2010. január 6. szerda

jan. 6
0:03
Izraeli légicsapás a Gázai övezetben (HVG)
Egy palesztin fegyveres életét vesztette, és öten megsebesültek az izraeli légierő kedd esti támadásában a Gázai övezetben - közölték palesztin források.
jan. 6
0:07
Obama: A biztonsági rendszer "valószínűleg" kudarcot vallott (HVG)
Barack Obama amerikai elnök kedden Washingtonban kijelentette: az Egyesült Államok az al-Kaida terrorszervezet nyomába ered, bárhol is verjen gyökeret.
jan. 6
4:57
Nemzetbiztonsági csúcs a Fehér Házban! (Népszava)
Barack Obama amerikai elnök tegnap (közép-európai idő szerint lapzártánk után) találkozott a hírszerzés vezetőivel, hogy áttekintsék a karácsonyi detroiti repülőgéprobbantási kísérletet követően a terrorizmus elleni óvintézkedések megszigorítását. Obama új intézkedések bejelentésére készült, így a terrorizmussal gyanúsítottak listájának kibővítésére, a hírszerző ügynökségek közötti kommunikáció…
jan. 6
5:09
Partner nélkül a kamera előtt, 17-szer (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő 2008-hoz hasonlóan 2009-ben is többnyire egyedül vett részt a televíziók és rádiók vitaműsoraiban. A fő politikai vitaműsorokban 22-szer vendégeskedett, 17-szer ellenfél nélkül, derül ki abból a felmérésből, melyet a Newton Media társaság dolgozott fel a Mediálne.sk portál számára.
jan. 6
6:18
Totális győzelem szlováknak, magyarnak? (nyest.hu)
A szlovák és a magyar politika is győzelemre hajt, de Vollebaek főbiztos diplomatikus nyilatkozata nem biztos, hogy erről szól. Cuth Csaba nyelvész-jogászt kérdeztük.
jan. 6
6:36
Felfüggeszti a rabok Jemenbe szállítását az Egyesült Államok (Infostart)
Felfüggeszti a guantánamói rabok Jemenbe szállítását az Egyesült Államok. Robert Gibbs, a washingtoni Fehér Ház szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai kormány továbbra is elkötelezett a Kuba szigetén lévő börtöntábor bezárása mellett, de nem hiszi, hogy jó ötlet lenne, ha folytatná a rabok átszállítását Jemenbe.
jan. 6
6:38
Betemetetett egy falut Pakisztánban a havazás (Infostart)
Pakisztán északi részén betemetett egy falut az erős havazás okozta földcsuszamlás; a katasztrófában az eddigi hírek szerint 13-an meghaltak, és több mint 20-an eltűntek.
jan. 6
6:39
Bizarr szertartás a bécsi Óriáskerék tetején (168 Óra Online)
Kiszórta az elhunyt rokon hamvait a bécsi Óriáskerékről, most megbüntethetik. Az elhamvasztott rendező végrendeletében meghagyta: az egész világon szórják szét a hamvait.
jan. 6
6:45
Utasellenőrzés - Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a listán (Népszava)
Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a Washington által megjelölt országok között, ahonnan a beutazó utasokat az Egyesült Államok fokozott ellenőrzésnek veti alá, és kérte, hogy vegyék le a listáról.
jan. 6
6:54
Brazíliában az eső elmosott egy hidat - heten meghaltak (Infostart)
Brazília déli részén heten meghaltak, 12 ember eltűnt, amikor elsodort egy hidat az esőzések miatt megáradt egyik folyó.
jan. 6
6:56
Kínában tűz ütött ki egy szénbányában (Infostart)
Kínában 18 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy szénbányában.
jan. 6
6:58
Hamis bombariadó egy orosz vasútvonalon (Infostart)
Oroszországban bombariadó miatt leszállították az utasokat a Kalinyingrád és Moszkva között közlekedő gyorsvonatról. A rendőrség nem talált bombát a járaton.
jan. 6
7:12
Hírszerzését bírálja Barack Obama (Infostart)
Elfogadhatatlannak nevezte az amerikai elnök, hogy a hírszerzésnek nem sikerült megelőznie a karácsonyi, utasszállító elleni merényletkísérletet.
jan. 6
7:14
Több mint száz év után tört ki egy vulkán (Infostart)
Costa Ricában több mint 100 év után ismét kitört a Turrialba vulkán.
jan. 6
7:21
Halálos fenyegetések Baraknak (Népszava)
Több tucat halálos fenyegetést kapott Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azóta, hogy a kormány úgy döntött: lelassítja a ciszjordániai zsidó lakótelepek építését - jelentette szerdán a katonai rádió és a Tízes csatorna televízió.
jan. 6
7:30
Budapesti járatokat is érint az angliai havazás (Infostart)
Ismét komoly gondokat okoz a havazás Anglia déli részén; a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül Lutonban és Gatwicken leállt a forgalom, mert a hókotrók nem győzték eltávolítani a havat a pályákról. Ez több budapesti járatot is érint.
jan. 6
7:39
Augusztusban volt az amerikai utasszállító elleni merényletkísérlet főpróbája (Népszava)
Afganisztán és Pakisztán után Jemen is a nemzetközi iszlamista terror bázisává vált – erre a meggyőződésre jutott az amerikai és a brit kormány azután, hogy egy nigériai származású, ám az Arab-félsziget déli államában kiképzett terrorista kis híján levegőbe röpített egy amerikai utasszállító repülőgépet. De hát miért éppen Jemen? Miért éppen ebben az arab országban tudott megtelepedni és…
jan. 6
7:57
A jemeni kormány több ezer katonát vezényelt az al-Kaida ellen (Népszava)
Jemen több ezer katonát vezényelt három tartományba az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elleni hadjárat keretében és elfogta a szélsőségesek öt fegyveresét - közölte egy biztonsági forrás kedden.
jan. 6
7:59
A bolgárok fdelháborodtak, mert hazájukat egyetlen guggolós vécének mutatta az installáció (Népszava)
Szőnyegformájú videoinstalláció lebeg nyolc méter magasban az Európai Tanács brüsszeli székházának üvegtetejű nagycsarnokában ez év első felében, a spanyol EU-elnökség idején. Daniel Canogar spanyol művész alkotását kedden mutatták be a Justus Lipsius nevű épületben, ahol az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanács üléseit szokták tartani.
jan. 6
8:06
Jemenben újra megnyitott a brit és a francia nagykövetség (Infostart)
Jemenben újra megnyitott szerdán a brit és a francia nagykövetség, miután biztonsági okokból napokig zárva tartottak.
jan. 6
8:15
Az al-Kaida a Balkánra "költözhet" (Népszava)
Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat és más muzulmán szélsőséges csoportok megpróbálják megvetni lábukat a Balkánon - figyelmeztette Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter a macedón kormányfőt kedden Jeruzsálemben.
jan. 6
8:24
Nigéria tiltakozik az Egyesült Államoknál (Infostart)
Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a Washington által felállított országok között, ahonnan a beutazó utasokat az Egyesült Államok fokozott ellenőrzésnek veti alá
jan. 6
8:27
Kitört egy több mint egy évszázada szunnyadó vulkán (HVG)
Kitört szerdán a több mint egy évszázada szunnyadó Costa Rica-i Turrialba vulkán, a hatalmas tűzhányó hamut és gőzt lövell ki gyomrából.
jan. 6
8:33
Súlyosbítja a képet, hogy 2009-ben egyetlen nap alatt zajlott le az újságírók ellen elkövetett legnagyobb tömegmészárlás (Népszava)
Százhuszonegy újságírót öltek meg 2009-ben a világ 25 országában, s ez a szám 33 százalékkal magasabb, mint a 2008-as - közölte kedden a genfi székhelyű Press Embleme Campagne (Sajtó, Embléma, Kampány - PEC) nevű civil szervezet.
jan. 6
8:45
Havazás: megint megbénult a londoni légiközlekedés (HVG)
Az utóbbi évek legnagyobb havazása érte el szerda hajnalban Anglia déli részét, beleértve Londont, ahol több repülőteret is be kellett zárni.
jan. 6
8:45
Putyin ezt is elintézte (Kitekintő)
Gaj Hanov orosz politológus elemzést írt arról, hogyan fog alakulni a január 17-én sorra kerülő ukrajnai elnökválasztáson induló jelöltek sorsa a választást követően.
jan. 6
8:45
Halálos meglepetés: a boltos maga is elővette a pisztolyát (168 Óra Online)
Halállal végződött a trafikrablás Bécsben: a trafikos fegyverrel védte meg az értékeit. A román rabló is fegyverrel szerette volna kirabolni az üzletet. Az osztrák rendőrség Romániához fordult segítségért, hogy azonosítsák a tettest.
jan. 6
8:47
Most halt meg az a férfi, aki két atomcsapást is túlélt (HVG)
Kilencvenhárom évesen, gyomorrákban elhunyt az a japán férfi, aki hivatalosan elismerten mind a hirosimai, mind a nagaszaki atomtámadást elszenvedte a II. világháború végén - jelentette szerdán a szigetország médiája.
jan. 6
8:47
H1N1: eladják a felesleges vakcinákat (Kitekintő)
Mivel a kereslet alacsony, Nyugat-Európa kormányai áruba bocsátják a megmaradt H1N1 vakcinákat és lemondják a további rendeléseket is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az új típusú influenza továbbra is terjed Közép- és Kelet-Európában.
jan. 6
8:49
Egy vagyont dobtak a kukába (Kitekintő)
Banális módon vesztette el vagyonát egy Fehér megyei család, miután nagytakarítás közben óvatlanul kidobtak egy negyvenezer eurót tartalmazó csizmát.
jan. 6
8:51
A felére csökkentették a kommunista funkcionáriusok nyugdíját Lengyelországban (Népszava)
A lengyel kormány az új év kezdetén alaposan megnyirbálta mintegy 40 ezer volt kommunista funkcionárius nyugdíját.
jan. 6
8:53
Jordánia kétségbe vonja a hét amerikaival végző öngyilkos merénylő személyazonosságát (Népszava)
Névtelenséget kérő amerikai hírszerzési tisztviselők hétfőn közölték, hogy a jordániai titkosszolgálat alkalmazásában álló kettős ügynök hajtotta végre Afganisztán délkeleti részén azt az öngyilkos merényletet, amely megölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét alkalmazottját tavaly december 30-án. Egy név nélkül nyilatkozó magas rangú jordániai tisztségviselő viszont kijelentette,…
jan. 6
9:09
Újabb két román országos napilap szűnik meg (Népszava)
A Ziua és a Gardianul című román országos napilapok is megszüntetik a nyomtatott kiadásukat, miután tavaly év végén a Cotidianul című napilap is hasonlóan cselekedett.
jan. 6
9:11
Jegyek Tony Blair meghallgatására - Egyharmadát az Irakban elesett katonák családtagjai igényelhetik (Népszava)
Legalább hat órán keresztül tart majd Tony Blair volt brit kormányfő meghallgatása a britek iraki háborús részvételével kapcsolatos vizsgálat keretében.
jan. 6
9:36
Tovább havazik Angliában - egyre rosszabb a helyzet (orientpress)
Szerdára virradóra tovább súlyosbodott Angliában a hóhelyzet: több száz iskolát zártak be és az utazóközönségnek is komoly fennakadásokkal kell számolnia: egyes repülőtereket időszakosan bezártak, vagy jelentős járatkésésekkel üzemeltetnek. Az autópályákat is megbénította a havazás, ezért a hatóságok azt kérik az emberektől, hogy csupán akkor induljanak útnak, ha életbevágóan fontos.
jan. 6
9:39
Meglepetéssel szolgált Irán (Kitekintő)
Nagy volt a meglepetés az Izraeli Futballszövetség (IFA) berkeiben, mikor újévi jókívánságokkal teli üdvözlőlevelet kaptak iráni kollégáiktól.
jan. 6
9:45
Elképesztő! 20 év börtönt kapott az újságírónő (Népszava)
Húszévi börtönre ítéltek a katonai junta vezette Mianmarban (Burma) egy videós újságírónőt - közölték szerdán újságíró-szervezetek.
jan. 6
9:54
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter (Infostart)
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával.
jan. 6
9:57
Robbanóanyag volt a bőröndben, elnézést kért a szlovák miniszter (HVG)
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával. A szlovák és az ír hatóságok információi a botrányos üggyel kapcsolatban továbbra is eltérnek egymástól.
jan. 6
9:57
Lelőtték, mert hógolyót dobott a rendőrre (Kitekintő)
Már vizsgálják azt az incidenst, amely még újév éjszakáján tört ki egy hatfős mulatozó társaság és egy rendőr között az orosz Távol-Keleten fekvő Juzsno-Szahalinszk városában
jan. 6
9:59
A vártnál is gyorsabban nőnek az eladások (Kitekintő)
Az Auto Manufacturers and Autodata Corporation nevű szervezet minden hónap elején teszi közzé, hogyan alakultak az összesített járműeladások az Egyesült Államokban.
jan. 6
10:03
Biometrikus rendszer egy tel-avivi repülőtéren (Népszava)
Izrael kedden olyan új repülőtéri biztonsági rendszer létrehozásáról számolt be, amely egyszerűsíti a kényelmetlen és hosszantartó ellenőrzéseket, miközben a repülést biztonságosabbá teszi.
jan. 6
10:05
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért robbanóanyagot csempésztek az utas poggyászába (Népszava)
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával.
jan. 6
10:15
Miért nem lesz szlovák kérdés? (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő nagy előrelátással jelezte, hogy a magyar kérdés ismét napirendre kerül a választási kampány során, mivel ez egy tökéletes módszere a szlovák nacionalisták urnákhoz csábításának, s így pártja eredménye javításának is.
jan. 6
10:21
Végtelen történet? - Katonai rajtaütésre akna, aknára pedig légicsapás a válasz (Népszava)
Egy palesztin fegyveres életét vesztette, és öten megsebesültek az izraeli légierő kedd esti támadásában a Gázai övezetben - közölték palesztin források.
jan. 6
10:33
Halálos fenyegetéseket kapott az izraeli védelmi miniszter (HVG)
Több tucat halálos fenyegetést kapott Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azóta, hogy a kormány úgy döntött: lelassítja a ciszjordániai zsidó lakótelepek építését - jelentette szerdán több médium.
jan. 6
10:33
Ön mit tenne, ha a felesége 40 ezer eurót kidobna a szemétbe? (168 Óra Online)
Kínos: véletlenül kidobott 40 ezer eurót a szemétbe a feleség. A férj egy régi cipőben rejtegette a spórolt pénzt. A rendőrség csak 11 ezer eurót tudott megmenteni, mert a "szerencsés megtaláló" gyorsan vett magának egy parasztházat vidéken.
jan. 6
10:35
Négytonnás szobrot loptak el Amerikában (HVG)
Négytonnás szobrot "emeltek el" az Egyesült Államokban egy motorkerékpár-kereskedés mellől.
jan. 6
10:37
Húszévi börtönre ítéltek egy mianmari videós újságírónőt (HVG)
Húszévi börtönre ítéltek a katonai junta vezette Mianmarban (Burma) egy videós újságírónőt - közölték szerdán újságíró-szervezetek.
jan. 6
10:39
"Nem fizethetünk ilyen nagy árat... ő már a második szerzőnk, akit elvesztettünk" (Népszava)
A bolgár főváros, Szófia központjában kedden meggyilkoltak egy ismert rádiós újságírót, Bobi Cankovot - közölte a belügyminiszter.

Keresés