2010. január 21. csütörtök

jan. 21
4:33
Kirúgják a főnökét lehülyéző rendőrt (168 Óra Online)
Ha egy rendőr ittasan gázol, még nem kell feltétlenül elveszítenie az állását. De ha öt percet késik, vagy ha lehülyézi a főnökét, akkor bíróság elé kerül és a törvény szerint azonnal ki is rúgják. Egy januártól életbe lépett rendelkezés szerint ugyanis minden szolgálattal kapcsolatos bűncselekménynek automatikusan elbocsátás a következménye – írta a .
jan. 21
5:09
Puccshangulatban ülésezett tegnap az MDF budapesti választmánya (Alternatív Energia)
Forrnak az indulatok az MDF-ben. Tegnap a párt budapesti választmányának kellett igent mondani a szabad demokratákkal tervezett együttműködésre, ám értesülésünk szerint a tanácskozás előtt a testület tagjainak több mint fele ezt meg akarta torpedózni. Demokrata fórumos forrásokból úgy tudjuk, hogy a hét elején mások mellett Almássy Kornél, a korábban kizárt, volt elnökhelyettes beszélgetett néhány…
jan. 21
5:18
Kitört a botrány! Több mint 10 millióval tartozik, nem fizetett a TV2 sikeres műsora (ATV)
"A repülőjegyek ellenértékét csak részben egyenlítették ki".
jan. 21
5:20
Ki cumiztatja a nyugdíjasokat? Egymásnak ugrott az MSZP és a Fidesz + videó (ATV)
Az idősekért indított harc egyértelműen jelzi: megkezdődött a kampány.
jan. 21
5:27
A Fidesz visszavonulója után a svéd helyett itt a szocialista nyudíjmodell (Alternatív Energia)
Folytatódna és bővülne a nyugdíjkorrekciós program, kegyeleti támogatást kapnának a hozzátartozójukat elvesztők, és több pénz jutna méltányossági nyugdíjra - többek között ezekre számíthatnak az idősek, ha a szocialisták megnyerik a tavaszi országgyűlési választást. A Fidesz szerint viszont az időseket meg kell menteni a "jövő nagy, ifjú titánjától, Mesterházy Attilától". Noha tegnapi…
jan. 21
6:03
Kocsis István: A bevételeknek kell fedezniük a kiadásokat (Infostart)
Az nem járható út, hogy az állam újra és újra konszolidálja a BKV adósságállományát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis István szerint olyan helyzetet kell teremteni, amelyben az éves bevételek fedezetet nyújtanak a kiadásokra, beleértve a kamatköltségeket is - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a 70 milliárdos bankhitel éves kamata 10…
jan. 21
6:03
Szakad a hó – időjárás-előrejelzés (168 Óra Online)
Csütörtök estig várhatóan túlnyomóan borult idő lesz, de főként északon, északkeleten felszakadozhat a felhőzet – írta az .
jan. 21
6:03
Molnár Oszkár állítja, hogy hét pártot utasított vissza (Alternatív Energia)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson – mondta lapunknak maga az edelényi polgármester. Molnár megjegyezte: „az kétségkívül és érthető módon mindenkit megzavart kicsit”, hogy a Fidesz-vezetés úgy határozott, nem őt, hanem Daher Pierre háziorvost indítja a Fidesz–KDNP jelöltjeként a…
jan. 21
6:57
Nagyvonalú volt a BKV (168 Óra Online)
Meghosszabbítja a BKV-bérletek érvényességét a közlekedési vállalat a hat napig tartó sztrájk miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV szerdán. Három nappal tovább lesznek érvényesek a kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletek, a HÉV-bérletekre viszont nem vonatkozik a kompenzáció.
jan. 21
7:15
Budapestet belepte a hó (Metropol)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nyolcvan munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait. Csongrád megyében árokba csúszott egy román busz, kettten súlyosan, heten könnyebben megsérültek.
