2013. június 1. szombat

jún. 1
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jún. 1
8:00
Indul "Az Év Szülészete 2013" szavazás (HáziPatika)
Két hónapon keresztül értékelhetik a hazai kórházak szülészeti osztályait a kismamák. Adja le szavazatát most! ...
jún. 1
8:06
Sokkoló tények a nőkről (Infostart)
Negyven százalékban a nők tartják el azokat az amerikai családokat, amelyekben gyerekek is élnek - ezt a meglepő eredményt hozta egy friss felmérés. Ez az arány 1960-ban még csak 11 százalék volt. A közelmúlt gazdasági átalakulása is erősíti a nők kenyérkereső szerepét.
jún. 1
8:06
Az étrenddel módosított bélflóra befolyásolja az agyműködést (WebBeteg)
Először sikerült kimutatniuk kutatóknak, hogy a táplálékkal a gyomorba bevitt baktériumok hatással lehetnek az emberi agy működésére.
jún. 1
8:12
Szombati HarmoNet horoszkóp 2013-06-01 (HarmoNet)
Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
jún. 1
8:14
Heti Style-Art-Party horoszkóp 2013.június 1-től 7-ig (HarmoNet)
Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
jún. 1
8:24
Borok és bandák Budatétényben (Infostart)
Bor és zene egész hétvégén a budatétényi Rozáriumban.
jún. 1
9:00
Myfoodsharing: megunt étel átadható (MaHu)
Ételmegosztó internetes portál indult Ausztriában azoknak, akik nem szeretik kidobni a feleslegessé vált, de még használható élelmiszereket, illetve azoknak, akiknek jól jön egy doboz joghurt, egy fél doboz tojás vagy egy csomag hagyma.
jún. 1
9:06
Már az anyaméhben eldől az allergia? (HáziPatika)
A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány (BNF) tudósainak vizsgálatai szerint a felnőttek elhízásra, asztmára, allergiára, valamint szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamossága már az anyaméhben is kimutatható, sok egyéb más betegséggel együtt. ...
jún. 1
9:18
Hőhullám! - Csalódottak a turisták (Infostart)
Az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb az idő Finnország északi vidékén, Lappföldön, ahol pénteken 30 fok feletti hőmérsékletet is mértek. A helyiek élvezik a váratlan nyarat, a turisták viszont csalódottak, sokan közülük ugyanis kifejezetten a hideg időjárás miatt utaztak egészen a sarkkör vidékéig.
jún. 1
9:18
Készen áll gyermeke arra, hogy külföldön tanuljon? (kamaszpanasz)
Ma már számos csereprogram nyújt lehetőséget a kamaszoknak, hogy külföldön tanuljanak, pár hetes időtartamtól akár egy teljes iskolaéven át. Bár cserediáknak lenni nagyszerű, életre szóló kaland, nem minden kamasz érett meg rá.
jún. 1
9:36
Szexi szakácsok felvonulása (Infostart)
A gasztronómia kedvelőinek sűrű a hétvégéjük: a Budai Gourmet Fesztiválon már 50 étterem fogásai várják őket. Az idei rendezvény főszereplője a gulyás.
jún. 1
10:12
Rukkola: keserű, de egészséges (HáziPatika)
Ma már hazánkban is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is. ...
jún. 1
10:18
Védikus asztrológia nap (HarmoNet)
A védikus asztrológia több ezer évvel ezelőtt lejegyzett, Istentől eredő tudomány. Úgy is szokták említeni, mint a "Védák szeme". Számításaiban több dologban eltér a nyugati asztrológiától. De célja, ugyanúgy, támpont a sikeres élethez. Segít a kapcsolatokban, munkában, önismeretben, döntéshozatalokban, egészségi állapot felmérésében, gyermeknevelésben, számunkra javasolt táplálkozásban.
jún. 1
11:18
Az új gyógyszerrel könnyebb a felépülés (HáziPatika)
A brit kutatók által kifejlesztett új gyógyszer csökkentheti a szívroham, agyérgörcs vagy súlyos műtét után bekövetkező szövetkárosodás mértékét. ...
jún. 1
11:18
Huszonnégyféleképpen beszéli az angolt – videó (NLCafé)
Beszédértési gyakorlatnak sem rossz...
jún. 1
12:00
A Fővárosi Vízművek irányítása alatt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (orientpress)
A Fővárosi Közgyűlés határozatának megfelelően június 1-jétől a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep üzemeltetésének kizárólagos jogával a Fővárosi Vízművek Zrt. rendelkezik. A Fővárosi Vízművek és a BKSZTT egy, közös cégben történő egyesítésének legfontosabb oka és célja, hogy a két, döntően fővárosi tulajdonban lévő, a lakossági vízellátáshoz kapcsolható szolgáltatás egy helyen…
jún. 1
12:24
Gyerekkel alvás? Így lesz biztonságban mellettünk! (HáziPatika)
Mit tehet a felnőtt, aki kisgyerekkel, netán csecsemővel alszik? A babaszoba.hu-n remek kommentet olvashatunk. ...
