2010. január 14. csütörtök

jan. 14
5:06
Hogyan lett az autóipar Szilícium-völgyéből a siralom völgye? (Napi)
jan. 14
5:06
"Az a többmillió euró, amit eddig a tárca kifizetett, így a szlovákiai adófizetőket terheli majd" (168 Óra Online)
Az Európai Bizottság eddig két szociális vállalatnál tartott ellenőrzést. A nagyrészt uniós pénzekből finanszírozott egyik vállalatot az ellenőrzés során kiderült súlyos hiányosságok miatt meg kellett szüntetni.
jan. 14
5:24
Hatvanmillió ember szennyezheti be a Gangeszt (Infostart)
Hinduk milliói igyekeznek a szent városba, Haridvarba, a Gangesz partjára. A hatóságok arra intették a zarándokokat, hogy tartózkodjanak a folyó szennyezésétől, amely nemcsak India legszentebb folyója, de a legszennyezettebb is.
jan. 14
6:18
Megmentenék a székely faluképet (Kitekintő)
Még megmenthető a hagyományos, nemzeti identitást őrző székely falukép. De ennek érdekében sürgősen kell dönteni és cselekedni.
jan. 14
7:12
Magyarok is mennek segíteni (Metropol)
A Haitin történt földrengés halálos áldozatainak a száma jelentősen meghaladhatja a százezret, közölte szerdán a Jean-Max Bellerive, a szigetország miniszterelnöke a Sky News hírcsatornának nyilatkozva.
jan. 14
7:30
Julija Timosenko 10 éve (Kitekintő)
jan. 14
7:30
Százezernél több halott Haitin (Metropol)
A Haitin történt földrengés halálos áldozatainak a száma jelentősen meghaladhatja a százezret. Megindult a nemzetközi összefogás, Hollywood és a zenei világ is megmozdult Haiti érdekében. Obama százmillió dolláros amerikai segélyakciót hirdetett.
jan. 14
7:48
A kisfiú lábát nem sikerült megmenteni (168 Óra Online)
Öt mentőhelikopterrel, három sugárhajtású és egy, szerv szállításhoz használt igen könnyű repülőgéppel a luxemburgi légi mentő szolgálat a világ egyik legkorszerűbbje. Honnan jött az ötlet, hogy egy alig 2500 négyzetkilométernyi országban valaki lehetőséget lásson ebben? Ennek járt utána a 168 Óra online.
jan. 14
8:24
Óriáselbocsátást tervez a szoftvergyártó (Napi)
jan. 14
8:24
Valóban kémek irányítják Oroszországot? (Kitekintő)
A rendszerváltás után az orosz vezetésben megnőtt a katonai múlttal – vagy éppen jelennel – rendelkező politikusok és köztisztviselők száma. Ez a tendencia azonban Putyin egyik bársonyszékből a másikba való átülését követően, úgy néz ki,megváltozott.
jan. 14
9:00
Jól fogyott Európában a Renault (Napi)
jan. 14
9:00
Súlyosbította a válságot az EU (Kitekintő)
Az Európai Unió nagymértékben segítette a kelet- és közép-európai államokat a 2008-ban kirobbant pénzügyi válság hatásainak csillapításában.
jan. 14
9:02
Nem bántak kesztyűs kézzel a magyar biztossal (Kitekintő)
Biztosi munkára alkalmasnak ítélte az EP foglalkoztatási és szociális bizottsága Andor Lászlót – jelentette be szerdán késő este a szakbizottság elnöke.
jan. 14
9:04
Megint sumákol a rendőrség (Kitekintő)
Megszökött egy megbilincselt gyanúsított a szenicei rendőrörsről még december végén. A gyanúsított máig nincs meg, a szlovák rendőrség megpróbálta eltitkolni az esetet – írja a SME.
jan. 14
9:06
Michelle Obama a Fehér Házban töltött első évről mesélt (Kripto Akadémia)
Az amerikai first lady, Michelle Obama szerint férje "kiemelkedően sikeres" első évet tud maga mögött.
jan. 14
9:18
Még nem indultak el a magyarok (Metropol)
Az amerikai hatóságok törölték a járatokat, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata nem tudott elindulni csütörtök reggel Haitibe.
jan. 14
9:54
Nem lélegezhetnek fel a kelet-európai bankok (Napi)
jan. 14
10:12
Fico és a demokrácia (Kitekintő)
Fico és a demokrácia, pontosabban az államhatalom és a népakarat Szlovákiában – erről is szólt a három közjogi méltóság keddi  közös nyilatkozata. Szavaik bennem nemcsak a kételyek, hanem a védekezés reflexlámpáit is felgyújtották.
