2010. január 30. szombat

jan. 30
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 30
1:00
Van néhány órája, hogy életet mentsen? Megtanulható! (HáziPatika.com)
A hazai lakosság elsősegély-ismeretei igen hiányosak, és sajnálatos módon számos helytelen szokás él a köztudatban. Bárki, bármikor bajba kerülhet vagy épp olyan szituációba, amikor segítséget kellene nyújtani. Pedig megtanulása...
jan. 30
1:15
Napi Horoszkóp - 2010.01.30. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
jan. 30
2:09
Számmisztikai Naptár - 2010. Február (Ezoterikus.hu)
Numerológiai naptárunk megmutatja, február napjai, mire alkalmasak. Keresd ki a dátumot, a hozzátartozó számot, s megtudod, mikor mit tegyél, hogy jól alakuljanak dolgaid!
jan. 30
2:13
Egy szerelem utolsó rúgásai (saját élmény) (Ezoterikus.hu)
Kapaszkodás, szégyen, csalódás, fájdalom szembeállítva a boldogsággal, a szerelemmel, őszinteséggel. Hazugság, szenvedély, könnyek, forróság-#8230; A történet egy kapcsolat utolsó késszúrásait dolgozza fel.
jan. 30
2:27
4 mascarpones csoda - Valentin napra (Ezoterikus.hu)
Két hét múlva itt a szerelmesek várva-várt napja. Valentin kopogtat, érzelmeket hoz, melyekkel nem árt az asztalon is jól bánni, például eme finom receptekkel...
jan. 30
5:06
Milyen növények jók a zöldtrágyázáshoz? (Édenkert)
Egyre nagyobb hangsúlyt kap a zöldtrágyázás. Erre a feladatra a gyors növekedésű és nagy mennyiségű biomasszát adó mustár, mézontófű, olajretek valamint a takarmányrepce a legmegfelelőbb. Ezek a növények vethetők fő- és másodvetésben is.
jan. 30
5:08
10 tipp, hogy újászülessen a lakásunk! (Édenkert)
Tavasszal mi is újjászületésre vágyunk, a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor a lakásukat is gyakrabban változtatjuk, mint az év többi részében. Valami újat, frisset szeretnénk, valami mást. Ha sem idő, sem mód nincs a padlótól-padlásig való lakásfelújításra, akkor itt van pár tipp, hogy úgy érezzük, mintha mindent kicseréltünk volna.
jan. 30
5:09
A leghatástalanabb ránctalanítók (WebBeteg)
A gyümölcsmaszktól az anti-agening krémekig a nők nagy része sokmindent kipróbál annak érdekében, hogy megőrizze fiatalságát, ám a bőrgyógyászok szerint - derül ki a Newsweek összeállításából - ezek nagy többsége nem használ.
jan. 30
5:10
Kertépítés másképp: télen is élő kertek (Édenkert)
A mérsékelt égöv alatt az év 5-6 hónapja - kertészeti szempontból szomorú időszak. Sötét szürke égbolt, rövid nappalok, lombjuk vesztett kopasz fák, az elmúlásra emlékeztető, melankolikus hangulatot árasztó környezet vesz körül bennünket.
jan. 30
7:15
Tüdőrák - Milyen vizsgálatokra számíthat? (WebBeteg)
A tüdőrák gyanújának felvetődése után igazolni kell a daganat jelenlétét, meg kell határozni annak kiterjedését és szövettani típusát, áttéteket kell keresni - a kivizsgálás a tüdőrák esetében összetett folyamat.
jan. 30
8:06
Szombati HarmoNet horoszkóp 2010-01-30 (HarmoNet)
Ma játékos hangulatban leszünk, szívesen foglalkozunk a gyermekeinkkel. Szervezzünk önfeledt, közös programokat, lehetőleg a friss levegőn. Így a gyerekeknek jobb étvágyuk lesz! A mai napon sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé,…
jan. 30
8:06
Miért féltékenyek másképp a nők és a férfiak? (Inforádió)
A féltékenység éppúgy érinti a nőket, mint a férfiakat, a nemek azonban eltérően ítélik meg azt. A nők számára az érzelmi megcsalás súlyosabb vétek, míg a férfiak a szexre érzékenyebbek. A kutatók sokáig evolúciós okokat véltek a jelenség hátterében, de tévedtek - derül ki egy friss tanulmányból.
