2010. január 6. szerda

jan. 6
4:57
Nemzetbiztonsági csúcs a Fehér Házban! (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök tegnap (közép-európai idő szerint lapzártánk után) találkozott a hírszerzés vezetőivel, hogy áttekintsék a karácsonyi detroiti repülőgéprobbantási kísérletet követően a terrorizmus elleni óvintézkedések megszigorítását. Obama új intézkedések bejelentésére készült, így a terrorizmussal gyanúsítottak listájának kibővítésére, a hírszerző ügynökségek közötti kommunikáció…
jan. 6
5:09
Partner nélkül a kamera előtt, 17-szer (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő 2008-hoz hasonlóan 2009-ben is többnyire egyedül vett részt a televíziók és rádiók vitaműsoraiban. A fő politikai vitaműsorokban 22-szer vendégeskedett, 17-szer ellenfél nélkül, derül ki abból a felmérésből, melyet a Newton Media társaság dolgozott fel a Mediálne.sk portál számára.
jan. 6
6:36
Felfüggeszti a rabok Jemenbe szállítását az Egyesült Államok (Infostart)
Felfüggeszti a guantánamói rabok Jemenbe szállítását az Egyesült Államok. Robert Gibbs, a washingtoni Fehér Ház szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai kormány továbbra is elkötelezett a Kuba szigetén lévő börtöntábor bezárása mellett, de nem hiszi, hogy jó ötlet lenne, ha folytatná a rabok átszállítását Jemenbe.
jan. 6
6:38
Betemetetett egy falut Pakisztánban a havazás (Infostart)
Pakisztán északi részén betemetett egy falut az erős havazás okozta földcsuszamlás; a katasztrófában az eddigi hírek szerint 13-an meghaltak, és több mint 20-an eltűntek.
jan. 6
6:39
Bizarr szertartás a bécsi Óriáskerék tetején (168 Óra Online)
Kiszórta az elhunyt rokon hamvait a bécsi Óriáskerékről, most megbüntethetik. Az elhamvasztott rendező végrendeletében meghagyta: az egész világon szórják szét a hamvait.
jan. 6
6:45
Utasellenőrzés - Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a listán (Kripto Akadémia)
Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a Washington által megjelölt országok között, ahonnan a beutazó utasokat az Egyesült Államok fokozott ellenőrzésnek veti alá, és kérte, hogy vegyék le a listáról.
jan. 6
6:54
Brazíliában az eső elmosott egy hidat - heten meghaltak (Infostart)
Brazília déli részén heten meghaltak, 12 ember eltűnt, amikor elsodort egy hidat az esőzések miatt megáradt egyik folyó.
jan. 6
6:56
Kínában tűz ütött ki egy szénbányában (Infostart)
Kínában 18 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy szénbányában.
jan. 6
6:58
Hamis bombariadó egy orosz vasútvonalon (Infostart)
Oroszországban bombariadó miatt leszállították az utasokat a Kalinyingrád és Moszkva között közlekedő gyorsvonatról. A rendőrség nem talált bombát a járaton.
jan. 6
7:12
Hírszerzését bírálja Barack Obama (Infostart)
Elfogadhatatlannak nevezte az amerikai elnök, hogy a hírszerzésnek nem sikerült megelőznie a karácsonyi, utasszállító elleni merényletkísérletet.
jan. 6
7:14
Több mint száz év után tört ki egy vulkán (Infostart)
Costa Ricában több mint 100 év után ismét kitört a Turrialba vulkán.
jan. 6
7:21
Halálos fenyegetések Baraknak (Kripto Akadémia)
Több tucat halálos fenyegetést kapott Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azóta, hogy a kormány úgy döntött: lelassítja a ciszjordániai zsidó lakótelepek építését - jelentette szerdán a katonai rádió és a Tízes csatorna televízió.
jan. 6
7:30
Budapesti járatokat is érint az angliai havazás (Infostart)
Ismét komoly gondokat okoz a havazás Anglia déli részén; a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül Lutonban és Gatwicken leállt a forgalom, mert a hókotrók nem győzték eltávolítani a havat a pályákról. Ez több budapesti járatot is érint.
jan. 6
7:39
Augusztusban volt az amerikai utasszállító elleni merényletkísérlet főpróbája (Kripto Akadémia)
Afganisztán és Pakisztán után Jemen is a nemzetközi iszlamista terror bázisává vált – erre a meggyőződésre jutott az amerikai és a brit kormány azután, hogy egy nigériai származású, ám az Arab-félsziget déli államában kiképzett terrorista kis híján levegőbe röpített egy amerikai utasszállító repülőgépet. De hát miért éppen Jemen? Miért éppen ebben az arab országban tudott megtelepedni és…
jan. 6
7:57
A jemeni kormány több ezer katonát vezényelt az al-Kaida ellen (Kripto Akadémia)
Jemen több ezer katonát vezényelt három tartományba az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elleni hadjárat keretében és elfogta a szélsőségesek öt fegyveresét - közölte egy biztonsági forrás kedden.
jan. 6
7:59
A bolgárok fdelháborodtak, mert hazájukat egyetlen guggolós vécének mutatta az installáció (Kripto Akadémia)
Szőnyegformájú videoinstalláció lebeg nyolc méter magasban az Európai Tanács brüsszeli székházának üvegtetejű nagycsarnokában ez év első felében, a spanyol EU-elnökség idején. Daniel Canogar spanyol művész alkotását kedden mutatták be a Justus Lipsius nevű épületben, ahol az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanács üléseit szokták tartani.
jan. 6
8:06
Jemenben újra megnyitott a brit és a francia nagykövetség (Infostart)
Jemenben újra megnyitott szerdán a brit és a francia nagykövetség, miután biztonsági okokból napokig zárva tartottak.
jan. 6
8:09
Bombának hitték a mézet (Metropol)
Több mint három órán át zárva tartottak kedden egy kaliforniai repülőteret, mert a biztonsági berendezések robbanóanyagot észleltek egy poggyászban, holott méz volt benne.
jan. 6
8:15
Az al-Kaida a Balkánra "költözhet" (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat és más muzulmán szélsőséges csoportok megpróbálják megvetni lábukat a Balkánon - figyelmeztette Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter a macedón kormányfőt kedden Jeruzsálemben.
jan. 6
8:24
Nigéria tiltakozik az Egyesült Államoknál (Infostart)
Nigéria elfogadhatatlannak tartja, hogy szerepel a Washington által felállított országok között, ahonnan a beutazó utasokat az Egyesült Államok fokozott ellenőrzésnek veti alá
jan. 6
8:27
Tűz ütött ki egy kínai bányában (Metropol)
Huszonöt halálos áldozata van egy kínai szénbányában kedden történt tűzesetnek, és három bányász után még kutatnak a mentőalakulatok.
jan. 6
8:29
Káoszt okoz a havazás Angliában (Metropol)
Az utóbbi évek legnagyobb havazása érte el szerda hajnalban Anglia déli részét, beleértve Londont, ahol több repülőteret is be kellett zárni. Estig 40 cm havat jósolnak.
jan. 6
8:31
Kitört a több mint száz éve szunnyadó Costa Rica-i vulkán (Metropol)
Kitört szerdán a több mint egy évszázada szunnyadó Costa Rica-i Turrialba vulkán, a hatalmas tűzhányó hamut és gőzt lövell ki gyomrából.
jan. 6
8:33
Súlyosbítja a képet, hogy 2009-ben egyetlen nap alatt zajlott le az újságírók ellen elkövetett legnagyobb tömegmészárlás (Kripto Akadémia)
Százhuszonegy újságírót öltek meg 2009-ben a világ 25 országában, s ez a szám 33 százalékkal magasabb, mint a 2008-as - közölte kedden a genfi székhelyű Press Embleme Campagne (Sajtó, Embléma, Kampány - PEC) nevű civil szervezet.
jan. 6
8:33
Olyan egészségtelen a túlsúly, mint a dohányzás (Metropol)
Ugyanannyi egészséges életévet veszítenek túlsúly miatt az amerikaiak, mint dohányzással. A Columbia Egyetem és a New York-i City College által végzett járványtani vizsgálat szerint 2008-ban a felnőtt amerikai lakosság kereken tízmillió egészséges életévet veszített a túlsúly, és ugyanennyit a dohányzás miatt.
jan. 6
8:45
Putyin ezt is elintézte (Kitekintő)
Gaj Hanov orosz politológus elemzést írt arról, hogyan fog alakulni a január 17-én sorra kerülő ukrajnai elnökválasztáson induló jelöltek sorsa a választást követően.
jan. 6
8:45
Halálos meglepetés: a boltos maga is elővette a pisztolyát (168 Óra Online)
Halállal végződött a trafikrablás Bécsben: a trafikos fegyverrel védte meg az értékeit. A román rabló is fegyverrel szerette volna kirabolni az üzletet. Az osztrák rendőrség Romániához fordult segítségért, hogy azonosítsák a tettest.
jan. 6
8:47
H1N1: eladják a felesleges vakcinákat (Kitekintő)
Mivel a kereslet alacsony, Nyugat-Európa kormányai áruba bocsátják a megmaradt H1N1 vakcinákat és lemondják a további rendeléseket is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az új típusú influenza továbbra is terjed Közép- és Kelet-Európában.
jan. 6
8:49
Egy vagyont dobtak a kukába (Kitekintő)
Banális módon vesztette el vagyonát egy Fehér megyei család, miután nagytakarítás közben óvatlanul kidobtak egy negyvenezer eurót tartalmazó csizmát.
jan. 6
8:51
A felére csökkentették a kommunista funkcionáriusok nyugdíját Lengyelországban (Kripto Akadémia)
A lengyel kormány az új év kezdetén alaposan megnyirbálta mintegy 40 ezer volt kommunista funkcionárius nyugdíját.
jan. 6
8:53
Jordánia kétségbe vonja a hét amerikaival végző öngyilkos merénylő személyazonosságát (Kripto Akadémia)
Névtelenséget kérő amerikai hírszerzési tisztviselők hétfőn közölték, hogy a jordániai titkosszolgálat alkalmazásában álló kettős ügynök hajtotta végre Afganisztán délkeleti részén azt az öngyilkos merényletet, amely megölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét alkalmazottját tavaly december 30-án. Egy név nélkül nyilatkozó magas rangú jordániai tisztségviselő viszont kijelentette,…
jan. 6
9:09
Újabb két román országos napilap szűnik meg (Kripto Akadémia)
A Ziua és a Gardianul című román országos napilapok is megszüntetik a nyomtatott kiadásukat, miután tavaly év végén a Cotidianul című napilap is hasonlóan cselekedett.
jan. 6
9:11
Jegyek Tony Blair meghallgatására - Egyharmadát az Irakban elesett katonák családtagjai igényelhetik (Kripto Akadémia)
Legalább hat órán keresztül tart majd Tony Blair volt brit kormányfő meghallgatása a britek iraki háborús részvételével kapcsolatos vizsgálat keretében.
jan. 6
9:39
Meglepetéssel szolgált Irán (Kitekintő)
Nagy volt a meglepetés az Izraeli Futballszövetség (IFA) berkeiben, mikor újévi jókívánságokkal teli üdvözlőlevelet kaptak iráni kollégáiktól.
jan. 6
9:45
Elképesztő! 20 év börtönt kapott az újságírónő (Kripto Akadémia)
Húszévi börtönre ítéltek a katonai junta vezette Mianmarban (Burma) egy videós újságírónőt - közölték szerdán újságíró-szervezetek.
jan. 6
9:54
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter (Infostart)
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával.
jan. 6
9:57
Lelőtték, mert hógolyót dobott a rendőrre (Kitekintő)
Már vizsgálják azt az incidenst, amely még újév éjszakáján tört ki egy hatfős mulatozó társaság és egy rendőr között az orosz Távol-Keleten fekvő Juzsno-Szahalinszk városában
jan. 6
9:59
A vártnál is gyorsabban nőnek az eladások (Kitekintő)
Az Auto Manufacturers and Autodata Corporation nevű szervezet minden hónap elején teszi közzé, hogyan alakultak az összesített járműeladások az Egyesült Államokban.
jan. 6
10:03
Biometrikus rendszer egy tel-avivi repülőtéren (Kripto Akadémia)
Izrael kedden olyan új repülőtéri biztonsági rendszer létrehozásáról számolt be, amely egyszerűsíti a kényelmetlen és hosszantartó ellenőrzéseket, miközben a repülést biztonságosabbá teszi.
jan. 6
10:05
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért robbanóanyagot csempésztek az utas poggyászába (Kripto Akadémia)
Elnézést kért a szlovák belügyminiszter, amiért egy utas a hétvégén robbanóanyagot vitt fel a poggyászában egy Pozsonyból Dublinba tartó repülőgépre a szlovák repülőtéri biztonsági szervek tudtával.
jan. 6
10:15
Miért nem lesz szlovák kérdés? (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő nagy előrelátással jelezte, hogy a magyar kérdés ismét napirendre kerül a választási kampány során, mivel ez egy tökéletes módszere a szlovák nacionalisták urnákhoz csábításának, s így pártja eredménye javításának is.
jan. 6
10:21
Végtelen történet? - Katonai rajtaütésre akna, aknára pedig légicsapás a válasz (Kripto Akadémia)
Egy palesztin fegyveres életét vesztette, és öten megsebesültek az izraeli légierő kedd esti támadásában a Gázai övezetben - közölték palesztin források.
jan. 6
10:33
Húszévi börtönre ítéltek egy mianmari újságírót (Metropol)
Húszévi börtönre ítéltek a katonai junta vezette Mianmarban egy videós újságírónőt - közölték szerdán újságíró-szervezetek. A 25 éves Hla Hla Vin szabadúszó státusú, és egy televíziónak dolgozott. Szeptemberben tartóztatták le, miután ellátogatott egy pakokkui buddhista kolostorba.
jan. 6
10:33
Ön mit tenne, ha a felesége 40 ezer eurót kidobna a szemétbe? (168 Óra Online)
Kínos: véletlenül kidobott 40 ezer eurót a szemétbe a feleség. A férj egy régi cipőben rejtegette a spórolt pénzt. A rendőrség csak 11 ezer eurót tudott megmenteni, mert a "szerencsés megtaláló" gyorsan vett magának egy parasztházat vidéken.
jan. 6
10:39
"Nem fizethetünk ilyen nagy árat... ő már a második szerzőnk, akit elvesztettünk" (Kripto Akadémia)
A bolgár főváros, Szófia központjában kedden meggyilkoltak egy ismert rádiós újságírót, Bobi Cankovot - közölte a belügyminiszter.
jan. 6
10:41
A szerb elnök Pristina jóváhagyásával Koszovóban tölti a karácsonyt (Kripto Akadémia)
A koszovói kormány engedélyezte Boris Tadic szerb elnöknek, hogy Koszovóban, Szerbia egykori déli tartományában töltse a január hetedikén esedékes ortodox karácsonyt, de Pristina nem nézné jó szemmel, ha Tadic politikai beszédeket is mondana - jelezte kedden Rame Manaj koszovói miniszterelnök-helyettes.
jan. 6
10:43
"Becsapott bennünket, mondván, hogy folytatja orvosi tanulmányait, de valójában öngyilkos küldetésre indult" (Kripto Akadémia)
Az interneten publikált indulatos cikkekben szólított fel az Egyesült Államok és Izrael elleni szent háborúra, és a hitetlenek elleni harcban akart meghalni Humam Halíl Abu-Mulal al-Balavi, a jordániai titkosszolgálat alkalmazásában álló kettős ügynök.
jan. 6
10:51
Ők lehetnek az év nagy nyertesei (Kitekintő)
Nem azonnal, és nem könnyen, de megerősödve kerülünk ki a válságból! – ígéri a német kancellár.
jan. 6
10:53
Három kisgyerek halt meg a gázrobbanásban (Kitekintő)
Öten haltak meg, amikor felrobbant egy gázpalack a szibériai Kemerovo városában, a kedd reggeli órákban
jan. 6
10:55
Elnyeri-e jutalmát a csodatevő miniszterelnök? (Kitekintő)
Bebetonozza-e magát Kaczynski újabb öt évre a lengyel politikába, vagy a "csodatevő" miniszterelnök, Donald Tusk lehet az új köztársasági elnök? Eredmények csak szeptemberben lesznek, de esélylatolgatásra van lehetőség.

Keresés