2009. augusztus 1. szombat

aug. 1
5:27
Figyelem! Pótlóbuszok járnak mától a nagykörúton (168 Óra Online)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
8:09
Mától változnak egyes közúti szabálysértések büntetései (168 Óra Online)
A kormány rendelete értelmében augusztus 1-jétől közigazgatási hatósági eljárást indít a rendőrség azok ellen, akik megszegik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a bukósisak és a mobiltelefon használatára vonatkozó szabályokat.
aug. 1
8:24
Egész hétvégén dugó lesz Röszkénél (Infostart)
Egész hétvégén kétórás várakozásra lehet számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán - mondta az InfoRádiónak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
aug. 1
8:45
Újabb BKV-végkielégítési botrány! (168 Óra Online)
Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül rúgták ki tavaly Szalai László kabinetigazgatót - tudta meg a Magyar Nemzet. A lapot az MTI szemlézte.
aug. 1
8:47
KRESZ: a szabályozás ellentmondásos, kusza, időnként zagyva csomagja (168 Óra Online)
A közlekedésszabályozás megújítását szorgalmazza az országos rendőrfőkapitány, az ombudsman, az országos vámparancsnok, a Közlekedési Bírák Egyesület és több más civil szövetség, egyesület - tudatta az ombudsman hivatala az MTI-vel pénteken.
aug. 1
9:39
Ugye nem szeretne patkánnyal együtt lubickolni? (168 Óra Online)
Az utóbbi időben egyre több helyről hallani, hogy a fővárosban patkányt láttak. Évek óta úgy tudjuk, hogy Budapest az a kivételes világvárosok egyike, amelyik patkánymentes. Lehet ezt a büszke címet viselni akkor is, ha elvétve ugyan, de megjelennek ezek a nem kívánatos rágcsálók?
aug. 1
9:39
Pótlóbuszok járnak a nagykörúton (Metropol)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
9:41
Mától működik a krízisalap (Metropol)
Mától kezdi meg működését a krízisalap, amelyet a kormány azért hozott létre, hogy a gazdasági válság miatt átmenetileg krízishelyzetbe került családoknak gyors segítséget biztosítson.
aug. 1
9:57
Többórás várakozás Röszkénél (168 Óra Online)
– Az M1-es autópályán történt tegnap esti baleset hatása még a magyar-szerb határon is érződik: a röszkei átkelőhely kilépő oldalán háromórás a várakozás - közölte szombaton a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
9:57
Optimistábbak a fiatalok (Metropol)
Jelentősen javult a fiatalok megítélése jövőbeli anyagi helyzetüket, valamint munkalehetőségeiket tekintve a Nielsen havonta megjelenő Fogyasztói Bizalmi Indexe szerint - közölte az ACNielsen Piackutató Kft.
aug. 1
9:59
Változtak a büntetési szabályok (Metropol)
A kormány rendelete értelmében augusztus 1-jétől közigazgatási hatósági eljárást indít a rendőrség azok ellen, akik megszegik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a bukósisak és a mobiltelefon használatára vonatkozó szabályokat.
aug. 1
10:01
Többórás várakozás Röszkénél (Metropol)
Az M1-es autópályán történt tegnap esti baleset hatása még a magyar-szerb határon is érződik: a röszkei átkelőhely kilépő oldalán háromórás a várakozás.
aug. 1
10:12
Mától buszok helyettesítik a Combinókat (Infostart)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt szombattól augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
10:48
Mi lesz veled, M6-os? (Infostart)
Látják a fényt az alagút végén az M6-os mecseki szakaszának építői: a Szekszárdtól Bólyon át Pécsig vezető autópálya kilenc hónap múlva elkészülhet, leendő használói azonban eddig többnyire csak beomlott alagutakról, balesetekről hallottak - írja a Népszabadság.
aug. 1
11:09
Már nem a HospInvest működteti a hevesi kórházakat (Metropol)
Szombattól már nem a HospInvest Zrt. hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.
aug. 1
11:11
Hatalmas torlódás az M7-esen a Balaton felé (Metropol)
Több mint tíz kilométeres a torlódás az M7-es autópályán a Balaton felé, a sor vége nagyjából a 27-es kilométerkőnél van - közölte az Útinform ügyeletese.
aug. 1
12:36
Három órás várakozás Röszkénél (Infostart)
Háromórás várakozás alakult ki szombat délelőtt a személyforgalomban a záhonyi határátkelőhely kilépő oldalán - közölte a rendőrség.
aug. 1
12:57
Torlódás a záhonyi határátkelőn (Metropol)
Háromórás várakozás alakult ki szombat délelőtt a személyforgalomban a záhonyi határátkelőhely kilépő oldalán.
