2010. január 11. hétfő

jan. 11
5:48
Fesztiválok, koncertek, megatárlatok egész évben Pécsett (Spa Trend Online)
Az alábbiakban a pécsi programsorozat kiemelkedő produkcióiból nyújtunk ízelítőt. A kínálat sokszínű, az utcaszínháztól, a filmfesztiválig, a tánckavalkádtól a komolyzenei és könnyűzenei koncertekig várják a látogatókat a különböző programok.
jan. 11
6:36
Az egyiptomi nagypiramisokat építő munkások sírjait fedezték fel (Infostart)
Az egyiptomi nagypiramisokat építő munkások sírjait fedezték fel régészek. Az afrikai ország Legfelsőbb Régészeti Tanácsának vezetője elmondta: a leletekből kiderülhet, miként éltek a munkások 4 ezer évvel ezelőtt.
jan. 11
6:38
Csonka András: Minden egyes nézőért meg kell küzdeni (Infostart)
Sikeresnek tartja a Művészetek Palotájának elmúlt öt évét az intézmény vezérigazgató-helyettese. Csonka András az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kezdeti félelmek nem igazolódtak be.
jan. 11
7:18
Megfiatalodik a legendás Buena Vista Social Club (Spa Trend Online)
Fiatalabb tagokat toborozva próbálja biztosítani fennmaradását a kubai Buena Vista Social Club együttes azt követően, hogy az elmúlt néhány évben hatot is elvesztett korosodó muzsikusai közül.
jan. 11
7:36
Ősi maja földön ad koncertet Elton John (Spa Trend Online)
Chichén Itzában, a mexikói Yucatan-félszigetenlévő maja-tolték romvárosban ad koncertet április 3-án Elton John.
jan. 11
7:48
Megfiatalodik a legendás Buena Vista (Metropol)
Fiatalabb tagokat toborozva próbálja biztosítani fennmaradását a kubai együttes azt követően, hogy az elmúlt néhány évben hatot is elvesztett korosodó muzsikusai közül.
jan. 11
8:30
Pécs2010 - Színházi programok (Spa Trend Online)
Határon túli és anyaországi magyar, valamint külföldi társulatok fellépése mellett több tematikus fesztivál is szerepel a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programkínálatában.
jan. 11
9:00
VilágVeleje a Gödörben (Metropol)
Kortárs könnyűzenével, színházzal, performanszokkal és egyéb programokkal idén január 20–23. közt indítják a fesztiválszezont.
jan. 11
10:12
Elhunyt Rády Krisztina (Infostart)
Öngyilkos lett dél-franciaországi otthonában Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet (PMI) egykori művészeti vezetője, a Noir Désir francia rockzenekar frontemberének, Bertrand Cantat-nak a volt felesége, két gyermekének anyja - adta hírül vasárnap az RTL francia kereskedelmi rádió. A hírt ügyészségi források megerősítették.
jan. 11
14:24
Izrael és Ámosz Oz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége (Infostart)
Izrael lesz a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, az április 22-én nyíló könyves seregszemlén a Budapest Nagydíjat Ámosz Oz izraeli író veheti majd át - tájékoztatott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE).
jan. 11
14:42
Navik Holmes ellen (Metropol)
A mozik pénztárainál és a díjátadókon is küzdhet egymással az Avatar és a Sherlock Holmes: látvány, színészi alakítás vagy rendezés helyett mi most a filmzenét veszük górcső alá.
jan. 11
19:36
Világszerte hódít az Avatar - Rekordbevétel Magyarországon is! (Spa Trend Online)
A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől, a Na'viktól a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők. A film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere, Magyarországon pedig már meg is döntötte az eddigi bevételi rekordot.
jan. 11
19:48
Elhunyt Eric Rohmer filmrendező (Metropol)
Nyolcvankilenc évesen elhunyt Erich Rohmer filmrendező, a francia új hullám egyik legjelentősebb alakja - tudtatta hétfőn Margaret Menegoz producer.

Keresés