2010. január 27. szerda

jan. 27
0:36
Holttest a Lurdy Ház parkolójában (HVG)
Kihülés okozta a halálát annak az embernek, akinek a holttestét kedden késő este fedezték fel Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 27
5:06
A parlament lefegyverezte a biztonsági őröket (168 Óra Online)
A tavalyi módosítás értelmében a biztonsági őrök nem viselhetnének fegyvert. Mások kimaradtak a jogszabályból, amely szerint nem kaphatnának lőfegyvert a sportlövők, a vadászok sem. A minisztérium közölte: a jövő hónapban kijavítják a hibát.
jan. 27
5:15
Összetörték az autóját az RTL Klub sztárjának! Többeknek tartozik, kifizetetlen számlák! (ATV)
"Így most jól megszívtam, mert nem tudom bizonyítani, hogy befizettem."
jan. 27
5:17
Figyelmeztetés: 10 ezer forinttal lehet több a fűtésszámla + videó (ATV)
A tél végéig senkinél sem kapcsolja ki a gázt és az áramot a szolgáltató.
jan. 27
5:24
Viharfelhők gyülekeznek az oktatás különböző területein – Kampánytéma lesz idén tavasszal? (Népszava)
Cáfolta a Magyar Nemzet botrányos középiskolai felvételikről szóló állítását az oktatási tárca és az Oktatási Hivatal. Az általunk megkérdezett pedagógus is azt mondta: egyik feladatsor sem hozhatta igazán nehéz helyzetbe a diákokat. A matematikafeladatok valóban nehezek voltak, de ez minden diákra egységesen vonatkozott. Eközben Tatai-Tóth András szocialista oktatáspolitikus vitatja Pokorni…
jan. 27
5:42
Kenuvilágbajnok lesz a szegedi polgármester kihívója (Népszava)
Bár a Fidesz arra számít, hogy az összes egyéni körzetet megnyerheti, több településen komoly küzdelem várható a mandátumokért. Sok helyen érdekes párharc várható; Pécsett Szili Katalin volt szocialista házelnök indul Nagy Csabával, a város fideszes alpolgármesterével szemben. Encsen Nyakó István, az MSZP szóvivője Ódor Ferenccel, a borsodi közgyűlés fideszes elnökével csatázik, Botka László…
jan. 27
5:44
Megszállták a rendőrök a közlekedési cég székházát – Zsákszámra vittek el iratokat (Népszava)
Hűtlen kezelés gyanújával hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását is. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói tegnap egész nap „megszállva tartották” a közlekedési cég Akácfa utcai székházát, és e házkutatás alkalmával is jelentős mennyiségű iratot foglaltak le.
jan. 27
6:00
A szocialisták szerint a nyugdíjasok kimaradnának a gazdasági növekedés plusz forrásaiból (Népszava)
Biztosan nem adják vissza a 13. havi nyugdíjat – az MSZP szóvivője, Nyakó István szerint erre vállal garanciát a Fidesz, legalábbis ezt bizonyítja a nyugdíjasoknak írt levelük tartalma. A szocialisták viszont, ha kormányra kerülnek, többek között tovább emelik az idősek körében népszerű méltányossági nyugdíjkasszát.
jan. 27
6:02
Áll a bál több megyei szervezetben – Forrnak az indulatok a fővárosi megállapodás miatt (Népszava)
Miközben tegnap kis híján megkötötték az együttműködési megállapodást az MDF és az SZDSZ vezetői, a demokrata fórum több budapesti választmányi tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be a párt fővárosi elnöksége ellen. A beadványban részben az szerepel, hogy a fővárosban létrejött együttműködés kapcsán Lévai Zoltán budapesti elnök és a fővárosi elnökség nem a párt érdekeit képviselte. A…
jan. 27
6:15
Az ingatlanadó eltörlése - 50 milliárdot kell pótolni a költségvetésből (Inforádió)
A kormány visszaállíthatja a tételes egészségügyi hozzájárulást, de az is lehetséges, hogy zárolja a tartalékokat, vagy megnöveli a jelenleg 3,8 százalékosra tervezett államháztartási hiányt, esetleg új adót vezet be. Az ingatlanadó alkotmányellenesnek minősítésével ugyanis mintegy 50 milliárd forintos bevételtől esik el a költségvetés, amelyet valahonnan pótolni kell.
