2010. január 14. csütörtök

jan. 14
8:30
Londonban lép fel a Tankcsapda (Zene.hu)
Véget ért - legalábbis ami a naptári évet illeti – a Tankcsapda 2009-es jubileumi éve. [Dátum: 2010.01.14. 08:11]
jan. 14
8:32
Meghökkentő! A magyar tinik bálványát nem zavarja a súlyos vádak (Zene.hu)
SP-t kérdezte a juj.hu, elsősorban arról, hogy mit vár a következő évtől [Dátum: 2010.01.14. 08:14]
jan. 14
8:48
Musical készült Obamáról - Hillary Clintonnal duettezik az elnök (Népszava)
Barack Obama amerikai elnökről készült musicalt mutatnak be a hét végén Németországban Remény - Obama zenei története címmel.
jan. 14
9:24
A Magyar Televízió élőben közvetíti a magyar zenei Oscar-díjátadót (Zene.hu)
A Mahasz 2010. február 10-én rendezi meg a Fonogram gálaestet Budapesten. [Dátum: 2010.01.15. 08:13]
jan. 14
9:27
Elmarad a Kortárs Koreográfusok Estje (orientpress)
Betegség miatt elmarad a XI. Kortárs Koreográfusok Estje - közölték a szervezők.
jan. 14
9:27
A Susogós Mackók az interneten is támadnak (ma.hu)
A Comedy Central két plüss kedvence hamarosan nem csak véletlenszerűen, a televízió képernyőjén tűnik fel.
jan. 14
9:27
Szervezd Te a fesztivált! (Napvilág)
Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pannónia Fesztivál, ezúttal is a Várpalota mellett Cseri-parkerdőben, Pünkösd hétvégén. A rendezvény szervezői a tavalyi évhez hasonlóan is a leendő fesztiválozók segítségét kérik a fellépők összeállításában. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hivatalos honlapon 5 zenekarra szavazni.
jan. 14
9:39
Obamáról szóló musicalt mutatnak be Németországban (HVG)
Barack Obama amerikai elnökről készült musicalt mutatnak be a hét végén Németországban Remény - Obama zenei története címmel. A darabban az amerikai elnök szerelmes dalt énekel feleségének, Michelle-nek, és duózik Hillary Clintonnal. A színpadon megszemélyesítik a nagy riválisokat, a republikánus John McCaint és Sarah Palint is.
jan. 14
9:45
Mindent anyámról - premier a Pesti Színházban (orientpress)
Pedro Almodóvar Oscar-díjas filmjének színpadi változatát rendezi a Pesti Színházban Kamondi Zoltán, melyet a közönség először február 25-én, csütörtökön este hét órától láthat. A főbb szerepekben: Varju Kálmán, Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Szegedi Erika.
jan. 14
10:09
Tápió Régió fotópályázat (sajtokozlemeny.com)
A Tápió Régió internetes hírportál (www.tapioregio.hu) életkortól és lakóhelytől függetlenül „Tápió Régió” címmel fotópályázatot hirdet. tovább
jan. 14
10:33
Magyarország gyerekszemmel (orientpress)
A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. 'Ország-város-fiú-lány' című pályázatának segítségével a 3-4. osztályos tanulóknak most lehetőségük nyílik arra, hogy osztálykirándulás keretében eljussanak egy általuk megálmodott magyarországi helyszínre. Ehhez mindössze egy kis fantáziára és egy jó pályázatra van szükség.
jan. 14
11:09
Pécs, Isztambul és Essen közös kulturális programjai (HVG)
Közös programokat is szervez Európa három idei kulturális fővárosa, Pécs, Isztambul és Essen.
jan. 14
11:24
Depeche Mode –Papp László Aréna 2010.01.11 (hangzorro.hu)
Mivel az utolsó pillanatban esett le, hogy lesz jegyem (még úgy is, hogy kiemelt álló), valahogy nem voltam ráfeszülve erre a koncertre úgy, mint a júniusira, amit fél év várakozás előzött meg-hellip;
jan. 14
11:33
Mindig kitalálnak valamit! Tánc és sakk egyidőben (Napvilág)
Az alapvetés - a sakk lényege: világos és sötét harca. A sakk törvényei szerint kérlelhetetlen-kibékíthetetlen az ellentét. A népszerű show-tánc világbajnok Botafogo Táncegyüttes gondolt egy nagyot és megpróbálkozott a lehetetlennel: eltáncolni egy sakkjátszmát. Hogy zajlik mindez? A páratlan előadást látni kell, hogy lássuk a lehetetlen!
jan. 14
11:48
Jacko táncosai Szegeden és Budapesten lépnek fel (Népszava)
A tavaly elhunyt világsztár, Michael Jackson táncosait és vokalistáit láthatja és hallhatja a közönség a Jacko - A Tribute to Michael Jackson show-n pénteken Szegeden, szombaton és vasárnap pedig a fővárosban.
