2010. január 27. szerda

jan. 27
6:57
A NASA tudósai lemondtak a Spirit kiszabadításáról (Infostart)
Lemondtak az amerikai űrkutatási hivatal tudósai a Mars laza homokjában megrekedt robot, a Spirit kiszabadításáról. A szerkezet még tavaly áprilisban akadt el.
jan. 27
9:21
Mi köze a színnek a spermiumhoz? (Infostart)
A legszínpompásabb tollazatú madarak rendelkeznek a legjobb spermiumokkal - derítették ki svájci kutatók, akik vizsgálataikról az Ecology Letters című tudományos folyóiratban számoltak be.
jan. 27
10:21
Amikor a tudományok összefolynak (168 Óra Online)
Egy fiatal tudomány képviselője, aki maga is fiatalon vált világhírű magyar professzorrá – Barabási Albert-László volt a keddi TudásPresszó vendége. A hálózatok tudományának frissességét jelzi, hogy tavaly júniusban a Science, a világ egyik legtekintélyesebb tudományos folyóirata a hálózatkutatás tízéves jubileumára közölt összeállítást, ugyanis 1999-ben jelent meg Barabási híres, a…
jan. 27
11:09
Harmincévesen már oda a petesejtek 90 százaléka (Infostart)
Harmincéves korára a legtöbb nő petesejtjeinek közel 90 százaléka kiürül a szervezetből, ez is oka annak, hogy az idő előrehaladtával egyre nehezebb a teherbe esés - állapították meg brit kutatók.
jan. 27
11:11
Elhunyt Andrew Lange (Infostart)
Az Egyesült Államokban elhunyt Andrew Lange amerikai fizikus. Az 52 éves tudós az első hírek szerint öngyilkos lett.
jan. 27
14:12
Így alakul át a torrentezés - íme, a letöltés új módszere! (168 Óra Online)
A ReactorFeed segítségével privát torrent RSS-csatornát készíthetünk, a hozzáadott elemeket automatikus letöltik a legnépszerűbb kliensek.
jan. 27
19:12
A genetika elárulja, van-e esély túlélni a prosztatarákot (Infostart)
Három genetikai rendellenesség együttes megléte drámaian csökkenti a prosztatarákban szenvedő beteg túlélési esélyeit - derült ki egy brit kutatásból, amelynek eredményeit a British Journal of Cancer című szaklapban publikálták.

Keresés