2010. január 11. hétfő

jan. 11
0:24
Valóra vált: videó készül gondolatainkról! (HáziPatika.com)
Egy képet létrehozni az emberek agyáról, mindeddig nehezen hihető mutatványnak bizonyult. Azonban Dr. Jack Gallant képes volt reprodukálni egy videót az emberi agyműködésről. Te feltöltenéd gondolataidat a YouTube-ra?
jan. 11
0:28
A kövér nő esete a gyaloglóklubbal (HáziPatika.com)
A néhány tavaszi edzőtermi látogatásból - mi tagadás - nem lett szerelem. De mert valamilyen mozgásra tényleg szükség van, kövér barátnőnk, Edit tovább keresett, és úgy tűnik, mára megtalálta az igazit.
jan. 11
0:33
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 11
0:45
Napi Horoszkóp - 10.01.11. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 11
1:06
Az alvásmegvonás alvajárásra hajlamosít (WebBeteg)
Az alvajáróknak nagy szükségük van a megfelelő mennyiségű alvásra, mivel a legújabb kutatások szerint, ha nem alusszák ki magukat eléggé, sokkal nagyobb a valószínűsége az alvajárásnak.A kísérletet Kanadában végezték 40 alvajáró közreműködésével.
jan. 11
5:18
A tüdőgyulladás rizikófaktorai (WebBeteg)
A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul, ezért nem biztos, hogy felmerül Önben, hogy ezeknél súlyosabb betegsége van.
jan. 11
5:21
Főzzünk csalánból főzeléket! (Édenkert)
Ki ne ismerné a tavasszal a természetben elsőként megjelenő csípős csalánt (Urtica dioica L.)? Azt is sokan tudják, hogy megannyi betegségre gyógyír, de azt talán kevesebben, hogy főzeléknek is nagyon finom, és garantáltan nem csípős!
jan. 11
5:23
Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson? (Édenkert)
A brit pilóták a II. világháborúban éjszakai bevetések előtt sok fekete áfonyát ettek, mert a benne lévő anyagok javítják a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. A növénynek mára újabb jótékony hatásait fedezték fel, de nem mindegy azonban, hogy mivel fogyasztjuk, mert könnyen semlegesíthetjük a hatását.
jan. 11
6:18
10 dolog, amit tehetsz a környezetedért! (kamaszpanasz)
A környezetvédelem nem csak a felnőttek dolga! A Földet és a környezetedet, ugyanis valószínűleg te tovább fogod használni, mint a szüleid! Most 10 egyszerű és olcsó praktikát mutatunk be, amellyel te is tehetsz a környezeted védelme érdekében!
jan. 11
7:24
Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni? (WebBeteg)
A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni?
jan. 11
7:27
A fiatalság titka a 21. században. Mi az? (HarmoNet)
A fiatalság titkát ősidők óta kutatja az ember. Kleopátra szépítő fürdőivel a kínaiak pedig a fehér lótusz kivonatával igyekeztek fiatallá tenni az idősödő arcot. A férfiak a ginzeng erejében hittek, ma pedig krémekkel, feszesítő pakolásokkal, plasztikai műtétekkel, egészséges étkezéssel, pirulákkal és számos más praktikával próbálunk megálljt parancsolni az időnek. Kutatók, biológusok és…
jan. 11
7:39
Asztrológiai előrejelzés - 01.11.-01.17. (Ezoterikus.hu)
A hét bolygóállása nagy mértékben befolyásolhatja, hogy miben lehetünk most sikeresek, vagy épp mikor ütközhetünk váratlan akadályokba...
jan. 11
7:45
Kimondhatatlan nevű, kiváló magyar borokról írt a The Wall Street Journal (Inforádió)
Az amerikaiak számára szinte kimondhatatlan nevű, ám kiváló magyar és egyéb kelet-európai borokról írt a vezetői amerikai üzleti napilap, a The Wall Street Journal.
jan. 11
7:57
Heti Horoszkóp január 11-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Vízöntő vagy Ikrek vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
jan. 11
8:03
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-01-11 (HarmoNet)
Ma optimista hangulatban vágunk neki a hétnek, még akkor is, ha tudjuk, hogy rengeteg feladat vár a munkahelyünkön. Képesek vagyunk két ember helyett dolgozni, de csak akkor, ha érdekel minket a munkánk. Lényeges, hogy a mai napon több gyümölcsöt fogyasszunk. Sajnos gyakran elfeledkezünk a vitaminpótlásról. Ha úgy gondoljuk, hogy nem tudunk odafigyelni a helyes, vitamindús táplálkozásra, akkor…
jan. 11
8:05
Heti munka horoszkóp 2010. január 11-től 17-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
jan. 11
8:15
Amilyen a T betűd, olyan a jellemed! (Ezoterikus.hu)
A grafológus elárulja... Ha ismered a kézírásod, önmagad is jobban megismerheted. Pillants bele a grafológia világába, s ismerd meg magad!
jan. 11
8:21
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-11) (HarmoNet)
Tiszta, lágy, nőies napunk lehet. Ma törődjünk önmagunkkal és kedvesünkkel. Bölcs, nyugodt, szép és érzelmes nap a mai. A lila meg is szorongathat, ellensúlyozd.
