2017. augusztus 1. kedd

aug. 1
0:09
Ezekre figyelj, ha allergiásként utazol (NLCafé)
Egy allergiás ember hétköznapjai eleve egy sor nehezítő tényezővel járnak, de mindez nyaraláskor extra terhet jelenthet. Megnéztük, hogy mi mindenre érdemes gondolnunk elutazás előtt, ha allergiásak vagyunk!
aug. 1
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
aug. 1
2:09
A vizeletcsepegés nem várt mellékhatása (HáziPatika)
Az inkontinencia már önmagában kellemetlen betegség, a problémát pedig csak fokozza, hogy az érintetteknek az akaratlan vizeletcsepegés mellett további nem várt kellemetlen tünetekkel is meg kell küzdeniük. ...
aug. 1
2:57
Incontinentia pigmentii (WebBeteg)
Az incontinentia pigmentii ritka, genetikai (X kromoszómához kötött öröklődésű) betegség, mely a neurocutan szindrómák tagja. Ezekben a betegségekben közös fejlődési eredetük miatt az idegrendszer és a bőr, valamint függelékei (haj, köröm stb.) érintettek. A bőrtünetek jellemzően csecsemőkorban vagy már az újszülöttnél is láthatóak.
aug. 1
3:15
Intim gondok: merünk róla nyíltan beszélni? (HáziPatika)
A hüvelygomba a nők 75 százalékát érinti életében legalább egyszer, ám panaszaikkal mindmáig sokan nem fordulnak orvoshoz. Nem merünk róla nyíltan beszélni, szégyelljük magunkat, pedig ha időben segítséget kérnénk, hamarabb megszabadulhatnánk a... ...
aug. 1
3:39
Miért hagyja el a kórházat sok páciens az orvos javaslata ellenére? (Női NetCafe)
Az Egyesült Államokban számos esetben a páciens ragaszkodik ahhoz, hogy saját felelősségére elhagyja a kórházat akkor is, ha az orvos ezt határozottan nem ajánlja. A döntés hátterében a legtöbbször biztosítási problémák rejlenek.
aug. 1
3:45
A férfiklimax leggyakoribb tünetei (HáziPatika)
A férfiklimax kifejezést hormonális változásokra használják, amelyek a férfiak testében mennek végbe az öregedés során. Csökken a férfiszervezetben a tesztoszteron mennyisége, ami különböző fizikai, érzelmi és kognitív változásokat okoz. ...
aug. 1
4:15
Ilyen a jó mesekönyv (Női NetCafe)
Szakemberek szerint azok a könyvek, melyekben oldalanként egynél több kép található, hátráltatják a kisgyerekek szókincsének fejlődését.
aug. 1
4:18
Rákot jelezhet a hámló bőr (HáziPatika)
A nap károsító hatására a bőrön pikkelyes, hámló foltok alakulnak ki. Nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem akár bőrrák is kialakulhat belőle. ...
aug. 1
4:51
Intim kisokos: a hüvelyfertőzés elkerülhető (HáziPatika)
A hüvely flóráját jótékony baktériumok serege védi az ott található, és túlzott szaporodásuk esetén különböző betegségeket okozó mikroorganizmusoktól. Ha azonban az egészséges egyensúly valamilyen okból felborul, a kórokozók elszaporodásával... ...
aug. 1
5:27
A szürkehályog (katarakta) (WebBeteg)
A katarakta (szürkehályog, szemlencsehomály) gyógyszerrel nem kezelhető, szemtorna és optikai eszközök sem segítenek, az egyetlen hatásos kezelés a műtét.
aug. 1
6:03
Szoptatásban élen járunk (Hírstart)
A szoptatási hajlandóságban az európai átlag felett teljesítünk. Ami jó hír, hisz nem csak a baba szempontjából előnyös az anyatejes táplálás, az anya egészségére is pozitív hatást gyakorol hosszú távon.
aug. 1
6:06
Egy nap mind emlékek leszünk (Ridikül)
Régebben ódzkodtam a halál gondolatától, féltem tőle, nyomasztott, és szinte kétségbe ejtett, hogy egy nap már nem leszek. Nem mondom, hogy mára teljesen kibékültem vele, de tény, hogy már nem izzad a tenyerem, nincsenek átvirrasztott éjszakáim, sem pedig pánikrohamaim miatta.