jan. 30
8:08
Heti Style-Art-Party horoszkóp 2010. január 30-tól február 5-ig (HarmoNet)
Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
jan. 30
9:00
A tél nyomai a bőrünkön (ma.hu)
A téli hónapokban még nagyobb kihívások érik bőrünket. Ha elhanyagoljuk, akár hosszú távú problémákat is okozhatunk magunknak.
jan. 30
9:06
Napi horoszkóp: elég az állandó sírásból (Borsa)
Napi horoszkóp: elég az állandó sírásból
jan. 30
9:18
Szomorú tragédia: agyvérzés okozta a jászberényi kisfiú halálát (ma.hu)
A Blikk úgy tudja, vele született rendellenesség miatt agyvérzést kapott, így halt meg az a jászberényi kisfiú, aki a múlt hét péntekén lett rosszul egy tornaórán.
jan. 30
9:18
Az állam kérdez, 300 millió ember válaszol (Inforádió)
Hivatalos népszámlálást tartanak az Egyesült Államokban. Egy, a népességfelméréssel kapcsolatban készült helyi közvélemény-kutatás szerint a részvételi hajlandóság ugyan nagy, de a közreműködés kötelező jellegével vagy a kutatás céljával már kevesebben vannak tisztában.
jan. 30
9:18
Férfigyűlölet - egy létező betegség (kamaszpanasz)
Ez nem csak egy szakításra adott reakció, hanem, komoly lelki betegség is lehet. A neve androfóbia, magyarul pedig hogy irtózás a férfiaktól.
jan. 30
9:21
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
jan. 30
10:12
A régi bútorok megnehezíthetik a teherbeesést (Inforádió)
A régi bútordarabokban található vegyi anyagok csökkentik a teherbeesés esélyét - figyelmeztetnek amerikai kutatók.
jan. 30
10:21
Salátaszótár: a fejes saláta egzotikus rokonai (Édenkert)
Valószínűleg a fejes saláta és néhány trópusi papagájfaj keresztezéséből születtek a most következő saláták. Színük és ízük ugyanis erre utal.
jan. 30
10:24
A szaunázás jó a vírusok ellen is? (WebBeteg)
A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.
jan. 30
10:26
A Münchausen szindróma tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A Münchausen szindrómáról szeretném kérdezni Önöket. Családunk egyik tagja úgy tünik, ebben szenved. Állandóan különféle tüneteket produkál, fejfájás , hasfájás, gyomorfájás... és nincs vége a tüneteknek." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
11:42
Diétával és testmozgással az emelkedő vérnyomás csökkenthető (ma.hu)
A megfelelő étrend és a rendszeres mozgás a súlytöbblettel és kezdődő magas vérnyomással bajlódó emberek egészségi állapotát olyan mértékben javíthatja, mint a gyógyszeres kezelés.
jan. 30
12:57
Étkezz automatából is egészségesen! (NLCafé)
Megéheztél az irodában, de már bezárt a büfé, csak az automata kelleti magát a folyosón? Ne törődj bele, hogy a gépből csak egészségtelen ételt vehetsz: megmutatjuk, mi a legjobb opció a szorult helyzetben.
jan. 30
13:09
Borkrémes mazsolás sült tészta (kamaszpanasz)
Bor, mazsola, tészta - ebben a receptben csupa ínycsiklandó dolog van! Elkészítése sem igényel különösebb hozzáértést, és kiváló a csontjaid erősítésére!
jan. 30
13:48
Mire kell figyelniük az autósoknak a téli utakon? (Inforádió)
A tűzoltók városon belül alapvetően csak akkor tudnak segíteni az elakadt autósoknak, ha a jármű akadályozza a forgalmat, egyéb esetekben, mint például akkor, ha valaki nem tud kiállni a garázsból, viszont nem - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője a szombat hajnal óta tartó intenzív havazás kapcsán hozzájuk befutott segélykérések kapcsán.
jan. 30
13:51
5 alapszabály az egészséges étkezéshez (NLCafé)
Mielőtt belefognál a következő „gyorsdiétába", inkább gondolkozz el, nem volna-e elég, ha egy kicsit átalakítanád az étkezési szokásaidat. Ha ezt az öt alapszabályt betartod, nem kell éhezned, viszont hamarosan kilókban mérheted az eredményt.
