2010. január 27. szerda

jan. 27
0:36
Holttest a Lurdy Ház parkolójában (HVG)
Kihülés okozta a halálát annak az embernek, akinek a holttestét kedden késő este fedezték fel Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
5:06
A parlament lefegyverezte a biztonsági őröket (168 Óra Online)
A tavalyi módosítás értelmében a biztonsági őrök nem viselhetnének fegyvert. Mások kimaradtak a jogszabályból, amely szerint nem kaphatnának lőfegyvert a sportlövők, a vadászok sem. A minisztérium közölte: a jövő hónapban kijavítják a hibát.
jan. 27
5:15
Összetörték az autóját az RTL Klub sztárjának! Többeknek tartozik, kifizetetlen számlák! (ATV)
"Így most jól megszívtam, mert nem tudom bizonyítani, hogy befizettem."
jan. 27
5:17
Figyelmeztetés: 10 ezer forinttal lehet több a fűtésszámla + videó (ATV)
A tél végéig senkinél sem kapcsolja ki a gázt és az áramot a szolgáltató.
jan. 27
5:24
Viharfelhők gyülekeznek az oktatás különböző területein – Kampánytéma lesz idén tavasszal? (Népszava)
Cáfolta a Magyar Nemzet botrányos középiskolai felvételikről szóló állítását az oktatási tárca és az Oktatási Hivatal. Az általunk megkérdezett pedagógus is azt mondta: egyik feladatsor sem hozhatta igazán nehéz helyzetbe a diákokat. A matematikafeladatok valóban nehezek voltak, de ez minden diákra egységesen vonatkozott. Eközben Tatai-Tóth András szocialista oktatáspolitikus vitatja Pokorni…
jan. 27
5:42
Kenuvilágbajnok lesz a szegedi polgármester kihívója (Népszava)
Bár a Fidesz arra számít, hogy az összes egyéni körzetet megnyerheti, több településen komoly küzdelem várható a mandátumokért. Sok helyen érdekes párharc várható; Pécsett Szili Katalin volt szocialista házelnök indul Nagy Csabával, a város fideszes alpolgármesterével szemben. Encsen Nyakó István, az MSZP szóvivője Ódor Ferenccel, a borsodi közgyűlés fideszes elnökével csatázik, Botka László…
jan. 27
5:44
Megszállták a rendőrök a közlekedési cég székházát – Zsákszámra vittek el iratokat (Népszava)
Hűtlen kezelés gyanújával hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását is. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói tegnap egész nap „megszállva tartották” a közlekedési cég Akácfa utcai székházát, és e házkutatás alkalmával is jelentős mennyiségű iratot foglaltak le.
jan. 27
6:00
A szocialisták szerint a nyugdíjasok kimaradnának a gazdasági növekedés plusz forrásaiból (Népszava)
Biztosan nem adják vissza a 13. havi nyugdíjat – az MSZP szóvivője, Nyakó István szerint erre vállal garanciát a Fidesz, legalábbis ezt bizonyítja a nyugdíjasoknak írt levelük tartalma. A szocialisták viszont, ha kormányra kerülnek, többek között tovább emelik az idősek körében népszerű méltányossági nyugdíjkasszát.
jan. 27
6:02
Áll a bál több megyei szervezetben – Forrnak az indulatok a fővárosi megállapodás miatt (Népszava)
Miközben tegnap kis híján megkötötték az együttműködési megállapodást az MDF és az SZDSZ vezetői, a demokrata fórum több budapesti választmányi tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be a párt fővárosi elnöksége ellen. A beadványban részben az szerepel, hogy a fővárosban létrejött együttműködés kapcsán Lévai Zoltán budapesti elnök és a fővárosi elnökség nem a párt érdekeit képviselte. A…
jan. 27
6:15
Az ingatlanadó eltörlése - 50 milliárdot kell pótolni a költségvetésből (Infostart)
A kormány visszaállíthatja a tételes egészségügyi hozzájárulást, de az is lehetséges, hogy zárolja a tartalékokat, vagy megnöveli a jelenleg 3,8 százalékosra tervezett államháztartási hiányt, esetleg új adót vezet be. Az ingatlanadó alkotmányellenesnek minősítésével ugyanis mintegy 50 milliárd forintos bevételtől esik el a költségvetés, amelyet valahonnan pótolni kell.
