2013. május 1. szerda

máj. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
máj. 1
7:42
Tényleg csak apró bőrhiba? (HáziPatika)
A Nők Lapja Egészség olvasói hónapról hónapra választ kapnak kérdéseikre a lap hasábjain. Ezúttal egy e-mailben érkezett bőrgyógyászati kérdéssel kapcsolatban kapott segítséget egy hölgy. ...
máj. 1
7:45
Bővebben a kalciumról (kamaszpanasz)
Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy idd meg a tejet. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges.
máj. 1
8:12
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2013-05-01 (HarmoNet)
Ma határozottak leszünk, mindent objektíven látunk. A kapcsolatainkban is törekszünk arra, hogy tiszta vizet önthessünk a pohárba. Ám hajlamosak vagyunk rá, hogy kíméletlenül fogalmazzuk meg a gondolatainkat. Ma reggel nehezebben kászálódunk ki az ágyból, megmagyarázhatatlan fáradtság uralkodhat el rajtunk. Fájdalmat érezhetünk az izmainkban, ennek oka, hogy a merevség egész testünkre jellemző…
máj. 1
8:14
Heti vagyonhoroszkóp 2013.május 1-től 7-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
máj. 1
9:21
Egészségesebb élettel elodázható a rák? (HáziPatika)
Ne legyenek elárvult betegek! - a közösséget szervező sorstársak célkitűzése egybeesik a betegjogi képviselők munkájával, mint a Rákgyógyítás Magazin tavaszi kiadása írja. A lapszám fókuszában a betegjogok mindennapokban való érvényesülése áll. ...
máj. 1
9:23
Csökkenti az agyérgörcs kockázatát a meggy (HáziPatika)
A Michigani Egyetem kutatói szerint a szívbetegség vagy diabétesz kockázatának kitett több millió amerikai számára a meggyet tartalmazó étrend még az orvosok receptjénél is jobb lehet. ...
máj. 1
10:12
Tíznél is több allergén van jelen (MaHu)
A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk, országszerte egyszerre tíznél is több allergén van jelen a levegőben tüneteket okozó mennyiségben.
máj. 1
10:27
Rossz a memóriája? Szorítsa ökölbe a kezét! (HáziPatika)
Amerikai pszichológusok azt állítják, hogy a jobb kéz 90 másodperces ökölbe szorítása az emlékek létrehozásában, a bal kéz ugyanezen mozdulata pedig az emlékek visszahívásában segít. ...
máj. 1
10:29
Akik túlélték Csernobilt (HáziPatika)
A legújabb kutatás szerint sokan azok közül, akik az 1986-os csernobili nukleáris katasztrófa után gyermekként vagy kamaszként pajzsmirigyrákot kaptak, jelenleg a teljes vagy majdnem teljes remisszió állapotában vannak. ...
máj. 1
11:33
Költözzünk ki a városból! (HáziPatika)
A parkok, kertek és zöldterületek jelentősen javíthatják a városi környezetben élők közérzetét, illetve életminőségét - derül ki az egyesült királyságbeli Exeteri Egyetem friss kutatásából. ...
máj. 1
12:00
A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk (orientpress)
A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk, országszerte egyszerre tíznél is több allergén van jelen a levegőben tüneteket okozó mennyiségben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán a Facebook-oldalán.
máj. 1
12:12
Pop-up edzés az új fitnesztrend (NLCafé)
Az utcára viszik a fitneszedzéseket. Bárki beszállhat.
máj. 1
13:45
Csavarja fel! Egy húsos tekercs vacsorára? (HáziPatika)
Az előző alkalommal zömében zöldségekből készíthető roládok receptjeit szedtük csokorba, ezúttal pedig a húsfélék kerülnek rivaldafénybe. ...
máj. 1
14:21
20 alacsony kalóriatartalmú nassolnivaló (kamaszpanasz)
Hamarosan itt a bikiniszezon. A télen felszedett kilókat bizony nem egyszerű leadni, de helyes étkezéssel és megfelelő mennyiségű sporttal könnyen megszabadulhatsz a feleslegtől.
máj. 1
15:24
A fiatalok szívét is tönkreteszi az alkohol (HáziPatika)
Egy főiskolás hallgatók körében végzett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a fiatalkori alkoholfogyasztás jelentős mértékben hozzájárulhat a későbbi szívbetegségek kialakulásához, továbbá keringési problémákat okoz. ...
máj. 1
15:36
Új páviánok az Állatkertben (Infostart)
Öt év után ismét láthatók galléros páviánok a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
máj. 1
16:15
Munkaidő - Mi az ideális az egészségre nézve? (WebBeteg)
Több korábbi vizsgálat összefüggést talált a nagy munkaterhelés és a szívbetegségek, a depresszió és más betegségek kockázatnövekedése között.
máj. 1
16:48
Zöldségvásárlás és tárolás okosan (Blikk)
máj. 1
18:18
Csúcson a pollenszezon (Infostart)
A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk, országszerte egyszerre tíznél is több allergén van jelen a levegőben tüneteket okozó mennyiségben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
máj. 1
20:06
Két Hyde Park nyílt Moszkvában (Infostart)
A londoni Hyde Park mintájára két moszkvai közterületen megnyílt szerdán a szabad véleménynyilvánításnak helyet adó sarok.
máj. 1
23:36
A szívritmuszavar diagnózisa (WebBeteg)
A szívritmuszavar diagnózisához elengedhetetlen, hogy az EKG akkor készüljön, amikor a ritmuszavar fennáll, tehát csak időszakosan jelentkező ritmuszavar igazolásáig hosszú idő telhet el. A szívritmuszavarok diagnózisának felállításához orvosa vizsgálhatja a hajlamosító betegségeket, illetve folyamatos monitorozást javasolhat az arrhythmiák kimutatására.

2013. május 2. csütörtök

máj. 2
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
máj. 2
3:48
Megoldások a férfi sterilitása ellen (WebBeteg)
A meddőség kezelése függ a meddőség okától, attól, hogy milyen régen áll fenn ez az állapot, mennyi idősek a partnerek és milyen személyes preferenciáik vannak. A meddőség bizonyos okait nem lehet korrigálni, azonban egy nő még ennek ellenére is teherbe eshet különböző eljárások segítségével.
máj. 2
5:54
Mivel fejlesztheti gyermeke IQ-ját? (WebBeteg)
Mi lehet, ami a genetikán kívül még befolyásolja gyermeke intelligenciaszintjét? Természetesen a megfelelő táplálkozás, védelem a különféle mérgező anyagoktól, rengeteg játék és testmozgás mind hozzájárul a gyermeki intelligencia fejlődéséhez, ám valóban fejleszthető az IQ?
máj. 2
6:00
Tarzan, Bruszli és Q7 is él Romániában (Infostart)
Stoplámpa, Miniszter, Szemét: ilyen és ehhez hasonló furcsa utónevet visel több száz ember Romániában - közölte internetes kiadásában az Adevarul című lap, a statisztikai évkönyv adataira hivatkozva.
máj. 2
6:42
Paleolit táplálkozás: fogyókúra-e? (HarmoNet)
Aki nem ismeri jól e táplálkozási forma lényegét, és nincs tisztában az alapjaival, sokszor tévesen gondolkodik róla. Sokan azt hiszik ugyanis, hogy ebben a diétában "azt ehetjük, amit az őseink ettek". A másik gyakori tévhit, hogy a paleo étrend elsődleges célja a fogyás.
máj. 2
7:24
Hepatitis A, B, C A fertőző májgyulladásról (kamaszpanasz)
A hepatitis vírusok akut vagy krónikus májgyulladást okoznak. Hogyan terjednek a hepatitis vírusok, és melyek a legjellemzőbb tüneteik? Hogyan kerülhető el a hepatitis fertőzés?