jan. 11
8:21
Német vita egy holttestről: Rosa Luxemburgé vagy sem? (Inforádió)
Már hónapok óta borzolja a kedélyeket Németországban, hogy vajon Rosa Luxemburg földi maradványa-e az a rejtélyes holttest, amelyre egy berlini pincében bukkantak rá.
jan. 11
8:21
A dohányzási arányszámok növekedek, a negatív hatásokat célzó reklámok ellenére (ma.hu)
A dohányzás visszaszorítását és a passzív dohányzás káros hatásainak megakadályozását célzó kampányok dacára, az aktuális dohányzási arányszámok világszerte növekednek. Holott a passzív dohányzás jó néhány fiziológiai rendszert - elsősorban természetesen a légzőrendszert - bolygatja meg, és hosszútávú hatásként erőteljesen roncsolja is.
jan. 11
8:51
A visszér 5 oka - és egy tuti tipp ellene! (Ezoterikus.hu)
Melyiket választod: ma a napi 2x5-10 perc gyakorlást, vagy holnap egy kétszázezer forintos sebészeti beavatkozással kivágatod a visszeredet? A kérdés banálisnak tűnhet...
jan. 11
8:57
181 orvos kényszerül 'büntető' továbbképzésre (orientpress)
Első körben 181 orvosnak kell január végén kötelező és önköltséges képzésen részt vennie, mert az átlagosnál jóval drágább orvosságokat írtak a betegeiknek - írja a Népszabadság. Összeállításukból kiderül, hogy szinte kivétel nélkül idősebb, több szakvizsgás, tehát eleve jól képzett gyógyító kényszerül terápiás tudásának 'büntető' frissítésére.
jan. 11
9:06
Napi horoszkóp: néhány hírt kaphatsz ma (Borsa)
Napi horoszkóp: néhány hírt kaphatsz ma
jan. 11
9:30
Tragédia - amputálták a lábát (WebBeteg)
A szlovák hírügynökség a múlt hétvégén jelentette, hogy baleset ért három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet.
jan. 11
9:32
A 2-es típusú cukorbetegség és életmód - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Anyukám cukorbeteg és gyógyszeres kezelés alatt áll. Túlsúlyos, magas a vérnyomása és dohányzik is. Ha felhívom a figyelmét, hogy keveset mozog megharagszik. Hogyan segítsek neki?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 11
9:33
Küldd el a szemtelen pasit hatszor udvariasabban! (HarmoNet)
A legtöbb nő halálosan zavarba jön attól az egyszerű ténytől, ha udvarolni kezdenek neki. Zavarukban akkora bénaságokat követnek el, amiket később megbánnak. Segítünk, hogyan lehet úrinőkén visszautasítani egy közeledést. 6 tipikus udvarlási forma - utasítsd el kulturáltan.
jan. 11
9:33
Hatosikrek születtek Olaszországban (orientpress)
Hatosikreknek adott életet egy harminc éves nő Olaszországban. A mama és a babák is jól vannak.
jan. 11
10:03
Miért vonzódik egy nő a fiatalabb férfiakhoz, és fordítva? (Ezoterikus.hu)
A szellemiség kialakulásában a fiatal férfiaknál az érett (idősebb) nő nagyon fontos szerepet kap. A nő szerepe később se csökken jelentősen, hiszen a szellemiség...
jan. 11
10:09
Testbeszéd szótár: 12 alapvető dolog, amit ismerkedéskor figyelünk (HarmoNet)
Amikor először észrevesszük a másikat, kialakul egy alapvető ellenszenv, vagy rokonszenv, vagy egyszerű közömbösség. A rokonszenvet aztán vagy sikerül átváltani barátsággá, párkapcsolattá, vagy marad minden úgy, ahogy volt. De min múlik?
jan. 11
10:09
A férfiaknak nem jön be a túl erős smink (Borsa)
A pasik többsége nem szereti, ha a partnerén túl sok a vakolat. Az erős smink miatt azonban csak minden második férfi mer szólni.
jan. 11
10:21
A NAP évében Te is ragyoghatsz! (Ezoterikus.hu)
A hagyományok szerint 2010 a dicsőséges, isteni, ragyogó NAP éve. Fordulatos, nagy változásokat hozó esztendőnk lesz. Érdemes a Nappal, a tudatossággal foglalkozni...
jan. 11
10:27
Terjed az autizmus Kaliforniában (orientpress)
Kaliforniai tudósok arról számolnak be, hogy az autizmus nagyobb mértékben figyelhető meg elsősorban Los Angeles és San Francisco területein, ahol a gyermekeknél kétszer nagyobb valószínűséggel fordul elő, mint a környező területeken. A tíz kritikus területet elsősorban magasan iskolázott szülőknél találták, számolnak be a kutatást vezető tudósok, s ennek okát abban látják, hogy a…
jan. 11
10:27
A növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza (ma.hu)
Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. Félreértések elkerülése végett, a növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza.
