2017. január 1. vasárnap

jan. 1
18:45
Hogyan tarthatjuk be újévi fogadalmunkat, hogy idén többet sportolunk? (WebBeteg)
Nagyon sokan vannak, akiknek újévi fogadalmai között szerepel, hogy idén többet sportolnak, és le is szeretnének fogyni, viszont sokszor ez hamar kudarcba fullad.

2017. január 2. hétfő

jan. 2
12:36
2017: változások az egészségügyben (WebBeteg)
Nőtt a minimálbér összege, így a társadalombiztosítási járulékfizetésnél is változás történt. Új készítmények lesznek támogatottak a gyógyszertárakban, valamint csökken a tej és a tojás áfája. Fejlesztéseket ígér a kormány az egészségügy területén, illetve bérrendezés is várható. Csak néhány fontos változás az idei évre.
jan. 2
17:51
Több településen elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (WebBeteg)
Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren és Nyíregyházán elrendelték hétfőn a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt.
jan. 2
21:00
Fiatal, patológusnak készül, és a daganatok biológiája foglalkoztatja (WebBeteg)
Az osteosarcoma a leggyakoribb gyermekkori primer rosszindulatú csontdaganat, amelynek komplex a diagnosztikája, a röntgen, CT és MR képalkotó vizsgálatok mellett létfontosságú a korrekt szövettani diagnózis, amit a patológus ad. Dr. Szentkereszty Mártonnal beszélgettünk.
jan. 2
22:03
Hat hónapos korban kezdjünk el lisztes ételeket adni a babáknak! (WebBeteg)
Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.

2017. január 3. kedd

jan. 3
12:45
A hepatitis E-fertőzés okai és tünetei (WebBeteg)
A Hepatitis E vírussal való megfertőződés a máj akut gyulladását okozza. Cikkünkben a betegség okairól és tüneteiről olvashat.
jan. 3
21:09
Szálló por - Érdemes megfogadni a tanácsokat! (WebBeteg)
A szennyezett levegőn a lehető legkevesebb időt töltsük, használjunk porszűrő maszkot!

2017. január 4. szerda

jan. 4
12:54
Frakcionált lézeres bőrfiatalítás (WebBeteg)
Rengeteg nő, de manapság sok férfi is álmodik harmincas évei után fiatalos, rugalmas és selymes arcbőrről. Sajnos előbb vagy utóbb mindenkit utolér az idő, mindenki öregszik egy kicsit, és mindenkin meglátszanak az apróbb szépséghibák, a kisebb ráncok, a szarkalábak.
jan. 4
15:00
Az otthon veszélyei: az aeroszolok (WebBeteg)
A légköri aeroszol emberi egészségre gyakorolt negatív hatása már évek óta ismert, és amióta összefüggést találtak az Egyesült Államok nagyvárosainak közelében lévő aeroszolkoncentráció és a megnövekedett halálozási arány között, az aeroszol miatti egészségi kockázat újra az érdeklődés középpontjába került.
jan. 4
21:18
Kerülje el a terhességi cukorbetegséget személyre szabott mozgással (WebBeteg)
A terhességi cukorbetegség igen gyakori állapot a gyermeket váró nők körében, melynek jelentős rizikófaktora, ha az illető inzulinrezisztens, ha a családjában előfordult már cukorbetegség, illetve ha túlsúllyal küzd. Fontos tudni, ha már valakinél kialakult a gesztációs (azaz a terhességi) diabetes, azt sokkal nagyobb eséllyel fogja sújtani az állapot az azt követő várandósságoknál. Azonban…

2017. január 5. csütörtök

jan. 5
7:45
Véradások új időben a régi helyen Hajdú-Bihar megyében (WebBeteg)
Változást gyakran hoz az új év. Ez történt a véradásszervezésben is: január 4-től minden hétfőn, szerdán és pénteken 7.30 és 11.00 óra között várják a donorokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásszervezői.
jan. 5
11:57
Hideg időben gyakoribb a szívinfarktus, ezekre a jelekre figyeljen (WebBeteg)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a következő napokban, rendkívül hideg lesz. Az alacsony hőmérséklet, a szívproblémákkal küzdő páciensek számára különösen veszélyes, ugyanis a beteg szív számára, a hideghez való alkalmazkodás nagyfokú megterhelést jelent. Sajnos ebben az időszakban megnövekszik a hirtelen szívhalál esélye, illetve megnő a szívinfarktusok száma is.
jan. 5
22:27
Mennyire kell tartanunk az influenzától január első hetében? (WebBeteg)
Az elmúlt héten - 2016. december 26. és 2017. január 1. között - a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban 8 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Tekintse meg aktuális helyzetjelentésünket!
jan. 5
22:29
A légcsőgyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
A légcső gyulladása leggyakrabban a felső légúti fertőzések szövődményeként jelentkezik, felnőttkorban gyakrabban vírusos, gyermekkorban többször bakteriális eredetű.

