2013. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
aug. 1
5:33
A maratoni futás árthat a veséknek és a szívnek! (WebBeteg)
Futásból is megárt a sok, annak ellenére, hogy alapvetően egészséges mozgásformáról van szó. Egy aktuális tanulmány eredménye szerint a maratoni futás károsítja a veséket.
aug. 1
6:06
Drámaian nő a kirakatbetegek száma (HVG)
Ugyan az érelmeszesedés a szívinfarktus és az agyvérzés leggyakoribb oka, a megbetegedés egy másik formájáról, az úgynevezett kirakatbetegségről kevesebb szó esik, bár az ilyen esetek száma egy új tanulmány szerint drámaian növekszik.
aug. 1
7:30
Lehet, hogy Ön is keveset tud az allergiáról? (HáziPatika)
A nyári hónapokban évről évre többen szenvednek allergiás tünetektől, a legerősebb allergén növény virágzása pedig még előttünk van. Ön mennyit tud az allergiáról? Rövid tesztünk segítségével kiderítheti! ...
aug. 1
7:30
Napközis táborba mennél augusztusban? Segítünk! (kamaszpanasz)
Még egy hónap, és kezdődik az iskola. Hogyan használhatod ki hatékonyan, mégis szórakozva az augusztust? Erre keressük a választ. Nyári táborok vidéken és a fővárosban.
aug. 1
7:32
A horkolók húzzák le a redőnyt! (HáziPatika)
Az Ohio Állami Egyetem kutatói szerint az obstruktív alvási apnoéban szenvedőknek jobban oda kellene figyelniük arra, hogy kellően elsötétített szobában aludjanak. ...
aug. 1
8:12
Orvosi hiba miatt halhatott meg a szülőcsatornában egy gyerek Szentesen (HVG)
A szülőcsatornában halt meg egy nő ikreinek egyike a szentesi kórházban, feltehetően mulasztás miatt. A nő állítja, ha császármetszéssel szül, mindkét gyermeke életben maradt volna.
aug. 1
8:12
Nem csak az érelmeszesedés okozhat szívinfarktust, agyvérzést (MaHu)
Ugyan az érelmeszesedés a szívinfarktus, valamint agyvérzés leggyakoribb oka, a megbetegedés egy másik formájáról, az úgynevezett kirakatbetegségről kevesebb szó esik, bár az ilyen esetek száma egy új tanulmány szerint drámaian növekszik.
aug. 1
8:30
Nem hozott áttörést a FED (orientpress)
Erősödik a legtöbb tőzsde és emelkednek a nyersanyagárak reggel. Az optimizmus főleg a szerda esti Fed eseményeknek tudható be. Hajnalban Kínából egymásnak ellentmondó hírek érkeztek a feldolgozóiparról. Az HSBC bank szerint 11 havi mélypontra esett, a kínai kormány szerint a növekedést jelző 50 pont fölé ugrott a beszerzési menedzser index júniusban. Az ázsiai hangulatot az emelkedő olajár és a…
aug. 1
8:36
Így kell megmosni az ágyban fekvő beteg haját! (HáziPatika)
A Magyar Hospice Alapítvány egyedülálló videójából kiderül, milyen eszközökkel és előkészületek után kezdjünk hozzá az ágyban fekvő beteg hajmosásához. ...
aug. 1
8:38
Engedi magát irányítani? Tesztelje! (HáziPatika)
Ha valóban tudni szeretné, a gyeplő az Ön kezében van-e, vagy sokkal inkább Ön az, akit az egész világ irányít, figyelmébe ajánljuk egyik legújabb tesztünket. ...
aug. 1
8:48
Devizahitel: csak a forintosítás jöhet szóba (orientpress)
A kormány a forintosítást tartja az egyetlen elfogadható megoldásnak a devizahitelesek gondjainak megoldására - a Magyar Nemzet információi szerint ezt az álláspontot tette világossá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Bankszövetséggel folytatandó tárgyalássorozat szerdai nyitányán.
