2010. január 8. péntek

jan. 8
4:48
Döbbenet: négy késszúrással gyilkolták meg a diáklányt (168 Óra Online)
Szülőfaluja megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy tegnap este pozsonyi albérleti lakásán meggyilkoltak egy 20 éves helybéli lányt.
jan. 8
6:36
Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre (Infostart)
Az izraeli hadsereg több légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, a támadásoknak legalább két halálos áldozata van, két másik ember súlyosan megsebesült.
jan. 8
6:36
Dübörög a kamionosblokád (Kitekintő)
Kamionsofőrök csütörtök reggel 7 órától blokád alá vették Pozsony egyik legforgalmasabb útját.
jan. 8
7:12
Zsidók, űrhajósok, szerelmesek és Sztálin (Kitekintő)
Mint minden januárban, az Örökmozgó idén is orosz filmhónappal köszönti a pravoszláv újévet.
jan. 8
7:30
Új seriff a pénzügyi világ élvonalában (Kitekintő)
Villámgyorsan megtalálták a kedden lemondott a japán pénzügyminiszter utódját: az új tárcavezető a miniszterelnök-helyettes, Kan Naoto lett.
jan. 8
7:48
Havazás, csúszós utak - első fokú riasztás péntekre (Kitekintő)
Első fokú riasztás adott ki várható havazás és az csúszós utak miatt a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a pénteken déltől este nyolc óráig tartó időszakra.
jan. 8
8:06
Orbántól és a magyar hadseregtől is fél a szlovák pártvezér (Kitekintő)
A Szlovák Nemzeti Párt vezére, Ján Slota legutóbbi évértékelő nyilatkozatában többek között a szlovák hadseregről és természetesen a magyarokról is beszélt.
jan. 8
8:24
A londoni West End a legdrágább (Napi)
jan. 8
8:33
Lecsapott a Gázai övezetre Izrael (Kripto Akadémia)
Az izraeli hadsereg több légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, a támadásoknak legalább egy halálos áldozata van.
jan. 8
8:35
Durva terrortámadás Pakisztánban! (Kripto Akadémia)
Robbanás következtében romba dőlt egy épület péntek reggel a dél-pakisztáni Karacsi városban, legalább hat ember halálát okozva - közölte a rendőrség.
jan. 8
8:37
Pakisztánban zaklatják az amerikai diplomatákat (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok pakisztáni nagykövetsége sérelmezi, hogy zaklatják és feltartóztatják diplomatáit az ázsiai országban.
jan. 8
8:42
Fellélegezhetnek a leendő autósok (Kitekintő)
Tavaly augusztus vége óta sztrájkoltak az autóvezetői vizsgát lebonyolító központok Kanadában. A több ezer ember mindennapjait megkeserítő munkabeszüntetés januártól ért véget, újból lehet vezetői engedélyért folyamodni.
jan. 8
8:44
Késhet a közalkalmazottak fizetése (Kitekintő)
Az egységes bérezési törvény alkalmazása körüli gondok miatt késhet a román közalkalmazottak fizetése, egyes intézmények ugyanis nem tudják miként kell alkalmazni az új jogszabályt.
jan. 8
8:51
Terroristát fogtak Spanyolországban (Kripto Akadémia)
A spanyol rendőrség péntekre virradóra letartóztatott egy férfit, akit korábban két évi börtönbüntetésre ítéltek a Baszk Haza és Szabadság (ETA) nevű szakadár fegyveres csoporttal való együttműködése miatt - jelentette a spanyol média.
jan. 8
9:09
Obama a felelős a terrortámadásért (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök személyes felelősséget vállalt csütörtökön azért a biztonsági kudarcért, amely nyomán egy merénylő karácsonykor felszállhatott egy amerikai utasszállító repülőgépre.
jan. 8
9:18
A Saab iránt érdeklődik a Forma 1 ura (Napi)
jan. 8
9:18
Kegyetlen a világ legszebb politikusa (Kitekintő)
Julija Timosenko miniszterelnök bejelentette, hogy a korrupt köztisztviselőket életfogytig tartó szabadságvesztésre kellene ítélni.
jan. 8
9:18
Slota fél a magyar hadsereg támadásától? (168 Óra Online)
Ján Slota szerint halált hozó lehet Szlovákia férfi lakosságának harcképtelensége – írta az Új Szó Online.
