2010. január 27. szerda

jan. 27
0:27
Télen is szépen, egészségesen (HáziPatika)
Tény, hogy a legjobb szépségápoló, egészségmegőrző a nyár, a víz, a mozgás, a friss levegő, a napsütés, a gyümölcsök, de miért kellene hagyni, hogy a tél tönkretegye mindazt, amit addig elértünk?
jan. 27
0:31
A deréktáji fájdalom népszerű kezelési módszere hatástalan (HáziPatika)
A krónikus deréktáji fájdalmakat évek óta egy TENS nevű, hordozható készülékkel kezelték, mely közepes erősségű elektromos kisülést mért a beteg felületre. Egy új tanulmány szerint csak az vele a probléma, hogy nem használ.
jan. 27
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 27
3:36
A tesmozgás lassítja az öregedést (WebBeteg)
A Harvard Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint azoknál a nőknél, akik 60 éves korukban többet mozogtak az átlagnál, 70 éves koruk fölött kisebb arányban fordultak elő krónikus betegségek, szívműtét, illetve a fizikai vagy szellemi leépülés bármely formája.
jan. 27
5:42
Az aszpirin és amit nem tudunk róla (WebBeteg)
Ki ne hallott volna már a nagy múltú láz- és fájdalomcsillapítóról, az aszpirinről? Azonban, még ha - vény nélkül kapható gyógyszer lévén - gyakran is használjuk, sok mindent nem tudunk róla.
jan. 27
7:45
Az asztmások számára különösen fontos, hogy leszokjanak a cigarettáról (Infostart)
Az asztmás beteg állapotát rontja a dohányzás, mert növeli a betegség mellett egyébként is gyakran fellépő köhögés, zihálás és az asztmás roham előfordulását, a légutakba kerülő füst hatására a köpet képződése is fokozódik. Mindez együttesen vezet a tüdőfunkció gyors ütemű romlásához. A dohányzás abbahagyásával azonban mindez helyreállítható.
jan. 27
7:45
Hogyan lépjünk túl egy fájdalmas szakításon? (MaHu)
A szakítás mindig fájdalommal jár. Léteznek ugyan stratégiák a túlélésre, azonban a bánatot meg kell élni, ezt nem kerülhetjük el, de akár még előnyt is kovácsolhat az új élethelyzetből.
jan. 27
7:48
Diéta cukorbetegség esetén (WebBeteg)
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják.
jan. 27
8:03
Nem érdemes tiltani a kannabiszt? (Infostart)
A kannabisz elleni jogszabályok világszerte sikertelenek voltak használatának visszaszorításában, sőt a magánéletbe behatoló, társadalmilag megosztó és drága drogpolitikához vezettek - állítja drogpolitikai szakértők nemzetközi csoportja.
jan. 27
8:21
Kiütötték a skót whiskyt (Infostart)
Három skót whiskyt és egy angolt ütött ki tajvani párlat egy brit whiskyversenyen.
jan. 27
8:21
Pályázati kiírás Humanitárius település cím elnyerésére (orientpress)
A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége magyarországi települések (önkormányzatok) részére 'Humanitárius település' cím elnyerésére pályázatot hirdet. A pályázat fő célja: A Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartó, céljai megvalósításában aktívan résztvevő közösségek elismerése.
jan. 27
8:27
Hogyan érheted el, hogy szeressenek az emberek? (kamaszpanasz)
Ritkán találod meg másokkal a közös hangot? Talán nem ügyelsz kellően olyan fontos dolgokra, melyek ahhoz szükségesek, hogy mások szeressenek.
jan. 27
8:39
Jó, ha a gyerekek az iskolában étkeznek? (orientpress)
Rá kell vennünk a gyerekeket, hogy az iskolában étkezzenek, állítja Jemima Lewis, a Telegraph újságírója. Hálátlan feladat a finom ételeket belapátolni a brit iskolásokba. Jamie Oliver majdnem belebukott, és most Prue Leith - a School Food Trust távozó elnöke - ismerte el, hogy 'rendkívül alábecsülte' küldetése nehézségét.