jún. 1
13:48
"Béka nől a hasadba" – sokat hibázunk a családi étkezések alatt (HVG)
A közös étkezéseknek megvan minden családban a maga rituáléja. Egy hazai, anyákat kérdező kutatásból pedig kiderül, nem kopott ki a szokás, viszont számos hibát vétenek a szülők a gyerekek táplálása közben.
jún. 1
14:03
Hamis mosószer: nem éri meg bóvlit venni! (HáziPatika)
Az RTL Most Forró nyomon című riportműsora többek között annak járt utána: miért járhatunk pórul, ha hamis mosószerrel mosunk és hogyan vehetjük észre, ha hamis mosószert akarnak eladni nekünk - számol be a Hamisítás Elleni Testület hírlevelében. ...
jún. 1
14:24
Szárnyas finomságok gyümölcsös desszerttel (Blikk)
jún. 1
15:00
A pályakezdők az országos átlagnál 27 százalékkal kevesebbet keresnek (orientpress)
A magyarországi pályakezdők az országos átlagnál 27 százalékkal kevesebbet keresnek - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb összesítéséből. A 17 és 25 év közötti, egy évnél kevesebb szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalók havi bruttó átlagbére 162 ezer forint, míg az országos átlag bruttó 221 ezer.
jún. 1
15:00
Veszélyes vérszívók a láthatáron (Blikk)
jún. 1
15:18
Hűsítő és vérpezsdítő programok júniusi kiruccanásokra (Blikk)
Még csak most kezdődik a nyár, a szabadságok, utazások ideje, s máris rengeteg program csábít országszerte. Könnyed kikapcsolódásra, izgalmas szórakozásra, vagy csak egy kis hűsölésre vágyunk? Íme egy kis ízelítő, mi mindenből választhatunk!
jún. 1
15:54
Folytatódnak az allergiások megpróbáltatásai (Infostart)
A tavaszi fák virágzási szezonja véget ért, szerepüket fokozatosan átveszik a nyári gyomok, közöttük is elsősorban a pázsitfűfélék, s várhatóan hamarosan a csalánfélék pollenszórása is elindul - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.
jún. 1
16:30
Navracsics: meg kell becsülni a pedagógusokat (orientpress)
Történelmünk során akárhányszor a magyar nemzetnek újra talpra kellett állnia, a pedagógusokra kellett számítania - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány által létrehozott Pedagógusok a kistelepülésekért-díj átadó ünnepségén Veszprémben szombaton.
jún. 1
17:21
Javulnak a transzplantációs lehetőségek (HáziPatika)
Magyarország július elsejétől teljes jogú tagja lesz az Eurotransplantnak, a szervcsere koordinálásáért felelős európai szervezetnek. Ennek köszönhetően számos magyar beteg kap az eddiginél nagyobb esélyt az új életre. ...
jún. 1
20:06
Az ötös lottó e heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

2013. június 2. vasárnap

jún. 2
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jún. 2
7:03
Segítség, ez már a prosztatamegnagyobbodás tünete? (HáziPatika)
Az elmúlt hónapban hányszor érezte úgy, hogy a vizelés befejezése után nem sikerült teljesen kiürítenie a hólyagját? Ha erre és másik hat, hasonló kérdésre is válaszol, kiderül, prosztataproblémák állnak-e panaszai mögött. ...
jún. 2
7:51
Virtuális "barátságedző" az időskori elmagányosodás ellen (Infostart)
Az időskori magányosság kialakulását segíthet megelőzni egy virtuális "barátságedző" segítségével egy még fejlesztés alatt álló új szoftver.
jún. 2
8:09
Ételmegosztó portál indult (Infostart)
Ételmegosztó internetes portál indult Ausztriában azoknak, akik nem szeretik kidobni a feleslegessé vált, de még használható élelmiszereket, illetve azoknak, akiknek jól jön egy doboz joghurt, egy fél doboz tojás vagy egy csomag hagyma.
jún. 2
8:09
Mikor menjenek pszichológushoz a nők? (HáziPatika)
Egy kutatás eredményei arra utalnak, hogy minden hónapban van egy bizonyos időkeret, amit célba lehet venni a gyakori mentális rendellenességek megelőzésére a nőkben. ...
jún. 2
8:12
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2013-06-02 (HarmoNet)
Ma a nagy családi kirándulások napja van. Nagyobb távokat is gyalogolhatunk, még akkor is jól bírjuk, ha egy ideje nem sportolunk. A lényeg a megmérettetés és persze a friss, oxigén dús levegő! Ma a fejünk lesz érzékenyebb, jobb, ha tartózkodunk a káros szenvedélyektől, mint az édességfogyasztás, vagy a cigarettázás. Így megúszhatjuk a kellemetlen panaszokat. A legjobb, ha mozgással töltjük a…
jún. 2
8:14
Heti wellness horoszkóp 2013.június 2-től 8-ig (HarmoNet)
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
jún. 2
8:45
A hazai vállalatok a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak (orientpress)
A hazai vállalatok harmada már a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrál. A megkérdezettek 32 százaléka bízik a magyar gazdaság 1 és 3 százalék közötti növekedésében, többségük hasonló eredményre számít a világgazdaságban is. 28 százalékuk tervezi bővíteni munkahelyeinek számát - mutatják az Ernst & Young legfrissebb Nemzetközi Tőkebizalmi Barométerének magyar adatai.
