2010. január 28. csütörtök

jan. 28
0:21
Napi Horoszkóp - 2010.01.28. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 28
0:36
Prosztatarák - Mi dönti el a túlélési esélyeket? (WebBeteg)
A prosztatarák a férfiakat sújtó leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség és a második vezető onkológiai halálozási ok a férfiak körében.
jan. 28
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 28
0:51
Székletmarasztaló (HáziPatika.com)
A gyereknek még elnézzük, ha néha az alsóneműjébe üríti a székletét, de ha felnőttel történik, akkor azon a legtöbben viszolyognak. Pedig akár a lakosság 16 százalékát is érintheti a széklet-inkontinencia, és nőknél gyakoribb.
jan. 28
0:55
Egy új tanulmány szerint az orvosok hangulata befolyásolja az ellátás minőségét (HáziPatika.com)
Az izraeli Ben-Gurion University egyik kutatója, Prof. Talma Kushnir szerint az orvosok hangulata befolyásolja a felírt receptek, a kért konzíliumok és laborvizsgálatok számát, valamint azt, hogy mennyit beszélgetnek a betegekkel.
jan. 28
3:45
Túlzott ragaszkodás az anyához? - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Normális-e, ha 14 hónapos kislányom annyira ragaszkodó, hogy ha kilépek abból a helyiségből, ahol ő játszik, akkor egyből sírva mászik utánam. Elég sokat nyafog napközben, és egyre hisztisebb, mit ajánl erre a problémára?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiről.
jan. 28
5:12
Erre csörög a dió! - piaci árak (Édenkert)
Jó áron van a dió, készítsünk diós kosárkákat: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin. A töltelék: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg lekvár. A lisztet a sütőporral és a porcukorral a tojássárgákkal és a margarinnal összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy kis lekvárt…
jan. 28
5:14
Amit a tárkonyról tudni kell (Édenkert)
A tárkony (Artemisia dracunculus) a fészkesek (Asteraceae) családjába, az Üröm nemzetségbe tartozó, évelő gyógy-, és fűszernövény. Magyar népies nevei: esztragon, tárkonyüröm, tárkony.
jan. 28
5:16
Milyen földkeverék jó a palántáknak? (Édenkert)
A zöldségtermesztés legnehezebb és legkockázatosabb része a palántanevelés, ezen belül is az egyik legtöbbet vitatott és legtöbb bizonytalanságot a földkeverékek megválasztása és használata jelenti. Mára egyre több termesztő tért át a gyenge minőségű kerti földekről és gyepkockákról a tőzegalapú tápkockák használatára. Nem ok nélkül.
jan. 28
5:18
Miért kell az irodánkba növény? (Édenkert)
Néhány szál virág is elegendő lehet ahhoz, hogy az iroda barátságosabbnak tűnjön. A növények ugyanis melegebbé, kellemesebbé hangolják a környezetet, javítják a munkahely minőségét, segítik a jó munkahelyi klíma kialakulását, ami a teljesítmény hatékonyságára is erősen kihat.
jan. 28
5:20
Féltve óvjuk növényeinket a mérgező sótól (Édenkert)
A kerti utak és a közhasznú járdák sózása halálos mérgezés a környezetben levő növények számára.
jan. 28
5:36
A testtartás elárulja, "merre" gondolunk (Inforádió)
Aki a múlton vagy a jövőn elmélkedik, nem csupán gondolatban tesz időutazást - a teste is abba az irányba mozog, ahol képzeletének eseményei épp játszódnak. A jövőbeliek esetében előre, a múltbelieknél pedig hátra - állapították meg skót pszichológusok húsz önkéntesen végzett kísérletük alapján.
jan. 28
5:54
Jó tanácsok, amelyekkel megelőzhető a tüdőrák (Inforádió)
A tüdőrák a daganatos megbetegedések 25 százalékát teszi ki, és nyilvánvaló rizikófaktorai mellett - amelyek közül a dohányzás áll az első helyen - mára már jó néhány életmódbeli tényezőről kiderült, hogy hatékonyan megelőzhető a segítségével a kór. Ehhez ad tanácsokat a szakértő.