aug. 1
13:12
Szabó Mihály: Hasznos lenne bekamerázni a főváros egyes részeit (Infostart)
Az aluljárókban, a műemléki övezetekben és a város legkevésbé biztonságos területein lenne szükség elsősorban a térfigyelő kamerák elhelyezésére - mondta Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
aug. 1
13:14
Késnek a vonatok a sínekre hajtó traktoros miatt (Infostart)
A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy traktor szombat délelőtt Kaba és Hajdúszoboszló között; a balesetnek senki nem sérült meg, de a vasúti közlekedésben késések várhatók - közölte a Mávinform.
aug. 1
13:33
Már jól lehet közlekedni az M7-esen (Metropol)
Az Útinform ügyeletese szerint már jól lehet közlekedni a Balaton felé az M7-esen. Anderlich Ágnes délelőtt még arról számolt be, hogy több mint tíz kilométeres a torlódás az M7-es autópályán a Balaton felé.
aug. 1
13:48
A BKV-balhék miatt mondatná le Hagyót a Fidesz (Infostart)
Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el a cégtől Szalai László kabinetigazgatót - írta a Magyar Nemzet. A Fidesz közben lemondásra szólította fel Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettest.
aug. 1
15:03
Megint jól befűtenek nekünk (168 Óra Online)
Vasárnap a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, késő délutántól helyenként zápor, zivatar is előfordulhat.
aug. 1
15:18
Erővel válaszolna a grúz provokációra Moszkva (Infostart)
Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy erőt alkalmazzon, ha Grúzai folytatja provokációit a Kaukázus térségében - közölte szombaton a moszkvai védelmi minisztérium.
aug. 1
16:15
Harmadszor is szinte ugyanott volt koccanás az M7-esen (Metropol)
Megint baleset történt az M7-es autópályán, és szinte ugyanott, ahol szombaton már kétszer ütköztek össze autók. Az Útinform szombat délutáni jelentése szerint az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon, a 27-es kilométernél autók koccantak, és a leálló sávon állnak.
aug. 1
17:06
Átadta a HospInvest a hevesi kórházak üzemeltetését (Infostart)
Szombattól már nem a HospInvest Zrt., hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.
aug. 1
17:45
Megszűnt a várakozás Röszkénél (Metropol)
A kora hajnali órákban azért alakult ki több kilométeres torlódás, mert korábban az M1-es autópályát egy baleset miatt órákra lezárták, és a kocsisor szinte egyszerre zúdult az átkelőre.
aug. 1
18:12
Teljes útzár a 7-esen (PestMost.hu)
Teljes útzárat rendeltek el egy motoros és egy autós ütközése miatt az M7-es autópályán Érdnél, amíg meg nem érkezik a mentőhelikopter. Korábban a 27-es kilométerkőnél koccantak autók.
aug. 1
18:57
Kiderült, miért rúgták ki a BKV-igazgatót! (168 Óra Online)
Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta az MTI-nek szombaton Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.
aug. 1
19:12
Ússz, Forest, ússz! - mentőkutya a Tisza-tavon (Infostart)
A Tisza-tavon a vízi mentők és a vízi rendőrök mellett egy mentőkutya is segíti a bajba jutottakat - tájékoztatta az InfoRádiót a Tisza-tavi Vízimentő Szakszolgálat elnöke. Tóth-Fekete Zsolt hozzátette: Forestnek sokkal higgadtabbnak kell lennie, mint egy átlagos, szolgálatot teljesítő kutyának.
aug. 1
20:06
A vonzóbb nőknek több a gyereke (Infostart)
Egyre szebbek a nők - szólt a hét elején egy írás címe a brit Times lapban. Nem sokkal később több szerkesztőség is átvette azt - de az alapját képező tudományos cikk írója, a finn Markus Jokela arra figyelmeztet, hogy kissé merész e következtetés.
aug. 1
20:27
Nemzeti Alzheimer-kór támadta meg hazánkat (168 Óra Online)
A Jobbik az országgyűlési helyek harmadik számú várományosa, három EP-mandátum birtokosa. A párt bázisát elemezve a Progresszív Intézet meglepő megállapítást tett. Tízből négy átszavazó a Fidesz világából érkezett, kettő csalódott exszoci, a többi pedig jellemzően első szavazó. Egyszóval fiatal. BUJÁK ATTILA írása.
aug. 1
21:03
Befejezték a helyszínelést az M7-esen Érdnél (Metropol)
Befejezték a baleseti helyszínelést Érdnél, a Budapest felé vezető oldalon, ahol előbb egy motoros és egy autó karambolozott, majd cserbenhagyásos gázolás történt - közölte az Útinform ügyeletese az MTI-vel este nyolc óra előtt.
aug. 1
21:18
Vizsgálat indult az illegális őssejt-kezelés miatt - a nap hírei (Infostart)
Vizsgálatot rendelt el a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója az illegális őssejt-kezelés miatt. Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t. Sorozatos balesetek miatt több mint 10 kilométeres torlódás alakult ki napközben az M7-es autópályán a Balaton felé. A nap hírei.
