2013. január 1. kedd

jan. 1
0:09
Mire figyeljünk oda szilveszterkor? (MaHu)
Szilveszter éjszakája a pezsgő, a virsli és a lencse mellett leggyakrabban az az következő évre vonatkozó - és gyakran kudarcba fulladó - fogadalmakról szól. De nem kell feltétlenül elbukni.
jan. 1
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 1
7:36
Nem mindegy, hogy lépcsőzünk (HáziPatika)
Aki egyesével szedi a lépcsőfokokat, és nem kettesével-hármasával, az több kalóriát éget el - derült ki egy új tanulmányból. Érdemes tehát több időt szánni a gyalogos közlekedésre. ...
jan. 1
7:36
Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat? (kamaszpanasz)
Búcsúztassuk az óévet rossz szokásaink elhagyásával, köszöntsük az új esztendőt új szokások felvételével? Miért fogadjunk meg bármit is? Hogyan tartsuk meg?
jan. 1
8:09
Így lehet fogyni akaraterő nélkül (HáziPatika)
Fogyókúra során hiába tudjuk, hány kalóriát tartalmaz egy adott étel, nagyobb hatással van ránk, ha az étel energiatartalma mellett azt is feltüntetik, hogy a kalóriák elégetéséhez hány kilométert kellene gyalogolnunk. ...
jan. 1
9:06
Írország az Európai Unió Tanácsának soros elnöke (orientpress)
Éjfélkor Írország veszi át Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az írek a digitális gazdaság és a kkv-k megerősítését tartják a legfontosabbnak. A június végéig tartó ír uniós elnökség legfontosabb feladatának a növekedés beindításához és a munkahelyteremtéshez nélkülözhetetlennek tartott stabilitás megteremtését tűzte ki célul.
jan. 1
9:15
Jön az "erotikus" gyógymód (HáziPatika)
Egy kis fizikai erőhatás elég lehet ahhoz, hogy megakadályozza a rosszindulatú sejtek növekedését a mellben - derül ki egy friss kutatásból. ...
jan. 1
10:18
A fővárosban éjfél után 2 perccel jött világra az első újszülött (MaHu)
Budapesten éjfél után kettő perccel, a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született meg 2013 első babája.
jan. 1
10:21
Elvonó: más módszerek hatnak a férfiakra és a nőkre (HáziPatika)
Új kutatás fedezte fel, hogy az anonim alkoholizmusellenes terápiák más módon segítenek józanon maradni a férfiaknak és a nőknek. ...
jan. 1
10:36
Anna első (Infostart)
Budapesten éjfél után kettő perccel, a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született meg 2013 első babája.
jan. 1
12:06
Februárban érezhető először a rezsiszámlák csökkenése (orientpress)
A kormány decemberben hozott határozata szerint a lakossági villany-, gáz-, és távfűtésszámlák összegét tíz százalékkal kell csökkenteni - mondta Fónagy János, a fejlesztési tárca politikai államtitkára. A Kossuth Rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta: a rendeleti ármegállapítás vonatkozik valamennyi olyan költségelemre, amelyből összeáll a háztartások számára a fogyasztói ár.
jan. 1
12:33
Így kezeljük koleszterinünket az ünnepek után (HáziPatika)
Az ünnepi étkezés sajnos nem éppen a kalóriaszegény ételek fogyasztásáról szól. Ilyenkor könnyen felszöknek a plusz kilók, de koleszterinszintünk is jócskán megemelkedhet. A probléma orvoslására és szervezetünk könnyítésére, használjunk gyógynövényeket! ...
jan. 1
12:42
Nyíregyházán született az első vidéki baba (MaHu)
A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban éjfél után nem sokkal született az új esztendő első babája.
jan. 1
12:44
Zacher: a fővárosi toxikológián erős szilveszteri forgalom volt (MaHu)
A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán szokásos erős szilveszteri forgalom volt. Az idén is sok fiatal vitte túlzásba a bulizást.
jan. 1
14:12
Marad a köd, sokáig nem süt ki a nap (MaHu)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint többnyire felhős, ködös idő van térségünkben. Szerdán érkezik egy front, de mit sem segít...
jan. 1
14:48
A sikeres fogadalom titka (MaHu)
Szilveszter éjszakája a pezsgő, a virsli és a lencse mellett leggyakrabban a következő évre vonatkozó - és gyakran kudarcba fulladó - fogadalmakról szól. De nem kell feltétlenül elbukni.
jan. 1
16:21
Kínai kel? Kell! (HáziPatika)
Folpackba csomagolva vagy anélkül, szép haragoszölden vagy vajfehéren, tömötten vagy laza levelekkel kelleti magát ez a rögbilabdára emlékeztető káposztaféle a zöldséges pultokon. Sokan kérdezik: mit lehet vele kezdeni? Nos, sok mindent. ...