jan. 27
6:36
Házi őrizet: nyomkövetők továbbra sem lesznek (168 Óra Online)
Hét rendőr felelőssége merült fel a házi őrizetben tartott Magyar Róbert szökése ügyében – közölte a budapesti rendőrfőkapitány. A rendészeti miniszter elmondta: február végéig kidolgozzák és a kormány elé terjesztik a házi őrizet szabályozásának módosítását.
jan. 27
7:03
24 óra alatt 4 öngyilkos merényletet Bagdadban + videó (ATV)
Tovább tart a vérontás Bagdadban.
jan. 27
7:05
Mi köze a BKV-sztrájknak Magyar Róbert szökéséhez? + videó (ATV)
Hét rendőr hibázott, ezért szökhetett meg a házi őrizetből Magyar Róbert, a fekete seregként elhíresült alvilági banda vezetője - ezt a budapesti rendőrfőkapitány jelentette be.
jan. 27
7:09
Ezer önkormányzat kontroll nélkül - lapszemle (Infostart)
Ezer önkormányzat kontroll nélkül. Bebetonozott, előléptetett pártkáderek. Tervezze meg családja költségvetését! Lassan éled a kkv-hitelezés. Címek a reggeli lapokból.
jan. 27
7:11
"Hetente érkeznek új feljelentések a BKV ügyében a vádhatósághoz" (Infostart)
A BKV 110 volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - közölte a fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújában.
jan. 27
7:21
Mindent tagad a magyar sztár! Átverték, amíg külföldön volt! Itthon érte a sokk! (ATV)
Maga tudta meg utoljára, hogy állítólag szakítottak.
jan. 27
7:23
Kétmilliárd dolláros magyar kötvénykibocsátás (ATV)
Az amerikai dollárban jegyzett kötvény tízéves futamidejű, a Citigroup és a Deutsche Bank szervezete meg a kibocsátást.
jan. 27
7:45
Kállai Ernő: Ma nem öröm Magyarországon cigánynak lenni (MaHu)
A kisebbségi ombudsman szerint az elmúlt húsz évben egyetlen kormányintézkedés, itthoni vagy uniós program sem hozott jelentős változást a cigányság életében.
jan. 27
7:47
Választás 2010: Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az értesítőket és az ajánlószelvényeket (MaHu)
Másfél hét múlva, február 8-án kezdik kézbesíteni az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
jan. 27
7:48
Karácsony és Somogyi: amikor a hóhért akasztják (HVG)
Az utóbbi fél évben két, szakmájában elismert politikai tanácsadó-elemző is úgy döntött, hogy átáll az "ügyféloldalra", kis pártok kamányfőnöke lesz a 2010-es választásokon. Döntésének hátteréről Somogyi Zoltán és Karácsony Gergely is a HVG hasábjain számolt be. A tanácsadó-kutató szakma azonban nem feltétlenül tapsol az egykori kollégák politikában tett első lépéséhez.
jan. 27
7:48
Lezsák Sándor: a jövőben nagyobb támogatás kell a magyar értékeknek (Népszava)
Lezsák Sándor szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi értékekre és a Hungarikumokra a jövőben, ezek ugyanis az ország kirakatát alkotják.
jan. 27
8:03
Szabó Vilmos a tengerentúlon (Infostart)
Az Egyesült Államok a választások után is jó viszonyra törekszik Magyarországgal - hangzott el a külügyi államtitkár washingtoni tárgyalásain.
jan. 27
8:05
A holokauszt nemzetközi emléknapja Budapesten (Infostart)
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját, ami egyúttal az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 65. évfordulója.
