2009. augusztus 1. szombat

aug. 1
5:09
Lendvai Ildikó pártelnök átadja a stafétát (Alternatív Energia)
Idén nyáron a szokásosnál rövidebb szünetet tart az MSZP-frakció. Bár a korábbi tervekkel ellentétben júliusban nem ültek össze, a következő hónapban azonban a költségvetés előkészítése, valamint a párt által szorgalmazott közbiztonsági csomag ad majd munkát a szocialista politikusoknak. A menetrendet várhatóan hétfőn határozzák meg a képviselőcsoport vezetői. Pénteken a párt elnöksége a…
aug. 1
5:27
Figyelem! Pótlóbuszok járnak mától a nagykörúton (168 Óra Online)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
5:27
Már nincs poszt, amely miatt az államfő szembekerülhetne a pártokkal (Alternatív Energia)
Az eddigieknél nyugodtabb záró szakaszra számíthat a négy éve hivatalba lépett Sólyom László. A lapunknak nyilatkozó politológusok szerint a várhatóan „egyciklusos” köztársasági elnöknek eddig főleg a pártokkal voltak konfliktusai, de a hátralévő időben leginkább arra figyel majd, hogy a társadalmat alakítsa, megjelenítse a modern értelemben vett „zöldes közép-konzervativizmusát”. Közjogi…
aug. 1
5:29
Egyes bankok még az önkéntes moratórium előtt megemeltek több díjtételt is - Ezt lehet? (Alternatív Energia)
Mától – azaz augusztus elsejétől – jelentősen szűkül a bankok mozgástere az ügyfelekkel kötött szerződések egyoldalú módosítása terén. A honi hitelintézeti szektor és a miniszterelnök között bő két hete kötött megállapodás azonban ezt a változást is felülírta: a bankok vállalták, hogy két hónapig nem nyúlnak a szerződésekben foglalt feltételekhez. A jogszabályt azonban nem mindenki értelmezi…
aug. 1
5:45
További kérdéseket vet föl a korrupció miatt lebukott ügyész ügye (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetén több kérdést, illetve interpellációt kaphat a legfőbb ügyész – értesült a Népszava. Kovács Tamástól egyebek mellett az ügyészség fegyelmi helyzetéről, valamint az UD Zrt.-vel kapcsolatos nyomozás körülményeiről érdeklődnek majd.
aug. 1
5:47
Elhallgatott cigányholokauszt (Alternatív Energia)
Holnap lesz hatvanöt éve, hogy 1944. augusztus másodikán a nácik felszámolták az auschwitzi cigánytábort, egyetlen éjszaka alatt mintegy háromezer romát megölve. Az európai romák e napon emlékeznek a roma holokausztra vagy ahogy ők nevezik, a Pharrajimosra. Vasárnap este Budapesten, a IX. kerületi Nehru Parkban gyertyagyújtással emlékeznek a fasizmus roma áldozataira. Az egykori gyülekezőhelyen,…
aug. 1
5:49
Figyeljen! Mától akár 800 ezerre is büntethetik közutakon (Alternatív Energia)
Mától lép hatályba a közúti közlekedésről szóló törvény módosítása. Szigorúbb bírságot kapnak azok, akik nem tartják be a biztonsági öv, a gyermekülés, a motorkerékpár-bukósisak és a mobiltelefon vezetés közbeni használatára vonatkozó szabályokat. Eddig ezek szabálysértésnek minősültek, mától azonban a szabályszegés kategóriájába tartoznak, azaz a közlekedési törvényben foglaltak szerint büntetik.…
aug. 1
7:51
Csaknem tízmilliárd forint megtakarításra kötelezi az egészségügyi tárcát a Pénzügyminisztérium (Alternatív Energia)
Csaknem tízmilliárd forint megtakarításra kötelezi az egészségügyi tárcát a Pénzügyminisztérium - tudta meg a Magyar Nemzet.
aug. 1
8:09
Mától változnak egyes közúti szabálysértések büntetései (168 Óra Online)
A kormány rendelete értelmében augusztus 1-jétől közigazgatási hatósági eljárást indít a rendőrség azok ellen, akik megszegik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a bukósisak és a mobiltelefon használatára vonatkozó szabályokat.
