2010. január 23. szombat

jan. 23
5:09
"A Jobbikot a harmincas évek nyilas pártjainak utódjának tekintjük" (168 Óra Online)
A hazai cigányságnak elfogadhatatlan lenne, ha a Jobbik akarná problémáit megoldani, a párt elképzeléseit az állami erőszak jellemzi, a szervezet térnyerése az elmúlt húsz év demokráciájának szégyenteljes bizonyítványa – így reagáltak pénteken roma vezetők a Jobbik választási programjára, melyben külön fejezet szól a hazai cigányságról.
jan. 23
5:18
Az „alvó” szocialisták 25 százalékra röpíthetik az MSZP-t + videó (ATV)
Akár 15 százalékkal nagyobb támogatottságra is számíthat az MSZP a választásokon. A közvélemény kutatások szerint most nagyjából 6-700 ezren szavaznának a baloldali pártra, de egy jó kampánnyal plusz félmillió embert mozgósíthatnak még. Az MSZP mind a parlamenti, mind az őszi önkormányzati választásokon leginkább a fővárosiakra épít, ahol a 32 körzetből legalább 25-ben nyerni szeretnének.
jan. 23
5:20
„Furcsa szemű doktor bácsik gyógyítottak” Űrlényekkel találkozott a magyar énekes (ATV)
Többször is volt ilyen élménye.
jan. 23
5:45
Az államfő döntését minden párt üdvözölte - Ezzel hivatalosan is elrajtolt a kampány (Népszava)
Minden korábbinál rövidebb idő telik el az idén az országgyűlési választások időpontjának kihirdetése és az első forduló időpontja között. Sólyom László köztársasági elnök – a várakozásoknak megfelelően – az első fordulót április 11-re, a másodikat pedig április 25-re írta ki. A rövid kampányidőszakról is szóló államfői döntést minden parlamenti párt üdvözölte. Ebben nagy volt az egyetértés…
jan. 23
5:47
"Csak be kell adni, írjál valamit" - forrásunk emlékei szerint így szólt a pénzt megelőlegező ukáz a pártközpontokból (Népszava)
Újabb adatok igazolják, hogy a Zuschlag-féle kézi irányítású pénzosztási modellt még a Fidesz találta ki. A rendszer már az Orbán–Torgyán-kormány idején is olajozottan működött – erősítette meg lapunknak az akkor a Fidesz kormányzati partnereként szereplő kisgazdapárt egykori Baranya megyei elnöke. Mint mondta, az FKGP megyei ifjúsági szervezetei ugyanúgy kormányzati forrásokból elérhető pályázati…
jan. 23
5:49
Az özvegyi nyugdíj megszüntetése is a Fidesz tervei között szerepelhet (Népszava)
Összefogás a nyugdíjkatasztrófa ellen – ezzel a címmel kezdenek aláírásgyűjtésbe a szocialisták. A korhatáremelés és az ellátások csökkentése mellett ugyanis a Fideszhez köthetők a nyugdíj és a rokkantnyugdíj megadóztatásával és az özvegyi nyugdíj megszüntetésével kapcsolatos tervek is. Legutóbb azzal álltak elő, hogy az MSZP-s kormányzás alatt ötszázmilliárd forintos hiány lett a…
jan. 23
6:03
"Én nem Orbán Viktort akarom meggyőzni, mert tudom, hogy reménytelen" - interjú Szekeres Imrével (Népszava)
A költségvetési hiány megszüntetése ugyan fontos az országnak, ezzel együtt viszont a szocialista pártnak le kell küzdenie a politikai támogatottság hiányát is. Az MSZP elnökhelyettese úgy gondolja, ezt higgadtan, józan érvekkel vissza lehet szerezni. Szekeres Imre lapunknak azt is elmondta, a választási kampányban a társadalom fontos ügyeivel akarnak foglalkozni, s ezekre a szocialistáknak van…
jan. 23
6:05
"Hihetetlen mennyiségű műszót gyártottunk arra, hogyan lássuk egyre cizelláltabban a nyomort" (Népszava)
Madridban szerdán az Európai Bizottság és az Európai Unió spanyol elnöksége útjára engedte a szegénység, a társadalmi kirekesztettség elleni évet, és Budapesten holnap az Erzsébet térre jön a vidéki szegénység. Száz felnőtt és gyermek érkezik Ózd hetedik szegregátumából. Azt mutatják be, mi mindent lehet csinálni segítséggel az ország egyik legszegényebb cigánytelepén. A különös bemutatóra s az…
jan. 23
6:39
A Fidesz rokoni szálakkal kötődött a helyi lakásmaffiához (Népszava)
A XVIII. kerületi polgármester szerint az önkormányzat egykori fideszes alpolgármesterének felesége volt az egyik tulajdonosa annak a cégnek, amely több kerületi lakost megkárosított lakáscsere ürügyén; Mester László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre szocialista polgármestere ezt péntek este, a Magyar Nemzet aznapi cikkére reagálva közölte az MTI-vel.
