2010. január 11. hétfő

jan. 11
0:24
Valóra vált: videó készül gondolatainkról! (HáziPatika)
Egy képet létrehozni az emberek agyáról, mindeddig nehezen hihető mutatványnak bizonyult. Azonban Dr. Jack Gallant képes volt reprodukálni egy videót az emberi agyműködésről. Te feltöltenéd gondolataidat a YouTube-ra?
jan. 11
0:28
A kövér nő esete a gyaloglóklubbal (HáziPatika)
A néhány tavaszi edzőtermi látogatásból - mi tagadás - nem lett szerelem. De mert valamilyen mozgásra tényleg szükség van, kövér barátnőnk, Edit tovább keresett, és úgy tűnik, mára megtalálta az igazit.
jan. 11
1:06
Az alvásmegvonás alvajárásra hajlamosít (WebBeteg)
Az alvajáróknak nagy szükségük van a megfelelő mennyiségű alvásra, mivel a legújabb kutatások szerint, ha nem alusszák ki magukat eléggé, sokkal nagyobb a valószínűsége az alvajárásnak.A kísérletet Kanadában végezték 40 alvajáró közreműködésével.
jan. 11
5:18
A tüdőgyulladás rizikófaktorai (WebBeteg)
A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul, ezért nem biztos, hogy felmerül Önben, hogy ezeknél súlyosabb betegsége van.
jan. 11
7:24
Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni? (WebBeteg)
A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni?
jan. 11
7:45
Kimondhatatlan nevű, kiváló magyar borokról írt a The Wall Street Journal (Infostart)
Az amerikaiak számára szinte kimondhatatlan nevű, ám kiváló magyar és egyéb kelet-európai borokról írt a vezetői amerikai üzleti napilap, a The Wall Street Journal.
jan. 11
8:21
Német vita egy holttestről: Rosa Luxemburgé vagy sem? (Infostart)
Már hónapok óta borzolja a kedélyeket Németországban, hogy vajon Rosa Luxemburg földi maradványa-e az a rejtélyes holttest, amelyre egy berlini pincében bukkantak rá.
jan. 11
9:30
Tragédia - amputálták a lábát (WebBeteg)
A szlovák hírügynökség a múlt hétvégén jelentette, hogy baleset ért három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet.
jan. 11
9:32
A 2-es típusú cukorbetegség és életmód - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Anyukám cukorbeteg és gyógyszeres kezelés alatt áll. Túlsúlyos, magas a vérnyomása és dohányzik is. Ha felhívom a figyelmét, hogy keveset mozog megharagszik. Hogyan segítsek neki?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 11
11:36
Gének befolyásolják a szívritmust (WebBeteg)
Több mint 10 olyan gént találtak kutatók, amelyek befolyásolják a szívritmust. A felfedezés a jövőben intelligens szívgyógyszerek kifejlesztéséhez vezethet el.
jan. 11
13:45
Korbácsolásra ítéltek két férfit Szomáliában szexuális vétségek miatt (Infostart)
Megkorbácsolásra ítéltek két férfit a múlt héten Szomáliában szexuális vétségek miatt.
jan. 11
14:45
H1N1 - Vizsgálat a sakknagymester halála miatt - Csak harmadjára vették fel a kórházba (WebBeteg)
A férfi 18 napnyi lélegeztetés után belehalt a kétoldali tüdőgyulladásba. Valószínűleg H1N1 fertőzése volt, de ezt egyelőre a gyorstesztek nem igazolták.
jan. 11
15:48
"Vállalhatok 48 évesen gyereket?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Negyvennyolc éves nő vagyok, van egy barátom, aki fiatalabb nálam és babát szeretnénk. Még rendszeresen van menstruációm. Van egy kis pánikbetegségem. Azt szeretném tudni, hogy szülhetek-e egészséges babát?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 11
17:54
Alacsony növés: nagyobb esély a tüdőbetegségekre (WebBeteg)
Valószínűbb a krónikus tüdőbetegség kialakulása az átlagosnál alacsonyabb emberek körében - állapították meg brit kutatók.
jan. 11
18:57
A migrén és a fény kapcsolata - Kutatás (WebBeteg)
A visszatérő rohamokban jelentkező, többnyire féloldali fejfájás előfordulása a teljes népességre vonatkoztatva 8-12 százalék, ezen belül leggyakoribb a 20-50 közötti nők körében, ebben a csoportban 20-25 százalékot is eléri a gyakorisága.
jan. 11
19:24
Az iszlám megosztja Nagy-Britanniát (Infostart)
Nagy-Britanniában a lakosság több mint fele úgy véli, hogy az ország társadalmát mélyen megosztják a vallási törésvonalak - derül ki egy friss felmérésből.
jan. 11
20:00
15 évvel hosszabb élet - Mi a titka? (WebBeteg)
Mivel minden második ember szív- és érbetegség következtében hal meg, aki úgy él, hogy ennek a betegségnek akár csupán három kockázati tényezőjét elkerüli, csaknem másfél évtizeddel hosszabb életre számíthat, mint az, aki egész nap csak ül, elhízik és egyik cigarettáról a másikra gyújt.
jan. 11
20:21
A telt ajak fiatalít (Infostart)
Azok a nők, akiknek vastag az ajkuk, jóval fiatalabbnak néznek ki korukhoz képest - állítják kutatók, akik szerint a száj teltsége a genetikán múlik.
jan. 11
22:06
Nem egészséges a 3D-s mozi? (WebBeteg)
A 3D-ben forgalmazott játékfilmek mozis sikerein felbuzdulva a múlt héten 3D-s tévékészülékek kifejlesztéséről érkeztek hírek a Las Vegas-i szórakoztató elektronikai vásárról.
jan. 11
23:09
Mi a legnépszerűbb sport Ausztriában? (WebBeteg)
Ausztria: A legnépszerűbb sport a kerékpározás, 11 százalék űzi. A második leggyakoribb a futás: az osztrákok mintegy tíz százaléka legalább hetente egyszer szán rá időt. Az úszás az egyetlen sporttevékenység, amelynek egyre többen hódolnak.

Keresés