aug. 1
8:09
Mától működik a krízisalap (Alternatív Energia)
Mától kezdi meg működését a krízisalap, amelyet a kormány azért hozott létre, hogy a gazdasági válság miatt átmenetileg krízishelyzetbe került családoknak gyors segítséget biztosítson.
aug. 1
8:24
Egész hétvégén dugó lesz Röszkénél (Infostart)
Egész hétvégén kétórás várakozásra lehet számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán - mondta az InfoRádiónak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
aug. 1
8:27
Jelentősen nőtt a fiatalok optimizmusa a Nielsen szerint (Alternatív Energia)
Jelentősen javult a fiatalok megítélése jövőbeli anyagi helyzetüket, valamint munkalehetőségeiket tekintve a Nielsen havonta megjelenő Fogyasztói Bizalmi Indexe szerint - közölte az ACNielsen Piackutató Kft. az MTI-vel.
aug. 1
8:45
Újabb BKV-végkielégítési botrány! (168 Óra Online)
Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül rúgták ki tavaly Szalai László kabinetigazgatót - tudta meg a Magyar Nemzet. A lapot az MTI szemlézte.
aug. 1
8:47
KRESZ: a szabályozás ellentmondásos, kusza, időnként zagyva csomagja (168 Óra Online)
A közlekedésszabályozás megújítását szorgalmazza az országos rendőrfőkapitány, az ombudsman, az országos vámparancsnok, a Közlekedési Bírák Egyesület és több más civil szövetség, egyesület - tudatta az ombudsman hivatala az MTI-vel pénteken.
aug. 1
9:39
Ugye nem szeretne patkánnyal együtt lubickolni? (168 Óra Online)
Az utóbbi időben egyre több helyről hallani, hogy a fővárosban patkányt láttak. Évek óta úgy tudjuk, hogy Budapest az a kivételes világvárosok egyike, amelyik patkánymentes. Lehet ezt a büszke címet viselni akkor is, ha elvétve ugyan, de megjelennek ezek a nem kívánatos rágcsálók?
aug. 1
9:39
Pótlóbuszok járnak a nagykörúton (Metropol)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
9:41
Mától működik a krízisalap (Metropol)
Mától kezdi meg működését a krízisalap, amelyet a kormány azért hozott létre, hogy a gazdasági válság miatt átmenetileg krízishelyzetbe került családoknak gyors segítséget biztosítson.
aug. 1
9:57
Többórás várakozás Röszkénél (168 Óra Online)
– Az M1-es autópályán történt tegnap esti baleset hatása még a magyar-szerb határon is érződik: a röszkei átkelőhely kilépő oldalán háromórás a várakozás - közölte szombaton a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
9:57
Optimistábbak a fiatalok (Metropol)
Jelentősen javult a fiatalok megítélése jövőbeli anyagi helyzetüket, valamint munkalehetőségeiket tekintve a Nielsen havonta megjelenő Fogyasztói Bizalmi Indexe szerint - közölte az ACNielsen Piackutató Kft.
aug. 1
9:59
Változtak a büntetési szabályok (Metropol)
A kormány rendelete értelmében augusztus 1-jétől közigazgatási hatósági eljárást indít a rendőrség azok ellen, akik megszegik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a bukósisak és a mobiltelefon használatára vonatkozó szabályokat.
aug. 1
10:01
Többórás várakozás Röszkénél (Metropol)
Az M1-es autópályán történt tegnap esti baleset hatása még a magyar-szerb határon is érződik: a röszkei átkelőhely kilépő oldalán háromórás a várakozás.
aug. 1
10:12
Mától buszok helyettesítik a Combinókat (Infostart)
A nagykörúti villamospálya felújítása miatt szombattól augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.
aug. 1
10:48
Mi lesz veled, M6-os? (Infostart)
Látják a fényt az alagút végén az M6-os mecseki szakaszának építői: a Szekszárdtól Bólyon át Pécsig vezető autópálya kilenc hónap múlva elkészülhet, leendő használói azonban eddig többnyire csak beomlott alagutakról, balesetekről hallottak - írja a Népszabadság.
