2010. január 21. csütörtök

jan. 21
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.01.21. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 21
0:21
H1N1 - Majdnem száz halott hazánkban? (WebBeteg)
Bajnai Gordon a járvány elleni védekezést "egy Európa-bajnoksághoz" hasonlította, amelyben - tette hozzá -, eddig dobogós helyet szerzett Magyarország.
jan. 21
0:33
Omlett sütőtökkel (Édenkert)
Szeretjük a tojást. sütve főzve, nyersen. Az omlettek variációja is kimeríthetetlen, de talán tudunk mutatni újat: egy különleges és nagyon laktató verziót a tojás kedvelőinek!
jan. 21
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 21
0:48
Nekem mi a legjobb? (HáziPatika.com)
A nedvszívó képesség, a méret és az ár kétségtelenül fontos szempontok a választásban. Csakhogy pusztán ezek figyelembevételével még nem biztos, hogy kényelmes megoldást talál. A lényeg, hogy jól érezze magát a bőrében.
jan. 21
0:52
Fiú vagy lány? Nem csak a szülőkön múlik! (HáziPatika.com)
Fiú vagy lány? A babát váró szülők már hozzászokhattak ehhez a kérdéshez, azonban a közhiedelemmel ellentétben a válasz nem csak a baba nemi kromoszómáitól függ.
jan. 21
0:54
Hogyan védjük a fáinkat és a szőlőnket a fagyoktól? (Édenkert)
Az érzékenyebb növényeinket nem szabad télen védelem nélkül hagynunk. Sokuk különösen érzékeny a nagy lehűlésekre, és az idei időjárás bizonyította, hogy a hőingadozás sem mindig a megszokott. Különösen veszélyeztetettek a még meg nem eredt, kellő gyökérzet nélküli, új telepítésű növények és egyes szőlőfajták. Lássuk, mit kell tennünk!
jan. 21
3:30
Bangó Margit és a mellrák - "A legrosszabb, ha a beteg lemond önmagáról!" (WebBeteg)
Bangó Margit eleinte nem vette komolyan, amikor egy apró csomót tapintott ki a mellében. Azután egy hirtelen jött másik súlyos betegség miatt mégiscsak kórházba került, ahol a kivizsgálások során kiderült: mellrák alakult ki a szervezetében.
jan. 21
5:06
Vegyünk Mutsu almát! - Piaci árak (Édenkert)
A Mutsu almafa (´Golden Delicious´, ´Indo´) Japánból származik. Mutsu almafa porzófái: Cox Orange Renette, Jonathan, Gloster , Golden delicious. Erős növekedésű almafa, a gyümölcse is szép nagy és tavaszig jól tárolható. A frissen nyert almalé, amellett, hogy üdítő hatású fokozza az anyagcserét, és kiváló láz, gyulladás, rekedség esetén, valamint segít álmatlanság, köszvény tüneteinek…
jan. 21
5:08
Gyakoroljuk a tőosztást a kövirózsán! (Édenkert)
A kövirózsa sekélyen gyökerezik, ezért alkalmas arra, hogy sziklakertbe vagy edényekbe ültessük, de még a falakon is megél. Az évelők szaporítása előtt próbáljuk ki a kövirózsa tőosztását! Egyszerű és biztos siker, kezdőknek különösen ajánlott.
jan. 21
5:36
Fél év börtönért "nevelte meg" a más gyerekét (Inforádió)
Bőgő gyerek elfenekeléséért kapott fél év börtönt egy férfi az Egyesült Államokban.
jan. 21
5:36
Az intimtorna - Milyen problémákra ajánlott és hogyan zajlik? (WebBeteg)
Intimtorna - 17-től 70 évesig: minden korosztályból jönnek nők a foglalkozásokra. Van, akinek a megelőzés a célja, mások a már elindult folyamatot szeretnék visszafordítani.
jan. 21
5:54
Nem ad a kormány hozományt (Inforádió)
Piros jelzést mutatott a nepáli legfelsőbb bíróság annak a kormánykezdeményezésnek, amelynek keretében "özvegyi hozománnyal" tették volna kívánatosabbá a férj nélkül maradt nőket a férfiak szemében.