aug. 1
6:21
Lánynak született, de fiúként nevelik (Hírstart)
Afganisztánban számos olyan családban, ahol nincs fiúgyermek, előfordul, hogy az egyik lánygyermeket nevelik fiúként. Erre azért van szükség, hogy a családnak ne kelljen szégyenkeznie amiatt, hogy nem tudnak fiú utódot „produkálni”.
aug. 1
6:27
Lánynak született, de fiúként nevelik (NLCafé)
Afganisztánban számos olyan családban, ahol nincs fiúgyermek, előfordul, hogy az egyik lánygyermeket nevelik fiúként. Erre azért van szükség, hogy a családnak ne kelljen szégyenkeznie amiatt, hogy nem tudnak fiú utódot „produkálni”.
aug. 1
6:30
A szemben lévő foltok ezt jelzik (HáziPatika)
A szemünkben megjelenő, sötét foltok elsősorban a napsugarak hatására alakulnak ki. Mit jeleznek? ...
aug. 1
6:39
Aki folyton a gép előtt ül, nagyobb eséllyel kap vese- és hólyagrákot (Női NetCafe)
A mozgásszegény életmódot folytatók több szempontból is saját egészségüket veszélyeztetik: számos egyéb kockázati tényező mellett a vese- és hólyagrák kockázata is jelentősen növekszik esetükben.
aug. 1
7:03
A túl sok stressz meglepő tünetei (HáziPatika)
A stressz az élet mindennapos velejárója, erre a szervezetünk felkészült. A baj akkor kezdődik, ha túl sok a stressz, mert az már a fizikai és a lelki egészségünkre is hatással van. Néha egészen furcsa dolgok jelzik, hogy abnormálisan sok a... ...
aug. 1
7:03
Te most akkor őrült vagy? – így változtatta meg az életemet a pszichológus (NLCafé)
A mostani eszemmel mindenkinek (!) receptre iratnék fel néhány hónapnyi terápiát, pedig az év elején még a „pszichológus” szó puszta említésétől is dührohamot kaptam. Hogy mi változott az elmúlt fél évben? Hát az, hogy járni kezdtem egyhez...
aug. 1
7:03
Funkcionális luxus – szingli életformához alakítva (OtthonNeked)
Banics Adrienn építészmérnökként dolgozik, ám tervei között szerepel a belsőépítészet alaposabb megismerése – így kihívásként tekintett a Style&Draw pályázatára. Adriennt érdekli minden, ami a lakásokkal kapcsolatos – a legapróbb részletekig: a stílus, az egyediség, és maga az Ember: hogy egy élettér jobbá tétele, egy okos átszervezés után, hog
aug. 1
7:05
A menopauza így hat a mellekre (HáziPatika)
A változókor - nevéhez híven - számos változást idéz elő a női szervezetben, és a mellek sem jelentenek kivételt. Megnéztük, hogy a menopauza során milyen változásokat tapasztalhatunk. ...
aug. 1
7:06
Harcoljunk a zsír ellen – a konyhában (Ridikül)
A zsír elleni küzdelem az egyik legnehezebb feladat, amivel egy háziasszony időről időre felveszi a harcot. Ha nem fogunk időben a tisztításhoz, a zsír csak rakódik a tűzhelyre és a csempére, az egyre makacsabb szennyeződést pedig nehéz eltüntetni a konyhai felületekről.
aug. 1
7:15
Ugyanúgy fejezik ki érzelmeiket a vakok, mint a látók? (Női NetCafe)
Kétség nem fér hozzá, hogy az arckifejezések rendkívül fontos szerepet játszanak az interperszonális interakciókban: minden érzésünk hangsúlyosabbá és érthetőbbé válik ennek az univerzális kódnak köszönhetően.
aug. 1
7:21
Ilyen fürdőruhát vegyél fel az anyatestedre! (NLCafé)
Nagyjából nyolcvanezer fok van kint általában, és ez már így marad szeptemberig, úgyhogy nem árt felkészülni az anyatestünkkel, hogy le kell vetkőzni és strandra menni. Ha másért nem, a gyerekek kedvéért muszáj fürdőruhát húzni.
