2013. január 1. kedd

jan. 1
10:00
Javaslat a lánctartozások ellen (Metropol)
ÉVOSZ: konkrét intézkedések kellenek a lánctartozások felszámolásához.
jan. 1
10:36
Anna első (Infostart)
Budapesten éjfél után kettő perccel, a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született meg 2013 első babája.

2013. január 2. szerda

jan. 2
11:27
Örök harcban: margarin és a vaj (WebBeteg)
Mióta margarin létezik, vita tárgyát képezi, hogy melyik az egészségesebb (vagyis inkább egészségtelenebb): a margarin, vagy a vaj?
jan. 2
13:00
A fehér tigris az év állata Nyíregyházán (Infostart)
A látogatók szavazatai alapján a fehér tigris lett az év állata a Nyíregyházi Állatparkban.
jan. 2
13:36
Méregtelenítési kisokos: ezeket vidd be a szervezetedbe! (Édenkert)
A tisztító kúránk alkalmával egészséges ételekkel és méregmentes gondolatokkal tápláljuk szervezetünket.
jan. 2
15:39
Mennyire hatásosak a recept nélkül kapható megfázás elleni készítmények? (WebBeteg)
Illóolajok, fürdők, növényi kivonatok. Megfázás esetén gyakran próbálkozunk ilyen és ehhez hasonló készítményekkel. De valóban segítik ezek a szerek a tünetek enyhítését? A Stiftung Warentest, német fogyasztóvédelmi alapítvány ennek járt utána.
jan. 2
20:12
Dolgos éve volt a királyi családnak (Infostart)
Tavaly is sokat dolgozott a brit királyi család, és a munkából alaposan kivette részét a 92 esztendős Fülöp edinburghi herceg, az uralkodó férje.
jan. 2
22:00
Ezért kell ügyelni a fruktózfogyasztással (Infostart)
A fruktóz vagy gyümölcscukor fogyasztása túlevést eredményezhet - állítják kutatók az amerikaiak étrendjét uraló cukorféleségnek ezt a hatását vizsgáló első tanulmányban.

2013. január 3. csütörtök

jan. 3
3:12
Mire utalhatnak a tünetek? - Látászavar, fülzúgás... (WebBeteg)
A fülzúgás és a fülfájás leggyakoribb oka a külső hallójárat eltömeszelődése fülzsírral. A panasz általában csak egyoldali.
jan. 3
6:42
Szupermarketben ragadt szilveszterkor (Infostart)
Áruházi fogolyként szilveszterezett egy 73 éves asszony Franciaországban, mert véletlenül bezárták egy szupermarketbe.
jan. 3
11:33
Országszerte javult a levegő minősége (WebBeteg)
Szerdára országszerte javult a levegő minősége. A szálló por miatt már sehol sem veszélyes, vagy egészségtelen a levegő, így Miskolcon megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
jan. 3
11:35
Alkoholmérgezéses betegek kezelése a sürgősségi osztályokon (WebBeteg)
Megszűntek a fővárosban a detoxikálók, az alkoholmérgezéses betegeket ez évtől a sürgősségi osztályokon látják el - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága szerdán az MTI-vel
jan. 3
14:30
Így válasszunk és renováljunk tetőt (x) (Metropol)
Aki hosszú távra gondolkodik, sok bosszúságtól, és sok kiadástól kímélheti meg magát, és akár évtizedekre biztos tetőt tudhat a feje felett!
jan. 3
16:48
Júliusig kell kidolgozni a rezidensek ügyeleti feltételeit (WebBeteg)
Az egészségügyi szolgáltatóknak júliusig van idejük arra, hogy módosítsák ügyeleti szabályozásukat és megteremtsék a feltételeit annak, hogy a rezidensek csak szakorvosi felügyelet mellett ügyelhessenek.
jan. 3
17:51
Az elhízás növeli a korai halálozás kockázatát (WebBeteg)
Az enyhén túlsúlyos embereknél kisebb a korai halálozás kockázata, mint az optimális testtömegűek esetében - ezt mutatja egy olyan nemzetközi vizsgálat, amely csaknem 3 millió felnőttre terjedt ki szerte a világban.
jan. 3
21:00
5 kalóriaégető futópados edzésterv (WebBeteg)
Kevés az ideje? Akkor ezeket a gyors és minden testrészt átmozgató gyakorlatokat önnek találták ki.
jan. 3
22:00
Egyazon napon szült egy ikerpár (Infostart)
Egyazon napon szült egy egypetéjű ikerpár az Egyesült Államokban, jóllehet egyáltalán nem tervezték, hogy összehangolják gyermekáldásaikat, szüléseik várható időpontja között pedig egy hét volt.