jan. 27
8:06
Az esztergomi döntés „első hallásra elég vadnak tűnik” (168 Óra Online)
„Vita nélkül döntsük el az összes témát” – javasolta a legutóbbi testületi ülésen Esztergom fideszes polgármestere, mire a jobboldali többségű testület megszavazta az előterjesztést. Ez lényegében az ellenvélemények elhallgattatását jelenti. Meggyes Tamás szerint javaslata nemes célt szolgál: így az ülések nem válnak „az olcsó kampány martalékává”. Az ellenzéki oldal szerint viszont ez a…
jan. 27
8:07
Demszky: Közösen állít főpolgármester-jelöltet az MDF és az SZDSZ (Infostart)
A főpolgármester biztosra veszi, hogy az SZDSZ és az MDF közös főpolgármester-jelöltet állít a következő választásokon. A politikus szerint ugyanakkor az kérdéses, hogy az MSZP csatlakozik-e.
jan. 27
8:15
Tanulni, tanulni, tanulni (ATV)
Ilja Oszipov diplomás bányamérnök, geológus, tanár, újságíró, továbbá egyebek között diplomás ápoló, mágus, reflexológus és természetgyógyász - a 82 éves, 22 oklevéllel rendelkező férfiról a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap ír ma reggel.
jan. 27
8:21
Másfél hét múlva kézbesítik a választási értesítőket (Infostart)
Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt a több mint 8 millió választópolgárnak. A választóknak legkésőbb február 12-ig meg kell kapniuk az értesítést a névjegyzékbe való felvételről, a kopogtatócédulát és az ajánlószelvényt.
jan. 27
8:21
Sorra koncolják fel a BKV vezéreket (MaHu)
Bekeményítettek a nyomozók a BKV háza táján: végkielégítések és kifizetések jogosságát vizsgálják. Emellett 144 tanácsadói szerződés megkötését is górcső alá veszik.
jan. 27
8:24
Holttestet találtak a Lurdy Ház parkolójában (HVG)
Egy halott emberre bukkantak Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában kedden késő este - erősítette meg a rendőrség az MTI értesülését.
jan. 27
8:33
Kína gazdasága letolja Japánét (ATV)
A kínai gazdaság a világgazdasági válság ideje alatt is a várakozásokat meghaladóan nőtt, 2010-ben a világ második legnagyobb gazdaságává válhat.
jan. 27
8:35
A szocialistáknak ártana, ha bedőlne az EMFESZ (ATV)
A kormány egynapos, kedden délben lejárt határidőt adott a hosszú távú gázszállító nélküli és számos perbe keveredett EMFESZ Kft.-nek a cég átvilágítására, hogy megalapozottan kezdeményezhessen megoldást a kft. ügyfeleinek gázellátására - írja a mai Világgazdaság.
jan. 27
8:39
Áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon (Infostart)
Felsővezeték-szakadás miatt áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.
jan. 27
8:51
Lassan ismét kopogtatnak (ATV)
Ajánlószelvény nélkül nincs területi lista, anélkül pedig nincsen országos sem.
jan. 27
8:53
Holttestet találtak a budapesti plázában! (ATV)
Iratok nem voltak nála.
jan. 27
8:57
A férfiakat is fertőzi a HPV (Infostart)
Kevesen tudják, hogy a nőknél méhnyakrákot okozó HPV-vírus a férfiaknál pénisz- és végbélrákot, illetve fejnyakrákot okozhat - mondta az InfoRádiónak a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából megkérdezett nőgyógyász-onkológus.
jan. 27
8:57
Pártkáderek, foghíjpótlás és pornóforgatás a lapszemlében (orientpress)
Már elkezdték bebetonozni a szocialisták pártkádereiket az oktatási minisztériumban - írja a Magyar Nemzet. Zöld utat kapott a tervtanácstól a Clark Ádám téren, a Lánchíd budai oldalán épülő Clark Hotel, noha az építéséhez módosítani kell az érvényes szabályozást - cikkezik a Népszabadság. Azt is megtudhatjuk, szado-mazo pornót forgató stábra csapott le Újpesten a rendőrség és hogy a nagy hideg és…
jan. 27
8:59
Körülbelül húsz sérültje van egy belgiumi házomlásnak (Infostart)
Mintegy húszan megsérültek szerda kora hajnalban a belgiumi Liege-ben házomlás következtében.
