2010. január 8. péntek

jan. 8
7:30
Ugyanolyan jók matematikából a lányok, mint a fiúk (Infostart)
Ugyanolyan tehetségesek matematikából a lányok, mint a fiúk - derült ki egy amerikai tanulmányból.
jan. 8
9:00
Tűzhányók boríthatják a Naprendszerünkön kívül felfedezett első szilárd bolygó felszínét (Infostart)
A Naprendszerünkön kívül tavaly ősszel felfedezett első szilárd bolygót extrém hőmérsékleti ingadozás jellemzi, ám a legújabb kutatások szerint még a korábbi feltételezéseknél is rémesebb körülmények uralkodhatnak a felszínén, amelyet tűzhányók borítanak.
jan. 8
9:36
Televíziókba építik a Skype-ot (Infostart)
Az interneten keresztül ingyenes hang- és videobeszélgetést lehetővé tévő Skype-telefon hamarosan televíziókészülékekbe beépítve is elérhető lesz.
jan. 8
11:18
Nevetséges! A 300 forintos bírság kevés bűnözőt riaszt el... (168 Óra Online)
Mintegy 300 ezer darab, a közelmúltban lefoglalt kalózlemezt semmisítettek meg a kambodzsai hatóságok a fővárosban, Phnom Penh-ben. A megsemmisítésre kalózkodás elleni figyelemfelhívó akcióként került sor – írta hírlevelében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.
jan. 8
19:00
Budweiser, Corona, Carlsberg – mocskos helyeken hamisítják (168 Óra Online)
A hamis sör fogyasztásával járó egészségügyi kockázatra hívták fel a figyelmet a kínai hatóságok, miután a napokban több ismert nyugati sörmárka hamisított verziójára bukkantak Pekingben – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.
jan. 8
20:54
Hogyan találnak párt, ha mindegyik egyforma? (Infostart)
Adott hat szúnyogfaj, amelyek egyedei pontosan ugyanúgy néznek ki: vajon hogyan találják meg egymást a nemek egy fajon belül? Egy új kutatás eredménye szerint annak alapján választják ki partnerüket, hogy tökéletes harmóniában tudnak-e velük énekelni.
jan. 8
21:09
Tovább folyik-e lompos tehetetlenkedésünk 2010-ben? (168 Óra Online)
2010-ben Magyarországon kérdések tömegével kell szembenéznünk. A huszadik század szinte minden fontosabb kérdést nyitva hagyott teljesen, vagy mellébeszélt. Vagy illúziókba ringatta magát.

Keresés