aug. 1
11:09
Már nem a HospInvest működteti a hevesi kórházakat (Metropol)
Szombattól már nem a HospInvest Zrt. hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.
aug. 1
11:09
Fidesz: Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes mondjon le! (Alternatív Energia)
Azonnali lemondásra szólítja fel a Fidesz Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettest a BKV Zrt.-nél tapasztalható botrányok és rendkívül magas végkielégítési ügyek miatt - mondta Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
aug. 1
11:11
Hatalmas torlódás az M7-esen a Balaton felé (Metropol)
Több mint tíz kilométeres a torlódás az M7-es autópályán a Balaton felé, a sor vége nagyjából a 27-es kilométerkőnél van - közölte az Útinform ügyeletese.
aug. 1
12:36
Három órás várakozás Röszkénél (Infostart)
Háromórás várakozás alakult ki szombat délelőtt a személyforgalomban a záhonyi határátkelőhely kilépő oldalán - közölte a rendőrség.
aug. 1
12:39
Aláírásokat gyűjtöttek a korengedményes nyugdíjazás megmaradása érdekében (Alternatív Energia)
Mintegy 8500 aláírást gyűjtöttek és adtak át a vegyipari szakszervezetek képviselői Csizmár Gábor államtitkárnak a korengedményes nyugdíjazási lehetőség megmaradása érdekében - mondta szombaton Eördöghné Pataki Irén, a BorsodChem Zrt. Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezetének elnöke.
aug. 1
12:57
Torlódás a záhonyi határátkelőn (Metropol)
Háromórás várakozás alakult ki szombat délelőtt a személyforgalomban a záhonyi határátkelőhely kilépő oldalán.
aug. 1
13:12
Szabó Mihály: Hasznos lenne bekamerázni a főváros egyes részeit (Infostart)
Az aluljárókban, a műemléki övezetekben és a város legkevésbé biztonságos területein lenne szükség elsősorban a térfigyelő kamerák elhelyezésére - mondta Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
aug. 1
13:14
Késnek a vonatok a sínekre hajtó traktoros miatt (Infostart)
A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy traktor szombat délelőtt Kaba és Hajdúszoboszló között; a balesetnek senki nem sérült meg, de a vasúti közlekedésben késések várhatók - közölte a Mávinform.
aug. 1
13:33
Már jól lehet közlekedni az M7-esen (Metropol)
Az Útinform ügyeletese szerint már jól lehet közlekedni a Balaton felé az M7-esen. Anderlich Ágnes délelőtt még arról számolt be, hogy több mint tíz kilométeres a torlódás az M7-es autópályán a Balaton felé.
aug. 1
13:48
A BKV-balhék miatt mondatná le Hagyót a Fidesz (Infostart)
Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el a cégtől Szalai László kabinetigazgatót - írta a Magyar Nemzet. A Fidesz közben lemondásra szólította fel Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettest.
aug. 1
15:03
Megint jól befűtenek nekünk (168 Óra Online)
Vasárnap a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, késő délutántól helyenként zápor, zivatar is előfordulhat.
aug. 1
15:18
Erővel válaszolna a grúz provokációra Moszkva (Infostart)
Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy erőt alkalmazzon, ha Grúzai folytatja provokációit a Kaukázus térségében - közölte szombaton a moszkvai védelmi minisztérium.
aug. 1
16:15
Harmadszor is szinte ugyanott volt koccanás az M7-esen (Metropol)
Megint baleset történt az M7-es autópályán, és szinte ugyanott, ahol szombaton már kétszer ütköztek össze autók. Az Útinform szombat délutáni jelentése szerint az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon, a 27-es kilométernél autók koccantak, és a leálló sávon állnak.
aug. 1
16:33
Magántőkét vonna be a fővárosi tömegközlekedésbe a BKV (Alternatív Energia)
Magántőkét vonna be a fővárosi tömegközlekedésbe a BKV: az erről szóló közbeszerzési eljárás első fordulója tegnap záródott az ajánlatok felbontásával - tudta meg a Népszabadság.
