2010. január 21. csütörtök

jan. 21
4:33
Kirúgják a főnökét lehülyéző rendőrt (168 Óra Online)
Ha egy rendőr ittasan gázol, még nem kell feltétlenül elveszítenie az állását. De ha öt percet késik, vagy ha lehülyézi a főnökét, akkor bíróság elé kerül és a törvény szerint azonnal ki is rúgják. Egy januártól életbe lépett rendelkezés szerint ugyanis minden szolgálattal kapcsolatos bűncselekménynek automatikusan elbocsátás a következménye – írta a .
jan. 21
5:09
Puccshangulatban ülésezett tegnap az MDF budapesti választmánya (Népszava)
Forrnak az indulatok az MDF-ben. Tegnap a párt budapesti választmányának kellett igent mondani a szabad demokratákkal tervezett együttműködésre, ám értesülésünk szerint a tanácskozás előtt a testület tagjainak több mint fele ezt meg akarta torpedózni. Demokrata fórumos forrásokból úgy tudjuk, hogy a hét elején mások mellett Almássy Kornél, a korábban kizárt, volt elnökhelyettes beszélgetett néhány…
jan. 21
5:18
Kitört a botrány! Több mint 10 millióval tartozik, nem fizetett a TV2 sikeres műsora (ATV)
"A repülőjegyek ellenértékét csak részben egyenlítették ki".
jan. 21
5:20
Ki cumiztatja a nyugdíjasokat? Egymásnak ugrott az MSZP és a Fidesz + videó (ATV)
Az idősekért indított harc egyértelműen jelzi: megkezdődött a kampány.
jan. 21
5:27
A Fidesz visszavonulója után a svéd helyett itt a szocialista nyudíjmodell (Népszava)
Folytatódna és bővülne a nyugdíjkorrekciós program, kegyeleti támogatást kapnának a hozzátartozójukat elvesztők, és több pénz jutna méltányossági nyugdíjra - többek között ezekre számíthatnak az idősek, ha a szocialisták megnyerik a tavaszi országgyűlési választást. A Fidesz szerint viszont az időseket meg kell menteni a "jövő nagy, ifjú titánjától, Mesterházy Attilától". Noha tegnapi…
jan. 21
6:03
Kocsis István: A bevételeknek kell fedezniük a kiadásokat (Infostart)
Az nem járható út, hogy az állam újra és újra konszolidálja a BKV adósságállományát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis István szerint olyan helyzetet kell teremteni, amelyben az éves bevételek fedezetet nyújtanak a kiadásokra, beleértve a kamatköltségeket is - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a 70 milliárdos bankhitel éves kamata 10…
jan. 21
6:03
Szakad a hó – időjárás-előrejelzés (168 Óra Online)
Csütörtök estig várhatóan túlnyomóan borult idő lesz, de főként északon, északkeleten felszakadozhat a felhőzet – írta az .
jan. 21
6:03
Molnár Oszkár állítja, hogy hét pártot utasított vissza (Népszava)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson – mondta lapunknak maga az edelényi polgármester. Molnár megjegyezte: „az kétségkívül és érthető módon mindenkit megzavart kicsit”, hogy a Fidesz-vezetés úgy határozott, nem őt, hanem Daher Pierre háziorvost indítja a Fidesz–KDNP jelöltjeként a…
jan. 21
6:57
Nagyvonalú volt a BKV (168 Óra Online)
Meghosszabbítja a BKV-bérletek érvényességét a közlekedési vállalat a hat napig tartó sztrájk miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV szerdán. Három nappal tovább lesznek érvényesek a kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletek, a HÉV-bérletekre viszont nem vonatkozik a kompenzáció.
jan. 21
7:15
Induljanak útnak nyugodtan, egész éjjel takarították az utakat (MaHu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nyolcvan munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait - közölte Horváth László helyettes szóvivő az MTI-vel csütörtök hajnalban.
