2010. január 8. péntek

jan. 8
0:18
Spanyol Király-kupa: a Málaga egygólos előnnyel utazhat Madridba (She)
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Málaga hazai pályán 2–1-re nyert a Getafe ellen.
jan. 8
0:22
Spanyol Király-kupa: a Málaga egygólos előnnyel utazhat Madridba (She)
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Málaga hazai pályán 2–1-re nyert a Getafe ellen.
jan. 8
0:36
Felkészülés: a kispesti Benjamin gólt lőtt Elefántcsontpart színeiben (She)
Elefántcsontpart labdarúgó-válogatottja lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a vasárnap kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája előtt. Az „elefántok” Tanzániában 2–0-ra nyertek Ruanda ellen, a gólokat Bamba Souleiman és a Bp. Honvéd játékosa, Benjamin Angoua Brou szerezte.
jan. 8
1:48
Videó: majdnem gólt lőtt Ománnak a mezítlábas indonéz szurkoló (She)
Nem mindennapi közjáték zavarta meg az Indonézia–Omán (1–2) labdarúgó-mérkőzést, amelyre a 2011-es Ázsia-kupa selejtezőjének B-csoportjában került sor. Csapata gyenge teljesítményét látva egy csalódott hazai szurkoló a találkozó utolsó perceiben beszaladt a pályára, bevezette a labdát az ellenfél tizenhatosára, majd kapura lőtt.
jan. 8
6:54
Labdarúgás: az összeomlás szélére került a BVSC (She)
A teljes ellehetetlenülés fenyegeti a tíz legjelentősebb magyarországi sportklub egyikét: a tizenegy szakosztályt és mintegy 1500 fiatal versenyzőt foglalkoztató BVSC számára a napokban - január 18-i határidővel - „kikapcsolási értesítőt" küldött az áramszolgáltató - írta a Népszabadság pénteki számában.
jan. 8
7:12
NBA: a New York Knicks hazai pályán verte meg a Charlotte Bobcats-t (She)
Csupán egy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 72. játéknapján, és az hazai sikert hozott: a Wilson Chandler, David Lee és Danilo Gallinari vezette New York Knicks 97–93-ra legyőzte a Charlotte Bobcats-t.
jan. 8
7:48
Vancouver 2010: Eddie, „a Sas" is futott az olimpiai lánggal (She)
Az 1988-as calgaryi téli olimpián híressé vált brit síugró, Eddie „a Sas" Edwards is futott a február 12-én kezdődő vancouveri ötkarikás játékok lángjával a kanadai Winnipegben.
jan. 8
8:33
Nagy bajban a Vasas (Behaviour)
A teljes ellehetetlenülés fenyegeti a tíz legjelentősebb magyarországi sportklub egyikét: a tizenegy szakosztályt és mintegy 1500 fiatal versenyzőt foglalkoztató BVSC számára a napokban - január 18-i határidővel - „kikapcsolási értesítőt” küldött az áramszolgáltató - írta a Népszabadság pénteki számában.
jan. 8
8:42
Tenisz: Pennetta-Wickmayer döntő lesz az aucklandi tornán (She)
A 220 000 dollár összdíjazású aucklandi WTA-torna elődöntőjében az első helyen kiemelt Flavia Pennetta megnyerte az olasz rangadót Francesca Schiavone ellen, így bejutott a fináléba, ahol az izraeli Szahar Peert búcsúztató belga Yanina Wickmayer lesz az ellenfele.
jan. 8
9:00
Tenisz: Henin megverte Ivanovicsot, belga finálé Brisbane-ben (She)
A Brisbane-i WTA-tenisztorna elődöntőjében a belga Justine Henin nyerte meg a korábbi világelsők csatáját a szerb Ana Ivanovics ellen, így a visszatérése utáni első versenyén rögtön döntőt játszhat. A negyeddöntőben Czink Melindát is búcsúztató Henin ellenfele a fináléban honfitársa, az első helyen kiemelt Kim Clijsters lesz.
