2010. január 21. csütörtök

jan. 21
0:21
H1N1 - Majdnem száz halott hazánkban? (WebBeteg)
Bajnai Gordon a járvány elleni védekezést "egy Európa-bajnoksághoz" hasonlította, amelyben - tette hozzá -, eddig dobogós helyet szerzett Magyarország.
jan. 21
0:48
Nekem mi a legjobb? (HáziPatika)
A nedvszívó képesség, a méret és az ár kétségtelenül fontos szempontok a választásban. Csakhogy pusztán ezek figyelembevételével még nem biztos, hogy kényelmes megoldást talál. A lényeg, hogy jól érezze magát a bőrében.
jan. 21
0:52
Fiú vagy lány? Nem csak a szülőkön múlik! (HáziPatika)
Fiú vagy lány? A babát váró szülők már hozzászokhattak ehhez a kérdéshez, azonban a közhiedelemmel ellentétben a válasz nem csak a baba nemi kromoszómáitól függ.
jan. 21
3:30
Bangó Margit és a mellrák - "A legrosszabb, ha a beteg lemond önmagáról!" (WebBeteg)
Bangó Margit eleinte nem vette komolyan, amikor egy apró csomót tapintott ki a mellében. Azután egy hirtelen jött másik súlyos betegség miatt mégiscsak kórházba került, ahol a kivizsgálások során kiderült: mellrák alakult ki a szervezetében.
jan. 21
5:36
Fél év börtönért "nevelte meg" a más gyerekét (Infostart)
Bőgő gyerek elfenekeléséért kapott fél év börtönt egy férfi az Egyesült Államokban.
jan. 21
5:36
Az intimtorna - Milyen problémákra ajánlott és hogyan zajlik? (WebBeteg)
Intimtorna - 17-től 70 évesig: minden korosztályból jönnek nők a foglalkozásokra. Van, akinek a megelőzés a célja, mások a már elindult folyamatot szeretnék visszafordítani.
jan. 21
5:54
Nem ad a kormány hozományt (Infostart)
Piros jelzést mutatott a nepáli legfelsőbb bíróság annak a kormánykezdeményezésnek, amelynek keretében "özvegyi hozománnyal" tették volna kívánatosabbá a férj nélkül maradt nőket a férfiak szemében.
jan. 21
7:42
Út a külvilágba - Az autizmus kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Az autizmusnak nincs teljes gyógyulást eredményező terápiája, a legtöbb eredményt jelenleg gyógypedagógiai módszerektől, ezen belül is a viselkedésterápiáktól várhatunk.
jan. 21
8:36
Didgeridoo, az asztma elleni új csodaszer (Infostart)
A didgeridoo nevű ősi ausztrál hangszeren játszva enyhíthetők az asztma tünetei - állítják kutatók, aki szerint az énekléssel is hasonló eredményt lehet elérni.
jan. 21
8:45
H1N1 - Metróállomásokban is oltanak Mexikóban (WebBeteg)
A szakember szerint Mexikóváros 300 ezer adag vakcinát oszt szét nyilvános helyeken, ebből 10 200 került a metróállomásokra. Az akció addig tart, míg el nem fogy az oltóanyag.
jan. 21
9:12
Egészségesebb munkahely - jobb teljesítmény (Infostart)
Egy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikai állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövidtávon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma. Hogyan lehet elérni ezt?
jan. 21
9:14
Gyilkossági ügyben is érintettek a teniszmeccset megzavaró huligánok (Infostart)
Két gyilkossággal vádolt férfi is van azon huligánok között, akik megzavarták az ausztrál nyílt teniszbajnokság egyik meccsét.
jan. 21
9:30
Szexre ösztönzik a hivatalnokokat (Infostart)
Élen járhatnak a népesség számának gyarapításában a dél-koreai egészségügyi minisztériumban dolgozók, a kormányzat legalábbis tőlük várja, hogy példát mutassanak, azaz szaporodjanak és sokasodjanak.
jan. 21
9:33
Tartson velünk a még egészségesebb jövőbe! (HáziPatika)
A mai nappal új fejezet nyílik a HáziPatika.com csoport életében: cégünk és portáljaink ugyanis az egyik legnagyobb magyar médiavállalat, a Sanoma Budapest keretein belül folytatják munkájukat. Ismerje meg, mit hozhat ez Önnek!
