2009. október 1. csütörtök

okt. 1
5:06
A Ma reggel nézettségben lényegesen elmarad a Nap-keltétől (Alternatív Energia)
Eredmény nélkül ért véget az MTV ügyvezető alelnökének és a Nap-kelet producerének tegnapi találkozója. Medveczky Balázs és Gyárfás Tamás az egyeztetésről szűkszavűan nyilatkozott, de annyi azért kiderült, továbbra is a Ma reggel marad műsoron. A köztévé irányítója annak ellenére ragaszkodik a cseréhez, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló kuratórium elnöksége jogellenesnek tartja a változtatást,…
okt. 1
5:08
Társadalmi és gazdasági "akadálymentesítést" az MSZP célja (Alternatív Energia)
Miközben még miniszterelnök-jelöltet keresnek a szocialisták, a választási program vázlatát már kézhez kapták az elnökség tagjai. A Haladás és biztonság címet viselő dokumentum, amely Lendvai Ildikó pártelnök irányításával készült, a többi között nemzeti összefogást szorgalmaz, újraértelmezi az állam szerepét, egyértelművé teszi, mi különbözteti meg az MSZP-t a jobboldaltól, illetve leszögezi,…
okt. 1
5:42
Mi minden változik októbertől? (Infostart)
Októbertől számos jogszabályi változás lép életbe. Elindul az új lakástámogatási rendszer, könnyebb lesz üzletet nyitni és javul az elektronikus ügyintézés.
okt. 1
5:42
Seres Mária mától újra kampányol (168 Óra Online)
Mától elkezdődött egy újabb kezdeményezés, amit már nem tudnak kikerülni a pártok és a képviselők sem. Seres Mária újra kampányba kezd.
okt. 1
6:00
BKV: 822 milliót dobtak ki az ablakon (Alternatív Energia)
A BKV 2003 óta 822 millió forintot dobott ki az ablakon - mondta Kocsis István vezérigazgató az emúlt hat és fél év végkielégítési gyakorlatát vizsgáló belső jelentés adatai alapján. Az esetek felében állapítható meg, hogy a dolgozók távozása anyagilag "súlyosan előnytelen" volt a cégnek. Kocsis ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.
okt. 1
6:18
Kökény Mihály: Vissza kell állítani a teljesítményvolumen-korlát rendszerét (Infostart)
Korai lenne megállapodásról beszélni az Egészségügyi Minisztérium és a kórházvezetők között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kökény Mihály. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke hozzátette: még nem tudni, mekkora lesz a december végére ígért plusz támogatás mértéke. A politikus arról is beszélt: meg kell győzni a lakosságot, hogy az új típusú influenza elleni…
okt. 1
6:18
Csaknem lehetetlen kikapcsolni a hátralékosokat (168 Óra Online)
Egy év alatt tíz százalékkal nőtt az áramszolgáltatónak nem fizetők aránya. A hátralékok összege a víműveknél is közel tíz százalékos emelkedést mutat egyetlen esztendő alatt. De mi lesz a nagy tartozást felhalmozókkal?
okt. 1
6:36
Vitray: Ebbe a gödörbe én is beleestem (168 Óra Online)
Az MTV az Olimpia idején Vitray Tamás tudósítói szolgáltatásaira nem tartott igényt. Most már egyáltalán nincs rá semmi szükség.
okt. 1
7:12
Felső-Csertésen ciántechnológiával működő aranybányát nyitnának (Infostart)
Verespatak után a romániai Felső-Csertésen nyitna a környezetre káros ciántechnológiával működő aranybányát egy kanadai-román vegyesvállalat - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.
okt. 1
7:30
„Táblavadászat” mától (Metropol)
„Táblavadász” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági akciót indít mától az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A program lényege, hogy aki indokolatlan, megtévesztő KRESZ-táblát észlel az ország útjain, az a tábla fotóját, vagy a beazonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását jutassa el egy megadott e-mail címre.
okt. 1
7:48
Hol jó nyugdíjasnak lenni? - lapszemle (Infostart)
A Portfolio.hu elemzéséből megtudhatjuk, hogy melyik országban jó nyugdíjasnak lenni. A holland rendszer például a munkavállalók 91 százalékát éri el, miközben 100 százalékos nettó helyettesítési arányt adott 2006-ban moderált kiadási szint mellett, viszont a legnagyobb baj a rendszerrel, hogy azt nem lehet más országokba átültetni.
