2010. január 20. szerda

jan. 20
0:12
H1N1 - Hány embert oltottak be eddig? (WebBeteg)
A WHO úgy látja, hogy Európában az előrejelzettnél kevesebb áldozatot követelt a járvány, ami a fejlett közegészségügyi helyzetnek köszönhető.
jan. 20
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.01.20. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 20
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 20
0:48
Molekula, amely természetesen véd a ráktól (HáziPatika.com)
Kanadai kutatók alapvető molekuláris mechanizmust fedeztek fel, ami gátolja a rák kialakulását.
jan. 20
0:52
Cérna a bélben (HáziPatika.com)
Elborzasztó gondolat, hogy a beleinkben féreg élhet, és hihetetlenül hangzik, hogy minden második ember életében megfertőződik cérnagilisztával. Márpedig a cérnagiliszta nem adja alább, egyedül az embert tekinti megfelelő...
jan. 20
3:21
Hat meglepő dolog, mely szívinfarktushoz vezet (WebBeteg)
Ha az ember közlekedési dugóba ragadt, a szívinfarktus kockázata megháromszorozódik, olyannyira megnő a vérnyomás. Ha Ön, vagy valamely ismerőse szívproblémákkal küzd, biztosan érdekli, melyek azok a mindennapjainkban is jelen lévő dolgok, melyek meglepő módon növelik a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.
jan. 20
5:18
Hogyan védjük a fáinkat és a szőlőnket a fagyoktól? (Édenkert)
Az érzékenyebb növényeinket nem szabad télen védelem nélkül hagynunk. Sokuk különösen érzékeny a nagy lehűlésekre, és az idei időjárás bizonyította, hogy a hőingadozás sem mindig a megszokott. Különösen veszélyeztetettek a még meg nem eredt, kellő gyökérzet nélküli, új telepítésű növények és egyes szőlőfajták. Lássuk, mit kell tennünk!
jan. 20
5:20
Izraeli vad orchidea, a csábítás nagymestere (Édenkert)
Az izraeli vad orchidea egy titokzatos és csodálatos virág. Már a róla készült film is mintegy 3 évig készült, és számos titkot rejtegetett a film készítői számára. Lássuk, miket...
jan. 20
5:22
Komposzt: barna arany a kertből (Édenkert)
A kert földje, a termőtalaj, igen bonyolult összetételű képződmény, amelyben egymásra is ható fizikai, kémiai és biológiai folyamatok zajlanak.
jan. 20
5:27
Elváltozások a férfi nemi szervén: minden, amit szégyell megkérdezni (WebBeteg)
Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.
jan. 20
6:15
A szokatlan havazás egyik következménye: ősszel bébiboom lehet (Infostart)
A brit szülészek és a gazdasági szakemberek egyaránt a születésszám megugrására számítanak ősszel, méghozzá a szokatlan havazás miatt. Sok helyen ráadásul áramkimaradás volt.
jan. 20
7:27
Szigorodhatnak a prostitúció szabályai Amszterdamban (Infostart)
Az Amszterdamban dolgozó prostituáltaknak a jövőben legalább huszonhárom évesnek kell lenniük, és jól kell beszélniük a holland vagy az angol nyelvet.
jan. 20
7:33
Szent Ég! 4 szent ünnepel egy nap! (Ezoterikus.hu)
Ha valami, hát ez tényleg ritka pillanat. 4 Szent ünnepel ugyanazon a napon. Tudtad, hogy Özseb alapította a Pálos rendet? S ki volt a további 3 szent?
jan. 20
7:33
A nyitott gerinc (spina bifida) (WebBeteg)
A spina bifida latin elnevezés, melynek magyar megfelelője a nyitott gerinc. Ez a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése.
jan. 20
7:51
Almás jóslások a nagyvilágból! (Ezoterikus.hu)
Minden nap egy alma és a doktor alma! - Mindenki ismeri a jellegzetes mondást, nem beszélve a sok szólásról és történetről, ami eme nemes gyümölcsről szól.
