2010. január 27. szerda

jan. 27
0:27
Télen is szépen, egészségesen (HáziPatika)
Tény, hogy a legjobb szépségápoló, egészségmegőrző a nyár, a víz, a mozgás, a friss levegő, a napsütés, a gyümölcsök, de miért kellene hagyni, hogy a tél tönkretegye mindazt, amit addig elértünk?
jan. 27
0:31
A deréktáji fájdalom népszerű kezelési módszere hatástalan (HáziPatika)
A krónikus deréktáji fájdalmakat évek óta egy TENS nevű, hordozható készülékkel kezelték, mely közepes erősségű elektromos kisülést mért a beteg felületre. Egy új tanulmány szerint csak az vele a probléma, hogy nem használ.
jan. 27
3:36
A tesmozgás lassítja az öregedést (WebBeteg)
A Harvard Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint azoknál a nőknél, akik 60 éves korukban többet mozogtak az átlagnál, 70 éves koruk fölött kisebb arányban fordultak elő krónikus betegségek, szívműtét, illetve a fizikai vagy szellemi leépülés bármely formája.
jan. 27
5:42
Az aszpirin és amit nem tudunk róla (WebBeteg)
Ki ne hallott volna már a nagy múltú láz- és fájdalomcsillapítóról, az aszpirinről? Azonban, még ha - vény nélkül kapható gyógyszer lévén - gyakran is használjuk, sok mindent nem tudunk róla.
jan. 27
7:45
Az asztmások számára különösen fontos, hogy leszokjanak a cigarettáról (Infostart)
Az asztmás beteg állapotát rontja a dohányzás, mert növeli a betegség mellett egyébként is gyakran fellépő köhögés, zihálás és az asztmás roham előfordulását, a légutakba kerülő füst hatására a köpet képződése is fokozódik. Mindez együttesen vezet a tüdőfunkció gyors ütemű romlásához. A dohányzás abbahagyásával azonban mindez helyreállítható.
jan. 27
7:48
Diéta cukorbetegség esetén (WebBeteg)
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják.
jan. 27
8:03
Nem érdemes tiltani a kannabiszt? (Infostart)
A kannabisz elleni jogszabályok világszerte sikertelenek voltak használatának visszaszorításában, sőt a magánéletbe behatoló, társadalmilag megosztó és drága drogpolitikához vezettek - állítja drogpolitikai szakértők nemzetközi csoportja.
jan. 27
8:21
Kiütötték a skót whiskyt (Infostart)
Három skót whiskyt és egy angolt ütött ki tajvani párlat egy brit whiskyversenyen.
jan. 27
8:51
A barátok kövérítenek? (WebBeteg)
Dr. Nicholas Christakis, a Harvard professzora szerint a viselkedésünk csak részben függ a saját szabad akaratunktól. A velünk történő dolgok egyre nagyobb hányadáért a tudós szerint a minket körülvevők ránk gyakorolt hatása a felelős.
jan. 27
8:57
Hogyan előzzük meg a rossz szájszagot Valentin napon? (Infostart)
Ha minden egyes pohár bor után megiszunk egy pohár vizet is, azzal sokat tehetünk a rossz szájszag ellen. Ez különösen Valentin napon okozhat problémákat - mutatnak rá amerikai fogorvosok.
jan. 27
9:15
Egy nyelv - különböző fajta szívbetegség (Infostart)
Az Egyesült Államokban élő spanyol ajkú közösségek körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy az azonos nyelvet beszélő, hasonló külsejű emberek szív- és érrendszeri egészsége erősen különbözik.
jan. 27
9:54
Fogas kérdések - Fogszuvasodás, ínygyulladás, lepedék, fogmosás... (WebBeteg)
A helyes fogmosás lépéseit könnyen elsajátíthatjuk plakkfestés segítségével. A plakkok a fogakon és a fogak közt képződő lepedékek, melyek még gondos fogápolás mellett is kialakulhatnak, s így hozzájárulnak a fogkő megjelenéséhez, a fog szuvasodásához, de ínygyulladást is okozhatnak.
jan. 27
10:51
7 jó ok, hogy végre elkezdj sportolni (NLC)
Nehezen szánod rá magad, hogy végre lemenj az edzőterembe? Mutatunk 7 érvet, amely talán felállít a fotelból!
jan. 27
10:57
Kevés tejtermék fogy Magyarországon (WebBeteg)
Sajtevés területén nagy eltérések vannak az Európai Unió országai között - írja a Food Today című szaklap.
jan. 27
12:51
Tiszába fagyott őzet mentettek a tűzoltók - képriport (Infostart)
Vízbe fagyott őz kimentésére riasztották a szolnoki tűzoltókat szerda délelőtt. Az állat Szolnok és Tószeg között a Tisza árterén, a gáttól nagyjából 100 méterre, a nemrég kiöntött Tisza vizébe fagyott bele.
jan. 27
13:51
3 rossz szokás, amit könnyedén elhagyhatsz (NLC)
Nehéz lemondanod néhány egészségkárosító szokásról? Megmutatjuk, hogyan könnyítheted meg a leszokást!
jan. 27
14:06
Ismét emelkedőben a terhes tinik száma (WebBeteg)
A Guttmacher Intézet adatai szerint a 2000-es évtized közepén a 15-19 éves korosztálynál szintén növekedett a szülések, valamint - több mint egy évtizede első ízben - a művi vetélések száma négy, illetve egy százalékkal.
jan. 27
14:08
Jutalmazzák a soványabb dolgozókat (WebBeteg)
A Whole Food Market soványabb alkalmazottai jobban járnak, mint a kövérek; az amerikai üzletlánc új, egészséges életmódot támogató programjában vásárlási kedvezményekkel jutalmazzák a fittebb dolgozókat.