2017. január 6. péntek

jan. 6
12:03
Ködfátyol (WebBeteg)
Én pontosan tudom, hogy milyen egy dementortámadás. Nem arra gondolok, hogy egy foszladozó köpenyes, rémséges szörny valami ködszerűséget szív ki belőlem a számon keresztül, hanem arra, hogy egyszer csak elfogy bennem az öröm.
jan. 6
14:09
Cukorbetegen a személyi edzőnél - Mire számítson? (WebBeteg)
A cukorbetegség terápiájának egyik lényeges oszlopa a rendszeres, személyre szabott testmozgás. Bár sokan vannak, akik önmaguktól állnak neki a sportolásnak, ám azt tudni kell, hogy a nem megfelelően összeállított edzésterv igen veszélyes lehet. Nem csupán ezért, mert így kisebb mértékű javulás érhető el, hanem számolni kell az esetleges hipoglikémia bekövetkeztével is.
jan. 6
17:18
Hepatitis-járvány ütötte fel a fejét Nógrád megyében (WebBeteg)
Hepatitis "A" vírus által okozott fertőző májgyulladásban 14 ember betegedett meg Rimóc községben az elmúlt napokban - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.
jan. 6
19:24
A fertőző agyhártyagyulladás megelőzésének fontos eszköze a védőoltás (WebBeteg)
A fertőző agyhártyagyulladás megelőzésének egyik legfontosabb eszköze a védőoltás - mondta Galgóczi Ágnes, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

2017. január 7. szombat

jan. 7
11:09
Medve üzemmód (WebBeteg)
Az én saját fejlesztésű depresszió-mérőműszerem a lekvár.

2017. január 8. vasárnap

jan. 8
5:00
Tbc - A betegség tünetei és terjedése (WebBeteg)
A tuberkulózis, vagy rövidebb nevén a tbc a világ egyik legtöbb halált okozó betegsége. Ma már létezik rá gyógymód, ám még mindig több mint 2 milliárd embert fertőzött meg a betegséget okozó Mycobacterium tuberculosis bacilus.
jan. 8
11:18
Mutasd a tesztedet, és megmondom, ki vagy! (WebBeteg)
Ha tudni akarod, hogy milyen vagy, tölts ki egy tesztet! Ha tudni akarod, hogy milyen nem vagy, tölts ki egy tesztet! Ha elég ügyesen töltöd ki, akkor pontosan olyan leszel, mint amilyen szeretnél lenni.
jan. 8
13:24
Edzéstervek - Néhány tanács kezdőknek (WebBeteg)
Edzéstervet összeállítani és az edzést elkezdeni nem egyszerű feladat. Következetesen, kornak és állóképességnek megfelelően kell végezni, hiszen egy rosszul létrehozott tervezés akár el is veheti a fitneszre vágyók kedvét.
jan. 8
22:51
Az agyvérzés rizikófaktorai - Ön tisztában van vele? (WebBeteg)
Az érelmeszesedés a verőerek falának évek alatt kialakuló betegsége, ami végül érszűkülethez, érelzáródáshoz vezet. Az érelmeszesedés az egész érrendszert károsítja.