jan. 8
9:18
Műugrás: hosszú kihagyás után ismét versenyez Barta Nóra (She)
Újra versenyez Barta Nóra. Olimpiai 12. helyezett műugrónk legutóbb a pekingi ötkarikás játékokon lépett deszkára versenykörülmények között, utána megoperálták a térdét, és porckorongsérvvel is műtötték.
jan. 8
9:36
Manchester City: argentin válogatott balhátvéddel erősítene a klub (She)
A The Times értesülései szerint a Manchester City leigazolná a Rubin Kazany argentin válogatott balhátvédjét, Cristian Ansaldit.
jan. 8
9:36
Guardiola a legjobb vezetőedző (Metropol)
Az FC Barcelonával hat trófeát begyűjtött Josep Guardiola lett 2009 legjobb vezetőedzője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szavazásán.
jan. 8
9:45
Henin ismét nyert, belga döntő lesz Brisbane-ben (Behaviour)
Elsőként az egy fordulóval korábban nagy csatában Czink Melindát búcsúztató Justine Henin jutott be a döntőbe a brisbane-i tenisztorna 220 ezer dolláros női versenyében.
jan. 8
9:54
Futsal: ingyenes a belépés a válogatott finnek elleni mérkőzésére (She)
A debreceni Főnix Sportcsarnokban tartja Európa-bajnoki főpróbáját a magyar futsalválogatott, amely Finnország ellen lép pályára január 12-én, kedden 18.00 órai kezdettel. A találkozóra a belépés ingyenes, a rendezők mindenkit szeretettel várnak, hogy minél nagyobb létszámban buzdítsák legjobbjainkat.
jan. 8
10:30
NCAA: az Alabama Crimson Tide nyerte meg az egyetemi döntőt (She)
Az Alabama Crimson Tide nyerte meg az egyetemi amerikaifutball-bajnokság döntőjét: az 1992 óta első nemzeti bajnoki címét szerző együttes 37–21-re győzte le a Texas Longhornst.
jan. 8
10:48
Férfi röplabda: Koch Róbert megegyezett a kaposvári vezetőkkel (She)
Ahogy a Nemzeti Sport azt előre jelezte, Koch Róbert a  férfi röplabdabajnokságban és a Magyar Kupában címvédő Diamant-Kaposvárhoz szerződött.
jan. 8
11:06
Sunderland: Kevin Kuranyi Fülöp Márton csapattársa lehet (She)
A Birmingham City után a Sunderland is bejelentkezett a Schalke csatáráért, Kevin Kuranyiért. Sajtóhírek szerint Fülöp Márton csapata 3.5 millió fontot kínál a 27 éves támadóért.
jan. 8
11:24
Póker: több a játékos, mégis kevesebb a nyeremény a PCA-n (She)
Az idei Pokerstars Caribbean Adventure ugyan rekordlétszámmal indult, az első helyezett mégis kevesebbet nyer, mint a tavalyi győztes.
jan. 8
12:00
DVSC: Bíró Péter fél év után ismét teljes intenzitással edz (She)
Hosszas rehabilitáció és erőnléti munka után ismét teljes intenzitással edzhet Bíró Péter, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának védője. A hátvéd a keresztszalag-szakadása után fél évet hagyott ki.
jan. 8
12:18
DVTK: Ivancsics talpcsonttörést szenvedett, több hetet kihagy (She)
Hetekre kiesett a DVTK labdarúgócsapatának felkészüléséből Ivancsics Gellért – adta hírül a diósgyőriek hivatalos honlapja.
jan. 8
12:20
Pápa: február elején érkeznek meg a kolumbiai légiósok (She)
Csak február elején kapcsolódhat be a Lombard Pápa Termál FC labdarúgócsapatának felkészülésébe a két kolumbiai kiszemelt, Roger Canas és César Quintero.
jan. 8
12:22
Labdarúgás: Morten Olsen további két évig dán kapitány marad (She)
Két évvel meghosszabbítja szerződését Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 8
12:36
Ausztria: Spanyolországban folytathatja a Rapid legjobbja (She)
Osztrák lapértesülések szerint Spanyolországban folytathatja pályafutását Steffen Hofmann, a Rapid Wien csapatkapitánya, egyben legjobb futballistája.
