2009. december 30. szerda

dec. 30
7:12
Így születnek a naprendszerek az Orion-ködben (csillagászat.hu)
Harminc darab, eddig nem publikált felvétel látott napvilágot a Hubble Ûrteleszkóp egyik leghosszabb, az Orion-köd protoplanetáris korongjait,azaz bolygórendszer-kezdeményeit vizsgáló programjából.
dec. 30
8:51
Csak vágyálom az Alzheimer-kór őssejtekkel gyógyítása? (MaHu)
Az Alzheimer-kór valószínűleg nem gyógyítható őssejtekkel - közölte a Der Tagesspiegel című lapban megjelent interjújában Rudolf Jaenisch német őssejtkutató.
dec. 30
9:36
Az évtized legfájóbb technológiai mellényúlásai (transindex.ro)
A Sony beszélõ robotkutyája, a szkenner macska, szabványokért való sikertelen újítások. A mezõny annyira erõs, hogy a Vista alig fért be.
dec. 30
9:45
Kagylókkal követik Kaliforniában a szennyeződéseket (Infostart)
Kaliforniai kutatók a San Franciscó-i öböl algával borított köveiről származó feketekagylókkal tervezik megállapítani, hogy mennyi gyógyszer és vegyszer szennyezi az amerikai vizeket.
dec. 30
10:21
Gyermekek keresési nehézségei az Interneten (orientpress)
A Google szponzorálja azokat a kutatásokat, melyek a gyermekek és felnőttek keresési módszereit tanulmányozzák, és azokat az akadályokat azonosítják, melyekbe a gyerekek információkeresés közben ütköznek.
dec. 30
12:06
Az ember legjobb barátja is részt vesz a levegő szennyezésében (orientpress)
A kutyák lehetnek a környezet egyik legnagyobb ellenségei, állítja egy új tanulmány. A könyv címe: 'Itt az ideje, hogy megegyük a kutyákat: A valódi útmutatás a fenntartható élethez', szerzői pedig az új-zélandi Robert és Brenda Vale. Állításaik feldühítették a kutyatulajdonosokat, akik úgy érzik, őket szemelték ki, mint bajkeverőket.
dec. 30
12:36
Egy békebeli magyar baka mindennapjai (Múlt-kor)
Dualizmus kori napló alapján kelti életre egy osztrák-magyar gyalogezred kiskatonájának mindennapjait egy magyar nyelvű blog: az online naplóból 1886-tól tárul fel az önmagát pályatévesztett proletárnak nevező férfi élete.
dec. 30
12:42
A tanárok szembeszállnak a gravitációval (orientpress)
A tanárok repülnek, és videón szerepelnek - mindezt a tudomány és a matematika nevében. Mielőtt fizikaóráin a 11. és 12. osztályosoknak bemutatna egy videófelvételt, Glenn Coutoure, a Norwalk High School tanára figyelmezteti őket, hogy az ő szája tátva maradt a meglepődéstől, melyet a gyerekes csodálat váltott ki belőle.
dec. 30
12:45
Processzor nélkül maradt a Playstation 4 (transindex.ro)
Leállították a Playstation 4-be szánt Cell 2 proce ...
dec. 30
13:00
Az afrikai országok újra harcba szállnak az elefántcsont miatt (orientpress)
A veszélyeztetett fajokkal foglalkozó nagyszabású nemzetközi konferencia előtt mindössze három hónappal az afrikai országok ismét megosztottak az elefántcsont-kereskedelem új hulláma miatt. Miután a feketepiacok megint megerősödtek, néhány ország, véleményük szerint az elefántpopuláció már túljutott a veszélyen, azt állítja, hogy az értékes elefántcsontot legálisan kellene árusítani.
dec. 30
13:03
Hamarosan megnyílik Németország első iszlám bankja (Infostart)
Mannheimban rövidesen megnyílik az első németországi iszlám bank. A német földön élő mohamedánok száma megközelíti a 4 milliót és jórészük szívesebben fordul a muzulmán vallási előírások alapján működő pénzintézethez, mint egy helyi bankhoz.
dec. 30
13:48
Az Adobe-ot és a közösségi oldalakat érte idén a legtöbb hacker-támadás (transindex.ro)
Idén megszaporodtak az Adobe szoftverei, valamint ...
dec. 30
13:50
A Nokia bepereli az Apple-t (transindex.ro)
A Nokia azzal vádolja az Apple-t, hogy hét Nokia s ...
dec. 30
14:27
Brazília igyekszik megakadályozni, hogy megkaparintsák földjeit (orientpress)
Raimundo Teixeria de Souza 15 évvel ezelőtt érkezett a tikkasztóan forró Amazonas menti területre, hogy földet keressen. Húsz hektárt vásárolt, de a tehetősebb farmerek, akik hátukra szíjazott puskákkal vándorolnak a vadnyugati vidéken, arra kényszerítették, hogy nagy részét potom pénzért adja el. Majd két évvel ezelőtt valaki lelőtte, és megölte de Souza 32 éves mostohafiát a falusi utca közepén,…
dec. 30
16:00
Ismeretlen csótányalfajt találtak amerikai diákok (Infostart)
Vélhetően új csótányalfajra bukkant két manhattani középiskolás a kezük ügyébe került DNS-minták elemzése közben - jelentette az amerikai National Public Radio hírportálja.
dec. 30
16:57
Tapasztalatok a DAB+ vételről - 2009-12-30 16:41:23 (sat.hu)
Kipróbáltuk milyenek a magyarországi DAB+ lehetőségek 2009 év végén.
dec. 30
18:00
Ezzel a video-val kívánok Boldog Új Évet! - 2009-12-30 17:15:13 (sat.hu)
Minden kedves sat.hu látogatónak BUÉK!
dec. 30
19:15
Micsoda? Még egy fajta csótány? (MaHu)
Vélhetően új csótányalfajra bukkant két manhattani középiskolás a kezük ügyébe került DNS-minták elemzése közben - jelentette az amerikai National Public Radio hírportálja.
dec. 30
21:51
Szökés a győzelem elől (168 Óra Online)
Az átigazolások gyakorta kavarnak vihart a sportban, és volt idő, amikor egy ilyen lépéshez nem kevés politikai felhang járult. A vasfüggöny a motorversenyek résztvevőit is két táborba osztotta, az átjárást pedig mindkét oldal tiltotta. OCSKAY ZOLTÁN eleveníti fel az egyik emlékezetes átállás történetét.

Keresés