2017. január 9. hétfő

jan. 9
6:12
Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb (WebBeteg)
A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek legyenek. A betegség gyógyítható, de orvoshoz kell fordulni és tájékozódni kell, például a Vírusos Májbetegek Országos Egyesületénél.
jan. 9
8:18
Potenciazavar: Nehéz a bikából nyuszivá válni (WebBeteg)
Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.
jan. 9
15:36
Kiváló malomipari paraméterekkel rendelkező, adaptív őszi búza vonalak előállítása (WebBeteg)
A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával 2014-2016 évben valósult meg 300.155.438 Ft támogatással, a FITT AGRO Kft és a Debreceni Egyetem konzorciumában, az AGR_PIAC_13-1-2013-0002 számú „Kiváló malomipari paraméterekkel rendelkező, adaptív őszi búza vonalak előállítása” című pályázat keretében.
jan. 9
18:45
Kövérnek csúfolnak? Ne foglalkozz vele, majd kinövöd! (WebBeteg)
Ha Ön szülőként hasonló mondatokkal nyugtatja gyermekét és saját magát, amikor a súlyproblémával szembesülnek, helytelenül cselekszik! Ezt támasztja alá az orvosi szakvélemény mellett a szülők döntő többségének álláspontja is − derül ki a Szinapszis Kft. friss kutatásából. Mit mutatnak a felmérések, mit mondanak a szakemberek és mit gondolnak a szülők a gyermekkori elhízásról?
jan. 9
19:48
A tüdőtuberkulózis (tbc) diagnosztizálása, kezelése és megelőzése (WebBeteg)
Évente közel 10 millió ember betegszik meg világszerte tuberkulózisban, pedig a kór ma már többnyire jól gyógyítható. A felépülés egy hosszú, több hónapos folyamat, és a panaszok javulásához is sok türelemre van szükség. A tbc megelőzésére hazánkban egy jól szervezett, több lépcsős folyamat működik.
jan. 9
21:54
Dr. Farkas Klaudia: Édesanyám betegsége is ösztönöz (WebBeteg)
A Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésénél használt biológiai gyógyszerek egy idő után elveszíthetik hatásukat a betegek mintegy 40 százalékánál. A miértekre is keresi a választ dr. Farkas Klaudia, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje, belgyógyász szakorvosa, valamint munkatársai.

2017. január 10. kedd

jan. 10
10:27
Ezekben a kórházakban jelenleg látogatási tilalom van (WebBeteg)
Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján.
jan. 10
12:33
A hepatitis E-fertőzés kezelése és megelőzése (WebBeteg)
Cikkünkben a hepatitis E-fertőzés diagnosztizálásáról, a betegség lefolyásáról, kezeléséről és a megelőzési lehetőségekről olvashat.
jan. 10
15:42
Abortusz - A legtöbben válsághelyzetre hivatkoznak (WebBeteg)
Az esetek 97 százalékában az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet - mondta Kisfalvi István, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
jan. 10
17:48
Képtelen vagyok összpontosítani a munkámra (WebBeteg)
Az az igazság, hogy engem őszintén, egyáltalán nem érdekel a munkám. Untat. Minden az irodában eltöltött percet elvesztegetett időként élek meg. Már a reggeli készülődés közben szétstresszelem magam azon, hogy egy újabb nap fog elmenni az életemből, haszontalanul.
jan. 10
19:54
Visszere van? Így mulaszthatja el a fájdalmat (WebBeteg)
A visszértágulatok amellett, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújtanak, komoly szövődményeket okozhatnak, ráadásul igen fájdalmasak is lehetnek. A közhiedelemmel ellentétben nem csupán nyáron, a meleg, párás időben okozhatnak panaszokat, de télen is, főleg azok körében, akik munkájuk során sokat töltenek egy helyben ülve vagy állva.
jan. 10
22:00
Hogyan kezelhetők a szőrtüszőgyulladás utáni foltok? (WebBeteg)
A folliculitis vagy más néven szőrtüszőgyulladás akkor alakul ki, amikor a gyulladás a szőrszál bőr alatti részeit, illetve a szőrszál közvetlen bőrfelszínét érinti. A gyulladás lehet felületes vagy mély, az utóbbi érinti a teljes szőrszálat, a hozzá kapcsolódó faggyúmirigyet és a környező bőrt. Minél mélyebbre hat egy gyulladás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradandó nyomot hagy.