2013. január 4. péntek

jan. 4
6:03
Visszatért a romantika Prága egyik legkedveltebb utcájába (Infostart)
Nagyon hangulatos, I. Ferenc József korabeli gázlámpák világítják meg újév óta Prága egyik leghíresebb és legkedveltebb turista útvonalát, a Királyok útját.
jan. 4
7:15
"Nem szabad publikálni" - kockázatos képet árvereznek el Lady Dianáról (Infostart)
Lady Diana eddig ismeretlen, ifjúkori fekete-fehér fényképére licitálhatnak hamarosan az érdeklődők egy amerikai árverésen.
jan. 4
19:24
Mit sportoljon, aki túlsúlyos? (WebBeteg)
Egyetlen fogyni vágyó sem kerülheti el a testmozgást. A fölösleges kilóktól a sport segítségével szabadulhatunk meg a leghatékonyabban. A rendszeres edzésnek három alapvető pozitív hatása van. Melyek ezek?
jan. 4
19:51
Az emberek nagyobb mértékben változnak, mint gondolják (Infostart)
Az emberek nagyobb mértékben változnak, mint ők maguk hiszik - derül ki azokból a tanulmányokból, amelyeket tudósok személyiségjegyekről, emberi értékekről és preferenciákról készítettek.
jan. 4
20:28
Mikor és milyen ételekkel kezdjük a hozzátáplálást? (WebBeteg)
Gyermekünk fejlődésének egyik meghatározó pillanata, amikor az anyatej mellett új ízekkel ismerkedhet meg. A két legfontosabb kérdés, hogy mikor és milyen élelmiszerekkel kezdjük meg a hozzátáplálást.
jan. 4
21:39
Megbolondult az időjárás - videó (Infostart)
A mostanihoz foghatóan esős nyár-ősz-tél időszak Angliában még csak egy ízben fordult elő, 2000-ben, de a tavaly lehullott, összesen 1 méter 33 centiméternyi csapadék megközelítette a rekordot. A szigetország teljesen átázott. A föld nem tudja beszívni a vizet, folyók öntenek ki, a mezőgazdaság belvizektől szenved. Az angolok úgy érzik, hogy megbolondult az időjárás, tavaly nyár elején még aszály…

2013. január 5. szombat

jan. 5
7:39
Szervezetünk téli vitaminéhsége (Édenkert)
A gyümölcs-, zöldségféléket érlelő nyári és őszi idők elmúlása nem jelenti azt, hogy szervezetünk védtelenné vált volna a téli hónapokra. Közismert, hogy a hazai gyümölcsök hiányából, vagy csökkent választékából adódó vitamin-, nyomelem hiány pótolható, illetve mérsékelhető a déligyümölcsök rendszeres fogyasztásával: narancs, citrom, kivi.
jan. 5
19:33
Tito jobban szerette a nőket, mint Nagy Szulejmán szultán (Infostart)
Jovanka Broz, a néhai jugoszláv elnök, Josip Broz Tito 88 éves özvegye szerint férje "jobban szerette a nőket, mint Nagy Szulejmán szultán".
jan. 5
20:27
Az ötös lottó e heti nyerőszámai (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2013. január 6. vasárnap

jan. 6
9:57
Putyintól kapta meg orosz útlevelét Depardieu (Infostart)
Az orosz elnök személyesen adta át Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet a fekete-tengeri Szocsiban.
jan. 6
15:57
Havazást hozhat a jövő hét (Infostart)
Ismét visszaesik a hőmérséklet, a jövő héten többfelé várható havas eső, hószállingózás, akár havazás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
jan. 6
16:34
Csodás bőr várandósság alatt és után (WebBeteg)
A fogantatás pillanatától kezdve számos változás kezdődik szervezetben, mely a magzat egészséges fejlődését szolgálja. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász- kozmetológus a várandósság alatti hormonális és kötőszöveti változások hatásairól beszélt, amelyek a bőr és a haj állapotát érintik.
jan. 6
17:27
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 5, 6, 15, 41, 43.

