2010. január 21. csütörtök

jan. 21
10:16
Rákmegelőző csodaszer, miért nem gyártják? (168 Óra Online)
Egy Magyarországon szabadalmaztatott biotechnológiai eljárással a védőburkától megszabadított len teljes értékű élelmiszer-alapanyaggá vált, amellyel forradalmasítható az élelmiszeripar. Így sok súlyos betegség megelőzhető – állítja a kutatással és gyártással foglalkozó cég tulajdonosa. Az OÉTI szakembere szerint az élelmiszer-összetevők élettani hatása számos tényezőtől függ.
jan. 21
11:21
Ijesztő erkölcsök! A 6-14 éves gyerekek harmada rendszeresen... (168 Óra Online)
Egy nemrég közzétett felmérés eredményei szerint a 6-14 éves brit gyerekek közel harmada néz illegális hozzáférésen keresztül különböző televíziós sorozatokat. A kutatás szerzői a szülők felelőtlenségét okolják a jelenségért – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.
jan. 21
13:21
Arany és Jókai is az égre került (Infostart)
Újabb hat magyar felfedezésű kisbolygó nevét fogadta el a Nemzetközi Csillagászati Unió, aminek eredményeként Arany és Jókai is az égre került.
jan. 21
14:39
Sokk! Patkányürülék és fűrészpor van a cigiben! (168 Óra Online)
Figyelmeztetést tettek közzé a brit hatóságok, miszerint a feketepiacon kapható hamis cigaretták nagy eséllyel patkányürüléket és fűrészport tartalmazhatnak. A szakértők kérik a lakosságot, hogy kerüljék a hamis dohányáru megvásárlását – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.
jan. 21
15:12
Hihetetlen, mi mindent ki lehet játszani! (168 Óra Online)
Tanítványai és követői nemrég társaságot alapítottak a tiszteletére. Több mint négy évtizede foglalkozik gyermekpszichodrámával, Franciaországban kidolgozott módszerét több mint háromszáz szakembernek adta át Magyarországon. Úgy érezte, a saját hányattatott életének a tapasztalatait arra kell fordítania, hogy a problémás gyereket saját kreativitása kibontakoztatásával hozzásegítse lelki…
jan. 21
20:09
Tengeren át érkeztek az emlősök a szigetre (Infostart)
Madagaszkár csodálatos emlősállatai több tíz millió évvel ezelőtt a viharok és áramlatok által szállított természetes tutajokon érkezhettek, nem pedig földnyelveken keresztül, amint azt egyes tudósok feltételezték - állítják kutatók a Nature tudományos magazin legújabb számában megjelent tanulmányukban.
jan. 21
22:54
A diagnózis: rák (168 Óra Online)
Magyarországon a tüdőrák a leggyakrabban diagnosztizált rosszindulatú daganat, évente körülbelül nyolcezren betegednek meg, és közel ugyanannyian halnak meg benne. Szomorú tény: a tüdőrákos halálozás tekintetében világelsők vagyunk. Bár a betegség prognózisa általában nem túl jó, az új kezelési módok, így a célzott biológiai terápiák alkalmazásával a tüdőrák bizonyos típusaiban hosszabbodhatnak a…

Keresés