jan. 27
6:36
Házi őrizet: nyomkövetők továbbra sem lesznek (168 Óra Online)
Hét rendőr felelőssége merült fel a házi őrizetben tartott Magyar Róbert szökése ügyében – közölte a budapesti rendőrfőkapitány. A rendészeti miniszter elmondta: február végéig kidolgozzák és a kormány elé terjesztik a házi őrizet szabályozásának módosítását.
jan. 27
6:39
Rena, szerda szépe (szon)
Rena imádja az állati mintákat.
jan. 27
6:57
Halott férfire bukkantak Budapesten (boon)
Egy középkorú férfi holttestére bukkantak kedd éjjel a IX. kerületi Lurdi Ház parkolója mögötti gazos területen.
jan. 27
6:59
Felgyújtottak egy autót Budapesten (boon)
Felgyújtottak egy autót Budapesten, a II. kerületben. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: a libanoni rendszámú autó eleje égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek.
jan. 27
7:01
Külföldön tankolnak a hazai fuvarozók - Magyar Nemzet (boon)
Egyre több fuvarozó cég dönthet úgy, hogy a jövedéki adó idei emelése miatt inkább külföldön tankol, ahol olcsóbb az üzemanyag - véli a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkár-helyettese.
jan. 27
7:03
Igenis vezettem mozdonyokat! - Blikk (boon)
Nem egyedül, de vezetett vonatot a napokban elfogott "álmozdonyvezető" - írja a Blikk.
jan. 27
7:03
24 óra alatt 4 öngyilkos merényletet Bagdadban + videó (ATV)
Tovább tart a vérontás Bagdadban.
jan. 27
7:05
Mi köze a BKV-sztrájknak Magyar Róbert szökéséhez? + videó (ATV)
Hét rendőr hibázott, ezért szökhetett meg a házi őrizetből Magyar Róbert, a fekete seregként elhíresült alvilági banda vezetője - ezt a budapesti rendőrfőkapitány jelentette be.
jan. 27
7:09
Ezer önkormányzat kontroll nélkül - lapszemle (Inforádió)
Ezer önkormányzat kontroll nélkül. Bebetonozott, előléptetett pártkáderek. Tervezze meg családja költségvetését! Lassan éled a kkv-hitelezés. Címek a reggeli lapokból.
jan. 27
7:11
"Hetente érkeznek új feljelentések a BKV ügyében a vádhatósághoz" (Inforádió)
A BKV 110 volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - közölte a fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújában.
jan. 27
7:21
Egy hónap alatt már eredményt tudnak felmutatni (teol)
Már tudnak eredményeket felmutatni a falu településőrei - fatolvajokat fogtak - annak ellenére, hogy alig egy hónapja álltak szolgálatba - mondta el Trick Jánosné polgármester.
jan. 27
7:21
Mindent tagad a magyar sztár! Átverték, amíg külföldön volt! Itthon érte a sokk! (ATV)
Maga tudta meg utoljára, hogy állítólag szakítottak.
jan. 27
7:23
Kétmilliárd dolláros magyar kötvénykibocsátás (ATV)
Az amerikai dollárban jegyzett kötvény tízéves futamidejű, a Citigroup és a Deutsche Bank szervezete meg a kibocsátást.
jan. 27
7:45
Kállai Ernő: Ma nem öröm Magyarországon cigánynak lenni (ma.hu)
A kisebbségi ombudsman szerint az elmúlt húsz évben egyetlen kormányintézkedés, itthoni vagy uniós program sem hozott jelentős változást a cigányság életében.
