2009. december 30. szerda

dec. 30
5:15
Megszüntetné vagy az esti idősávba tolná Joshit és Mónikát az ORTT-s tag (Népszava)
Akár a TV2 és az RTL Klub elsötétítéséhez is vezethetne Szalai Annamária harca az RTL Klub és a TV2 délutáni kibeszélő show-i ellen. Az ORTT fideszes elnökségi tagja azzal is elégedett lenne, ha megszűnne, vagy legalább este 21 órakor kerülne adásba a Joshi Bharat és a Mónika show. A két kereskedelmi csatorna szerint ők betartják a törvényi előírásokat, így a váltás indokolatlan. Egyelőre…
dec. 30
5:17
A magyar középiskolások tizede állítja: tanári agresszió áldozata volt (Népszava)
Több mint száznyolcvan középiskola csaknem 4400 diákját kérdezték meg az idén az általuk, illetve a sérelmükre elkövetett testi-lelki agresszióról. A kutatást Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa kezdeményezte; ezelőtt soha ilyen alapos felmérés nem készült még Magyarországon az iskolai erőszakról. Az eredmények talán nem tűnnek rendkívül súlyosnak, mégis okot adnak egy nemzeti stratégia…
dec. 30
5:24
Balesetet szenvedett az ünnepek alatt a TV2 sztárja! Sebészetre vitték! (ATV)
Röviden tudatta rajongóival a történteket.
dec. 30
5:26
„Ez katasztrofális!”- berágtak a pécsiek az új főtér miatt + videó (ATV)
A járókelők közül többen botrányosnak tartják a kivitelezést.
dec. 30
5:33
Új KRESZ: ezt kell tudni róla! (168 Óra Online)
Pénteken lép hatályba a kormány által novemberben elfogadott KRESZ-módosítás, a közúti közlekedés szabályai több mint 60 ponton módosulnak - hívta fel a figyelmet a jogszabály módosítására keddi közleményében a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium.
dec. 30
5:33
Terjedése, agresszivitása miatt még évekbe telhet legyőzni a vírust (Népszava)
Korai még győzelmet hirdetni a H1N1 vírus elleni küzdelemben, a világjárványt 2011 előtt nem lehet megfékezni - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezérigazgatója. A járvány több mint 200 országra terjedt ki, a laboratóriumok által megerősített halálesetek száma csaknem elérte a 11 ezret, de még legalább két évre van szükség az elhunytak számának pontos megállapításához. Tavasz óta…
dec. 30
5:35
BKV: szilveszterkor sztrájk? (Népszava)
Bár a BKV menedzsmentje és a velük tárgyaló reprezentatív szakszervezetek egy része, a hatból három egyezségre jutott a kollektív szerződésről (ksz) folytatott vitában, a többi érdekképviselet ezt nem fogadja el és sztrájkra készül. A tárgyalásokat ma folytatják, ugyanis, hogy a megállapodás érvénybe lépjen, mindegyik szakszervezetnek alá kellene írnia.
dec. 30
6:09
Elképesztő eset a kisvárdai állomáson (168 Óra Online)
Egy személygépkocsi hajtott rá Kisvárdán az állomáson a sínekre kedden délután, személyi sérülés nem történt - írja a szon.hu.
dec. 30
6:45
Hálapénz: orvosnak 30, nővérnek 7 ezer forint a tarifa (168 Óra Online)
Tavaly 56 milliárd forint hálapénzt fizettek a magyarok. Tízből négy beteg ad pénzt, ajándékot háziorvosának, míg a kórházba kerülők 80–90 százaléka tesz hasonlóan - írja a A Délmagyar hírportálra hivatkozva a HVG.
dec. 30
6:54
Jutalom az APEH- és a VPOP-alkalmazottaknak (Infostart)
A Fidesz módosítja majd a tb-alapok költségvetését. Jutalom az APEH- és a VPOP-alkalmazottaknak. Az évtized legjobb sorozatai. Változásokra vár a piac. Vagyonadó: sok minden bizonytalan. Ennyit kaszál az állam a robbanó benzinárakon.