jan. 28
7:21
A pozitív gondolkodás káros hatása életünkre (HarmoNet)
"Gondolkodjunk pozitívan". A csapból is ez a szlogen folyik. Meg is próbáljuk, de az esetek többségében a pozitív gondolkodásunk vagy nem vezet sehova, vagy helyzetünk esetleg rosszabb lesz, mint negatív gondolkodásunk idején. Miért történik ez? Azért, mert pozitív gondolkodásunk "mellékhatásokat" okozhat bizonyos esetekben, bár ezt kevesen tudják. A pozitív gondolkodás témája egyszerűen divat…
jan. 28
7:24
Kigyulladt egy kamion az M0-ás autóúton - síkos útra számítsanak! (Inforádió)
Kigyulladt egy terményszállító kamion az M0-ás autóúton, a 8-as kilométernél, az Anna-hegyi pihenő közelében csütörtök kora reggel.
jan. 28
7:33
Egy evőkanál vodka, soha többé korpa! (Ezoterikus.hu)
Ki ne találkozott volna élete folyamán a korpásodás bosszantó problémájával. A tévhitekkel ellentétben ez nem a haj, hanem a fejbőr betegsége...
jan. 28
7:33
Miért fontos a reggeli? (kamaszpanasz)
Reggelizz úgy, mint egy király!- tartja a mondás, és valójában a táplálkozástudósok egyetértenek abban, hogy a reggeli a nap fontos étkezése, melynek elhagyása számos felmérés szerint igen elterjedt rossz szokás Európában és Amerikában is. Felmérések szerint az emberek 6%-a reggel nem eszik.
jan. 28
7:57
Ciklikus hányás szindróma (WebBeteg)
A ciklikus hányás szindróma egy olyan, főként gyermekeknél tapasztalható betegség, melyre a minden látszólagos ok nélküli visszatérő, elhúzódó erős hányinger, hányás és az ebből következő túlzott gyengeség, kimerültség jellemző.
jan. 28
8:15
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-01-28 (HarmoNet)
Ma érzékeny hangulatban leszünk, könnyen megbántjuk egymást. Elég egy ferde pillantás, vagy egy rossz hangsúly, és máris örök harag a reakció. Tartsuk szem előtt, hogy a sértődékenységünk nem jelent megoldást! Ma jobban felszívódnak szervezetünkben a szénhidrátok, ami egyáltalán nem előnyös, ha túlsúllyal küzdünk. Kerüljük a péksüteményeket, jó trükk lehet, ha este már semmi sem eszünk, vagy csak…
jan. 28
8:17
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. január 28-tól február 3-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 28
8:18
Függőséget okozhat a túl sok csokoládé (ma.hu)
A csoki már évszázadok óta ismert nassolnivaló, hiszen nem csak finom, de az endorfinnak köszönhetően növelheti az ember boldogságérzetét.
jan. 28
8:33
Természetes kincsünkkel a tüdőrák ellen - mi az? (HarmoNet)
A tüdőrák a daganatos megbetegedések 25 százalékát teszi ki, és nyilvánvaló rizikófaktorai mellett - melyek közül a dohányzás áll első helyen - mára már jó néhány életmódbeli tényezőről kiderült, hogy hatékony megelőzését jelenthetik a betegségnek.
jan. 28
8:45
Étvágyfokozó és fogyasztó színek (Ezoterikus.hu)
Már sokféleképpen megközelítettük a színeket és jelentésüket, tegyük most meg az étvágyunk és ennek fokozása vagy visszafogása érdekében.
jan. 28
8:51
Véremmel rokon a patak (HarmoNet)
Ezt énekelte a Magyar Kultúra Napján Biatorbágyon a Kaláka együttes. Kányádi Sándort köszöntötték sok más verse mellett a Vannak vidékek című dalával. Sanyi bácsi is ott volt közöttünk, sőt fenn a színpadon verset mondott, mókázott, majd a közönséggel együtt énekelt, s a műsor végén aláírta versesköteteit.
jan. 28
8:54
'Dagad a lábam, vizesedek. Szívbeteg vagyok?' (orientpress)
A fenti kérdés gyakran elhangzik kardiológiai, belgyógyászati és háziorvosi rendelőkben egyaránt. Az aggodalom abból fakad, hogy mindenki családjában, ismeretségi körében volt már súlyos szívelégtelenségben szenvedő beteg, akinek úgymond 'vizesedett', dagadt a lába.
jan. 28
8:54
Csak a pénztárcánkra hallgatunk: gondolkodás nélkül az olcsóbb kell (Inforádió)
2010-re elértük, hogy a magyar internet-felhasználók számára az online vásárlás már nem számít újdonságnak. Több mint 40 százalékuk már több mint két éve vásárolt először online. Az online boltok vásárlói azonban nem hűségesek, hanem inkább a pénztárcájukra hallgatnak: ha egy másik webshopban kedvezőbb árat találnak, akkor gondolkodás nélkül az olcsóbb alternatívát választják.