jan. 8
9:20
Kínában dübörög a Honda (Napi)
jan. 8
9:20
Íme a világ legrondább épületei! (Kitekintő)
Meglepő módon nincs tele a toplista romániai épületekkel, de szerintem csak azért, mert a Travel and Living tévécsatorna munkatársai nem nagyon jártak Romániában.
jan. 8
9:27
Két újabb keresztény templomot gyújtottak fel Malajziában (Kripto Akadémia)
Két újabb keresztény templomot is felgyújtottak pénteken Malajziában az Allah szó nem muzulmánok általi használata miatt kirobbant vitában.
jan. 8
9:36
Nőtt a német kereskedelmi többlet (Napi)
jan. 8
9:36
Arab diplomata rázza gatyába a mediterrán „klubot (Kitekintő)
A spanyol sajtó szerint Párizs megerősítette, hogy egy jordániai diplomata lesz az Unió a Mediterrán Térségért első főtitkára.
jan. 8
10:12
Mélyrepülésben a repülőóriás (Napi)
jan. 8
10:12
Gyorséttermek finanszírozzák az új egészségügyi programot? (Kitekintő)
Decentralizálás, pótfinanszírozás, informatikai reform, átstrukturálás: ezek a Cseke Attila által vezetett Egészségügyi Minisztérium idei prioritásai. Nem minden fenékig tejfel.
jan. 8
10:30
Betiltanák az Avatart (Kitekintő)
Úgy tűnik, nincs olyan film, amiben ne lehetne politikai felhangot találni, ha valakinek ez a célja. Ezúttal az ártatlan mesének látszó Avatart vádolták meg az amerikai jobboldal képviselői veszélyes liberalizmussal.
jan. 8
10:32
Borháború: acsarkodnak a magyarok és a szlovákok (Kitekintő)
Magyarország és Szlovákia nemcsak diplomáciai és közéleti hadviselést folytat egymással, de gazdasági téren is ütköznek az érdekek. A történelem úgy hozta, hogy a Tokaj-borvidékből mindkét népnek jutott...
jan. 8
10:39
Afgánok szöktek Magyarországra, elfogták őket (Kripto Akadémia)
Kilenc afgán határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek csütörtök délután és péntek reggel, az illegális migránsok közül nyolcan fiatalkorúak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
jan. 8
10:48
Bankokat kell vásárolni (Napi)
jan. 8
11:06
Déja vu: Gázai rakéták - izraeli csapás (Kitekintő)
Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) ébresztették a gázai palesztinokat a csütörtökre virradó hajnalon - légicsapásokkal.
jan. 8
11:06
Sokk – Rendőri tévedés miatt halt meg Simon Anikó? (168 Óra Online)
A rendőrség keresi Simon Anikó egyetemista gyilkosát. A szlovákiai Csilizpatasról származó húszéves lány holttestére szerda este találtak rá szülei pozsonyi albérletében – írta összeállításában az Új Szó Online.
jan. 8
11:06
Megjelentek a Mohamed-karikatúrák (Metropol)
Megjelentette pénteki számában az Aftenposten norvég napilap az iszlám világban nagy felháborodást keltő Mohamed-karikatúrák néhány darabját.
jan. 8
11:15
Hét végére ideérhet az USA új nagykövete (Kripto Akadémia)
Eleni Tsakopoulos Kounalakis 2010. január 7-én Hillary Clinton külügyminiszter előőtt letette hivatali esküjét - tudatta honlapján a budapesti amerikai nagykövetség.
jan. 8
11:24
Nem lesz nyugdíjemelés (Kitekintő)
Elhárulni látszik annak a veszélye, hogy alig pár nappal hivatalba iktatása után lemondjon Sebastian Vlădescu román pénzügyminiszter.
jan. 8
11:24
Az MDF nem köt szövetséget az SZDSZ-szel (Metropol)
A Magyar Demokrata Fórum nem köt pártszövetséget a Szabad Demokraták Szövetségével - jelentette ki Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese.