jan. 27
8:39
Hogyan hagyjunk fel rossz szokásainkkal? (MaHu)
Legyen szó akár körömrágásról, ujjszopogatásról, evésről, az idegesítő szokások sok embert gyötörnek. Egyszerűen azt sem tudják, hogyan fékezhetnék meg őket. De miért viselkednek így az emberek, vajon tudják, milyen káros hatásai lehetnek?
jan. 27
8:51
A barátok kövérítenek? (WebBeteg)
Dr. Nicholas Christakis, a Harvard professzora szerint a viselkedésünk csak részben függ a saját szabad akaratunktól. A velünk történő dolgok egyre nagyobb hányadáért a tudós szerint a minket körülvevők ránk gyakorolt hatása a felelős.
jan. 27
8:57
Hogyan előzzük meg a rossz szájszagot Valentin napon? (Infostart)
Ha minden egyes pohár bor után megiszunk egy pohár vizet is, azzal sokat tehetünk a rossz szájszag ellen. Ez különösen Valentin napon okozhat problémákat - mutatnak rá amerikai fogorvosok.
jan. 27
9:15
Egy nyelv - különböző fajta szívbetegség (Infostart)
Az Egyesült Államokban élő spanyol ajkú közösségek körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy az azonos nyelvet beszélő, hasonló külsejű emberek szív- és érrendszeri egészsége erősen különbözik.
jan. 27
9:15
Infarktus-kockázatbecslés (orientpress)
Milyen esélyem van, hogy infarktust kapjak? Számokkal kifejezhető-e, mekkora a szívbetegség kockázata?
jan. 27
9:27
Napi horoszkóp: ma találkozol valakivel (Borsa)
Napi horoszkóp: ma találkozol valakivel
jan. 27
9:54
Fogas kérdések - Fogszuvasodás, ínygyulladás, lepedék, fogmosás... (WebBeteg)
A helyes fogmosás lépéseit könnyen elsajátíthatjuk plakkfestés segítségével. A plakkok a fogakon és a fogak közt képződő lepedékek, melyek még gondos fogápolás mellett is kialakulhatnak, s így hozzájárulnak a fogkő megjelenéséhez, a fog szuvasodásához, de ínygyulladást is okozhatnak.
jan. 27
10:09
Kórházi látogatási tilalmak országszerte, továbbra is működnek az oltópontok (orientpress)
Számos kórházban, illetve egyes osztályokon látogatási tilalom van érvényben az influenzajárvány miatt. Továbbra is kérhető 40 oltópontnál a vakcina.
jan. 27
10:09
Jimmy Choo UGG csizmákat tervez (Borsa)
Jimmy Choo szellemiségét és az UGG csizmák legendás kényelmét ötvözi majd egy limitált szériás csizmakollekció. Ősszel kerül a boltokba és persze drága lesz.
jan. 27
10:11
Montana: Legálisan nyújthatnak az öngyilkosoknak segítséget (orientpress)
Montana szövetségi állam Legfelső Bírósága legalizálta az öngyilkossághoz nyújtott segítségadást. Az ország törvényei ezután már nem akadályozzák meg a beteget abban, hogy az eutanáziához orvosi segítséget kérjen.
jan. 27
10:45
A szegény gyerekek több szennyezett levegőt lélegeznek be (orientpress)
Aki megteheti, egészségesebb vidékre költözik: azok a gyerekek, akik szociálisan hátrányos családból származnak, magasabb környezetszennyeződésnek vannak kitéve.
jan. 27
10:51
7 jó ok, hogy végre elkezdj sportolni (NLC)
Nehezen szánod rá magad, hogy végre lemenj az edzőterembe? Mutatunk 7 érvet, amely talán felállít a fotelból!
jan. 27
10:57
Kevés tejtermék fogy Magyarországon (WebBeteg)
Sajtevés területén nagy eltérések vannak az Európai Unió országai között - írja a Food Today című szaklap.
jan. 27
11:03
A túl sok választási helyzet depressziót okozhat (orientpress)
Egy új kutatás szerint a modern élettel együtt járó számtalan döntési helyzet rossz közérzetet okozhat. Az ennivalón át a televízió csatornáig, a gyerek számára a megfelelő iskoláig, és hogy milyen foglalkozást válasszunk, a társadalom még soha nem szembesült ilyen bőséggel. De amíg a választás szabadsága általában jó dolog, a túl sok döntési helyzet határozatlanná és boldogtalanná tehet, állítják…
jan. 27
11:05
A mobilizálástól az önálló életig (orientpress)
Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet komplex előadás formájában teszi közzé a mobilizációval kapcsolatos fejleményeket, tudnivalókat. Az esemény időpontja 2010. január 28., az OORI-ban.