jan. 28
9:00
Diéta, ami a vérnyomást is csökkenti (WebBeteg)
A diétás tanácsadásra rendszeresen járók - akik az órák legalább négyötödére elmentek - az átlagosnál többet fogytak, testsúlyuk mintegy 15 százalékát adták le.
jan. 28
9:03
Válassz színt, olyan vagy a szerelemben és szexben! (Ezoterikus.hu)
Közismert, hogy a színek különböző színélményeket váltanak ki mindannyiunkból. E jelenség következményeként beszélhetünk élettani, pszichikai hatásukról is.
jan. 28
9:24
Spárgával töltött lepényhal: Kaldeneker kitálal - videórecept (Édenkert)
A spárgával töltött lepényhal fenséges eledel és még egészséges is - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja.
jan. 28
9:39
Mikor születtél? Így légy sikeres februárban! (Ezoterikus.hu)
Bizonyára te is gyakran találod magad szembe ellenszéllel, s bármit teszel, csak kudarc követ kudarcot! Inkább kérd a támogató hátszelek segítségét cikkünkkel!
jan. 28
9:45
Mi lesz a kényszergyógykezelt pszichiátriai betegekkel? (HarmoNet)
Vége a kényszergyógykezeléseknek, mindenkinek oszolj! - szinte csak film. Mi lesz azután? Hova kerülnek a segítségre szoruló, tomboló feszültségben élő személyek? Mi lesz más kezeltekkel, emberekkel, ha az utcán találkozunk szembe velük? A sokak által gyűlölt szakma hányattatások közepette is igyekszik tartani magát. Elmekórtan-korlát - támasz vagy akadály?
jan. 28
9:45
Simogatja magát a lányom, mit tegyek? - Az orvos válaszol (kamaszpanasz)
"Van egy 6 éves lányom és véletlenül "rajtakaptam", hogy simogatja magát. Több helyen olvastam, hogy nem szabad tiltani, hisz most fedezi fel magát, de szeretném ez megbeszélni vele. Nem tudom, hogy kezdjem." Válogatás a KamaszPanasz Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 28
9:47
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-28) (HarmoNet)
Ma végre természetesek és a természettel összhangban élők lehetünk. Ne pazarold el ezt a napot, a legnagyobb hidegben is tégy egy rövid sétát. Mit üzen ez a lap?
jan. 28
9:51
Rémület, kín, kakasvér (astronet.hu)
Varrj egy babát, nem kell, hogy nagyobb legyen egy arasznál. A belsejébe varrj bele valamit attól a személytől, akiről a babát megmintázod....
jan. 28
9:54
Napi horoszkóp: állítsd magad takarékra (Borsa)
Napi horoszkóp: állítsd magad takarékra
jan. 28
10:03
H1N1 - Jogosan nevezték világjárványnak? (WebBeteg)
Az Európa Unió képviselői azon vitatkoztak szerdán, hogy jogos volt-e világjárványnak minősíteni a H1N1 vírus okozta megbetegedéseket - írja a Világgazdaság.
jan. 28
10:06
Menjünk a Margit-szigetre! (Édenkert)
A Margit-szigeten volt a Domonkos-rendi apácák kolostora, Északi végén az esztergomi érsek vára, középen a premontreiek és a ferences rendi minoriták temploma és kolostora, déli végén pedig a Szent János-lovagrend vára és ispotálya állt.
jan. 28
10:15
Kurkova jó példát akar mutatni (Borsa)
Karolina Kurkova úgy véli, fontos, hogy egy anyuka foglalkozzon magával is. Azt viszont elítéli, ha egy nő a szülés után csontsoványra fogyasztja magát.
jan. 28
10:15
12 tény, amit biztos nem tudtál a Földről (Ezoterikus.hu)
A Föld szimbólumok fontos részletét jelentik a teljes egésznek. A Föld szimbólumok csoportja igen szerteágazó, ezért ebben az összefoglalásban a leglényegesebb jelöléseket emeljük ki.
jan. 28
10:24
Jaj de jó a habos...Agysejtek útján hizlal a torta (ma.hu)
Amikor telített zsírokban gazdag ételeket eszünk, azok az agysejtekbe jutva gátolják azt a fékező rendszert, amelyik leállítaná elszabadult étvágyunkat, ezért éppen akkor nem hagyjuk abba az evést, amikor kellene.