okt. 1
7:48
Más árat fizetett a külföldi, más árat a hazi nyugdíjas - megbüntették őket (168 Óra Online)
Másfél milliós büntetés a Harkányi Gyógyfürdőnek, mert megkülönböztette a magyar és a külföldi nyugdíjasokat
okt. 1
7:48
Frontális ütközés a 117-es úton (Metropol)
Szarvasbika ugrott egy autó elé a Dorogot elkerülő 117-es úton, a vezető elrántotta a kormányt és frontálisan ütközött egy szemből érkező gépkocsival.
okt. 1
8:06
Megszűnik az alkalmi munkavállalói könyv (Infostart)
Lapinformáció szerint januártól megszűnik az alkalmi munkavállalói könyv, az alkalmi munka azonban megmarad. A Világgazdaság azt írta: a kormány tegnapi ülésén hagyta jóvá az egyszerűsített foglalkoztatást érintő törvénymódosítást.
okt. 1
8:06
Újabb nyilvánosság a közbeszerzéseknek (Metropol)
Eljárásonként csoportosítva az adott közbeszerzés valamennyi dokumentumát közzé kell tenni október 1-jétől a Közbeszerzési Tanács honlapján, illetve ha az ajánlatkérőnek van honlapja, akkor ott is - ekkor lép hatályba a közbeszerzési törvény módosításának ez a része.
okt. 1
8:08
Visszafordíthatatlan a fejhallgató okozta halláskárosodás (Infostart)
Milliókat veszélyeztet a megsüketülés a hordozható zenelejátszók használata miatt - állapította meg az Európai Unió tudományos bizottsága, az Európai Bizottság ezért az ilyen készülékek zajszintjének további csökkentését tervezi. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő egyetért ezzel. Katona Gábor, a Heim Pál Gyermekkórház osztályvezető főorvosa arra hívta fel a figyelmet, hogy a fejhallgatók…
okt. 1
8:24
Januárban csődbe mehet a MÁV? (Infostart)
Lapinformáció szerint januárban csődbe mehet a magyar vasúttársaság.
okt. 1
8:42
Szarvasbika ugrott egy autó elé - két halott a 117-es úton (Infostart)
Szarvasbika ugrott egy autó elé a Dorogot elkerülő 117-es úton, a vezető elrántotta a kormányt és frontálisan ütközött egy szemből érkező gépkocsival. Mindkét autó vezetője a helyszínen életét vesztette.
okt. 1
8:42
Ki kell zárni az MSZP-ből, mert Jobbikos lett (168 Óra Online)
Szocialista párttársai csak akkor tudták meg, hogy párttársuk, Montlika Zoltán a Jobbikhoz pártolt át, amikor a radikális párt helyi elnökévé választották. Kilépési nyilatkozatot azóta sem adott, így utólag kell kizárni az MSZP-ből – írta a Híradó. hu
okt. 1
9:00
Varga Mihály: El lehetne térni a 2010-re tervezett költségvetési hiánycéltól (Infostart)
A Fidesz alelnöke szerint egy hiteles és reális gazdasági program mellett el lehetne térni a 2010-re tervezett költségvetési hiánycéltól. Varga Mihály azt mondta: lehet olyan beruházási, munkahelyteremtő része egy programnak, amely ezt a lépést indokolttá teheti.
okt. 1
9:18
Trójai faló? Jobbikos az MSZP-ben! (Alternatív Energia)
Továbbra is az MSZP tagja a Jobbik hajdúsámsoni elnöke, Montlika Zoltán - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap a helyi városi tévé értesülése alapján.
okt. 1
9:36
Nevelő célzattal festenek óriásképeket (Infostart)
Magyarországon egyedülálló programot valósított meg a Murál Morál Csoport Pécsen. A program szervezője és koordinátora az idei évben az Egy Hajóban Alapítvány volt. A főként képzőművészeti elemeket használó modellértékű munka célja, hogy egy nicaraguai komplex (képző, mozgás, zene, film -művészeti elemek használata) közösségfejlesztő módszer használatával gigantikus, előre megtervezett képek…
okt. 1
9:36
Menekülnek az országból a matematikusok (168 Óra Online)
Nehéz ma Magyarországon matematikusként dolgozni – mondja az egyebek közt a matematikai Nobel-díjnak is nevezett Wolf-díjjal jutalmazott matematikus, Lovász László. Ugyanakkor Lovász szerint nagyon tehetségesek a hazai diákok.
