2010. január 1. péntek

jan. 1
5:06
Melyek a legszebb téli virágok? (Édenkert)
A téli elsősorban az örökzöld növények időszaka, amelyek élénk színű terméseikkel hódítanak. Az örökzöld növények levelei a zöld árnyalatokon kívül tarkák is lehetnek, ezért egész télen sokszínű összeállítást készíthetünk belőlük. A tél vége felé számos lombhullató cserjén világos színű virágok jelennek meg, melyek erős illatot árasztanak a lakásban és nagyon szépek. Lássuk őket!
jan. 1
6:57
Rühesség (WebBeteg)
A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület.
jan. 1
6:59
Mikortól beszélünk éjszakai bevizelésről? (WebBeteg)
Az éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban. Fontos tehát, hogy ne szégyelljük, és ne is tekintsük egyből súlyos lelki zavar tünetének.
jan. 1
7:01
Premenstruációs feszültség (WebBeteg)
Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni. Miért, és hogyan lehet ezen enyhíteni?
jan. 1
10:06
H1N1 - Egy a nyolchoz, hogy elkapjuk? (WebBeteg)
Egy, a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban megjelent másik tanulmány szerzői pedig egy a nyolchoz számítják annak esélyét, hogy elkapjuk a H1N1-et, ha otthonunkban valaki megfertőződött.
jan. 1
11:09
Vérnyomás-szabályozás: Renin-angiotenzin-rendszer (WebBeteg)
A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.
jan. 1
11:24
Még fél hónapja van, hogy átírja a számokat a mobiljában (Infostart)
Január 16-tól már hálózaton belül is csak mind a 11 számmal hívhatók a mobiltelefonok. A Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint a három mobilszolgáltató azt javasolja, hogy az ügyfelek lehetőleg minél hamarabb egészítsék ki a készülékeken tárolt 7 jegyű számokat a +36 azonosítóval, valamint a 20-as, 30-as vagy 70-es számmal, ha eddig nem tették meg.
jan. 1
14:18
H1N1: 75 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma (WebBeteg)
Kevesebb mint a fele volt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma december 21-e és 27-e között egy héttel korábbihoz képest, a becslések szerint 15 200 ember fertőződött meg azon a héten - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó jelentéséből.
jan. 1
16:24
2009 legnépszerűbb cikkei a WEBBetegen (WebBeteg)
Válogatás a WEBBeteg legolvasottabb és legtöbbet ajánlott írásaiból. Melyek azok a témák, melyek a legnagyobb érdeklődére tartottak számot 2009-ben?
jan. 1
20:36
Az orvostudomány csodái - Különleges történetek az óévből (WebBeteg)
Összegyűjtöttünk, néhányat 2009 orvosi "csodáiból". Az óévben jónéhány olyan különleges eset történt, amely még a páciensek kezelőorvosait is meglepte.