jan. 28
10:24
Missy, a világ első, műtérdet kapott macskája (orientpress)
Az állatorvosok úgy gondolták, nagyon közel van ahhoz, hogy elpusztuljon, miután elütötte egy autó, de felgyógyult. Úttörőnek számító sebészi beavatkozást végeztek rajta, hogy újraépítsék végtagjait és különleges kiképzésű fémcsapot helyeztek be testébe. A nyolcéves családi kedvenc két napon át feküdt sebesülten egy bokorban, egyik hátsó lába nyolc helyen tört el, másikon teljesen kifordult a…
jan. 28
10:24
A hó és a szél megmentett minket a szmogriadótól (Inforádió)
A hirtelen támadt intenzív havazás és erős szél miatt várhatóan nem kell holnap elrendelni a szmogriadót a fővárosban - mondta az InfoRádiónak az Országos Környezet-Egészségügyi Intézet megbízott főigazgató helyettese.
jan. 28
10:57
Pénteken Beatles show az Aranytízben! (HarmoNet)
Mint arról már beszámoltunk a Harmonetben, egy katasztrofális tűzeset történt a hazai Beatlest felidéző BlackBirds zenekar próbatermében. Most pénteken 19 órakor várják az Aranytíz kulturális központban a Beatles, illetve BlackBirds rajongókat, ahol mód nyílik a banda támogatására is.
jan. 28
11:00
Agysejtjeink miatt hízunk el (HVG)
Amikor telített zsírokban gazdag ételeket eszünk, azok az agysejtekbe jutva gátolják azt a fékező rendszert, amelyik leállítaná elszabadult étvágyunkat, ezért éppen akkor nem hagyjuk abba az evést, amikor kellene.
jan. 28
11:00
Mit tegyünk, ha a bőrre pillanatragasztó került? (orientpress)
Ha pillanatragasztó kerül a bőrre, semmi esetre sem szabad erőszakkal az összeragadt területet szétszedni.
jan. 28
11:02
Pozitív miniszteri reakció és intézkedés a fagyhalálok megelőzésével kapcsolatos ombudsmani jelentésre (orientpress)
Egyes önkormányzatok nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel arról, hogy a hatályos jogszabály alapján tavaly április óta védendő fogyasztóvá nyilváníthatnak rászorulókat, akiknél különben számlatartozásuk miatt kikapcsolnák a gázszolgáltatást. Az önkormányzati miniszter egyetért az ombudsmani vizsgálat ajánlásaival és azokat közzéteszi az önkormányzatoknak szóló kiadványokban.
jan. 28
11:06
Bőrsejtből idegsejtet hoztak létre - Hatalmas ugrás (WebBeteg)
Egerek bőrsejtjeit közvetlenül idegsejtté sikerült átalakítaniuk amerikai kutatóknak, kikerülve ezáltal az őssejtek vagy akár az ahhoz hasonló sejtek szükségességét.
jan. 28
11:09
Csábítsd el -#8211; reggel, délben, este -#8211; 16 tipp az erotikáért (Ezoterikus.hu)
Ha szeretnéd sokáig izzásban tartani a kapcsolatotokat, akkor a szexualitást ébren kell tartanod. Mivel a pasik kevésbé értenek a romantikához, meg kell nekik mutatni, mit kívánjanak-#8230;
jan. 28
11:12
Kisiklott az életed? Csak menj toronyiránt! (HarmoNet)
Amikor az ember elhagyja a pályaudvart egy állomáson, előbb-utóbb emberlakta tájra kerül, s ha meglátja a templomtornyot és toronyiránt indul. Az utóbbi ezer évben az utolsó időkig intelligens ember fejet hajtott, ha meglátta a templomot. Mindegy, hogy a világnak melyik részén építették, lehet indián, japán, ókeresztény, a lakóközösség közösségi háza volt. István király azt parancsolta,hogy minden…
jan. 28
11:18
Megfázásból arcüreggyulladás (orientpress)
Hideg, nyirkos időben könnyen megfázik az ember, s az arra hajlamosaknál akár arc-, homlok-, illetve egyéb orrmelléküreg-gyulladás is kialakulhat. Sokszor makaccsá válik, és nehéz megszabadulni tőle. Mi a legjobb gyógymódja?

Keresés