jan. 21
7:33
Okok, amiért átalakulnak a kapcsolatok... (Ezoterikus.hu)
Amikor anyává válsz egyre kevésbé találsz közös témákat azokkal a barátaiddal, akiknek nincsenek gyermekeik, új barátokat találsz más anyukák személyében és a párodhoz fűződő viszonyod is új formát ölt.
jan. 21
7:42
Bajnai: A H1N1 járványnak még nincs vége, csak enyhült! (HarmoNet)
Lesz második hulláma a H1N1 járványnak Magyarországon. Bajnai köszönetet mondott az ÁNTSZ eddigi tevékenységéért és kihangsúlyozta: szükség van további oltásokra.
jan. 21
7:42
Út a külvilágba - Az autizmus kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Az autizmusnak nincs teljes gyógyulást eredményező terápiája, a legtöbb eredményt jelenleg gyógypedagógiai módszerektől, ezen belül is a viselkedésterápiáktól várhatunk.
jan. 21
7:44
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-21) (HarmoNet)
Ma emberi kapcsolataink kerülnek előtérbe. Hídépítésbe kezdhetünk szeretteink és önmagunk között. Legyen kapcsolat, legyen kommunikáció, s szép szavakkal érhetjük el mások megnyílását. De hidat verhetünk a szellemi világ felé is.
jan. 21
8:09
Beteg? Lusta? Ideges? Kézfogása megmondja! (Ezoterikus.hu)
Egy átlagos emberi kapcsolatban az első fizikai érintkezés a kézfogás. Mit tudhatunk meg belőle? Meglepően sokat! Egy nyirkos, bátortalan vagy épp erőteljes kézfogás árulkodó...
jan. 21
8:18
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-01-21 (HarmoNet)
Ma már gyorsabbak leszünk a munkában és szenvedélyesebbek a szerelemben. Fele annyi idő alatt a végére érünk a munkáinknak, mint máskor. A párkapcsolatban ugyan várható egy-két vita, de szerencsére a szex feloldja az ellentéteket. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma rosszabbul lehet. Legyünk résen, - ha időben "elkapjuk" a fejfájást, akkor könnyebben…
jan. 21
8:20
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. január 21-től 27-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 21
8:21
A húgyúti kövesség tünetei (kamaszpanasz)
Tudtad, hogy a derék- vagy görcsös hasfájás ugyanúgy utalhat húgyúti kövességre, mint a véres vizelet? A betgség tüneteiről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatsz.
jan. 21
8:27
H1N1-járvány: a század egyik legnagyobb botránya? (astronet.hu)
Egy német orvos, az Európa Tanács egészségügyi bizottságának volt elnöke és járványügyi szakember azt állítja, hogy az Egészségügyi...
jan. 21
8:36
5 dolog, amit ne csinálj 2010-ben! (HarmoNet)
Persze tudnék írni olyat, ami jól hangzik. Pl. "Ne zabálj!", de végül is nyugodtan zabálhatsz, szóval ez mégsem jó. Ez egyébként egész megnyugtató.
jan. 21
8:36
Didgeridoo, az asztma elleni új csodaszer (Inforádió)
A didgeridoo nevű ősi ausztrál hangszeren játszva enyhíthetők az asztma tünetei - állítják kutatók, aki szerint az énekléssel is hasonló eredményt lehet elérni.
jan. 21
8:36
Mire érdemes figyelni az élelmiszerek csomagolásán? (orientpress)
Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítőkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is.
jan. 21
8:45
15 szexálom és jelentése (Ezoterikus.hu)
Igen gyakran álmodunk szexuális tartalmú helyzetekről. Néha csak kívülről szemléljük, gyakran viszont magunk is részt veszünk benne. Mit jelentenek a szexuális álmok?