máj. 2
7:42
Arcunkon látszik a vesebetegség? (HáziPatika)
Az autoszomális domináns policisztás vesebetegség (ADPKD) a leggyakoribb genetikai alapú vesebetegségnek számít. ...
máj. 2
7:44
Bikiniszezon: 8 tipp, hogy a legjobb formáját hozza! (HáziPatika)
Egy kis odafigyeléssel és testmozgással elérhető a kívánt álomalak. Önmagában a sporttól nem fogyunk le, mellette fontos, hogy táplálkozási szokásainkon is gyökeresen változtassunk. Rubint Réka tanácsai. ...
máj. 2
8:00
"A számítógép előtti munka okozza a panaszaimat?" - A gyógytornász válaszol (WebBeteg)
"Egy hete izomláz-szerűséget érzek a tarkómon. Általában napi 6-8 órát vagyok számítógép előtt, de rendszeresen mozgok, és alkalmanként úszom is. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka, és hogyan lehetne ezt megszüntetni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 2
8:12
Szeretem az anyukámat - gondoskodom róla (HarmoNet)
Vasárnap lesz Anyák Napja. A facebook egyik legnagyobb magyar nyelvű rajongói közössége, a "Szeretem az anyukámat" oldal egy igen fontos problémát ismert fel az elmúlt évek hozzászólásai és válaszai alapján: Nagyon sok fiatal és középkorú családnak súlyos gondot jelent, hogyan is gondoskodjék elég jól a saját szüleiről.
máj. 2
8:14
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2013-05-02 (HarmoNet)
Ma ötletesen kezeljük a feladatainkat, jó meglátásaink lehetnek. A szabályokhoz viszont nehezen tartjuk magunkat. Azt sem nagyon értjük, hogy miért kell szabott munkaidőben, meghatározott rend szerint dolgoznunk. Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el gyógytermék üzletbe. Itt biztosan találunk egy olyan…
máj. 2
8:16
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2013.május 2-től 8-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
máj. 2
8:24
Hidegfront váltja este a fülledtséget (HVG)
Csütörtökön egy gyenge hidegfront előtt fülledtség, változékonyság lesz jellemző, noha időjárási front csak késő délután érkezik. A napok óta tartó meleg hatására a tavaszi pollenszezon tetőzését éljük.
máj. 2
9:00
Stratégiai megállapodást köt a kormány a Tevával (orientpress)
Csütörtökön újabb nagyvállalattal, a Teva gyógyszeripari cégcsoporttal köt stratégiai megállapodást a kormány. A megállapodást a kabinet képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szabó László, a Teva Magyarország Zrt. vezérigazgatója írja alá. Eddig több mint húsz külföldi érdekeltségű magyarországi nagybefektetővel kötött hasonló megállapodást és 40 ilyet tervez aláírni.
máj. 2
9:02
Közérdekű adatok, növekvő osztálylétszám és vadászati könyvtár - Lapszemle (orientpress)
Minden nyilvános adatkérést, közérdekű adatigénylést visszautasíthatnak majd a közpénzből működő szervek, köszönhetően a kedden elfogadott törvénymódosításnak - olvasható a Népszavában. Fenntartói engedéllyel az iskolák húsz százalékkal eltérhetnek a huszonhét fős maximális osztálylétszámtól, így akár harminckét fős osztályok is indulhatnak ősztől - közli a parlament döntését a Magyar Hírlap.…
máj. 2
9:03
Hospice ellátás a beteg otthonában (WebBeteg)
Életünk legszomorúbb, legnehezebb időszaka, mikor hosszas, fájdalmas betegség mellett kell szeretett családtagunknak erős támogatást nyújtani, és szeretnénk minél emberibbé, bensőségesebbé, szerettünk életéhez is méltóvá tenni az utolsó hónapokat, és búcsúzás napjait, óráit.
máj. 2
9:03
Mini, de magas (Lakáskultúra)
Az icipici alapterületet a magasság és a remek ötletek ellensúlyozzák.