dec. 30
7:12
Amikor örökre megváltozott a lottónyertes rendőrök élete + videó (ATV)
Nem volt eseménytelen az idei ősz sem.
dec. 30
7:48
Közép-Amerikába utazik a magyar énekes (ATV)
Kemény munka után megy pihenni.
dec. 30
7:57
Szegénység elleni reklám - 47 millió forintért (168 Óra Online)
Közel 47 millió forint értékű közbeszerzési pályázatot írt ki a szociális tárca pályázatkezelő cége a 2010-es szegénység évének reklámozására - írja a Magyar Nemzet a szerdán megjelent kiadásában. A lapot az MTI szemlézte.
dec. 30
8:06
Havazott az éjjel Budapesten (Infostart)
Mintegy négy centiméternyi friss hó hullott szerdára virradó éjjel Budapest peremkerületeiben, illetve a magasabban fekvő területeken; a fő közlekedési utak nedvesek, egyes mellékutak azonban még havasak is lehetnek - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF)
dec. 30
8:06
Felhős, esős időre és melegre számíthatunk (MaHu)
Felhős, borult lesz ma az ég, sokfelé lehet esőre, záporra számítani - Erős melegedésre van kilátás, a hőmérséklet szilveszter napján is tíz fok körül alakul.
dec. 30
8:06
Martonyi a nyelvtörvényről, a Jobbikról és az autonómiáról (HVG)
A magyar külpolitikának elsősorban értékalapúnak kell lennie: a határon túli magyarság így mindig meghatározó eleme marad, és szükség van az erősebb európai integrációra, valamint a működőképes közép-európai együttműködésre is - nyilatkozta a Népszabadság szerdai számában Martonyi János volt külügyminiszter, akit a lap egy esetlegesen felálló új kormányban akár a külügyminiszteri posztra is…
dec. 30
8:08
Budapest kibírta a négycentis havat (HVG)
Mintegy négy centiméternyi friss hó hullott szerdára virradó éjjel Budapest peremkerületeiben, illetve a magasabban fekvő területeken; a fő közlekedési utak nedvesek, egyes mellékutak azonban még havasak is lehetnek - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF).
dec. 30
8:24
Harmincéves kórházi dolgozót és egy idős férfit ölt meg az új vírus (MaHu)
Egy harmincéves férfi, a Markusovszky Kórház dolgozója hunyt el kedden reggel a kórház intenzív osztályán - tájékoztatta Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-t. A főorvos tájékoztatása szerint kedden a kórházban meghalt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is, akinek a szervezetében szintén kimutatták a vírust.
dec. 30
8:24
K. István: "Embert nem öltem" (HVG)
"Embert soha nem öltem" – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában K. István, a romagyilkosságok egyik feltételezett elkövetője. K. István elmondta, valóban járt egyes bűncselekmények helyszínén, ahol néhány ház felgyújtását kísérelte meg.
dec. 30
8:24
Havazás Budapesten (ATV)
A hegyi részeken az FKF szerint körülbelül 4 centiméter hó hullott.
dec. 30
8:33
Százegy választást tartottunk idén (Népszava)
Az idén 101 alkalommal tartottak időközi választást Magyarországon; ezek között négy országgyűlési és 97 önkormányzati szavazást rendeztek.
dec. 30
8:42
Magyar Nemzet: 47 milliós pályázatot hirdettek a szegénység évének reklámozására (MaHu)
Közel 47 millió forint értékű közbeszerzési pályázatot írt ki a szociális tárca pályázatkezelő cége a 2010-es szegénység évének reklámozására - írja a Magyar Nemzet a szerdán megjelent kiadásában.
dec. 30
8:42
Fenyegetés: Teherán „szájon fogja verni” a briteket + videó (ATV)
Újabb felvételek kerültek nyilvánosságra az iráni tüntetők ellen alkalmazott erőszakról.