jún. 2
9:15
Újra eljött a hideg okozta fejfájás szezonja (HáziPatika)
A hideg okozta fejfájás nyáron fordul elő a leggyakrabban. Akkor következik be, amikor túl gyorsan falunk be egy jégkrémet, vagy valami jéghideg ételt. ...
jún. 2
9:30
Nem minden kalória egyforma (NLCafé)
Egy új fogyókúrás módszer szerint naponta csak egy szem almának megfelelő mennyiségű cukrot szabad enni.
jún. 2
9:30
Randierőszak - Mit tehet a szülő? (kamaszpanasz)
Egyre gyakoribb a randierőszak, az áldozatok pedig nem mernek senkinek se beszélni róla, legfőképp a szüleiknek nem. Mit tehet az a szülő, aki úgy érzi, hogy gyermeke bajban van? Gogyan védheti meg őt?
jún. 2
10:15
Nem várt eredményeket hoztak az Eni mozambiki mérései (orientpress)
Az Eni befejezte a mozambiki Mamba South 3 gázmező területén végzett méréseket. Az eredmények túlmutatnak a becsült értékeken: a Mamba Complex teljes gázkészlete 2 trillió köbméterre tehető. Az Eni a napokban véglegesíti a jelentős gázlelőhely fejlesztésére vonatkozó terveket, továbbá újabb kutatófúrásokat végez a még nem vizsgált területek szénhidrogén készleteinek felmérése céljából. Az Eni a…
jún. 2
10:21
Parlagfű: ettől prüszköl a legtöbb allergiás (HáziPatika)
A parlagfű 15 éve Magyarország leginkább kárhoztatott gyomnövénye, amely sokak allergiás és asztmás betegségéért felelős. Virágpora több allergiás megbetegedés okozója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. ...
jún. 2
11:18
Megnéztük – élményterápia családoknak (NLCafé)
Együtt élni nehéz. Elbeszélünk egymás mellett, szorongunk, elhidegülünk. Néha úgy tűnik, mindennek a kamasz fiunk vagy a túlmozgásos lányunk az oka. Ha segítséget keresünk, érdemes utánanézni ennek a különleges programnak, mely a Kalandos Családi Hétvége nevet viseli.
jún. 2
11:27
A tej továbbra is népszerű ital (HáziPatika)
A tej igen népszerű ital hazánkban. Fogyasztjuk reggelire, vacsorára, köztes étkezésekre. Bár a Gfk Hungária piackutató intézet adatai szerint a tavalyi évben kevesebbet fogyasztottunk, míg így is hetente többször az asztalra kerül. ...
jún. 2
11:45
Együttműködnek a pénzügyőrök és a polgárőrök (orientpress)
Együttműködési megállapodás írt alá a Budapesti Polgárőrség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságával. Céljuk a szervezetek tevékenységének összehangolása a megelőzés érdekében, a feketegazdaság elleni hatékony küzdelemért.
jún. 2
12:57
A britek megőrülnek a magyar látványszínházért (Infostart)
Bejutott a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat jövő heti döntőjébe a szombati utolsó elődöntőn a magyar Attraction látványszínház, amely jó ideje a londoni fogadóirodák és a brit sajtó favoritja az egész idei mezőnyön belül.
jún. 2
13:06
Ha napfény, akkor D-vitamin! (HáziPatika)
Bár az elmúlt napokban kissé borongós volt az idő, mégis érdemes minél több időt a szabadban eltöltenünk. Nem csak közérzetünk javul nagymértékben, de D-vitamin-készleteinket is nagyszerűen feltölthetjük. Hogy miért olyan fontos ez? Nézzük a listát! ...
jún. 2
14:33
Mi okoz bőrrákot? (WebBeteg)
A legtöbb bőrrák napégéssel vagy tartós napfényterheléssel kapcsolatos. A bőrsejteket a napból származó elektromágneses sugárzás károsítja. Ez a káros hatás egészen pontosan a láthatatlan tartományba eső, ún. ibolyántúli (ultraviola, UV) sugárzáshoz köthető.
jún. 2
14:45
Kihirdették a CÉGÉR győzteseit (orientpress)
Megszületett a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat eredménye, melynek célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borok vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. A pályázat eredményét Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára hirdette ki, valamint megnyitotta a pályaművekből álló kiállítást…
jún. 2
16:15
Navracsics: az összetartó nemzeteknek van jövője (orientpress)
Az összetartó nemzeteknek van jövőjük, mert azok erősek, így tudják érvényesíteni érdekeiket - hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Rámutatott: a kormány sok olyan intézkedést tett, amit fenntartással fogadott az unió, de be tudták bizonyítani, hogy eredményre vezet.
jún. 2
16:33
Szenzáció! Megszülettek az ötös ikrek! - KÉPEKKEL (MaHu)
Ötös ikreknek adott életet egy 23 éves anyuka Csehországban. A természetes úton fogant ikrek vasárnap jöttek világra. Köszönik, jól vannak!

Keresés