jan. 20
8:03
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2010-01-20 (HarmoNet)
Álmodozó hangulatunk kedvez a romantikus találkáknak. Együtt érzünk minden gyenge, elesett lénnyel. Kiváló a nap az idős családtagokkal való törődésre. Meglátogathatjuk, felhívhatjuk őket. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jól tesszük, ha kényelmes lábbelit veszünk fel. Kiváló ötlet a talpmasszázs, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az…
jan. 20
8:05
Heti vagyonhoroszkóp 2010. január 20-tól 26-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
jan. 20
8:09
Fejtsd meg a női testbeszédet! (kamaszpanasz)
A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!
jan. 20
8:21
Mitől fáj a gyomrod? Csak hiszed, hogy tudod! (HarmoNet)
A gyomorfájás az egyik leggyakoribb panasz hazánkban a felnőtt lakosság körében. Sok esetben azonban az alapos és minden részletre kiterjedő kivizsgálás sem hoz megoldást. A tüneteket ételintolerancia is okozhatja, melynek kimutatása egyszerű vérvizsgálattal is elvégezhető.
jan. 20
8:39
Aszpirinnel a szívbetegség ellen? (orientpress)
A szívinfarktus vagy a stroke kivédésére javasolt aszpirin felírása előtt a kockázati tényezők, a kor, nem, cukorbetegség, vérnyomás, koleszterinszint, dohányzás és gyomorvérzési hajlam egyéni mérlegelése szükséges.
jan. 20
8:39
A nem is befolyásolja a szív károsodását (ma.hu)
A férfi nemi hormonok segíthetnek kivédeni a szív károsodását, mivel hozzájárulnak a szív körüli erek regenerációjához - állítják ausztrál kutatók a Journal of Experimental Medicine január 13-i számában megjelent új tanulmányukban.
jan. 20
9:03
20 sosem ismert indián babona! (Ezoterikus.hu)
Az indián kultúra eredetét sokan megkísérelték felfedni, rengeteg történet kering a rézbőrűek rejtélyes világáról. Íme, néhány bizonyított tény az amerikai történeti archívumból!
jan. 20
9:09
Napi horoszkóp: Segíts minden rászorulón (Borsa)
Napi horoszkóp: Segíts minden rászorulón
jan. 20
9:33
Önfejlődés és örömök - a gyászban (HarmoNet)
Az én területem ugyan egy szomorú téma, de azért nem minden részletében az. Írásomban ezúttal a szépségekből, sőt örömökből mutatok meg valamit. Bizony, bármilyen hihetetlen, a gyásznak vannak hozadékai is, a szenvedés pozitív változással is járhat, a lélek bölcsülését hozhatja, ami sokszor örömmel tölti el azt, aki a szenvedései árán eljutott addig.
jan. 20
9:33
Jótékonysági orvosbál Hódmezővásárhelyen (orientpress)
Idén is megtartja az Erzsébet Kórház jótékonysági bálját a Fekete Sas Szálló nagytermében. Az egészségügyi intézmény a január 23-án megrendezésre kerülő est bevételeit egy, a korai emlőrák gyógyítását segítő eszköz beszerzésére fordítja.
jan. 20
9:39
H1N1 - Megkapta az oltást, de meghalt a férfi (WebBeteg)
Meghalt egy igazoltan H1N1 fertőzésben szenvedő beteg hétfőn a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházban; a férfi még novemberben megkapta a védőoltást.
jan. 20
9:57
5000 éves titkok a szerelem felpezsdítéséért (Ezoterikus.hu)
A szaglásszervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával. Az elmúlt évek kutatásai arra az eredményre jutottak...
jan. 20
10:09
Te+Én - mikor lesz boldog kapcsolat? (HarmoNet)
Van hová haza jönnie a boldogságnak? Nálunk, van a boldogságnak otthona? Van a boldogságnak egyáltalán otthona? Megteremtettük-e már a helyét? Van létjogosultsága, otthona az életünkben, a lelkünkben? Talán igen - de ez egyáltalán nem biztos. Ezt az otthont ugyanis meg kell teremteni, ha úgy tetszik: fel kell építeni. Ezt az otthont nem lehet készen megvásárolni. Sőt: ezt az otthont nem lehet…
jan. 20
10:12
Nicole Kidman a bántalmazott nők érdekében szólalt fel (Borsa)
Egy nővédő szervezet jószolgálati nagyköveteként Nicole Kidman is harcol a nők elleni erőszak megfékezéséért. Szerinte a törvényeken kellene változtatni.