jan. 30
14:36
Az agyi aneurysma kezelési lehetősége - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Van egy jobb oldali agyi aneurysmám, 6 mm-es, műtétet javasoltak érfestés után. Mi az Ön szakmai állásfoglalása a műtéttel kapcsolatban?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
15:16
Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye (Édenkert)
Laza, szellős ágrendszere és lombja beleillik a modern és a klasszikus környezetbe is. Gyakoriak a 1,5-2 m-es példányok, amelyek csüngő hajtásaikkal és kis leveleikkel különleges díszei a lakásnak.
jan. 30
15:18
A fügekaktuszt télen könnyű kirohasztani (Édenkert)
A fügekaktusz különleges sárga virágú pozsgás. Nincsenek tüskéi, csak aranysárga tövisgyűrűi, amiken szőrszerű kinövések vannak.
jan. 30
15:20
Színes levelű díszcserjékkel feldobhatjuk kertünket! (Édenkert)
A színes levelű fák és cserjék, - ha ötletesen rendezzük el őket - különleges színhatással dobhatják fel kertünket. Képzeljünk csak el egy fehérre meszelt házfal elé ültetett, sötétpiros levelű cserszömörcét!
jan. 30
15:36
Vasárnap már mind a hat sícentrum nyitva lesz (Inforádió)
Az intenzív havazásnak köszönhetően egyre több pályát nyitnak meg a hazai sícentrumok, vasárnapra már mind a hat síközpont nyitva lesz.
jan. 30
15:45
Hajléktalanok a kifutón (Borsa)
Hajléktalanok lepték el a kifutót egy milánói divatbemutatón. Nem valamilyen jótékonysági eseményről, hanem Vivienne Westwood legújabb húzásáról van szó.
jan. 30
15:54
A legjobb szex tippek nőktől férfiaknak (ma.hu)
Az erotikus tippekből soha nem elég, és most első kézből kapja őket, tehát nem árt megfogadnia a tanácsokat.
jan. 30
15:54
A Balatonon és a Velencei-tavon is lehet korcsolyázni (Inforádió)
A Velencei-tavon csak az agárdi Pop strandon és a velencei Ifi strandnál lehet biztonságosan korcsolyázni. Falusi Ferenc tófelügyelő elmondta: más területeken változó a jégréteg vastagsága.
jan. 30
15:54
5 napig hatásos az új sürgősségi fogamzásgátló! (kamaszpanasz)
Öt napon belül alkalmazható a legújabb esemény utáni fogamzásgátló tabletta. Ezzel hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, mivel a jelenleg forgalomban lévőt legkésőbb 72 órán belül kell bevenni.
jan. 30
16:42
Stroke - Hétvégén magasabb a halál kockázata? (WebBeteg)
Még 2008-ban egy nemzetközi stroke konferencián hangzott el, hogy a betegségben való elhalálozás kockázata sokkal nagyobb a hétvégén, illetve éjszaka, mint hétköznapokon.
jan. 30
17:45
A ginko életveszélyes lehet az epilepsziásokra! (NLCafé)
A természetgyógyászat népszerű növénye, a ginkgo biloba rohamot okozhat epilepsziás embereknél - idézte német kutatók figyelmeztetését pénteken a BBC hírportálja.
jan. 30
18:36
Nem a Manchester Unitednek szurkol Rooney fia (Inforádió)
A Manchester United sztárjának, Wayne Rooney-nak a gyermeke máris nagy Everton-drukker.
jan. 30
18:48
"Férfi létemre csak 168 cm vagyok, nőhetek még?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Férfi létemre 25 évesen 168 cm vagyok, ami eléggé frusztráló. Manapság a villamosra felszálló általános iskolás diáklányok is akkorák, hanem magasabbak mint én. Nőhetek még?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
19:12
15 bizarr otthoni gyógymód, mely tényleg működik! (kamaszpanasz)
Gondoltad volna, hogy a fejfájást ceruzával is gyógyíthatod? Vagy hogy az iPod és a szigetelőszalag is tudományosan bizonyított hatásos gyógyszerként működik? Cikkünkből megtudhatod, hogyan.
jan. 30
19:30
Nem csak a felnőtteket érinti az azonnali szívhalál (ma.hu)
Magyarországon a hirtelen szívhalál a vezető halálokok között szerepel. A szív azonnali megállása nemcsak az idősebb, hanem igaz nagyon csekély mértékben a fiatalabb korosztályt is érintheti.
jan. 30
19:48
Káros lehet, ha együtt iszik szülő és gyermek (Inforádió)
A későbbi életük során többet isznak azok a tinédzserek, akik a szüleikkel együtt fogyasztanak alkoholt.

Keresés