2010. január 12. kedd

jan. 12
2:42
Nap idézete: mi lesz a katonákkal? (Kitekintő)
Barack Obama
jan. 12
5:06
Fico lenyomta a válságot (168 Óra Online)
2009-ben a szlovákiai médiában gyakrabban hangzott el a szlovák kormányfő vezetékneve, mint a „válság" szó: 10 691 tudósításban vagy riportban bukkant fel – írta a bumm.sk.
jan. 12
6:18
Nincs megegyezés - a BKV buszok alig 5 százaléka jár (orientpress)
Az utolsó, esti 10 órakor kezdődött megbeszélésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek. Ezért éjfél óta határozatlan idejű sztrájk van a fővárosi tömegközlekedési cégnél.
jan. 12
6:24
„Veszélyesebb az angol, mint a nácik” (nyest.hu)
A francia nyelv veszélyben van – így élik meg legalábbis az angol egyre hangsúlyosabb jelenlétét a francia közéletben a nyelvvédők.
jan. 12
6:36
Lengyelország szerint az Északi Áramlat csak „pénzpocsékolás” (Kitekintő)
Az Északi Áramlat vezetékprojekt az „európai fogyasztók pénzének pazarlása”, mondta a lengyel külügyminiszter, Radosław Sikorski, a Szejm külügyi bizottságának múlt heti ülésén.
jan. 12
6:54
Az amerikai hadsereg növeli az Izraelben tárolt fegyverkészletét (Inforádió)
A decemberben véglegesített megállapodás alapján az amerikai hadsereg növeli az Izrael területén raktározott fegyverkészletét - erősítette meg Shawn Turner, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
jan. 12
7:00
Nem semmi! Tévés kommentátor lesz Sarah Palin (Népszava)
Sarah Palin, a 2008-as elnökválasztás republikánus párti alelnökjelöltje a Fox News kommentátora lesz - közölte hétfőn a konzervatív hírtelevízió.
jan. 12
7:02
Hegyekben állnak Izraelben az amerikai fegyverek (Népszava)
A decemberben véglegesített megállapodás alapján az amerikai hadsereg növeli az Izrael területén raktározott fegyverkészletét - erősítette meg Shawn Turner, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
jan. 12
7:04
A vakoknak is árthat a fény - Komoly dolog a migrén (Népszava)
Már régóta ismert, hogy a fény jelentősen ront a migrénes rohammal küszködőkön. A lüktető fejfájás élesebb és tovább is tart, mint ha elsötétített helységben pihenhetne a páciens.
jan. 12
7:12
Trágyát öntöttek a kormányhivatal elé (Kitekintő)
Büntetéssel kell számolniuk a Szlovákiában utakat eltorlaszoló, a forgalmat lassító fuvarozóknak - jelentette be hétfői sajtóértekezletén Ján Packa országos rendőrfőkapitány.
jan. 12
7:18
Ismét hódít az orosz rulett (Népszava)
Oroszországban több mint 14 ezer játéktermet, többek között 40 kaszinót zárt be a rendőrség azóta, hogy 2009. július elsején hatályba lépett az a törvény, amely a szerencsejátékot a Balti-tenger menti Kalinyingrád megyébe, az Azovi-tengerhez közeli Rosztov megyébe, a dél-szibériai Altaji területre és a kínai és észak-koreai határhoz közel eső Tengermellékre száműzte.
jan. 12
7:30
"Hillary-hatás" Washingtonban (ma.hu)
Minden korábbinál több női nagykövet szolgál Washingtonban, a 182 akkreditált külföldi diplomáciai képviseletvezető közül 25 a gyengébb nemből kerül ki - írta a hétfői The Washington Post, amely "Hillary-hatást" emleget.
jan. 12
7:36
Brutális! Véres drogháború dúl Mexikóban, az újságírókat is lemészárolják! (Népszava)
Egyre nagyobb életveszély fenyegeti az újságírókat Mexikóban. Egy hét leforgása alatt egy újságírót brutálisan meggyilkoltak, egynek pedig nyoma veszett.
