2010. január 21. csütörtök

jan. 21
4:33
Kirúgják a főnökét lehülyéző rendőrt (168 Óra Online)
Ha egy rendőr ittasan gázol, még nem kell feltétlenül elveszítenie az állását. De ha öt percet késik, vagy ha lehülyézi a főnökét, akkor bíróság elé kerül és a törvény szerint azonnal ki is rúgják. Egy januártól életbe lépett rendelkezés szerint ugyanis minden szolgálattal kapcsolatos bűncselekménynek automatikusan elbocsátás a következménye – írta a .
jan. 21
5:09
Puccshangulatban ülésezett tegnap az MDF budapesti választmánya (Népszava)
Forrnak az indulatok az MDF-ben. Tegnap a párt budapesti választmányának kellett igent mondani a szabad demokratákkal tervezett együttműködésre, ám értesülésünk szerint a tanácskozás előtt a testület tagjainak több mint fele ezt meg akarta torpedózni. Demokrata fórumos forrásokból úgy tudjuk, hogy a hét elején mások mellett Almássy Kornél, a korábban kizárt, volt elnökhelyettes beszélgetett néhány…
jan. 21
5:18
Kitört a botrány! Több mint 10 millióval tartozik, nem fizetett a TV2 sikeres műsora (ATV)
"A repülőjegyek ellenértékét csak részben egyenlítették ki".
jan. 21
5:20
Ki cumiztatja a nyugdíjasokat? Egymásnak ugrott az MSZP és a Fidesz + videó (ATV)
Az idősekért indított harc egyértelműen jelzi: megkezdődött a kampány.
jan. 21
5:27
A Fidesz visszavonulója után a svéd helyett itt a szocialista nyudíjmodell (Népszava)
Folytatódna és bővülne a nyugdíjkorrekciós program, kegyeleti támogatást kapnának a hozzátartozójukat elvesztők, és több pénz jutna méltányossági nyugdíjra - többek között ezekre számíthatnak az idősek, ha a szocialisták megnyerik a tavaszi országgyűlési választást. A Fidesz szerint viszont az időseket meg kell menteni a "jövő nagy, ifjú titánjától, Mesterházy Attilától". Noha tegnapi…
jan. 21
6:03
Kocsis István: A bevételeknek kell fedezniük a kiadásokat (Inforádió)
Az nem járható út, hogy az állam újra és újra konszolidálja a BKV adósságállományát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis István szerint olyan helyzetet kell teremteni, amelyben az éves bevételek fedezetet nyújtanak a kiadásokra, beleértve a kamatköltségeket is - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a 70 milliárdos bankhitel éves kamata 10…
jan. 21
6:03
Szakad a hó – időjárás-előrejelzés (168 Óra Online)
Csütörtök estig várhatóan túlnyomóan borult idő lesz, de főként északon, északkeleten felszakadozhat a felhőzet – írta az .
jan. 21
6:03
Molnár Oszkár állítja, hogy hét pártot utasított vissza (Népszava)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson – mondta lapunknak maga az edelényi polgármester. Molnár megjegyezte: „az kétségkívül és érthető módon mindenkit megzavart kicsit”, hogy a Fidesz-vezetés úgy határozott, nem őt, hanem Daher Pierre háziorvost indítja a Fidesz–KDNP jelöltjeként a…
jan. 21
6:39
Három megye legszebb lányai csütörtökön (boon)
Összegyűjtöttük Önöknek észak-kelet legszebb lányait, nézze meg őket Ön is!
jan. 21
6:39
Betty, csütörtök szépe (szon)
Betty úgy érzi, hogy mindent érdemes kipróbálni, ami nem veszélyes, ezért is vállalkozott a fotózásra, ahol nagyon jól érezte magát.
jan. 21
6:41
Három megye legszebb lányai csütörtökön (szon)
Összegyűjtöttük Önöknek észak-kelet legszebb lányait, nézze meg őket Ön is!
jan. 21
6:43
Nyolc négyzetméter (szon)
Ha mindenütt ingyen lehetne parkolni, boldog-boldogtalan autóval járna be a belvárosba, és egész nap otthagyná az autóját, így a később érkezőknek esélyük sem volna helyet találni. Zajácz D. Zoltán jegyzete
jan. 21
6:57
Nagyvonalú volt a BKV (168 Óra Online)
Meghosszabbítja a BKV-bérletek érvényességét a közlekedési vállalat a hat napig tartó sztrájk miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV szerdán. Három nappal tovább lesznek érvényesek a kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletek, a HÉV-bérletekre viszont nem vonatkozik a kompenzáció.
jan. 21
6:57
Molnár Oszkár állítja, hogy hét pártot utasított vissza - Népszava (boon)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választásokon - mondta a lapnak maga az edelényi polgármester.