jan. 14
12:06
Jön a harmadik Szellemirtók-film (Népszava)
Ivan Reitman bejelentette, hogy megrendezi a nyolcvanas évek nagy sikerű Szellemirtók című vígjátékának harmadik részét.
jan. 14
12:21
Mein Kampf: Tábori-darab a Nemzeti Színházban Törőcsik Marival (HVG)
Mein Kampf címmel szombattól látható a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán George Tabori (Tábori György) bohózata, a darab egyik szerepében a betegsége után a teátrumba most visszatérő Törőcsik Marival.
jan. 14
12:24
Mein Kampf a Nemzeti Színházban (Népszava)
Mein Kampf címmel szombattól látható a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán George Tabori (Tábori György) bohózata; a darab egyik szerepében a betegsége után a teátrumba most visszatérő Törőcsik Marival.
jan. 14
12:36
Kell-e a "kólbász " Magyarországnak? (Napvilág)
A Pont Műhely Konyha című új előadásában gasztroenterológia és gasztrofilozófiai kérdéseket feszeget. A konyha, mint helyszín, a házibulik illetve a családi élet legfontosabb színtere, ahol a valóban fontos dolgok történnek, és a politika adja az előadás alapmotívumát.
jan. 14
13:15
Juszt László és Szilágyi János voltak a nagy kedvencek 2009-ben (ma.hu)
A nemzetközi Reputation Institute kutatása szerint a hazai újságírás két nagy öregje olyan bulvár-műsorvezetőket utasított maga mögé, mint Erdélyi Mónika és Joshi Barat.
jan. 14
13:18
A Magyar Dal Fővárosa - pályázat (Zene.hu)
A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-től minden évben szeretné odaítélni egy vidéki városnak „A magyar dal fővárosa” címet. [Dátum: 2010.01.14. 13:03]
jan. 14
13:36
Dömötör András nyílt levele Szűcs Miklóshoz (szinhaz.hu)
Tisztelt Szűcs Miklós, Meglepő, hogy azt állítja egy interjúban, hogy én nem jártam soha a Kamaraszínházban. Ez nem igaz, sok előadást láttam ott, igaz, abban a „hőskorban” inkább, amelynek az alkotói ma már nem kötődnek a helyhez, egyikük nem is él már… Ez nyilván beleszámítható a helyről alkotott képembe, Ön is állandóan Rusztra és Alföldire hivatkozik, mintha a Kamaraszínház ma valamilyen…
jan. 14
13:36
Dorian Concept és Ikonika a Real Your Nature vendégei (Zene.hu)
Real Your Nature sorozatunkban, amely a legújabb és legelképesztőbb, leghaladóbb és legszerethetőbb figuráit mutatja be az elektronikus zenének, ezúttal egy őrült angliai dubstep offbeat császárnő és a kiváló osztrák Dorian Concept mutatják be legújabb cuccaikat. [Dátum: 2010.01.14. 13:20]
jan. 14
13:51
59 éves korában elhunyt a soul-legenda (orientpress)
59 éves korában elhunyt Teddy Pendergrass, olyan nagy sikerű soulszámok megalkotója, mint az If You Don't Know Me By Now vagy a Don't Leave Me This Way. A hosszú évek óta kerekesszékhez kötött énekes éppen most épült fel vastagbélrákműtétje után.
jan. 14
14:09
Dömötör András nyílt levele Szűcs Miklóshoz (szinhaz.hu)
Tisztelt Szűcs Miklós, Meglepő, hogy azt állítja egy interjúban, hogy én nem jártam soha a Kamaraszínházban. Ez nem igaz, sok előadást láttam ott, igaz, abban a „hőskorban” inkább, amelynek az alkotói ma már nem kötődnek a helyhez, egyikük nem is él már… Ez nyilván beleszámítható a helyről alkotott képembe, Ön is állandóan Rusztra és Alföldire hivatkozik, mintha a Kamaraszínház ma valamilyen…
jan. 14
14:11
Gondolatok Horgas Pétertől (szinhaz.hu)
Gondolatok Horgas Pétertől Pár napja megkaptuk az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. levelét, hogy a Budapesti Kamaraszínház ügyvezető igazgatói állására benyújtott pályázatunk nem nyert. Az elmúlt hetekben mindenféle hírek, indulatok jutottak el hozzánk, okos elemző írások, értetlenkedő, vagdalkozó írások jelentek meg, így talán itt az ideje, hogy pályázatunkat nyilvánosságra hozzuk. Tesszük ezt…
jan. 14
14:27
Törőcsik Mari bámulatos bravúrja (Népszava)
Nagyon ritka manapság az igazán katartikus színházi este, és ha előfordul ilyen, akkor ezeket a pillanatokat, netán órákat különösen meg kell becsülni. Kaposváron Marguerite Duras Naphosszat a fákon című előadása számomra mindenképp az előbb említett kategóriába sorolható, s ez első­sorban a súlyos betegségből csodálatosan felépült és művészi tudásának teljes skáláját parádésan felmutató Törőcsik…
jan. 14
14:30
Feloszlik az Insipid (Zene.hu)
13 év után feloszlik a Békés megyei együttes, az Insipid. A zenéléssel azonban nem állnak le, új néven folytatják. [Dátum: 2010.01.14. 14:15]
jan. 14
14:42
Egy apa és egy fiú küzdelme a túlélésért (Napvilág)
A Magvető Kiadó a Nem vénnek való vidék (2008) és a Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen (2009) után idén kiadja méltán híres Cormac McCarthy Az út című regényét. A könyv alapján készült film várhatóan 2010 tavaszán kerül majd a hazai mozikba.