2010. január 2. szombat

jan. 2
5:00
Velőcsőzáródási rendellenességek, nyitott gerinc (WebBeteg)
A velőcsőzáródási rendellenességek a leggyakoribb fejlődési rendellenességek közé tartoznak. A magzati idegrendszer fejlődése során az agy és a gerincvelő az ún. velőlemezből képződik, mely normális esetben ún. velőcsővé záródik.
jan. 2
5:18
Gladiátorok a balkonládában! (Édenkert)
A tetőkerteken, erkélyeken és magasan fekvő ablakpárkányokon tartott növények sokkal jobban szenvednek a szélsőséges melegtől hidegtől és a széltől, mint a talaj szintjén élő társaik. A szél nem nem csak cibálja őket, de a talajukat is kiszárítja, és erre a folyamatra csak rátesz a napsütés. Ennek ellenére szerencsére nagy a választék olyan növényekből, amelyek jól tűrik a barátságtalan…
jan. 2
8:09
Gáz- és gyógyszermérgezés - Tünetek és elsősegély (WebBeteg)
Bajbajutott embertársaink közül a mérgezettek azok, akik nagy valószínűséggel mindenképpen külső segítségre szorulnak. Magyarországon sajnálatosan még dobogós az öngyilkosságok száma, és természetesen ezen belül az egyik leggyakoribb módszer a gyógyszerrel, vegyszerrel elkövetet szándékos mérgezés.
jan. 2
10:15
Élet a merevedési zavarral (WebBeteg)
Attól függetlenül, hogy a háttérben álló ok fizikális, vagy pszichés, illetve ezek kombinációja, a potenciazavar komoly pszichés stresszt jelent egy férfinek és a partnerének.
jan. 2
13:24
Kórházban van az újszíves kis Lara (WebBeteg)
Az újszíves Lara idén töltötte először otthon a karácsonyt, de az öröm sajnos nem tartott sokáig. Belázasodott ugyanis, és mivel huzamosabb ideig nem akart lemenni a láza, kórházba kellett vinni - tudta meg a Napi Ász.
jan. 2
16:33
Fülzúgás - Bele kell törődnöm? (WebBeteg)
Az én koromban bele kell törődnöm a helyzetembe, vagy esetleg van lehetőség a fülzúgás megszüntetésére? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 2
18:39
A most születő babák ötöde bizonyosan elhízott lesz (WebBeteg)
A január elsején született brit csecsemők ötöde várhatóan elhízottá válik, mire megkezdi az iskolát - közölték brit egészségügyi hatóságok.
jan. 2
20:42
Az 1. heti ötöslottó sorsolás nyerőszámai (Infostart)
Az 1. heti ötöslottó sorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki

2010. január 3. vasárnap

jan. 3
5:06
Ismerje meg a japán dérbabért! (Édenkert)
A Skimmia japonica ´Rubella´ vagyis az örökzöld japán dérbabért sokat ´VV virág´-ként ismerik, mert a híres Való Világ showműsorban díszítette a játékosok lakását. Sokan azért szeretik, mert a virága hasonlít az orgona virágához. Csak örökzöld kivitelben. Mi azért szeretjük, mert szinte kipusztíthatatlan.
jan. 3
8:18
A leggyakoribb bőrgyógyászati tévhitek (WebBeteg)
Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.
jan. 3
8:42
Magasabb árakkal küzd az orosz kormány az alkoholizmus ellen (Infostart)
Az orosz kormány, hogy elejét vegye az immár népbetegségnek számító alkoholizmusnak, minimálárat szabott a legnépszerűbb szeszesitalnak.
jan. 3
9:36
Már a húsvétra készülnek a boltok (Infostart)
Még szinte ki sem bontották karácsonyi ajándékaikat a britek - de már vehetik is a húsvéti csokitojásokat, legalábbis a Tesco áruházlánc néhány üzletében.
jan. 3
10:24
Abnormális vérsejtképzés: Myelodiszpláziás szindróma (WebBeteg)
Ez a megnevezés egy hematológiai betegségcsoportot takar, melyek közös jellemzője, hogy a csontvelőben található ún. haematopoetikus (vérképző) őssejtek rendellenesek, ezért a vérsejtképzés abnormális és ineffektiv.
jan. 3
11:24
Nem okozott nagyobb károkat a vihar Budapesten (Infostart)
Nem okozott nagyobb károkat a tegnapi vihar Budapesten - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője.
jan. 3
12:18
Országszerte több mint 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt (Infostart)
Összesen 107 riasztást kaptak a tűzoltók az elmúlt 24 órában a vihar miatt, a legtöbb bejelentés a fővárosi és Baranya megyei tűzoltóságokra futott be - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
jan. 3
12:30
Nem akar kakilni a kislányom. Mit tehetünk? Az orvos válaszol (WebBeteg)
A kislányom 2 éves és 6 honapos, és nem tud vagy nem akar kakilni. Van, hogy 1 hétig bent tartja, ha pedig ráültetem a bilire, iszonyú jajveszékelés kíséri a kakit, mire nagy nehezen kisikerül nyomni. Mit tegyek, van-e olyan szer, amit kipróbálhatunk? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 3
13:30
Kidöntött egy villanyoszlopot egy autó a fővárosban (Infostart)
Két autó összeütközött a fővárosban vasárnap délelőtt, az egyik autó a baleset után kidöntött egy villanyoszlopot is - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 3
15:00
Megtalálták az Antarktiszra elsőként eljutott repülőgép maradványait (Infostart)
Egy, a repülés hőskorából származó, közel 100 éve jégbe fagyott repülőgép maradványait találták meg ausztrál kutatók Újév napján az Antarktiszon.
jan. 3
15:54
Baleset az M3-ason: két könnyű sérült (Infostart)
Két személy könnyebben megsérült, amikor két autó összeütközött vasárnap az M3-as autópályán, Gyöngyös közelében.
jan. 3
15:56
Magyarokat sodort el a lavina a Tátrában (Infostart)
Három magyar hegymászót sodort el lavina a Magas-Tátrában - olvasható a szlovák Hegyi Mentőszolgálat információi alapján a www.sítv.hu oldalon.
jan. 3
17:24
Több árokba csúszott autót mentettek a tűzoltók Jász-Nagykun-Szolnok megyében (Infostart)
Kora reggel óta tizenegy árokba csúszott gépkocsit kellett kimenteniük a tűzoltóknak Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol késő délutánig változó erősséggel hullott a hó - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szolnoki központjának ügyeletese.
jan. 3
17:26
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 53. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták:
jan. 3
20:06
Románia: az öt évvel ezelőtti szintre csökkent a "szilveszteri turisták" száma (Infostart)
A szilvesztert romániai és külföldi kereskedelmi szálláshelyeken töltő román turisták száma az öt évvel ezelőtti szintre csökkent.
jan. 3
21:00
Vergődik a svájci szállodaipar (Infostart)
Az idén sem számít túl sok jóra a svájci szállodaipar: a tavalyi 5,5 százalékos visszaesés után az idén 2,5 százalékkal csökkenhet a svájci szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma.
jan. 3
21:54
Hétfőn hazaszállítják a Tátrában megsérült hegymászókat (Infostart)
A TV2 Tények információi szerint Erőss Zsolt, aki már megmászta a Mount Everestet, az egyik sérültje a magyar hegymászókat ért szlovákiai balesetnek.