jan. 21
7:24
Mire költené a pénzt a magyar színész? Többek között italra és lóversenyre (ATV)
"Ha nyernénk, az összeg felét egy alapítványnak adjuk, a másik felét pedig italra és lóversenyre költjük."
jan. 21
7:33
Kiderült! Zuschlag szép summával lóg az APEH-nek (168 Óra Online)
Az APEH ellenőrzése 30 millió forintos adóhiányt tárt fel a 2001-2005 közötti időszakra Zuschlag János vagyonvizsgálatánál. A hatóság ezért további 15 millió forintos bírságot szabott ki a volt szocialista politikusra.
jan. 21
7:33
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (Metropol)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek. Az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
7:33
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (Alternatív Energia)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek; az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
7:42
Újabb halál: közel száz embert vitt el az új influenza + videó (ATV)
A járvány következő hulláma tavasszal várható.
jan. 21
7:51
Egyre hosszabb a BAR-lista - lapszemle (Infostart)
Tovább dagad a BAR-lista, immár nyolcszázezer közelében van a bajba jutott adósok száma; tavaly több mint 170 ezerrel nőtt a késve fizető adósok száma az elmúlt évben - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
8:27
Jó tanítványa mesterének, Gyurcsány Ferencnek... (168 Óra Online)
Egy nyugalmazott pedagógus kereste fel a Fidesz orosházi irodáját, ahová eljuttatta az MSZP Idősügyi Hírlevelét. Dr. Ravasz Károlyné később sajtótájékoztatón számolt be arról: nem érti, miért kell az MSZP irodán jelentkeznie, hogy üdülési csekkhez jusson. Hozzátette még: érzése szerint azok akarnak ilyen módon szavazatot vásárolni, akik elvették 13. havi nyugdíját – írta a .
jan. 21
8:36
Pofátlanság: bírságot kaptak az életmentők + videó (ATV)
Nem volt parkoló cédulájuk.
jan. 21
8:54
Felakasztotta kutyáját (ATV)
Láncra vert, napokig éheztetett kutya, gyerekek által meggyilkolt kismacska – számos állatkínzásról szerzett tudomást az egri Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. Most egy kutyát vert agyon lapáttal gazdája, és utána felakasztotta egy fára.
jan. 21
9:03
Obama csalódást okozott (Napi)
jan. 21
9:21
Választási internetháború (Metropol)
Álruhát viselnek, jobboldalinak, sőt nemzeti radikálisnak adják ki magukat az MSZP internetkommandójának tagjai, akik máris megkapták az ifjú szocialisták kampányközpontjából az első utasításokat, írta a csütörtöki Magyar Hírlap. Az erről szóló e-mailt szintén közlő Blikknek a Societas elnöke azt mondta, hamis a levél.
jan. 21
9:30
Kiderült! Gyakornokkal csalta feleségét a magyar műsorvezető! Az asszony összeomlott (ATV)
15 éves házasságuk eddig sok mindent kibírt.
jan. 21
9:32
Vigyázzon, ha elindul! Balesetek a csúszós utakon (ATV)
Havasak, latyakosak, illetve sónedvesek az ország közútjai csütörtökön reggel.
jan. 21
9:39
Miért keres 1,2 milliót egy sztrájkvezér? (168 Óra Online)
Ez most igazi háború lesz, nem a szokásos operett. Tudta mindenki, aki részt vett a BKV-sztrájk előkészítésében, vagy ellenkezőleg: megpróbálta elhárítani, hogy összeomoljon Budapest közlekedése.
jan. 21
9:48
További havazás várható! Részletek itt (ATV)
Főleg a dunántúlon és délen lesz télies az idő.
jan. 21
9:57
Árokba csúszott egy román busz (Metropol)
Három utas súlyosan, nyolc-tíz pedig könnyebben megsérült, amikor egy román busz árokba csúszott Csongrád megyében, Nagymágocs és Derekegyház között csütörtök kora reggel. A sofőrrel szemben eljárás indult. Összeállítás a romániai buszok súlyos magyarországi baleseteiről a cikkben.