aug. 1
7:21
Csomók a tenyéren – komoly betegségre figyelmeztetnek! (Femcafe)
A kéz és az ujjak épsége minden ember számára alapvető. Mindennapi életünk során gyakorlatilag minden tevékenységünkhöz a kezeinket használjuk. Ez a tény fel sem tűnik egészen addig, amíg valami furcsaság nem akadályozza tevékenységeinket. Ilyenek például a kis csomók vagy göbök, melyek a Dupuytren-kontraktúra első jelei a tenyéren.
aug. 1
7:45
Fülzúgás: hogyan készüljünk az orvosi vizsgálatra? (WebBeteg)
A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz, melynek több kiváltó oka is ismert. A kezelés eredményesebb lehet, ha nem halogatjuk a problémát, nem várunk arra, hogy magától elmúljon, hanem már az első tünetek megjelenése után rövid idővel orvoshoz fordulunk. Az orvosi kivizsgálásra érdemes néhány dolgot átgondolni, melyek fontos információk lehetnek a di
aug. 1
7:45
Hogyan maradjunk harminc fok felett is elegánsak? (Hírstart)
Nem könnyű az irodai öltözködés a nyári melegben: vagy a légkondicionáló berendezés elől kell kardigánba bújnunk, vagy hőségben megpróbálunk munkahelyhez méltóan megjelenni.
aug. 1
7:51
38 év után találtak egymásra a pécsi testvérek a Facebookon (Hírstart)
38 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy Tolnában élő nő végre megtalálja két fiútestvérét, a nála fiatalabb ikreket. A nő a lánya segítségével kutatott a testvérei után, akikről csupán annyit tudott, hogy annak idején, melyik általános iskolába jártak. Végül a Facebook vezette nyomra őt.
aug. 1
7:57
38 év után találtak egymásra a pécsi testvérek a Facebookon (NLCafé)
38 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy Tolnában élő nő végre megtalálja két fiútestvérét, a nála fiatalabb ikreket. A nő a lánya segítségével kutatott a testvérei után, akikről csupán annyit tudott, hogy annak idején melyik általános iskolába jártak. Végül a Facebook vezette nyomra.
aug. 1
7:57
Milyen halak úszkáljanak a kerti tóban? (24.hu)
A kert különleges dísze a halakkal benépesített tavacska, mely alapjaiban feldobja a kert összképét.
aug. 1
7:59
5 tipp, hogy könnyebben rávedd magad a reggeli edzésre (NLCafé)
Idő előtt felkelni csak azért, hogy izzadhassunk az edzőteremben – nem hangzik valami jól. Ha viszont sikerül rávenni magunkat, nagyon is megéri majd!
aug. 1
8:03
Ezért vigyázz az exeddel, ha szakítás után barátkozni akar (Cosmopolitan)
Mindenki furcsának tartja, hogy a volt pasid az éjszaka közepén hívogat, mert elvileg annyira jóban vagytok egymással? Egy nemrég készült tanulmány szerint erős az esély arra, hogy a srác pszichopata vagy nárcisztikus személyiség, akik hajlanak arra, hogy barátok maradjanak az exükkel!
aug. 1
8:06
A kutatókat máig ámulatba ejti az anyatej csodája: augusztus 1. a szoptatás világnapja (Ridikül)
A mai napon, augusztus elsején tartják a szoptatás világnapját. Van is mit ünnepelni, hiszen ez a varázslatos anyag tökéletesen táplálja a csecsemőnket, ráadásul összetétele olyan különleges, hogy még ma is ámulatba ejti a tudósokat.
aug. 1
8:09
Az olvasás ezért egészséges (HáziPatika)
Kevesen tudják, hogy az olvasás több, mint egyszerű kikapcsolódás és kellemes időtöltés. Valójában mindezek mellett kifejezetten egészséges is. Még akkor is, ha csupán napi öt-tíz percet tudunk rászánni. ...
aug. 1
8:09
7 ultra nőies bubifrizura: mutatjuk, hogy lehet változatos (Retikül)
A klasszikus bob és a vállig érő lob frizura majdnem olyan sokféleképpen formázható, mint a hosszú haj, és nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy csipetnyi fantázia.
aug. 1
8:15
Kéztöréssel és lila foltokkal mentette ki édesanyját az idősotthonból (NLCafé)
Rátkai Gizella a 88 éves édesanyját egy szociális otthon gondjaira bízta, ahol azonban elmondása szerint borzasztóan bántak az idős nővel. Nem engedték, hogy a lánya meglátogassa őt, és nem kezelték a több napos kéztörését sem.