2010. január 4. hétfő

jan. 4
1:06
Nem ajánlatos már gyertyát gyújtani a karácsonyfákon (WebBeteg)
A karácsonyfák január elejére már annyira kiszáradtak a lakásokban, hogy nem ajánlatos azokon gyertyát, vagy csillagszórót gyújtani, ugyanis nagyon könnyen lakástűz alakulhat ki ebből - mondta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.
jan. 4
5:15
A pozsgás pozsgafa (Édenkert)
A Crassula nemzetségbe tartozó pozsgás növények általában igénytelenek, a legtöbb fajt szép formájú levelei miatt szeretik. Egyes fajok virágot is hoznak. A pozsgafa (Crassula ovata) ősztől egészen télig virágba borul. Nagyon könnyű gondozni, ezért gyerekeknek is ajánljuk.
jan. 4
6:00
A lengyel orvosokat már kevésbé vonzza Svédország (Infostart)
A korábbihoz képest kevésbé érdeklődnek lengyel orvosok a svédországi munkavállalás iránt, mert már otthon is egyre inkább megtalálják a számításaikat.
jan. 4
7:24
Rutin vérkép - A leggyakoribb vérvizsgálati adatok értelmezése (WebBeteg)
A szervezetünk vizsgálatának a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vér laboratóriumi vizsgálata. Az egészségi állapotunk felmérésére éppúgy alkalmas vizsgálati módszer, mint bizonyos betegségek felismerésére, szűrésére.
jan. 4
8:24
Gázolt a 3-as metró a Ferenc körúti megállónál (Infostart)
Elütött egy embert a 3-as metró hétfő reggel a Ferenc körúti állomásnál; buszokkal pótolják a baleset miatt nem közlekedő metrót - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:26
Késve járnak a BKV-buszok a hideg miatt (Infostart)
Késve közlekednek a BKV buszjáratai a hideg időjárás miatt - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere.
jan. 4
8:27
A ráknak már a diagnózisa is ölhet (WebBeteg)
Azok a férfiak, akikkel közlik, hogy prosztatarákjuk van, nemcsak gyakrabban követnek el öngyilkosságot, hanem megnő annak az esélye is, hogy korábban halnak meg szívbetegségben. Svéd kutatók vizsgálatának elgondolkoztató eredményeit a PLoS Medicine közölte.
jan. 4
9:54
A Dunába fagyva találtak egy férfit Budapesten (Infostart)
A Dunába fagyva találtak rá egy budapesti férfi holttestére hétfőn - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 4
10:33
H1N1 - Eladó az oltóanyag? (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) decemberi közleménye szerint az újinfluenza-járvány Nyugat-Európa nagy részében tetőzik, és Közép-Európában valamint Ázsiában erősödik.
jan. 4
11:24
Egyre több a kövér amerikai (Infostart)
Nem sikerült elérni azokat a nagyszabású népegészségügyi célokat, amelyeket 2010-re tűzött ki maga elé az amerikai kormányzat egy évtizede.
jan. 4
11:36
"Nem tudom feldolgozni az Anyukám halálát!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Pár hónapja halt meg az Anyukám és azóta nem tudok megnyugodni. Akut leukémiája volt. Állandóan bűntudat gyötör. Állandóan jár az agyam, aminek mindig az a vége, hogy azt érzem, én vagyok a hibás. Valamire nem figyeltem oda. Képtelen vagyok elfogadni, hogy Anyukám egyszer csak nincs. Hogyan lehet ezt a hiányt feldolgozni? " - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 4
11:42
Nyílt törése van a Magas-Tátrában lezuhant magyar hegymászónak (Infostart)
Mindkét lábát eltörte a legismertebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt, aki a Magas-Tátrában szenvedett balesetet. A Mount Everest első magyar megmászójának két társa volt. Egyikük súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor lezuhantak egy 150 méter magas falról. A hegyimentőket ők értesítették mobiltelefonon.
jan. 4
12:54
A miniszterelnök a legrosszabbul öltözött férfi (Infostart)
A GQ férfimagazin brit kiadása szerint Gordon Brown öltözött a legrosszabbul 2009-ben, míg a legstílusosabb ruhatára az Alkonyat-filmek sztárjának, Robert Pattinsonnak van.
jan. 4
14:45
Miért nem egészségesek az amerikaiak? (WebBeteg)
Az amerikai kormány elemzi a 2010-es eredményeket, majd új, vélhetően kevésbé nagyratörő egészségügyi célokat tűz ki, melyeket 2020-ra kíván elérni. Az Egyesült Államok egészségügyi és humán szolgáltatások minisztériuma tízévente újraértékeli a célokat, és jelentést tesz közzé az előző évtizedben elért haladásról.
jan. 4
15:03
Védelem a hideg ellen kívülről-belülről (Édenkert)
Mire észbe kapunk, a nyári csobbanás, sütkérezés után egy-kettőre itt van az ősz, újra és újra, és egyre közelednek a még hidegebb téli hónapok. Évről évre másképpen éljük meg az évszakok változását, attól függően, mennyire éles a váltás a nyáriruha és a nagykabát között. De legtöbbször legszívesebb mi is elrepülnénk a vándormadarakkal együtt, hogy a telet máshol töltsük.

Keresés