jan. 14
15:03
Meghalt Varga Gyula (Népszava)
Életének 80. évében elhunyt Varga Gyula Jászai Mari-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - tudatta a teátrum csütörtökön az MTI-vel.
jan. 14
15:39
Operaismertető előadások 2010-ben is! (orientpress)
2010-ben folytatódik az Operaház oktatási programjainak keretében szervezett operaismertető sorozat. Zenetörténész előadókkal januártól júniusig 8 opera esti, illetve délelőtti előadásai előtt, összesen 44 alkalommal tartanak műismertetést az Operaház Székely Bertalan termében.
jan. 14
15:45
A szegények megmentője egy másik dimenzióban (Napvilág)
Egymásnak ellentmondó hírek kaptak szárnyra arról, hogy a hollywoodi 3D-őrület hatására Ridley Scott legújabb filmje, a Robin Hood is extra dimenziót kap. Az első információ arról szólt, hogy a jeles rendező 8 millió dollárt kért és kapott a Universal stúdiótól, hogy konvertálja a filmet, most azonban a stúdió illetékese határozottan cáfolta, hogy ilyesmit terveznének.
jan. 14
15:57
Meghalt Varga Gyula színművész (HVG)
Életének 80. évében elhunyt Varga Gyula Jászai Mari-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - tudatta a teátrum csütörtökön.
jan. 14
16:15
Házszentelés a Duna Televízióban (ma.hu)
A Nemzet Televíziója 1992 karácsonyának estéjén II. János Pál pápa áldásával kezdte meg rendszeres adását, s - a világ magyarságának adójaként - az elmúlt 17 év alatt bizonyította: a népeket egymás megértésére és elfogadására sarkalló, hagyományaink megtartására törekvő műsorrend összeállítására törekszik, amelyben hangsúlyos szerepet kapnak a vallási műsorok.
jan. 14
16:15
Nézd meg a Metallica klipjét és pontozd 4.! (Zene.hu)
Ezen a héten a világ egyik legmeghatározóbb amerikai heavy metal csapatával, a Metallicával foglalkozunk. A május 14-én Budapestre látogató zenekar klipjeit vesszük górcső alá. [Dátum: 2010.01.14. 16:00]
jan. 14
16:17
Minden idők 75 legnagyobb slágere - a 38. helyezett (Zene.hu)
A brit szerzői jogvédő hivatal április közepén jelentette be, hogy a Procol Harum ’A Whiter Shade OF Pale’ című dalát választották az elmúlt 75 év legnagyobb slágerének. Megszereztük a teljes listát és dalonként közöljük. Jöjjön a 38. helyezett. [Dátum: 2010.01.14. 16:00]
jan. 14
17:45
Hat évvel az énekes halála után újabb Johnny Cash-lemez jelenik meg (HVG)
Több mint hat évvel halála után februárban ismét lemez jelenik meg Johnny Cash-től, a country-zene legendás előadójától.
jan. 14
18:21
Magyarország egyik legnagyobb hangja szólólemezzel rukkolt elő (ma.hu)
A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el első szólóalbumát.
jan. 14
18:57
Énekesből színész - videó (HVG)
Hollywood sosem unalmas: aki nyitott szemmel figyeli az utcákat, könnyen beleütközhet valami rendkívülibe.
jan. 14
19:15
Meghalt Varga Gyula színművész (orientpress)
80 éves korában elhunyt Varga Gyula, Jászai-díjas színész. A művész a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja volt.
jan. 14
21:39
Gyász! Elhunyt Varga Gyula (Zene.hu)
A kiválóság kamaszos bájával, humorával, rögtönzéseivel táncoskomikusként rövid idő alatt kedvenc lett. [Dátum: 2010.01.16. 08:03]

Keresés