jan. 27
14:45
3 mediterrán zöldség, amiből többet kellene fogyasztanunk (NLC)
Aligha férhet kétség hozzá, hogy a sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, gabonafélét, sovány húst és halat tartalmazó mediterrán étrend rendkívül egészséges. Íme három olyan élelmiszer, amely arrafelé mindennapos hozzávaló - mi viszont méltatlanul keveset fogyasztunk belőlük.
jan. 27
15:09
Agresszív, mérgező anyag folyt ki, 12 ember kerül kórházba Budapesten (WebBeteg)
Tizenkét embert szállítanak kórházba a mentők, miután veszélyes anyag - bróm - folyt ki szerdán délelőtt egy fővárosi kutatólaborban. Az épületet a tűzoltók már kiürítették, jelenleg a bróm felitatásán dolgoznak.
jan. 27
15:33
Világrekord: körbedekázta Londont egy férfi - videó (Infostart)
Megdöntötte a dekázás világrekordját Dan Magness, aki 50 kilométeren keresztül nem ejtette le a labdát a földre, miközben körbejárta London stadionjait.
jan. 27
16:12
H1N1 - Életkori és halálozási adatok a hazai járványról (WebBeteg)
Január 18-a és 24-e között már legtöbben a középkorúak a 35 és 59 év közöttiek fordultak orvoshoz, arányuk 27,2 százalék volt. A beteg gyermekek aránya 24,5 százalék volt.
jan. 27
16:48
Kevés szénhidrát, csökkenő vérnyomás (Metropol)
Azoknak a magas vérnyomással élő embereknek, akik testsúlyukat csökkenteni szeretnék, az alacsony szénhidráttartalmú diétát ajánlja egy most közzétett amerikai tanulmány. Egy-két étkezési tanács a diétához!
jan. 27
19:21
A patológiás részegség tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A patológiás részegség tüneteit fedeztem fel a férjemnél. Hogyan lehet ebből kigyógyítani? Aggódom érte nagyon." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 27
19:24
Gary Neville ökoházat építene 8 millió fontból - nézze meg! (Infostart)
A Manchester United sztárja, Gary Neville azt tervezi, hogy egy földalatti "teletubby" ökoházat építtet magának a nagy-britanniai Lancashire-ban.
jan. 27
20:00
Ahol a soványabb dolgozók jobban járnak (Infostart)
A Whole Food Market soványabb alkalmazottai jobban járnak, mint a kövérek; az amerikai üzletlánc új, egészséges életmódot támogató programjában vásárlási kedvezményekkel jutalmazzák a fittebb dolgozókat.
jan. 27
20:18
Amerikában ismét nőtt a teherbe eső tizenévesek száma (Infostart)
Másfél évtizedes csökkenő irányzat után három százalékkal nőtt a teherbe eső tizenévesek száma az Egyesült Államokban.
jan. 27
20:24
Érzékeny nemiszerv - Kellemetlen tünetek, ritka betegség (WebBeteg)
Az 1985-ben vulvodynia- nak elnevezett jelenség nem más, mint a szeméremtest krónikus kellemetlen érzése, amely mögött nem áll sem gomba-, sem herpeszvírus fertőzés, bőrbetegség, vagy más laboratóriumi módszerekkel kimutatható elváltozás.
jan. 27
20:36
Hogyan lett kacsa egy vaddisznóból? (Infostart)
Egy román lap bebizonyította, hogyan lesz kacsa egy vaddisznóból.
jan. 27
21:21
Magas a vérnyomásod? Van megoldás! (NLC)
Azoknak a magas vérnyomással élő embereknek, akik testsúlyukat csökkenteni szeretnék, az alacsony szénhidráttartalmú diétát ajánlja egy most közzétett amerikai tanulmány.
jan. 27
21:30
Huszonkét közép-, illetve felsőfokú végzettsége van egy orosz férfinak (Infostart)
Legutóbbi diplomáját 70 éves korában szerezte, de még egy egyetemet elvégezne a 82 éves Ilja Oszipov diplomás bányamérnök, geológus, tanár, újságíró, továbbá egyebek között diplomás ápoló, mágus, reflexológus és természetgyógyász - jelentette a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.
jan. 27
21:48
A műtrágya ígérete kamionos dugót idézett elő Várpalota környékén (Infostart)
Kamionok tömege akadályozza a forgalmat Várpalota és Pétfürdő között; a várakozó teherjárművek legalább egy kilométer hosszúságban zárják el az úttest jobb oldalát - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 27
21:50
A kolumbiai szappanoperák "kábító" sikere (Infostart)
Kolumbiában mindenki ismeri az El Capo, a Cartel vagy A maffia babái című kultuszsorozatokat, amelyek elbűvölik a tévénézőket és legújabban még Afrikába is eljutnak, bár sokak szerint a kábítószercsempészeket dicsőítik.
jan. 27
22:06
Lenin feltámadt (Infostart)
Lenin ismét megjelent régi talapzatán Bukarest egyik főterén, igaz, ezúttal nem bronzból öntve, hanem csupa romlandó anyagból, egyebek között édességekből összerakva.
jan. 27
22:30
Hogyan hat a nőkre a sport? - Kutatás (WebBeteg)
Azoknál az idősebb nőknél, akik hetente legalább 1-2 órát tornáznak, egy éven belül jelentősen javulnak a kognitív agyfunkciók – állítja egy új, kanadai tanulmány.
jan. 27
23:33
A prionfehérjék idegrendszeri szerepe (WebBeteg)
A prionfehérjékre az elmúlt években irányult a tudósok figyelme, amikor a szivacsos agyvelősorvadás, például a kergemarhakór, illetve embernél a Creutzfeldt–Jacob-kór hátterét keresték.

Keresés