aug. 1
8:50
MVH: ezentúl gyakrabban nyújtható be kifizetési kérelem (orientpress)
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártámogatási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 68/2013. (VII. 29.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján 2013. augusztus 1-jétől kezdődően egyes beruházási jellegű támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtására - a korábbi szabályozás szerinti, naptári évenként két kifizetési kérelemre történő…
aug. 1
9:42
A szemölcs eltávolítása és kezelése (HáziPatika)
Annak ellenére, hogy inkább a fiatalok betegsége, a szemölcs valójában bármely életkorban kialakulhat. A vírus okozta bőrprobléma eltávolítása azonban körültekintést igényel. Mire kell figyelnünk? ...
aug. 1
9:44
Fáradt a szeme? Masszírozza meg! (HáziPatika)
Régóta tudjuk, hogy masszázzsal hatékonyan enyhíthető az izomfájdalom, a lábfájás és a hátfájdalom. Tajvani mérnökök most olyan eszközt fejlesztettek ki, amellyel a szemgolyót lehet masszírozni. ...
aug. 1
10:00
Meghosszabbítja a tagdíjbevallás határidejét a NAK (orientpress)
2013. augusztus 31-ig meghosszabbítja az adategyeztetés és tagdíjbevallás határidejét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A tagdíj befizetésére továbbra is augusztus végéig van lehetőségük a gazdálkodóknak. A közhiteles adatbázisból időközben érkező adatok alapján további kamara által regisztrált tagok kapnak majd levelet a NAK-tól a következő hónapban, amely a bevalláshoz szükséges jelszót és…
aug. 1
10:00
Felhőbunker (Lakáskultúra)
Menedékház előre gyártott elemekből.
aug. 1
10:18
A benzol megnöveli a rák kialakulásának kockázatát (orientpress)
Azok, akik olyan területen élnek, ahol magas a benzol kibocsátása a finomítók vagy növények révén, amelyek a kémiai anyagot a levegőbe vagy a vízbe juttatják, nagyobb a kockázatuk a non-Hodgkin lymphoma kialakulására - mutatott rá egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
aug. 1
10:48
Az anyatejes táplálás gyermek életet ment (WebBeteg)
A szoptatás a gyermeki élet megmentésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja – erre hívja föl a figyelmet az UNICEF a ma kezdődő Szoptatási Világhét alkalmából.
aug. 1
10:54
Jót tesz a gyerekeknek, ha beszélünk velük evés közben (HVG)
A közös családi étkezések során való beszélgetés segít fejleszteni a gyerekek kommunikációs képességeit és ezáltal a magabiztosságukat - derült ki az írni-olvasni tudás fontosságát népszerűsítő National Literacy Trust nevű londoni jótékonysági szervezet tanulmányából.
aug. 1
11:12
LMP: támogassa a szoptatást is az állam (HVG)
Az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy az állam ne csak a különböző csecsemőtápszereket, hanem a kisbabák anyatejes táplálását is támogassa.
aug. 1
11:12
A közös étkezés, beszélgetés növeli a gyerekek önbizalmát (MaHu)
A közös családi étkezések során való beszélgetés sokat segít fejleszteni a gyerekek kommunikációs képességeit és ezáltal a magabiztosságukat.
aug. 1
11:21
A dohányosok egynegyede érzi úgy, hatással lesz rá a trafiktörvény (kamaszpanasz)
A legtöbben (13%) a vásárlások számának csökkenése miatt gondolják azt, hogy várhatóan csökkentik az elszívott cigaretta mennyiségét derül ki a Szinapszis Kft. dohányosok megkérdezésével készített kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából végzett.
aug. 1
11:30
Sérülhetnek a rokkantkártyával parkolók jogai (HVG)
Szabó Máté alapjogi biztos szerint sérülhetnek a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal parkolók jogai, mivel a parkolási társaságok jogszabályi felhatalmazás nélkül korlátozzák az igazolvány bemutatását.
aug. 1
11:30
Megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése (orientpress)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 23-tól megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint 1000 forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van.