jan. 8
13:12
Liverpool: Andrea Dossena a Napoli játékosaként folytatja pályafutását (She)
A Serie A-ban szereplő Napoli játékosaként folytatja pályafutását Andrea Dossena, a Liverpool balhátvédje – ezt az olasz labdarúgóklub a hivatalos honlapján jelentette be.
jan. 8
13:30
Halálozás: elhunyt Barcs Sándor, volt FIFA-alelnök (She)
Kilencvenhét esztendős korában, csütörtökön elhunyt Barcs Sándor, a magyar sportdiplomácia kiemelkedő alakja, újságíró, politikus.
jan. 8
13:32
Tenisz: Szávay Ágnes győzelemmel mutatkozott be Sydneyben (She)
A Sydneyben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás WTA-tenisztorna egyes versenyének selejtezőjében Szávay Ágnes sikerrel vette az első fordulós, Vania King jelentette akadályt, így készülhet a lett Anastasija Sevastova elleni folytatásra a második körben.
jan. 8
13:48
Anglia: a Liverpool is halasztana, elmaradnak az alacsonyabb osztályú meccsek (She)
A Liverpool labdarúgócsapata hivatalosan is kérte a Premier League-et, hogy halassza el a Tottenham elleni bajnoki összecsapást a rendkívüli hideg és havazás miatt.
jan. 8
14:06
Atlético Madrid: Tiago fél évre érkezik kölcsönbe a Juventustól (She)
Az Atlético Madrid labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be: fél évre kölcsönvette a portugál Tiagót a Juventustól.
jan. 8
14:06
Szávay győzelemmel kezdett Sydneyben (Metropol)
Szávay Ágnes megnyerte első mérkőzését a selejtezőben a 600 ezer dollár összdíjazású, keménypályás sydneyi tenisztornán.
jan. 8
14:08
Profi ökölvívás: Jameel McCline februárban Budapesten bokszol (She)
A napokban beszámoltunk róla, hogy a többszörös világbajnoki kihívó Jameel McCline egy európai körút keretében hazánkba is ellátogat, ahol a nehézsúlyú magyar bajnok Petrányi Zoltán ellen lép szorítóba. McCline az eastsideboxing.com-nak adott interjúban megerősítette a budapesti fellépést.
jan. 8
14:10
Manchester City: hivatalos - Vieira aláírt fél plusz egy évre (She)
A Manchester City a hivatalos honlapján bejelentette: fél plusz egy évre szerződtette az Internazionale francia védekező középpályását, Patrick Vieirát. A világ- és Európa-bajnok labdarúgó a 24-es számot kapja új csapatában.
jan. 8
14:24
A forduló felét elhalasztották Angliában (Infostart)
Öt mérkőzést biztosan elhalasztanak az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a havazás és a hideg miatt.
jan. 8
14:33
Foci-vb közvetítés: senki többet harmadszor! (Behaviour)
Lezajlott a licitálás a Magyar Televíziónál az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítési csomagjára, a kuratórium szerdán dönthet az ügyben - tájékoztatta az MTV pénteken az MTI-t.
jan. 8
14:42
Rali: Robert Kubica rajthoz áll egy Renault-val Monte-Carlóban (She)
Egy Renault Clio R3-mal indul a Monte-Carlo-ralin Robert Kubica, a Renault Formula–1-es pilótája.
jan. 8
14:44
Alpesi sí: a szezon harmadik lesikló-világkupáján is Vonn nyert (She)
Az összetett címvédő amerikai Lindsey Vonn győzött pénteken a női alpesi sízők lesikló világkupaversenyén az ausztriai Haus im Ennstalban.
jan. 8
15:18
Bundesliga: visszatér Stuttgartba a Wolfsburg válogatott játékosa (She)
A 2009–2010-es szezon után a VfB Stuttgart csapatában folytatja pályafutását Christian Gentner, a Wolfsburg válogatott labdarúgója.