aug. 1
21:21
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták: 15 23 41 67 73
aug. 1
22:33
Optimistábbak a fiatalok (168 Óra Online)
Jelentősen javult a fiatalok megítélése jövőbeli anyagi helyzetüket, valamint munkalehetőségeiket tekintve a Nielsen havonta megjelenő Fogyasztói Bizalmi Indexe szerint

2009. augusztus 2. vasárnap

aug. 2
9:00
A roma holokauszt emléknapja (Infostart)
Ma van a roma holokauszt áldozatainak emléknapja. A központi megemlékezést az egykori auschwitz-birkenaui láger területén 16 évvel ezelőtt felállított emlékmű előtt tartják, amelyen több európai ország kormányának képviselői, civil szervezetek vezetői, túlélők vesznek részt.
aug. 2
9:18
Hagyó Miklós lemondását követeli a Fidesz a BKV-botrányok miatt (Infostart)
Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-től - mondta a cég kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet erről azután beszélt, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a munkaügyi bíróság elsőfokon 100 millió forint megfizetésére kötelezte a BKV-t, mert Szalai Lászlót azonnali hatállyal, végkielégítés…
aug. 2
9:20
Megtalálták a Balatonban Csopaknál eltűnt férfi holttestét (Infostart)
A vízimentők megtalálták a csopaki strandnál eltűnt 72 éves férfi holttestét a Balatonban - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.
aug. 2
9:39
Felborult egy román mikrobusz az M7-es autópályán (Metropol)
A román rendszámú jármű a Budapest felé vezető oldalon, a 202-es kilométernél szenvedett balesetet.
aug. 2
10:33
Életveszélyes és súlyos sérültek az M7-en (168 Óra Online)
Szalagkorlátnak ütközött és felborult hajnalban egy mikrobusz az M7-es autópálya zalai szakaszán, a baleset miatt öt embert szállítottak kórházba - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-t.
aug. 2
10:51
Rendkívüli események az egészséggyárban (168 Óra Online)
Az egészségügy jó húsz éve a magyar társadalom egyik legélesebb konfliktushalmazának része. Miniszterek jönnek, reformtervek születnek, a magyar népgyógyítás mégis marad a borítékos rendszer és az állami közszolgálat határán. Valahogy mégis működik. Miként tapasztalta meg mindezt a laikus, ha maga is e rendszer szereplője lett? BUJÁK ATTILA közelről láthatta.
aug. 2
11:06
Négy magyar a 400 vegyesek döntőjében (Infostart)
Cseh László és Kis Gergő is bejutott az esti döntőbe a 400 m férfi vegyesúszásban a római vizes világbajnokság utolsó napján. A két férfi mellett két hölgy is résztvevője a táv esti döntőjének: női 400 vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is kvalifikálta magát a döntőre.
aug. 2
11:27
Sötét szándékok a magyar utcákon (168 Óra Online)
Az MSZP szerint új aktualitása van az emlékezésnek a Roma holokauszt emléknapon.
aug. 2
11:27
A holokauszt roma áldozataira emlékezünk (Metropol)
Augusztus 2-án volt a roma holokauszt áldozatainak emléknapja. Az évforduló kapcsán Európa számos országában, így Magyarország több városában is a II. világháborúban elpusztított, mintegy félmillió roma áldozatra emlékeznek. Budapesten, vasárnap délután a Nehru parton tartottak gyászünnepséget. Összefoglaló.
aug. 2
12:18
Hamis tízezer forintossal akart fizetni a kecskeméti piacon (Infostart)
Hamisított tízezer forintossal akart fizetni a kecskeméti piacon egy 29 éves zagyvarékasi férfi. Az árus nem fogadta el a pénzt és értesítette a rendőröket, akik elfogták a férfit.
aug. 2
12:20
Öt sérültje van az M7-esen történt balesetnek (Infostart)
Szalagkorlátnak ütközött és felborult hajnalban egy ukrán rendszámú mikrobusz az M7-es autópálya zalai szakaszán, öt embert vittek kórházba.
aug. 2
12:36
Két órát kell várni Röszkénél (Infostart)
Ma is 2 órás várakozásra lehet számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs korábban az InfoRádióban elmondta: a torlódás a Nyugat-Európába szabadságukról visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt alakult ki.
aug. 2
12:57
Schumacher mobilozott vezetés közben Budapesten (168 Óra Online)
Michael Schumacher több közlekedési szabályt is megszegett budapesti látogatása alatt
aug. 2
13:51
Az életveszélyes sérültet mentőhelikopterre tették (168 Óra Online)
Szalagkorlátnak ütközött és felborult hajnalban egy mikrobusz az M7-es autópálya zalai szakaszán, a baleset miatt öt embert szállítottak kórházba - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-t. Az egyik sérültet kritikus állapota miatt mentőhelikopterrel továbbszállították Kaposvárra.

Keresés