jan. 21
7:24
Mire költené a pénzt a magyar színész? Többek között italra és lóversenyre (ATV)
"Ha nyernénk, az összeg felét egy alapítványnak adjuk, a másik felét pedig italra és lóversenyre költjük."
jan. 21
7:33
Ma vonultatja fel az MSZP a fővárosi képviselőjelölteket (MaHu)
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje és a párt fővárosi elnöke csütörtökön bemutatja a szocialisták 32 budapesti egyéni képviselőjelöltjét, de a XV. kerületben még vannak nyitott kérdések az ügyben.
jan. 21
7:33
Kiderült! Zuschlag szép summával lóg az APEH-nek (168 Óra Online)
Az APEH ellenőrzése 30 millió forintos adóhiányt tárt fel a 2001-2005 közötti időszakra Zuschlag János vagyonvizsgálatánál. A hatóság ezért további 15 millió forintos bírságot szabott ki a volt szocialista politikusra.
jan. 21
7:33
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (Népszava)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek; az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
7:42
Újabb halál: közel száz embert vitt el az új influenza + videó (ATV)
A járvány következő hulláma tavasszal várható.
jan. 21
7:51
Molnár Oszkárt hét párt akarta magáénak (MaHu)
Eddig hét párt kereste meg Molnár Oszkárt, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson. Erről maga az edelényi polgármester beszélt a Népszavának.
jan. 21
7:51
Egyre hosszabb a BAR-lista - lapszemle (Infostart)
Tovább dagad a BAR-lista, immár nyolcszázezer közelében van a bajba jutott adósok száma; tavaly több mint 170 ezerrel nőtt a késve fizető adósok száma az elmúlt évben - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
8:09
Kolompár börtönviselt pártigazgatót alkalmaz? (MaHu)
Csalás és hasonló bűncselekmények miatt ült börtönben tíz hónapot korábban Dózsa István, az ugyancsak büntetett előéletű Kolompár Orbán által vezetett MCF Roma Összefogás Párt új pártigazgatója és elnöki kabinetvezetője - értesült a Magyar Hírlap.
jan. 21
8:11
Az utak kétharmada van siralmas állapotban (MaHu)
Az országos közúthálózat kétharmadán a burkolat állapota nem felel meg az előírásoknak. A felújítások forintmilliárdokat emésztenek fel, a jelenlegi ütemben mégis 15-20 év kellene minden út rendbetételéhez - ismerteti a csütörtöki Népszabadság.
jan. 21
8:27
Havazás nehezíti a közlekedeést (orientpress)
Újabb havazás nehezíti a közlekedést a fővárosban és országszerte egyaránt A meteorológiai előrejelzések szerint a Dunától keletre eső területeken fokozatosan egyre kevesebb helyen, míg a Dunántúlon sokfelé várható havazás. Sok helyen a főutak is havasak.
jan. 21
8:27
Jó tanítványa mesterének, Gyurcsány Ferencnek... (168 Óra Online)
Egy nyugalmazott pedagógus kereste fel a Fidesz orosházi irodáját, ahová eljuttatta az MSZP Idősügyi Hírlevelét. Dr. Ravasz Károlyné később sajtótájékoztatón számolt be arról: nem érti, miért kell az MSZP irodán jelentkeznie, hogy üdülési csekkhez jusson. Hozzátette még: érzése szerint azok akarnak ilyen módon szavazatot vásárolni, akik elvették 13. havi nyugdíját – írta a .
jan. 21
8:36
Pofátlanság: bírságot kaptak az életmentők + videó (ATV)
Nem volt parkoló cédulájuk.
jan. 21
8:45
Árokba borult egy busz - 9 sérült (HVG)
Kilenc ember sérült meg, köztük ketten súlyosan, amikor árokba borult egy autóbusz Csongrád megyében - értesült a HavariaPress.