jan. 27
11:12
A vastag szájú nők fiatalabbaknak tűnnek (Borsa)
jan. 27
11:21
H1N1: átverés volt-e a világjárvány? (HVG)
Az előrejelzettnél kevesebb áldozatot követelt ugyan az influenzajárvány, de beigazolódtak azok a korábbi feltételezések, hogy a halálesetek többségét vírusos tüdőgyulladás okozta. A járvány első hulláma minden kontinensen végigsöpört, de szinte mindenhol várható egy második megbetegedési hullám. (12 hozzászólás)
jan. 27
11:24
Stíluskavalkád (Lakáskultúra)
A 21. szá­zad egy­faj­ta sza­bad­sá­got ho­zott a lak­be­ren­de­zés­ben. A ház he­lyi­sé­gei kö­zöt­ti stí­lus­be­li és funk­ci­o­ná­lis, ko­ráb­ban áthág­ha­tat­lan­nak tű­nő sza­bá­lyok föl­la­zu­lá­sa zöld utat nyi­tott a kön­­nye­debb, la­zább élet­for­ma meg­te­rem­té­sé­hez.
jan. 27
11:39
Hogyan spórolhatnánk a kilókkal az étlapon? (orientpress)
Ha a gyors éttermek étlapjaikon feltüntetnék a kalóriaértékeket is, akkor a szülők a 'soványabb' menüket választanák, legalábbis a gyerekek számára.
jan. 27
12:15
A WHO szerint is gyógyszeripari lobbi terméke a H1N1? (MaHu)
Nyilvános meghallgatáson feszegették parlamenti képviselők Strasbourgban, az Európa Tanács (ET) székházában, hogy az újinfluenza valós világjárvány-e, vagy csak egy újabb eszköze a gyógyszergyártó cégek lobbijának a minél nagyobb mennyiségű oltóanyag eladás érdekében.
jan. 27
12:15
Kevesebben jutnak majd hozzá a célzott tüdőrákkezeléshez? (orientpress)
Szűkülhet a jövőben a tüdőrákosok egyik kezelési módjának lehetősége - közölte az InfoRádió. Egy változtatás szerint ugyanis májustól az úgynevezett célzott biológiai terápiát csak 50 beteg kérheti egy éven belül az egészségbiztosítótól egyedi méltányosság útján. A rádió értesülései szerint eddig már 70-en jelezték az igényüket.
jan. 27
12:15
Tavaszváró saláta téli finomságokból (Borsa)
Tombol a farsangi szezon, de a zsírban sült fánkok kajálása közben/után érdemes kímélni gyomrunkat. Például ezzel a téli hozzávalókból készült, tavaszi salátával.
jan. 27
12:51
Tiszába fagyott őzet mentettek a tűzoltók - képriport (Infostart)
Vízbe fagyott őz kimentésére riasztották a szolnoki tűzoltókat szerda délelőtt. Az állat Szolnok és Tószeg között a Tisza árterén, a gáttól nagyjából 100 méterre, a nemrég kiöntött Tisza vizébe fagyott bele.
jan. 27
12:51
Ínycsiklandozó étel: Sajtos joghurtos pulykaszeletek (kamaszpanasz)
Az alábbi receptben miden van, ami egészséges: sajt, joghurt, pulykahusi, ráadásul cukorbetegek is fogyaszthatják és segít a csontritkulás megelőzésében, és könnyen, gyorsan elkészíthető!
jan. 27
13:18
5 sapka-sál, ami szép és meleg is (Borsa)
Ne essünk tévedésbe, január van, a tél még egy jó darabig tartja magát. Ha most nézel meleg sapka és sál után még nem késő, hiszen lesz még tél ebben az évben.