aug. 1
11:48
Több millió forinttal többet költ Százhalombatta intézmény felújításokra (orientpress)
Mintegy 60 millió forinttal fordít idén többet intézményei nyári felújítására és karbantartására a százhalombattai önkormányzat, mint 2012-ben. A százmillió forintos keretből 16 intézményben és 11 önkormányzati lakásban történik rekonstrukció. A munkák jó ütemben és gördülékenyen zajlanak, köszönhetően az intézmények vezetői, a Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint a felújításokat bonyolító…
aug. 1
11:51
Csütörtökre ismét több megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológia (WebBeteg)
Csütörtökre ismét több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 1
11:54
A nyár képe (HáziPatika)
Vajon hány millió családi fotó készül idén Magyarországon a nyári szünidő alatt? ...
aug. 1
12:06
Selmeczi: "mindent megteszünk, hogy ne a pénzen múljon" (HVG)
Ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal, például a jelenleg a Balaton környékét járó szűrőkamionnal is segíti a kormány, hogy minél több ember ismerje fel a megelőzés fontosságát - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője csütörtökön Keszthelyen.
aug. 1
12:24
Megkezdte működését egy a Balaton környékét járó szűrőkamion (Infostart)
Ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal segíti a kormány, hogy minél többen ismerjék fel a megelőzés fontosságát.
aug. 1
13:00
Minden eddigi csúcsot megdöntött a jogalkotás (orientpress)
Évről évre szemtanúi lehetünk a jogszabályok mennyiségi növekedésének. A törvények száma 2011-ben lépte át a 'bűvös' kétszázas határt, 2012-ben pedig már 223 törvénnyel zártuk az évet. Úgy tűnik, 2013 sem lesz ebből a szempontból jobb - derül ki az Opten jogi adatbázisából, az OptiJUS rendszerből.
aug. 1
13:00
Fokozza a cigaretta addiktív hatását a mentol (HáziPatika)
A mentollal ízesített cigaretta ízesítő anyaga korábbi rászokásra ösztönzi a fiatalokat, és megnehezíti a leszokást - figyelmeztet egy friss kutatás alapján az egyesült államokbeli Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA). ...
aug. 1
13:18
113 milliós támogatás a fogyatékkal élőket segítő szervezeteknek (orientpress)
113 millió forint támogatást biztosít a fogyatékkal élőket segítő civil szervezeteknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be a tárca család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön. A szervezetek augusztus végéig nyújthatják be pályázataikat, melyek keretében működési költségekhez, fejlesztő programokhoz vagy eszközök beszerzéséhez lehet…
aug. 1
13:18
Lezárták a Szabadság hidat (Infostart)
Csak gyalog lehetett átkelni a Szabadság hídon, amelyen "hatósági zárás" miatt sem autók, sem villamosok nem haladhattak át - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán. A rendőrség és a katasztrófavédelem is megerősítette az MTI információját, hogy egy férfi felmászott a hídra.
aug. 1
13:33
3 nyári finomság laktózmentes kivitelben (HáziPatika)
A nagy melegben hamarabb megromlanak az ételek, megfelelő tárolásukra fokozottan figyelnünk kell. Ám ha a hagyományos tejtermékek helyett növényi alapú tejhelyettesítőket használunk, nincs mitől tartanunk. ...
aug. 1
13:36
Elkészült a 71-es főút Keszthelyt elkerülő első szakasza (Infostart)
Kora délutántól már a járműforgalom is igénybe veheti a 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő első, 3,5 kilométeres szakaszát, amely mintegy 1,4 milliárd forintért épült meg - jelentette be csütörtökön a helyszínen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.
aug. 1
13:36
Nanotechnológiában élen jár hazánk (MaHu)
A világon elsőként hoztak létre nanotechnológiát és vírusokat alkalmazó terápiás központot Pécsen. A létesítményt csütörtökön mutatták be a sajtónak a beruházó Enviroinvest Zrt. vezetői a baranyai megyeszékhelyen.
aug. 1
13:38
Hőségriasztást rendelt el péntektől az országos tiszti főorvos (Infostart)
Ismét hőségriasztást rendelt el péntektől az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
aug. 1
13:54
Lezárják este az M7-es autópályát Lepsény és Balatonvilágos között (Infostart)
Az elektronikus útdíj ellenőrző portáljának telepítése miatt csütörtök este sávlezárás, rövid időre teljes lezárás lesz az M7-es autópálya Lepsény és Balatonvilágos közötti szakaszán, a 82-es kilométernél - közölte az Állami Autópálya (ÁAK) Kezelő Zrt.