jan. 14
10:30
Az elfelejtett hadiflotta (Kitekintő)
A nemzetközi politikai élet akkor figyelt fel ismét az Ukrajna és Orszország között régen fennálló, Fekete-tengeri orosz flotta miatti vitára, amikor a 2008-as dél-oszétiai háború során a Fekete-tengeri Flotta konfliktusba keveredett a grúz hadiflottával.
jan. 14
10:30
Pánik: az emberek „Jézus, Jézus!” kiáltásokkal futottak különböző irányba (168 Óra Online)
Több százezren haltak meg Haitin. A miniszterelnök a CNN hírtelevíziónak jelentette be a tragikus hírt.
jan. 14
10:32
Ragadós a magyar példa (Kitekintő)
Elítélte a görög államháztartási adatokkal kapcsolatos visszásságokat az Európai Bizottság 30 oldalas jelentése, amelyet e témában a tagállami pénzügyminiszterek felkérésére készített. Brüsszel arra készül, hogy újra javasolni fogja az államháztartási adatok európai szintű ellenőrzésének megteremtését.
jan. 14
10:34
Megszökött egy maffiózó (Kitekintő)
Egy bolgár bíróság szerdán körözést adott ki Nyikolaj Marinov, a bolgár alvilágban csak "kistestvérként" ismert személy ellen, mivel a bíróság szerint köze van a január elején meggyilkolt volt rádiós újságíró halálához.
jan. 14
10:36
A mongol elnök megszüntetné a halálbüntetést (Kripto Akadémia)
A halálbüntetés eltörlésére szólította fel a mongol parlamentet, és moratóriumot ígért a már meghozott halálos ítéletek végrehajtására csütörtökön a kelet-ázsiai ország elnöke, Cahjagín Elbegdordzs.
jan. 14
11:06
Olcsón megúszták a kegyetlen gyilkosságot (Kitekintő)
Öt és fél év, fogházban letöltendő börtönbüntetésre ítélte tegnap a Besztecebányai Járásbíróság a 23 éves Pavol Hruskát, és a 22 éves Peter Kovácot emberölés miatt.
jan. 14
11:12
Eltűnt a radarokról egy vadászgép (Kripto Akadémia)
Eltűnt a radarokról az orosz légierő egy Szu-27 típusú vadászrepülőgépe a távol-keleti Komszomolszk térségében csütörtökön, a repülőtértől mindössze 30 kilométernyire.
jan. 14
11:42
Híd: a Csemadok ne vegyen részt a pártcsatározásokban! (Kitekintő)
A Híd-Most párt szerint a Csemadoknak a szlovákiai magyarok kultúrájával kell foglalkoznia, tagjainak pedig párthovatartozástól függetlenül kell végezniük munkájukat.
jan. 14
11:44
Óvatosnak kell lenni a bankokkal (Kitekintő)
Joaquin Almunia, a versenypolitikáért felelős uniós tárca várományosa keddi, európai parlamenti meghallgatásán azt ígérte, nem könnyíti meg az állami támogatásban részesített bankok helyzetét. Válság ide vagy oda, a biztos-jelölt szerint a hitelintézeteknek 2010 végéig vissza kell fizetniük a kölcsönt és nem finanszírozhatják ebből a forrásból a bónuszokat.
jan. 14
11:57
Kína nem marasztalja a Google-t (Napi)
jan. 14
12:36
Engedélyezik a hamburgeradót (Kitekintő)
Az Európai Unió tagállamai nemzeti adót vethetnek ki a gyorséttermi ételekre, amennyiben betartják az uniós törvénykezés alapelveit.
jan. 14
12:36
Minden negyedik kamaszlány erőszakos (Metropol)
Minden negyedik amerikai kamaszlány viselkedése erőszakos az iskolában vagy a munkahelyén.
jan. 14
12:38
Ígéret az unió őshonos nemzeti kisebbségeinek (Kitekintő)
Sógor Csaba az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak biztosításáról kérdezte Brüsszelben az EB alapjogi biztosjelölt asszonyát.
jan. 14
13:27
Brüsszel nem ellenzi a román hamburger-adót (Napi)
jan. 14
13:30
Lerántjuk a leplet a világ legszebb politikusáról (Kitekintő)
Egyre közelebb jutunk a január 17-én esedékes ukrán választások első fordulójához, és közel sem mellékes, ki lesz a befutó. Egyelőre a két legesélyesebb jelölt a világ legszebb női politikusának tartott Julija Timosenko és a Régiók Pártjának vezetője, Viktor Janukovics.
jan. 14
13:32
A néppártnak nem tetszik a szlovák EU-biztosjelölt (Kitekintő)
Az Európai Néppártnak (EPP) fenntartásai vannak a szlovák EU-biztosjelölttel, Maros Šefčovičcsal szemben, aki öt évvel ezelőtt nagykövetként elfogadhatatlan kijelentést tett a romákról.