jan. 8
15:18
Életveszélyesen megsérült egy motoros a Dakaron (Metropol)
Életveszélyes fejsérülést szenvedett Luca Manca olasz motoros a 31. Dakar-rali csütörtöki, hatodik szakaszán, Chile északi részén.
jan. 8
15:20
Peterhansel nyerte a hatodik szakaszt (Metropol)
Az autósoknál a francia Stéphane Peterhansel, a motorosoknál pedig a spanyol Marc Coma győzött a 31. Dakar-rali hatodik, csütörtöki szakaszán, a chilei Antofagasta és Iquique között.
jan. 8
15:22
Magyar sportlövő pozitív doppingmintája (Metropol)
Pozitív doppingtesztet produkált az egyik magyar sportlövő a november 29-i, légfegyveres országos bajnokságon - tájékoztatott pénteken a Magyar Antidopping Csoport (MACS).
jan. 8
15:27
Pozitív lett egy magyar sportlövő doppingmintája (Behaviour)
Pozitív doppingtesztet produkált az egyik magyar sportlövő a november 29-i, légfegyveres országos bajnokságon - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS).
jan. 8
15:29
Lezajlott a licit az MTV-nél az idei labdarúgó-vb közvetítési csomagjára (Behaviour)
Lezajlott a licitálás a Magyar Televíziónál az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítési csomagjára, a kuratórium szerdán dönthet az ügyben - tájékoztatta az MTV pénteken az MTI-t.
jan. 8
15:31
"Pacquiao miatt marad el minden idők legnagyobb összecsapása!" (Behaviour)
Floyd Mayweather Jr. szerint Manny Pacquiao miatt marad el kettejük csatája, mivel a fülöp-szigeteki bokszoló nem volt hajlandó elfogadni a gyanút eloszlatni hivatott - ahogy az amerikai fogalmazott: ésszerűen kompromisszumos -, vérvizsgálatokat is szorgalmazó doppingellenőrzési javaslatát.
jan. 8
15:33
Magyar sportlövő pozitív doppingmintája (friss részletek) (Behaviour)
Pozitív doppingtesztet produkált az egyik magyar sportlövő a november 29-i, légfegyveres országos bajnokságon - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS).
jan. 8
15:37
Videoton: az észt gólkirály, Gussev kellemes benyomást keltett (She)
Tegnap megérkezett a Videoton labdarúgócsapatához a korábban beharangozott észt gólkirály, Vitali Gussev. A tesztelésre érkező futballista elsőre jó benyomást tett a szakmai stábra.
jan. 8
15:39
Sílövészet: Hauswald győzelmének örülhetett a német közönség (She)
A németországi Oberhofban a női 7.5 km-es sprintversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a hazai pályán szereplő Simone Hauswald szerezte meg az összetett világkupa éllovasa, a svéd Helena Jonsson, illetve a norvég Ann Kristin Flatland előtt.
jan. 8
15:45
Sorra maradnak el a meccsek az angol bajnokságban (Behaviour)
Nem kellett sokat várni arra, hogy pénteken megszülessen az első, halasztásról szóló döntés az angol labdarúgó Premier League hétvégi fordulójára vonatkozóan.
jan. 8
15:54
Premjer-liga: Voronin már csak egy lépésre a Dinamo Moszkvától (She)
Rafael Benítez, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool vezetőedzője szerint Andrij Voronin a Dinamo Moszkvához szerződik.
jan. 8
15:54
Balesetet szenvedett a GarZonE csapata (Metropol)
A tegnapi Dakar-szakaszon azért nem ért célba a GarZonE Offroadsport autója, mert a szakasz vége felé balesetet szenvedtek. Az idén ez az egyetlen magyar érdekeltségű csapat a Dakaron.
jan. 8
16:12
Tenisz: Rafael Nadal könnyen jutott be a dohai döntőbe (She)
Elsőként a spanyol Rafael Nadal jutott be a dohai ATP-tenisztorna döntőjébe.

Keresés