2013. január 7. hétfő

jan. 7
3:04
Életkorok pszichológiája: a kamaszkor (WebBeteg)
Nem könnyű időszak a kamaszkor sem a gyereknek, sem a szülőknek és a környezetnek. A korábban még kedves és mindig szófogadó, gyakran még megijedő kisgyermek a testi és lelki változások következtében akaratának erejét kezdi próbálgatni, és képes akár minden ellen lázadni.
jan. 7
11:27
A szmog olyan, mint a dohányzás (WebBeteg)
A szmog a tél velejárója, bár egyáltalán nem olyan természetes dolog, mint a hóesés. A hóval ellentétben pedig számos egészségügyi kockázattal is jár az, ha valaki tartósan szmogos területen él, a füstködben ugyanis ugyanolyan anyagok találhatóak, mint a dohányfüstben.
jan. 7
13:34
Praktikus tanácsok kontaktlencsét viselőknek (WebBeteg)
Tisztában van vele, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel? Ismeri a tisztítás szabályait? Hogyan hat a terhesség a lencseviselésre? Kérdések és válaszok.
jan. 7
13:36
Keressük az ország legjobb életmentőit! (WebBeteg)
Az Országos Mentőszolgálat szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oxyológiai Társaság, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Verseny 10-18 éves tanulóknak.
jan. 7
15:39
A latexallergia és tünetei (WebBeteg)
Az utóbbi években a gumiáruk rohamos elterjedése miatt a latexallergiások száma világszerte egyre emelkedik. A tünetek akár olyan mindennapos használati tárgyakkal való érintkezés után jelentkezhetnek, mint a gumikesztyű, radír vagy esőkabát.
jan. 7
15:57
Lakásfestés olcsón, házilag (Blikk)
Ha nincs pénzünk egy teljes lakásátalakításra, akkor vegyünk egy-két új kiegészítőt, és fessük át a falakat! Nem mindegy azonban, hogy milyen színt választunk.
jan. 7
18:39
Mosogatót keres a brit királynő (Infostart)
Mosogatót keres II. Erzsébet brit királynő. Évi 14 ezer 200 font (havi 415 ezer forint) fizetést ajánl.
jan. 7
20:09
Meghalt a legöregebb brit (Infostart)
Elhunyt a legidősebb brit. Reg Deant 110 éves és 63 napos korában érte a halál - közölte hétfőn a BBC.
jan. 7
21:57
Télen az Antarktiszon át (Infostart)
A világon elsőként télen, mindenféle külső segítség és a mentés lehetősége nélkül akarja átszelni sítalpakon az Antarktiszt Sir Ranulph Fiennes ismert brit kalandor.

2013. január 8. kedd

jan. 8
6:03
A hosszú élet titkát őrzi egy apró görög sziget (Infostart)
A görög Ikaría szigetének lakói átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a többi nyugat-európai ember - mutat rá az Athéni Egyetem szakembereinek tanulmánya, amely részletesen elemzi a szigetlakók hosszú életének titkát.
jan. 8
8:27
Sportteljesítményünk is megjósolható a genetikai térkép alapján (WebBeteg)
Bár ma a genetikailag megtervezett világ utópiáját még csak a tudományos fantasztikus filmekben láthatjuk – például a Gattaca címűben, ahol a főhős nem lehetne űrhajós az őt érő genetikai diszkrimináció miatt –, a tudomány azonban már ma is képes bizonyos fizikai tulajdonságokra következtetni a gének alapján.
jan. 8
12:39
9 természetes termékenységnövelő szer (WebBeteg)
Próbál teherbe esni, de eddig nem sikerült? Cikkünkben számos tippet olvashat, melyek segíthetnek Önnek!
jan. 8
13:51
A fegyver a második vezető halálok (Metropol)
Az Egyesült Államokban naponta hét gyermek, illetve fiatal felnőtt halálát okozza fegyverhasználattal összefüggő sérülés.
jan. 8
14:09
Minden 29. baba ikerként születik (Metropol)
Húsz évvel ezelőtt csupán minden 42. gyermek volt iker Németországban.
jan. 8
14:46
Itthon nem fenyeget a calici-járvány (WebBeteg)
Hányással és hasmenéssel járó norovírus fertőzött meg 1,1 millió embert Nagy-Britanniában. Az itthon calicivírusként ismert kórokozó gyorsan terjed a szigetországban, és Európa más országainak lakóit sem kíméli. A szakemberek szerint a járványnak már épp itt volt az ideje, ugyanis 4-5 évente lehet a vírus felbukkanására számítani.
jan. 8
19:51
Egyre több a 100 évesnél idősebb ember Csehországban (Infostart)
A 10,5 millió lakosú Csehországban ez év elejére 1103-ra emelkedett a 100 évesnél idősebb emberek száma, egy éve 1035, két éve 913 "százontúlit" tartottak nyilván; idén további 466 személy töltheti be századik életévét.
jan. 8
22:06
Súlyos betegség tünete lehet a rossz lehelet (WebBeteg)
A rossz szagú lehelet azon túl, hogy igen kellemetlen a vele együtt élőnek, sőt még távolabbi környezetének is, számos betegség tünete is lehet.

2013. január 9. szerda

jan. 9
7:09
Kínában csodabogyó, nálunk mérgező cserje: a goji (Édenkert)
A hollywoodi sztárok, akik az örök fiatalság utáni vágyukról amúgy is híresek, már rég felfedezték az Ázsiából származó goji-bogyók csodálatos hatását.
jan. 9
10:33
Délután már nem lesz havazás (Infostart)
Visszavonta az ónos eső miatt kiadott riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 9
11:46
Üres has, tompa agy - amikor éhesen megy iskolába a gyerek (WebBeteg)
A tanárok többsége azt tapasztalja, hogy a gyerekek reggeli nélkül mennek iskolába, sok diák pedig nem eszi meg az ebédet a menzán. Vannak olyan gyerekek, akiknél éppen az iskolai étkezés jelenti az egyetlen lehetőséget a rendszerességre.

Keresés