jan. 12
7:38
Magyar inváziót vizionál a szlovák szélsőjobb (Népszava)
Ján Slota szerint a szlovák hadsereg harcképtelen, míg Magyarország folyamatosan fegyverkezik és a Dunán való átkelést gyakorolja.
jan. 12
7:48
Nem engedik játszani a golyózáporba keveredett focistákat (Kitekintő)
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség nem engedi, hogy Togo válogatottja részt vegyen az Afrikai Nemzetek Kupáján.
jan. 12
7:54
"Csecsemőgyilkosok!" - Két évet kapott öt muzulmán britek szidásáért (Népszava)
A közrend megsértésében bűnösnek talált hétfőn a kelet-angliai Luton bírósága öt muzulmánt, akik a nyilvánosság előtt fennhangon gyaláztak Afganisztánból hazatért katonákat.
jan. 12
8:06
Sarah Palin a Fox News kommentátora lesz (HVG)
Sarah Palin, a 2008-as elnökválasztás republikánus párti alelnökjelöltje a Fox News kommentátora lesz - közölte hétfőn a konzervatív hírtelevízió.
jan. 12
8:06
Több vonat és több helyen megálló szerelvények a BKV sztrájk ideje alatt - Gaskó fenyeget (orientpress)
A MÁV-START Zrt., amennyiben vasúti sztrájk nem veszélyezteti a menetrendszerű közlekedést, a 2010. január 12-ére meghirdetett BKV-sztrájkra tekintettel üzemkezdettől több vonatot közlekedtet egyes elővárosi vonalakon, illetve több vasútállomáson is megállít egyes szerelvényeket.
jan. 12
8:06
Ezt is nekünk kell megfizetni! (Kitekintő)
Az ukrán elnökválasztásnak nem csak az a tétje, hogy ki lesz az elnök. Sokkal fontosabb kérdés, hogy melyik klán fogja lefölözni az orosz gáz európai exportjának hasznát.
jan. 12
8:12
Nagy az Isten állatkertje - Visszatér a szétmarcangolt idomár (Népszava)
Csak egy hónapja, hogy három bengáli tigris rátámadt egy hamburgi idomárra, Christian Walliser most mégis kijelentette, márciusban ismét színpadra kíván lépni a vadállatokkal.
jan. 12
8:24
Összezuhant az Alcoa (korrekt) (Napi)
jan. 12
8:24
Szövetségest talált Bugár pártja? (Kitekintő)
A Híd-Most kész a választások előtti egyóttműködésről tárgyalni a Szabadság és Szolidaritással (SaS). Az együttműködés egyik lehetséges formája egy közös választási párt létrehozása.
jan. 12
8:24
A várúr – Interjú Jeremy Ironsszal (168 Óra Online)
A hatvanegy éves, Oscar-díjas brit színész kifogástalan modora, arisztokratikus viselkedése merész, kockázatkereső egyéniséget rejt. Szabad szellemű világcsavargó és magának való vártulajdonos. A Magyarországon egyből DVD-n megjelenő Appaloosa – A törvényen kívüli város című westernben a „rosszfiút” játssza. KRISTON LÁSZLÓ interjúja.
jan. 12
8:42
Ismét 15 havi csúcson a New York-i indexek (orientpress)
A tegnapi nap fontosabb adatközlések hiányában telt el, ennek eredményeként meglehetősen lagymatag részvénypiaci trendet láthattunk és a dollár piaca sem volt túl izgalmas. A Dow és az S & P ismét 15 havi csúcsra jutott tegnap, a fő indexek 0,2 és 0,43 százalék közti emelkedést mutattak a tengerentúlon. Az S&P az idén még minden nap emelkedett, ilyen hosszú egybefüggő év eleji emelkedésre…
jan. 12
8:42
Fél és retteg Orbán Viktortól a szlovák elnök (Kitekintő)
Róbert Fico szlovák miniszterelnök vasárnap a Szlovák Televízió Öt perc múlva tizenkettő című politikai műsorában újra bebizonyította, hogy politikája személyes hangvételű, hiszen azt az Orbán Viktortól és a Fidesztől való félelem táplálja.