jan. 20
10:12
Készítsünk almabort és somlekvárt! (Édenkert)
Miért érdemes a kertben termett vagy a vásárolt gyümölcsöt, zöldséget bespájzolni a téli hónapokra? Mindenek előtt azért, mert a saját termény friss, zamatos...Készítsünk almabort, somlekvárt, és ha még van kedvünk, akkor jöhet a fűszeres tárkonyecet. Minden recept egyszerű és garantáltan nagyon finom!
jan. 20
10:42
Nem látja el a somogyi betegeket a nagykanizsai kórház (WebBeteg)
Papíron már alig laknak Pogányszentpéteren; az itteniek jobban járnak egy nagykanizsai lakcímmel a kórház miatt, amely visszafordítja a somogyi betegeket - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.
jan. 20
10:45
A gyengébb borok megakadályozhatják a rák kialakulását (orientpress)
Naponta egy pohár gyengébb bor elkortyolgatása elegendő lehet ahhoz, hogy megelőzzük a rák kialakulásának kockázatát, állítják a kutatók. A tanulmányok azt igazolják, hogy azok az emberek, akik 14 százalékos alkoholtartalmú bor helyett inkább 10 százalékosat isznak, annak rákmegelőző jótékony hatásait élvezhetik. A BBC News az Világ Rákkutató Alapítvány kutatásáról számol be.
jan. 20
10:47
Szavazzon Ön is az Év Orvosára! (orientpress)
Tavaly december második felében ismert szakmai és közéleti személyekből álló zsűri válogatta elő a pályázaton induló történeteket. A döntőbe jutott 27 történet közül idén a nagyközönség on-line szavazással választja ki a három, Astellas díjban részesülő orvost: 2010. február 1-ig bárki szavazhat a www.dijazorvosokert.hu weboldalon a történetekre.
jan. 20
11:03
Ház, hajó, kerti csap - hasznos cuccok PET palackból (HarmoNet)
Van, aki hajléktalan, és van, akinek van annyi sütnivalója, hogy hulladékból emeljen házat. Van, akinek nem telik ékszerre és van, aki elkészíti magának. A kreativitás korában élünk, ami életeket menthet, környezetet véd és olcsóbb is. Találd fel magad!
jan. 20
11:03
Sokévi csuklás után végre meggyógyult a férfi (orientpress)
Egy férfi, aki éveken keresztül szenvedett a csuklástól, meggyógyult, miután megműtötték és agydaganatot távolítottak el szervezetéből. Sokáig jógával próbálkozott, majd kipróbálta a hipnoterápiát, az ecetes szilvát, a mustárt, az ecetet és minden egyszerű módszert kezdve a víziváson, de most végre meg is gyógyult Chris Sands, aki két és fél éven keresztül csuklott. Miközben egy japán…
jan. 20
11:06
"Az amerikai egészségügy kiugróan drága" (HVG)
Barack Obama elnöki programjának egyik legfontosabb pontja az amerikai egészségügyi rendszer megreformálása volt. A Bioetika blogon most elolvashatja, miben változtatna elsősorban az amerikai elnök.
jan. 20
11:15
Ilyenek vagyunk pufidzsekiben (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
jan. 20
11:21
A rontás, mint vírus - spirituális programozás profiknak (HarmoNet)
A szándékos átok rendkívül ritka. A legtöbb rontás, amit "beszedünk", inkább meggondolatlanul kimondott szitkokból áll össze, amik által elhisszük, hogy hülyék, sikertelenek, tehetetlenek, nincstelenek ill. szerethetetlenek vagyunk.
jan. 20
11:36
Pálinka helyett lekvárt főzni? (Édenkert)
Pálinka helyett lekvárfőzésre térhetnek át a gyümölcstermesztéssel foglalkozó horvátországi magyar gazdák, mert január elejétől jövedéki adó terheli a pálinkafőzést a déli szomszédban.
