2010. január 20. szerda

jan. 20
0:12
H1N1 - Hány embert oltottak be eddig? (WebBeteg)
A WHO úgy látja, hogy Európában az előrejelzettnél kevesebb áldozatot követelt a járvány, ami a fejlett közegészségügyi helyzetnek köszönhető.
jan. 20
0:48
Molekula, amely természetesen véd a ráktól (HáziPatika)
Kanadai kutatók alapvető molekuláris mechanizmust fedeztek fel, ami gátolja a rák kialakulását.
jan. 20
0:52
Cérna a bélben (HáziPatika)
Elborzasztó gondolat, hogy a beleinkben féreg élhet, és hihetetlenül hangzik, hogy minden második ember életében megfertőződik cérnagilisztával. Márpedig a cérnagiliszta nem adja alább, egyedül az embert tekinti megfelelő...
jan. 20
3:21
Hat meglepő dolog, mely szívinfarktushoz vezet (WebBeteg)
Ha az ember közlekedési dugóba ragadt, a szívinfarktus kockázata megháromszorozódik, olyannyira megnő a vérnyomás. Ha Ön, vagy valamely ismerőse szívproblémákkal küzd, biztosan érdekli, melyek azok a mindennapjainkban is jelen lévő dolgok, melyek meglepő módon növelik a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.
jan. 20
5:27
Elváltozások a férfi nemi szervén: minden, amit szégyell megkérdezni (WebBeteg)
Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.
jan. 20
6:15
A szokatlan havazás egyik következménye: ősszel bébiboom lehet (Infostart)
A brit szülészek és a gazdasági szakemberek egyaránt a születésszám megugrására számítanak ősszel, méghozzá a szokatlan havazás miatt. Sok helyen ráadásul áramkimaradás volt.
jan. 20
7:27
Szigorodhatnak a prostitúció szabályai Amszterdamban (Infostart)
Az Amszterdamban dolgozó prostituáltaknak a jövőben legalább huszonhárom évesnek kell lenniük, és jól kell beszélniük a holland vagy az angol nyelvet.
jan. 20
7:33
A nyitott gerinc (spina bifida) (WebBeteg)
A spina bifida latin elnevezés, melynek magyar megfelelője a nyitott gerinc. Ez a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése.
jan. 20
8:09
Minden vásárlással új készülékhez juthatnak a mentők (Metropol)
Idén is folytatódik az Unilever Magyarország Kft. által tavaly indított „Gazdálkodj és segíts okosan” program, immáron „Segíts okosan!” néven, amelynek legfőbb célja az életmentés segítése, a mentők munkájának támogatása.
jan. 20
9:39
H1N1 - Megkapta az oltást, de meghalt a férfi (WebBeteg)
Meghalt egy igazoltan H1N1 fertőzésben szenvedő beteg hétfőn a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházban; a férfi még novemberben megkapta a védőoltást.
jan. 20
10:42
Nem látja el a somogyi betegeket a nagykanizsai kórház (WebBeteg)
Papíron már alig laknak Pogányszentpéteren; az itteniek jobban járnak egy nagykanizsai lakcímmel a kórház miatt, amely visszafordítja a somogyi betegeket - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.
jan. 20
11:45
"Életveszélyes" az ülő életmód - Az aktív edzés sem elég (WebBeteg)
Minden egyes ülve töltött óra 26 százalékkal növelte a metabolikus szindróma kialakulását a nőknél, függetlenül attól, hogy mellette aktív testmozgást is végeztek.
jan. 20
13:16
Megnyerte a névpert a híres Eiffel család (Metropol)
A Financial Times jelentése szerint a francia Eiffage építőipari konszernnek le kell mondania az Eiffel név használatáról.
jan. 20
13:51
Eltűnt a lepra Nepálból? (WebBeteg)
A nepáli egészségügyi minisztérium bejelentése szerint sikerült a leprás betegek számát annyira leszorítani, hogy a betegség már nem számít közegészségügyi problémának.
jan. 20
15:57
H1N1 - Hogyan véd az oltás? (WebBeteg)
Az első magyarországi tesztoltásokat beadó szakember kifejtette: jómaga nem zárta ki, hogy előbb-utóbb olyan beteg is meg fog halni újinfluenzában, aki korábban megkapta a vakcinát.
jan. 20
17:18
Ismét havazni fog (Infostart)
Csütörtök éjszakáig pár centiméteres friss hó hullhat Budapesten, amely megmaradhat, ugyanis éjszaka fagypont alatt lesz a hőmérséklet - mondta Reisz András meteorológus. Hozzátette: folytatódik a felhős idő, jelenleg a főváros fölött egy nagy szürke rétegfelhő vonul át.
jan. 20
17:27
Nem zavarja a cseheket a túlsúly (NLC)
Egy nemzetközi kutatás eredményei szerint kevéssé foglalkoztatja a cseheket a testsúlyuk, így nem különösebben zavarja őket az sem, ha itt-ott egy kis plusz van rajtuk. Annak ellenére vélekednek így, hogy szakértői becslések szerint a helyiek ötöde elhízott, több mint fele pedig túlsúlyos.
jan. 20
18:03
H1N1 - Egészséges fiatal az áldozat (WebBeteg)
33 éves, más betegségben nem szenvedő, lélegeztetőgépen kezelt férfi Debrecenben. A betegnél igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja.
jan. 20
18:48
Inzulinnal cserélte össze a nővér az oltóanyagot (Infostart)
Influenza elleni oltás helyett inzulininjekciót kapott egy iskola tanári kara az Egyesült Államokban. Rosszul is lettek tőle többen.
jan. 20
19:06
Epekő és műtét - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Nemrég két epekövet találtak az epehólyagomban és azt mondták, hogy meg kell műteni és ki kell venni. Hogyan végzik a műtétet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
jan. 20
19:42
Harminc éven belül kihalhatnak a tigrisek (Infostart)
Mi lesz a kistigrisekkel? Az ázsiai országok jelképévé választott állatnak nem sok jövőt jósolnak a természetvédők. Ha semmi nem változik, a vadonélő tigrisek 30 éven belül kihalnak.
jan. 20
20:36
Több mint 800 kilométert futott egy hét alatt (Infostart)
Mike Buss több mint 800 kilométert futott egy hét alatt futópadon, ezzel pedig bekerült a rekordok könyvébe.
jan. 20
21:12
Alvást segítő ételek (WebBeteg)
Számos olyan étel létezik, melyet lefekvés előtt fogyasztva segíti a nyugodt alvást. Természetesen mértékkel fogyasztva.
jan. 20
22:15
"A rövidlátást javítják a vitaminkészítmények?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Tíz éves lányom rövidlátó, tavaly ősz óta tartja a dioptriát. Azt mondta az orvosa, hogy adjak neki vitaminkészítményt. A vitaminnal megelőzhető, hogy tovább romoljon a látása? A családban előforduló rövidlátásról is kérdezett - ez a betegség kinőhető?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés