2010. január 12. kedd

jan. 12
2:42
Nap idézete: mi lesz a katonákkal? (Kitekintő)
Barack Obama
jan. 12
5:06
Fico lenyomta a válságot (168 Óra Online)
2009-ben a szlovákiai médiában gyakrabban hangzott el a szlovák kormányfő vezetékneve, mint a „válság" szó: 10 691 tudósításban vagy riportban bukkant fel – írta a bumm.sk.
jan. 12
6:36
Lengyelország szerint az Északi Áramlat csak „pénzpocsékolás” (Kitekintő)
Az Északi Áramlat vezetékprojekt az „európai fogyasztók pénzének pazarlása”, mondta a lengyel külügyminiszter, Radosław Sikorski, a Szejm külügyi bizottságának múlt heti ülésén.
jan. 12
6:54
Az amerikai hadsereg növeli az Izraelben tárolt fegyverkészletét (Infostart)
A decemberben véglegesített megállapodás alapján az amerikai hadsereg növeli az Izrael területén raktározott fegyverkészletét - erősítette meg Shawn Turner, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
jan. 12
7:00
Nem semmi! Tévés kommentátor lesz Sarah Palin (Kripto Akadémia)
Sarah Palin, a 2008-as elnökválasztás republikánus párti alelnökjelöltje a Fox News kommentátora lesz - közölte hétfőn a konzervatív hírtelevízió.
jan. 12
7:02
Hegyekben állnak Izraelben az amerikai fegyverek (Kripto Akadémia)
A decemberben véglegesített megállapodás alapján az amerikai hadsereg növeli az Izrael területén raktározott fegyverkészletét - erősítette meg Shawn Turner, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
jan. 12
7:04
A vakoknak is árthat a fény - Komoly dolog a migrén (Kripto Akadémia)
Már régóta ismert, hogy a fény jelentősen ront a migrénes rohammal küszködőkön. A lüktető fejfájás élesebb és tovább is tart, mint ha elsötétített helységben pihenhetne a páciens.
jan. 12
7:12
Trágyát öntöttek a kormányhivatal elé (Kitekintő)
Büntetéssel kell számolniuk a Szlovákiában utakat eltorlaszoló, a forgalmat lassító fuvarozóknak - jelentette be hétfői sajtóértekezletén Ján Packa országos rendőrfőkapitány.
jan. 12
7:18
Ismét hódít az orosz rulett (Kripto Akadémia)
Oroszországban több mint 14 ezer játéktermet, többek között 40 kaszinót zárt be a rendőrség azóta, hogy 2009. július elsején hatályba lépett az a törvény, amely a szerencsejátékot a Balti-tenger menti Kalinyingrád megyébe, az Azovi-tengerhez közeli Rosztov megyébe, a dél-szibériai Altaji területre és a kínai és észak-koreai határhoz közel eső Tengermellékre száműzte.
jan. 12
7:36
Brutális! Véres drogháború dúl Mexikóban, az újságírókat is lemészárolják! (Kripto Akadémia)
Egyre nagyobb életveszély fenyegeti az újságírókat Mexikóban. Egy hét leforgása alatt egy újságírót brutálisan meggyilkoltak, egynek pedig nyoma veszett.
jan. 12
7:38
Magyar inváziót vizionál a szlovák szélsőjobb (Kripto Akadémia)
Ján Slota szerint a szlovák hadsereg harcképtelen, míg Magyarország folyamatosan fegyverkezik és a Dunán való átkelést gyakorolja.
jan. 12
7:48
Nem engedik játszani a golyózáporba keveredett focistákat (Kitekintő)
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség nem engedi, hogy Togo válogatottja részt vegyen az Afrikai Nemzetek Kupáján.
jan. 12
7:54
"Csecsemőgyilkosok!" - Két évet kapott öt muzulmán britek szidásáért (Kripto Akadémia)
A közrend megsértésében bűnösnek talált hétfőn a kelet-angliai Luton bírósága öt muzulmánt, akik a nyilvánosság előtt fennhangon gyaláztak Afganisztánból hazatért katonákat.
jan. 12
8:06
Ezt is nekünk kell megfizetni! (Kitekintő)
Az ukrán elnökválasztásnak nem csak az a tétje, hogy ki lesz az elnök. Sokkal fontosabb kérdés, hogy melyik klán fogja lefölözni az orosz gáz európai exportjának hasznát.
jan. 12
8:12
Nagy az Isten állatkertje - Visszatér a szétmarcangolt idomár (Kripto Akadémia)
Csak egy hónapja, hogy három bengáli tigris rátámadt egy hamburgi idomárra, Christian Walliser most mégis kijelentette, márciusban ismét színpadra kíván lépni a vadállatokkal.
jan. 12
8:24
Összezuhant az Alcoa (korrekt) (Napi)
jan. 12
8:24
Szövetségest talált Bugár pártja? (Kitekintő)
A Híd-Most kész a választások előtti egyóttműködésről tárgyalni a Szabadság és Szolidaritással (SaS). Az együttműködés egyik lehetséges formája egy közös választási párt létrehozása.
jan. 12
8:24
A várúr – Interjú Jeremy Ironsszal (168 Óra Online)
A hatvanegy éves, Oscar-díjas brit színész kifogástalan modora, arisztokratikus viselkedése merész, kockázatkereső egyéniséget rejt. Szabad szellemű világcsavargó és magának való vártulajdonos. A Magyarországon egyből DVD-n megjelenő Appaloosa – A törvényen kívüli város című westernben a „rosszfiút” játssza. KRISTON LÁSZLÓ interjúja.
jan. 12
8:42
Fél és retteg Orbán Viktortól a szlovák elnök (Kitekintő)
Róbert Fico szlovák miniszterelnök vasárnap a Szlovák Televízió Öt perc múlva tizenkettő című politikai műsorában újra bebizonyította, hogy politikája személyes hangvételű, hiszen azt az Orbán Viktortól és a Fidesztől való félelem táplálja.
jan. 12
8:48
Clinton vonzza a nőket - Ellepik a hölgyek Washingtont (Kripto Akadémia)
Minden korábbinál több női nagykövet szolgál Washingtonban, a 182 akkreditált külföldi diplomáciai képviseletvezető közül 25 a gyengébb nemből kerül ki - írta a hétfői The Washington Post, amely "Hillary-hatást" emleget.
jan. 12
9:00
Sarah Palin a Fox News kommentátora lesz (Metropol)
Sarah Palin, a 2008-as elnökválasztás republikánus párti alelnökjelöltje a Fox News kommentátora lesz - közölte hétfőn a konzervatív hírtelevízió.
jan. 12
9:02
Cipruson megöltek egy médiafejest (Metropol)
Otthona előtt agyonlőtték az egyik legnagyobb ciprusi médiacsoport vezérigazgatóját hétfőn este - közölte a rendőrség, amely szerint bérgyilkosok követték el a tettet.
jan. 12
9:06
Obama nem küld katonákat Jemenbe (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnök megerősítette, hogy nem akar csapatokat küldeni Jemenbe vagy Szomáliába az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és szövetségesei elleni küzdelem céljából. Barack Obama a People című amerikai hetilapnak nyilatkozva kijelentette: továbbra is úgy hiszi, hogy az al-Kaida tevékenysége az Afganisztán és Pakisztán közös határa mentén elterülő térségekre összpontosul.
jan. 12
9:18
Több mint 35 éves húst akartak eladni (Kitekintő)
Észak- és Latin-Amerika országaiból származó lejárt minőségű hússzállítmányokat foglaltak le Oroszországban. A vizsgálatok után kiderült: a lefoglalt hús 1974-ből származik
jan. 12
9:36
Kétszázzal ment az autópályán: jogsi nélkül maradt (Kitekintő)
Bevonták a jogosítványát annak a sofőrnek, akit vasárnap azért állítottak meg a Bukarest - Piteşti autópályán, mert jóval a megengedett sebességhatár felett, 194 km/órával hajtott, közölte a román Autópálya Rendőrség
jan. 12
9:38
Euró: szigort ígér a leendő biztos (Kitekintő)
Az EU leendő gazdasági és pénzügyi biztosa a hétfői alkalmassági vizsgán világossá tette, hogy nem híve az euróövezetbe való felvételi követelmények lazításának.
jan. 12
9:42
Obama üdvözletét küldi - Megérkezett az új amerikai nagykövet (Kripto Akadémia)
Átadta tegnap megbízólevelét és Barack Obama elnök üdvözletét Sólyom Lászlónak az új budapesti amerikai nagykövet. Eleni Tsakopoulos Kounalakis beírt a Sándor-palota vendégkönyvébe, s a tervezettnél hosszabban beszélgetett a köztársasági elnökkel.
jan. 12
9:54
Halasztás a polgáriak perében (Kitekintő)
Halasztott a bukaresti bíróság pénteken a Magyar Polgári Párt (MPP) ellenzéki szárnya által a jelenlegi vezetés ellen indított perben.
jan. 12
9:54
Megöltek egy iráni atomtudóst (Metropol)
A pokolgépet egy motorkerékpárra szerelték, és a járművet Maszúd Mohammadi professzor otthona közelében állították le. A robbanószerkezetet távirányítással hozták működésbe.
jan. 12
10:00
Górcső alatt az uniós biztosjelöltek (Kripto Akadémia)
Az Európai Uniónak erősebb, hitelesebb szerepet kell játszania a világban - hangsúlyozta tegnap brüsszeli meghallgatásán Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai képviselője, aki Javier Solanát, a korábbi NATO-főtitkárt váltotta a jelentősen kibővített jogosítványokkal rendelkező poszton. Ashton az uniós külügyi tárca mellett az Európai Bizottság alelnöki posztját is betölti,…
jan. 12
10:02
Lengyel, magyar - két jó barát (Kripto Akadémia)
Magyarországot és Lengyelországot nagyon régi és erős barátság fűzi össze, ami sok kormányváltást kiállt már - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Balázs Péter, miután a Külügyminisztériumban hétfőn fogadta lengyel partnerét, Radosław Sikorskit.
jan. 12
10:18
Hadat üzen a szegénységnek az új horvát elnök (Kripto Akadémia)
"Igazságosabb és jobb ország" megteremtéséért fog küzdeni Horvátország új köztársasági elnöke. Ezt ígérte Ivo Josipovic a nem hivatalos végeredmény kihirdetése után, hétfőre virradóra.
jan. 12
10:30
Nagyot zuhant a légitársaság a csődveszély miatt (Napi)
jan. 12
10:30
Lejárató kampányba kezdett a chilei baloldal (Kitekintő)
Irgalmatlan erőket összpontosít Eduardo Frei, hogy behozza tetemes hátrányát a jobboldali jelölt Sebastián Pińerával szemben a januári chilei elnökválasztáson.
jan. 12
10:30
Abnormális! Miért volt szabadlábon Anikó gyilkosa? (168 Óra Online)
A 20 éves csilizpatasi diáklány, Simon Anikó feltételezett gyilkosát korábban kétszeresen is megvádolták nemi erőszakkal, mégis szabadlábon volt – írta hétfői számában a Nový Čas szlovák napilap.
jan. 12
10:32
Mitől ment jól a Tescónak? (Napi)
jan. 12
10:34
Nem ad több fűtőolajat a lakosságnak az OMV (Napi)
jan. 12
10:36
Újra talpon a bevert orrú olasz kormányfő (Kripto Akadémia)
Hosszú lábadozás után újra munkába állt az olasz kormányfő.
jan. 12
10:48
Tagadják a kivégzést megörökítő videó valódiságát (Kitekintő)
Srí Lanka határozottan elutasítja annak, az ENSZ által elvégeztetett vizsgálatnak az eredményeit, mely egy önkényes kivégzést megörökítő videofelvétel valódiságát igazolja.
jan. 12
11:06
Különadó jöhet a bankokra (Napi)
jan. 12
11:06
Egy egész falut megsértett a tévécsatorna (Kitekintő)
A román Országos Audiovizuális Tanácshoz és a kormányhoz fordult a Kovászna megyei Uzon önkormányzata, hogy hivatalos bocsánatkérésre szólítsák fel az Antena 1 tévécsatornát, amiért torzítva mutatta be a községhez tartozó Bikfalvát.
jan. 12
11:08
Kína adta el a legtöbb autót (Kitekintő)
A gazdasági válság hatására USA-ban jelentősen lecsökkent az autó eladások száma, Kínában viszont ellenkezőleg, jelentősen nőtt. Így most már Kína lett a világ legnagyobb autó-értékesítő piaca.
jan. 12
11:24
Támadás a togói válogatott ellen - a vébé alatt ilyesmitől nem kell tartani (Infostart)
Figyelemfelhívó akciónak nevezte a togói futballválogatottat ért terrortámadást az InfoRádió által megkérdezett külpolitikai szakértő. Búr Gábor elmondta: a harc valójában az olajjövedelmek megszerzéséért folyik. Hozzátette: a határok megváltoztatására nincs lehetőség, ez olyan láncreakciót indítana el, amely vérbe borítaná Afrikát.
jan. 12
11:24
MKP: Ugye, hogy problémák vannak a nyelvtörvénnyel... (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja korrekt dokumentumnak tartja az Európai Bizottság főtitkárságának jogi szolgálata által még decemberben, tehát a végrehajtó rendelkezésekről szóló kormányhatározat végleges elfogadása előtt készített belső véleményt.
jan. 12
12:00
Robert Fico vesztett, a fuvarozók győztek (Metropol)
Robert Fico miniszterelnök vereségével, és a fuvarozók győzelmével végződött a keddi pozsonyi sajtó szerint az elektronikus útdíj bevezetése következtében kirobbant nyílt konfliktus Szlovákiában.
jan. 12
12:06
Holnap hallgatják meg Andor Lászlót - Górcső alatt az uniós biztosjelöltek (Kripto Akadémia)
Meghallgatja Andor Lászlót, Magyarország európai biztosjelöltjét az Európai Parlament foglalkoztatási bizottsága szerda délután Brüsszelben.
jan. 12
12:08
Titkos összejövetelek hegyekben és pincékben - Székelyföldre is befészkelte magát a gárda (Kripto Akadémia)
A Magyar Gárda "székelyföldi fészkéről" közölt terjedelmes riportot keddi számában az Adevarul, megállapítva, hogy a Magyarországon betiltott szervezet "székely szakasz" néven helyezte át tevékenységének színhelyét.
jan. 12
12:10
Hallani sem akar Szerbiáról Koszovó (Kripto Akadémia)
A koszovói kormány kedden a leghatározottabban elutasította, hogy tárgyaljon Belgráddal a volt szerb tartomány státusáról.
jan. 12
12:18
Bajnai Gordon hivatalában fogadta a lengyel külügyminisztert (Kitekintő)
Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 11-én hivatalában fogadta a Lengyel Köztársaság külügyminiszterét, Radoslaw Sikorskit.
jan. 12
12:36
Büdzsévita: esés után növekedés? (Kitekintő)
„Az első két trimeszterben nem számíthatunk gazdasági növekedésre; 2010 végére 5,9 százalékos államháztartási hiányt prognosztizálunk” – jelentette be Emil Boc miniszterelnök az állami és társadalombiztosítási költségvetés tegnapi plenáris vitáján.

Keresés