jan. 8
11:33
Három hónap elég volt a németeknek a pálforduláshoz (Kripto Akadémia)
Rohamosan csökken az új német kormánykoalíció és Angela Merkel kancellár népszerűsége. Egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérés szerint alig több mint három hónappal a parlamenti választások után a német lakosság csaknem kétharmada elégedetlen a kormány munkájával.
jan. 8
11:51
Nem kér a Nyugatból Afganisztán (Kripto Akadémia)
Afganisztánnak "nincs szüksége a nemzetközi közösség kegyeire" - jelentette ki Hamid Karzai afgán elnök egy televíziós interjúban.
jan. 8
11:53
Szent a béke? Légijárat indul Grúziából Moszkvába (Kripto Akadémia)
Másfél évvel a 2008. évi grúz-orosz háború után először indulhatott utasszállító repülőgép Tbilisziből az orosz fővárosba - közölte pénteken a Georgian Airways légitársaság szóvivője.
jan. 8
12:00
Visszavágott a katolikus egyház a magyar pártnak (Kitekintő)
A  Magyar Koalíció Pártja (MKP) a katolikus egyház belügyeibe avatkozik, amikor kifogásolja, miként folyik a magyar hívek pasztorálása - választolta a párt csütörtöki sajtóközleményére Jozef Kováčik, a Szlovák Püspökkari Konferencia szóvivője.
jan. 8
12:00
Iránban rálőttek egy ellenzéki vezető autójára (Metropol)
Rálőttek az iráni ellenzék egyik vezetőjének, Mehdi Karubinak az autójára az észak-iráni Kazvinban a péntekre virradóra; a parlament korábbi elnöke nem sebesült meg.
jan. 8
12:02
Nagyot hibázott a rendőrség (Kitekintő)
A bombabotrány során nagyot hibázott a szlovák rendőrség - állítja Ivan Gašparovič köztársasági elnök.
jan. 8
12:36
Egyelőre nem lesz reptéri lemeztelenítés (Metropol)
A brüsszeli nemzetközi repülőtéren egyelőre nem állítanak üzembe olyan átvilágító biztonsági készülékeket, amelyek képernyőjén az utas meztelenül jelenik meg - mondta el a La Libre Belgique című belga lapnak egy kormányilletékes.
jan. 8
12:54
A JAL csődközelben, erősödő aggodalmak (Napi)
jan. 8
12:54
Bajban a termelők: megszűnnek a mezőgazdasági állami támogatások (Kitekintő)
Több eddigi mezőgazdasági támogatási forma szűnik meg 2010-ben, köztük a baromfi és sertéstenyésztőket célzók, valamint a termőterület bérbeadását célzó támogatás is megszűnik.
jan. 8
12:56
Hajót süllyesztettek a bálnavadászok (Kitekintő)
A Sea Sheperd nevű természetvédelmi szervezet millió dolláros hajója süllyedt el szerdán egy japán bálnavadász hajóval való összeütközés során.
jan. 8
13:12
Bombabotrány: lemondott határőrigazgató (Kitekintő)
Tibor Mako, a szlovák határ- és idegenrendészet igazgatója lemondott posztjáról a robbanóanyag-botrány miatt.
jan. 8
13:30
Balázs: Szlovákia hideg zuhanyt kapott (Kitekintő)
A szlovákiai államnyelvtörvény kérdésében Magyarország jó munícióhoz jutott egy EU-s belső jogi állásfoglalás formájában, jelentette ki Balázs Péter magyar külügyminiszter.
jan. 8
13:48
A vártnál jobb volt a karácsonyi szezon (Kitekintő)
Decembert követően alig néhány nappal az amerikai kiskereskedelmi szektor főbb szereplői már közzétették a 2009. december hónapban realizált forgalomra vonatkozó adatokat, amelyek szerint a szektor tagjai átlagban 3%-kal tudták növelni eladásaikat 2008. decemberhez képest.
jan. 8
13:48
Pokolgép robbant Észak-Írországban (Metropol)
Autó alá rejtett pokolgép robbant fel pénteken Észak-Írországban, egy rendőr súlyosan megsebesült - közölték a hatóságok.
jan. 8
13:48
Szegények! Ilyen durva telet évtizedek óta nem láttak... (168 Óra Online)
Évtizedek óta nem mért, mínusz 21 fokos fagyra ébredt pénteken Nagy-Britannia – adta hírül az MTI.

Keresés