dec. 30
9:00
Kirekesztés, költekezés és szélmalomharc a lapszemlében (orientpress)
Nem ételre, reklámra költik a szegények pénzét - cikkezik a Magyar Nemzet. A Népszabadságban közölt tanulmányból kiderül, nem szegénységük, sokkal inkább etnikai hovatartozásuk miatt szegregálja a cigány gyerekeket a magyar iskolarendszer. Jövőre valószínűleg még több lesz az eladósodó, főleg kis családi patika - írja a Magyar Hírlap. A Népszavában a kereskedelmi tévék elleni szélmalomharcról…
dec. 30
9:18
Dráma az RTL Klub sztárjánál! Nehéz körülmények között él, nincs pénz.. (ATV)
Nem érzi, hogy beindult volna a karrierje.
dec. 30
9:20
1500 embert fenyeget közvetlenül a gyilkos hideg + videó (ATV)
Idén több mint 20 ember fagyott meg a hideg miatt.
dec. 30
9:27
Saját anyja égette meg a hároméves gyermeket (168 Óra Online)
A szentesi légimentők mindig segítenek, ha hívják őket. Leforrázott gyermekhez, munkagép alá szorult felnőtthöz is siettek már. Jó a kapcsolatuk a szolnoki mentőállomás dolgozóival is - írja a szoljon.hu.
dec. 30
9:36
Négycentis hó esett a fővárosban - fennakadás nem volt (MaHu)
Mintegy négy centiméternyi friss hó hullott szerdára virradó éjjel Budapest peremkerületeiben, illetve a magasabban fekvő területeken; a fő közlekedési utak nedvesek, egyes mellékutak azonban még havasak is lehetnek - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-vel.
dec. 30
9:54
Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Sajó mentén (HVG)
A Sajón folytatódott az ütemes apadás, ennek köszönhetően szerda reggel megszüntették az árvízvédelmi készültséget - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője.
dec. 30
9:54
Martonyi: A Fideszben nincsenek kiosztott tisztségek, csak feladatok (MaHu)
A magyar külpolitikának elsősorban értékalapúnak kell lennie: a határon túli magyarság így mindig meghatározó eleme marad, és szükség van az erősebb európai integrációra, valamint a működőképes közép-európai együttműködésre is - nyilatkozta a Népszabadság szerdai számában Martonyi János volt külügyminiszter.
dec. 30
9:54
Kivégeztek egy mániás depressziós férfit + videó (ATV)
Kínában 1728 kivégzést hajtottak végre 2008-ban.
dec. 30
10:21
A "vörös" angyalföldi egyéniben akar nyerni (168 Óra Online)
Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden bejelentette: azt javasolja a kormánynak, hogy az otthoni ápolást végzők tevékenysége fokozatosan váljon munkaviszonnyá, és európai uniós források bevonásával az érintettek vehessenek részt az ápoláshoz kapcsolódó speciális szakmai képzésen.
dec. 30
10:30
Fidesz: gyomorforgató, amit a kormány a szegényekkel csinál (orientpress)
Gyomorforgatónak tartja a Fidesz, hogy nem a szegényekre, hanem kommunikációra költi a pénzt a kormány. A párt ezt arra reagálva közölte, hogy a Magyar Nemzet azt írta: miközben az ünnepek alatt végeláthatatlan sorok kígyóztak a meleg ételt osztó szervezetek sátrainál, addig a szociális minisztérium pályázatkezelő cége 47 millió forintos tendert írt ki a 2010-es szegénység évének reklámozására.
dec. 30
10:30
Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Sajón (MaHu)
A Sajón folytatódott az ütemes apadás, ennek köszönhetően szerda reggel megszüntették az árvízvédelmi készültséget - Folytatódik a lassú apadás a Tiszán is, a folyón már csak egy szakaszon tartanak fenn elsőfokú készültséget.
dec. 30
10:30
Csirkék kaptak lángra és égtek el Acsádon (ATV)
Az épületben háromezer csirkét tartottak.
dec. 30
10:32
Megkerült Picasso gitárja (ATV)
Egy cipősdobozban találták meg azt a kisméretű, fából készült gitárt, amelyet Pablo Picasso festett ki lányának, Palomának.