jan. 21
8:54
Felakasztotta kutyáját (ATV)
Láncra vert, napokig éheztetett kutya, gyerekek által meggyilkolt kismacska – számos állatkínzásról szerzett tudomást az egri Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. Most egy kutyát vert agyon lapáttal gazdája, és utána felakasztotta egy fára.
jan. 21
9:03
Obama csalódást okozott (Napi)
jan. 21
9:03
Nyugdíjmodellek, bujtatott hitel és fapótlás a lapszemlében (orientpress)
A Fideszéhez hasonló nyugdíjmodellel állt elő a a Gyurcsány Ferenc által életre hívott Nyugdíj és Időskor Kerekasztal - közli a csütörtöki Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap cikke szerint a magántőkéből épített utakra az állam többszörösen ráfizethet - a Népszabadság pedig a fővárosi V. kerület 175 milliós fásítási követeléséről ír.
jan. 21
9:03
Akár 400 alkalmazottat is kirúghatnak a Magyar Televízióból (HVG)
A Népszabadság birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.
jan. 21
9:21
Több mint egymilliárdból újul meg a Tatai Öreg-tó (HVG)
A Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. bruttó 1,2 milliárd forintért végzi el a Tatai Öreg-tó és az Által-ér rehabilitációját – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
9:23
Havazás: jelentősen lelassult a közlekedés (HVG)
Jelentősen lelassult a közlekedés a havazás miatt csütörtök reggel; a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat, a csapadékos helyeken a fő- és mellékutak mindenütt havasak, latyakosak – közölte az Útinform.
jan. 21
9:30
Kiderült! Gyakornokkal csalta feleségét a magyar műsorvezető! Az asszony összeomlott (ATV)
15 éves házasságuk eddig sok mindent kibírt.
jan. 21
9:32
Vigyázzon, ha elindul! Balesetek a csúszós utakon (ATV)
Havasak, latyakosak, illetve sónedvesek az ország közútjai csütörtökön reggel.
jan. 21
9:39
Májusban ülhet össze az új Országgyűlés (HVG)
A tavaszi parlamenti választás után egy hónapon belül kell összeülnie az új Országgyűlésnek; az elmúlt három törvényhozási választás alkalmával a gyakorlat azt mutatta, hogy az Országgyűlés alakuló ülését követően másfél-három hét elteltével letette az esküt az új kormány is.
jan. 21
9:39
Miért keres 1,2 milliót egy sztrájkvezér? (168 Óra Online)
Ez most igazi háború lesz, nem a szokásos operett. Tudta mindenki, aki részt vett a BKV-sztrájk előkészítésében, vagy ellenkezőleg: megpróbálta elhárítani, hogy összeomoljon Budapest közlekedése.
jan. 21
9:41
A Bajnai-kormány pályája (HVG)
Elődjéhez képest új karaktert tudott adni a kormányzásnak a kilenc hónapja hivatalba lépett miniszterelnök, aki a parlamenti választás kiírása után feltehetően még inkább moderált politizálást folytat majd.
jan. 21
9:48
További havazás várható! Részletek itt (ATV)
Főleg a dunántúlon és délen lesz télies az idő.
jan. 21
10:15
A fővárosnak kellene finanszíroznia a BKV veszteségeit (Infostart)
Európai példák alapján a fővárosnak jóval több pénzzel kellene hozzájárulnia a BKV működéséhez, mint most. Évente legalább annyival, mint amennyi veszteséget termel - mondta az InfoRádiónak a Közlekedéstudományi Intézet tudományos tanácsadója.
jan. 21
10:15
Bajnai szerint a fájdalmasat kellett választani... (MaHu)
Vasfüggönnyel választotta szét a politika a társadalmat, legalább a nagy ügyekben kiegyezés kellene - mondta a Heti Válasznak Bajnai Gordon miniszterelnök, aki szerint az "aktuális válságnak" 2011 elejére vége lehet Magyarországon.
jan. 21
10:24
Magyarok fogták el a szerbet, aki meglőtt egy rendőrt (ATV)
Mihailo V. egy közúti ellenőrzés során használta a fegyverét.