jan. 21
9:48
Csili ütötte ki a fiatalokat (Infostart)
Nyolc tizenéves diák került kórházba Németországban, miután egy bátorságpróbán a normál csiliszósznál kétszázszor erősebb mártást ittak.
jan. 21
9:48
Ilyen eszközöket használnak majd a jövő kardiológiájában (WebBeteg)
A szűkült koszorúér tágítása után behelyezett apró henger, a stent először csak különleges fémhálóból készült, aztán felszíne már olyan gyógyszereket is kibocsátott, melyek gátolták az újabb szűkületek kifejlődését, de az ereket a nyitva tartó hengerecske ellenanyag-borítása várhatóan még tökéletesebb eredménnyel járhat.
jan. 21
10:51
Figyeljen az egészségére! Van, amit nem lehet bepótolni (WebBeteg)
Az alvásszakértők és -kutatók egybehangzó véleménye szerint fontos arra törekedni, hogy esténként lehetőleg mindig ugyanakkor kerüljünk ágyba, mivel ez lehetővé teszi, hogy szervezetünk beálljon egy állandó biológiai ritmusra.
jan. 21
11:27
Tabletta kínál reményt a szklerózis multiplexben szenvedőknek (Metropol)
A szklerózis multiplex (SM) újonnan kipróbált orális kezelése más terápiáknál tapasztalt mellékhatások nélkül csökkentette a pácienseknél a visszaesést és az állapotromlást – közölték brit kutatók a New England Journal of Medicine (NEJM) című szakfolyóirat szerdán megjelent számában.
jan. 21
14:00
"Öngyilkossággal zsarol a párom!" - A pszichiáter válasza (WebBeteg)
"Élettársammal megromlott a kapcsolatunk. Ő még lát reményt az újrakezdésre, én már nem. Van egy gyerekünk is, azzal zsarol, hogy öngyilkos lesz, ha elhagyom. Korábban volt már öngyilkossági kísérlete." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 21
14:36
Nyáron már orángutánkölyök is lesz a fővárosi állatkertben (Infostart)
A január 5-én született gorillakölyök után várhatóan az orangutánoknál is gyermekáldás lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Számos jel utal ugyanis arra, hogy vemhes a 12 esztendős, Jambi nevű nőstény. A kicsi várhatóan még az év első felében megszületik.
jan. 21
14:45
Oroszlán Szonja: Rosszkedvűen nem lehet színpadra állni! (NLC)
Igyekszik egészségesen élni, figyel a teste jelzéseire, és néha elvonul pár napra, hogy kipihenje a nyüzsgést. Máskor új célokra, kihívásokra vágyik, mert ezek ösztönzik arra, hogy a maximumot hozza ki magából. Ennek a kettősségnek köszönheti belső harmóniáját.
jan. 21
15:03
Mennyi az ajánlott sófogyasztás? (WebBeteg)
A kutatók számításai szerint minden gramm sócsökkentés 11-23 ezer szélütést, 18-35 ezer szívrohamot és 15-32 ezer bármilyen más okból bekövetkező halált előzne meg.
jan. 21
15:30
Képriport: tizenhárom tonnás hókotró csúszott árokba (Infostart)
Tizenhárom tonnás hókotró-sószóró jármű csúszott meg a XII. kerületben csütörtök délelőtt - közölte a fővárosi tűzoltóság.
jan. 21
15:57
Új csodaszer a hepatitisz-C ellen? (NLC)
Amerikai kutatók új gyógyszercsoportot azonosítottak, amely laboratóriumi kísérletekben sikeresen gátolta a hepatitisz-C vírusának sokszorozódását.
jan. 21
15:59
4 tipp, hogy megelőzd a székrekedést! (NLC)
A székrekedés nemcsak kellemetlen, hanem egészségtelen is: mérgezi a szervezetet, és a beleknek is árt. Pedig nem nehéz megelőzni!
jan. 21
16:06
Az intimtorna - Milyen problémákra ajánlott és hogyan zajlik? (WebBeteg)
Intimtorna - 17-től 70 évesig: minden korosztályból jönnek nők a foglalkozásokra. Van, akinek a megelőzés a célja, mások a már elindult folyamatot szeretnék visszafordítani.