aug. 1
16:51
Elkészültek a szakvélemények a csepeli kettős gyilkosság kapcsán (Alternatív Energia)
Elkészültek azok a szakvélemények, amelyek elvégzését a BRFK a csepeli alapítványi iskolában januárban történt kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjával, Deme Gábor egykori kerületi szocialista politikussal szemben rendelte el - értesült a Magyar Hírlap.
aug. 1
17:06
Átadta a HospInvest a hevesi kórházak üzemeltetését (Infostart)
Szombattól már nem a HospInvest Zrt., hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.
aug. 1
17:09
Szőlővel és borral kapcsolatos új rendeletek (Alternatív Energia)
A borszőlő termőhelyi kataszteréről szóló, a borok eredetvédelmét szabályozó, valamint a szőlőültetvény kivágását támogató rendeletét is módosította a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, az új jogszabályok a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.
aug. 1
17:45
Megszűnt a várakozás Röszkénél (Metropol)
A kora hajnali órákban azért alakult ki több kilométeres torlódás, mert korábban az M1-es autópályát egy baleset miatt órákra lezárták, és a kocsisor szinte egyszerre zúdult az átkelőre.
aug. 1
18:57
Kiderült, miért rúgták ki a BKV-igazgatót! (168 Óra Online)
Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta az MTI-nek szombaton Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.
aug. 1
19:12
Ússz, Forest, ússz! - mentőkutya a Tisza-tavon (Infostart)
A Tisza-tavon a vízi mentők és a vízi rendőrök mellett egy mentőkutya is segíti a bajba jutottakat - tájékoztatta az InfoRádiót a Tisza-tavi Vízimentő Szakszolgálat elnöke. Tóth-Fekete Zsolt hozzátette: Forestnek sokkal higgadtabbnak kell lennie, mint egy átlagos, szolgálatot teljesítő kutyának.
aug. 1
19:51
BKV: mulasztás miatt küldték el a volt stratégiai igazgatót (Alternatív Energia)
Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta az MTI-nek szombaton Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.
aug. 1
20:06
A vonzóbb nőknek több a gyereke (Infostart)
Egyre szebbek a nők - szólt a hét elején egy írás címe a brit Times lapban. Nem sokkal később több szerkesztőség is átvette azt - de az alapját képező tudományos cikk írója, a finn Markus Jokela arra figyelmeztet, hogy kissé merész e következtetés.
aug. 1
20:27
Nemzeti Alzheimer-kór támadta meg hazánkat (168 Óra Online)
A Jobbik az országgyűlési helyek harmadik számú várományosa, három EP-mandátum birtokosa. A párt bázisát elemezve a Progresszív Intézet meglepő megállapítást tett. Tízből négy átszavazó a Fidesz világából érkezett, kettő csalódott exszoci, a többi pedig jellemzően első szavazó. Egyszóval fiatal. BUJÁK ATTILA írása.
aug. 1
21:03
Befejezték a helyszínelést az M7-esen Érdnél (Metropol)
Befejezték a baleseti helyszínelést Érdnél, a Budapest felé vezető oldalon, ahol előbb egy motoros és egy autó karambolozott, majd cserbenhagyásos gázolás történt - közölte az Útinform ügyeletese az MTI-vel este nyolc óra előtt.
aug. 1
21:18
Vizsgálat indult az illegális őssejt-kezelés miatt - a nap hírei (Infostart)
Vizsgálatot rendelt el a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója az illegális őssejt-kezelés miatt. Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t. Sorozatos balesetek miatt több mint 10 kilométeres torlódás alakult ki napközben az M7-es autópályán a Balaton felé. A nap hírei.
aug. 1
21:21
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták: 15 23 41 67 73
aug. 1
22:33
Optimistábbak a fiatalok (168 Óra Online)
Jelentősen javult a fiatalok megítélése jövőbeli anyagi helyzetüket, valamint munkalehetőségeiket tekintve a Nielsen havonta megjelenő Fogyasztói Bizalmi Indexe szerint

Keresés