jan. 21
10:42
Afrikába mennek a magyar katonák, ha az EU úgy dönt + videó (ATV)
Az uniónak egyelőre nincs védelmi rendszere, nem lehet tudni, hogy vészhelyzet esetén a nemzeti hadseregeket, vagy a NATO-erőket veti-e majd be, magyarázta Szekeres Imre. A válsághelyzetek kezelésében viszont aktívan részt vesz az Európai Közösség, most például Afrikában. Így ha akkor robban ki egy konfliktus Afrikában, amikor Magyarország tölti be az EU soros elnöki posztját, a magyarok…
jan. 21
10:51
Buli, haverok, Kádár (HVG)
Huligánok, művészek, ellenzékiek, munkások – a Kádár-korszak kavargó éjszakai életének karneváli figurái és intézményei elevenednek meg Hammer Ferenc tanulmányában. Nem buliológia, nem nosztalgia, társadalomtörténet a javából.
jan. 21
10:51
40-el az autópályán! Mindenütt áll a hó! (168 Óra Online)
Jelentősen lelassult a közlekedés a havazás miatt csütörtök reggel; a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat - közölte az Útinform az MTI-vel.
jan. 21
11:00
Beváltotta fenyegetését Hugo Chavez: államosítani kezdett + videó (ATV)
Valóra váltotta korábbi fenyegetését Hugo Chavez venezuelai elnök, miszerint minden olyan üzletet állami tulajdonba vesz, ami engedély nélkül emeli árait.
jan. 21
11:09
Adóamnesztia: Hiába a büntetlenség ígérete - hetilapszemle (Infostart)
A pártok holdudvarába tartozó, szűk lobbi érdekeit szolgálja az adóamnesztia-törvény - írja a Figyelő. A Heti Válasz felteszi a kérdést: kell-e a brit gázválsághoz hasonló helyzet kialakulásától tartanunk?
jan. 21
11:09
Dávid Ibolya: a párt belügye, hogy kit indítanak Budapesten (HVG)
Az MDF budapesti választmánya megszavazta az MDF és az SZDSZ együttműködését Budapesten.
jan. 21
11:18
Feljelentik Gyurcsányt? + videó (ATV)
Az ellenzék költségvetési trükkökről beszél.
jan. 21
11:27
Hoppá! Szijjártóra kenik a Zuschlag-botrányt (168 Óra Online)
Ma reggel az Egyenlítő TV nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, mely – állításuk szerint – bizonyítja Szijjártó Péter szerepét a Zuschlag-ügyben.
jan. 21
11:36
Halál Baranyában! Nem akart beszélni a tűzoltóval a lány, inkább a mélybe ugrott (ATV)
Azonnal szörnyethalt.
jan. 21
11:45
Válság idején sem mondunk le a mobilról és a tévéről (Infostart)
2009-ben a magyar távközlési piacon véget értek a korábban meghatározó tendenciák, a mobil előfizetések piaca telítődött, az ADSL látványos növekedési üteme lelassult. Ugyanakkor más tendenciák előtérbe kerültek, egyre népszerűbb például a mobilinternet, illetve a digitális televíziózás is lassan beépül a köztudatba - derül ki a GfK Hungária felméréséből.
jan. 21
11:45
Százmilliókat kértek Kapolyitól kampányra az MDF-esek (HVG)
Százmillió forintos nagyságrendben kértek kampánytámogatást Kapolyi László milliárdos energiaipari nagyvállalkozótól, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnökétől MDF-es aktivisták – értesült a HVG szocdem körökből.
jan. 21
11:54
Tűdőrák és gyermekkori stressz (ATV)
A gyermekkori traumák összefüggésben állnak a tüdőrák kialakulásával a későbbi életkorban - állítják amerikai kutatók, akik szerint az összefüggést csak részben magyarázza, hogy ilyen esetekben gyakoribb a dohányzás.

Keresés