jan. 21
16:08
Körkép - Fagyállót ivott, klórmérgezés volt az uszodában (WebBeteg)
Az óbudai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanuszodájában történt klórgáz-mérgezés oka az előzetes tűzoltói szakvélemény szerint egyértelműen személyi mulasztás.
jan. 21
17:09
Chiliszószt ittak, kórházban kezelték őket - Miért veszélyes? (WebBeteg)
Nyolc tini került kórházba tegnap Németországban, mert bátorságpróba gyanánt chilit ittak, mely 200-szor erősebb, mint a hagyományos Tabasco szósz.
jan. 21
18:57
A jövő gyógyászata (Metropol)
A szűkült koszorúér tágításának, a koszorúér-szűkület legkorszerűbb és jövőbeni gyógymódjairól írt cikket az European Heart Journal januári száma közölte.
jan. 21
19:15
A terhesség alatti szexuális élet - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"19 hetes terhes vagyok és mióta tudunk az állapotomról, elég nehezen megy a házasélet. Maga a közösülés nem megy vagy alig-alig, nem esik jól a közeledés. Síkosító nélkül szinte lehetetlen a behatolás. Lehet, hogy pszichés alapú a probléma?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 21
19:24
"Csak a jóérzésű, érzékeny lelkű férfiak nemzenek lányokat" (Infostart)
A temetőben járva feltűnik, hogy a férfiakhoz képest sokkal több idős nő látogatja a nála korábban született, viszont hamarabb elhunyt párja sírját. A magyarázat viszonylag egyszerű: az "aktívabb" férfiak korábban halnak meg, mint feleségük, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni. A valóság azonban ennél jóval összetettebb.
jan. 21
19:42
Már tíz éves kor alatt is ciki, ha nincs az embernek mobilja (Infostart)
A tízévesnél fiatalabb gyerekek közel kétharmadának van mobilja - derül ki egy brit felmérésből, amely szerint a gyerekek képesek addig nyaggatni szüleiket egy telefonért, amíg azok beadják a derekukat és vesznek egyet.
jan. 21
20:18
Az egészséges bőrért - Életmódtanácsok a szép bőr érdekében (WebBeteg)
Szeretné, hogy bőre sokáig megőrizze rugalmasságát, feszességét? Ne hagyja ki étrendjéből az alábbi ételeket!
jan. 21
20:36
Ne csak akkor menjünk fogorvoshoz, ha már fáj! (Infostart)
Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit egy jó szakorvos ne tudna helyrehozni. A letört vagy elvesztett fog pótlására ma már számtalan módszer létezik, mégis szerencsésebb, ha kellő odafigyeléssel megelőzzük a bajt. Ne csak a vészhelyzetek elhárításában kérjük fogorvosunk segítségét, forduljunk hozzá tanácsért a helyes fogápolással, a megelőzéssel kapcsolatban is.
jan. 21
20:54
Aki akar, örökbe fogadhat egy tigrist (Infostart)
Tigris-örökbefogadási programot indít magánszemélyek számára az indonéz kormány a kihalófélben lévő szumátrai tigris megmentésére.
jan. 21
21:21
"Veszélyes lehet a horkolás?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A férjem, munka után sokszor ülve elalszik. Ilyenkor horkol és légzéskimaradást is észleltem nála. Rendszeresen jár kardiológiai ellenőrzésre, mert magas a vérnyomása. Veszélyes lehet a horkolása?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 21
21:48
Zúg a füle? A koffein nem segít (Infostart)
A koffein fogyasztásától nem romlik a fülzúgás, elhagyása pedig nem javít rajta - állapították meg brit kutatók. Az International Journal of Audiology című szaklap januári számában megjelent tanulmány szerzői kis létszámú, 66 fős vizsgálatban tesztelték a koffeinfogyasztás összefüggését a fülzúgással.
jan. 21
21:48
Plázák – későbbre halasztva (Metropol)
Budapesten csak egyetlen új pláza épült az elmúlt évben: az Allee-nek 50 százalékát a beruházó ING-nek már sikerült is eladnia.
jan. 21
22:24
A pajzsmirigyproblémák egyik rizikófaktora lehet - Kutatás (WebBeteg)
Gyakoribb a pajzsmirigybetegség azoknál az embereknél, akiknek a vérében magasabb a perfluoroktánsav (PFOA) szintje - közölték csütörtökön az Exeter Egyetem kutatói.

Keresés