jan. 27
7:47
Választás 2010: Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az értesítőket és az ajánlószelvényeket (ma.hu)
Másfél hét múlva, február 8-án kezdik kézbesíteni az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
jan. 27
7:48
Karácsony és Somogyi: amikor a hóhért akasztják (HVG)
Az utóbbi fél évben két, szakmájában elismert politikai tanácsadó-elemző is úgy döntött, hogy átáll az "ügyféloldalra", kis pártok kamányfőnöke lesz a 2010-es választásokon. Döntésének hátteréről Somogyi Zoltán és Karácsony Gergely is a HVG hasábjain számolt be. A tanácsadó-kutató szakma azonban nem feltétlenül tapsol az egykori kollégák politikában tett első lépéséhez.
jan. 27
7:48
Lezsák Sándor: a jövőben nagyobb támogatás kell a magyar értékeknek (Népszava)
Lezsák Sándor szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi értékekre és a Hungarikumokra a jövőben, ezek ugyanis az ország kirakatát alkotják.
jan. 27
7:51
Ez történt keden Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a keddi nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 27
8:03
Szabó Vilmos a tengerentúlon (Inforádió)
Az Egyesült Államok a választások után is jó viszonyra törekszik Magyarországgal - hangzott el a külügyi államtitkár washingtoni tárgyalásain.
jan. 27
8:05
A holokauszt nemzetközi emléknapja Budapesten (Inforádió)
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját, ami egyúttal az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 65. évfordulója.
jan. 27
8:06
Az esztergomi döntés „első hallásra elég vadnak tűnik” (168 Óra Online)
„Vita nélkül döntsük el az összes témát” – javasolta a legutóbbi testületi ülésen Esztergom fideszes polgármestere, mire a jobboldali többségű testület megszavazta az előterjesztést. Ez lényegében az ellenvélemények elhallgattatását jelenti. Meggyes Tamás szerint javaslata nemes célt szolgál: így az ülések nem válnak „az olcsó kampány martalékává”. Az ellenzéki oldal szerint viszont ez a…
jan. 27
8:07
Demszky: Közösen állít főpolgármester-jelöltet az MDF és az SZDSZ (Inforádió)
A főpolgármester biztosra veszi, hogy az SZDSZ és az MDF közös főpolgármester-jelöltet állít a következő választásokon. A politikus szerint ugyanakkor az kérdéses, hogy az MSZP csatlakozik-e.
jan. 27
8:09
Még mindig nincs meg Marci, a Gergelyiugornyáról eltűnt kiskutya (szon)
Felhívott egy Úr Ilkről és azt mondta több napja a faluban kószál a kiskutyám. Azonnal mentünk, hogy hazahozzuk, de a sok szemtanú ellenére nem találtuk sehol - írta olvasónk.
jan. 27
8:15
Tanulni, tanulni, tanulni (ATV)
Ilja Oszipov diplomás bányamérnök, geológus, tanár, újságíró, továbbá egyebek között diplomás ápoló, mágus, reflexológus és természetgyógyász - a 82 éves, 22 oklevéllel rendelkező férfiról a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap ír ma reggel.
jan. 27
8:21
Másfél hét múlva kézbesítik a választási értesítőket (Inforádió)
Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt a több mint 8 millió választópolgárnak. A választóknak legkésőbb február 12-ig meg kell kapniuk az értesítést a névjegyzékbe való felvételről, a kopogtatócédulát és az ajánlószelvényt.
jan. 27
8:21
Sorra koncolják fel a BKV vezéreket (ma.hu)
Bekeményítettek a nyomozók a BKV háza táján: végkielégítések és kifizetések jogosságát vizsgálják. Emellett 144 tanácsadói szerződés megkötését is górcső alá veszik.