jan. 21
7:15
Induljanak útnak nyugodtan, egész éjjel takarították az utakat (ma.hu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nyolcvan munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait - közölte Horváth László helyettes szóvivő az MTI-vel csütörtök hajnalban.
jan. 21
7:24
Bőségesen akadt hal a horgokra (teol)
Átlagos évet zárt a Nagydorogi Horgászegyesület, az éves fogási átlag ötven kilogramm körül alakult. Gazdasági tekintetben sem volt ok panaszra, maradt a múlt évről egy kis megtakarítás, hangzott el az éves közgyűlésen.
jan. 21
7:24
Mire költené a pénzt a magyar színész? Többek között italra és lóversenyre (ATV)
"Ha nyernénk, az összeg felét egy alapítványnak adjuk, a másik felét pedig italra és lóversenyre költjük."
jan. 21
7:33
Ma vonultatja fel az MSZP a fővárosi képviselőjelölteket (ma.hu)
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje és a párt fővárosi elnöke csütörtökön bemutatja a szocialisták 32 budapesti egyéni képviselőjelöltjét, de a XV. kerületben még vannak nyitott kérdések az ügyben.
jan. 21
7:33
Kiderült! Zuschlag szép summával lóg az APEH-nek (168 Óra Online)
Az APEH ellenőrzése 30 millió forintos adóhiányt tárt fel a 2001-2005 közötti időszakra Zuschlag János vagyonvizsgálatánál. A hatóság ezért további 15 millió forintos bírságot szabott ki a volt szocialista politikusra.
jan. 21
7:33
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (Népszava)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek; az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
7:42
Újabb halál: közel száz embert vitt el az új influenza + videó (ATV)
A járvány következő hulláma tavasszal várható.
jan. 21
7:51
Molnár Oszkárt hét párt akarta magáénak (ma.hu)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson. Erről maga az edelényi polgármester beszélt a Népszavának.
jan. 21
7:51
Egyre hosszabb a BAR-lista - lapszemle (Inforádió)
Tovább dagad a BAR-lista, immár nyolcszázezer közelében van a bajba jutott adósok száma; tavaly több mint 170 ezerrel nőtt a késve fizető adósok száma az elmúlt évben - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
8:09
Kolompár börtönviselt pártigazgatót alkalmaz? (ma.hu)
Csalás és hasonló bűncselekmények miatt ült börtönben tíz hónapot korábban Dózsa István, az ugyancsak büntetett előéletű Kolompár Orbán által vezetett MCF Roma Összefogás Párt új pártigazgatója és elnöki kabinetvezetője - értesült a Magyar Hírlap.
jan. 21
8:09
Ez történt szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Nézze meg, melyek voltak a szerdai nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 21
8:11
Az utak kétharmada van siralmas állapotban (ma.hu)
Az országos közúthálózat kétharmadán a burkolat állapota nem felel meg az előírásoknak. A felújítások forintmilliárdokat emésztenek fel, a jelenlegi ütemben mégis 15-20 év kellene minden út rendbetételéhez - ismerteti a csütörtöki Népszabadság.
jan. 21
8:27
Havazás nehezíti a közlekedeést (orientpress)
Újabb havazás nehezíti a közlekedést a fővárosban és országszerte egyaránt A meteorológiai előrejelzések szerint a Dunától keletre eső területeken fokozatosan egyre kevesebb helyen, míg a Dunántúlon sokfelé várható havazás. Sok helyen a főutak is havasak.
jan. 21
8:27
Jó tanítványa mesterének, Gyurcsány Ferencnek... (168 Óra Online)
Egy nyugalmazott pedagógus kereste fel a Fidesz orosházi irodáját, ahová eljuttatta az MSZP Idősügyi Hírlevelét. Dr. Ravasz Károlyné később sajtótájékoztatón számolt be arról: nem érti, miért kell az MSZP irodán jelentkeznie, hogy üdülési csekkhez jusson. Hozzátette még: érzése szerint azok akarnak ilyen módon szavazatot vásárolni, akik elvették 13. havi nyugdíját – írta a .
jan. 21
8:27
A kínai gazdaság a vártnál jobban bővült tavaly (fidesz)
Az utolsó negyedév jó teljesítményének köszönhetően a kínai gazdaság tavaly könnyen túlteljesítette az éves növekedési célkitűzést - derült ki a pekingi statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adataiból.
jan. 21
8:36
Rálőttek Tibor bácsira, pedig csak egy levelet kézbesített (teol)
Fegyver nélkül ugyan, de bekapcsolódott az 1956-os felkelésbe Kokos Tibor. Maléter Pál levelét juttatta el Gödöllőre. Aztán évekig rettegett, hogy érte jön az ÁVO.
jan. 21
8:36
Pofátlanság: bírságot kaptak az életmentők + videó (ATV)
Nem volt parkoló cédulájuk.