2013. január 2. szerda

jan. 2
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 2
6:33
Bele lehet halni az öregségbe? (HáziPatika)
Bele lehet-e halni az öregségbe? Boga Bálint gerontológus professzor több évtizedes praxisa alatt nem találkozott egyetlen olyan idős korban elhunyttal sem, akinek a halálát az a bizonyos "végelgyengülés" okozta volna. ...
jan. 2
6:57
100 éve ilyen volt a tökéletes nő (NLC)
A magas, körte alkatú szüfrazsett nem ismerte a félelmet, és soha nem ivott kávét vagy teát.
jan. 2
7:39
Tesztelje fogápolási tudását! (HáziPatika)
Egy érdekes teszt segítségével lemérheti tudását a fog- és szájápolásról! ...
jan. 2
8:45
Kevesebb méreg van a magyarokban (HáziPatika)
Az aktív illetve a passzív dohányzás az egyik legsúlyosabb kockázati tényező az emberi szervezetből kimutatható káros kémiai anyagok szempontjából, az alapozó arcfestékek gyakori használata pedig a higany koncentrációjának növekedéséhez vezethet. ...
jan. 2
9:06
Honosodnak a Nyugaton élő magyarok (orientpress)
370 ezerhez közelít a kedvezményes magyar honosítást igénylők száma, az esküt tettek száma meghaladta a 300 ezret - mondta el a Kossuth Rádióban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Egyre népszerűbb az egyszerűsített eljárás a nyugati diaszpórában, különösen az erdélyi, kárpátaljai, délvidéki, felvidéki származású magyarokat talán jobban foglalkoztatja a magyar állampolgárság.
jan. 2
9:15
Lencse, az újév eledele (HáziPatika)
A lencse a népi gyógyászat mellett a népi hiedelemben is régóta ismeretes, hogy az év első napján fogyasztva az újesztendő gazdagságot ígér a család számára. ...
jan. 2
9:27
Hogyan kezeljen egy engedetlen tinit? (kamaszpanasz)
Egy tini gyermek felnevelése már alapból nem egyszerű feladat, főleg ha kivételesen problémás, engedetlen, szófogadatlan kamaszról van szó. Még a legelszántabb szülők számára is komoly fejtörést okozhat az ilyen gyermek megnevelése.
jan. 2
10:06
Szerelmi- és pénzmágiák (astronet.hu)
A néphagyomány elsősorban az új év anyagi és szerelmi helyzetét próbálja mágiával erősíteni.
jan. 2
10:18
Megszűntek a budapesti detoxikálók (HVG)
Január 1-től megszűnt a főváros két detoxikálója, ezentúl a sürgősségi osztályokra viszik az alkoholmérgezetteket. A változás Zacher Gábor toxikológus szerint jobb ellátást jelenthet majd a pácienseknek.
jan. 2
10:21
Új szokások az új évben? Jól jár velük! (HáziPatika)
Ön is azon gondolkozik, valamit meg kellene fogadni? Ne gondolja azt, hogy csak a nagy változtatásoknak lesz nagy és látványos hatása! Cikkünkben egy tucat olyan szokást javaslunk, melyeket könnyű betartani és garantáltan jobb lesz tőlük a következő éve! ...
jan. 2
10:36
Erős plusszal nyitott a BUX (orientpress)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,16 pontos emelkedéssel, 18 255,36 ponton kezdte az új évet szerdán. A pénteki záró értékéhez képest ez 0,45 század százalékos erősödés.
jan. 2
11:06
A részegség 6 fokozata (kamaszpanasz)
Az alkohol úgy hat az elmédre, mint egy mindent elsöprő ár. A viccesen részegtől a nagyon részeg szintig eljutva, már az sincs messze, hogy kórházban köss ki, vagy esetleg alkoholmérgezésed legyen, és meghalj a túl sok alkohol miatt!
jan. 2
11:06
"Barlang Bár" Mallorcáról (lakaskinalat.hu)
Bár egy barlangban? Bár egy sziklába vájva? Bármi elképzelhető, különösen ha ez a kialakítani szánt szórakozóhely egy turisták által is sűrűn látogatott helyen van.
jan. 2
11:08
Ötletek a ház körül: élénk színű ajtók (lakaskinalat.hu)
Lakásunk, otthonunk kialakításában, megtervezésében csak a képzelet és a pénztárcánk szabhat határokat, de irány a csillagos ég.
jan. 2
11:27
Segítség! Minden kollégám rajtam élcelődik! (HáziPatika)
A Nők Lapja Psziché olvasói minden lapszámban szakértőktől kapnak praktikus életvezetési tanácsokat. Ezúttal Felházi Anett pszichológus segít egy munkahelyi probléma megoldásában. ...
jan. 2
11:27
Örök harcban: margarin és a vaj (WebBeteg)
Mióta margarin létezik, vita tárgyát képezi, hogy melyik az egészségesebb (vagyis inkább egészségtelenebb): a margarin, vagy a vaj?
jan. 2
11:39
Tresse szőnyeg kollekció Samuel Accoceberry-től (lakaskinalat.hu)
A párizsi székhelyű tervező különleges zsinór szőnyeget mutatott be.