jan. 14
13:34
H1N1: hazaküldik a beoltatlan orvosokat (Kitekintő)
Azok az orvosok és ápolók, akik nem oltatták be magukat az újinfluenza ellen, nincs amit keressenek a páciensek ágya mellett – áll a román Egészségügyi Minisztérium rendeletében, amelyet tegnap este valamennyi kórházba eljuttattak.
jan. 14
13:48
Megtriplázódhat a banki profit (Kitekintő)
Az amerikai bankszektor képviseletében először a JP Morgan Chase teszi közzé a negyedik negyedéves gyorsjelentését, amely a várakozások szerint a válság mélypontján, 2008-ban mért nettó eredményhez képest triplázódást mutathat a profit szinten.
jan. 14
14:24
Eldőlt: szobrot emelnek a forradalmárgyilkosnak (Kitekintő)
Elutasította a Maros megyei törvényszék Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd azon kérését, hogy a per lejártáig függesszék fel a Ştefan Guşă-szobor felállítását engedélyező tanácsi határozatot.
jan. 14
14:42
Fagyott holttestet találtak (Kitekintő)
Ismeretlen férfi holttestére bukkantak szerdán a rozsnyói járásbeli Sztracena (Stratená) közelében, Szlovákiában
jan. 14
14:57
Párizsban a légiirányítók sztrájkja okoz gondot (Infostart)
Párizsban továbbra is fennakadásokat okoz a légiirányítók sztrájkja a nagyobb repülőtereken. Az Orly-n a járatok felét, a Roissy és de Gaulle termináljain pedig 15 százalékát törölték. Az időjárás már nem okoz fennakadásokat.
jan. 14
15:00
Munkahelymegőrzés: beavatkozott a kormány (Kitekintő)
A francia kormány és a Renault közötti szerdai megbeszélésekről kiszivárgott információk szerint a kormányzat lényegében megtiltotta a francia autógyártónak, hogy az az új, Clio típusú járművének előállítását áthelyezze franciaországi gyárából a sokkal olcsóbb török gyártó egységébe.
jan. 14
15:00
Eltemették a megölt atomtudóst (Metropol)
Az 50 éves Maszúd Mohammadi professzorral, a Teheráni Egyetem részecskefizikára szakosodott tanárával otthona közelében végzett egy pokolgép. A gyászolók Izrael- és Amerika-ellenes jelmondatokat kiabáltak.
jan. 14
15:18
Hatalmas magyar siker (Kitekintő)
Az elmúlt húsz évben először a kormánynak alárendelt Kovászna megyei intézmények több mint 65 százaléka magyar irányítás alá került.
jan. 14
15:18
Kanada új piacokat keres az agyonvert fókabébiknek (168 Óra Online)
Miközben az Európai Unió bojkottálja a a kanadai fókahús és fókabőrt, Ottawa más országoknál próbálkozik, hogy eladhassa az állatok egyes részeit. A fókák régóta kihalófélben lévő állatok, de minden évben megtizedeli őket a brutális vadászidény, amikor husángokkal verik agyon a menekülni képtelen állatokat.
jan. 14
15:33
Jobban teljesített a vártnál az SAP (Napi)
jan. 14
15:36
H1N1: oltsák be a gyerekeket (Kitekintő)
A szlovák Közegészségügyi Hivatal felszólítja a várandós nőket és a krónikus betegeket, hogy oltassák be magukat a H1N1 ellen.
jan. 14
15:36
Franciaországban véget ért a H1N1-járvány (Metropol)
Franciaországban véget ért az új típusú influenzajárvány, miután a friss megbetegedések száma az elmúlt két hétben a járványküszöb alá esett vissza - erősítette meg csütörtökön hivatalosan a francia egészségellenőrző intézet (INVS) a francia egészségügyi kutatóközpont előző napi bejelentését (Inserm).
jan. 14
15:54
A válság megfojtja az országot (Kitekintő)
Az amerikai dollár válságát is okozhatja közép-, hosszútávon, ha az Egyesült Államok kormányzata nem cselekszik hamarosan és nem csökkenti az országot lassan maga alá gyűrő adósságállományt – vélik az amerikai Kongresszusi Költségvetési Hivatal szakértői.
jan. 14
16:27
Csak a fasírt nem fogyott kevésbé a román Ikeában (Napi)
jan. 14
16:30
India fegyverkezik (Kitekintő)
India 2010-ben bővíti atomflotáját: az orosz gyártmányú K-152-es típusú Nerpa atom-tengeralattjárót tíz évre veszi bérbe Oroszországtól Újdelhi.
jan. 14
16:30
Objektív hírszolgáltatást akarnak nyújtani anyanyelvükön (168 Óra Online)
Holnaptól magyar nyelven is közöl híreket a SITA szlovák hírügynökség. Weboldalukon ingyenesen lesz elérhető a magyar sajtószolgálat.

Keresés