jan. 21
8:45
Árokba borult egy busz - 9 sérült (HVG)
Kilenc ember sérült meg, köztük ketten súlyosan, amikor árokba borult egy autóbusz Csongrád megyében - értesült a HavariaPress.
jan. 21
8:45
Barroso csütörtökön találkozik az új bolgár biztosjelölttel (fidesz)
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság régi-új elnöke csütörtökön találkozik a visszalépett Rumjana Zseleva helyére lépő új bolgár biztosjelölttel, Krisztalina Georgievával.
jan. 21
8:54
Felakasztotta kutyáját (ATV)
Láncra vert, napokig éheztetett kutya, gyerekek által meggyilkolt kismacska – számos állatkínzásról szerzett tudomást az egri Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. Most egy kutyát vert agyon lapáttal gazdája, és utána felakasztotta egy fára.
jan. 21
9:03
Obama csalódást okozott (Napi)
jan. 21
9:03
Nyugdíjmodellek, bujtatott hitel és fapótlás a lapszemlében (orientpress)
A Fideszéhez hasonló nyugdíjmodellel állt elő a a Gyurcsány Ferenc által életre hívott Nyugdíj és Időskor Kerekasztal - közli a csütörtöki Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap cikke szerint a magántőkéből épített utakra az állam többszörösen ráfizethet - a Népszabadság pedig a fővárosi V. kerület 175 milliós fásítási követeléséről ír.
jan. 21
9:03
Akár 400 alkalmazottat is kirúghatnak a Magyar Televízióból (HVG)
A Népszabadság birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.
jan. 21
9:03
A Vasárnapi Hírek pert vesztett Bús Balázzsal szemben (fidesz)
A Fővárosi Bíróság megállapította, hogy az Avar János főszerkesztésében megjelenő Vasárnapi Hírek című lap megsértette Bús Balázs jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait, amikor kommunistának nevezte nagyszüleit, őt magát pedig hazugsággal vádolta.
jan. 21
9:03
Egymillióhoz közelít a rossz adósok száma - Magyar Nemzet (boon)
Több mint 170 ezerrel nőtt a késve fizető adósok száma az elmúlt évben - írja a Magyar nemzet.
jan. 21
9:03
Hongkongba tart a nyíregyházi orángután (szon)
Már úton van repülővel Hongkongba a nyíregyházi orángután. A 15 éves Wando új lakhelyét az Európai Fajmegőrzési Program jelölte ki számára, hogy ott családot alapítson. Korábbi videó az orángutánokról:
jan. 21
9:05
Így ünnepeljük a kultúra napját Nyíregyházán (szon)
Nyíregyháza - A kulturális, művészeti és gyermekcentrum január 22-ei részletes műsortervét Bohács József VMMK igazgató ismertette.
jan. 21
9:21
Több mint egymilliárdból újul meg a Tatai Öreg-tó (HVG)
A Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. bruttó 1,2 milliárd forintért végzi el a Tatai Öreg-tó és az Által-ér rehabilitációját – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
9:21
Somogyi közgyűlés: saját halottjának tekinti Kuzma Lászlót (fidesz)
Somogy megye közgyűlése is saját halottjának tekinti Kuzma László KDNP-s országgyűlési képviselőt, aki életének 50. évében szerdán hajnalban hunyt el.
jan. 21
9:23
Havazás: jelentősen lelassult a közlekedés (HVG)
Jelentősen lelassult a közlekedés a havazás miatt csütörtök reggel; a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat, a csapadékos helyeken a fő- és mellékutak mindenütt havasak, latyakosak – közölte az Útinform.
jan. 21
9:30
Kiderült! Gyakornokkal csalta feleségét a magyar műsorvezető! Az asszony összeomlott (ATV)
15 éves házasságuk eddig sok mindent kibírt.
jan. 21
9:32
Vigyázzon, ha elindul! Balesetek a csúszós utakon (ATV)
Havasak, latyakosak, illetve sónedvesek az ország közútjai csütörtökön reggel.
jan. 21
9:39
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (HVG)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek; az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
9:39
Miért keres 1,2 milliót egy sztrájkvezér? (168 Óra Online)
Ez most igazi háború lesz, nem a szokásos operett. Tudta mindenki, aki részt vett a BKV-sztrájk előkészítésében, vagy ellenkezőleg: megpróbálta elhárítani, hogy összeomoljon Budapest közlekedése.
jan. 21
9:39
Akár 400 dolgozó leépítése is elképzelhető az MTV-ben? (fidesz)
A Népszabadság birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.
jan. 21
9:41
A Bajnai-kormány pályája (HVG)
Elődjéhez képest új karaktert tudott adni a kormányzásnak a kilenc hónapja hivatalba lépett miniszterelnök, aki a parlamenti választás kiírása után feltehetően még inkább moderált politizálást folytat majd.

Keresés