2017. január 11. szerda

jan. 11
13:00
Védekezzen a hideg időjárás veszélyei ellen! (WebBeteg)
Az extrém hideg minden élőlényre nézve veszélyes, az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.
jan. 11
16:09
Ezért ringatják baloldalt újszülöttjüket az anyák (WebBeteg)
Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.
jan. 11
17:12
A kúszóhártya, kúszóhályog - avagy a farmer szeme (WebBeteg)
A kötőhártya két leggyakrabban előforduló degenerációja a pinguecula és a pterygium. A pinguecula egy sárgás folt vagy dudor a kötőhártyán, a szaruhártya közelében, mely általában az orrhoz közeli oldalon, idősebb korban, poros helyen dolgozóknál alakul ki.
jan. 11
17:14
Mindig elkések (WebBeteg)
Nem tudom biztosan megmondani, mikor kezdődött ...

2017. január 12. csütörtök

jan. 12
6:51
Minden rákbetegnek találkozni kellene pszichológussal (WebBeteg)
Ugyan egyre több onkológiai osztályon érhető el kifejezetten a daganatos betegekkel foglalkozó pszichológus, ám még bőven van hová fejlődni. Egyrészt abban, hogy a szakorvosok felismerjék: nem elég műteni vagy gyógyszert adni a betegeknek, a betegséggel járó szorongást, lelki hullámvölgyeket is kezelni kell. Másrészt abban, hogy a betegek és a családtagok elfogadják: nem a „bolondoknak” van…
jan. 12
11:03
Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - Aktuális információk (WebBeteg)
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés alapján az országban 2017. február 6. és 12. között 66 200 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 92 000 fővel szemben.
jan. 12
16:20
Levegőminőség lakossági tájékoztató (WebBeteg)
A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték el Salgótarjánban, emellett több településen veszélyes, egészségtelen, illetve kifogásolt a levegő minősége.
jan. 12
17:21
Fáradt, kimerült vagyok - Észreveszik és kirúgnak (WebBeteg)
Vannak jó napjaim.
jan. 12
23:39
A stressz szerepe szív- és érrendszeri betegségek előidézésében (WebBeteg)
Az állandó stressz hatása az agy mélyen fekvő régiójára kulcsszerepet játszik a szívinfarktus megnövekedett kockázatában - tárták fel amerikai kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.

2017. január 13. péntek

jan. 13
12:15
Már egy kis pocak is utalhat a veszélyes zsigeri zsírok felhalmozódására (WebBeteg)
A fejlett országok egyik legnagyobb népegészségügyi problémája az elhízás. Sokan azonban nem tudják, hogy a látszólag vékonyabbak is küzdhetnek a szerveiket körülölelő zsigeri zsírok felhalmozódásával, amely olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a depresszió. Hogy milyen mozgással lehet tőlük megszabadulni, arról Németh Vivient, az Életmód…
jan. 13
13:18
Szorító mellkasi fájdalom - Infarktus vagy pánikbetegség? (WebBeteg)
Heves szívdobogás, szapora szívverés, szorító mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés és félelemérzet – ijesztő tünetek, melyek jelezhetnek szívinfarktust ugyanúgy, mint a pánikrohamot. Szívinfarktus vagy pánikroham? Hogyan lehet megkülönböztetni, és mikor kell kivizsgáltatni, hogyan kell kezelni? Ezzel kapcsolatban ad tanácsokat, dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológus főorvosa.
jan. 13
17:30
Hideg végtagok - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A hideg nagy megterhelést jelent a keringési rendszerünknek.
jan. 13
17:32
Egzisztenciális nehézségek, félelem, szégyen (WebBeteg)
Tényleg nem tudom mihez kezdenék, ha kirúgnának…

2017. január 14. szombat

jan. 14
3:57
Gyakran együtt jár a D-vitamin-hiány és a pajzsmirigyzavar (WebBeteg)
A D-vitamin-hiány leginkább fáradtság, immungyengeség formájában jelentkezik, ám ha hosszú időn keresztül fennáll, akkor a pajzsmirigy működésére is hatással lehet. Dr. Békési Gábor PhD, pajzsmirigy specialista ezért a pajzsmirigy funkciók ellenőrzését javasolja azoknak, akik D-vitamin-hiánnyal küzdenek, hiszen a kettő erősítheti is egymás tüneteit.
jan. 14
7:06
Az autizmus kialakulása - Íme a legújabb eredmények (WebBeteg)
Az utóbbi évtizedekben meredeken emelkedett az autizmussal diagnosztizáltak száma, amit teljes egészében sem a nagyobb odafigyelés, sem a növekvő diagnosztikus pontosság nem magyaráz.

Keresés