jan. 11
10:45
Soványság génmanipuláció segítségével (orientpress)
Bécsi kutatóknak sikerült, hogy egerek génjeit megváltoztassák, oly módon, hogy a rágcsálókban alig képződtek fehér zsírsejtek, így soványak maradtak. A kísérletezések hozzájárulnak egy olyan gyógyszer kifejlesztéséhez, ami az embergyógyászatban is hatékony lehet.
jan. 11
11:03
Többségünk kórosan szorong (orientpress)
Testi betegségeinkkel járunk orvoshoz, és sokszor nem is tudjuk, hogy lelki bajaink okozzák panaszainkat. Egy háziorvos megvizsgálta betegei lelkiállapotát.
jan. 11
11:03
Kiknél gyakoribb a krónikus tüdőbetegség? (HVG)
Valószínűbb a krónikus tüdőbetegség kialakulása az átlagosnál alacsonyabb emberek körében - állapították meg brit kutatók.
jan. 11
11:05
A mobiltelefon okozta sugárzás megakadályozza az Alzheimer-kórt (orientpress)
Gyakran felmerül a kérdés, hogy a mobiltelefon által kibocsátott hullámok agytumort okozhatnak-e. Amerikai kutatók egérkísérletei ezzel szemben bebizonyították, hogy az elektromágneses hullámok pozitív hatással lehetnek az agyra.
jan. 11
11:12
Heti horoszkóp: ezen a héten minden kedvezhet (Borsa)
Heti horoszkóp: ezen a héten minden kedvezhet
jan. 11
11:14
Ilyenek voltunk 2009-ben farmerben (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
jan. 11
11:21
Munkanélküliség: a pozitív változás útja? (HarmoNet)
Igaz, hogy egy állás elvesztése ijesztően hathat. Nemcsak az önbecslés sérülése miatt, hanem azért is, mert napjaink gazdasági helyzetében nem könnyű munkához jutni. Hónapokig, sőt több, mint egy évig is eltarthat, míg találunk megfelelő munkát. A hírek harsognak a munkanélküli ráta emelkedéséről, mely csak olaj a reménytelenség tüzére. Így nem is furcsa, ha a legtöbben úgy gondolkodnak, hogy a…
jan. 11
11:21
Online hírkövető eszközök orvosoknak (orientpress)
Orvosoknak fejlesztett online hírkövető eszközt és oktat is Meskó Bertalan hatodéves orvostanhallgató, a Debreceni Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetének TDK hallgatója.
jan. 11
11:36
Gének befolyásolják a szívritmust (WebBeteg)
Több mint 10 olyan gént találtak kutatók, amelyek befolyásolják a szívritmust. A felfedezés a jövőben intelligens szívgyógyszerek kifejlesztéséhez vezethet el.
jan. 11
11:39
Tévesen gondolkodtunk eddig a depresszióról (HVG)
A depressziósok is képesek jól érezni magukat, a baj az, hogy nem képesek fenntartani ezeket az pozitív érzéseiket.
jan. 11
11:39
Az éttermek csomagolt ételeinek tápértéke gyakran magasabb a kívánatosnál (orientpress)
A táplálkozástudományi szakértők arra hívják a figyelmet, hogy az alacsony kalóriaértékűnek feltüntetett élelmiszerek gyakran nem is olyan egészségesek. Egy új tanulmány eredményei szerint az előre elkészített élelmiszerek átlagosan nyolc százalékkal több zsírt tartalmaznak, mint azt a felirataik jelzik.
jan. 11
11:57
Hamisak a téli egészségmítoszok (orientpress)
Számos egészségmítosz, ami a tél kapcsán újra és újra előkerül, hamis. Valóban melegít az alkohol? A betegségeket elkerülhetjük azzal, ha vitaminokat szedünk?
jan. 11
12:15
A méregtelenítő diéták károsak? (HarmoNet)
A szakértők szerint a méregtelenítő fogyókúrás módszerek nem alkalmasak az ünnepek utáni súlyfelesleg leadására, és akár egészségkárosító hatásuk is lehet.
jan. 11
12:15
Ismét indul a verseny az Európa Zöld Fővárosa címért (orientpress)
Az Európai Bizottság már keresi azokat a városokat, melyek 2012-ben és 2013-ban Európa Zöld Fővárosai lehetnek. A tekintélyes díj azokat a városokat részesíti elismerésben, amelyek élen járnak a környezetbarát városi életmód kialakításában.
jan. 11
12:15
Az egészséges bőr titka: hasznos baktériumok (ma.hu)
A Kalifornia Egyetem kutatói igazolták, hogy a bőrfelszínen található normál baktérium flóra gátolja a sérülések után jelentkező túlzott mértékű gyulladások kialakulását.
jan. 11
12:15
Párkapcsolati problémák: más kell, de miért? (Borsa)
Közös fogmosópohár, sítábor az anyósjelölték baráti körével, vacsoracsata és "elég jó szex". Miért kacsintunk időnként mégis kifelé a kacsalábon forgóból?
jan. 11
12:21
Szedj fel néhány kilót egészségesen! (kamaszpanasz)
"Súlyhiány"? Tudd meg, hogyan hízz egészségesen! Hogyan szedj fel néhány kilót egészségesen?

Keresés