jan. 23
6:48
Élesedik az internet-háború Kína és Amerika között + videó (ATV)
Hillary Clinton határozottan felszólította a kínai kormányt, hogy csökkentse az internetre vonatkozó korlátozásokat. Peking azonban hallani sem akar a cenzúra eltörléséről. Szerintük az úgynevezett internet-szabadság csak ürügy a Kína-ellenes vádaskodásokhoz.
jan. 23
7:15
Tomcat: ő volt a kuruc.info tulajdonosa! (168 Óra Online)
Tanúk meghallgatásával folytatódott pénteken Székesfehérváron az úgynevezett kuruc.info-per, amelyben a Fővárosi Főügyészség személyes adatokkal való visszaéléssel, valamint nagy nyilvánosság előtt elkövetett jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazással vádolja M. Balázst, aki a vádirat szerint 2006-ban a kuruc.info főszerkesztője volt.
jan. 23
7:42
Perverzitás az RTL Klubon főműsoridőben: ki a felelős? (ATV)
A nézők nem azért fogyasztanak médiaszemetet, mert erre van igényük, hanem azért, mert ezt teszik eléjük. Ha kialakulna egy széles és mélyen tagolt médiapiac, amelyben az egyetemes és nemzeti kultúra elemei képeznék a mainstraim vonalat, akkor az olyan nyomasztó műsorok, mint a Benkő feleséget keres, a perifériára szorulnának. A Heteknek adott interjújában György Péter esztéta-médiakritikus…
jan. 23
7:44
„Először nagyon megijedtem” Óriása lehetőség előtt az RTL Klub sztárja (ATV)
A Csillag Születik győztese neves társaságba került.
jan. 23
7:51
Az Egyenlítő című folyóirat elhatárolódik az Egyenlítő TV-től (Népszava)
Az Egyenlítő című társadalomkritikai és kulturális folyóirat elhatárolódik az Egyenlítő TV-től és jogi lépéseket tesz "a névválasztás etikáját nézete szerint semmibe vevő" intézmény ellen - közölte a folyóirat szerkesztősége pénteken az MTI-vel.
jan. 23
8:27
Taxisra támadtak az Örökösföldön (szon)
Nyíregyháza - Péntek este nagy erőkkel indult eljárás egy élet elleni támadás miatt.
jan. 23
8:29
Életmentés a Krúdy Gyula utcában (szon)
Nyíregyháza - Péntek este a nyíregyházi tűzoltók kaptak riasztást egy életmentő beavatkozásra.
jan. 23
8:31
Eddig nem látott felvételek a tiszalöki balesetről (szon)
Tiszalök - Ahogy arról beszámoltunk csütörtökön a koraesti órákban egy Niva zuhant egy körülbelül öt méter mély árokba, ahol fejjel lefelé elmerült a majd egy méteres vízben.
jan. 23
8:45
Vállalja múltját Kolompár Orbán pártigazgatója (Népszava)
Vállalja múltját Dózsa István, a Kolompár Orbán OCÖ-elnök nevével fémjelzett MCF Roma Összefogás Párt új pártigazgatója. Dózsa István korábban tíz hónapot ült börtönben csalásért - ismerteti a szombati Magyar Hírlap.
jan. 23
8:45
A legkevesebb idő jut majd arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt (168 Óra Online)
Április 11-én lesz az első választási forduló. Az államfő döntését minden párt üdvözölte. Ezzel hivatalosan is elrajtolt a kampány.
jan. 23
8:54
Indonézia: betiltanák a hajkiegyenesítést a muszlim vezetők (ATV)
A terv nem aratott osztatlan sikert.
jan. 23
9:00
Félmilliárd forintot kell a PSZÁF-nak a krízisalapba fizetnie (Infostart)
A beszedett büntetésekből 500 millió forintot a krízisalapba kell befizetnie a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) az erről szóló kormányrendelet szerint.
jan. 23
9:00
Újabb feljelentés a BKV-nál, ismét közszájon Horváth Éva neve (MaHu)
Áfával együtt több mint százmillió forintos kifizetéseknél, akárcsak korábban, hűtlen kezelés alapos gyanúja vetődhet fel, teljesítés nélkül vagy hiányos igazolásokkal azoknál az ügyeknél, ami miatt újabb feljelentést tett a BKV vezérigazgatója.
