2010. január 30. szombat

jan. 30
1:00
Van néhány órája, hogy életet mentsen? Megtanulható! (HáziPatika)
A hazai lakosság elsősegély-ismeretei igen hiányosak, és sajnálatos módon számos helytelen szokás él a köztudatban. Bárki, bármikor bajba kerülhet vagy épp olyan szituációba, amikor segítséget kellene nyújtani. Pedig megtanulása...
jan. 30
5:09
A leghatástalanabb ránctalanítók (WebBeteg)
A gyümölcsmaszktól az anti-agening krémekig a nők nagy része sokmindent kipróbál annak érdekében, hogy megőrizze fiatalságát, ám a bőrgyógyászok szerint - derül ki a Newsweek összeállításából - ezek nagy többsége nem használ.
jan. 30
7:15
Tüdőrák - Milyen vizsgálatokra számíthat? (WebBeteg)
A tüdőrák gyanújának felvetődése után igazolni kell a daganat jelenlétét, meg kell határozni annak kiterjedését és szövettani típusát, áttéteket kell keresni - a kivizsgálás a tüdőrák esetében összetett folyamat.
jan. 30
8:06
Miért féltékenyek másképp a nők és a férfiak? (Infostart)
A féltékenység éppúgy érinti a nőket, mint a férfiakat, a nemek azonban eltérően ítélik meg azt. A nők számára az érzelmi megcsalás súlyosabb vétek, míg a férfiak a szexre érzékenyebbek. A kutatók sokáig evolúciós okokat véltek a jelenség hátterében, de tévedtek - derül ki egy friss tanulmányból.
jan. 30
9:18
Az állam kérdez, 300 millió ember válaszol (Infostart)
Hivatalos népszámlálást tartanak az Egyesült Államokban. Egy, a népességfelméréssel kapcsolatban készült helyi közvélemény-kutatás szerint a részvételi hajlandóság ugyan nagy, de a közreműködés kötelező jellegével vagy a kutatás céljával már kevesebben vannak tisztában.
jan. 30
9:21
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
jan. 30
10:12
A régi bútorok megnehezíthetik a teherbeesést (Infostart)
A régi bútordarabokban található vegyi anyagok csökkentik a teherbeesés esélyét - figyelmeztetnek amerikai kutatók.
jan. 30
10:24
A szaunázás jó a vírusok ellen is? (WebBeteg)
A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.
jan. 30
10:26
A Münchausen szindróma tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A Münchausen szindrómáról szeretném kérdezni Önöket. Családunk egyik tagja úgy tünik, ebben szenved. Állandóan különféle tüneteket produkál, fejfájás , hasfájás, gyomorfájás... és nincs vége a tüneteknek." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
12:57
Étkezz automatából is egészségesen! (NLC)
Megéheztél az irodában, de már bezárt a büfé, csak az automata kelleti magát a folyosón? Ne törődj bele, hogy a gépből csak egészségtelen ételt vehetsz: megmutatjuk, mi a legjobb opció a szorult helyzetben.
jan. 30
13:48
Mire kell figyelniük az autósoknak a téli utakon? (Infostart)
A tűzoltók városon belül alapvetően csak akkor tudnak segíteni az elakadt autósoknak, ha a jármű akadályozza a forgalmat, egyéb esetekben, mint például akkor, ha valaki nem tud kiállni a garázsból, viszont nem - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője a szombat hajnal óta tartó intenzív havazás kapcsán hozzájuk befutott segélykérések kapcsán.
jan. 30
13:51
5 alapszabály az egészséges étkezéshez (NLC)
Mielőtt belefognál a következő „gyorsdiétába", inkább gondolkozz el, nem volna-e elég, ha egy kicsit átalakítanád az étkezési szokásaidat. Ha ezt az öt alapszabályt betartod, nem kell éhezned, viszont hamarosan kilókban mérheted az eredményt.
jan. 30
14:36
Az agyi aneurysma kezelési lehetősége - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Van egy jobb oldali agyi aneurysmám, 6 mm-es, műtétet javasoltak érfestés után. Mi az Ön szakmai állásfoglalása a műtéttel kapcsolatban?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
15:36
Vasárnap már mind a hat sícentrum nyitva lesz (Infostart)
Az intenzív havazásnak köszönhetően egyre több pályát nyitnak meg a hazai sícentrumok, vasárnapra már mind a hat síközpont nyitva lesz.
jan. 30
15:54
A Balatonon és a Velencei-tavon is lehet korcsolyázni (Infostart)
A Velencei-tavon csak az agárdi Pop strandon és a velencei Ifi strandnál lehet biztonságosan korcsolyázni. Falusi Ferenc tófelügyelő elmondta: más területeken változó a jégréteg vastagsága.
jan. 30
16:42
Stroke - Hétvégén magasabb a halál kockázata? (WebBeteg)
Még 2008-ban egy nemzetközi stroke konferencián hangzott el, hogy a betegségben való elhalálozás kockázata sokkal nagyobb a hétvégén, illetve éjszaka, mint hétköznapokon.
jan. 30
17:45
A ginko életveszélyes lehet az epilepsziásokra! (NLC)
A természetgyógyászat népszerű növénye, a ginkgo biloba rohamot okozhat epilepsziás embereknél - idézte német kutatók figyelmeztetését pénteken a BBC hírportálja.
jan. 30
18:36
Nem a Manchester Unitednek szurkol Rooney fia (Infostart)
A Manchester United sztárjának, Wayne Rooney-nak a gyermeke máris nagy Everton-drukker.
jan. 30
18:48
"Férfi létemre csak 168 cm vagyok, nőhetek még?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Férfi létemre 25 évesen 168 cm vagyok, ami eléggé frusztráló. Manapság a villamosra felszálló általános iskolás diáklányok is akkorák, hanem magasabbak mint én. Nőhetek még?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 30
19:48
Káros lehet, ha együtt iszik szülő és gyermek (Infostart)
A későbbi életük során többet isznak azok a tinédzserek, akik a szüleikkel együtt fogyasztanak alkoholt.

Keresés