jan. 27
13:24
DISC, mint Önismereti Térkép - 4 modulos Tréningprogram 16-19 éveseknek (kamaszpanasz)
Serdülő és ifjúkorban a figyelem középpontjában az emberi kapcsolatok állnak: hogyan alakulnak baráti kapcsolataim, hogy jövök ki az osztálytársakkal, hogyan szólítsam meg a fiút/lányt, aki tetszik stb. Arról nem is beszélve, hogy egy sor fontos döntést kell meghozni, például: el kéne dönteni hova és hogyan tovább. Melyik iskolát válasszam, és mi is akarok lenni valójában?
jan. 27
13:27
Romániában még mindig fertőz a H1N1 (orientpress)
A többi európai országhoz képest egyedül Romániában fertőz intenzíven a H1N1, ami azt mutatja, hogy még nem esett át az újinfluenza-járvány második szakaszán Románia.
jan. 27
13:45
A másodvélemény megnöveli a rákterápia sikerességét (orientpress)
A daganatos betegség ellen folytatott harcban egy másodlagos orvosi vélemény megváltoztatná és jobbítaná a terápiás javaslatokat.
jan. 27
13:51
3 rossz szokás, amit könnyedén elhagyhatsz (NLC)
Nehéz lemondanod néhány egészségkárosító szokásról? Megmutatjuk, hogyan könnyítheted meg a leszokást!
jan. 27
14:06
Ismét emelkedőben a terhes tinik száma (WebBeteg)
A Guttmacher Intézet adatai szerint a 2000-es évtized közepén a 15-19 éves korosztálynál szintén növekedett a szülések, valamint - több mint egy évtizede első ízben - a művi vetélések száma négy, illetve egy százalékkal.
jan. 27
14:08
Jutalmazzák a soványabb dolgozókat (WebBeteg)
A Whole Food Market soványabb alkalmazottai jobban járnak, mint a kövérek; az amerikai üzletlánc új, egészséges életmódot támogató programjában vásárlási kedvezményekkel jutalmazzák a fittebb dolgozókat.
jan. 27
14:21
A gyermekgyógyászok tiltakoznak a Magyar Rákellenes Liga plakátja ellen (orientpress)
A Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium, valamint a Magyar Gyermekorvos Társaság elítéli azt a plakátkampányt, amelyet a Magyar Rákellenes Liga jelenleg végez - áll a grémiumok által kiadott közös közleményben. Úgy fogalmaznak: a betegszervezet 'a koporsóban fekvő, halott kisgyermek sokkoló képével manipulálja a társadalmat, ezzel segít pénzszerzési vágyának kielégítésében'.
jan. 27
14:30
Ütötte, rúgta a lányt, ahol érte - megalázta, miután teherbe ejtette (kamaszpanasz)
Az én történetem egy fiúról szól, aki egy terhes lányt elhagyott a bajban...
jan. 27
14:39
Mámoros álmok (MaHu)
Az alvásterápia számos okot tart számon, ami zavarhatja a pihentető alvásunkat. Ezek lehetnek külső, azaz a szervezetünktől független tényezők, melyek közül a legismertebb talán a fekhelyünk, valamint a testünket körülvevő anyagok minősége, vagy éppen a légkör, a hang- és fényviszonyok.
jan. 27
14:45
3 mediterrán zöldség, amiből többet kellene fogyasztanunk (NLC)
Aligha férhet kétség hozzá, hogy a sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, gabonafélét, sovány húst és halat tartalmazó mediterrán étrend rendkívül egészséges. Íme három olyan élelmiszer, amely arrafelé mindennapos hozzávaló - mi viszont méltatlanul keveset fogyasztunk belőlük.
jan. 27
14:57
Elküldik a betegeket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból (orientpress)
Pénzhiány miatt a sürgős esetek kivételével visszaküldik, illetve nem látják el a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban a Somogy megyéből érkező betegeket. Az intézmény eddig az ellátási körzeten kívüli betegeket is fogadta, a döntés után azonban a megyehatár közelében élőknek 70 kilométert kell utazniuk a kórházi kezelésért.
jan. 27
15:09
Agresszív, mérgező anyag folyt ki, 12 ember kerül kórházba Budapesten (WebBeteg)
Tizenkét embert szállítanak kórházba a mentők, miután veszélyes anyag - bróm - folyt ki szerdán délelőtt egy fővárosi kutatólaborban. Az épületet a tűzoltók már kiürítették, jelenleg a bróm felitatásán dolgoznak.

Keresés