jan. 21
8:45
H1N1 - Metróállomásokban is oltanak Mexikóban (WebBeteg)
A szakember szerint Mexikóváros 300 ezer adag vakcinát oszt szét nyilvános helyeken, ebből 10 200 került a metróállomásokra. Az akció addig tart, míg el nem fogy az oltóanyag.
jan. 21
8:54
10 dolog, amit a kávéról tudni kell (ma.hu)
Presszókávé, tejeskávé, kapucsínó - ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretjük a kávét. Erről az italról még az is sokmindent tud, aki egyébként nem kávézik. Mi az igazság a tények és tévhitek körül?
jan. 21
9:12
Egy sügérrel élsz együtt? Meddig? (HarmoNet)
Amikor frissen beszerzett sügéreinket a család kedvenc akváriumába eresztjük, melyet mindeddig neonhalak, guppik és szelíd társaik népesítettek be, még nem is sejtjük, hogy egy sügércsapat micsoda pusztítást képes véghezvinni.
jan. 21
9:12
Egészségesebb munkahely - jobb teljesítmény (Inforádió)
Egy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikai állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövidtávon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma. Hogyan lehet elérni ezt?
jan. 21
9:12
Villanyoltás a több gyermekáldás érdekében (orientpress)
Alacsony születési rátákkal küzd számos ország. Egy különös megoldást találtak ki a dél-koreai egészségügyi minisztérium dolgozói az utódpótlás problémájára, azoknál a hivatalnokoknál, akik késő estig az irodákban dolgoznak.
jan. 21
9:14
Egy sügérrel élsz együtt? Meddig? (HarmoNet)
Amikor frissen beszerzett sügéreinket a család kedvenc akváriumába eresztjük, melyet mindeddig neonhalak, guppik és szelíd társaik népesítettek be, még nem is sejtjük, hogy egy sügércsapat micsoda pusztítást képes véghezvinni.
jan. 21
9:14
Gyilkossági ügyben is érintettek a teniszmeccset megzavaró huligánok (Inforádió)
Két gyilkossággal vádolt férfi is van azon huligánok között, akik megzavarták az ausztrál nyílt teniszbajnokság egyik meccsét.
jan. 21
9:18
Napi horoszkóp: nagy szerencse vár ma rád (Borsa)
Napi horoszkóp: nagy szerencse vár ma rád
jan. 21
9:21
Mutasd a névjegykártyád, megmondom ki vagy! (Ezoterikus.hu)
Mivel mi abban reménykedünk, hogy már azon szerencsés fontos emberek közé tartozol, akik saját névjegykártyával rendelkeznek, jellemrajzot adunk rólad...
jan. 21
9:30
Szexre ösztönzik a hivatalnokokat (Inforádió)
Élen járhatnak a népesség számának gyarapításában a dél-koreai egészségügyi minisztériumban dolgozók, a kormányzat legalábbis tőlük várja, hogy példát mutassanak, azaz szaporodjanak és sokasodjanak.
jan. 21
9:30
Veszélyes az édes íz? (orientpress)
Mindegy, hogy a teát cukorral, édesítővel, természetes édesítővel édesítjük-e- az édes íz káros a szervezetre. Károsan befolyásolja az ízlelést, a teltségérzetet, az édességekre vonatkozó mohóságot és a vérnyomást.
jan. 21
9:33
Tartson velünk a még egészségesebb jövőbe! (HáziPatika.com)
A mai nappal új fejezet nyílik a HáziPatika.com csoport életében: cégünk és portáljaink ugyanis az egyik legnagyobb magyar médiavállalat, a Sanoma Budapest keretein belül folytatják munkájukat. Ismerje meg, mit hozhat ez Önnek!
jan. 21
9:48
Csili ütötte ki a fiatalokat (Inforádió)
Nyolc tizenéves diák került kórházba Németországban, miután egy bátorságpróbán a normál csiliszósznál kétszázszor erősebb mártást ittak.