jan. 21
10:15
A fővárosnak kellene finanszíroznia a BKV veszteségeit (Infostart)
Európai példák alapján a fővárosnak jóval több pénzzel kellene hozzájárulnia a BKV működéséhez, mint most. Évente legalább annyival, mint amennyi veszteséget termel - mondta az InfoRádiónak a Közlekedéstudományi Intézet tudományos tanácsadója.
jan. 21
10:24
Magyarok fogták el a szerbet, aki meglőtt egy rendőrt (ATV)
Mihailo V. egy közúti ellenőrzés során használta a fegyverét.
jan. 21
10:42
Afrikába mennek a magyar katonák, ha az EU úgy dönt + videó (ATV)
Az uniónak egyelőre nincs védelmi rendszere, nem lehet tudni, hogy vészhelyzet esetén a nemzeti hadseregeket, vagy a NATO-erőket veti-e majd be, magyarázta Szekeres Imre. A válsághelyzetek kezelésében viszont aktívan részt vesz az Európai Közösség, most például Afrikában. Így ha akkor robban ki egy konfliktus Afrikában, amikor Magyarország tölti be az EU soros elnöki posztját, a magyarok…
jan. 21
10:51
40-el az autópályán! Mindenütt áll a hó! (168 Óra Online)
Jelentősen lelassult a közlekedés a havazás miatt csütörtök reggel; a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat - közölte az Útinform az MTI-vel.
jan. 21
11:00
Beváltotta fenyegetését Hugo Chavez: államosítani kezdett + videó (ATV)
Valóra váltotta korábbi fenyegetését Hugo Chavez venezuelai elnök, miszerint minden olyan üzletet állami tulajdonba vesz, ami engedély nélkül emeli árait.
jan. 21
11:09
Adóamnesztia: Hiába a büntetlenség ígérete - hetilapszemle (Infostart)
A pártok holdudvarába tartozó, szűk lobbi érdekeit szolgálja az adóamnesztia-törvény - írja a Figyelő. A Heti Válasz felteszi a kérdést: kell-e a brit gázválsághoz hasonló helyzet kialakulásától tartanunk?
jan. 21
11:18
Feljelentik Gyurcsányt? + videó (ATV)
Az ellenzék költségvetési trükkökről beszél.
jan. 21
11:27
Hoppá! Szijjártóra kenik a Zuschlag-botrányt (168 Óra Online)
Ma reggel az Egyenlítő TV nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, mely – állításuk szerint – bizonyítja Szijjártó Péter szerepét a Zuschlag-ügyben.
jan. 21
11:27
A fájdalmasat kellett választani az elviselhetetlen helyett (Metropol)
Vasfüggönnyel választotta szét a politika a társadalmat, legalább a nagy ügyekben kiegyezés kellene, mondta a Heti Válasznak Bajnai Gordon. A miniszterelnök szerint a válságnak 2011 elejére vége lehet Magyarországon.
jan. 21
11:29
A Fidesz szerint az MSZP akarja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt (Metropol)
A Fidesz a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal korábbi jelentése alapján úgy értékeli, hogy az MSZP-kormány 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt.
jan. 21
11:36
Halál Baranyában! Nem akart beszélni a tűzoltóval a lány, inkább a mélybe ugrott (ATV)
Azonnal szörnyethalt.
jan. 21
11:45
Válság idején sem mondunk le a mobilról és a tévéről (Infostart)
2009-ben a magyar távközlési piacon véget értek a korábban meghatározó tendenciák, a mobil előfizetések piaca telítődött, az ADSL látványos növekedési üteme lelassult. Ugyanakkor más tendenciák előtérbe kerültek, egyre népszerűbb például a mobilinternet, illetve a digitális televíziózás is lassan beépül a köztudatba - derül ki a GfK Hungária felméréséből.