jan. 20
11:39
Hogyan hassunk bélműködésünkre kíméletesen? (orientpress)
Ha gyomortájékon teltségérzetet érzünk, az emésztés nehézkessé válik, vagy egyáltalán nem működik, akkor a hashajtó gyógyszerek helyett számos más egyszerűbb módszert is választhatunk a székrekedés oldására.
jan. 20
11:45
7 egyszerű tipp a téli macerák ellen! (Ezoterikus.hu)
Szipogás, torokfájás - az időjárás változás máris sokakat elkapott. A következő tippekkel garantáltan megúszod a megfázást! Hogyan?
jan. 20
11:45
"Életveszélyes" az ülő életmód - Az aktív edzés sem elég (WebBeteg)
Minden egyes ülve töltött óra 26 százalékkal növelte a metabolikus szindróma kialakulását a nőknél, függetlenül attól, hogy mellette aktív testmozgást is végeztek.
jan. 20
11:57
Az időjárásnak legalább száz áldozata van Európában (orientpress)
A tél szilárdan tartotta markában Európát. Az elmúlt napokban, hetekben több mint 100 ember halt meg a hótömeg és a hideg következtében Európában.
jan. 20
11:59
Túlzás volt a H1N1 világjárvány? - a WHO cáfolna (orientpress)
Wolfgang Wodarg német orvos szerint a H1N1-járvány az évszázad egyik legnagyobb botránya lehet. Egy dolgot biztosan tudunk - mondta a Európa Tanács egészségügyi bizottságának volt elnöke az MR1 hullámhosszán - hogy a világ legfontosabb egészségügyi hatósága, a WHO, amelytől azt várnánk el, hogy megbízhatóan megmondja, hogy valami egészségügyileg veszélyes-e vagy sem, kétszer is óriási hibát…
jan. 20
12:01
8 millióval gazdagodott 4 egészségügyi intézmény (orientpress)
A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként karácsonykor is életmentő műszerek és eszközök beszerzésével tett a kis betegek gyógyulásáért. Az ügyfelek megajándékozására szánt összegből a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program keretében 2 gyermekgyógyító intézmény és 2 mentőállomás összesen 8 millió forint értékben kapott a mindennapi gyógyításhoz és…
jan. 20
12:15
80 ezer euró a tömeges katasztrófák ellátására (orientpress)
Tömeges közlekedési balesetek, tömegkatasztrófák kezelésére és ellátására 80 ezer euró támogatást nyert el a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Igazságügyi Orvostani Intézete, valamint a Nagyváradi Sürgősségi Kórház és Tisztiorvosi Hivatal a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.
jan. 20
12:18
Crohn-betegség: miért nehéz felismerni? (HVG)
Ízületi gyulladás, vesebántalmak, szemészeti panaszok, bőrproblémák: a felsorolt betegségek már önmagukban sem kellemesek, ám előfordulhat, hogy olyan gyulladásos bélbetegség kísérői, amit éppen azért nem fedeznek fel időben, mert a társbetegségek tünetei elfedik, vagy tévútra viszik az orvost. A Crohn-betegség diagnosztizálása sokszor egyáltalán nem egyszerű feladat.
jan. 20
12:18
Együtt kell élnünk az elektroszmoggal (Borsa)
Az elektroszmog, vagyis az elektromágneses sugárzás egy nagyon is létező dolog, egészségkárosító hatása viszont csak részben elismert. Pánikra azért semmi ok.
jan. 20
12:33
Megoldás a száraz orrnyálkahártya problémájára (orientpress)
A téli szezon egyet jelent a fűtésszezonnal is. A szakemberek óvva intenek attól, hogy száraz orr esetén rossz krémeket használjunk.
jan. 20
12:33
Az 5 legőrültebb fogyókúrás módszer (kamaszpanasz)
Számtalan fogyókúrás módszer létezik, a karcsú alak elnyerésére, ám az alábbi, őrült módszerek kipróbálását semmiképpen nem ajánljuk, ha egészséges szeretnél maradni!

Keresés