jan. 12
8:48
Clinton vonzza a nőket - Ellepik a hölgyek Washingtont (Népszava)
Minden korábbinál több női nagykövet szolgál Washingtonban, a 182 akkreditált külföldi diplomáciai képviseletvezető közül 25 a gyengébb nemből kerül ki - írta a hétfői The Washington Post, amely "Hillary-hatást" emleget.
jan. 12
9:06
Obama nem küld katonákat Jemenbe (Népszava)
Az amerikai elnök megerősítette, hogy nem akar csapatokat küldeni Jemenbe vagy Szomáliába az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és szövetségesei elleni küzdelem céljából. Barack Obama a People című amerikai hetilapnak nyilatkozva kijelentette: továbbra is úgy hiszi, hogy az al-Kaida tevékenysége az Afganisztán és Pakisztán közös határa mentén elterülő térségekre összpontosul.
jan. 12
9:18
Több mint 35 éves húst akartak eladni (Kitekintő)
Észak- és Latin-Amerika országaiból származó lejárt minőségű hússzállítmányokat foglaltak le Oroszországban. A vizsgálatok után kiderült: a lefoglalt hús 1974-ből származik
jan. 12
9:36
Kétszázzal ment az autópályán: jogsi nélkül maradt (Kitekintő)
Bevonták a jogosítványát annak a sofőrnek, akit vasárnap azért állítottak meg a Bukarest - Piteşti autópályán, mert jóval a megengedett sebességhatár felett, 194 km/órával hajtott, közölte a román Autópálya Rendőrség
jan. 12
9:38
Euró: szigort ígér a leendő biztos (Kitekintő)
Az EU leendő gazdasági és pénzügyi biztosa a hétfői alkalmassági vizsgán világossá tette, hogy nem híve az euróövezetbe való felvételi követelmények lazításának.
jan. 12
9:42
Obama üdvözletét küldi - Megérkezett az új amerikai nagykövet (Népszava)
Átadta tegnap megbízólevelét és Barack Obama elnök üdvözletét Sólyom Lászlónak az új budapesti amerikai nagykövet. Eleni Tsakopoulos Kounalakis beírt a Sándor-palota vendégkönyvébe, s a tervezettnél hosszabban beszélgetett a köztársasági elnökkel.
jan. 12
9:54
Mélyrepülésben az Alcoa? (orientpress)
Az Alcoa egy részvényre vetítve 28 centes veszteséggel zárta 2009 utolsó negyedévét. Amennyiben bizonyos egyszeri tételekkel kiigazítjuk az eredményt, úgy részvényeként 1 centre rugó profitot könyvelhettek el (a piac 6 centet várt). Árbevétel kapcsán az 5.43 milliárd dolláros érték jóval a piaci konszenzus (4.82 milliárd dollár) felett alakult.
jan. 12
9:54
Pokolgép megölt egy egyetemi tanárt Teheránban (HVG)
Pokolgép megölt egy iráni egyetemi tanárt kedden Teheránban - jelentette a Press TV angol nyelvű állami televízió.
jan. 12
9:54
Halasztás a polgáriak perében (Kitekintő)
Halasztott a bukaresti bíróság pénteken a Magyar Polgári Párt (MPP) ellenzéki szárnya által a jelenlegi vezetés ellen indított perben.