okt. 1
9:36
Síntörés miatt késnek a vonatok (Metropol)
Síntörés miatt 10-15 percet késnek a Nyugati pályaudvarra érkező vonatok. Ez érinti a Cegléd, Szolnok, Szeged, Debrecen és Nyíregyháza felől érkező vonatokat.
okt. 1
9:38
Krokodil támadta meg a vizelő turistát (Infostart)
Krokodiltámadás ért Mexikóban egy amerikai turistát, aki éppen könnyíteni akart magán egy turistaövezetben.
okt. 1
10:30
Lakásbetörés-sorozat Nyíregyházán (Metropol)
Hat lakásba törtek be szerdán napközben Nyíregyházán, az ismeretlen tettesek a lakók távollétét kihasználva szakítottak be ajtókat, törtek fel zárakat, s otthononként 100 ezer és 270 ezer forint közötti kárt okoztak.
okt. 1
10:48
Ajánlószelvény helyett kaució? (Metropol)
Támogatja öt közvélemény- és piackutató intézet az Országos Választási Bizottság (OVB) azon javaslatát, hogy az ajánlószelvény-rendszer helyett vezessék be a kaució intézményét - olvasható közös csütörtöki állásfoglalásukban.
okt. 1
10:48
Kopogtatócédula helyett kauciót! (Alternatív Energia)
Támogatja öt közvélemény- és piackutató intézet az Országos Választási Bizottság azon javaslatát, hogy az ajánlószelvény-rendszer helyett vezessék be a kaució intézményét - olvasható közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásukban.
okt. 1
11:24
Nem volt szabálysértő a március 15-ei bekiabáló (168 Óra Online)
Nem követett el szabálysértést Rosdy Tamás, aki a március 15-ei állami ünnepen a hallgatóság soraiból kiabálva követelte a miniszterelnök távozását - mondta ki jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön.
okt. 1
11:42
Nem követett el szabálysértést Rosdy (Metropol)
Nem követett el szabálysértést Rosdy Tamás, aki a március 15-ei állami ünnepen a hallgatóság soraiból kiabálva követelte a miniszterelnök távozását - mondta ki jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön.
okt. 1
12:00
Országos iskola-alma akciót indít a Magosz (Infostart)
Az idén egy hónappal korábban elindítja országos iskola-alma akcióját a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.
okt. 1
12:02
A miniszterelnök a cigánykérdésről (Infostart)
A következő 10 év a roma integrációról fog szólni Magyarországon - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök egy konferencián. A kormányfő szerint a romakérdés megoldása nélkül más problémákat sem lehet orvosolni.
okt. 1
12:04
EP-képviselők is felszólalhatnak a jövő héten a parlamentben (Infostart)
A jövő héten ötnapos ülést tart az Országgyűlés, amelynek keretében 30 órában tartják a költségvetés általános vitáját.
okt. 1
12:06
Székely Tamás: Az egyezséggel stabilizálódhat a helyzet (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint stabilizálódik az ágazat intézményeinek helyzete, ha aláírják a megállapodást a kórházszövetségekkel.
okt. 1
12:18
Bal- és jobboldali egyesületek egyetértésben pályáztak (Metropol)
A civil szervezeteknek kiírt pályázatokon a bal- és jobboldalhoz köthető egyesületek "egyetértésben pályáztak" a Dél-Alföldi Regionális Ifjúsági Tanácshoz (DARIT) - mondta egy tanú a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján.
okt. 1
12:20
A miniszter szerint stabilizálódik az egészségügyi intézmények helyzete (Metropol)
Stabilizálódni fog az egészségügyi intézmények helyzete, miután jövő szerdán aláírják a megállapodást a kórházszövetségekkel - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter.
okt. 1
12:36
Az H1N1-ra Pakson felkészültek (168 Óra Online)
A Paksi Atomerőmű Zrt. felkészült az influenza-járvány megelőzésére és kezelésére.
okt. 1
12:36
Maximált patikai ára lesz az új vírus elleni oltóanyagnak (Metropol)
A tervek szerint maximált patikai ára lesz az új influenzavírus elleni oltóanyagnak, azonban az ár még nem végleges, annyit lehet tudni, hogy várhatóan 1800-2000 forint között lesz.