máj. 2
9:06
Milyen személyes éved van? A 3-as személyes év (HarmoNet)
A cikkből kiderül, éppen milyen személyes évben vagy - ez meghatározza, hogy hogyan irányítsd az életedet, mivel érdemes foglalkoznod, mire számíthatsz. Új számmisztikai sorozatunkban a személyes évek titkait tárja fel Ibránszki Bea numerológus, a Harmonet tanácsadója.
máj. 2
9:18
BÉT: kis mínuszban nyithat a BUX (orientpress)
A keddi markáns emelkedés és a szerdai szünnap után kis mínuszban nyithat a BUX csütörtökön, majd délután az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése mozgathatja meg az árfolyamokat - vélekedtek piaci szakértők. A megjelent makrogazdasági adatok megerősítették, hogy a gazdaság veszít a lendületéből: a magánszektorban áprilisban a vártnál sokkal kevesebb új munkahely jött létre.
máj. 2
9:54
Így táplálkozzon, hogy szeme is egészséges maradjon! (HáziPatika)
Ismerje meg, melyek azok az élelmiszerek, gyógynövények, amelyek segíthetnek a szem egészségét megőrizni, az enyhébb problémáit korrigálni! ...
máj. 2
9:56
Vazektómia: mi történik a műtét után? (HáziPatika)
A vazektómiát, azaz a mindkét oldali ondóvezeték lekötését követő teljes átvágását fogamzásgátlási céllal végzik. ...
máj. 2
9:58
Pszoriázis: így juthatnak kezeléshez az érintettek (HáziPatika)
A pikkelysömör nemtől, kortól függetlenül bárkinél megjelenhet, a tünetek felismerésétől a megfelelő terápia kiválasztásáig viszont néhány vizsgálaton át kell esni, hogy a személyre szabott kezeléshez hozzájussunk. ...
máj. 2
10:00
Mozgás és hormon is kell a csontoknak (HáziPatika)
A menopauza és a csontritkulás tényleg együtt járnak? Mi kell a csontnak, mozgás vagy nemi hormonok? Mind a kettő elengedhetetlen. ...
máj. 2
10:00
20 éves a Krisna-völgy ökofalu! (HarmoNet)
Jubileumi év veszi kezdetét, idén 20 esztendős a Krisna-völgy ökofalu! Tanösvény és új recepció átadásával ünneplik az évfordulót a völgyben, de egész évben rendkívüli fesztiválprogramokkal is kedveskednek majd vendégeiknek.
máj. 2
10:02
Hogyan hatnak az érzelmek az egészségünkre? (HáziPatika)
Már számos kutatás hívta fel a figyelmet arra, hogy egy egyén érzelmi és fizikai állapota között szoros összefüggés van. A depresszió és a stressz például fájdalmat, fáradtságot és akár fertőzéseket is okozhat. ...
máj. 2
10:04
10+1 tipp, hogy időt nyerjünk (HáziPatika)
Rohanás a munkahelyre, majd az iskolába a gyerekért, telefonokat intézünk még a kocsiban is, közben mégis azt érezzük, hogy semmit nem tudunk befejezni. Hogyan tehetünk szert több időre? Eláruljuk. ...
máj. 2
10:48
Kezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál (orientpress)
Csütörtökre és péntekre tűzték ki az idei szezon első kémiai szúnyogirtó akcióját a Balatonnál. Azonban Dr. Lázár János a Balatoni Szövetség titkára elmondta, hogy az előrejelzések szerinti szeles és esős idő miatt az irtásra várhatóan a tervezett tartalék időpontban, május 6-8-án kerül sor.
máj. 2
10:50
Új pályázatok az elnéptelenedő települések támogatására (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek a TÁMOP-5.3.11-13/1 és az TÁMOP-5.3.11-13/2 jelű, 'Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása' című pályázatok. A pályázatok beadására 2013.június 1-től 2013. július 31-ig van lehetőség.

Keresés