jan. 23
9:03
Választás 2010 - A választókerületek aránytalansága (Népszava)
A választókerületek elmúlt években erősödő aránytalansága ellenére sem "rajzolták át" a képviselők a választókerületi határokat, ez ugyanis már érzékelhető módon befolyásolhatná a választások eredményét. A változtatáshoz kétharmados országgyűlési támogatottságra lenne szükség, az Alkotmánybíróság 2007. június 30-ig adott erre határidőt az Országgyűlésnek. Mivel a parlament nem alakította át a…
jan. 23
9:12
Mindössze két önkormányzat élt a bérlakásprogrammal + videó (ATV)
Pedig az eladósodott lakónak és a településnek is előnyös lenne. Elvileg.
jan. 23
9:21
Nyíregyháziak írják: Egy kiállítás margójára (szon)
Nyíregyháza - A napokban Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában „Pszichiátria” Károkozás és Halálesetek címmel volt látható egy kiállítás. Megdöbbentő képek voltak.
jan. 23
9:36
"Nagy dobás lehet a klímatörvény" (Infostart)
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakán megszülethet egy átfogó magyar környezetvédelmi jogszabály, miután a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács csütörtökön elfogadta, a jövő héten pedig átadja a képviselőknek az éghajlatvédelmi kerettörvény tervezetét - jelentette be Szili Katalin, a tanács tiszteletbeli elnöke. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában elégedetten…
jan. 23
9:39
Szívelégteleség: a legsúlyosabb esetben a betegek fele egy éven belül meghal (boon)
Körülbelül 200-300 ezer ember szenved szívelégtelenségben Magyarországon. Legsúlyosabb esetben a betegek fele egy éven belül meghal, de az enyhébb eseteknél is csak a betegek 50 százaléka éli túl a 4 évet.
jan. 23
9:41
Megmozgatják a világot a magyar találmányok - Napi Ász (boon)
100 sikeres magyar fejlesztést mutatnak be a fővárosi Párizsi Udvarban a "100 csoda" elnevezésű kiállításon.
jan. 23
9:57
Olvasónk írja: A jelzáloghitel „fogságában” (szon)
Nyíregyháza - Nem panaszkodni akarok, csupán elmondani Önöknek a tényeket. 2010. január 31-e az utolsó határidő a befizetésre, különben jön a végrehajtó, s elárverezik házunkat a fejünk fölül.
jan. 23
10:06
Attól tartott kinyírják, ezért túszul ejtette a nővért + videó (ATV)
A férfit végül a rendőr és az ápolónő közösen fegyverezte le.
jan. 23
10:12
Fantomizálódott az Orbán-könyv kiadója (HVG)
A Fővárosi Bíróság rendelt el felszámolási eljárást az Orbán Viktor beszédeiből könyvet készíttető kiadó, pontosabban annak utódja ellen, azonban a társaság időközben vagyontalanná vált, fantomizálódott - írja a szombati Népszava.
jan. 23
10:15
Mentalisták - Csodálatos képességek vagy ügyes bűvésztrükkök? (szon)
A középkorban máglyára kerültek azok, akikről kiderült, netán csak feltételezhető volt, hogy a „normálistól” eltérő képességekkel bírnak.
jan. 23
10:15
Fantomizálódott az Orbán-könyv kiadója (boon)
Felszámolási eljárást rendelt el az Orbán Viktor beszédeit kiadó cég, illetve annak utódja ellen a Fõvárosi Bíróság - írja a Népszava.
jan. 23
10:17
Ötvenezer forintos a büntetés (boon)
2008-ban 17.100 új könyvet és CD-ROM-ot, 37.527 egyedileg számolható dokumentumot és 37 ládányi aprónyomtatványt szolgáltattak be a nyomdák, mint köteles példányt az Országos Széchényi Könyvtárnak (OSZK) - írja a Magyar Nemzet.
jan. 23
10:19
Csalás történt a repülőtér pályázatán? (boon)
jan. 23
10:21
Újabb 10 gyanús BKV szerződés (boon)
Antal Attila korábbi vezérigazgató, Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató és Regõczy Miklós kommunikációs vezérigazgató-helyettes látta el kézjegyével azoknak a szerzõdéseknek a többségét, amelyek miatt újabb feljelentést tett Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - értesült a Blikk.
jan. 23
10:30
Vagyontalanná vált az Orbán-könyv kiadója? (MaHu)
A Fővárosi Bíróság rendelt el felszámolási eljárást az Orbán Viktor beszédeiből könyvet készíttető kiadó, pontosabban annak utódja ellen, azonban a társaság időközben vagyontalanná vált, fantomizálódott.
jan. 23
10:30
Jótékonykodás jutalékért - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy sajátos módszert dolgozott ki egy jótékonysági alapítvány azért, hogy bevételre tegyen szert.
