indexek a Nasdaq Composite csökkenése ellenére is február óta a legjobb havi teljesítményre számíthatnak.
aug. 1
7:03
Élhetőbb lett a főváros a vizes vb-vel (hirado.hu)
Száz százalékban újrahasznosítják a Duna Aréna ideiglenes lelátóit
aug. 1
7:06
A latin a harmadik legnépszerűbb nyelv az egyetemisták között (Menedzsment Fórum)
Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar Nemzet keddi számában az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva.
aug. 1
7:08
Fürjes: a vizes vb a tervezett költségnek csak a felébe került (Menedzsment Fórum)
Az ideiglenes szerkezetekből semmi nem megy kárba, százszázalékos újrafelhasználást terveztünk - mondta el Fürjes Balázs kormánybiztos a Magyar Idők keddi számában közölt interjúban.
aug. 1
7:18
Használt autót venne? Most több százezret is bukhat (Napi)
Felhígul bizonyos használtautó-típusok kínálata a piacon, miután az Euro V.-nél rosszabb környezetvédelmi besorolású autókkal már nem lehet taxizni 2018-tól. A sárga fóliázás miatt korukat meghazudtolóan szép fényezésű autók azt kiabálhatják a kereskedőnek: Tekerd vissza az órám! Mutatjuk, mire kell figyelni.
aug. 1
7:18
Így üzletelt az önkormányzati államtitkár köre (24.hu)
A hálózatnak offshore szála is van.
aug. 1
7:20
Nem sikerült a felvételi? Íme, a megoldás! (Napi)
Augusztus 7-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet.
aug. 1
7:24
Villany- vagy vízszerelőt keresel? Ősztől még nehezebb dolgod lesz (Privátbankár)
Felelősségbiztosításhoz kötik a két tevékenység végzését.
aug. 1
7:27
Felminősítette az FHB-t a Moody's (TőzsdeFórum)
Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's Investor Service, a felminősítés a május 8-i felminősítést valószínűsítő felülvizsgálatot zárja le.
aug. 1
7:27
Hitelminősítés – Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody’s (GazdaságPortál)
Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody’s Investor Service, a felminősítés a május 8-i felminősítést valószínűsítő felülvizsgálatot zárja le – derül ki hitelintézet rendkívüli tájékoztatásából, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tett közzé. A közlemény szerint a Moody’s július 31-én közzétette, hogy az FHB hazai és külföldi devizában denominált hosszú lejáratú…
aug. 1
7:33
Több mint 3 milliárd forint támogatást kapnak az élelmiszer-automatások (ProfitLine)
Összesen 3,24 milliárd forint támogatást kapnak az élelmiszer-automatások, az étel- és italautomaták felügyeleti egységének támogatásáról szóló NGM rendelet szerint a kormány gépenként 120 ezer forint támogatást ad az úgynevezett automata felügyeleti egység beszerzéséhez és telepítéséhez - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t
aug. 1
7:33
Milliárdos támogatást kap az ismert német multi Magyarországon (Portfolio)
A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 1,262 milliárd forint egyedi innovációs támogatást kap a "globális, skálázható haszongépjármű rendszerek fejlesztése" tárgyú projekt megvalósítására - derül ki a kormány Magyar...
aug. 1
7:36
Ez bizony ciki - Trump ismét magyarázkodhat (Napi)
Egy "tréfás kedvű" levelező többször is rászedte a Fehér Ház tisztségviselőit: feltörte a Fehér Ház elektronikus levelezési rendszerét, és a Fehér Ház tisztségviselőinek kiadva magát levelezésbe fogott - számolt be hétfőn a CNN amerikai hírtévé.
aug. 1
7:38
Jól indul a nap a forint számára (Napi)
Erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákhoz képest a bankközi piacon kedd reggel.
aug. 1
7:39
Még hiányos az adatbázis (AQUA)
Nem minden közművezeték-üzemeltető tett eleget a jogszabályban előírt regisztrációs kötelezettségének a július óta kötelezően alkalmazandó elektronikus közműnyilvántartásba. A hatóságok folyamatosan szólítják fel az üzemeltetőket a hiánypótlásra, az ennek ellenére is mulasztókat jelentős pénzbírsággal sújthatják.
aug. 1
7:48
Újfajta számítástechnikai rendszert kutatnak az MTA-n (Napi)
Ultranagy sebességű kapcsolók kutatására 440 millió forint támogatást nyert el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontja a Széchenyi 2020 program keretében - közölte az MTA kutatóközpontja az MTI-vel.
aug. 1
7:48
Amerikát csak akkor zavarja a diktatúra, ha az olajbizniszük nincs veszélyben? (Privátbankár)
Micsoda véletlen, a Venezuelára mért amerikai szankciók gondosan elkerülik az olajipart.
aug. 1
7:51
Fogy a levegő a Mátrai Erőmű körül (TőzsdeFórum)
Megszületett az a minden tagállamra kötelező érvényű környezetvédelmi előírás, amely komoly választás elé állítja az Európai Unió szénerőműveit.

Keresés