jan. 27
8:24
Holttestet találtak a Lurdy Ház parkolójában (HVG)
Egy halott emberre bukkantak Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában kedden késő este - erősítette meg a rendőrség az MTI értesülését.
jan. 27
8:27
Ez történt kedden Szabolcs-Szatmár-Beregben (szon)
Nézze meg, melyek voltak a keddi nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
jan. 27
8:33
A munka világába vezetik vissza a romákat - fotók! (teol)
Lépjünk együtt a munka világába címmel harminc roma ember részvételével indít 18 hónapos programot a Zombai Romákért Egyesület.
jan. 27
8:33
Kína gazdasága letolja Japánét (ATV)
A kínai gazdaság a világgazdasági válság ideje alatt is a várakozásokat meghaladóan nőtt, 2010-ben a világ második legnagyobb gazdaságává válhat.
jan. 27
8:35
A szocialistáknak ártana, ha bedőlne az EMFESZ (ATV)
A kormány egynapos, kedden délben lejárt határidőt adott a hosszú távú gázszállító nélküli és számos perbe keveredett EMFESZ Kft.-nek a cég átvilágítására, hogy megalapozottan kezdeményezhessen megoldást a kft. ügyfeleinek gázellátására - írja a mai Világgazdaság.
jan. 27
8:39
Áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon (Inforádió)
Felsővezeték-szakadás miatt áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.
jan. 27
8:45
Az ombudsman üdvözli az Alkotmánybíróság határozatát (fidesz)
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa üdvözli az Alkotmánybíróság keddi határozatát, amely alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a vagyonadóról szóló törvény lakóingatlanok adóztatására vonatkozó részét - közölte az ombudsman hivatala az MTI-vel.
jan. 27
8:47
Nyilatkozatot kezdeményez Tőkés Verespatak ellen az EP-ben (fidesz)
Írásbeli nyilatkozat beterjesztését kezdeményezi Tőkés László erdélyi magyar EP-képviselő magyarországi kollégáival az Európai Parlamentben, a verespataki aranybányaterv megvalósítása ellen - közölte a képviselő kedd este az MTI brüsszeli irodájával.
jan. 27
8:49
A jövőben nagyobb támogatás kell a magyar értékeknek (fidesz)
Lezsák Sándor szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi értékekre és a Hungarikumokra a jövőben, ezek ugyanis az ország kirakatát alkotják.
jan. 27
8:51
Megnyílik a 40. Világgazdasági Fórum Davosban szerdán (fidesz)
Egy józanabb világgazdaság és felelősségteljesebb nemzetközi bankrendszer megteremtéséről, a további válságok megelőzésének lehetőségeiről, valamint Haiti megsegítéséről szól majd elsősorban a szerdán több mint 2500 résztvevővel megnyíló, immár 40. davosi Világgazdasági Fórum. A vasárnapig tartó esemény ezúttal a "Javítsuk a világ állapotát: gondoljuk, tervezzük, építsük újra" mottó alatt zajlik.
jan. 27
8:51
Lassan ismét kopogtatnak (ATV)
Ajánlószelvény nélkül nincs területi lista, anélkül pedig nincsen országos sem.
jan. 27
8:53
Senkit sem érdekel az ingatlanok forgalmi értékének adatbázisa (fidesz)
Teljes érdektelenség jellemzi azt a két éve bevezetett szolgáltatást, amely lehetővé teszi ingatlanok forgalmi adatainak lekérdezését, az adatbázist két év alatt 966-an használták - írta a Napi Gazdaság.
jan. 27
8:53
Holttestet találtak a budapesti plázában! (ATV)
Iratok nem voltak nála.
jan. 27
8:57
A férfiakat is fertőzi a HPV (Inforádió)
Kevesen tudják, hogy a nőknél méhnyakrákot okozó HPV-vírus a férfiaknál pénisz- és végbélrákot, illetve fejnyakrákot okozhat - mondta az InfoRádiónak a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából megkérdezett nőgyógyász-onkológus.

Keresés