jan. 23
10:30
Jótékonyság magas jutalékért (HVG)
Sajátos módszert dolgozott ki egy jótékonysági alapítvány azért, hogy bevételre tegyen szert: a szervezet országszerte területi képviselőket alkalmaz, akik az alapítványnak gyűjtött adomány harminc százalékát jutalékként zsebre tehetik. A nagy segélyszervezetek etikátlannak tartják ezt a módszert - ismerteti a szombati Népszabadság.
jan. 23
10:42
„A hollókoszt-ipar fellendítéséért muzsikál Bródy” A kuruc.info főszekesztőjére vallott Tomcat (ATV)
Több mint kétezer találatot dob ki a Google a „Molnár Balázs kuruc.info” szóösszetételre, és Tomcat, alias Polgár Tamás is azt állítja: Molnár volt a kuruc.info főszerkesztője abban az időszakban, amikor a szélsőséges portál a 2006. őszi budapesti eseményeket követően több alkalommal közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek lakcímét, telefonszámát, és "vérbíráknak", "jogtipró talárosoknak",…
jan. 23
10:48
Óriási reklám az üdülési csekknek (orientpress)
A Magyar Nemzet információi szerint ahelyett, hogy 14 ezer rászoruló üdülését támogatná fejenként százezer forinttal, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kormánydelegáltak által felügyelt kuratóriuma úgy döntött: a baráti médiával kötne közel másfél milliárd forintos üzletet.
jan. 23
10:48
Egyedül a hidegben: a téli időszakban sem álltak le a kilakoltatások... (MaHu)
Bár törvény írja elő, hogy a téli hónapokban nem lehet kilakoltatni senkit, ezt számos végrehajtó cég figyelmen kívül hagyja, a hatóságok pedig nem lépnek. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége petíciót juttatott el az Európai Unió illetékes bizottságához.
jan. 23
10:50
Kilátástalan helyzetben a betegszállítók (orientpress)
Jelenleg nincs pénzbeli támogatás a betegszállítást végző, nehéz anyagi helyzetbe került magáncégeknek - tudatta a szakminisztérium álláspontját a Népszabadság.
jan. 23
10:50
Meglepő: csalás történhetett a reptér taxipályázatán (MaHu)
Anyagi ellenszolgáltatás fejében információkat juttatott ki és segítette a repülőtér-üzemeltető társaság taxipályázatán a Zóna Service-t - állítja egy a Magyar Nemzet birtokában lévő hatósági dokumentum a decemberben letartóztatott jogi igazgatóról, Rényi-Vámos Krisztináról. Korábban több taxitársaság közölte, hogy sérült a versenysemlegesség a Budapest Airport 2006-os pályázatán.
jan. 23
11:06
Apadnak a folyók a Tiszántúlon (Infostart)
Továbbra is csak a Hortobágy-Berettyón van árvízvédelmi készültség a Tiszántúlon, de a lassú apadás miatt még mindig fenn kell tartani a másodfokú készültséget - közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) védelemvezetője
jan. 23
11:06
Eredménytelen az újraértékelt traffipax tender (HVG)
Az Országos Rendőr-főkapitányságnak a hét autópályán elhelyezendő sebességmérő műszerekre kiírt tárgyalásos közbeszerzése az újraértékelés után is eredménytelen maradt, mivel mind az öt ajánlattevő érvénytelen ajánlatot nyújtott be - közölte a Közbeszerzési Értesítő.
jan. 23
11:08
Csalás történhetett a reptér taxipályázatán (HVG)
Anyagi ellenszolgáltatás fejében információkat juttatott ki és segítette a repülőtér-üzemeltető társaság taxipályázatán a Zóna Service-t - állítja egy a Magyar Nemzet birtokában lévő hatósági dokumentum a decemberben letartóztatott jogi igazgatóról, Rényi-Vámos Krisztináról. Korábban több taxitársaság közölte, hogy sérült a versenysemlegesség a Budapest Airport 2006-os pályázatán.
jan. 23
11:09
Borzalmas kivégzés felvételei a mobiltelefonon (168 Óra Online)
Borzalmas kivégzésekről szóló videófelvételt töltött le afgán menekültek mobiltelefonjairól a békéscsabai menekülttábor vezetése, amely eljutott a Bevándorlási és Állampolgári Hivatalba (BÁH). A hivatal szerint az afgán menekültek csak „szimpátiát akartak kelteni helyzetük megítélése iránt.”
jan. 23
11:18
Újabb magyar mentőcsapat indult Haitire + videó (ATV)
A Hit Gyülekezete 50 ezer dollárral segít a bajba jutottakon.
jan. 23
11:20
Cáfolja a TV2 műsorvezetője, hogy adósságot hagyna a nejére (ATV)
Mediátoruk sokat segít a párkapcsolati problémában.

Keresés