okt. 1
12:38
Kifizetőhelyként működtek állami cégek a Fidesz szerint (Metropol)
A Fidesz szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az előző hét év kormányzása alatt több közintézmény és állami vállalat MSZP-s és SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, illetve működik most is.
okt. 1
12:54
Nyilvános szoptatás a Szabó Ervin Gyerekkönyvtárban (Infostart)
Nyilvános szoptatást tartanak a szoptatás társadalmi elfogadottságának növelése és az anyák bátorítása céljából szombaton a budapesti Liszt Ferenc tér 6. szám alatt működő Szabó Ervin Gyerekkönyvtárban.
okt. 1
12:54
Népszerűsítik a szoptatást a nyíilvános helyeken (168 Óra Online)
Nyilvános szoptatást tartanak a szoptatás társadalmi elfogadottságának növelése és az anyák bátorítása céljából szombaton a budapesti Liszt Ferenc tér 6. szám alatt működő Szabó Ervin Gyerekkönyvtárban.
okt. 1
12:54
Fidesz: Milliárdokat nyúlt le a koalíció (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az előző hét év kormányzása alatt több közintézmény és állami vállalat MSZP-s és SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, illetve működik most is.
okt. 1
12:56
Lemondtak a román kormány szociáldemokrata miniszterei (Infostart)
A román szociáldemokrata miniszterek csütörtökön bejelentették, hogy kivonulnak a kormányból, miután Traian Basescu államfő nem sokkal előtte aláírta a Dan Nica belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes menesztéséről szóló elnöki rendeletet.
okt. 1
13:12
Meghalt egy munkás egy fővárosi építkezésen (Infostart)
Lezuhant és meghalt egy munkás csütörtökön egy építkezésen Budapesten, a II. kerületi Szemlőhegyi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
okt. 1
13:12
Bajnai: védeni fogjuk az idősek hosszú távú érdekeit (Metropol)
Bajnai Gordon őszinteséget, felelősséget és partnerséget ajánlott a nyugdíjasok áldozataiért cserébe, és megígérte: azon lesz, hogy következetesen védje és érvényesítse az idősek hosszú távú érdekeit.
okt. 1
13:14
Új vezérigazgató és kereskedelmi igazgató van az Egisben (Infostart)
Október 1-jén hivatalba lépett az Egis Nyrt. új vezérigazgatója, Hodász István, aki eddig a kereskedelmi igazgatói tisztet töltötte be, helyére pedig Mázsár Péter eddigi nemzetközi értékesítési és marketingigazgató került - közölte az Egis a BÉT honlapján.
okt. 1
13:30
Egy leszerelt katona szólta el magát (Infostart)
Romagyilkosságok - Nők és férfiak fogyasztási szokásai - Szoci fogi, avagy kifizetődő bukott kormányembernek lenni. Címek a hetilapokból.
okt. 1
13:30
MSZP-Jobbik „koalíció”? (Metropol)
Cáfolja a Jobbik a Magyar Hírlap azon értesüléseit, amelyek szerint Montlika Zoltán, a párt hajdúsámsoni elnöke az MSZP tagja. Nem lehet a Jobbik tagja olyan személy, aki más pártba tartozik - közölte a párt csütörtökön.
okt. 1
13:32
Borháború: kultúra kontra iparszerűség (Infostart)
A Borminősítési Igazgatóság harminc napra bezáratta az egri Vincze Borászat pincéjét, mert hozzáadott glicerint találtak a cég egyes boraiban. Az ügyet még vizsgálják, ám egy biztos: a kínos eset a hazai borpiac néhány kellemetlen kérdésére ráirányítja a figyelmet. Nemzetközi szinten is zajlik a "borháború". A "mesterséges" és a "természetes" borok hívei külföldön intenzívebben harcolnak a…
okt. 1
13:48
Két hét múlva patikákban az új influenzavírus elleni vakcina (Infostart)
Két hét múlva kerül a patikákba az új influenza vírus elleni védőoltás. Információink szerint első körben 300 ezer adag jut el a gyógyszertárakba. A háziorvosokhoz október hetedikéig 650 ezer adag térítésmentes vakcinát szállít ki az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet. A cégek a patikákban vagy az intézetnél jelenthetik be a tömeges vásárlási igényt.

Keresés