jan. 21
9:48
Ilyen eszközöket használnak majd a jövő kardiológiájában (WebBeteg)
A szűkült koszorúér tágítása után behelyezett apró henger, a stent először csak különleges fémhálóból készült, aztán felszíne már olyan gyógyszereket is kibocsátott, melyek gátolták az újabb szűkületek kifejlődését, de az ereket a nyitva tartó hengerecske ellenanyag-borítása várhatóan még tökéletesebb eredménnyel járhat.
jan. 21
10:06
Munka vagy magánélet - ez itt a kérdés (HarmoNet)
Az emberek 50 %-a rendszeresen hazaviszi a munkáját, fedte fel a Torontoi Egyetem új kutatása, mely meghatározta a munka-magánélet egyensúlyával kapcsolatos stresszt, és az azt előrejelző faktorokat is.
jan. 21
10:06
Miért fontosak a baktériumok? (orientpress)
Szervezetünkben valósággal nyüzsögnek a baktériumok. A kutatók pedig egyre inkább úgy gondolják, hogy ezek a kórokozók bizonyos szempontból nagyon is fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.
jan. 21
10:21
Miranda Kerr sem tökéletes (Borsa)
A menő fehérneműmodell, Miranda Kerr nem tartja tökéletesnek a testét. Ezért személyi edzővel dolgozik és vércsoport-diétát követ.
jan. 21
10:24
Mégse jó a vaj? (orientpress)
Mentsd meg a szíved, ne egyél vajat! - tanácsolják a tudósok egy új kutatás alapján. Egy híres szívspecialista szerint a vajtilalom ezreket menthetne meg a szívbetegségtől, írja a Telegraph. Dr. Shyam Kolvekar azt állítja, hogy egyre inkább aggódik az emberek táplálkozási szokásai miatt, amint látja, hogy betegei már harmincévesen bypass műtétre szorulnak a szaturált zsírral túlterhelt étrend…
jan. 21
10:26
Izrael: A szervtranszplantáció új szabályozása megosztja a közvéleményt (orientpress)
Egy új, 2010 elején hatályba lépett törvény szerint Izraelben, szervtranszplantáció esetén a szervadományozási igazolvány birtokost részesítik előnyben. A Német Nefrológiai Társaság (DGFN) kritizálja a törvényt.
jan. 21
10:33
Válassz egy hópihét, megtudod ki vagy! Hópihe teszt (Ezoterikus.hu)
Válaszd ki, melyik hópihe formája áll legközelebb a szívedhez és mi eláruljuk, milyen személyiséggel rendelkezel! Ugye milyen érdekes a szimbolika rejtett világa?
jan. 21
10:33
Rakjunk rendet! (Lakáskultúra)
Azt már minden gyakorlott háziasszony tudja, hogy a kötött holmit, pulóvereket gondosan hajtsuk össze és vízszintesen tároljuk, télen pedig a legmagasabb polcra tegyük a nyári holmikat, majd az évszakok változásával cseréljük meg az egyes polcok tartalmát... A kérdés csupán, hogy miben és hol?
jan. 21
10:33
Így NE veszítsd el a szüzességed (kamaszpanasz)
Sokat gondolkodom, milyen lesz a szüzességem elvesztése. Olyan egymásnak ellentmondó tapasztalatokat hallok arról, mennyire jó vagy rossz, fájdalmas vagy sem, megbánták-e vagy jó döntés volt...És arról, milyen hatással volt az egész a kapcsolatra...
jan. 21
10:42
Miért születik több fiú? (HVG)
A temetőben járva feltűnik, hogy a férfiakhoz képest sokkal több idős nő látogatja a nála korábban született, viszont hamarabb elhunyt párja sírját. A magyarázat viszonylag egyszerű: az "aktívabb" férfiak korábban halnak meg, mint feleségük, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni. A valóság azonban ennél jóval összetettebb.
jan. 21
10:42
Tüdőrákhoz vezethetnek a gyermekkori traumák (ma.hu)
A gyermekkori traumák összefüggésben állnak a tüdőrák kialakulásával a későbbi életkorban - állítják amerikai kutatók, akik szerint az összefüggést csak részben magyarázza, hogy ilyen esetekben gyakoribb a dohányzás.

Keresés