2010. január 9. szombat

jan. 9
8:15
Nem állt meg 30 ezer éve az emberi evolúció (Infostart)
Egy harmincezer éve élt gyerek fogazata új megvilágításba helyezi az emberi evolúciót - vélik a Bristoli Egyetem kutatói, akik vizsgálataikról az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Science) legújabb számában számoltak be.
jan. 9
13:39
Lefotózták a Szaturnusz különös kísérőjét (168 Óra Online)
A Cassini most először készített közeli képeket a Szaturnusz Prometheus nevű holdjáról, amelyet lekerekített formák és feltehetően finom porral borított felszín jellemez – írta az Űrvilág.hu.
jan. 9
19:18
A hormonokon múlik, tud-e szoptatni a kismama (Infostart)
Megkönnyebbülhetnek azok az anyák, akik úgy érzik, nem képesek szoptatni babájukat. Egyrészt nincs okuk arra, hogy magukat hibáztassák, ugyanis egy norvég kutatás szerint a méhen belüli tesztoszteronszint lehet a ludas ebben. Másrészt úgy tűnik, nem jár számottevő egészségügyi előnyökkel, ha valakit szoptatnak.
jan. 9
19:36
Tovább kutatnak Trójában (Infostart)
Idén is folytatják az ásatásokat a régészek Trójában. A Törökország területén fekvő egykori antik város délkeleti részén 2008 nyarán fedeztek fel egy késő bronzkori védelmi árokhoz vezető átjárót. Folytatták ennek feltárását, és a talált csontvázak alapján a közelben temetkezési hely után kutattak.

Keresés