aug. 1
8:27
6 hónapos korig csak anyatejet! - Mama-baba pad Újbudán (Hírstart)
Ma van az anyatejes táplálás világnapja. Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ban döntött arról, hogy
aug. 1
8:33
Torna várandósság alatt? Szalka Andi megmutatja, hogy csináljátok! (NLCafé)
Babát vársz, de szeretnél edzeni is? Nem tudod, hogy állj neki? Szalka Andi személyi edző megmutatja, hogy csináld, nézd meg szuper videóját!
aug. 1
8:33
Pakolj, ha bírsz! - avagy így készülünk a családi nyaralásra (Femcafe)
Hurrá, újra nyaralunk! Idén nem kapkodunk, idén inkább pakolászás közben zoknikkal kergetőzünk, kemény munkával összeállított listát keresünk, majd találunk meg összefirkálva a szennyestartóban. Mert idén is kell a lista utazás előtt, sőt, még inkább kell a lista, mert anya feje nem káptalan.
aug. 1
8:39
Nem mindennapi szépségtrükkök, amikkel tökéletes sminket készíthetsz (Femcafe)
Ezekre tuti nem gondoltál még.
aug. 1
8:42
Közös utazás: így kerüljük el a veszekedéseket (Ridikül)
Egy kapcsolatban olyan sok helyzet van, amikre ha nem figyelünk oda, könnyen kialakulhat vita a felek között. Ilyen többek között az utazás is, amikor már a készülődés alatt megjelenhet a feszültség bennünk, és így kettőnk között is. Ezeket a felesleges veszekedéseket jobb lenne megelőzni. Mutatjuk, mit tehetünk ennek érdekében.
aug. 1
8:45
Pontosan jelzi tested egészségi állapotát a felköhögött váladék színe és állaga (Blikk)
Az orrban, szájban és torokban lerakódott nyálka színe és szerkezete nagyon sok mindent elárulhat a szervezet egészségéről, főleg a tüdő és a többi légzésben résztvevő egység állapotáról, érdemes odafigyelni rá!
aug. 1
8:47
A szemed színe megmondja, milyen ember vagy. Ezek a legalapvetőbb jellemvonásaid (Blikk)
A szemed színe többet elárul a személyiségedről, mint azt gondolnád.
aug. 1
8:51
8 helytakarékos trükk, amit a kis lakásoktól lestünk el (NLCafé)
Kis lakásokban születtek ezek az ötletek, de bármekkora helyen jól jöhetnek!
aug. 1
8:51
12 dolog, ami az álomnyaralást rémálommá változtathatja (Femcafe)
Megmutatjuk, mire figyelj, hogy tökéletes legyen a nyaralásod.
aug. 1
8:53
Fejest ugrott a sekély Balatonba, örökre le is bénulhat (NLCafé)
A Magyar Gyermekmentő Alapítvány tanulság gyanánt megosztott egy esetet Facebookon. A minap egy 17 éves fiú a Balaton sekély vízében próbált fejest ugrani, és ennek következtében komoly sérüléseket szerzett, akár le is bénulhat. Az alapítvány évről-évre találkozik ilyen balesetekkel, amiket egyszerű lenne megelőzni.
aug. 1
9:03
Elárulta szépségtitkait a legfiatalabb Victoria's Secret modell (Cosmopolitan)
Hogy kerül egy kisvárosi lány a legnagyobb márkák kifutójára? Hogy tud egy modell friss maradni a sok utazás és nulla alvás ellenére is? Taylor Hill ezekre és még ennél is több kérdésre válaszolt!
aug. 1
9:09
Gyerek vezette az utasszállító repülőgépet (NLCafé)
Valószínűleg csak jót akartak a kisfiúnak, ám a pilóták ezzel súlyosan vétettek a szabályzat ellen.
aug. 1
9:09
8 titok, amiről a mozik nem akarják, hogy tudjunk (Femcafe)
Mi viszont elmondjuk nektek.
aug. 1
9:15
Miért lehet fájdalmas az együttlét? (HáziPatika)
Felmérések szerint a nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális aktus közben, vagy közvetlenül utána, sokan mégis szégyellnek orvoshoz fordulni panaszukkal. Pedig a fájdalmas együttlét és a hozzá gyakran társuló megváltozott hüvelyfolyás mögött a... ...

Keresés