jan. 21
11:45
Fegyelmi a miskolci tűzoltóparancsnok ellen (Metropol)
Miskolcon tavaly augusztusban pusztított tűz az avasi lakótelepen egy panelépületében, egy család három tagja halt meg a tragédiában.
jan. 21
11:54
Tűdőrák és gyermekkori stressz (ATV)
A gyermekkori traumák összefüggésben állnak a tüdőrák kialakulásával a későbbi életkorban - állítják amerikai kutatók, akik szerint az összefüggést csak részben magyarázza, hogy ilyen esetekben gyakoribb a dohányzás.
jan. 21
11:56
Elkerülhető lett volna BKV-sztrájk + videó (ATV)
A szakszervezetek közti ellentétek is hozzájárultak a munkabeszüntetéshez.
jan. 21
11:58
A Koránt Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonlította + videó (ATV)
Megkezdődött Geert Wilders jobboldali parlamenti képviselő pere Hollandiában. A politikust gyűlöletbeszéddel és muzulmánok elleni diszkriminációval vádolják. Sokak szerint az eset a szólásszabadságról is szól a hagyományosan toleránsnak tartott Hollandiában.
jan. 21
12:00
Csavarkulcs vs. riasztópisztoly: megint rendőrökre támadtak (ATV)
Csavarkulccsal támadt rendőrökre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürtön egy férfi szerdán késő este. A támadót és társait egy helybéli üldözte el, úgy, hogy több lövést is leadott egy riasztópisztolyból. Fél órán belül elfogták őket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 21
12:03
Nem tudni, drágább lesz-e a sztrádamatrica (Infostart)
Még mindig bizonytalan, hogy mikor vagy emelik-e egyáltalán Magyarországon az e-autópálya matricák árát - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András kiemelte: a döntést a közlekedési tárca hozhatja meg.
jan. 21
12:03
Szörnyű gyanú! 13 éves kislánnyal fajtalankodott a nevelője? (168 Óra Online)
Egy gyermekotthonban, megrontás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a hatóság, miután egy magánszemély feljelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon.
jan. 21
12:21
Elfogta a rendőrség a Flórián téri túszejtőt - képek (Infostart)
Elfogta a rendőrség azt a budapesti férfit, aki a gyanú szerint tavaly januárban túszt ejtett, majd több millió forinttal sikeresen elmenekült az Erste Bank Flórián téri fiókjából - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.
jan. 21
12:23
Bajnai: Jövőre vége lehet a válságnak (Infostart)
Jövő év elejére lehet vége az aktuális válságnak - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Heti Válasznak adott interjújában. Hangsúlyozta: a társadalmat vasfüggönnyel választotta szét a politika, így kiegyezésre lenne szükség legalább a nagy ügyekben.
jan. 21
12:25
Újabb politikai elemző vált térfelet (Infostart)
Újabb elemző adta fel a függetlenségét és választotta a politikát. Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatói posztját cseréli fel a Lehet Más a Politika kampányfőnöki tisztségére. Budai Bernadett és Somogyi Zoltán után így ismét egy kutató vált térfelet.
jan. 21
12:30
Retkes végső búcsút vett az MSZP-től (ATV)
Bár a tegnapi MDF választmányi ülésről hivatalosan még nem kapott értesítést az SZDSZ, de Retkes Attila, a párt elnökének elmondása szerint biztosan megállapodtak abban, hogy tizennyolc budapesti választókörzetben a szabad demokraták, tizennégyben az MDF indít egyéni jelöltet, és a budapesti lista első, harmadik és negyedik helyére a szabad demokraták tesznek javaslatot.
jan. 21
12:32
A Hit Gyülekezete nem gyűjt kopogtatócédulát, de... (ATV)
Mindig is volt a Bibliának találkozása a politikával, ám pártpolitizálásra nem számíthatunk a hétvégén újrainduló Vidám Vasárnap összejövetelein, mondta az atv.hu-nak adott videóinterjúban Németh Sándor, a Vidám Vasárnap műsorvezető-producere.

Keresés