jan. 12
10:00
Górcső alatt az uniós biztosjelöltek (Népszava)
Az Európai Uniónak erősebb, hitelesebb szerepet kell játszania a világban - hangsúlyozta tegnap brüsszeli meghallgatásán Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai képviselője, aki Javier Solanát, a korábbi NATO-főtitkárt váltotta a jelentősen kibővített jogosítványokkal rendelkező poszton. Ashton az uniós külügyi tárca mellett az Európai Bizottság alelnöki posztját is betölti,…
jan. 12
10:02
Lengyel, magyar - két jó barát (Népszava)
Magyarországot és Lengyelországot nagyon régi és erős barátság fűzi össze, ami sok kormányváltást kiállt már - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Balázs Péter, miután a Külügyminisztériumban hétfőn fogadta lengyel partnerét, Radosław Sikorskit.
jan. 12
10:12
Vegyes mozgások jellemezték az ázsiai börzéket (orientpress)
Japánban a tegnapi zárva tartást követően a nyersanyag-kapcsolt vállalatok részvényei szerepeltek jól.
jan. 12
10:14
Erősödéssel nyitott a BUX (orientpress)
23,30 pontos emelkedéssel, 22 985,82 ponton nyitott kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, ez 0,10 százalékos erősödés a tegnap záráshoz képest. Délelőtt az index mínuszba fordult.
jan. 12
10:16
Minden 10. vállalkozás veszi igénybe a pályázati kezességvállalást (orientpress)
A Start Tőkegarancia Zrt. tapasztalatai alapján az elmúlt két évben a beérkezett Európai Uniós, vissza nem térítendő támogatásokhoz szükséges kezességvállalásra vonatkozó igénylések száma ugrásszerűen megnőtt. Ennek egyik legfőbb oka a válságban keresendő: a kkv-k egyre nehezebben jutottak bankgaranciához, melyet a Start fedezet nélkül vállalt kezességével is helyettesíthetnek. Emellett tavaly a…
jan. 12
10:18
Hadat üzen a szegénységnek az új horvát elnök (Népszava)
"Igazságosabb és jobb ország" megteremtéséért fog küzdeni Horvátország új köztársasági elnöke. Ezt ígérte Ivo Josipovic a nem hivatalos végeredmény kihirdetése után, hétfőre virradóra.
jan. 12
10:30
Nagyot zuhant a légitársaság a csődveszély miatt (Napi)
jan. 12
10:30
Lejárató kampányba kezdett a chilei baloldal (Kitekintő)
Irgalmatlan erőket összpontosít Eduardo Frei, hogy behozza tetemes hátrányát a jobboldali jelölt Sebastián Pińerával szemben a januári chilei elnökválasztáson.
jan. 12
10:30
Abnormális! Miért volt szabadlábon Anikó gyilkosa? (168 Óra Online)
A 20 éves csilizpatasi diáklány, Simon Anikó feltételezett gyilkosát korábban kétszeresen is megvádolták nemi erőszakkal, mégis szabadlábon volt – írta hétfői számában a Nový Čas szlovák napilap.
jan. 12
10:32
Mitől ment jól a Tescónak? (Napi)
jan. 12
10:34
Nem ad több fűtőolajat a lakosságnak az OMV (Napi)
jan. 12
10:36
Újra talpon a bevert orrú olasz kormányfő (Népszava)
Hosszú lábadozás után újra munkába állt az olasz kormányfő.
jan. 12
10:48
Kilián Csaba az ITD új igazgatója (orientpress)
Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően, Varga István gazdasági miniszter Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására, aki elvállalta a megbízást.
jan. 12
10:48
Tagadják a kivégzést megörökítő videó valódiságát (Kitekintő)
Srí Lanka határozottan elutasítja annak, az ENSZ által elvégeztetett vizsgálatnak az eredményeit, mely egy önkényes kivégzést megörökítő videofelvétel valódiságát igazolja.
jan. 12
11:06
Különadó jöhet a bankokra (Napi)
jan. 12
11:06
Merénylet egy iráni professzor ellen (orientpress)
Motorbiciklire szerelt pokolgép ölte meg Irán egyik híres, ellenzéki beállítottságú tudósát: a helyi lapok egy ellenforradalmi csoport akciójáról írtak.

Keresés