jan. 27
8:59
Közös föpolgármesterben gondolkodik az SZDSZ és az MDF (orientpress)
Demszky Gábor főpolgármester az InfoRádiónak adott interjújában úgy fogalmaz, hogy ha Budapesten az MDF és az SZDSZ összefog és az MSZP is támogatja őket, akkor lehet esélyük legyőzni Tarlós Istvánt, a Fidesz jelöltjét.
jan. 27
9:09
Évente 500-an halnak meg méhnyakrák miatt (ATV)
A méhnyakrák gyakorlatilag százszázalékos biztonsággal megelőzhető a szűrés és az oltás együttes alkalmazásával, a human papillomavírus (HPV) elleni vakcinát a szexuálisan már aktív fiatal nőknél is érdemes alkalmazni - hangzott el az Egészséges Ifjúságért Alapítvány tájékoztatóján.
jan. 27
9:11
Veszélyben az RTL Klub tapasztalatlan sztárja! „Tönkreteszik!” (ATV)
Győző nagyon elégedett Tabáni sikere miatt, de fél, tönkreteszik.
jan. 27
9:15
Holttestet találtak a Lurdy Ház parkolójában (Infostart)
Kihülés okozta a halálát annak az embernek, akinek a holttestét kedden késő este fedezték fel Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában - közölte a rendőrség.
jan. 27
9:18
110 végkielégítést vizsgálnak a BKV-nál (HVG)
A BKV száztíz volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók – derült ki Ihász Sándor fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújából.
jan. 27
9:18
"A cigány holokauszt fontos üzenet kell legyen" (168 Óra Online)
Az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 65. évfordulóján, szerdán tartják világszerte az idei Holokauszt Nemzetközi Emléknapot. A washingtoni magyar nagykövetségen két kiállítás is nyílt, Budapesten többek közt a Holokauszt Dokumentációs Emlékközpontban és a Játékszínben tartanak megemlékezést.
jan. 27
9:33
Célpontban Budapest - Tarlósnak akár szocialista helyettese is lehetne (orientpress)
Adott esetben Tarlós István nem zárja ki, hogy ígéretének megfelelően szocialista alpolgármestert válasszon. A Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltje szerint ehhez azonban az MSZP-ben előtérbe kellene kerülnie azoknak, akik most a háttérben vannak.
jan. 27
9:36
A Fidesz feloszlatta siklósi csoportját (Népszava)
Feloszlatta a Fidesz a párt siklósi csoportját, az erről szóló hivatalos levelet kedden kapták meg a helyi szervezet vezető tisztségviselői.
jan. 27
9:45
68 párttagot rúgtak ki a Fideszből (ATV)
Feloszlatták Baranya 6-os számú választókörzetének legnagyobb Fidesz-csoportját, ezzel 68 személy párttagsága szűnt meg. A háttérben egy fürdőberuházás áll, mondják a kirúgottak.
jan. 27
9:54
Megrongáltak egy MDF-es kampánybuszt (HVG)
Megrongálták Vas Istvánnak, az MDF Fejér megyei alelnökének, országgyűlési képviselőjelöltjének a kampánybuszát szerdára virradóra - közölte a párt megyei elnöke szerdán.
jan. 27
9:54
"Ma nem öröm cigánynak lenni" (Népszava)
A kisebbségi ombudsman szerint az elmúlt húsz évben egyetlen kormányintézkedés, itthoni vagy uniós program sem hozott jelentős változást a cigányság életében. Kállai Ernő az MTI-nek adott interjúban úgy vélte, sürgős paradigmaváltásra van szükség a romákat érintő kérdésekben.
jan. 27
10:12
Kihűlés miatt halt meg egy nő Felsőzsolcán (HVG)
Kihűlés miatt halt meg egy 75 éves nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán, a télnek már nyolc áldozata van a megyében - közölte a rendőrség szerdán.
jan. 27
10:12
Megrongálták az MDF-alelnök kampánybuszát (Népszava)
Megrongálták Vas Istvánnak, az MDF Fejér megyei alelnökének, országgyűlési képviselőjelöltjének a kampánybuszát szerdára virradóra - közölte a párt megyei elnöke szerdán az MTI-vel.

Keresés