aug. 1
13:57
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól (WebBeteg)
Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.
aug. 1
14:12
Tengeri mikroorganizmusból vontak ki új antibiotikumot (HVG)
Tökéletesen új és szokatlan antibiotikum-vegyületet vontak ki egy tengeri mikroorganizmusból, amelyet a Kaliforniához közeli óceáni üledékben találtak. Az új anyag hatásos lehet a lépfene és az antibiotikumoknak ellenálló MRSA szuperbaktérium ellen.
aug. 1
14:12
Megvan a szuperbaktérium ellenszere? (MaHu)
Tökéletesen új és szokatlan antibiotikum-vegyületet vontak ki egy tengeri mikroorganizmusból, amelyet a Kaliforniához közeli óceáni üledékben találtak.
aug. 1
14:18
Mindig kéznél (Lakáskultúra)
Ebben az óriási hőségben nem lehet eléggé hangsúlyozni a folyadékfogyasztás fontosságát. Ezért ilyenkor célszerű, ha tartunk magunknál egy kis frissítő vizet, amit bármikor előkaphatunk a táskánkból, amikor megszomjazunk. Hogy stílusosak legyünk, és a környezetünket se szennyezzük PET-palackokkal, szerezzünk be többször használható, dekoratív kulacsot a felfrissüléshez.
aug. 1
14:30
ÁSZ-kontroll alatt a gazdasági kamarák (orientpress)
Hiányosságokat állapított meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a gazdasági kamarák közfeladatainak ellátására fordított költségvetési támogatások felhasználásának, illetve a gyakorlati képzést szervező gazdálkodó szervezetek esetében a szakképzési hozzájárulás teljesítéséhez kapcsolódó költségek elszámolásának szabályszerűsége ellenőrzése során.
aug. 1
14:30
Az ebek szemöldöke elárulja, hogy örülnek gazdájuknak (MaHu)
A kutyáknak nem csupán a farkuk mozgása árulkodik érzelmeikről, hanem a szemöldökük is, sőt egész pofájuk mimikája beszédes - állítják japán kutatók.
aug. 1
14:39
70 évesen miért nem kívánják a nők a szexet? (HáziPatika)
Egy olvasónk annak okát szerette volna megtudni, hogy egy korábban aktív szexuális életet élő 70 éves nő vágya miért szűnt meg. Szakértőnk válaszolt. ...
aug. 1
14:39
Mi az a hormoninjekció? (kamaszpanasz)
A hormoninjekció a progeszteron nevű hormont tartalmazza, amelyet normális esetben a nőkben a petefészkek termelnek. Az injekcióban a hormon hosszan ható típusa található meg, amely a teherbeesés megelőzésére szolgál. Az injekciót a felkarba vagy fenékbe adják háromhavonta.
aug. 1
14:48
Keveslik a természetvédők a Vidékfejlesztési Program zöld forrásait (orientpress)
Kevésnek tartja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MMTE) azt a forrást, amit a Vidékfejlesztési Program tervezete a természetközeli földhasználat támogatására szánna. A programot összesen 3 milliárd euróval támogatja az unió, az összegek nagyobbik részét azonban főleg a versenyképességet javító, s nem környezetbarát fejlesztésekre szánnák -emeli ki a szervezet.
aug. 1
14:48
Évente 3 millió magyar betegszik meg élelmiszertől (MaHu)
A kormány az élelmiszer-biztonsági stratégiától várja a megoldást.
aug. 1
15:00
Visszatér a hőség: Holnaptól II. fokú hőségriasztás (WebBeteg)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint visszatér a hőség, a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet eléri, illetve meghaladja 25 fokot. Ezért 2013. augusztus 2. péntek 0:00 órától 2013. augusztus 5. hétfő 24:00 óráig az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki az ország egész területére.

Keresés