jan. 2
12:06
Nem szűnik meg az éhségérzet, ha gyümölcscukrot fogyasztunk (HVG)
A fruktóz vagy gyümölcscukor fogyasztása túlevést eredményezhet - állítják kutatók az amerikaiak étrendjét uraló cukorféleségnek ezt a hatását vizsgáló első tanulmányban.
jan. 2
12:06
Elnézőbb lett a NAV (orientpress)
Az adóhatóság nem törli automatikusan azoknak a cégeknek az adószámát, amelyek elmulasztották kitölteni és időben visszaküldeni a kockázatelemzésre szolgáló KOCKERD kérdőívet - a 2013-as adócsomag érelmében. A mulasztás nem jár következményekkel, amennyiben február 15-ig pótolják a mulasztást - írja a szerdai Világgazdaság.
jan. 2
12:33
3 ízletes étel vargányával (HáziPatika)
A gombák kiváló alapanyagok a konyhában, hiszen sokoldalúan elkészíthetők, és rendkívül ízletesek. Ismerkedjünk meg a vargányával közelebbről. ...
jan. 2
13:00
A fruktózfogyasztás túlevést eredményezhet (MaHu)
A fruktóz vagy gyümölcscukor fogyasztása túlevést eredményezhet - állítják kutatók az amerikaiak étrendjét uraló cukorféleségnek ezt a hatását vizsgáló első tanulmányban.
jan. 2
13:00
A fehér tigris az év állata Nyíregyházán (Infostart)
A látogatók szavazatai alapján a fehér tigris lett az év állata a Nyíregyházi Állatparkban.
jan. 2
13:36
Több nagy közútfejlesztési projekt indulhat 2013-ban (orientpress)
Három nagy útberuházás kezdődhet el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából idén, a kormány a közeljövőben dönthet a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban még rendelkezésre álló 150 milliárd forint közútfejlesztési forrás felhasználásáról - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap információi szerint elindul többek között az M4-es Abony−Fegyvernek közötti 28,9 kilométeres szakaszának,…
jan. 2
13:39
Internetfüggő? Tesztelje! (HáziPatika)
Nem újdonság, hogy az online világ és az internet egyre nagyobb területet foglal el az életünkben, kihat a barátságokra, a családi életre, a munkára, a vásárlási szokásokra. De vajon mennyire függünk a világhálótól? Tesztünkből kiderül. ...
jan. 2
14:24
Változtasd meg az életed! (kamaszpanasz)
Unod már, hogy úgy érzed, a vesztesek között vagy? Szeretnél változtatni rajta? Úgy érzed, hogy neked semmi sem sikerül? Hogyan irányíthatod sorsodat?
jan. 2
14:45
Ennyire károsítja az agyat a mobil (HáziPatika)
A Memorial Sloan-Kettering Rákközpont (New York, Egyesült Államok) munkatársai új módszert mutattak be, melynek segítségével meghatározható a mobilkészülékek keltette elektromágneses sugárzás agyszövetre gyakorolt hatása. ...
jan. 2
15:06
Közel-Keleten is népszerű a Fekete Vipera (orientpress)
A BBC Entertainment európai és közel-keleti nézői szerint a klasszikus kultsorozat, a Fekete Vipera érdemelte ki a 'kedvenc brit komédia' megtisztelő címet. A nézők 2012. november 3. és december 9. között több mint ezer szavazatot adtak le a csatorna honlapján, hogy eldöntsék, hogy a 30-as választékból melyik a 10 legjobb brit komédia.
jan. 2
15:06
A sürgősségi osztályokon kezelik ezentúl az alkoholmérgezéses betegeket (MaHu)
Megszűntek a fővárosban a detoxikálók, az alkoholmérgezéses betegeket ez évtől a sürgősségi osztályokon látják el.
jan. 2
15:18
Új típusú influenza, kevesebb megbetegedés - még nincs járvány (HáziPatika)
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2012. december 17-23. között a fővárosban és 18 megye területén 5 700 fő, az előző hetinél 38,6 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. ...
jan. 2
15:39
Mennyire hatásosak a recept nélkül kapható megfázás elleni készítmények? (WebBeteg)
Illóolajok, fürdők, növényi kivonatok. Megfázás esetén gyakran próbálkozunk ilyen és ehhez hasonló készítményekkel. De valóban segítik ezek a szerek a tünetek enyhítését? A Stiftung Warentest, német fogyasztóvédelmi alapítvány ennek járt utána.
jan. 2
16:00
Savanyú káposzta: az igazi multivitamin (MaHu)
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, fogyaszt és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolja. Egyszóval egy újkori csodaszer, amit már nagyanyáink is használtak.
jan. 2
16:02
Szigorúbban monitorozzák a környezetszennyezést Kínában (MaHu)
Szigorúbban monitorozzák a környezetszennyezést az idei évtől Kínában: 74 nagyváros naponta közli januártól a helyi légszennyezettség mértékét.

Keresés