dec. 30
10:48
Hová forduljunk, ha kátyúba futottunk? (Infostart)
Érdemes kártérítést kérnie annak az autósnak, akinek járművét egy kátyú rongálta meg - mondta az InfoRádiónak a Magyar Autóklub Jogi- és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke. Kovács Kázmér hozzátette: a károkozást fényképpel és tanúkkal kell igazolni. Gyakran azonban gondot jelenthet kideríteni, hogy ki az adott út kezelője.
dec. 30
10:48
Dobálják kifele a karácsonyi ajándékokat (ATV)
Hány olyan ajándékot talált a fenyőfa alatt, aminek nem örült és semmi hasznát nem veszi?
dec. 30
10:57
Még mindig kapja fizetését a leültetett SZDSZ-es (Népszava)
Határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni a VII. kerületi képviselő-testület szerdán az ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Gál György (SZDSZ) mandátumának megszűnéséről.
dec. 30
11:06
Kiraboltak egy pénzváltót Salgótarjánban (HVG)
Kiraboltak egy pénzváltót szerda délelőtt Salgótarjánban - közölte Dankóné Nagy Éva alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
dec. 30
11:15
"Társadalmi problémára" akart figyelmeztetni a romagyilkosságok gyanúsítottja (168 Óra Online)
Ma már tudja, hogy hatalmas hibát követett el a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja, K. István. Állítja, nem ölt, a súlyos társadalmi problémákra akarta felhívni a figyelmet - írja az index.hu.
dec. 30
11:24
„A BKV-nál soha nem volt ekkora sztrájkhangulat” + videó (ATV)
Továbbra sincs érvényes Kollektív Szerződés a BKV-nál.
dec. 30
11:42
Navracsics: 2009 az összeomlás éve volt (Infostart)
Az összeomlás éve volt az idei - jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint 2009-ben összeomlott a kormány, az MSZP és a kormányzati politika is.
dec. 30
12:00
Folytatódik a Tisza apadása (Infostart)
Folytatódik a lassú apadás a Tiszán. A Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: a folyón már csak Tiszatelek és Gávavencsellő között van érvényben elsőfokú árvízvédelmi készültség.
dec. 30
12:00
Navracsics: Összeomlott a kormány, az MSZP és a kormányzati politika is (MaHu)
Az összeomlás éve volt az idei - jelentette ki Navracsics Tibor szerdán Budapesten. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint 2009-ben összeomlott a kormány, az MSZP és a kormányzati politika is.
dec. 30
12:02
Drágulnak a postai szolgáltatások (Infostart)
Január elsején átlagosan 4,9 százalékkal emelkednek a postai szolgáltatások tarifái.
dec. 30
12:02
Többe kerülnek januártól a postai szolgáltatások (MaHu)
Januártól átlagosan 4,9 százalékkal emelkednek a postai szolgáltatások tarifái - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel szerdán.
dec. 30
12:09
2010: Van akinek lesz pénze, van akinek nem (168 Óra Online)
Bár 2010 még mindig a válság éve lesz és sok jót egyelőre nem remélhetünk, a sok negatív hatás mellett az idei mélyponthoz képest azért már lesznek kedvező változások is. Ezek közvetlenül vagy közvetve sokakat érintenek, bár még kevéssé fogjuk érzékelni őket. Lesz, akinek jobb lesz, mint az idén, lesz akinek rosszabb, várhatóan az utóbbiak lesznek többségben.
dec. 30
12:18
Nem döntöttek Gál mandátumáról (orientpress)
Nem tudott döntést hozni szerdán a VII. kerületi képviselő-testület az előzetes letartóztatásban lévő, SZDSZ-es Gál György mandátumának felfüggesztéséről, ugyanis a testület kétszer is határozatképtelen volt.
dec. 30
12:18
Mi lesz Gál György mandátumával? - Erzsébetvárosban nem tudtak dönteni (MaHu)
Határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni a VII. kerületi képviselő-testület szerdán az ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Gál György (SZDSZ) mandátumának megszűnéséről.

Keresés